1340
  • jano1
    Magyar forgalmazó: Sevenm,már gyártlák.K.B két hét
  • BBalee
    Tényleg :) Sőt, annak is látszódnia kell, aki a "felvételt" készítette, de nincs rajta...
  • ilSYLbl
    Tud valaki valamit a magyar megjelenésről? Mikor, melyik forgalmazónál...??
  • kiborg
    Hát iagz,hogy gyengék, de ha elérik a kellő tapasztalati szintet, elég gyorsak ahhoz, hogy ne szedjék rögtön darabokra őket. Mikor rajta van a high-tech turret a 4 fegyverrel, akkor azért van segzése meg a mikor minden kiegészítő kártyácska major sinten van, akkor már elég gyors is.

ui: észrevettem egy hülye dolgot a játékban: gondolom mindenki ismeri azt a töltőképernyőt, amikor egy sisakot látsz és benne tökröződik a táj, lent pedig egy drone. Megfigyelhető, hogy a dron-on minimum 2, de inkább 3 fajta fegyver van. !!! Egy lézer canon, rifle, meg mittudomén.
    Szerintetek ??

Üdv Kiborg
  • Agamemnon
    Hát igen, annak a HP-ja már reálisabb lenne, nem úgy mint a mi dronjaink 120 HP-ja...
  • Cobra.
    Eléggé hiányolom innen az AS-os sonic snipert meg az egykezes géppisztolyokat. Hiába fejlesztettem ki 2 embernek a major ambidexterityt, ha csak a reticulan pisztolyt meg a beastmen pisztolyt valami extra lőszerrel tudom használni, és ezek is kb annyit sebeznek együtt, mint egyetlen sima kétkezes fegyver. A robotok meg semmit nem érnek, 2 lővésből leszedik őket mielőtt becéloznák az ellent. Legalább a nagy marsi mechet tudnám használni :)
  • kiborg
    Hali!

Hát a mars már tiszta, csak beast főbázis van, meg expeditionnak, mert szövetséges. De gondolkodom rajta, hogy legyakom őket.

Harald elment nyugdíjba :( Pedig ő volt a kedvenc gatlingesem. De küldte maga helyett a lányát, Olgát. Tök jópofa a gyorstanulása, hogy fele idő alatt megtanul mindent. Már majdnem teljesen helyettesíteni tudja Haraldot. 1 küldetésben 8 szintet lépett :)))

Üdv Kiborg
  • Agamemnon
    Mostanában nem nagyon volt időm játszani.
    Pedig most már a vége felé járok, már bevetették a vírust is a beastman ellen, majd le kell nyomnom a főbázisukat. De elötte még meg akarom tisztítani a Marsot a többeiktől is...
  • kiborg
    Na mi van ?

Ennyire játszik mindenki ???

:))

Kiborg
  • lammaer
    Úgy néz ki csak pszihés zavaraim voltak, most kimondottan sasoltam a szintlépő karikat és mindenki kapott 1 tréning pontot... lehet az volt a gond, hogy az elején mindenki gyorsan ugrott és hirtelen lett sok pont hogy aztán tréningelhessen mindenki agyba-főbe, de mostmár kicsit lassabb lett a folyamat...
  • Agamemnon
    Nálam pedig simán magától létrehozta:
    G:\Games\UFO Afterlight\screenshots\
  • Agamemnon69
    És valaki korábban kérdezte, hogy mi kell ahhoz, hogy emberek jöjjenek a Földről. Amire még rájöttem, hogy ki kell kutatni a "humidity condensation" projectet, és upgradelni kell a water tank-ot. Ezzel megnöveljük a rendelkezésre álló/termelhető víz mennyiségét, és már nem függünk tovább az északi jégsapkától.
  • kiborg
    Nyomtam F12-t, de nem találtam a game mappájában ilyen könyvtárat. :(

ui: szintlépéskor nekem sem volt ilyen problémám.

Akkor megyek a holdra !!!

By Kiborg
  • Agamemnon
    Én nem találkoztam ilyen jellegű problémával. Mindig kaptam training pontokat szintlépés után.

kiborg: A játék screanshots könyvtárában keresd őket.

És igen, a moon mission után kapsz egy kutatást, ami után a földiek jelentkeznek, és akkor mondják el, hogy küldik a segítséget.
  • Me0w
    A foldiek segitsege kell a beastmen bazishoz...
  • kiborg
    Hali!

