UFO: Afterlight

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyugis
sajna nem találom a techtree-t!! merre van? betudja valaki linkelni nekem?
illetve még az lenne a kérdésem, hogy mi értelme a robot csapatnak? hisz azokkal az emberekkel akik" csak katonák" mit tudok kezdeni?

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

Nyugis
köszönöüm a sok infót!!
Akkor a sok marsi dron megy a kukába... ;-)
a terminátoroknak meg utánnanézek. állítólag az az über fa**a!!

Cobra.
Medikitet csak olyan katona/tudós tudja használni, akinek van legalább minor medicine képzettsége. Az advanced medikithez pedig major medicine kell. Használni meg ugyanúgy kell, mint egy fegyvert.
Robotokhoz kell egy alaptest (a földi kerekes, vagy egy marsi), egy torony és rá fegyver. A 2 és 4 fegyveres toronyra csak ugyanolyan fegyvereket lehet rakni és kell lennie annyi fegyvernek, mint amennyi ráfér. A marsi robotok használatához nem kell semmi extra, csak egy megjavított test toronnyal és fegyverrel. Mivel a marsi robotokat nem lehet fejleszteni, így nem nagyon érdemes õket használni, mert alapból elég bénák, ráadásul ha jól emlékszem, akkor a földi tornyokat se lehet rájuk rakni. Max felderítõnek jó a lebegõ robot, mert az viszonylag gyors.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Agamemnon
Az orvosi mûszert úgy tudja használni a katonád, ha van orvosi képzése, amibõl következik, hogy tudósnak is kell lennie egyben, és a válasz, a kezébe.

Néhány kutatás kell a terminátorokhoz. Valahová már belinkeltünk egy techtree-t, azt kered vissza, és ott meglátod. Nem emlékszem pontosan.

Nem irányítja senki a dronokat, legalábbis nem látszik, mert ha csak egy embert viszel magaddal a többi drone, akkor is tudsz bármit csinálni az emberkéddel, amíg a robotok mást és mást csinálnak. Amúgy szerintem nem kell, hogy mûszakis legyen, mindössze egy humanoid is legyen a csapatban.

Nyugis
Üdv kollégák!

kérdés: az orvosi mûszert hova a rákba kell rakni, hogy "autamatikusan használja az a kiscserkész?
És még egy: mi kell ahhoz, hogy "terminátorokat" fejleszthessek a robotokbol?

És még egy, csak az iz miatt: a marsi összerakott dronokat, csak akkor vihetem csatába, ha mûszakis is jön velünk és irányítja..?

Cobra.
Robotokat nem tudják irányítani a reticulanok, szóval ha mindenképpen ujjat húzol az újonnan jött reticulanokkal, akkor 1 embert vigyél fegyver nélkül és sok robotot.

Zogu
Na most jön, ami még nem volt. Rápróbáltam a reticre. Azonnal átállították két emberemet, akik lekaszabolták a többit. Droidokkal lehet valamit kezdeni, vagy azok is megnyúvadnak?

Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyû. Amit nem, az nehéz.

A kalickákat (gondolom azokra a beastman kör alakú ketrecekre gondolsz) tényleg nehéz kinyitni, de a reticulan bázisoknál a ventillátorokkal nem volt gondom - persze lehet, hogy azért mert a 4 gépágyús robottal nyitogattam :)

grat :)

Zogu
Lám a láma megtalálta. <#merges2> A "Támad" ikonba volt rejtve a msgoldás.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyû. Amit nem, az nehéz.

Kmarha
A hiba az ön készülékében van!

Nálam simán engedte. Bár vagy fél óráig löttem a kalicka ajtaját, egy sima dinamit telepítéssel egyszerübben kivégeztem.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Zogu
Mi az, hogy direkt célzással? Tereptárgyakra nem tudtam eddig lõni, és most sem tudok. Próbálkoztam, a más játékoknál bevált Ctr, Alt, CapsLock párosítással, de nem jött be.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyû. Amit nem, az nehéz.

Rakétavetõ? Vagy - ha jól emlékszem - ha jól megsorozod direkt irányzással bármilyen fegyverrel (pl géppisztoly), elég hamar szabad lesz az út...

