1340
  • peter01
    ÁÁÁÁÁÁÁÁ egy csomo területemet elfoglalta víz.
  • Kmarha
    menj a start menüben a játék könyvtárához, és inditsd el a játékot windowed módban. Ott láttni fogod az egészet, beállitasz más, lehetőleg nagyobb felbontást, majd kilépsz. Utána indithatod a sima parancsikonnal a játékot, már minden klafa lesz.
  • Fenrir
    Nyírd ki a reticulanokat és akkor nem csak visszakapod a nyersanyagokat hanem a bányáik és a tiéd lesznek.
  • iminet
    Ja az a bajom hogy mire odaérek már félig halottak :-(.
    Asszem a chemikal cserét én is megszívtam. Nekem se megy a 1 fölé a cucc pedig van már több bányám is. Ha kipróbáltad szólj mer akkor kezdhetem én is előlről. Ba.. meg.
    Kösz
  • baddog
    Hello all! Plz help vki. Elinditom a játékot és csak a 1/4-ed képernyő látszik :( vajon méé?? plz valaki megoldás !!!
  • Fenrir
    Egy bizonyos fejlettségi szint után a már meglévő bányák fejleszthetőek, ilyenkor újra kimegy a technikus autó és upgrade-eli. Ekkor dupla akkora lesz a termelése.

Amúgy a radaroknak van valami gyakorlati hasznuk? Én semmivel sem tudom meg előbb, hogy hol akarnak lecsapni az ellenfelek rám.
  • Kmarha
    Hmm köszike, igy már világos a dolog. Még nem játszottam vele sokat, és piros mindegyik épület. Most már tudom miért :D Kicsit szedegetek nyersanyagokat és a leírásoddal onnan már elboldogulok, köszike :)
  • hatori
    Ha még nem próbáltátok: shotgun-os hentcsapat.
    Eddíg mindent taroltak , beastmenek ellen berohanás csapatban és vérfürdő , alienek ellen egyesével rohangálás (ha valaki felett átveszik az irányítást a többiek 'körberohanják' a helyet.
  • Fenrir
    Ahhoz, hogy bizonyos dolgokat gyárthass előtte a bázison a hozzá tartozó épületet/szerkezetet fel kell építened.

Például ha bombát/gránátot szeretnél gyártani akkor kell előtte egy pirotechnikai épület a bázison vagy ha idegeneket akarsz kínozni akkor fel kell építeni egy vallatót. A bázisképernyőn ha lenyitod a New gombbal a menüt akkor megjelennek az építhető dolgok. Ha piros a neve akkor kattints rá és megtudod, hogy milyen nyersanyag hiányzik még hozzá. Ha szürke akkor építhető. Az interior dolgokat a már meglévő épületeken belül kell felhúzni, az exterior pedig egy új csatlakozási pont lesz a főépületen kívül (pl radar, dome stb.) Egy idő után a generátor is fejleszthető ami több energiát termel.

Ezeknek a dolgoknak az építését úgy kell elvégezni, hogy a Peoples fülön jobb oldalon technikusokat (nem tudósokat) kell tenni a civil engineering slotokba. Minnél több van annál gyorsabban épül. Ha a technikusnak ki van fejlesztve mellé még pár új képesség is akkor az is módosíthatja az építés sebességét.

Érdemes pl kapásból felhúzni egy új lab és workshop slotot egy új dome-ban mert van 2 joker ember (aki tudós/technikus) így ők bármikor be tudnak segíteni a gyártásba/kutatásba a többi 4 emberen felül. Én már a reticulan katonát/tudóst is a kutatóállomáson használom csak, szépen segít ő is. Ha van üresjárat akkor meg minden felesleges tudóst/technikust érdemes elküldeni tanulni, hogy a meglévő dolgokat gyorsabban kutassák/gyártsák.
  • Kmarha
    én két játékot játszok egymás mellett. Alapból meghagytam Ute-t és azt derül kit, hogy áltagosan egy-egy misszió alkalmából 300-450-et lő.
    Ha a két kölyköt megveszem, az egyéni damage csökken. Fejenként 230-ra. Ha a kettőt összeadod, az már 460 minimum. Jobban megéri kinyirna a 3.-4. küldetés után Utét szerintem, mint meghagyni.

