Navy Field

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát az európai szervereken nem nagyon fogsz szobák tömkelegével találkozni. 😞 Ha egyszerre 10 szoba van ahol csata folyik, vagy battle roomba lehet belépni az már sok. Ez 48-as szobáknál is csak 480 játékos.
Az usa szerverek valamivel játékosok számát tekintve jobbak, ott többen játszanak. De nekem nem tetszettek. Van pár eltérés az európai és az amerikai szerverek közt, amik apró különbségek, de számomra zavaróak voltak. Pár ismerõsöm maradt az amerikai szerveren. Azt mondták, hiába volt szerver összevonás, ahhoz képest kevés a játékos. Ugyan jobb a helyzet, mint az európai szervereken, de ott is egyre kevesebben játszák a NF-et.

Hordozóim nincsenek, mert nem komálom õket. Különbözõ célokra más más nemzet jó. Ha vadász CV-t akarsz, akkor német vagy usa a jó választás. Bombázó CV-nek a francia és talán a japán legjobb, valószínûleg az orosz is jó lesz. Torpedós CV-nek talán angol és japán.

Talán van itt a fórumon CV játékos, majd õ útba igazít melyik nemzeté mire jó.
Sippie
EU hoodra csatlakoztam, remélem csak éjszakai pangás idõszak volt tegnap este, elég kevés csatát láttam. Lehet másik szerveren kéne kezdenem?

Anno bejött a japán oldal (fõleg a DD-k), de volt brit cirkálóm, amcsi dd, meg németet is toltam. Talán most a hordozók felé mennék el, abból melyik oldal ajánlott? Egyáltalán ajánlott-e, régen addig sajnos nem jutottam el.

Köszi, visszaolvasok
Sippie!!

Mivel Balika95 is kezdõ kapott pár instrukciót. Javaslom neked, ha még nem tetted volna meg, akkor olvass vissza a 288. hozzászólásig mielõtt komolyabban nekiállná a Navy Fieldnek. Nagyon könnyen el lehet rontani már az elején a matrózaidat. Ezzel és mással kapcsolatban is van egy pár nagyon hasznos hozzászólás Mstummertõl, Lammaertõl és tõlem. Nézegesd a linkben szereplõ dolgokat is és próbáld meg eldönteni milyen hajókkal szeretnél játszani. Jó ha az elején céltudatosan fejlõdik az ember.

Légyszíves írd meg hogy melyik szolgáltató melyik szerverén játszol.
Az XP-t fõleg sebzésre kapjuk. Illetve van shared xp. Azt hiszem így hívák. Ezt bizonyos szobákban kapod a csapatsebzés után. Úgy tudom minden szobában van shared xp, kivéve a black roomokban, ott csak a saját sebzésed után kapsz. Ezért nem valami népszerûek ezek a black roomok, általában olyan nevük van, hogy BB1-5, BB4-5, CV1-5 stb. De ha jó játékos vagy akkor mondjuk 200000 feletti sebzésre prémiummal kegyetlen mennyiségû xp-t ad. 😄

A Great Battle, Great Battle 2, Blitzkrieg szobákban van shared xp. Ez azt jelentni minél többet sebez a csapat, annál több xp-t kapsz. Ez azzal is jár, hogy ha megvárod a csata végét akkor több xp-t kapsz, mintha 6 perc után kilépnél. Logikuasan gyõzelemre több xp jár. Ha nem várod meg a csata végét és kilépsz akkor az aktuális csapatsebzés alapján nyersz vagy vesztesz. Ha a te csapatod sebzése mondjuk 460000 az ellenfélé csak 380000 és kilépsz, akkor nyersz. A probléma az, hogy nem látod az ellenséges csapat sebzését, BK-ban az elsüllyedt hajókból lehet rá következtetni. Illetve a GB2 szobákban ha elsüllyedt az ellenséges flag ship és akkor lépsz, ki akkor is nyersz, függetlenül a csapatsebzéstõl.
Sippie
köszi, elmentettem.
én ha nem csinálok semmit csak elõrerohanok kb 100-200 sebzéssel és nem várom ki az 5 percet, akkor ilyen 150-300 között kapok xp-t
Azért is jár XP. Bár... nem tudom Silver Account-al mennyi. Lehet én csak a premium miatt kaptam olyan jól.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

