1340
  • Nyugis
    és hopgy kérjek pont rucit? mi a menetee? mondhatán erről kicsit többet is.. ! ;-))
  • Agamemnon
    Nem, csak akkor gázosodnak és mehetsz ellenük, ha a körülmények a Marson már olyanok mint a Földön.
  • Cobra.
    Nem fogsz új katonákat kapni, viszont elvileg el lettek már gázosítva a Beastmenek és mehetsz a főbázisukra.
  • Zogu
    Van sajátjuk. Az igen fáintos. Ha kérsz, a retuk adnak.
  • stern
    Két problémám van, segítséget előre is köszönöm.
    1.
    Olyankor mi van, ha a pszi gyógyítás kifejlesztése nem elérhető, mert egy reti commander kell hozzá, de a marson már nincs egy szál reti sem... Azt olvastam, hogy ezeket a technológiákat a szövetségesektől lehet megkapni, hát nekem mindkét reti a szövetségesem volt, de csak akkor kaptam tőlük technológiát, mikor elfogtam őket...
    2.
    Más: megérkezett a második űrhajó a földről... pár nap kell a katonáknak, mig megszokják a marsi légkőrt, hát ennek már vagy másfél hete...és semmi hir róluk...
  • Cobra.
    Amiből kapsz kettőt, amikor megjön a Földről a szállítóhajó. Nem tudom már milyen színű, de elég nagy ész szögletes, és csak 8 lövést tudsz leadni vele egy misszión.
  • Nyugis
    warp puska? az melkyik is..? az a zöld ami hajlitja a teret,..?
  • Cobra.
    A marsiak ellen a vágófegyverek meg a warp puska hatásos, illetve a psi fegyverek, a többi alig sebez rajta valamit.
  • Nyugis
    a közelharcot nem preferálom! Kicsit sem,.. akkor marad a B-terv.. ;*)
  • Agamemnon
    A körfűrész sokkal hatásosabb. Persze inkább csak közelharcban...
  • Nyugis
    én is így nyomtam, csak ilyenkor volt hogy valakit mellé kelett rendelnem, mert szar volt a terep, és jöttek mindenhonnan és ilyenkor hamar elvérzett a kis marhája.. ;-)
    más: a marslakók ellen a gatling hatásos? érdemes? vagy azt a körfűrészes vackot fejlesszem ki...? javaslat?
  • Cobra.
    Én egyszer nem találkoztam másik reticulan armorral. De a reticulannak nem is az a feladata, hogy bemenjen a sűrűbe, hanem hogy tisztes távolságból, a katonáid mögül nyomja a psi támadásokat az ellenségre. Igaz sajnos elég kicsi a hatótávja a psi fegyvereknek, de ha magas szintre kifejleszted a psi képességét, akkor elég jól tudja messzebről is használni.
  • lammaer
    Kereskedelemmel a reticulanokkal. Véletlenszerűen szoktak felajánlani reti battle armort ha jól rémlik...
  • Nyugis
    nem tudom, hogy honnan tudnék szerezni a kis retu katonámnak valami normális páncélt! Van rá ötlete valakinek?
  • Agamemnon
    Azt hiszem semmi extra.
  • Nyugis
    és mivan ha minda kettőt kiiirtom? a retukat meg az expediciot is..?
  • BBalee
    Sikerült az expedíciótól valami értelmesebb cuccot kicsikarni a diplomáciával Cobra?
    Mert én a sárga retikkel nem bontottam fel a szövetséget, és a legdurvább páncélt nem akarták átadni sehogy, mindíg csak a sima power armort adták, meg a felesleges fegyvereiket, amelyeket az expedíció kiirtása során amúgy is megszereztem.
  • Cobra.
    Igen, mert eggyel több alient kapsz a csapatba és könnyebb az eredeti reticulanokat legyőzni, mint az expedíciót. Plusz az első reticulanok értékesebb területeket vettek birtokba, mint amiket az expedíció elfoglal.
  • Nyugis
    el is felejtettem megkérdezni, hogy érdemes felrugni a békét a retukkal, és szövetkezni az expedicióval..?
  • Nyugis
    köszönöm! aszem esek is nekik! :DDD
  • Cobra.
    Megnyomod a szövetség felbontását, ekkor a Reticulan területekre is beadja kis idő múlva a támadási lehetőséget. Miután elfoglaltad a területüket, automatikusan felbomlik a szövetség és mehetsz az expedícióhoz. Viszont az exp először nem fogadja el a szövetséget, először fegyverszünet kell, majd pár próbálkozás után lesz csak szövetséges (ajánlott adni nekik felszerelést, ha nem olyat kérnek, amire szükséged van, nyersanyagot viszont NE adjál).
  • Nyugis
    köszönöm szépen az infót! megtaláltam és le is mentettem.. jól fog ez még jönni... ;-)
    Szal akkor a retuk ellen kellenek a robot témáék okés. még annyit, hogy szövetségben vagyok a retukkal és hiába kattintok a szöv felbontására, nem megy... Igy meg nem tudokj szövetkezni az "expedicioval".. mi legyen? hogy kell?
  • BBalee
    Először két squadot kell készíteni a squad képernyőn, majd az equipmenten, jobboldalt alul találsz két gombot. Az első (Alpha) a squadok között vált, a második (Squads) a squad képernyőre vezet át. Természetesen az első gombbal lehet a béta csapatot aktívvá tenni és felfegyverezni.
  • Zogu
    No odaküldtem a puttonyos havert. Az elrendezte a csákót. Bezsuppolta.
    Más.
    Miként lehet a csapatok között kapcsolgatni? Mindig csak az Alfa gruppot engedi felszerelni, pedig jó lenne, ha enyhébb helyekre kiküldhetnék másokat, amig emezek pihennek, gyógyulnak, edzenek stb.
  • Cobra.
    Ráadásul ez az előző 10 oldalon legalább 3x le van írva, nem tudom miért nem lehet visszakeresni egy ilyen egyszerű kérdésre.
  • BBalee
    Sejtettem, mellesleg ez végig igaz lesz a küldetések során. Miután teljesíteted a feladatot, nem kell mindenkit eltenni láb alól. Elég az is, ha elhagyod a terepet. Ennek az a hátránya, hogy csak azt a lootot viheted el, amit menetközbe felvettél.

