614
2. Világháborús hajós MMO
  • lsdantant
    Köszönöm a segítséged!
    Már most próbálok úgy játszani, mintha BB-m lenne. Próbálom kerülni a közelharcot.
    Én Amerikai szerveren játszom, a Nelsonon vagy most nem tudom a pontos nevét xD, de nem a Kaiseren =).
    Amúgy csak előre megkérdeztem ezeket, mert most még csak 38as a BO-m. és egy M-Projectem van, szal hátra van még 9 szint.
    És nem baj, ha teljesen más élményt fog nyújtani a kis panzerschif =), teljesen beleszerettem! =D
    Köszi még egyszer!
  • mstummer
    Plusz készülj fel rá hogy teljesen más stílust igényel a kezelése mint az addigi hajóké.Úgy kell játszani vele mint egy csatahajóval. Kerülni kell a közelharcot, különben véged. Nagyon lassan tölt újra a 11-es löveg eleinte. Ajánlott a másodlagos fegyverzetnek kisebb ágyúkat felszerelni. Jól jöhet a közeljövő rombolók ellen, plusz ha légvédelmi lőszert is pakolsz akkor repcsik ellen is hasznos.
    Kevésbé lesz élménydús eleinte mint a Hipper vonal (az eltérő játékstílus miatt),de a végére nagyon hatékony gyilkológép lesz a Deutschland.Ráadásul így meg lesz az előképzettséged a normál csatahajókhoz is.
  • davidbog
    Nekem volt Deutschland CA-m. A 11"-es ágyúkat akkor tudod felrakni a hajóra, ha a gunnereid legalább olyan szintűek mint az ágyú. Tehát legalább 45-ös szintű lövész kell, mert a legelső 11"-es ágyútorony is 45 lvl-es. De lehetőleg minél nagyobb legyen a különbség az ágyús matrózaid és a löveg közt, az ágyús javára.

Melyik szerveren játszol?
  • lsdantant
    Sziasztok!
    Lenne 2 kérdésem.
    Kinek volt már Deutschland-ja?
    És ha volt, akkor az ágyúk alapból rajta vannak (a nagy ágyúk)?
    Vagy ahhoz külön sailorok kellenek?
    Előre is köszönöm a válaszokat!
  • lammaer
    Hu, akkor bekukkantok hogy milyen cuccaim vannak az EUn.
    1000 éve jártam már arra...
  • mstummer
    Nah megtörtént az egyesülés. Megkaptam a Yamato-s kezdő embereket is :)
    Elég sok csata van és gyorsan jönnek szerencsére.

Egyébként minden magyart szeretettel várunk a Rebel Yell flotta Black Angels squad-jába (=RY=/BA.)
  • davidbog
    Hát nagyon jó hajó ez a P-Pro I, főleg a 119 lvl-es gunnereimmel.
    Tegnap értem el vele csúcsot: kilőttem egy vak Montanat szinte egyedül. Az elején kapott olyan 20k sebzést egy BB-től, aztán kilőttem. Szerencsétlen nem látott. Egy ideig nem is lőtt rám, majd amikor sikerült azonosítani a torkolattüzemet, az alapján lövöldözött vissza. Egyszer talált el de csak pár lövedékkel. Éppen sikerült kilőnöm, mert valami lelőtte a felderítőmet épp akkor amikor már csak 3000 HP-ja volt. Így én is átmentem vakharc módba. Kétszer mellé lőttem a harmadikkal kilőttem. Aztán egy Baltimore engem is elkapott a sötétből.
    Voltak még hasonló eseteim, amikor BB5-ös hajókat tépaztam meg, de eddig ez volt a leginkább magán akcióm ami sikerrel zárult.

Ez egyedi eset volt, de ettől függetlenül is ütőképes. Majdnem minden csatában összejön minimum 5k sebzés de az átlag 10-20k. Emellett ott van a nagyon jó légvédelme is. Ha nem épp a BB-ket zavarom, akkor a repülőket lövöldözöm. Sokszor elég jó eredménnyel, mert a CV-k előszeretettel bombáznak engem, még akkor is, ha egy BB van mellettem. A T5-ös vadászok ellen kicsit kevés már a légvédelme ha a 3,46"-est használom. Az 5"-es meg sok helyet foglal.
  • mstummer
    Tengora mindenképpen Engineer kell.
  • davidbog
    A restorert talán CV-n és kisebb hajókon.
    A 437, 439 hsz-ben leírtam hogy mi az a Soft Defence és mire jó. Mint, írtam ez az SD a matrózok restore képességétől függ, tehát a restorer jó sokat dob rajta több százat. A hajón lévő összes matróz restore képessége összeadódik, így egy idő után a restorer nélkül is elérik majd a maximális 900 SD-t. Tehát nem lesz szükség a restorerre. Ezért sokan nem is képeznek restorert, mert minek ha nélküle is el lehet érni a maximumot. Ráadásul nem is olyan nehezen alap matrózokkal közepes veterán mennyiséggel 90-95 lvl körül. Boosttal és sok veteránnal még 80 lvl előtt.