http://www.trainworld.us/NF2/English/index.html
Sippie
jah de ha nem viszek be egyet sem mert az elején szétszednek azért is jár XP? Most egy misszióba ez történt és semmi se járt 😄
Van valami hasznos oldal ahol láthatóak a ship tree-k, szintek, igényelt legénység stb?
lehet én vagyok a fekete bárány, de én a wot-ból jöttem és nem bántam meg, a wot-ban kipróbáltam mindent amit akartam 2-3 ezer meccs a rendes szerón+ 500 az orosz tesztszerón.
amikor elkezdtem, volt benne élmény, amikor csak 4k játékos volt, de annyira felhígult a nagy tankos mezõny (t9-10) hogy már nem volt értelme, ráadásul kempelésért nem fogok játszani.
eljutottam odáig, hogy volt is7 a garázsban, mégis csak a shermant meg a stugot használtam, aztán késõbb felmentem megnéztem fennt van e a platoonozós társam, és ha fent volt akkor nyomtuk, ha nem volt fennt akkor meg nyomtam a logoutot.
Az elsõ neutral romboló 6-os szinttõl van. 12-es szinttõl meg jön a nemzet választás.
Szvsz nyugodtan menj blitzkrieg-be FF-el is. Az elején úgy is szinte minden csata után szintet lépsz majd. Elég pár lövést bevinni és már jó is voltál.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Sippie
Üdv!
Most kezdtem el ismét a játék (pár éve már játszottam) de az FF-el tökölõdés elég lassú, nem nagyon látok FF csatákat, így trainingbe kell fejlõdnöm, ez azért elég gáz. Valami 5let? Hanyas szintnél is lehet rombolóm?
Ha magyar flotta nincs is,de magyar Squad van a Hood szerveren. Õk pedig a Black Angels (B.A.).Õk régebben a Bundesmarine berkein belül tevékenykedtek (én most is ott vagyok). Jelenleg a Rebel Yell fogadta be õket. Ok nem 100%-osan magyar a csapat. Van köztük néhány félig magyar félig német,és pár teljesen német is. Normális társaság. Muki66 a vezetõjük.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Elvileg a NF2 a mostani. A 3D-s NF azt hiszem a NF3 lenne. De minegy is.

Valóban már leáldozóban van a NF. A legnagyobb baja az, hogy nagyon látványosan szarnak az egészre a fejlesztõk. A francia BB-k úgy szarok ahogy vannak, 1. vh-s csatahajók BB2-BB3-as gépek. Pedig a franciáknak is volt egy pár tervként létezett hajója. Simán bele rakhatták volna õket egy-két fiktív hajókval együtt. A francia hajók javítása majd 1 évet váratott magára.
Az orosz BB-ket szintén elrontották. De itt még azt se lehet mondani, hogy kevés volt a hajó, mert csak egy szar fiktív BB6-ost, CV6-ost kellett volna megcsinállniuk és már tökéletes lenne a ship tree. Azért megkérdezném a fejlesztõket, miért nincsenek benne az 1. vh végén tervezett 16"-es orosz hajók, amiket I.G. Bubnov, Kostenko mérnökök vagy a Putilov hajógyár tervezett. Tökéletes BB3-asok lennének.
A mostani francia prémium hajók egyszerûen gyalázatosak: német prémium hajók, amiken más skin van és más ágyúk rakhatóak rájuk. Már arra nem veszik a fáradságot, hogy külön prémium hajókat csinálljanak nekik. Csak abban reménykedek, hogy azért ilyen a színvonal, mert a pénzük és energiájuk nagyrészét a 3D-s verzióra fordítják. De azért ennek nagyon kicsi az esélye.

A WoT-ban a legkellemessebb dolog az volt, amikor ismeretlennek hitt játékosok üdvözöltek angol, német nyelven. Aztán hamar kiderült, hogy a NF EU/Yamato szerverrõl ismerjük egymást. A srácok megismertek mert ugyanaz a név alatt játszok mind a kettõ játékban. Nálam az meg a WoT-ot minõsíti, hogy ez volt a legkellemesebb meglepetésem a játékban.
A NF-hez legalább kell valami ügyesség, tudás a célzás és a manõverezés miatt. Hiába veszel akármilyen prémium cuccot ha nem tudsz lõni vagy rosszul mozogsz. A WoT-ban túl sok a random faktor. A NF matróz rendszere elég jó. Jó pár dolgot koppintottak a WoT-osok, persze ezt pont nem.
Plusz a NF-esek nem igérik le a csillagos eget. Az más dolog hogy nem ígérnek semmit. Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint az hogy ígérgetnek, de semmit nem tudnak megcsinállni határidõre.