@Zogu!
    Kétféle képen tudod elkapni:
    Első az, ha lelövöd addig, amíg piros nem lesz az életereje. Majd odamész egy orvossal és egy kis kötszerrel, és talpra állítod. Ezután elkíséred a hajódig, vagy megölsz minden egyéb ellenfelet.
    A másik pedig az, hogy átveszed a tudata felett az irányítást, majd elviszed a bárkához.
  • Micsu
    jah

thx a tippet, őszintén szólva else olvastam csak kipróbáltam a gémet most nekiállok rendesen :D
  • Zogu
    Milyen módon lehet abszolválni a "bestia elfogása" című feladatot. Felvenni nemtudom, ha ott hagyom amikor megyek a kijelölt helyre, akkor azt írja, újra el kell fogni. Csak nem a szállító ruhás bácsit/nénit kell odaküldeni? Mókás lenne.
  • BBalee
    1.) Írd be a keresőbe ezt: #1046
    2.) Nincs tudata, azaz 100%-ig immúnis a psycho fegyverekre, vagyis a Reticulanok elleni harcban van értelme.

@Micsu!
    Rosszul olvastad el a feladatot. Ugyanis nem az a feladat, hogy kinyírd őket. Hanem az, hogy túléld és elmenekülj.
  • Micsu
    bazzeg már az elején benyomtak cydonián az ásatásnál, még full láma csapatom van de bazzeg 20 ilyen kis fasz jön fel a felszínre, hogy nyomjam le őket?
  • Nyugis
    sajna nem találom a techtree-t!! merre van? betudja valaki linkelni nekem?
    illetve még az lenne a kérdésem, hogy mi értelme a robot csapatnak? hisz azokkal az emberekkel akik" csak katonák" mit tudok kezdeni?
  • Nyugis
    köszönöüm a sok infót!!
    Akkor a sok marsi dron megy a kukába... ;-)
    a terminátoroknak meg utánnanézek. állítólag az az über fa**a!!
  • Cobra.
    Medikitet csak olyan katona/tudós tudja használni, akinek van legalább minor medicine képzettsége. Az advanced medikithez pedig major medicine kell. Használni meg ugyanúgy kell, mint egy fegyvert.
    Robotokhoz kell egy alaptest (a földi kerekes, vagy egy marsi), egy torony és rá fegyver. A 2 és 4 fegyveres toronyra csak ugyanolyan fegyvereket lehet rakni és kell lennie annyi fegyvernek, mint amennyi ráfér. A marsi robotok használatához nem kell semmi extra, csak egy megjavított test toronnyal és fegyverrel. Mivel a marsi robotokat nem lehet fejleszteni, így nem nagyon érdemes őket használni, mert alapból elég bénák, ráadásul ha jól emlékszem, akkor a földi tornyokat se lehet rájuk rakni. Max felderítőnek jó a lebegő robot, mert az viszonylag gyors.
  • Agamemnon
    Az orvosi műszert úgy tudja használni a katonád, ha van orvosi képzése, amiből következik, hogy tudósnak is kell lennie egyben, és a válasz, a kezébe.

Néhány kutatás kell a terminátorokhoz. Valahová már belinkeltünk egy techtree-t, azt kered vissza, és ott meglátod. Nem emlékszem pontosan.

Nem irányítja senki a dronokat, legalábbis nem látszik, mert ha csak egy embert viszel magaddal a többi drone, akkor is tudsz bármit csinálni az emberkéddel, amíg a robotok mást és mást csinálnak. Amúgy szerintem nem kell, hogy műszakis legyen, mindössze egy humanoid is legyen a csapatban.
  • Nyugis
    Üdv kollégák!

kérdés: az orvosi műszert hova a rákba kell rakni, hogy "autamatikusan használja az a kiscserkész?
    És még egy: mi kell ahhoz, hogy "terminátorokat" fejleszthessek a robotokbol?

És még egy, csak az iz miatt: a marsi összerakott dronokat, csak akkor vihetem csatába, ha műszakis is jön velünk és irányítja..?
  • Cobra.
    Robotokat nem tudják irányítani a reticulanok, szóval ha mindenképpen ujjat húzol az újonnan jött reticulanokkal, akkor 1 embert vigyél fegyver nélkül és sok robotot.
  • Zogu
    Na most jön, ami még nem volt. Rápróbáltam a reticre. Azonnal átállították két emberemet, akik lekaszabolták a többit. Droidokkal lehet valamit kezdeni, vagy azok is megnyúvadnak?
  • lammaer
    A kalickákat (gondolom azokra a beastman kör alakú ketrecekre gondolsz) tényleg nehéz kinyitni, de a reticulan bázisoknál a ventillátorokkal nem volt gondom - persze lehet, hogy azért mert a 4 gépágyús robottal nyitogattam :)
  • lammaer
    grat :)
  • Zogu
    Lám a láma megtalálta. A "Támad" ikonba volt rejtve a msgoldás.