A CV nem tudom hogyan működik, de ha sok a pilóta, akkor nem jut hely az olyan matrózoknak, amik normális restore értéket adnak (engineer, repairer). Ezért beraknak egy restorert valami helyett. Ez is játékos függő, valakit nem érdekel, hogy mennyit bír a CV-je, mert ha már lövik akkor úgyis mindegy. Valakinek nem mindegy, sőt még ágyúkkal is felszereli a kisebb hajók, tengeralattjárók ellen.

A tengeralattjáróban Mstummer tud segíteni. De szerintem engineert érdemes rakni.
  • Sippie
    A restorert hol használják?

Tengeralattjáróra mit érdemes pakolni a planes, és sonaros mellé?
  • davidbog
    Elvileg úgy van ahogy leírtad. Nekem ebben nincs tapasztalatom mert ellentétes nemzetekkel játszom, tehát biztosat nem tudok mondani. Igazából csal magas szinten lehet lárható eredmény, amikor már sok pontjuk van a matrózoknak.

Csatahajóknál csak két supportost használnak: engineer, repairer.
    A restorert is lehet, de az nem egy népszerű matróz típús. A Sonarman azt hiszem nem kompatibilis, a planesmanról nem tudom, de szerintem az se. A pilóták és a scout eleve nem cserélgethető a repülők miatt.
    Véleményem szerint az engineer, repairer és a restorer a cserélhető ember.
  • Sippie
    Hogy is van az a UK/US, és IJN/KM kompatibilitás? Mely matrózokat lehet használni vegyesen? Supportból bármelyik?
  • davidbog
    Ez jó hír, akkor én is belépek a Hoodra, remélem megmaradnak a kezdő matrózok.
  • mstummer
    Elvileg nem lesz gond belőle :) Most olvasom a fórum bejegyzést. Ha túl léped a limitet akkor is a HQ-ban fognak tárolódni az emberkék. És mind2 szerveren lévő matrózok megmaradnak.
  • Sippie
    de kis rafkós :D
    aztán vigyázzá át ne lépd az 50-es matróz limitet, mert még a végén kiesnek a jobbak :P
    amúgy sztem az lesz hogy válaszd ki melyik szerveri profilod akarod.
  • mstummer
    Az nem túl sok. Sebaj várunk benneteket :)

Kíváncsiságból beléptem a Yamato-ra is, ugye ilyenkor kapok új embereket szép 11es értékekkel. Remélem az összevonáskor ők is jönnek :)
  • davidbog
    Ez egy jó kérdés. :) A radiósom szerint 20-25. Gyakorlatilag egy játékos, akinek két accountja van és én. :(
    Jelenleg mi ketten vagyunk aktívak. Egy másik magyar játékos eddig aktív volt, de most hosszú ideig nem lesz. A többi ismerősömből szinte már mindenki abbahagyta vagy nagyon ritkán játszik. Esetleg még egy-két ember, akikkel pont elkerüljük egymást és ezért nem látom őket.

Remélem zökkenőmentesen zajlik le a szerver összevonás, nem tűnik el semmim. Ennek már rég megkellett volna történnie.
  • mstummer
    A Yamato-n kb mennyi magyar van?
  • lammaer
    No, meg is jött a newsletter, 14-én lesz a Yamato + Hood összevonás, Vanguard néven.

Asszem lehet benézek majd pár körre.
  • davidbog
    Jelenleg az EU szerverhez nincs friss adatbázis. A tarrif.net-en lévőt nem nagyon frissítik. A Trainworldös pedig nem minden esetben jó az európai szerveres dolgokhoz, mert apró eltérések vannak. De még mindig ez a legjobb, én is ezt használom.

• mstummer
    Tengón a Planesmen a legkritikusabb. mindenképpen 15ös potenciálú emberből képezd!

