Történelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tudtok-e nekem ebben segíteni?
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
és a válságnak öszönhetõen Rûma nyuggati és keleti része között nagy lett a különbség mindenben.
395:.ben Theodosius császár véglekk kettéválaszotta a birodalmat.
Külön fõvárosuk lett nyugatot sok nép támadta és hanyatlott a gazdaság
még keletet nem annyira számos nép támadta akik támadták azokat is lebirták gyõzni, és ott a kereskedelem és a gazdaság virágzott
Nyugatot ugyebár támadták a Hunok is ( Attila ) utána egy végsõ támadás érte õket egy germánánoktol és elüldözték az utolsó nyugatrómai császárt is romulus augusulust.
476ban történt ez és ekkor bukott el a nyugat római birodalom.
a Kelet római birodalom tovább virágzott és õ majd csak 1453-ban bukott el.
ha bõvebb verzióra van szükséged szólj:)
hogy ne a Második világháborús ban offoljunk...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A hivatalnokokat viszont képezték, sajnos nem tudom hogy hogy.
De Konfuciuszt olvasva inkább az ókori görög akadémiához lehetett hasonlatos. Mester-tanítvány kapcsolat szerûen. A ma ismeretes oktatási forma középkori találmány.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
nos és mondtam olyat hogy Kínában volt fizetõs iskola...meg hogy 3 szintû oktatás volt(érettségi tételekben olvastam)
és a tanár azt mondta hogy ilyen nem volt!?
én meg most össze vagyok zavarodva hogy most akkor kinek van igaza?
valaki aki vágja a Kína történelmét írhatna valamit(vagy ha az érettségi tételben volt valami igazság akkor valami könyvet vagy jegyzettet ami alátámasztja)
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Ez nem történelem de ezzel kapcsolatos, suliba törivel együtt tanítják a Társadalomismeretet. A problémám az lenne, hogy a csoporterkölcsrõl kellene esszét írnom de nem találok semmit a neten, tankönyvem meg nincsen és holnapra kéne. Valaki ha tudna segíteni akkor nagyon megköszönném, még ma kellene. :S Elõre is köszi!
AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64
Köszi elõre is
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Igen nagyon nagy témakör. Ezért keresek, hogy van-e ilyen anyag vagy nekem kell megcsinálni. Arra a kérdésre keresem a választ, hogy miért a nyugati kultúra lett domináns a világon.
Mégis.. A perzsákra gondolsz, a kínaiakra, vagy hogy?
Ez brutálisan tág témakör.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Tudtok-e esetleg olyan tanulmányról, mely a keleti és a nyugati civilizációk fejlõdését hasonlítja össze, vagy legalább egymás mellé helyezi õket?
Van egy írás róla,Erdei Ferenc:Parasztok.Erdei Ferenc Parasztok
Az 5. fejezetben beszél a lázadásokról.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Nem találtam középkor topikot szóval ide írom kérdésem.
Szerintetek - általánosságban nézve - mik voltak a legfõbb okai a parasztlázadásoknak? Lehetne azt mondani, hogy a kizsákmányolás illetve az ebbõl származó éhínség?
Mennyire lehetett tisztában az egyszeri paraszt az ország dolgaival?
Tudtok-e a témában valamilyen írást esetleg?
Köszönöm!
Sok népnél építettek egyre nagyobb földhalmokat, piramisokat a vezetõjük temetkezéséhez.
A hieroglifákból is lehet következtetni a piramisok építésének értelmére, ezen kívül jól nyomonkövethetõ a fejlõdés a masztabáktól a piramisokig.

A piramisok belseje meg valószanûleg földbõl van. A forás hitelességérrõl nem tudok meggyõzõdni, de én úgy hallottam, hogy vagy 50 éve francia tudósok megfúrták, és valóban nem engedik jobban összefurkálni.
Amúgy meg a befagyott Dunával kapcsolatban nem kell olyan messzire menni. Az ötvenes években volt olyan tél amikor aknavetõkkel meg vadászgépekkel bombázták, hogy felszakadjon. Van róla szép filmfelvétel is.