614
2. Világháborús hajós MMO
  • mstummer
    Megtörtént azóta az új legénység kiképzése.

Egyébként a manőverezéssel semmi gondom egyelőre...a célzás más tészta, az még automatán nyomom...de lassan itt az idő a manuálishoz is.
  • mstummer
    Igen időközben elolvastam egy lentebb linkelt leírást. Ergo most sorozhatok új parancsnokot, meg két lövészt. Csak gondoltam előléptetés...és más nem volt felkinálva...azt hittem ez a rendje és módja h először mindenki radioman... tévedtem :) Így van 2 felesleges emberem

Ha jól olvastam legénységgel is lehet kereskedni...van rá esély hogy két 7-es vagy 8as szintű operátor elkel? :)

Ja meg ha jól gondolom akkor kell vennem újra egy alap fregattot hogy a kezdők tudjanak fejlődni.
  • lammaer
    az operatorból kár volt Radiomant csinálni...
    ő lett volna a parancsnok (BO), egy kikötőbe akkor tudsz csak bemenni, ha van az accounton olyan nemzetbe tartozó BO - akit 12. szinten tudsz BOvá tenni.

Szóval generálj egy új parancsnoknak valót (nála főként a potential legyen magas, 12-13-14, és a support skillek - enginer/restorer 10 körüliek), szintezd fel 12-ig, ott válassz nemzetet neki majd operator classt.

Amúgy én javaslom az US nemzetet elsőnek, azok a hajók sokkal kezdőbarátabbak. A német hajók kevésbé bírják a strapát, cserébe picit gyorsabbak és erősebbek viszont lassabbak az ágyúik: tehát jól kell tudnod manőverezni és célozni hogy hatékony német legyél.

Az US az egy ilyen minden szempontból átlagos nemzet, nem igényel külön stratégiát a használata.
    Ha belejössz a játékba, indithatsz bármikor új csapatot, ergó kipróbálhatsz minden nemzetet (én toltam battleshippig mind a 4-et - még tavaly amikor a franciák nem voltak).

• Zsolo007
    Megvárod a 12. szintet és csak utána választasz nemzetiséget? :)
  • mstummer
    Sziasztok! Új játékos vagyok, és van 1 apró problémám.Annyira nem is apró.

Amikor az operátorom elérte a 6. szintet class levelt lépett...vagy ilyesmi.. ki lehetett választani h radio man,majd állampolgárságot, meg is tettem, eddig ok...aztán ugyanez a lövészeimmel...no onnét kezdve azt irja ki hogy nem stimmel a nemzetiségük...és nem tudják használni az ágyúkat se a torpedókat. Gondolom német hajó kéne hozzá...node hamburgba nem jutottam még el...mert állítólag az operátorom nem német... tudom h elvileg 12. szint kéne hozzá (per pill 9es asszem)...de addig mit csinálok a csatákban...nézegetek? :S
  • Zsolo007
    Azthiszem az F10 gomb hozza be a beállításokat, abban van egy olyan rész, hogy lower altitude...
  • farkas05
    xD ennél azért gyorsabban
  • farkas05
    Navy Field Manual Torpedo bomber

Talán igy könnyebb
  • farkas05
    http://www.youtube.com/watch?v=uDCWymv7l3c&feature=related

ezt nézzétek meg ,én CV.-s vagyok és nagyon szeretném tudni hogy, hogy lehet ilyet csinálni,hogy mikor kiküldöm a repüllőket akkor ne száljanak feljebb a levegőbe hanem alacsonyan maradjanak??????????????????
    légyszi válaszoljatok gyorsan mert nagyon jó lenne tudni hogy hogy kell ezt csinálni. Előre Is Köszi!
  • farkas05
    ha van valakinek Japán CV-hez hood szerveren Dive bomberje(bombás pilótája)akkor szóljon mert nekem szükségem lenne 1-re és nagyon sokat adok érte!!! köszi
  • farkas05
    ja értem
  • farkas05
    ja értem
  • Zsolo007
    Nem, csak én még akkor regeltem amikor béta volt a játék és akkor csak US szerverek voltak...
  • farkas05
    az jobb mint európai?
  • Zsolo007
    Szia!