Persze most a bersekmanusokkal szívok, szóval lehet még én is visszatöltöm :D

(ahoz képesrt hogy az after vacakokat majdnem rüheltem, ez igen is megtetszett.. már csak valahogy a base képernyövel kell kibékülnöm, mert rohadtul nem tudom hogy müködik :DD

sőt, a termelés ablakban is minden szart meg tudok csinálni a bázison.. minden szart, amit a küldetésekben nem tudok használni. Normális fegyvert még nem sikerült gyártanom. Lehet hogy a bázis képernyővel erősen összefügg? monduk erősen 3-4 óra játék van még csak mögöttem, majd még gyakorlom kicsikét :D)
  • kHares
    VAzz én nem kaptam meg az ikreket csak a vörös csajt. Vajon nehézségi szinthez kötött?
    Ha a tulajdonságok ugyan azok hogyan lőhet Ute messzebre u.a. a fegyverrel? Nincs fölturbózva az a fegyver?
  • kHares
    Szerintem próbáld ki. Lesz meglepetés. Hardon nagyon kellemes, nem tudok egyszerűen végigszaladni egy küldetésen sem.
    Amúgy az expedition nem ad normális armorokat? A sima reticulianok adtak de ezek nem akarják fölajánlani.
    Szövetséget úgy lehet kötni ha megtámadod 1 provinciájukat a sima grey-eknek, ezek után elfogadják
  • geCCo33
    en nem oltem meg ute-t (mert elfelejtettem)
    es azt vettem eszre h sokkal jobban lo mint a tobbiek
    ugyan olyanok a kepessegei mint a diegonak supernatural az aim a snapshot is meg meg 1 par ugyan olyan szintuek ugyan olyan fegyverrel, de ami diegonak 0% ugyan onnan ugyan arra a celpontra utenak majdnem 40%
    es most aszem 23/27 emberem van
    anelkul is megkaptam az ikreket meg a csajt hogy meghalt volna vki (igaz 1 droidot mar vesztettem)
    a banyakkal en is megszivtam amikor cserebereltem a reticulanokkal,de ecceruen mar majdnem kiirtottam oket szal megoldodott a problema
  • Me0w
    Egyszeruen? Megolod az ellenseget :P Egyebkent most kellett ujrakezdenem a jatekot, az elejen bevallaltam egy resource cseret a Retikkel, csak utana barmit csinaltam nem ment 1 fole a Chemical keszlet. Hiaba volt 5 banyam, akkor is 1 volt, es igy se lab, se semmi. Szoval veletlenul se menjetek bele semmi nyersanyagcserebe amiert nyersanyagot kell adni. Kurva bugos jatek :)
  • iminet
    Ja azindiításról nekem az jött be hogy alcohollal kiírtam dvd-re aztan megy a Daemon meg bent a DVD aztán a yasu és már futik is.
  • iminet
    Nekem azokkal van gondom ahol elkezd fogyni az nafta a fiukból.
    Azokat hogy lehet egyszerűen megcsinálni?
  • Fenrir
    És hogyan tudok az expedícióval szövetséget kötni? Mert ők sem hajlandóak beszélni velem.
  • BBalee
    Nem a mentések számával van a baj, ugyanis az egész profile ment tönkre azaz minden. Mellesleg legalább 3-4 mentést használok az autosavén kívül.

