614
2. Világháborús hajós MMO
  • davidbog
    Lehetséges. Nekem egyáltalán nem fontos, utálom azt az opciót. Azért játszhatatlannak nem mondanám, jó sok 200000 feletti és megszámlálhatatlan 100000 feletti sebzést hoztam össze az alapnézetben különböző BB-kkel. :D Én jobban szeretem a G-t nyomkodni.

Szerintem ez játékos függő. Ki kell próbállni.
  • mstummer
    De még van egy fontos gomb: F11!!! Ha ezt megnyomod kiírja hogy 3d mod on, és ezután az egérgörgővel tudsz távolítani és közelíteni a nézeten. BB esetén játszhatatlan lenne az alap nézettel.
  • balika95
    köszi szépen, már régóta nem voilt hajón, mindig amikor belépek, berakom a piros körbe, de mivel nincsenek in-game barátaim, ezért csak arra használtam, hogy megnézem hány csatát toltam :)
  • davidbog
    Nem kell továbbfejlesztened.

Klán alapításhoz kell magasabb szintű rádiós. Amúgy kommunikálásra jó. Ezentúl ne is rakd fel semmilyen hajóra.
    A kikötőben a bal alsó sarokban van egy szaggatott vonalú piros kör. Erre a körre húzd rá a rádiósód. Majd a piros körben lévő rádiós emberre kattints a jobb egérgombbal. Ekkor felugrik egy ablak. Itt lehet felvenni barátokat, klánhoz csatlakozni stb. A csatában is ott lesz ez a rádiós.
    Ha a bal egérgombbal kattintasz a piros körben lévő rádiósban, akkor is felugrik egy ablak. Ez az ablak a rádióshoz felvett ismerőseidet tartalmazza, itt tudsz velük kommunikálni.
    Az F12 gomb lenyomásával meglehet nyitni a chat ablakot és visszanézni ki mit írt.
    Az F10 gombbal a beállítások jönnek be.
    A többi Fx gomb is különböző funkciókat tartalmaz, azokat nem nagyon használom.
  • davidbog
    De igen P-Projectet akartam írni. Milyen érdekes hogy a pont a P mellett van az O gomb is.

A Moltke nagyon jó hajó. Talán az egyik legjobb AA hajó. Emellett a legjobb CA a játékban. A dupla 11"-es ágyúkkal akkora sebzése van mint egy gyengább BB1-esnek, de a lőtávja legalább BB2-es hajókéval egyenértékű. A nagyoknál is eredményes, a kicsiknél pedig a legbrutálisabb hajó a tripla 6"-esekkel és agyonpáncélozva.
  • balika95
    a rádiós emberem most lvl 12-es, megéri tovább fejleszteni?
    egyáltalán mire jó? :)
  • mstummer
    Nem P project-et akartál írni? az O-I már BC meg a P-II is.Nekem is ugye erre vezet az utam. De anno vettem egy Moltke PCA-t. Az eszméletlen jó. Alapvetően AA hajó,de ha lőtávba kerül akár egy nagyobb hajó akkor majdnem olyan jó mint egy BC.
  • balika95
    hát akkor ezt jegelem :(
  • mstummer
    Kell egy BO 15öst potenciállal és egy planesman-nak képzendő emberke szintén 15ös potenciállal. Továbbá egy Sonarman...ha jól tudom neki is ez kell. Ezenkívül 2 ember torpedóra kihegyezve. 11-es torpedo és 11es reload. Nem árt ha ezek 10-15 szinttel a BO felett vannak alapból. Ugyanis az első tengóra csak 1 fér, váltogatni kell hogy azonosan fejlődjenek. Továbbá kell egy engineer.