Tulajdonképpen csak azért WoT-ozk, mert szépen megcsinállják a tankokat és lehet látni olyan ritkaságokat, amik se makettként nem szerezhetõek be, se más játákban nincsnek. (Az megint "fantasztikus", hogy a német tankokból már a prototípúsokat is megcsinállják makettként, de más nemzetnél még a széria gépek közt is nagy hiány van.) Jelenleg a WoT játékélménye önmagában lehet kevés lenne nekem.
Az FC lõszer szerintem a tûzijáték lesz. De ez nem biztos.

Az alap lõszer a HE. Ebbõl három fajta van:
HE light, HE normál, HE heavy. A lightnak kicsi a sebzése de nagy a lõtávja, a normál mind a két tulajdonságban közepes, a heavy kis lõtávval és nagy sebzéssel rendelkezik. A nem páncélozott hajók ellen alkalmazzuk õket.
Az AP páncélozott hajók ellen jó. Ami nincs páncélozva, azt alig sebzi. Ez pontosan ugyanakkora lötávval rendelkezik mint a HE light.

Szinte minden hajóhoz 3:1 arányban HE és AP lövedéket használok.
CA hajókig változó ki milyen HE lõszert használ, én általában HE heavy lövedékeket. Blitzkrieg csatákban nem számít annyira a lõtáv, nincs olyan sok profi és gyorsak a hajók.
Csatahajókra kizárólag HE light és AP lõszert használunk. Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy aki nem HE light lövedéket használ egy BB-n, az noob. Csatahajóknál nagyon fontos a lõtáv.

Csak a páncélozott hajókra érdemes AP-vel lõni. A páncélozott hajókat két dologról lehet felismerni:
1. A HE lövedékek alig sebzik. Mondjuk ha egy CA-ba lövedékenként 300-at sebzel HE light lövedékekkel, de egy másikba ugyanazzal a lõszerrel csak 50-et, akkor az páncélozott. Ilyenkor kell átváltani AP-re.
2. A hajó sebességébõl. Ezt csak tapasztalat alapján lehet felismerni. Fõleg BB-knél, mert azoknak nem annyira változó a felszereltsége. Például ha egy Lion I csatahajó 24/40+ -ot megy, akkor az nincs páncélozva. De ha csak 23/37- -t, akkor válthatsz is át AP-re.

Az AP-nél nagyon fontos, hogy lehetõleg a legmeredekebb szögben csapódjanak be a lövedékek. Ha lapos szögben csapódnak be 0-át sebez. Közép lõtávban nem jók az AP-k. Akkor erõs, ha nagyon közel van ellenfél és merõlegesen csapódik be az övpáncéljába, illetve ha nagyon távol van és minél meredekebben csapódik be a fedélzetbe. Persze hiába vagy jó pozicióba, ha nincs páncélozva. Akkor lõheted AP-vel akármilyen szög alatt, nem sokat ér.
Ecsém, én már azt sem tudom megtalálnám e az accountjaimat. US-en a new yorkon voltam, EUn meg egy darabig asszem a Hoodon 😊

Az a "baj", az NF felett nagyon elszállt az idõ, már csak a nyugdíjaséveit tölti, nem igazán lehet már ütõképes klánt - fõleg magyart - összerakni. Az NFesek többsége amúgy is World of TAnksozik.

Az NFet az NF2 (3D) tudná életre lehelni, de évek óta csak hitegetik az embereket, sose lesz belõle semmi...

Igen.

Négy NF szolgáltatóról tudok: NF EU, NF US, NF RU, meg valami koreai. Az elsõ három az európai, észak-amerikai, orosz. Minden szolgáltatónál vannak még különbözõ szerverek. Mindegyiknek külön webcíme van, te a navyfield.com-ra regisztráltál és onnan töltötted le a játékot, ezért az usa szerveren játszol. PÉldául Mstummer és én a navyfield.eu-ra regisztráltunk.

