Navy Field

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt hiszem arra csak 3db fér. Nyugodtan vigyél 3at. Azt hogy hogyan kell felküldeni majd látni fogod. Lesz még egy panel ahol a repcsiket lehet felkészíteni és felküldeni.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Sippie
Mikkel lehet depth charge-okat távolba lõni?
Sippie
Oké, megoldottam 😄
Sippie
Röhej, de létezik olyan hogy valaki túlképzett egy ágyúhoz? Van egy 16-os neutral sailorom, és nem tudja azt az ágyút kezelni amit a 10-es szintû igen. Egyszerûen nem lõ az amelyikhez berakom (elõbb helyet cseréltek, akkor a másik ment) de azt meg nem írja hogy lvl too low... miarák van?
sziasztok meglett a koenigsberg, és kérdésem lenne: hány darab repcsit vigyek, hogyan tudom elindítani és irányítan ia repcsit?
Sippie
A projector kai-ba miért nem tudok lõszert venni? Van még bõven elég space
Nekem is tökéletesen fut XP alatt. A Win 7-el régebben gyakoribbak voltak az ilyen kidobálások, de mostnában nem panaszkodtak rá egy ismerõsöm se. Néha kifagy a játék magától is. Linuxra szerintem nincs NF.

Sippie: Creditet nem tudom mi alapján ad. Gondolom ezt is sebzésre, bár néha elég kaotikus és persze gyõzelemre ad jóval többet. A black roomban jó sebzéssel sokat lehet keresni. A repülõk AA-val való lelövéséért is ad valamennyit, sajnos közel se annyit, mint amennyit kiír. De ez is megéri és szerintem baromi jó móka lelövöldözni a lapostetejûek gépeit. A CV-k sok lelõtt repülõ után ontják a creditet.
Sippie
nekem XP alatt tök stabil. Nem dobál ki, EU-s verzión vagyok. Alt tabolgatok is rendszeresen, és nem volt még baja, lekopogom 😄
sziasztok
mennyire fut stabilan a navy field a win Xp-n és esetleg nincs (ubuntu linuxra navyfield?)
most win 7-em van és folyton kidobál valami megoldás?
Sippie
Közbe alul ment az üzenet, az EU-s szerveren, 50k credit és 50k point kell a trédeléshez. Akkor mégiscsak megdobhattak volna az elején jófej emberek 😄
Egyébként lehet tudni hogy a pont és credit mi alapján jön össze egy csata után? Teljesen randomra dobálja néha 200 néha 900. Csapatsebzés?
Sippie
elírtam. 4000 pontom volt 😊
én nekem is volt még legeljén jópár éve, hogy volt aki ingyen hozzám vágott pontokat, meg crediteket. Mostmár esélytelen hogy eljussak 150/150-ig, csak így el sem tudom adni a gunnereim, az meg már bosszantóbb.
A specializációhoz szerintem pont kell. Nekem mindig az fogyott el az usa szerveren. Meg volt beszélve, hogy ha lesz a 150000 creditem és pontom, akkor kapok jó, magas szintû matrózokat. De az elõléptetések miatt nem lett meg. Azóta se jött össze, mert nem nagyon játszok ott.
7. szinten már/még lehet. Igaz ugye akkor még sima Sailor, de potenciálisan BO

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Sippie
akkor úgy néz ki hogy becumiztam nagyon 😄
Van kemény 4ezer kreditem, és kéne vagy 20 hogy specializálni tudjam a hajósaimat. Na ebbõl lehet restart lesz. Megpróbálok még 5ezret összekaparni mielõtt elérné mindegyik a 12-es szintet, aztán 3 fõs személyzettel hajóztatom a DD-t és unalmasan gyûjtögetem a crediteket hogy mindent a megfelelõ idõben tudjak specializálni.
A kereskedelemhez 150000 credit és 150000 pont kell.
Sippie
Mi kell ahhoz hogy tradelni tudjak?
Sippie
na igen, csak én még az elején vagyok, és emlékszem hogy egyszer amikor újra kezdtem, akkor nem tudtam mindkét gunneremet fejleszteni egy idõ után mert kevés volt a pont. Az persze régebben volt, lehet azóta balanszolt lett, vagy nem is tudom.
Lehet pontot is tradelni, az arány azon múlik amit kialkudsz. De általában a pont kevésbé értékes, mert tökig szoktak állni benne az emberek...