Van egy Beastmen bázis a marson, de hiába támadom meg, kiírja, hogy túl sokan vannak, meneküljek. Előbb utóbb el is menekülök, de sokat kinyírok, de mindig jönnek. Hogy lehet őket legyőzni ?
    A moon mission aktív, lehet, hogy csak utána tudom legyőzni őket ?

ui: hova menti a játék az F12-vel mentett képet ?
  • lammaer
    Játékkal kapcsolatos kérdés: van arra valami megoldás, hogy a szintet lépő katonáim miért nem kapnak training pontokat... kb 12-es szint környékén járok, és mostanában hiába lépnek szintet az emberkék, nem kapnak a katonai képzésre forditható pontot. A tulajdonságaikat tudom növelni rendesen minden szintlépés után, de skillezni már nem lehet velük... tipp?
  • Agamemnon
    512 Mb, 768 Mb swap, de a wind magától átméretezi, ha gondja van. Bár nálam lehet, hogy a memória a ludas a fagyásokban.
  • vandyke
    Sajnos erről még nincs információ.
  • tugyiti
    Szia!
    Körülbelüli időpontot tudsz mondani a patchre?
  • Cobra.
    Akinek lefagy a játék, annak mennyi ramja van és mire van állítva a swapfile? Én elsőként arra tudok gondolni, hogy elfogy a memória. Illetve ami még lehetőség, hogy a dupla magos vagy HT-s processzoroknál van valami kavarodás, mert pl nekem sima A64-gyel és 2Gb rammal még egyszer nem fagyott le.
  • lammaer
    Ird meg nekik, hogy dual core peccset tegyék fel :)
    Ha visszaolvasol, amúgy a többségnek nem volt gondja a játékkal, csak nekem meg 1-2 embernek. És ha minden igaz, már nekem se...
  • vandyke
    Sziasztok! Ne keressétek a random fagyásra a megoldást, mert egyelőre még nincs. Ezt "első kézből" tudom. MO-on a mi cégünk adja ki hamarosan a hivatalos játékot. Tesztelések során többször megemlítettem a készítőknek ezt a jelenséget, de egyelőre ők sem tudják mi az oka (vicces mi?). A lényeg az, hogy gőzerővel dolgoznak, egy frissítésen, amely remélhetőleg már orvosolni tudja ezt a hibát. Addig is sűrűn kell majd menteni.
    üdv
  • lammaer
    Közben a hivatalos fórumon utánaolvastam, többeknek volt ugyanaz a jelenség mint nekem. A közös a dualcore AMD proci volt.
    Valaki javasolta az AMD honlapról letölthető dual core optimizer meg cpu driver letöltését XP-hez. Felraktam, egy reboot és voila, nincs több gond. Egy 4 órás parti alatt minden rendben ment...

Mégvalami: valaki emlitette it a no time limit modot. A fejlesztője szerint vigyázni kell vele, mert előfordul hogy bizonyoselőre bedrótozott események a mod miatt nem történnek meg, ezért használatát csak akkor javasolják amikor az embernek már letelt az eredetileg rendelkezésre álló 1.5 év.
  • BBalee
    Talán az a baj, mert összevesznek, hogy ki vezessen.
  • JTBM
    Pár tipp:
    Ha Ati kártyád van, akkor ne tedd fel a 7.2-es drivereket, mert attól meghal a játék. Lesz majd patch, de most nincs.

Nekem eddig 2-szer szállt el (1 hete csak ezzel játszom), nagyon stabil a game.