NF EU-n három szerver van: Hood, Bismarck, Yamato
NF US-n kettõ szerver van: Kaiser, Nebraska
Az oroszon és a koreain nem tudom mennyi szerver van és hogyan hívják õket.
kérdésem lenne:
AP és HE töltény között mi a különbség, hova értelmes használni?
FC töltény mire jó?
hoppicsek, akkor most hány fajta szerver van?
én ha belépek a játékba akkor a nebraska és a Kaiser közül lehet választani a kaiser en vok, ezek szerint van több is?
Elvileg lehetséges lenne. De kétlem, hogy valaha is lesz. Az európai szervereken a klán alapításhoz 30 ember kell. A Hood szerveren biztosan nincs ennyi magyar játékos. A Yamato szerveren jó ha van 6-7 aktív magyar játékos. A Bismarckon van egy magyar klán, de azt hiszem nekik is dupla accontokkal jött össze a 30 ember a flottához.

Csak akkor lenne értelme az egésznek, ha a flottatagok nagy része aktív. Különben hülyeség az egész és az egyetlen értelme az, hogy a neved elõtt van egy jelvény, ami magyar. Az egyetlen reményünk egy magyar flottára az, ha végre itt is csinállnának olyan szerver összevonásokat, mint ami az amerikai NF-en volt pár hete. Akkor mindenki a Bismarck szerverre (vagy ami az új neve lenne) csoportosulna és beléphetnénk a jelenlegi Magyar Flottába. Már mióta reménykedek egy ilyen összevonásban.
Azt szeretném megkérdezni hogy nem lenne-e hülyeség alapítani egy full magyar klánt a Hood-on?
Hát nemtom jól tetted e, sztem az amerikai hajók a legbarátságosabak a kezdõkhöz, fõleg a brooklyn és társai.

A némethez nagyon ott kell lenni a célzásnál.

A németekhez is ugyanannyi matróz kell: 2 Gunner, 2 AA Gunner, 2 BO, 6 engineer, 3-4 repairer, 1 scout. (A H39-hez elég 4 engineer, de a H44-re már kevés, a Kaiserre pedig már az 5 is kevés lehet.)

A német hajók elég nehezen játszhatóak. A csatahajóik kicsi sebzésûek, egy részük papír. A lõtávjuk viszont jó.
A Gneisenau a tripla 11"-esekkel jobb lõtávval rendelkezik mint egy BB3-as. A H39-nek is kiváló lõtávja van. De mind a két hajó gyenge sebzéssel rendelkezik a kategóriájához képest.

A német hajók egy része alkalmas a parittyázáshoz. Ez egy olyan tüzelési mód, amikor a hajóddal az ellenfél felé mész, aztán lõsz az elsó tornyokkal, majd furdulsz és a hátsó tornyokkal is lõsz. Ehhez nagyon jók a 4 toronnyal rendelkezõ hajók: Bismarck, H39, H44.
A németeknél nincs reload gunner,csak sima. A német hajókra is nagyjából ugyanaz a legénység kell. 3-4 engineer tuti kell majd. Ja és ami fontos német hajókra jó légvédelmi személyzetet lehet képezni. Ez hasznos szerintem mert pl a Scharnhorst alkalmatlan normális csatákra, légvédelmizni kell vele, és csak akkor támadni ha az ellen nagyobb hajói már nem zavarnak.

A német csatahajóvonal szerintem az egyik legnehezebb. Mivel a többségük papírhajó ezért állandóan elõre törni,lõni majd visszavonulni a megfelelõ taktika.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

sziasztok!
elkezdtem a német BB vonalat scharnhorst fele, minden amerikai ember/hajó amim volt eladtam, mert csak idegesítettem magam.
Tudnátok segíteni, hogy ittis ugyanolyan embereket vegyek fel mint ami macsi BB nél kellett?
Másik kérdés, itt is majd RLD gunner kell?
sziasztok meglett a northampron, és azt kérdezném, ha a fõ ágyú helyeken tripla 8"-ast használok, akkor mit rakjak középre?
igen ki is próbáltam, de még annyira nem érzem, az xp elosztás lényegét 😊
Én is megvoltam nélküle egy darabig....amég nem tudtam hogy van 😊 Sokkal jobban átlátom a területet. A G nyomkodása persze igy is kötelezõ 😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Akár ki is próbálhattad volna... 😊
5 percig ne lépj ki.

