5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
fastum gél #1267 Még mindig nem jöttem rá,hogy lehet képet föltenni,de próbálkozom. -
W B #1266 szerintem olyan fokon rokona, mint mi emberek, vagyis távoli.
de nem linkeled a képed?! -
fastum gél #1265 Nekem tetszik a kép mert rokona a dinoszauruszoknak (valamilyen fokon.) -
W B #1264 a beállása sem dínós
de azért cuki kis pikelyes, nekem két vérszomjas teknősöm van -
#1263 A kép alá mit írtam? :)
Tudom, hogy hüllő, mivel az enyém, csak ez a beállás olyan Dinosaurusos lett azért tettem be. (poénból) Ne azért, hogy Dínókat bántsam. :))
-
blackgamer #1262 -
W B #1261 ez egy kaméleon, és a kaméleon hüllő, nem Dinosaurus! csak rokona a Dinosaurusoknak, és távoli. -
#1260 nekem van még egy élő:
na jó, csak úgy néz ki... -
W B #1259 a kivánt faj nevével keresrá a neten a képek közt és linkelj be egy képet. de NORMÁLISAT -
fastum gél #1258 Hát majd rájövök.Külön deinonychus volt, a kedvencem. -
#1257 akkor lehet fotózni ott? -
W B #1256 nincs ott... :( -
fastum gél #1255 deinonychus
Remélem otta kép -
#1254 Menniy a beugró? -
fastum gél #1253 Én nem tudok képet küldeni,de valahogy megpróbálom.Tegnap voltam a természetudományi múzeumban azon a patagóniai kiálitáson arra számitottam ami volt de azért érdemes volt ellmenni.
(a belépő drága egy picit.) -
W B #1252 a Plesiosauriáknak mi volt az őse?
Mert ha joltudom egy olyan hüllő aminek a lábai a teste alatt helyezkedtek el, és könyített volt a csontozata. vagyis nem hüllő hanem dinosaurus. akkor a Plesiosauriák is dinosaurusok.
Na jó lenne ha ezt tisztáznánk -
W B #1251 nem, de az edigiek szerint!
valahol azt olvastam hogy a Gigantho 5lábbal (angol mérték egység) volt kisebb mint a rex. a rex 55 láb nagyságu, a gigantho 50, a Spino 70
akkor, ha jól számoltam:
Spino: 21m
Gigantho: 15m
T-rex: 16,5m
nya, akkor a SPino nagyságát nem tudjuk, 15-18 méter közt lehetett. De engem is meglep, hogy a T-rex majdnem 17 méter! bár...
amúgy ez egy komoly tudományos honlapon volt fent... vagyis, hát... azt hiszem hogy... nem tudom. véleményetek?
amúgy meg:
Fastum gél dobhatná a képét -
#1250 Azt hiszed, minden példány milliméterre pontosan ugyanakkora volt? -
SHARK13 #1249 Lehet,de gondolj bele,ha a Gigantonak erekciója volt egy szexi "kis" nőstény láttán. Lehet,hogy úgy hosszabb már... :-) -
W B #1248 mindenhol azt olvasom hogy a Giganto nagyobb mint a T-rex, holot 20cmrel volt a giganto kisebb mint a rex... -
W B #1247 akkor jó! dobhatod a képed.
csak egy féle képen nem lehet utána keresni, úgy hogy a kép linkjét megnézed, könyvben, honlapokon utánna nézhet az ember, mert úgy tanul is valamit, de ha csak a linkjétből lesi ki az nem ér semmit.
vagyis rendben dobjad saját állatod.
és akkor elmondanám: Dínókkal egyidejüleg éllt hüllő lehet, (pterosauria, tengeri hüllök, ős krokik stb) és természetesen dínók (a madarak is dínók vagyi dobhatsz akár ma élőről is képeket verébb, sas stb. vagy mára kihalt madár) -
fastum gél #1246 Nem hanem a könyvemben
-
W B #1245 mit néztél meg? a kép linkjét? -
fastum gél #1244 pentaceratops -
fastum gél #1243 Bocs!igazad van már megnéztem.Elnéztem.
-
fastum gél #1242 Bocs!igazad van már megnéztem.Elnéztem.
-
W B #1241 nem.
ezen a képen látszik: a pajzs ne tömör csont, már pedig csak a Tricinek van tömör csont pajzsa. ja és a trici pajzsa kerek ennek meg nem! -
fastum gél #1240 Ez egy triceratopsida családba tartozó triceratops. -
W B #1239 najó aki dobta a képet az régóta nem jelenkezet, hogy új képet, dobb mert az előző bármi lehet.
dobok ujat én:
-
#1238 jaj ez nem jó hír :( pedig nagyon szivesen fotóznék... -
W B #1237 amikor a tollasdínó kiálítás volt (ős madarak) akkor speciel a kövületeket nem lehetett. -
#1236 én is szivesen elmennék, majd meglátjuk:) nem tudjátok esetleg, hogy fotózni lehet e ott vagy nem engedik? -
W B #1235 ha az állat feje/koponyája -
W B #1234 nagyon kicsi... és minimum kellene a fogazata... -
Question #1233 Bocsi..:)Remélem jó lesz.
-
W B #1232 jaja, remélem eltudok menni. nagyon érdekel.
csak az a röhej, hogy azt mondták hogy a Gigantho a leg nagyobb, holot a T-rex 20cmrel volt nagyobb... -
#1231 El kéne :) -
#1230 elmentek a Természettudományi Múzemba Pesten megnézni a kiállított dinó kollekciót? 10.-étől lesz -
W B #1229 képed nem dobod? -
blackgamer #1228 hobbiként még csinálhatod, max másból élsz :)
régészek mindig örülnek segítő kezeknek, lehet paleontológusok is szivesen veszik az érdeklődőket