614
2. Világháborús hajós MMO
  • pancser190
    Bocs Valamiért rosz videó jelent meg:( Egy millió bocs
    Remélem ez már jó lesz
    Szovjet hajók
  • pancser190
    Sziaszok!

Nem sokára az új javításban egy új nemzet fog megjelenni: a Szovjet.
    Itt vannak, hogy milyen hajókkal jönnek.Az olaszokra még várnunk kell.:)

• Wespe88
    Az NFNA Bismark szerverén van magyar flotta akit érdekel, ha szeretnétek csatlakozni akkor írjatok PM-et.

A belt témához hozzászólva: kikísérletezük hogy 0.2 is elég mivel az lefelezi a torpedósebzést.
  • davidbog
    Pontosabban nem feltétlenül kell 0,4". Annyi kell, hogy 1 HE-nyi védelmet adjon (A páncélozásnál írja az AP és HE védelmet). Ez a németeknél 0,4" az angoloknál 0,3" a többi nemzeté is ez a két érték valamelyike. Talán a japánoknál 0,5" is kellhet, de nem biztos.
  • davidbog
    Valóban a 0,4" belt armor hasznos. De szerintem az angol BB-ket is felesleges páncélozni. Amúgy is kicsi a lőtávjuk, kell a sebesség hogy tüzelési pozicióba kerülj.
  • davidbog
    Természetesen bulge kell valamennyi. Páncélnak minősül, de én általában nem számítom annak. :) Deck, belt armor, bulk head szerintem felesleges. Az hogy mennyi bulge-ot raksz a hajóra az már ízlés és játékstílus kérdése. Én szeretek sok bulge-ot felpakolni, általában 1-el csökken ez miatt az alapsebességem. Például Bismarcknak nem 25 hanem 24 csomó az alapsebessége. De néha 2 csomót is beáldozok, de csak akkor ha a túlhajtott sebesség (OH speed) csak eggyel csökken és nem kettővel.

A 11"-eseknek pedig nagyobb, persze csak a legjobbnak a 11" /54,5 SK C/34 L ágyúnak. Ugyan ennek a típúsnak az N verziója ugyan olyan lőtávval rendelkezik mint a 14,96"-es ágyúk. Szerintem csak akkor használd a 11"-eseket ha már magas szintűek a gunnerek, 90 felettiek. Az alatt elég nagy a szórásuk.

A páncélozott hajók nem nehéz célpontok ha látod őket, ha nem látod akkor meg mindegy a páncélzata. A németekkel főleg, mert egy hajszálnyival de nagyobb a lőtávjuk mint más nemzeteknek. Takarékoskodni kell a túlhajtási sebességgel, ha lőtávba ér az ellenfél akkor kell használni, szépen hátrálni. Ha páncélozva van soha nem ér utol. Ez is stílusfüggő, valakinek megy az ilyen játék, valakinek nem.
  • lammaer
    Bulge az egyetlen, amit érdemes nem angol BBre tenni. Plusz cirka 0.4 belt armor, ami felezi a torpedók sebzését. Minden más nemzet nem tud annyi armort feltenni, hogy legyen bármi hatása is, ugyanis kis mennyiség semmit nem ér, csak a sok :). Az angol hajók egy részére viszont igenis hasznos a deck armor, feltéve ha egészséges mennyiséget fel tud szuszakolni az ember. Ott se mindre, de van egy pár ami megpakolható.
  • mstummer
    9500? Nem gyenge :)

Én elég sok BB-t látok agyon páncélozva.Németeket is. Tény hogy drága és lassít,valamilyen szinten szerintem akkor is szükséges. Főleg a bulge a torpedók ellen.

Light lőszer ok, L-es ágyú is ok általában. Én nem vettem észre hogy a 11-es ágyúnak nagyobb lenne a lőtávja. Néhány táblázatban ez van, néhányban az. Node majd akkor visszatérek a 11-eshez aztán kiderül.

A legénységre kiemelten figyelek.Szinte mindenki veterán,és elég sok az expert is.
  • akika7
    Sziasztok.Rájöttem,hogy hogy kell.Leírom azért:
    F10-et lenyomod,és beállítod a neked tetsző gombot,ami legyen a db,és a tb.Nekem pld a db b,a tb l.Akkor:felküldted a repcsiket,kijelölöd őket(lenyomod azt a számot,ahányas osztag),és amit a db-nak kijelöltél,azt hosszan tartod nyomva,és akkor bal egérgombbal 1-et kattintasz.Akkor megjelenik egy kis kurzor.Ha másfelé akarod vinni,ugyanúgy nyomva kell tartanod a db-nak kijelölt gombot.Mikor a kurzor felett vannak a repcsik,akkoris nyomva tartod a db-s gombot,és nyomogatod a tb-s gombot.Ha kicsit "érthetetlen",akkor megpróbálom leírni 1szerűbben
  • davidbog
    Szia. Nincs CV-m, de talán kijelölöd neki a célt és amikor fölé ért akkor nyomsz egy space-t. De ez egyáltalán nem biztos.
  • akika7
    Sziasztok.Én Iow szerveren játszok.(nem az eu-n),most van gz2-m,és azt akarom tudni,hogy hogyan lehet manual bombing-ozni?aki tud rá választ,írjon.
  • davidbog
    Én kitartó vagyok. :) Most már hamarosan 9500 csatám lesz.