Ha rám hallgatsz jegeled ezt az ötletet. Tengóba akkor kezdj ha az adott nemzetnél van már legalább 1 másik vonalad. Amivel felhúzod a mérnököt és a torpedós embereket. Jelzem ismételten hogy az első tengó mindenhol kínszenvedés. Nem ajánlom mert sok pozitív élményed nem lesz benne elsőre. Többnyire örülni fogsz ha eljutsz az ellenséges vonalakig és ki tudsz lőni egy torpedót mielőtt a felszínre kell jönnöd. De ez előtt esélyes hogy a csata 3. percében végez veled egy ellenséges SS.
  • balika95
    sziasztok, olyan ötletem támadt, hogy elindulok német submarine felé is, erre mien legénységet ajánlotok?
  • davidbog
    Mostanában én is kevesebbet játszok. Körülbelül annyit mint te.
    Kellett 2 német és egy angol engineer, most azokat tápolom. Jelenleg 54 lvl-esek, ezért O-Project I-el hajókázok. Hát ez a hajó nagyon jó. Se a lőtávja se a tűzereje nem olyan gyenge, persze elmarad a csatahajóktól. De kisebb BB-k ellen egész jó, ráadásul CA-nak számít így nem foglalom el a helyet a BB-k elöl. Azért azt hozzá kell tennem, hogy a gunnereim most 118 lvl-esek, azért ilyen ütőképes hajó.
    Náha előveszem a H39-et is. Az 110 lvl-es legénységgel szintén nagyon jó hajó. A H44-est nem szeretem, túl nagy és 4 engineerel lassú.
    Elég nehezen lehet boldogulni, rengeteg a BB4, BB5.
  • mstummer
    Mostanában nem játszok olyan sokat.Napi 3-4 játék.
    A legjobb BO-m 81-es szinten van a Bismarck-kal. És akkor ellenőriztem le az alap értékeit az embereimnek. Úgy emlékeztem hogy jók.Tévedtem. 2 gunner és 3 engineer a levesbe ment. /eladtam egy részüket,a többbit is el fogom/
    Közben nyomattam a német SS vonalat ott SS3nál vagyok 71. szint emlékeim szerint.A tengo az könnyű vonal nagyon. Persze KM esetén.
    Elindítottam aztán a CV és PS vonalat is szintén KM-nél. Itt már teljesen tudatosan építkezve. Új és jó értékű lövészekkel és mérnökökkel. 51-52 szint körül vagyok velük.
    Kicsit korábban nyitottam amerikai vonalat is,de ott a DD2nél leálltam. Először legyenek meg a KM vonalak úgy 80as szintig legalább.De inkább 90.
  • davidbog
    Mstummer, te hogy haladsz? Mi a helyzet a Hood szerveren?
  • davidbog
    Olyan nagyon nincs elrontva, ha megegyeznek a képességeik. De mindenképp el kell majd kezdened egy új ágat is, mert kevés lesz a matrózod nagyobb BB-hez.

A gunnerekhez szerintem két megoldás van.
    1. Kidobod mind a kettőt és újakat szerzel be. Ha úgy döntesz, hogy nem tartod meg a mostaniakat, akkor az újaknak azonos growth érétékkel kell rendelkezniük: +11/+11 accuracy/reload.
    2. A 17 lvl-es gunnert feltápolod 26 lvl-re. Amíg a kisebbet tápolod addig a 26 lvl-est nem rakod fel a hajóra. Tehát a hajódon csak elöl lesznek ágyúk, ezeket a 17 lvl-es matróz fogja kezelni. Hátul nem lesz semmi oda beraksz egy supportos matrózt. Addig játszol így amíg a 17 lvl-es matrózod nem lesz 26-os, akkor logikusan berakod a másik 26-ost is és maimális fegyverzettel harcolsz.

Akárhogyan is csinálod fontos az, hogy később azonos szintűek legyenek. Illetve a growth értékük is azonos legyen. Ez azért fontos, hogy szinkronba legyenek. Ha az egyik gyengébb, akkor azok az ágyútornyok amit a gyengébb matróz kezel kisebb tűzgyorsasággal rendelkeznek és pontatlanabbak. Nem tudsz teljes sortüteket lőni.

Kell még 3 engineer és 2 rapairer is. Én a helyedben az említett 5 supportos mellé képeznék még egy AA gunnert és egy új kapitányt is. Azt így nem tudom, hogy képeznék-e új gunnereket is. Látnom kéne valóban megegyezik-e a growth értékük.
  • balika95
    sziasztok
    nagy dilemmába kerültem.
    elmondom motani helyzetem
    van egy atlantám és egy BO-m ami 36-os
    van egy gunner-em, aki nek jók az értékei ez is 36-os
    van egy AA gunner em akinek jó AA értékei vannak, ez olyan 26-os
    van egy scoutom aki 17-es és jók az értékei
    .
    van 3 engineer-em akiknek ugyancsak ók az értékei ezek 14-16-osok
    van 1 repair osom aki 14 es és jók az értékei
    van 1 repair lvl 7 jók az értékei
    és a gond:
    van 1 gunnerem jók az értékei de csak 17-es