Zogu
Segítsen valaki, ha tud.
Nem tudok bemenni a reticulanok föld alatti csatornáiba. A fal magas, ajtó nincs. Gondolom fel kellene robbantani a ventilátort, de nem tudom használni a robbanószert (dinamit).

Zogu
Való igaz. Így volt.

Agamemnon
Na, visszanéztem az elsõ üzit:

Mustang2005
2006. jan. 02. 09:30 | privát | galéria | válasz erre | #1

(bluesnews) - ALTAR Games bejelentette legújabb fejlesztését az UFO: Afterlight-ot. Akik nem tudnák ez a híres UFO sorozat harmadik felvonása.

Szóval, már régen be kellett volna jelenteniük a folytatást...

Cobra.
Azért még nem jött ki annyira régen a játék, és én már el se tudom képzelni hova tudják még folyatni a történetet. A Beastmeneket már a Földrõl és a Marsról is elzavarták, a földi Leviathant is megölték. Esetleg egy újabb kolonizáció jöhetne még szóba, de az szinte ugyanaz lenne, mint a Afterlight.

Agamemnon
A folytatásról senki nem hallott még semmit? Tavaly ilyenkor már szerintem tudtunk az Afterlightról, nem?

Off: És õ vezette a görögöket a Trójai háborúba.

A vfs-eket csak be kell copizni a telepített könyvtárba a többi vfs közé és kész.

Off:
Pontosítsunk: Agamemnon bátyának Menelaosznak volt a felesége Heléné, akit Párisz elrabolt és magával vitte Trójába. Agamemnon egy görög király volt. ;)

Fenrir
Ha szövetséget kötsz valamelyik Reticulan csoporttal akkor azok adnak pár "embert", ha bontod velük a szövetséget akkor azok elmennek.

Drone-ok úgy mûködnek, hogy vannak különbözõ karosszériák, ezek maguk a karakterek. A karosszériára kell rátenni a toronymodult és arra a fegyvereket és/vagy kiegészítõket.

A Squads menüpontnál vannak a drone-ok is egy külön helyen.

A halál csupán a kezdet...

Zogu
Ja. Láma. De már fejlõdök. Már nem vagy egyedül, aki keresõt tud használni. Hja, a jó öreg Norton bácsi.

Zogu
Kösz, rendes vagy. Lejött egy "LocalizationPack.vfs". A hossza? Ja az 201 612. Kétlem, hogy ebben lenne a magyar szöveg. Söt *.vfs sem ismerõs. Biztosan nagyon láma vagyok. <#merges2>

Kmarha
Istenem, komolyan azt hiszem hogy néha már csak én birok keresõt használni, vagy visszaolvasni!!!

Parancsoljatok: magyar felirat

Bár tartom magam ahoz hogy nem érdemlitek meg! :D

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Agamemnon
Igazából nem lesznek új emberek. Egy két embert elveszthetsz, és akkor kapsz helyettük, de a játék lényege, hogy mindössze egy maroknyi tudóssal kell rendberakni a Marsot, ohgy egy évvel késöbb, amikor kiolvadnak a többiek (az a 10.000 ember, aki hibernálva van a bázis közepén lévõ monumentumban) már lakható legyen a bolygó.

OFF:
Számomra a név a Babylon 5 nevü sci-fi-bõl, mint "Sheriden" (nemt'om hogy kell írni) kapitány hajójának neve ered. Persze késõbb utána néztem a történelmi vonatkozásának is.

Zogu
Bocsi!
Természetesen a férjnek (Agamemnon) szólt, csak mellényúltam.

Zogu
Ja és puszilom szép Helénát.

Zogu
Akkor honnan lesznek újabb emberek?

Zogu
Annyit találtam, hogy magyarul jelent meg. Így a CD Galaxisnál letöltheted minzegy nyolcezerért. Nagyon vicces. <#hehe>

Kmarha
jaja, már megvan a magyar nyelvi fájl. A magyaritasok.hu forumába utánanézhetsz honnan is lehet letölteni!

Agamemnon
Nem lehet szerzõdtetni õket.