Prémium BB-m nincs rühellem őket, már elvből se veszek. De az Andrea Doria nem rossz átlagos lőtáv, átlagos tűzerő, kiváló fordulékonyság, de nem lassú. Az is olyan gyosr mint a Nelson, Bismarck, North Carolina.

A Gneisenau nekem is tetszett. Én 11"-es ágyúkkal használtam, mert nagyobb a lőtávja mint a 14,96"-eseknek.

A Prinz Eugen is nagyon jó volt, szerintem is a legjobb hajó a Blitzkriegben.

Pár dolog amit jó ha tudsz:
    - BB-ket nem szoktak páncélozni, esetleg angol BB-t. Nem éri meg (szerintem az angolt se), mert lassú leszel tőle és AP lőszer úgy sebez mintha nem is lenne páncélod. Tehát könnyű célpont vagy.
    - Mindig L ágyúkat és light lőszereket használunk BB-ben, mert így a legnagyobb a lőtáv.
    - A védelmet a sebesség és a lőtáv adja.
    - Az össze német BB az elején gyenge, amikorra eléred a következő hajót, akkorra lesznek ütőképesek. Ez valószínűleg a többi nemzet csatahajóira is igaz.
    - A legénység minősége nagyon fontos. Minimum +11-es growth érétkű matróz kell minden hova. Minél több veteránnal.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha ezeket tudtak akkor nagyon jó, alapszinten képben vagy. Ha bármi kérdesed lenne nyugodtan kérdezz, ha tudok segítek. BB-kben és azok használatában biztosan.
  • mstummer
    Az szép teljesítmény.Gratulálok!

Én sokkal türelmetlenebb vagyok :)

Jelenlegi hajóim:

Német vonal:

- Andrea Doria: Egész jó alternatíva a Scharnhorst-tal szemben. De teljesen más taktikát kíván mint a többi német hajó. Közepesen erős védettsége van, és átlagos lőtávval rendelkezik az alap ágyúival(mást nem érdemes rátenni). A sebessége viszont gyök2 ha rendesen be van páncélozva, és akkor is ha nincs. Számomra ez sokat levon az értékéből. A nagy hajók ellen esélytelen sajnos, a GB-k végén lévő "kivégzéshez" lassú. De még mindig jobb mint a Scharnhorst-tal szenvedni 8 szinten át (az papírhajó effektus,nulla lőtávval).

-Gneisenau: Ez a remodel jobban bejön mint az alapja. Lehet rá 14.96"-os ágyúkat aggatni. A lőtáv tűrhető,sebesség van bőven. Papírhajó,de esélyes találatokat elérni a nagyobbak ellen majd visszavonulni akár sértetlenül is.

-Type II: Belekezdtem a tengeralattjárós vonalba is. Egyelőre nem érdekel túlságosan a csatahajókkal szemben. A testvéremnek viszont nagy kedvencei, neki már Type VII Flak van.

US Navy vonal:

-Sommers: Túl sokat ezzel se játszottam. Az ágyúi halálosak akár CL-ek ellen is. Szembetűnő a különbség a német DD-kel szemben. Azokra nem lehetett ilyen erős ágyúkat aggatni, így inkább torpedóval operált az ember, vagy tengeralattjárókra vadászott GB-ben.

Ez a jelenlegi állomány. Egyébként a kedvenc eddigi hajóm a Prinz Eugen volt. A normál CA kategóriában szerintem a legjobb.
  • davidbog
    A Hood szerverről vannak ismerőseim. Két játékos a Yamazon is játszik. Sajnos mostanában nem, már több hónapja nem láttam őket NF-en.

Prémium nélkül is lehet élni. :) Én általában prémium nélkül játszok (épp a mai naptól van kivétel, most van egy havi prémiumom), nem rég értem el a H44-et. Eddig jutottam prémium nélkül, megvan az összes német BB. Az angoloknál a King George V és a Renown. Most átállok angol hajóra.