Ha esetleg leírás kell ahol minden nemzet benne van ( már az oroszok is):

Trainworld
  • lammaer
    És valóban.... ezek szerint már a tariffos gyerek se olyan lelkes mint rég, biztos ő is WoTozik.
  • Sippie
    áhá, közbe rájöttem a torpedok számát az armament határozza meg, szóval hiába a bazinagy T-slot ha az armament kicsi, akkor nem fér rá sok torpedo.
  • Sippie
    a tarrif megvolt, ezt a navyfieldes részét nem ismertem eddig. Na ilyen jó lenne, csak frissítva, ha jól látom a subok sincsenek rajta :)
  • lammaer
    http://www.tarrif.net/navyfield/

Ezt az oldalt ismered? Van nagyon sok haszos info, melyik hajóra mi fér (eg shipbuilder), igaz, ha jól látom csak a 4eredeti nemzet van rajta...
  • Sippie
    csak azért hogy egy CL-re is ugyanannyi fér mint egy alap DD-re... :D
    a subokhoz milyen legénység kell?
    A torpedosokon kívül? (gondolom abból 2)
    Sonarman, Seaman? hány slot van azoknak?
  • mstummer
    Sose szoktam nézni hogy mi van kiírva a torpedóknál....annyit rakok amennyi felfér :)
  • Sippie
    hát későbbi ja, most 3 fighter képződik az aganon, 2 bombert kezdtem el a kageron. A torpedós kérdésemre tudod a választ esetleg? D:
  • mstummer
    Egy vessző lemaradt a nem után :) Tehát ez így ok ahogy csinálod. De gondolom a CV majd egy későbbi dolog lesz. Én is így játszom, a BB-n képzem a Scout-okat.
  • mstummer
    Nem jól csinálod :) Egy CV-re még több is kell mint 3 :) Lesz az még 7-8 is.
  • Sippie
    3 képzek, de azokat majd a leendő CV-re.
    Vagy azt ne mond hogy csak 1 kell mindenből :D
  • mstummer
    De ugye csak 1 pilóta van hozzájuk? :)
  • Sippie
    hát az aganomra pedig pont annyi fér mint a kageromra, pedig a kageron 28, az aganon 47 a torpedos hely. Ráadásul amit rárakok a kagerora, az 28-et el is vesz egyből, 0 space-em van, mégis tudok berakni 25 torpedot összesen. Az aganon marad 19 space, mégse tudok több torpedot felrakni. Nem vágom.

7 repcsim van :)
  • davidbog
    Sippie:
    A bulge minden csata után maximális, nem kell újra megvenni.

A fegyvereknek van required space értékük. A hajón lévő helyeknek van space értéke. A hely space értékből kivonod a fegyver required értékét, a maradék lesz, ami a lőszer mennyiségre fordítódik. Minden lőszernek szintén van required space értéke. Egy osztással ki lehet számolni mennyi tortpedó fér a hajóra. Elég sok fér 40 feletti helyekre.

A repülőkhöz nem értek. 7 scuot matrózod van?
  • Sippie
    Na még egy kérdés. A repülőknél meglett egy alap scoutom. Scouter-be raktam 7-et a hajóra, és mellette ahol a B töltényeket lehet kiválasztani, van lehetőség hogy bomb. Ki is választottam azt is, 100 credit darabja, ehhez képest se ledobni, se zuhanni, se semmit nem tudok csinálni a repülőmmel. De még a magasságát sem nagyon hajlandó változtatni hiába nyomkodom a gombját. Mit csinálok rosszul?
  • Sippie
    Ja és említették hogy a bulge az leolvadós fajta, egy csatán belül. Ez azt jelenti hogy ha leolvad, akkor a következő csata előtt újra meg kell venni? Elég drága mulatság lenne úgy, az agano-ra kb 80ezer lenne O.o
  • Sippie
    azt miből látom hogy mely torped kivetőkbe összesen hány torpedo fér?
    Az látom hogy van required space, és a torpedok is foglalnak helyet, de amikor még bőven szabad helyem akkor is van egy bizonyos limit. Ezt hogy állapítom meg?
  • lammaer
    Ja, manuálnál az az élvezet, amikor sikerül telibeverni valamit, szépen X-elve az ágyúkat rajta. Az az egészben a játék :)
  • davidbog
    Érdekes ez a Win7 NF kombináció. Valakinek tökéletesen működik, valakinek nem. A Bismarck szervereseknél is volt olyan, akinél Win7 alatt nem működött, de legtöbbüknél gond nélkül fut.

A betöltésnél nálam is gondok vannak, ha laptopról próbálkozok. De a PC-n semmi probléma. A laptopnál maga a laptop és az XP lesz a probléma.A laptop elég gyenge, az XP pedig már 2 éves.

A manuális célzás jó dolog. Élvezetes. Főleg akkor élvezem, amikor az átkozott CV-k repülőit lővöm cafatokká.
  • mstummer
    Nekem is Win7 van. Játék közben majd 1 év alatt egyszer fagytam csak ki. Inkább a betöltésnél állt meg régebben. De az XP alatt is megesett.

A manuális célzást én CL-nél kezdtem (M-Pro), pár nap alatt meg lehet szokni,sokkal jobb...bár később is bénázik az ember néha :)