A csapatot minden küldetés előtt át kell fegyverezni az adott küldetésnek megfelelően:
    - Robotok: Warp cannon + Laser cannon
    - Reticulan: Sniper Rifle + esetleg Warp Cannon.
    - Marsan: Módosított flex + esetleg Warp Cannon. A Felx-el azonnal meg lehet ölni egy Marsan-t. Elfogni pedig EM Cannon-nal lehet hatásosan.
    - Beastmen: Nekem sikerült mindig egy lépéssel pont előttük járnom.
    -- Amikor még csak pisztolyaik voltak, nekem már volt Rifle-m
    -- Amikor jöttek az Alchemistek, nekem már volt Heavy Suit-om. Enélkül Game Over, az Alchemisteket nem lehet Normál v. Armoder Suitban megverni.
    -- Amikor jöttek a Commanderek, Shamanok nekem már volt Laser Cannon-om + Sniper Rifle-m
    -- Ezután hosszú ideig nem volt kihívás egy Beastman csata, amíg meg nem jelentek a Matriarch-ok. Őket Laser Cannon + Sniper Rifle-lel lehet írtani.
    -- A Gattling Gun nekem nem nagyon jött be, legyártottam egy csomót, de nem nagyon használom őket. Nem elég pontosak, pókok ellen jók, de azokat máshogy is ki lehet nyírni.
    -- A végjátékban nekem van 2 futó emberem a csoportban, akik felderítenek, hátulról pedig nyírják az embereim a felderített ellenséget mindennel, ami éppen célszerű, pl. gránátok, rakéták, stb. Néha meg tud lepni egy nagyobb roham, de olyankor egyszerűen visszavonulok, közben pedig ők hullanak.
  • Fenrir
    Amúgy vicces, hogy direkt mind a 4 technikussal megtanultattam a "minor driving"-ot ami elvileg a járműnek a sebességét növelje, ehhez képest ugyanolyan csigalassan ment a technikus autó mint előtte.
  • BBalee
    Ha piros akkor úton vannak kint a terepen és nem az egyetemen, vagy a pihanőben. Csak akkor lesznek ott ahová pakolod, ha a kocsi visszatér a bázisra. Pl egyetemre elküldheted, de nem fog tanulni semmit(0%-on áll folyton), mert még a kocsiba nyomul és éppen geo probokat telepít, csak ha visszatérsz velük tanul valamit.
  • Kmarha
    Köszike.. :) Bár a Marson eddig is tudtam bányákat meg egyébb dolgokat építeni, nem kellett hozzá a scientific bay :) Bepirosodtak ők az egyetemen meg a legfelső sorban (nevet nem tudom) is :) De majd átpakolgatom akkor őket :)
  • Agamemnon
    Nem, nálam memória hibaüzenettel kiakad. Nem túl gyakran, de rendszeresen.
  • klaudiusz
    Kössz neked már tényleg jövök eggyel.
  • Me0w
    Ki kell fejleszteni az uj eromuvet, es a solar power plantot a bazison fel kell upgradelni ra.
  • klaudiusz
    Még mindíg nem tudom mitől emelkedik az energia() értéke.Légyszi valaki árulja el.
  • lammaer
    Hát... most kezdtem játszani, crackkel, és bizony nekem óránként minimum egyszer megadja magát: a stratégia képernyőn kattingatok a gyártás/kutatás/csapatok stb képernyőn, és egyszer csak fogja magát, beáll a játék: az egérrel tudok mocorogni, a zene is megy tovább, csak éppen nem reagál semmire... :( Neked is ilyen Aga?

Másik: az normális hogy már a második küldetésben jönnek a beastmanok?

• Agamemnon
    Akkor biztos az én gépem a ludas a fagyásokban...

Punk: Próbáld meg window módban elindítani, és átállítani a felbontást, vagy másik driver-t feltenni a videókártyádhoz. Esetleg újabbat, vagy régebbit.
  • rTp
    Helló, valaki írja meg pls, ha tudja, h ati radeon 9600assal hogy indul el a játék. Mert mindig betölt, aztán hibával kidob... Amugy biztos h müxik, mert másik gépen játszottam vele pár órát... Elöre is köszi:
    rTp
  • BBalee
    A terjeszkedéshez és a terraformálás kiépítéséhez kell a scientific bay, a bánya és radarépítéshez a technican bay. Azaz az 1. be tudóst a 2. ba technikust kell ültetni akik autókkal járják a bolygót és növelik a bejárható területet illetve építik a bányákat, teraformálókat. Ehez csak ki kell adni a megfelelő területre klikkelve a built utasításokat a mars képernyőn. Ekkor az emberek képe pirosak lesznek a people képernyőn. Ez azt jelenti, hogy terepen vannak és melóznak.

A plusz energiához előbb kutatni kell, és csak utána lehet upgradelni a bázison található erőművet, ha a technilógia már rendelkezésre áll. És persze technikus is kell a civil engineringben az upgradehez.
  • Kmarha
    lenne két kérdésem. csak heti pár órát tudok játszani a gémmel, igy bár már kezdek belejönni, néhány alap dologgal mégsem vagyok tisztában.

Az első, a people ablakban már rájöttem az egyetem, a kórház, a p betüs izé :D, a civil enginering fülekre, de van két bay, amibe nem látom értelmét bepakolgatni a tudósokat és a mérnököket. Ez lenne talán a pihenő, oda kerül az akinek semmi dolga nincsen? Kéne kézbe fognom végre valahonnan egy angol magyar szótárat :)

A másik hogy alig birok építeni valamit a bázison, annyira nincs nyersanyagom. Most már egyre többet találok, viszont az elektromosság vagy energia értéke nem változik. Végig 3, pedig 4 kéne egy új laborhoz. Energiát honnan tudnék nyerni? mert csak terraformálni tudok, meg bányákat építeni. :)
  • BBalee
    Csak ha ALT+TAB-bal kilépek, akkor szinte 90% hogy lefagy, különben nem.
  • TreDoR
    Kiváncsi vagyok még hány hónapig húzzák a magyar verzió megjelenését