van kb 350-40k points és credit is

na és akkor aproblem:
    ahogy látjátok csak 1 használható gunnrem van, ez előlre beültetve szépen muzsikál, de a hátsó ágyúsórban(?) van az alacsony szintű gunnerem de ugye vele csak kis ágyúkat tok használni :(
    így elég gyenge a ajóm elöl 6 inch dupla hátul 4-5 inch szimpla.
    mi lenne most a teendőm? vagy annyira el van rontva, hogy új ágat kell kezdeni?
  • davidbog
    Úgy tudom csak egy mód van feltölteni őket, minden matróznál van egy RCT vagy valami hasonló gomb. Mindet külön kell.
    Nem érdemes, hanem fel kell tölteni őket. Ha nem maximális akkor nem nyújt 100%-ot.
    Ha megnézed nem csak recruitok vannak. Van még expert és veterán is. Az expertek színe a matrózalatti csíkon fehér, a veteránokak zöld színnel jelzi, a recruit pedig piros.
    Az experteket folyamatosan kapod, azok maguktól fejlődnek.
    A veteránokat neked kell feljesztened. 10-es csoportokban lehet az experteket átképezni. Ezzel vigyázni kell, mert nem mindig sikerül a képzés, ha nem sikerül elveszted az expertedet is. 10 veterán = 40 expert. Expertet és veteránt pénzért is lehet venni, de szerintem elég drága.

Én most úgy fejlesztem a matrózaim, hogy ami expert képződik, azt azonnal fejlesztem is át veteránná. Vagy sikerül vagy nem. Alacsonyabb szinten nem olyan nagy hátrány a veteránok, expertek hiánya. Addig képzem át az összes expterem, amíg nem lesz 80-100 veterán matrózonként. Ennél többet képzéssel nem nagyon lehet összeszedni, csak nagyon nagy expert veszteséggel.

Expert szerzésre van egy nagyon egyszerű mód: légvédelemmel lelövöd az ellenséges repülőket. Egy csatában az alapon kívül akár +5-10 is képződik, sőt ha ügyes vagy még több is.
  • balika95
    sziasztok, van valami módja, hogy gyorsan feltöltse rekrutákkal az embereimet, mert így elég időigényes minden embernél újratölteni, vagy ez nem is olyan fontos?
    egyébként meglett az első 10k sebzés feletti köröm, aminek nagyon örülök
  • balika95
    kösz ia segítséget :)
  • davidbog
    Mivel sok matróz kell a nagy csatahajókra, egy hajóra nem fér fel olyan sok engineer, repaierer amennyire szükséged lesz. Válaszd a Brooklynt, de ajánlom kezdd el egy másik kapitánnyal is és azokat a matrózokat akik nem fértek fel a Brooklynrara az új kapitánnyal együtt képezd. Majd ha azokkal is eléred az Atlantát akkor azoknál a Northamptont válaszd.
    Akár fordítva is csinállhatod most vákasztod a Northamptont aztán a másik csapattal a Brooklynt.

A Brooklyn kegyetlen jó hajó. Szerintem jobb mint a Northampton.

Egy jó kis oldal, érdemes átnézni. (Remélem jól csinálltam.)
    trainworld.us
  • balika95
    köszönöm a hasznos infókat,
    a kérdésem a következő atlanta után merre menjek, nem szeretnék hordozóval menni se tengeralattival, 2 út közül választhatok, meik az amelyiket a konyhafőnök is szívesen ajánl?
    nem szeretek se sunnyogni én szeretek face to face harcolni, mentalitásomból adódóan, még ha így járok rosszabbul akkor is. Szóval ehez mérten kérlek mondjátok el merre menjek atlanta után
  • davidbog
    Pontosan. De nagyon fontos, ha tovább fejlődik akkor NE léptesd már elő. Mert akkor már vadászpilóta vagy valami más lesz és nem tudja használni a felderítő repülőt.
    Én az első scoutomat továbbfejleszettem aztán csak nézegettem amikor kellett volna a felderítés.
  • davidbog
    Kérdeztél a CV-ről és BB-kről.