Sippie
És a credit / pont arány hogy áll kb? Inkább pontért adnám el a matrózaimat, aztán rolloznék tovább a megfelelõért. Vagy pointot nem lehet tradelni?
Mondjuk ere a célra használtam egy második accountot 😊

BO-t is lehet cserélni? Mióta?
Amikor még én toltam, a BO az cserélhetetlen volt.

Lammaer: Igen valószínû makróznak. 😊 De tõlük biztonságosabb megvenni. Nem örülnék ha ilyen bannolnának, fõleg nem ilyen piti dolog miatt. Túl sok az a 11000+ csata és a bele ölt idõ.

Balika95: a prémium hajókra ugyanazok a matrózok kellenek, mint hasonló kategóriájú társaikra. Annyi a különbség, hogy általában több matróz fél a premium hajókra. Lehetõleg olyan szintû matrózok legyenek mint amilyen a hajó. Csak simán megveszed dollárért vagy euróért. Egyet dolog kell hozzájuk a játékon belül: akkora szintû kapitány, amekkora a premium hajó szintje. De a többi igazából mindegy, hogy hányas szintû. Rakhatsz egy Andrea Doriara 20-as szintû gunnereket is. De ekkor csak 20 lvl-es ágyúkat tudsz a hajóra is rakni és nem tudod használni a premium hajó saját ágyúit.

Sippie, Mstummer: A matrózok árai változóak. Egy 11/11-es gunner ami 12 lvl-es olyan 200-300000 creditet ér. De egy KM 80 lvl-es boostolt engineer 100+ veteránnal, olyan jó 40000000 creditet is érhet. A 12 lvl-es +12-es matrózok kb 200-300k creditet érnek. Persze erõsen függ mennyit kínálnak még a piacon.
Passz...de egy 7. szintû 15ös BO-t 700ért adtam el múltkor. De az árak változnak mint egy rendes piacon...láttam 15ös BO-t 500ért is és 2 millióért is.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy egy premium jhajóra hogy kell a legénységet számolni mien szintûek kellenek rá mondjuk egy hindenburgra hány és mien szintû ember kell, kell érte fizetni a játékon belül is vagy csak a zöldhasúak kellenek rá? kell hozzá Bo is?
agyilag zokni vagyok ehhez a prémium hajó rendeszerhez
Sippie
egy 11/11-es gunner pl mennyit ér?
"Vannak olyan játékosok akik úgy gyûjtenek pénzt, hogy jó matrózokat fejlesztenek fel 12 lvl-ig és eladják õket. "

Na õk a makrózók 😊

Minden makró csalás. A matrózok rollozása csak az elején probléma. Vannak olyan játékosok akik úgy gyûjtenek pénzt, hogy jó matrózokat fejlesztenek fel 12 lvl-ig és eladják õket. Tõlük lehet venni. Ha már van CV-d könnyen összejön az áruk.

Ma az us szervereken új patch jelent meg, amely tartalmazta az orosz nemzetet. Letöltöttem és megnéztem. Tökéletesen mûködik mind az EU mind az US NF. Az európai szervereken valószínûleg pár hónap múlva jelennek meg az oroszok. A Nebraska szerveren Battle roomokban már láttam is pár orosz DD-t.

Sippie: Sehol nem tudod megnézni, hogy pontosan milyen matróz kell egy CV-re. A trainworld.com-on meg lehet tekinteni, hogy melyik hajóra mennyi matróz fér. Ez alapján összeállítod a legénységet. Mindig a legmagasabb szintû, tehát a 120 lvl-es CV legénységét kell megnézni, amennyi arra ráfér annyi matrózzal kell tervezni.

Biztosan kell egy BO, egy Seaman, esetleg egy Medic. Nem árt pár engineer. Valaki rak a CV-jére restorert is, hogy ne legyen kicsi a hajója Sofd Defence értéke. Gunner nem feltétlnül kell, csak akkor ha akarsz önvédelmi vagy AA ágyúkat.
Pilótákból változó mennyi kell, attól függ milyen CV-t akarsz. Úgy tudom, hogy a matrózok száma határozza meg, hogy hány csoport repülõt tudsz egyszerre felküldeni a levegõbe. Ezért egy típúsból is több kell. De ebben nem vagyok biztos.
Sippie
egyetértek. Priviben jöhet a progi linkje 😄
Csalásnak amúgy szigorúan véve ez is csalás, mert makró, de nekem tele volt a tököm azzal hogy órákon át klikkelgessek matrózokért. Ha ilyen kretén módon csinálták meg...