Sziasztok
következõ kérdésem:
vettem prémiumot a hét elején, és azt kérdezném, hogy ugye 5 perc játékért megkapom az 1k xp-t, de az a lényeg, hogy a hajóm éljen 5 percig, vagy 5 percig ne lépjek ki a csatából?
Lehetséges. Nekem egyáltalán nem fontos, utálom azt az opciót. Azért játszhatatlannak nem mondanám, jó sok 200000 feletti és megszámlálhatatlan 100000 feletti sebzést hoztam össze az alapnézetben különbözõ BB-kkel. 😄 Én jobban szeretem a G-t nyomkodni.

Szerintem ez játékos függõ. Ki kell próbállni.
De még van egy fontos gomb: F11!!! Ha ezt megnyomod kiírja hogy 3d mod on, és ezután az egérgörgõvel tudsz távolítani és közelíteni a nézeten. BB esetén játszhatatlan lenne az alap nézettel.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

köszi szépen, már régóta nem voilt hajón, mindig amikor belépek, berakom a piros körbe, de mivel nincsenek in-game barátaim, ezért csak arra használtam, hogy megnézem hány csatát toltam 😊
Nem kell továbbfejlesztened.

Klán alapításhoz kell magasabb szintû rádiós. Amúgy kommunikálásra jó. Ezentúl ne is rakd fel semmilyen hajóra.
A kikötõben a bal alsó sarokban van egy szaggatott vonalú piros kör. Erre a körre húzd rá a rádiósód. Majd a piros körben lévõ rádiós emberre kattints a jobb egérgombbal. Ekkor felugrik egy ablak. Itt lehet felvenni barátokat, klánhoz csatlakozni stb. A csatában is ott lesz ez a rádiós.
Ha a bal egérgombbal kattintasz a piros körben lévõ rádiósban, akkor is felugrik egy ablak. Ez az ablak a rádióshoz felvett ismerõseidet tartalmazza, itt tudsz velük kommunikálni.
Az F12 gomb lenyomásával meglehet nyitni a chat ablakot és visszanézni ki mit írt.
Az F10 gombbal a beállítások jönnek be.
A többi Fx gomb is különbözõ funkciókat tartalmaz, azokat nem nagyon használom.
De igen P-Projectet akartam írni. Milyen érdekes hogy a pont a P mellett van az O gomb is.

A Moltke nagyon jó hajó. Talán az egyik legjobb AA hajó. Emellett a legjobb CA a játékban. A dupla 11"-es ágyúkkal akkora sebzése van mint egy gyengább BB1-esnek, de a lõtávja legalább BB2-es hajókéval egyenértékû. A nagyoknál is eredményes, a kicsiknél pedig a legbrutálisabb hajó a tripla 6"-esekkel és agyonpáncélozva.
a rádiós emberem most lvl 12-es, megéri tovább fejleszteni?
egyáltalán mire jó? 😊
Nem P project-et akartál írni? az O-I már BC meg a P-II is.Nekem is ugye erre vezet az utam. De anno vettem egy Moltke PCA-t. Az eszméletlen jó. Alapvetõen AA hajó,de ha lõtávba kerül akár egy nagyobb hajó akkor majdnem olyan jó mint egy BC.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

hát akkor ezt jegelem 😞
Kell egy BO 15öst potenciállal és egy planesman-nak képzendõ emberke szintén 15ös potenciállal. Továbbá egy Sonarman...ha jól tudom neki is ez kell. Ezenkívül 2 ember torpedóra kihegyezve. 11-es torpedo és 11es reload. Nem árt ha ezek 10-15 szinttel a BO felett vannak alapból. Ugyanis az elsõ tengóra csak 1 fér, váltogatni kell hogy azonosan fejlõdjenek. Továbbá kell egy engineer.