A diplomáciánál főleg fegyvereket lehet cserélni. Gyártsál le négyet vagy ötöt + egy csomó lőszert is, és ezekért már hajlandóak adni is valamit. :) A területet eddig mindíg visszautasították, de bányát adnak, meg felszerelést is. Battle armor, reti elemek illetve psyco cuccokat sikerült így kicsikarni tőlük. Bányát nehogy adj nekik, mert az nem éri meg!
  • Agamemnon
    Amúgy milyen hosszú? Mennyivel rövidebb, mint az Aftershock volt?
  • TreDoR
    Impossible fokozaton már van egy kis izgalom, vagy ez a rész is olyan uncsi mint az előző volt?
  • DeviloftheHell
    nyersanyagot nehezen
    területet meg sehogy nem fognak én ezért irtottam ki a kezdeti reticulanokat :D
    az expediciot ha kinyirod mielött szövetséget kötsz velük és technologiát adnak akkor sok minden sose tudsz legyártatni
  • Fenrir
    Ezért szoktam én egyszerre 3 mentést használni az autosave mellett :)

Btw a játék nagyon addiktív, hihetetlen milyen hangulata van, nem gondoltam volna, hogy ennyire le fog kötni amikor megláttam az első képeket belőle pár hónapja. Most ott tartok, hogy minden birtokolt területen van terraformáló és radar, naná hogy pont most fejlesztettem azt ki, hogy minden bányát és radart lehessen upgrade-elni, úgyhogy nem mostanában fog a technikusautó hazatérni :)

A gránát és rakétavetők hihetetlenül hasznosak, a 2 reticulan pajtás pedig rendkívül jól el tud játszani a psi fegyverrel és a psi gyógyítóval. A droid is nagyon brutál, bár még eléggé alap, de a szoftvere maxra van fejlesztve.

Valaki amúgy majd homályosítson fel a diplomácia kezeléséről. A földiekkel már sikerült adatokat cserélnem és megjött a nyersanyagellátmány is, de a reticulanokkal nem jutok semmire sem. Néha sikerül cserélni cuccot (van amikor ők ajánlják fel, van amikor én) de más szinte sohasem érdekli őket. Hogyan lehet velük eljutni oda, hogy adjanak nyersanyagot vagy területet?

Az expedíciót meg kinyírom, 2 bányán terpeszkednek ami nekem túl értékes.
  • DeviloftheHell
    de lehet egy beastmen soliger-t kell vallatni hozzá és attol megtudják hogy lehet használni a alkémistátol ujjabb orvosságok és stimulánsok a vezetöktöl meg medium armorhoz szükséges anyagokat tudnak meg
  • BBalee
    Mesés! Leállt a program mentés közbe és az egész profileomnak annyi!
    Ráadásul hiába csinálok új profilet, mert nem lehet bemásolni az elmentett állásokat, ugyanis valami ellenörző kód is tartozik hozzá. Persze a program észreveszi, hogy nem egyezik a mentett állásba kódolt ellenörzőkulcs a profileban szereplővel.
    Erre minek volt szükség???
  • Cash23
    A beastmen fegyvereket hogy tudom használni vagy azt nem lehet?
  • DeviloftheHell
    azt a küldit kellett volna késöbbre hagyni :D
    na én meg végig játszottam amint a beastman bázisnak anyni jön a szép kis video
    elötte jött a földröl egy hajonyi emberke vmi virussal kinyirták majdnrm az összes beastmant és már a bázison csak a maradékot kellett kinyirni legközelebb mikor ujra játszom akkor már remélem magyarul fogom na meg akkor nem hagyok más lényt a bolygon csak az embereket 32 es szintet értek el az emberek a végére
  • Agamemnon
    Úgy kell kinyírnod a mech-t, hogy mielőtt az utolsó lövést leadod, a legtöbb embered menekítsd az UFO elé.
  • peter01
    Az a vulkán amire te gondolsz az 1 hyper space gate és el kell menekülni.
  • malefic
    Hi!
    Én most kezdtem a játékot, de már az elején
    találtam egy küldit, ahol pillanatok alatt lemészárolnak.
    A pálya közepén van egy gőzölgő (gondolom vulkánikus)
    lyuk, ahonnan vagy 20-30 ufo ugrik elő egy idő után.
    Hogy lehet ezt túl élni?
  • DeviloftheHell
    na lassan végig viszem a gamét a harald nevü emberke vissza vonult aztán a lányát küldte a helyére kétszer anyni xp-t kap int a többiek :D
  • Agamemnon
    Még mindig nincs nocd crack? Mert én nagyon unom, hogy így szórakozni kell minden indítás elött...
  • peter01
    Az én embereinek lassan minden értékük supernatural lesz.
  • Me0w
    Mint ahogy lejjebb is irtak, willpower training es major leadership a nyero.
  • BBalee
    Én is itt szívok, de rendesen. Az egyik map nálam nyílt terepen játszódott, az könnyű volt. Igaz nálam van 2 sniperes. :) aki nyílt terepen verhetetlen. De van egy bázis is ahol két klónozó masinát kell felrobbantani. Na az kemény, mert az épületek belsejéből átveszik az irányítást az embereim felett a falon keresztül is a retkes retik.
    Szinte veszteség nélkül nyernek...