Ha legyártottad a különbözõ drone kellékeket, és fegyvert, meg lõszert is, akkor egyszerûen behúzod a csapatba valaki más helyett. Attól függõen, hogy milyen turrentet szerelsz rá, akár 4 db ugyanolyan fegyver is kellhet a drone-ra...

Zogu
Miként lehet a dronokat használatba venni? Nem tudtam berakni a csapatba. És embereket miképp lehet szerzõdtetni? Túl kevesen vagyunk.

Agamemnon
Azért mondjuk a drone-okon a retic ellen nagyon jók. Mire felemelnék a fegyverüket, addigra már bekaptak 2-3 sorozatot, és a földön vannak, ha nem haltak meg egybõl...

Zogu
Van már valami eredmény a magyar fájlok kiszedésével?

3P
Ahogy nézem a Getlinget nem is lehet cuccokkal kiegészíteni? Így alapból elég karcsú a lõtávja. Picit többet vártam tõle, fõleg, hogy 6-os fém mennyieség kellett hozzá, ami elég sokáig csak illúzió volt.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

3P
Köszi a tanácsokat.

A reticulanok nagyon messzirõl kiszúrják õket és a psycho fegyvereik is rendkívül hatásosak ellenük, különösen, hogy fedezék mögül is lehet sebezni õket. <#violent><#alien>
Az extrém sok energiához:
Le kell gyõzni, vagy szövetkezni kell az expedícióval. --> Adv.reticulan tech --> reticulan energy sources --> Ret.fusion reaktor.

Papa01
Sziasztok!

Én az UFO 1-2-õt végignyomtam, és imádtam! :) Ez is megtetszett! :) MEg fogom szerezni és kipróbálom! Termolándzsa van benne??? :) Az volt a kedvenc fegyverem! :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nincs ilyen korlátozás, annyi drónt tehetsz egy squadba amennyit akarsz de legalább 1 nem robotnak is kell lennie a csapatban.

üdv
a drone-okból miért csak 1db-ot tudok 1 squad-ba tenni? <#confused>
a másodikat már nem engedi ráhúzni (turret van pedig)
kéne még vmit fejleszteni vagy nem is lehet? (itt mintha úgy olvastam volna, hogy vki több drone-nal ment a retik ellen)
köszi
Cobra.
Sajnos nem sokat, mivel az esetek 90%-ban keresgélni kell az ellenséget. Light ruhában meg nem túl célszerû hosszabb ideig egy helyben állni, mert elég sûrûn dobálják a gránátokat/lövik a rakétákat az idegenek.

Kmarha
Valaki látta értelmét e játékban a guggolásnak és hasalásnak?

3P
Eszméletlen hangulatos a játék. Az emberek képzését picit elszurtam, ha most kezdeném sok jó tippem lenne magamnak, de hát egy ilyen játéknál ennnyi szinte természetes is...

Eddig egész jól haladtam a játékban, már negyven feletti terület az enyém. Most támadtak be a "pici zöld emberkék". 2-3 csatám volt velük, de eszméletlenül megizzasztottak. Én nem láttam õket, csak amikor nekiáltak lõni a kis tetû nagyot pukkanó rakétikkal. Ki lehet trükközni õket (sok mozgással), de azért kellemetlen dolgokra képesek az elme irányításukkal is, pedi maxra húztam az embereket ez ellen, de azért mégis át-át tudják felettük venni az irányítást. Sajnos csak éjjellátó cucc volt az embereimnek, de az sem segített látni a rejtõzködõket. Van egyébként valami cucc amivel látni lehet õket? Infra, vagy elektromágnese cuccaim lehetnének még, most infrára áltam rá gyártani csak picit lassan gyártják.
Ahogy látom a lézer fegyver is picit sebez rajtuk, de a mesterlövész puska egész jól szedi õket, csak ott meg az a gond, hogy csak a lassú célzott lövést tudom leadni, a kapás lövés nem lehetséges vele. Getlinget meg fém hiány miatt még nem tudok gyártani, de már látom a hiányzó fémbányát csak a bolygó túl felén van a két kutató kocsim, de most azt hiszem a fém mindent megér. Ja ha már itt tartunk van egy tuti páncél is, csak energia kellene a gyártásához, valami komputerizált páncél. 5 energiám van de 6 kell. Erõmû upgrade egy alkalommal már volt, de így is csak 5 van. Mi kell a 6. enrgia eléréséhez egyébként?