Ha rám hallgatsz jegeled ezt az ötletet. Tengóba akkor kezdj ha az adott nemzetnél van már legalább 1 másik vonalad. Amivel felhúzod a mérnököt és a torpedós embereket. Jelzem ismételten hogy az elsõ tengó mindenhol kínszenvedés. Nem ajánlom mert sok pozitív élményed nem lesz benne elsõre. Többnyire örülni fogsz ha eljutsz az ellenséges vonalakig és ki tudsz lõni egy torpedót mielõtt a felszínre kell jönnöd. De ez elõtt esélyes hogy a csata 3. percében végez veled egy ellenséges SS.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

sziasztok, olyan ötletem támadt, hogy elindulok német submarine felé is, erre mien legénységet ajánlotok?
Mostanában én is kevesebbet játszok. Körülbelül annyit mint te.
Kellett 2 német és egy angol engineer, most azokat tápolom. Jelenleg 54 lvl-esek, ezért O-Project I-el hajókázok. Hát ez a hajó nagyon jó. Se a lõtávja se a tûzereje nem olyan gyenge, persze elmarad a csatahajóktól. De kisebb BB-k ellen egész jó, ráadásul CA-nak számít így nem foglalom el a helyet a BB-k elöl. Azért azt hozzá kell tennem, hogy a gunnereim most 118 lvl-esek, azért ilyen ütõképes hajó.
Náha elõveszem a H39-et is. Az 110 lvl-es legénységgel szintén nagyon jó hajó. A H44-est nem szeretem, túl nagy és 4 engineerel lassú.
Elég nehezen lehet boldogulni, rengeteg a BB4, BB5.
Mostanában nem játszok olyan sokat.Napi 3-4 játék.
A legjobb BO-m 81-es szinten van a Bismarck-kal. És akkor ellenõriztem le az alap értékeit az embereimnek. Úgy emlékeztem hogy jók.Tévedtem. 2 gunner és 3 engineer a levesbe ment. /eladtam egy részüket,a többbit is el fogom/
Közben nyomattam a német SS vonalat ott SS3nál vagyok 71. szint emlékeim szerint.A tengo az könnyû vonal nagyon. Persze KM esetén.
Elindítottam aztán a CV és PS vonalat is szintén KM-nél. Itt már teljesen tudatosan építkezve. Új és jó értékû lövészekkel és mérnökökkel. 51-52 szint körül vagyok velük.
Kicsit korábban nyitottam amerikai vonalat is,de ott a DD2nél leálltam. Elõször legyenek meg a KM vonalak úgy 80as szintig legalább.De inkább 90.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Mstummer, te hogy haladsz? Mi a helyzet a Hood szerveren?
Olyan nagyon nincs elrontva, ha megegyeznek a képességeik. De mindenképp el kell majd kezdened egy új ágat is, mert kevés lesz a matrózod nagyobb BB-hez.

A gunnerekhez szerintem két megoldás van.
1. Kidobod mind a kettõt és újakat szerzel be. Ha úgy döntesz, hogy nem tartod meg a mostaniakat, akkor az újaknak azonos growth érétékkel kell rendelkezniük: +11/+11 accuracy/reload.
2. A 17 lvl-es gunnert feltápolod 26 lvl-re. Amíg a kisebbet tápolod addig a 26 lvl-est nem rakod fel a hajóra. Tehát a hajódon csak elöl lesznek ágyúk, ezeket a 17 lvl-es matróz fogja kezelni. Hátul nem lesz semmi oda beraksz egy supportos matrózt. Addig játszol így amíg a 17 lvl-es matrózod nem lesz 26-os, akkor logikusan berakod a másik 26-ost is és maimális fegyverzettel harcolsz.

Akárhogyan is csinálod fontos az, hogy késõbb azonos szintûek legyenek. Illetve a growth értékük is azonos legyen. Ez azért fontos, hogy szinkronba legyenek. Ha az egyik gyengébb, akkor azok az ágyútornyok amit a gyengébb matróz kezel kisebb tûzgyorsasággal rendelkeznek és pontatlanabbak. Nem tudsz teljes sortüteket lõni.