Csatahajók. Rövidítve BB-k.
    A csatahajók a csapat legnagyobb tűzerejű egységei. Egy jó sortűzzel elintézhető akár egy másik csatahajó is. De van egy igen nagy hátrányuk: nem látnak el a maximális lőtávjukig. Ezért a repülőgékre és kisebb, bátran előre hajózó egységekre vannak utalva. Ha van megfelelő felderítés akkor a csaták 80%-a a maximális lőtávon zajlik. Ha nincs felderítés akkor garantált a vereség és a legnagyobb, legerősebb csatahajók is könnyedén elsüllyednek.

A különböző nemzetek egy kicsit más-más stílust igényelnek.
    Csatahajóknak van egy különleges típúsa: rusher csatahajók. A tipikus ilyen hajók: South Dakota, Dunkerque, Nelson, Pirnce of Wales, King George V, meg még pár. Ezek többnyire kisebb lőtávval rendelkeznek, mint a kategóriájuk többi hajója, de gyorsak. Ezekkel a taktika minél gyorsabban minél közelebb kerülni. Lehetőleg sunyi módon, amikor nem rád figyelnek vagy egyáltalán nem látnak. Ezzel azt használják ki, hogy azok akik többnyire a maximális lőtávjukon harcolnak a közeli célpontokra nem tudnak olyan pontosan lőni, mert azokra nincs akkora gyakorlatuk.

A BB-knél nagyon fontos a mozgékonyság, ezért kell a sok engineer. Mivel időbe tellik a lövedékeknek eljutni a célpontig, ezért ha gyors hajód van ki is tudod manőverezni őket és csak 1-2 vagy egy lövedék se talál el. De a sebbesség ahhoz is nagyon fontos, hogy tudjál menekülni és rohamozni is, illetve bizonyos lövési stílusokhoz is alapkövetelmény a sebesség.

A csatahajókat a NF-ben nem szoktuk páncélozni. Ez alól kivétel 4-5 angol csatahajó. Egyszerűen el lett rontva a páncélzat és nem ér annyi védelmet ami kompenzálná a sebességhátrányt. Egyetlen páncélzat típust használunk: bulge. Ez a torpedók ellen véd. De ez is játékos függő, hogy ki mennyit.

Repülőgép-hordozók/Anyahajók. Rövidítve CV-k.

Nekem ilyen hajóm nincs. A flotta legfontosabb hajói. Négy fajta repülőt tudnak szállítani: vadász, zuhanóbombázó, torpedóbombázó, felderítő.
    A vadászok adják a fényt a csatahajóknak, ezek lövik le az ellenséges repülőgépeket.
    A bombázók a bombáikkal tudják sebezni az ellenséges hajókat. Sebezhetőek, elég népszerűek.
    A torpedóbombázók torpedókkal sebeznek. Szinte mindig nagy veszteségeket szenvednek. Mivel a tengeralattjárok miatt a nagyobb hajók sok bulgeal (torpedó elleni páncélzat) vannak felszerelve, ezért nem valami hatékonyak. A többihez képest ritkák ezek a repülőgépek.
    Felderítőket egy CV nem használ. Ezek gyenge gépek, könnyedén lelövik őket a vadászok. De nagy felderítő képességgel rendelkeznek. Kisebb hajók és csatahajók alkalmazzák őket akkor, ha a CV-k nem tudnak elegendő fényt biztosítani.

A CV-k feladatairól megoszlanak a vélemények. A csatahajósok úgy gondolják a CV-k feladata a felderítés és az ellenséges bombázók, felderítők lelövése. A CV-sek szeretik máshogy gondolni, néha úgy gondolják nekik is kell sebezni, akár azon az áron is hogy a csapat nem lát semmit.
    A csaták jelentős részében általános a CV-sek szidalmazása, mert nem tudnak vagy nem akarnak fényt adni a BB-knek.
  • balika95
    akkor scout>special force>prookie pilot?
  • balika95
    köszönöm szépen, akkor nekiállok matrózt csinálni
  • davidbog
    El kell hogy szomorítsalak, de a 4 gunneredből egyetlen egy gunner lesz jó. Olyan matrózokat léptettél elő gunnerré amik nem jók erre a szerepkörre, ezért magas szinten (80 lvl fölött) látványosan rosszabb lesz a csatahajód ágyújának a szórása, mint a többi játékosé.