Én még időnként játszok, de amerikai szerveren vagyok....
  • farkas05
    ezt nem hiszem el senki nem játszik a Navy Field-del????
  • farkas05
    ha van valaki hood szerveren és magyar :D akkor légyszi adja már meg a nevét (mármint a játékba)ja egyébként az én nevem farkas05

• farkas05
    ja és ha van valakinek Japán CV-hez hood szerveren Dive bomberje(bombás pilótája)akkor szóljon mert nekem szükségem lenne 1-re és nagyon sokat adok érte!!!
  • farkas05
    és ezt a prémium dolgot csak bankkártyával lehet fizetni mert ha lehet olyat hogy beküldök egy SMS-t és levesznek a kártyámról valamennyi forintot akkor én azt az utat választanám
  • Filder
    Havi 9,99 dollárba kerül a prémium account. 40%-kal több pontot és creditet kapsz mint a sima ingyenes accounttal.
    Ha legalább 5 percet vagy egy csatában, akkor kapsz még +1000 xp-t is.

Bocs ha félreértettem, akkor a fordítóprogramomban van a hiba.
  • farkas05
    a navy fieldnek van olyan változata ami lobb valamiben (többek a lehetőségek)példáúl:http://www.youtube.com/watch?v=iCe0bpk48NI
  • farkas05
    heló láttam egy másik játékba ojat hogy jobban fejlődnek az emberek(több pontot kapnak hamarabb fejlődnek).Ez a Navy Fieldben is lehetséges?
  • Fenrir
    Nah tegnap összeszenvedtem magamnak a tier 1-es német tengeralattjárót, ennek örömére az első harcban el is süllyesztettem 1 bb-t meg egy ca-t :)

Sajnos viszont a levegő rohadt gyorsan fogy, sokáig nem lehet bujkálni.
  • regisztrálvavan
    én is most kezdtem de ennyi hülye nem lehetek
    a practice küldetésen amikor 4 hajot kellett elsüllyeszteni azután nem enged tovább, azt mondja uj radart tegyek a hajora, ok megnézem de ha fel akarom rakni már sir hogy ilyet egy user nem tud
    ugy felidegesitett huu
  • lammaer
    Aktualis ez a kerdes meg? :)
  • HUNter Örni
    Üdv
    Én most kezdtem játszani a NavyFIELD-el és lenne néhány kérdésem?
    1.Hogy lehet új és nagyobb hajót szerezni, mert most egy destroyer 01 M2-m
    van.
    2.Plusz a rombolómra nem enged torpedóvető csövet rakni?
    Még kezdő vagyok, kösz a segítséget előre is.
  • Zocsi
    Muhaha!
  • lammaer
    "Ami meg a tropedót illeti. Hát tény, hogy kicsit noobságnak hat egy CL-en torpedózni, de az még talán belefér. Viszont egy Baltimore-on vagy más CA-n már elég parasztság. Az ember nem készül rá és amúgy is... Ha valaki heavy cruiserrel nyomul, akkor az lövöltözzön, ne torpedózzon! (: "

Hát, rajtam jól áll a gumicsizma, és pont ez a szépség az egészben, hogy nem számolnak vele... jön a japó DD meg CL, fossa a torpedókat, aztán visszanyal a fagyi. Olyan jó utána begépelne hogy "LOL, torps killed the TW :)"
  • Zocsi
    Hmmm... kár! Én a Missouri-n vagyok reggelve.
    Ami a BB-s célzást illeti, azért azok a gunnerek már 100 szint körül vannak, és egy idő után már nem nő olyan mértékben az ágyúk mérete, ezért nagyon jól tudják használni. Meghát az ember telepumpálja őket veterán sailorokkal és úgy könnyebb egy picivel! :P
    A Baltimore-t imádtam. Én anno az 52 szinten álltam át rá, de még úgy is szar voltam vele. Bénáztam sokáig a szórás miatt. Aztán olyan 56 körül már egészen jó volt és a végén 58-60 szint körül pedig iszonyatos fenevaddá alakult. Meglehetősen pontos lett már max. lőtávon is. Megszoktam, hogy inkább manőverezgetek és kerülöm a közelharcot. Ami viszont vicces, hogy közelharcban még brutálisabb volt!!!! :D
    CA osztályon meg használj Light shell-eket messzire (plusz lőtávot ad) és Heavy-t közelre! Ez már igaz lehet a Brookra is... Egy jól felvértezett CL, nehéz töltényekkel közelre nagyon brutális tud lenni. Szumma szummárum 3-5 hajót meccsenként le fogsz tundi majd szedni a Baltival is... szép nagyokat is!