Pontosan ilyenre utaltam... 😊

Sippie
Azt egyébként hol tudom megnézni hogy milyen hajóra egész pontosan mennyi, és milyen legénység kell? Ha indítanék egy CV vonalat, nem ártana már elõre tudni hogy mi kell bele. Pl gunner lehet hogy nem is.
Sippie
akkor én értettem félre, én csak egy olyan progira gondoltam ami helyettem klikkel és ha véletlen talál 12-eset akkor megáll, hogy eldönthessem akarom-e 😄
Ez nem is csalás 😛
Létezik ilyen program, de ha megtudja a support hogy ilyet használsz akkor bannolnak. De ezt talán nehezen szúrják ki.

Van olyan program ami valahogyan creditet termel. Ezért biztosan bannoltak embereket, errõl tudok. Valakinek gyanús lett, hogy pár ember néhány napon belül nagyon nagy összegért vett magas szintû matrózokat. Nem csak azokat bannolták, akik benne voltak, hanem azokat is akik matrózokat kaptak ezektõl a játékosoktól. Volt olyan, aki azért kapott tõlük matrózt, mert elvállalta, hogy felhúzza õket x lvl-re.
ugyan...csak kihasználnánk a rendszer gyengeségeit 😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Szégyentelen csalók 😄

Hmm... én is kérném ha megoldható 😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Sippie
khm... jöhet a progi 😄😄😄
davidbog: Én is elnyomtam egy 12-es engit, sõt egy 12-es fightert is... kicsit pipa voltam, most gondolkozok hogy egy 11/10-es torpedóssal is beérem, csak japánnál az a szar, hogy kettõ torpedós kell az elején, de ha akatsuki felé megyek akkor utána meg már csak 1. És most ezért kúrtam el rakás pontot hogy ha mégis CV-zek nem is kell majd 😄 na mind1. Majd délután rátehénkedek a gombra megint.
Ezért jó hogy az ember tanult programozást... 😉

Ja az tényleg jó. 😄 Utálom, az a legborzasztóbb amikor belefásulsz. Nekem sikerült elnyomnom egy +12-es rapairert, aztán utána miközben mérgelõdtem még egy +12-es engineert is. Aztán jobbnak láttam, ha inkább megyek csatázni. 😄
Sippie
Na majd még elválik ha eljutok oda 😊
Most 3 órája a játék legjobb részével vagyok elfoglalva. Klikkelgetés a roll dice-ra. Kevesebb mint 30ezer pontom van már, de egy 11/11-es torpedóst az istenért sem akar összehozni nekem.
Ez az egyik megoldás. De ezzel az a baj, hogy mire elérsz a Yamatohoz lesz egy 89 lvl-es kapitányod és 2 89 lvl-es gunnered, de a többi matrózod csak 75 lvl körüli lesz.

A másik az hogy két kapitányt csinálsz és mindekettõvel elmész a Yamatoig. Így minden embered 89 lvl-es lesz amíg mindkettõ kapitánnyal eljutsz a Yamatoig. A gunnerek pedig 100 lvl körül lesznek. De ekkor lesz egy felesleges kapitányod a végén.

Azt nem tudom melyik a jó megoldás. Hajó és játékos függõ. Ha tetszenek a japán hajók akkor érdemes két kapitányt csinállni, mert másodszorra is élvezni fogod. Ha nem fekszenek, akkor borzasztó lesz másodszorra. Csak ugye az ember nem tudja, hogy mennyire fog neki tetszetni a játék mondjuk az Ise csatahajóval.

Ez a legnehezebb része a játéknak, amíg nincs egy nagy bevállt hajód. Ha már van ilyen akkor könnyebben tudsz új matrózokat fejleszteni.
Sippie
hogy érdemes akkor az elején menni? Cserélgessem folyamatosan a sailorokat?
Jó ötlet a Yamato. Majd az elején szenvedni fogsz, mert csak egy BB ág van és nem tudsz elég matrózt képezni. Tehát mégegyszer végig kell menned ugyanazon az egy ágon vagy sokáig mész egy-egy hajóval. De ha megvannak a matrózok akkor már élvezetes.
Amúgy jó BB-ik vannak.