Amúgy jól tetted, hogy reload felé léptetted elő a gunnereid, kár hogy nem a megfelelő matrózokkal csináltad. Ha jó matrózokat léptetsz elő, akkor az elején kicsit pontatlanok lesznek. De 95 lvl környékén elérik a maximum pontosságot és mégfontosabb a maximum reloadot is. Ez a 85 lvl teljesen normális, sőt ha nem jók a matrózaid soha nem érik el a maximum reloadot.
  • davidbog
    Egy hosszabb összefoglaló a matrózokról.

Lehet venni új legénységet. Ekkor felugrik egy ablak ahol lehet egy roll gombbal újat kérni. Ez azért fontos, mert a matrózoknak van egy olyan értéke, hogy growth. Ez az érték nagyon fontos és más típúsú matrózoknak más érték a jó. Ez azt jelenti, ha szintet lép a matróz mennyi ponttal növekszik az abilityje az adott képességnél. Addig kell rollozni, amíg nem ad jó értékekkel rendelkező matrózokat. Minden matróznál a saját képességének a growth értéke minimum +11 legyen (+12 a legjobb érték, kivéve a potential annál +15). Például ha akarsz venni engineert, akkor az engine képességnél +11-nek kell lennie a growthnak. A repairereknél a repairnak kell +11-nek lennie, stb. Ha nem minimum 11-es ez a growth érték, akkor nagy hátrányba kerülhetsz magas szinten a többi játékoshoz képest. Az USA szervereken ez különösen igaz, mert egy premium cuccal 20%-al lehet javítani a matrózt (eu-n szerencsére csak 10%). Ezt nagyon sokan megveszik, hiába veszed meg te is, ha csak +9 vagy +10-es a growth a értéke a matrózadinak, akkor kevesebb az abilityjük és kevesebb értéknek kisebb lesz a 20%-os bónusza is.

Ha megnézed a hajódat a matrózokat több helyre is lehet pakolni. Van a hajó felett egy sor, ezt úgy hívják support slotok. Ide kell rakni a supportos matrózokat. A tipikus supportos matrózok egy csatahajón a következők: engineer, repairer, restorer, bizonyos nézőpontból a scout. A support matrózoknál nem csak a saját képességüknek kell magas growth értékűnek lennie, hanem a ennek a háromnak: engine, repair, restore. Például ha van egy engineered annak kb így kéne kinéznie: engine: +12, repair: +10, restore: +10 .

Összefoglaló a matrózokról:

Engineer: Talán a legfontosabb supportos, ez befolyásolja milyen gyors egy hajó a túlhajtott állapotban és mennyi ideig tudja tartani a túlhajtott sebességet. Nagyon fontos, hogy ezek csak az úgynevezett support slotban működnek. Csatahajókra nagyon sok kell belőlük típustól függ, de minimum 3 egy BB-n. Összesen kell legalább 6 daran engineer!!! Ennyi kell a legmagasabb szintű hajóra, de a BB5-ös hajókra se árt ennyi.

Repairer: A hajó javítási sebességéért felel. Ez bárhol működik. Ebből is kell 3-4 darab a legerősebb hajókra, kisebbekre 1-2.

Restorer: BB-ken nem használjuk, nem kell egy darab se ha BB-vel szeretnél játszani. Ilyenné ne léptess elő matrózokat.

Scout: Igazából nem supportos, de BB-re kell. Ha van a hajódon akkor tudsz felderítő repülőgépet küldeni. Ez azért fontos, mert a csatahajóknál már nagyon nagy a lőtáv. Sokkal nagyobb mint a látótáv. Ha nincs más aki felderítse a célpontot akkor magadnak kell felderítened a repölőd segítségével. Tehát a 14 lvl-es emberkédet scoutnak kell fejleszteni. (Ahonnan letöltötted a játékot és regisztráltál, ott van a game infó --> sailor, aztán hogy us sailor tree. Ott lehet megnézni melyik matrózt hányas szinten mivé lehet előléptetni.)

Gunner: A tüzelésért felel. Tőle függ a pontosság és a tűzgyorsaság. Csatahajókra 2 darab kell, USA esetén mind a kettőt reload ágon kell előléptetni !! Minimum +11/+11-nek kell lennie az accuracy/reload growthnak. Manuális célzás kötelező, auto célzással esélyed sincs más BB-k ellen.