Ami meg a tropedót illeti. Hát tény, hogy kicsit noobságnak hat egy CL-en torpedózni, de az még talán belefér. Viszont egy Baltimore-on vagy más CA-n már elég parasztság. Az ember nem készül rá és amúgy is... Ha valaki heavy cruiserrel nyomul, akkor az lövöltözzön, ne torpedózzon! (:
  • lammaer
    SzabFer vagyok NY-on :)

Köszi a tanácsokat. Tény, ezt a nem lineáris távolságmérést nehéz megszoknom, de azért lassacskán sikerül belőni magam az éppen aktuális ágyúkhoz. El se tudom képzelni, BB-kel hogy képesek az emberek 3-4 képernyővel odébb eltalálni vmit :)

Tegnap hozzájutottam egy Baltimorehoz (CA), de annyira nem volt még nekem való (durva szórásom volt, meg hát a kisebb tűzgyorsaság ugye :) ), hogy visszamentem a Brookra. Ezzel nem egy DDt kibeleztem végül, mert vmilyen oknál fogva szeretnek az ember nyakára mászni. Talán azért mert messziről olyan sokat bénázok. Közelről viszont a 5x tripla 6'' irtózatosan ad a DDknek, volt amikor nagyjából egyszerre 3 mászott rám és egymás után pukkantak el. Emellet - szokás, nem szokás - van még a Brookon 2x10 torpedó is. Nem egy ember meglepődött már rajta, mert olvasgatva a fórumokat igen erkölcstelen, eretnek és ellenjavallott US hajókra torpedókat rakni :)

CL ellen viszot általában vesztek, oda már kevés a 6'' :)

• Zocsi
    Mikor kezdődik a meccs, lövöldözz a hajóddal, hogy ráérezz 1-1 ágyú sajátos magassági szögeire. HA-nál fordítva kell gondolkozni. Amúgy meg használd a TDA-t bekapcsolva, hogy gyorsan tudj reagálni a közeledő hajóra, ha már nagyjából megvan kapcsold ki. Ráadásul a SHIFT lenyomva tartásával felére csökkentheted az ágyúk mozgatási sebességét! Finomhangolásra kiváló, később pedig nagyon fontos lesz (CA-tól fölfelé)...
    Közelre nem olyan nehéz lőni. Amit érdemes megfigyelni, hogy ált. 15° alatt az ágyúk másképp "vesztik" a lövési távolságukat. Ha ráérzel, akkor nagyot lehet aprítani! Viszont ne feledd, hogy közelharcra, ill. 30° alatti találat ellen kellően erős belt armour kell!

Amúgy milyen néven szoktál fent lenni?
  • lammaer
    Ja, olvastam a HA-ról, ki is próbáltam, de nagy távolságra katasztrófális a spreadom, közelről meg eltalálni valakit. De nem adom fel :)