Ise, Hyuga nagy tûzerejû de nem valami nagy lõtávú hajók.
Nagato az egyik legjobb BB3-as.
Yamato jól kiegyensúlyozott BB4-es.
Super Yamato is jól kiegyensúlyoztott.
Sippie
õõ igen, szeretnék majd CV-t is, de nem tudom érdemes-e azzal kezdeni, egyelõre még nem döntöttem el pontosan mi legyen, a japán oldal felé húzok, ott szerettem a shimakaze-t, de lehet CV irányba mennék el, csak akkor repülõst sem ártana képezni (meg lehet oda pl gunner se kell?)
Sippie
Huh akkor mázli 😊 +11 Torp és Reloadosat kezdtem el torpedos helyen használni. Azt hiszem a japán vonalon fogok menni, yamato felé. Jó 5let? vagy BB vonalon inkább más nemzetet válasszak?
Most olvasom, hogy CV-t akartál. Akkor teljesen mindegy milyen hosszú a célzó vonal. 😊
De CV-re kell a pilótákon és az supportosokon kívül Medic és Seaman is. Illetve a vadász pilótáknál kötelezõ a +12-es fighter. De ha lehet akkor a többi repüléses skill se legyen +11 alatt.
AA gunnereknél a reload és az AAW a fontos. Az AAW a hajón lévõ géppuskák és gépágyúk hatékonyságára van hatással. Szerintem ez nem olyan fontos. Reload képességre elég a +11. Ugyanis a gunnereknek van egy cap határ, aminél jobbak nem lehetnek hiába +12/+13 meg boostolt. (Illetve mindennél van kivéve a túlhajtási sebesség idõtartamát.) Ha +11-es a matróz, akkor mondjuk nem 89 hanem 96 lvl-nél éri el ezt a capet.

Torpedósok nagyon hamar elérik a capet. Azoknak reload és torpedo képesség a fontos. Szerintem bõven elég nekik a +11/+11.
Gunnereknél más képesség nem fontos, mert ahogy fejlõdnek az elõléptetéseknél rengeteg growth levonást kapnak és csak minimális mértékben növelik a repair, restore képességet.

Én nem szoktam kivárni a +12 vagy a +15-ös growth értéket. Beérem eggyel kisebbel is. Egyedül a repairer és az engineernél lehet fontos a maximum. De az se baj ha +11-esek majd raksz rájuk boostot és sok veteránt.

A kapitánynál nem fontos a +15. Gyengébb is bõven elég. A kapott xp-nél sokkal többet számít a sebzésed mint a kapitány képessége, az szinte elhanyagolható.
A célzó vonalak hosszát is befolyásolja. Az elején ez a vonal rövid lesz és sokat lehet bosszankodni azon, hogy lehetne jobb a kapitány képessége. De 100 lvl felett már nagyon hosszú ez a célzó vonal, bosszantóan hosszú. Például nekem már fél képernyõnyivel túllog a max lõtávon. Ez zavaró tud lenni, ha egy elõzõ kicsi lõtávról kell lõnöd maximum vagy ahhoz közeli távolságon megjelenõ hajóra. Mert hirtelen nem tudod megállítani, hogy hol is lehet az a maximum lõtáv a célzó vonalon és nem tudod pontosanbeállítani az ágyúk csõemelkedési szögeit. Lehet csökkenteni a hosszát, ha a kapitányt nem töltöd fel teljesen matrózokkal, de nálam már ez se mûködik.
Sippie
Na 20ezer pont el Roll Dice-ozás után egy darab +15-ös potencialos csávót se találtam, sõt +12 más képességû is alig alig bukkant fel, szóval a játék nagyrészt abból áll hogy ezt a gombot nyomkodom? 😄
Anti Aires és torpedós muksóhoz milyen más képességek fontosak még?
US szerver az éjzakai játékosoknak (mint pl én is, este9 után kezdek élni hajnali 2-ig) sokkal jobb, olyankor ott van csúcsidõ, mig EUban ugye sokan már fekszenek ilyenkor.

Sippie
Az egyetlen gáz hogy az USA változatot fel se tudtam telepíteni. Letöltöttem a NF1314.exe-t klikkeltem és nem történt semmit. Pedig vagy 5 órán keresztül szedte azt az egy szem fájlt, kissé morcos voltam. Utána leszedtem egy korábbit, azt fel tudtam rakni, de azt meg update-elni nem tudtam, úgyhogy gondoltam felrakok európait, az meg egybõl felment 😊