AA Gunner: A légvédelemért felel. Ebből is kettő kell. Ezeknél az Reload/AAW képesség a fontos. Amerikai csatahajókon nem szokták alkalmazni őket, elég ritka a légvédelemmel rendelkező amcsi BB.

Bridge Operátor: Ő a kapitány, az ő képességei határozzák meg a látótávot, a célzóvonalak hosszát, mennyi xp-t kapnak.

Ezek a matrózok kellenek egy csatahajóra. Ez összesen 13-14 matróz.
    Nagyobb hajókra több ember fér, oda rakhatsz új embereket. De ostobaság egy 60-70 lvl-es hajóra 20-30 lvl-es legénységet rakni. Ha alacsonyabb vagy magasabb szintű 9 lvl-el a matróz a hajónál, akkor levonást kap a kapott xp-re --> lassabban fejlődik mint a többi, még jobban lemarad. Mint láthatod ez sokkal több matrózt jelent, mint amennyi most neked van. Úgy szokták csinállni, hogy egyszerre két amerikai ágon indulnak el. Két kapitányuk van, egyikkel a Baltimore, South Dakota vonalon, másikkal a Northampton, North Carolina vonalon fejlődnek. Aztán majd az Iowa csatahajónál összeérnek. Nagyon fontos, hogy mind a két hajónál mindig ugyanazt a két gunnert használd, így magasabb szintűek lesznek mint bármelyik más matrózod. Ez azért jó, mert hamarabb lesznek pontosak és nem kell annyira szenvedned a nagyobb ágyúkkal.

Új ágat úgy lehet indítani, hogy veszel egy új matrózt, ami megfelel kapitánynak (bridge operator) és azzal elkezded 1 lvl-től és szépen fejlődik majd.

Prémium hajókhoz az a feltétel, hogy a kapitányod legalább olyan szintű legyen mint a hajó szintje. Más nincs.

Mstummer nagyon jól írja, áldozz egy kis időt a jó legénységre, hamar nyilvánvalóvá válik, hogy lakalmatlanok a matrózaid. Jobb most az elején rendbe rakni a matrózaidat. Különben hasonlóan bosszantó lesz mint a WoT a láthatóság miatt. Csak itt a NF-ben nem a játék hibája miatt bosszankodhatsz, hanem magad miatt, hogy nem áldoztál elég időt, energiát a matrózaidra.

Én kb 4 hónap játék után tapasztaltam azt, hogy hiába van csatahajóm annyit se ér mint egy CL. Kértem segítséget és kiderült, hogy a német legénységemből a kapitányon, a gunnereken, az AA gunnereken, egy engineren, egy repairen kívül minden más matrózom tökéletesen alkalmatlan. Nem tudtam megtölteni egy nehézcirkálót se a használható matrózaimmal. Ez 65-ös szint környékén nem volt valami kellemes érzés. Azóta már 3-szor kezdtem újra 1 lvl-től, mert soha nem csinálltam elegendő jó minőségű matrózt.
    Kb egy éve újra kezdtem az angolokkal, céltudatosan fejlesztettem a megfelelő mennyiségű matrózaimat és nagyon jól haladnék velük, ha nem a német legénységem kéne még most is tápolnom, javítgatnom.
  • balika95
    jajj de durván mennek a dupla tripla posztjaim :) de akad kérdés bőven, és szerencsére válaszoló is KÖSZI
    következő kérdésem:
    hogyan számoljak mien embereket fejlesszek ha BB-t szeretnékn körülbelül hányat és mien fejlesztéssel?
    eddig minden gunneremből RLD gunnert csináltam ez nayon nagy baj? nagy lesz a szórásom nagyon? soikkal gyorsabban lövök majd mint a többiek?
    megvettem a premiumot jól hozza az ikszpét a legénységnek :)
  • balika95
    van egy emberem alapból a játék elején kaptam, és scoutnak nevezték el, ilyen repülősökhöz jó, ahogyan énlátom, de ha battleshipet szeretnék, akkor ezt mire formázzam most lett 14-es
  • balika95
    nagyjából jók az értékei az embreimnek, azt nemtudom hogy az engine meg az ilyen emberek mire jók? és még azt kérdezném, hogyha veszek egy premium hajót, akkor arra elegek a 12 lvl-es emberek?
  • mstummer
    Több vonal indítása úgy működik hogy sorozol új alap embereket. Persze nem fontos ugyanolyanokat mint amilyenek vannak. Pl adott egy jó 11/11-es képességü Gunnered 30as szinten akkor nem kell új gunner. Kell egy BO mindenképpen lehetőleg 14 vagy 15ös Potenciállal. Amint elérted a 12-es szintet a régi tapasztalt legénységgel kiegészítheted az újat.Pl a gunner slotokba a tapasztalt embereket teszed,a supportba és a T slotba meg az újakat. A lényeg hogy egyes egységek kompatibilisek lesznek a vonalaiddal,bármelyik hajódra ráteheted őket. Kivéve a BO-t.