(én már DD-n is manual FCS-vel mentem, igy könnyeb kitalálni ki a béna ha megint mellé lőttek az embereim :) )
  • Zocsi
    Pedig az oak egy jó kis hajó! Meg a DDX után, ami egy igen jól használható kis hajó, elég nehezen áll át az ember a cruiser-es játékmódra, de pár hét és megszokja az ember... Anno én se tudtam használni az Atlantát, de mikor megszoktam az ágyúk fura szögeit, akkor már ment a dolog. Meghát akkor álltam át manual FCS-re, szóval az is nehezítette a dolgokat. Amúgy meg az Oaklanddel jól lehet HA (High Angle) támodásokat intézni, mert ha jól emlékszem van hozzá egész gyors ágyú is. Pakold fel rá, tápolj be Heavy (közelre) meg AP (APC) töltényekkel, amit meg majd HA-hoz használj, aztán uccu!
  • lammaer
    hát ja, kellenek hozzá kötélidegeke és/vagy nagy adag mázli is hogy az ember jól saccolja meg hova tolja a torpedkat. Szóval végülis ez is egy "szakma".
  • Zsolo007
    Nem noobság az, tanuld meg használni és a csapatod imádni fog, az ellen meg utálni. Egy jó torp whore eldönthet egy egy csatát...
  • lammaer
    Beneveztem prémiumra, igy jobban jön minden (fene az üzletpolitikájukat). Az US CL (oakland) nem nagyon jött be, nem nagyon tudok jobban teljesiteni vele mint egy DDvel. Viszont a japán torpedós DD az nagyon bejött... igazi noobság, de olyan jó nézni ahogy legyező alakban kiköpök 12 torpedót a tömegbe, aztán menekül az enemy :)
  • Zsolo007
    Igen, azoknál a nemzeteknél ahol sűrűn van hajóváltás könnyen bele lehet futni ebbe a problémába. Nekem nem volt ilyen gondom, mert én a németekkel kezdtem, ott ritkábbak a hajóváltások (amcsihoz képest).

Egyébként nem baj az, ha nem váltasz egyből új hajóra amikor az elérhető. Általában azt szokták tanácsolni, hogy jobb ha vársz 3-4 szintet miután elérhető az új hajó, mert ha a hajó szintjén van a legénységed akkor az nem fog olyan jól teljesíteni. DD szinten ez még nem annyira tűnik fel, később viszont nagyon durván. Meg amikor az ember elsőre nyomja akkor nem tudja megállni, hogy ne váltson. Én akkor szívtam meg amikor eljutottam az első CA-hoz(Hipper), gyk. használhatatlan volt a hajó, nem tudtam semmit sem eltalálni... Visszamentem CL2 szintre (M-pro) és sokkal jobban teljesítettem azzal mint a CAval. Aztán most pihentetem a vonalat, mert japánokkal CV-re hajtok :).
  • lammaer
    Köszi, ezeket olvasom bőszen :)
    Közben eljutottam 20-22 szint körülre, és belefutottam abba ami állitólag tök normális: nevezetesen hogy átülhetnék már jobb hajókba (DD2-DD3), de nincs elég pénzem hozzá. Próbálkoztam az AAval (merthogy a repcsik lelövése jó pénz lenne), de nem nagyon jött össze. Mondjuk a fletcherre nem is lehet ilyen 1sec-es tűzgyorsaságú ágyúkat felimádkozni. Szóval most grindfest van...
  • Zsolo007
    CV-t nemigazán ajánlanak kezdőhajónak. Igaz sok ideig tart mire odajutsz, szóval bele tudsz jönni. Ajánlom neked a következő oldalakat:
    Itt megtalálhatók a hajók, fegyverek, tengerészek minden amit tudni akarsz
    Ezen az oldalon pedig egyfajta tutorialok vannak

Ezen kívül pedig a hivatalos oldal nemzet specifikus részét ajánlom ott vannak tippek, leírások, hogy milyen hajót érdemes választani, azt hogy felszerelni.
  • lammaer
    Na igen, ez elég dilemmás hogy mire gyúrjak. Igazság szerint a carrierekkel szemezgetek, talán azokkal nem kell sokat célozgatni (szoktam ügyetlenkedni eleget az ágyúkkal). De vannak árak, kiváncsi vagyok lesz e türelmem tolni addig.

Amúgy az szokatlan hogy magányos grindelésre nincs nagyon mód. Végülis nem rossz hogy rá van az ember kényszeritve a többiekkel való együttjátszásra, csak hát egy noobnak kissé lehangoló hogy állandóan az elsüllyedés jut osztályrészül :S