Most már tudom, hogy droidokat is kellet volna hozzak, de azt meg nem tudok termelni, csak egy két alkatrészt. Lehet visszatöltöm, és kifejlesztem a droidokat is...
  • DeviloftheHell
    az volt eddig a max de minnél nagyobbra ment a szintjük annál többet kaptak a reticulanok ellen volt mindig a legkevesebb kettö közt meg a martianok

amugy szép lehet 140 méterröl lelövi mesterlövésszel a csaj ha az nem bug akkor megéri ezeket feljleszteni rajta én az egyik srácra adtam sniper trainget az lő 50 méterre 150 es sebzéssel
  • Fenrir
    És melyik az erősebb? Mert akkor nem azzal akarok harcolni :)
  • Cash23
    nekm ugy sikerült hogy felbontotam a reticcel a szövit és utána egyböl elfogadta az expedition a szövi ajánlatom
  • Fenrir
    Qrva expedícióval szívok. Elfoglaltak tőlem 2 területet, naná, hogy 2 bánya volt rajta és eddig velük a legkeményebb a harc. Még nincs mesterlövészem mert nincs elég fémem, így sokszor kell visszatöltenem az állást mert a rohadt rakétavetőikkel szétlőnek. Valakinek van valami tippje erre?

Amúgy az jól néz ki ahogyan a terraformáló nyomán kezd zöldülni a felszín.
  • kHares
    Már milyen totálban írja ezt? Ha az Overview-ban megnézed a bányák termelése és annak szintje két külön dolog. Pl.: Van 18 pontnyi chemical production-öm, erre azt mondja total level 6, abundant. Ez csak kb. nem emlékszem pontosan, de így működik, van ami bánya kettőt ér ill. később lehet upgradelni. Tehát ami számít az a production level. Viszont csodálom hogy 6 bánya csak kettőt érne?

DeviloftheHell: 30. szint? 180.000 xp egy csatában? Még sok matriarchos elleni küzdelemben is 4.000 az xp átlagom! Azt gondoltam nem is lehet 24-es szintnél továbbmenni. Most vagyok 21 körül és a bolygó 60%-a az enyém.

Nekem is van egy misztériumom. Kicsi Ritát közelharcos kétkezes dualpisztolyos csajnak képzem és major ambidextery ill. major gunman után megnézem a sebzést erre mit látok? A kis hölgy messzebbre lő pisztollyal mint mások a mesterlövész puskákkal!!! Beadok neki más fegyvert és azoknak is megnövekedett a sebzés/távolság. Mi a franc ez?
    Bug vagy feature? Nektek milyen távra lőnek a sniper rifle-ök? Kiegészítőkkel speckó töltényekkel kb. 50-es távra meg 130 sebzésre tudom föltornászni. Erre a csaj 140-re lő 300 fölötti sebzéssel. Mafasz van?
  • Rettenthető
    Miért van az, hogy van 6 Chemical bányám, de csak 2-t ír a totálban?
    Van rá építve minden, de mégsem termel...

Ahogy elnézem már másnál is jelentkezett az alábbi probléma, de ő sem kapott választ. Szal azóta valakinek ötlete?