A másik módszer az amit leírtál.Vagyis a nagy hajóra teszed a friss 1-es szintű embereket. Ez azonban sokkal rosszabb megoldás.Először is a nagyobb hajón a friss emberek kevesebb tapasztalatot fognak kapni. Másodszor egy hajó akkor a legütőképesebb ha egymáshoz viszonyítva közel egy szintűek a matrózok.Kb 10 szinten belül vannak.

A cél mindig a szórakozás természetesen. Én is elkövettem azokat a hibákat amiket most te, és 8 hónapnyi játék után szidom magam hogy milyen hülye voltam anno. Hiába értem el a Bismarck-ig,ha csak 8-9es képességű legénységem van nagyrészt...
    Hallgass rám,akkor az igazi a szórakozás ha megvannak a feltételek hozzá. Rossz legénységgel inkább el fog menni a kedved az egésztől.
  • balika95
    valószínűleg a BB irányba indulnék el
  • balika95
    a célom most a szórakozás, gondolom, ha majd úgy lessz, hogy komolyabban akarom csinálni, akkor szerintem úgyis átmek németre :)
  • davidbog
    Azt elfelejtettem írni, hogy miért rontottad el. Mstummer írta hogy az alap értékek fontosak. Ez így igaz nagyon fontosak.

A matrózaidat annak kellett volna előléptetni ami a nevük volt. Tehát a repairert rapairerré a gunnert gunnerré, stb. Mivel nem így csinálltad, az alapképességek nem jók annak a típúsú matróznak amivé előléptetted őket. Ha érdekel erről is írok majd.
  • balika95
    köszi a választ, elvileg ma be is szerzem a prem-et, viszont a több vonal indításának mi is a rutuáléja?
    nem nagyon értem még.
    és akkor abban kérnék egy kis segítséget még, hogy akkor a Brooklyn és a Northampton közül lehet választani, de ugye csak annyi a különbség, hogy amelyikkel a CV fele lehet menni, az drágább, vagy 2kilóval, annyival jobb is? egy kis tájékoztatás érdekelne erről a 2 ágról

És ha elérek egy nagyobb hajót, amihez több ember kell akkor a frissen sorozott bakákat berakom a gépbe és fejleszti őket? mert most a korábban felsorolt éppen a hajómat kitöltő legénységem van, de ha jön egy nagyobb hajó (ettől nem félek :) ) akkor hogyan töltöm ki a réseket? vagy majd lvl-1-es katonák ülnek az ágyúk mögött? ezt még nem értem teljesen

másik kérdésem mennyire fontosak a töltények mostanában a nagyobbakra 150-200 közelről és 0-50 távolról a sebzésem (kicsi hajókba belemegy 100 is) és HE heavy-t használok, van valami jobb ajánlásotok, vagy ez kimondottan ágyúfüggő?
  • davidbog
    Huh. Hát ez így most neked nem igazán jött össze. :( A lényeg az, hogy a bridge operátor kivételével a matrózaidat elrontottad.

A Navy Fieldben a matrózok a legfontosabbak. Nem kell elkeseredni, mindenki így jár mint te, akinek nincs egy olyan ismerőse, aki már a legelejétől kezdve mondja, hogy mit hogyan csinálljon.