Neked milyen hajóid vannak, mi a véleményed róluk?
  • mstummer
    Én a Hood-on játszom. Bár az utóbbi 1 hónapban kissé inaktívan. Nem volt felesleges pénzem premium acc-ra :)
  • davidbog
    Sziasztok!

Új vagyok a fórumon. Örömmel láttam, hogy van NF fórum. Én is játszok ezzel a játékkal, már majdnem 1,5 éve. Az európai Yamato szerveren. Páran ismerhetnek az EU Bismarck szerveresek közül, szoktam irogatni a Magyar Flotta fórumára.

Ti melyik szerveren játszotok?
  • mstummer
    Megkésve is köszi az infót. Pár szintet kell még lépnem. Expert egész sok van (szinte mindenki a BO-nál), veterán sajnos csak kb 20...

Még 1 kérdés. Az AP lőszer ugye páncél ellen van. BB-ként érdemes AP-t is cipelni? Eddig mindig csak HE-t lőttem minden hajóval.
  • lammaer
    A Bridge Operator szintje alacsony, illetve kevés a veteran a BOban.
    Próbáld növelni az expertek és veteránok számát a BOban, akkor messzebbre fog látni.
  • mstummer
    Nemrég jutottam el ahhoz hogy meglegyen az első csatahajóm (Scharnhorst és most vettem egy Andrea Doria-t).
    A problémám a következő: Max lőtáv körül többnyire nem látok becsapódást, még akkor sem ha a területet látom rendesen. Ilyenkor sebzést sem okozok, vagy csak nagyon minimálisat. Egyszerűen megy a lövedék majd becsapódás előtt eltűnik. (korábbi hajóknál is észrevettem,de ott nem volt olyan jelentős hátrány mint itt)
    Mitől van ez?Mit lehet ellene tenni?
  • lammaer
    Nos, azért van külön EU meg külön US, mert két külön cég is megvette a játék használati jogait. Hogy még szebb legyen, egyik sem fejleszti a játékot, azt ugyanis egy koreai cég csinálja, aki eladta nekik a forgalmazás jogát, meg gyártja hozzá a patcheket.

A level 36 egyébkét sztem nem sok, ha váltani akarsz, ez ne tartson vissza (főleg ha csak egy legénységed van ezen a szinten).

Viszont szerintem az US szerverek jobbak, abból a szempontból, hogy nagyobb a népesség rajtuk, nem kell annyit várni hogy induljanaka csaták.

Személy szerint én az UK hajók rajongója vagyok, szinte csak ennek a nemzetnek vannak értelmesen páncélozható hajói, és az ágyúi is nagyon erősek. Cserébe nagyon jól kell tudni célozni velük, mert a tűzgyorsaság az igencsak alacsony.

Ja, és a revenge az egy olyan BB, ami befér még a blitzkriegbe 5 szint erejéig. Jó tüzérekkel és gyakorlattal nagyon jól lehet királykodni blitzben velük.
    Ami azért nem baj, mert great battleben BB1/BB2-vel nem sok babér terem az embernek...
  • HatIzsak2
    Én a twowar.com-on keresztül találtam rá erre a játékra és így nem a navyfield.com-on regeltem :P
    http://www.twowar.com/games/navyfield_index.asp Ez az az oldal és itt más szerverek vannak. Én pölö a Hood-on vagyok.
    Nem értem miért jó így szétszedni egy játékot. A KnightFight-ból is van vmi KnightBlood is ami ugyanúgy néz ki de teljesen más szerver.
    Megkérdeztem a navyfield.com-on, hogy accountot át tudok-e vinni oda a twowar.com-ról és azt mondták, hogy nem :/ Én már 36-os vagyok és US. Érzelmi okokból US, semmi másért.
  • lammaer
    Amúgy melyik szerveren vagy?

Kezdőként javaslom hogy az US hajókra menj. Az US elég átlagos nemzet, cserébe nem kell überprónak lenni vele hogy jól tudj teljesíteni, és a hajói is elég megbocsájtóak abban az értelemben, hogy nem igényelnek speciális játékstílust.
    A Brooklyn pl blitzkriegben zseniális, a DD-k réme, jó gyors is :)
  • lsdantant
    köszönök szépen mindent =)
    jól jöttek a plusszok =)
  • lammaer
    A NF mindig is fizetős volt abban az értelemben, hogyha prémium accountot szeretnél (ami több XP-t, pontot éés pénzt ad) akkor fizetned kell.
    Ezen kivül pénzért még vásárolhatók prémium hajók is, amelyek alacsonyabb szintet igényelnek és a hasonló szintű hajóknál jelentősen jobbak.

Természetesen NEM kötelező fizetni, ingyen is játszhatsz de kicsit lassabban fogsz fejlődni (az első 30 szintnél azt hiszem nincs különbség).