Kell még 3 engineer és 2 rapairer is. Én a helyedben az említett 5 supportos mellé képeznék még egy AA gunnert és egy új kapitányt is. Azt így nem tudom, hogy képeznék-e új gunnereket is. Látnom kéne valóban megegyezik-e a growth értékük.
sziasztok
nagy dilemmába kerültem.
elmondom motani helyzetem
van egy atlantám és egy BO-m ami 36-os
van egy gunner-em, aki nek jók az értékei ez is 36-os
van egy AA gunner em akinek jó AA értékei vannak, ez olyan 26-os
van egy scoutom aki 17-es és jók az értékei
.
van 3 engineer-em akiknek ugyancsak ók az értékei ezek 14-16-osok
van 1 repair osom aki 14 es és jók az értékei
van 1 repair lvl 7 jók az értékei
és a gond:
van 1 gunnerem jók az értékei de csak 17-es

van kb 350-40k points és credit is

na és akkor aproblem:
ahogy látjátok csak 1 használható gunnrem van, ez elõlre beültetve szépen muzsikál, de a hátsó ágyúsórban(?) van az alacsony szintû gunnerem de ugye vele csak kis ágyúkat tok használni 😞
így elég gyenge a ajóm elöl 6 inch dupla hátul 4-5 inch szimpla.
mi lenne most a teendõm? vagy annyira el van rontva, hogy új ágat kell kezdeni?
Úgy tudom csak egy mód van feltölteni õket, minden matróznál van egy RCT vagy valami hasonló gomb. Mindet külön kell.
Nem érdemes, hanem fel kell tölteni õket. Ha nem maximális akkor nem nyújt 100%-ot.
Ha megnézed nem csak recruitok vannak. Van még expert és veterán is. Az expertek színe a matrózalatti csíkon fehér, a veteránokak zöld színnel jelzi, a recruit pedig piros.
Az experteket folyamatosan kapod, azok maguktól fejlõdnek.
A veteránokat neked kell feljesztened. 10-es csoportokban lehet az experteket átképezni. Ezzel vigyázni kell, mert nem mindig sikerül a képzés, ha nem sikerül elveszted az expertedet is. 10 veterán = 40 expert. Expertet és veteránt pénzért is lehet venni, de szerintem elég drága.

Én most úgy fejlesztem a matrózaim, hogy ami expert képzõdik, azt azonnal fejlesztem is át veteránná. Vagy sikerül vagy nem. Alacsonyabb szinten nem olyan nagy hátrány a veteránok, expertek hiánya. Addig képzem át az összes expterem, amíg nem lesz 80-100 veterán matrózonként. Ennél többet képzéssel nem nagyon lehet összeszedni, csak nagyon nagy expert veszteséggel.

Expert szerzésre van egy nagyon egyszerû mód: légvédelemmel lelövöd az ellenséges repülõket. Egy csatában az alapon kívül akár +5-10 is képzõdik, sõt ha ügyes vagy még több is.
sziasztok, van valami módja, hogy gyorsan feltöltse rekrutákkal az embereimet, mert így elég idõigényes minden embernél újratölteni, vagy ez nem is olyan fontos?
egyébként meglett az elsõ 10k sebzés feletti köröm, aminek nagyon örülök
kösz ia segítséget 😊
Mivel sok matróz kell a nagy csatahajókra, egy hajóra nem fér fel olyan sok engineer, repaierer amennyire szükséged lesz. Válaszd a Brooklynt, de ajánlom kezdd el egy másik kapitánnyal is és azokat a matrózokat akik nem fértek fel a Brooklynrara az új kapitánnyal együtt képezd. Majd ha azokkal is eléred az Atlantát akkor azoknál a Northamptont válaszd.
Akár fordítva is csinállhatod most vákasztod a Northamptont aztán a másik csapattal a Brooklynt.

A Brooklyn kegyetlen jó hajó. Szerintem jobb mint a Northampton.

Egy jó kis oldal, érdemes átnézni. (Remélem jól csinálltam.)
trainworld.us
köszönöm a hasznos infókat,
a kérdésem a következõ atlanta után merre menjek, nem szeretnék hordozóval menni se tengeralattival, 2 út közül választhatok, meik az amelyiket a konyhafõnök is szívesen ajánl?
nem szeretek se sunnyogni én szeretek face to face harcolni, mentalitásomból adódóan, még ha így járok rosszabbul akkor is. Szóval ehez mérten kérlek mondjátok el merre menjek atlanta után