Az első dolog, hogy el kell döntened milyen típúsú hajókkal szeretnél játszani. Alapvetően 3 fajta van: tengeralattjárók (SS jelölésűek), repülőgép-hordozók/anyahajók (CV jelölésűek) és csatahajók/csatacirkálók (BB/BC jelölésűek). A kisebb gépek mint a fregattok (FF), rombolók (DD), könnyűcirkálók (CL), nehézcirkálók (CA) a célkitűzésnél nem fontosak mert átmeneti hajók. Én BB-kben tudok segíteni, csak BB-m van.

Ha azt megtudod mondani, hogy mit szeretnél, akkor tudok segíteni milyen emberek kellenek és miből mennyi.

Ha komolyan akarod folytatni a játékot, akkor új matrózokra lesz szükséged. Ha csak szórakozás/szabadidő elütése a cél, akkor maradhatnak a matrózaid. De azokkal nem hátrányba leszel és magasabb szinet nem lesz igazán élvezetes a játék.
  • mstummer
    Mivel még az elején vagy ajánlom hogy ellenőrizd le az embereid alap értékeit. Az alább linkelt kalkulátor segít ebben.
    Fontos hogy a specialistáid alap értékei legalább 10-11-esek legyenek. Tehát egy gunner esetén a Accuracy és a Reload jó ha eléri a 11-et. Az engineer esetén szintén az Engine legyen 11-es.A repair esetén a repair.Restorer esetén könnyen lehet 12-est dobni, és mellette nem árt ha a repair is legalább 10es.A BOnál meg 14-15 a jó érték.

base calc

Fontos hogy ezek meglegyenek mert a későbbiekben hátrányba fogsz kerülni a többiekhez képest. Javaslom ha az alap értékek nem érik el a mostani embereidnél a 10est akkor add el/dobd ki őket.
    További javaslat nem árt ha a Gunnerek 4-5 szinttel a BO szintje felett vannak.
    A merre tovább dilemmára is van megoldás. Mind a 3(vagy 4 ugye ott a CV is). Mivel a nagyobb hajókra több ember fér elkerülhetetlen hogy később új embereket kelljen kiképezni.Viszont jó ha közel egyforma szinten vannak, ezért egy új játékosnak vagy új nemzetnél célszerű kapásból több vonalat indítani. Egyedül a tengeralattjárót nem ajánlom elsőre,pláne USA esetén. Az első kettővel nem lesz sok sikerélményed,de ez a legtöbb nemzetre igaz. Tengóban a legjobbak a németek és a franciák.
    Ha veszel prémiumot akkor még azt sem lehet mondani hogy lassan megy majd.
  • davidbog
    Azért van gold accountod, mert a Kaiser szerveren játszol, ami az egyik USA szerver. Ott eleve gold accounttal játszol. Az USA szerverekre nem érvényes ez a 40/80/100% az accountoknál. Az amcsi szerveren nincs silver account hanem eleve golddal kezdesz, ami 100% a premium 40%-ot ad, tehát hasonló mint a WoT-ban a prémium.

(De ez a 140%-os premium megfelel az európai szerveren a 100%-nak, tehát nem vagyunk hátrányban mi se akik az európain játszunk. Csak épp a több mint 200 éves hagyomány miatt mindig megvariállják a dolgokat valamelyik kontinensen, ezzel növellve a káoszt.)
  • balika95
    segítséget kérnék:
    van egy lvl32-es bridge operator
    van 4db lvl 30+ reload gunner-em ebből az egyik neve az restore a máésik engine a 3. repair a 4. gunner
    van 2db 2nd AA gunnerem
    és most lvl2-es lett egy emberem mit adjak neki?
    Northamton, vagy Brooklyn, majd merre fele menjek tovább? , esetleg mien a submarine?
  • balika95
    a Kaiser-en játszok, de nek mazt írja: Gold account
    na ezt miért?
    köszi a válaszokat
  • davidbog
    Valóban nem, mert eredetileg így van az eu szervereken:
    Silver account: 40%
    Gold account: 80%
    Premium account: 100%

Tehát tulajdonképp a 40%-hoz képest a 100% az 250%-os növekedésnek felel meg. Az USA szerveken is talán hasonló lehet, de nem biztos azokat a szervereket nem szeretem annyira.

De azért prémium accounttal lehet kb úgy fejlődni mint a WoT-ban prémiummal. Silverrel nagyon lassú a fejlődés, a WoT ahhoz képest pörgős fejlődés, nem grind. :)