Az EU NF-et itt találod:
    http://www.twowar.com/games/navyfield_index.asp

Ugyanúgy működik mint az amerikai, de külön kell hozzá telepítened a klienst. A fizetés itt is hasonlóképpen megy mint az US szerveren.

------------

Zárójelben: azt kell megérteni, ingyen nem tartanak fenn egy szervert hogy boldog boldogtalan játszhasson. Ha nincs havidij, akkor vannak azok a játékok mint ez, ahol lehet ugyan ingyen játszani, de egy idő múlva úgy lelassul a fejlődés, hogy sok ember hajlamos lesz előfizetni esetleg pénzért olyan dolgokat kapsz, amelyekkel sokkal erősebb leszel.
    A Free MMO-k mind erről szólnak - beetetnek, hogy amikor rákapsz akkor fizess :)

Ez minden MMOnál igy van, vagy havidijasok, vagy ilyen mikro tranzakciós / item mall-os rendszerben működnek.
  • lsdantant
    köszi a választ és most egy újabb kérdéssel fordulok hozzátok =)
    az amerikai szerverek fizetősek lettek? ha igen akk hol találok eu szervert, ami nem fizetős?

a választ megint előre köszi =)
  • mstummer
    Sok blitzkrieg-et kell játszani, sokat sebezni és lesz sok sok credit. És persze mindezt premium előfizetéssel gyorsabb.
  • lsdantant
    szijjasztok

az a nagy kérdésem lenne, h hogyan tudnék gyorsan sok creditet szerezni?
    mert már elértem a BO-ban azt a szintet, amellyel már CA-t tudok venni és a Northamponhoz nincs elég credit.

válaszotokat előre is köszönöm! =)
  • Zsolo007
    Szia!

Ágyú adatok

A veteránok több bónuszt adnak, mint a zöldfülűek abban amit csinálnak (ha célzás akkor 1 veterán többet ér mint egy recruit, ennyi).
  • farkas05
    heló bocs hogy csak ugy ontom egymás után a kérdéseket de,nem tudja valaki hogy az első olyan USS ágyu mikor jön meg hány lvl-nél ameik 10 inch-en felül van?

ezt is köszi előre:farkas
  • farkas05
    szevasztok ujra én vagyok

nem tudnátok megmondani hogy mire jó a veteránitás az embereimnél?

előre is kössz:Farkas
  • mstummer
    Köszi!

Akkor jól éreztem hogy itt az idő váltani...egyelőre még nem igazán megy... majd belejövök.
  • Zsolo007
    A szórásképed is javulni fog, de én ezt inkább "mellékhatás"-nak nevezném, ami fontosabb az az, hogy messzebbre tudsz majd lőni a fegyvereiddel. És persze pontosabban :).

Egyébként CL-nél már jó elkezdeni beletanulni, mert CA-nál már mindenképpen kell.
  • mstummer
    Szerintetek megéri beletanulni a manuális célzás művészetébe?

Rombolóknál szvsz felesleges, de most hogy már CL van egyre inkább zavar a túl nagy szórás...
  • El Deloro
    Hali!
    Érdekelne, hogy valaki nem adna e el navyfield accountot. (magasabb BB-vel).
    Vagy esetleg, lehet csere más accountra is. (pl:BF Heroes; TMUF;BF2)
  • lsdantant
    megvan xD de azért köszi =)
  • lsdantant
    öööö....hol találom a BO-t? =)
  • lsdantant
    ohh köszi a segítséget =)
  • Filder
    A BO-nál tudod kijelölni, hogy milyen irányban kívánsz fejlődni. Tehát hogy a legmagasabb szinten (lvl 120) milyen hajót irányítasz.
    Alapvetően 3 fő irány (végcél) van, hadihajó, repülőgép-hordozó és tengeralattjáró.

A 120. szint eléréséig többször is tudsz, sőt kell hajót váltani. (Az egyik fő csoport hajói frigate, destroyer, light cruiser, heavy cruiser, battle cruiser, battleship.)

A kapitányodnál (BO) bizonyos szintek elérésekor tudod kijelölni, hogy milyen legyen a következő hajó, amit irányít. Miután kijelölted, meg tudod venni. (A vásárláshoz szükséges pénzt és pontokat a meccsekért kapod.)

Egyébként ajánlom ezt az oldalt (is), sok hasznos és fontos információt találsz:
    http://trainworld.us/NF2/English/Ships.html
  • lsdantant
    sziasztok
    azt szeretném megkérdezni, h hogyan lehet nagyobb ( pl. BB, CL ) hajókat szerezni?
    válaszaitokat előre is köszönöm
    üdv: R
  • farkas05
    na köszi az infót a kérdésemre már igy utólag nagyon köszi