Szóval tetszik a játék, de az UFO-k ellenszerét még nem igazán találtam meg.

Cobra.
Olvass vissza, már le lett írva 2-3x, hogy mit kell csinálni elfogáskor. Azért annyit elmondok, hogy vagy felgyógyítod, vagy megölsz minden ellenséget.

3P
Van egy küldetés, amikor egy sámánt kell elkapnom, ha megölöm, akkor meghal, tehát bukom a küldit. Oda megyek szépen addig lövöm, amíg el kábul, ekkor kiíírja a gép, hogy küldetés teljesítve, menjek vissza a bázisra. Amikor elindulok vissza, akkor ahogy kikerül a fogságba ejtett sámán a látótérbõl azt írja a gép, hogy a fogoly megszökött, kapjam el újra (nem kelt fel mert annyira le volt bénítva, azaz továbbra is ott hever.) Elcipelni nemtudom, mert nem veszik fel a bestitát az embereim (2 ember van a küldetésbe 1 ufo és egy síma ember). Egy picit kapkodnom is kell, mert a páncél egy picit kevés a területre, de nem hinném, hogy ez lenne a gond, mert még védene a páncél, amíre visszaérnék az UFO-hoz.
Volt már máskor is ilyen küldi, de az nem szorakozott így. Mit kell csinálnom?

3P
Köszi. Nagyjából hasonlóan gondolkodtam.

Cobra.
Azt hiszem a fejlettebb épületek kellenek a technikusoknak és néhány kutatási eredmény a kutatóknak, hogy tudjanak újat tanulni. Nagyon ne pazarold az elosztható pontokat, mert a magasabb szintû tudásokhoz már 3-4 pont kell. Én úgy csináltam, hogy a harcos/kutatóknak adtam medicine tréninget, a sima kutatóknak meg a többit, a 2 mechanikus/tudós meg a bányakezelés/terraformáláshoz szükséges tudást kapta meg. A harcos/technikusoknak meg a ruhagyártást vagy a robotgyártást érdemes adni elsõsorban, a fegyveryártást meg a bázisfejlesztést meg a sima tech-eknek. A harcosoknál a harcos/tech-ekbõl 2-3 embernek heavy equipment traininget mindenképpen adjál, illetve a sima katonákból se árt a 2 férfinak, és legyen legalább 2 emberednek leadershipje (pl Ute meg a másik katona nõ). Heavy suit wearinget mindenkivel tanuld meg.

3P
Tudom picit sokat kérdezek. Szóval a mérnökök és a tudosok fejlesztési irányához nincs valami leírás, hogy mi kell ahhoz, hogy egy képességbõl kitanulható legyen a magasabb szint? Nem a képesség pont hiányzik, mert abból van tartalék, illetve munkával tudok is csinálni, hanem, hogy az adott kutatási irányba tovább menjen.

3P
Köszi megkeresem. :)

Cobra.
Pedig ott van bal oldalt a vízvezetéknél az erõmûved. Fossil Fuel Origins kutatása kell az erõmû fejlesztéséhez, ehhez pedig ha jól rémlik lvl4-es Fuel mennyiség kell.

3P
Most van egy kisebb gondom. Az energia hiány kezd komoly méretet ölteni (nem tudok miatta újabb labort építeni). Sajna csak 3-as az értéke és legalább 4 kell a laborhoz. Olvastam azt lentebb, hogy "Fejleszd ki az uj eromuvet, es upgradeld a solar power plantot vele." Na most nekem semmilyen erõmû fejlesztés nem elérhetõ. Illetve nem is látok semmiféle upgradelhetõ erõmûvet. Milyen kutatást kell elõtte elvégeznem, hogy rá tudjak menni az erõmûre (gondolom a bolygó típusú fejlesztések között kell gondolkodnom).