614
2. Világháborús hajós MMO
-
davidbog #534 Egyértelműen a Super Yamato és a Lion II a legkiegyensúlyozottabb BB5-ös. A H44 ráadásul még nagy is. Távol vannak egymástól a tornyai és emiatt a szórása is nagyobb.
Azért jó engineerekkel ki lehet használni a német hajók lőtáv előnyét. A WoT-ba a német mániások mennyit tudtak rinyálni, ha NF-eznének szerintem sírva fakadnának a német hajókon. :D Persze a NF-ben tényleg a játékos számít, nem feltétlenül a hajó. Itt a nagy különbség a WoT-hoz képest.
-
balika95 #533 "A statisztika olyaan mint a bikini a lényeget eltakarja de gondolatokat ébreszt!"
Szerintem a h44-rol ez a tablazat mindent elmond :(
ja és azért még azt hozzátenném hogy a h44-el ahogy hallottam sokkal nehezebb elerni a maximum sebesseget mint egy barmelyik mas bb5-el :(
Salvo Damage Table for level 100 guns:
(* Approx, needs to be tested)
68k - Alsace *
55k - Super Yamato
55k - L2
70k - Montana
41k - H44 (Damage inconsistencies)
52k - Sovietsky Soyuz
Speed:-
42 - Alsace
42 - Super Yamato
39 - L2
40 - Montana
39 - H44
37 - Sovietsky Soyuz -
davidbog #532 Már meg is van a H44? Az igen. Én másfél évig játszottam érte, de nem érte meg. Nem tetszik. Nagy, lassú, lomha, keveset sebez. A nagyobb lőtávot nehéz érvényesíteni, mert a többi BB5-ös gyorsabb és betudnak menni a saját lőtávolságukba.
Az elmúlt 4 napban az eu szerveren is volt event. Jól jött, már csak 250k xp a Vanguardig, ma már nem lesz meg, de holnap biztosan.
Viszont nálunk most alig van fenn pár ember a magyar squadronból. -
balika95 #531 Amcsi szerveren jeélenleg "nagy" eventek vannak. A hétvégén elvileg boostokat, meg elite embereket kellett volna dobnia, volt akinek dobott , nekem cirka 100-150! csata és 1,5-2 mila xp alatt nem dobott semmit :( .
Ingyen premium meg expert meg veteran packokat is dobál egész hónapban .
A magyar klán a kaiser en kezd egyre jobban élni van hog 6-8-an is online- vagyunk egyszerre. Én most a KM SS3-at huzom a BO mar meglett csak a supportokon kell meg 10-15 lvl-t huzni.
Ezenkívül H44-em van meg a GZ2-n faszák lettek a vadászaim mivel 120 vetran meg 5-6 recruit van rajtuk. -
davidbog #530 Aki a NF US szerveren játszik az hallott valamit az új grafikai motor felöl?
Itt is mindenki hallgat. Na de ki hogy halad?
Én még mindig az angolokat nyúzom. Meglett a Lion I, de még nem próbáltam ki csak felszereltem. Jelenleg a Hoodal hajókázok. A többséggel ellentétben nekem fekszik, szerintem jó hajó. A méretéhez képest meglepően jól fordul. -
lsdantant #529 Sziasztok!
Egy kérdés: csak US dollárban lehet befizetni a dolgokat NF-re?
Próbálok vásárolni de nem fogadja el a bankkártyámat =/ -
balika95 #528
Kaiser szerver életkép. -
davidbog #527 Írták, hogy találkoztak veled, hívtak clan areaba, hogy csatlakozz, de nem reagáltál. Noobiai nevű játékost nyugodtan keresheted ezzel kapcsolatban.
HUN Legion
Ez a fórumuk. Csak regisztrált felhasználó látja a belsős fórumokat. A hasznosságokat viszont bárki. Ezt ajánlom is mindenki figyelmébe, mert nagyon jó programokat csináltak a srácok: Overheat, javítás-leégés, ágyú szórás kalkulátorok stb. -
#526 davidbog köszi:)
én sehol nem találom ennek a hunlegionnak az oldalát / fórumét, egy linket tudnál adni? -
davidbog #525 Írtam a HUN Legion fórumára, hogy keressenek meg téged. -
davidbog #524 Szóval ez az AW. Nem szoktam páncélozni az angol BB-imet se. Úgy látom nem éri meg. Egyrészt iszonyatosan drága, másrészt nagyon lassú lesz tőle a hajó. Harmadrészt a tapasztalt játékosok táraznak be AP-t is, ami egy páncélozott hajót úgy sebez, mint a HE egy páncélozatlant. Ha páncélozom a hajót AP ellen semmi előnyöm nincs. Sőt még lassú is leszek és könnyebben kimanővereznek, ami az angol BB-knél azért problémás, mert a kategóriájukban maximum közepes lőtávval rendelkeznek. -
davidbog #523 A Bismarckon több magyar van. Szerintem nem nagyon nézik ezt a fórumot. -
#522 aki bismarckon Eu szerveren játszik vegyen már fel barátnak:)
pordyhun néven futok.
A bismarckon vagy a vanguardon van több magyar? -
balika95 #521 nem csak a lion1-esek küldik páncéllal, volt egy klántársam, aki a montyra rakott 2 ágyút és a többi páncél volt, asszem 13"-et sikerült felraknia, rttenet nagy mészáros volt. -
gseldon #520 AW = armorwhore :) Túlpáncélozott köcsög, mint a Lion1-ek többsége :) -
davidbog #519 Üdv! Én az EU/Vanguard szerveren vagyok. Rajtam kívül 6-7 magyar napi szinten aktív volt az elmúlt 3-4 hétben.
A Bismarckon pedig van magyar klán. -
davidbog #518 Arra nem tudok válaszolni, hogy AW-n használom-e a PoW-ot, mert nem tudom mi az az AW.
A PoW-on próbáltam az összes ágyút, ami számításba jöhet.
- A 14" N és D block shotos, ezek nem tetszett, mert kicsi volt a lőtáv és nagyon pontosan kell célozni.
- A 16"/45 Mark I L se tetszett. Ez a Nelson ágyúja, a PoW-ra csak első és a hátsó helyre fér fel. Nagy a szórása és a lőtávja BB3-as hajón kicsi, akkora mint a német, angol lvl 60-75 körüli 15”,14,96”-eseknek. Az N és D-t nem is próbáltam mert még kisebb lőtávval rendelkeznek mint az L.
- A 15"-eseket eleve nem is használtam a PoW-on mert kicsi a tűzerejük, mivel ikerágyúk.
- A 14" L-ről írtam. Ennek kb akkora a lőtávja mint a 16”/45 Mark I L nek. Csak több torony fér a PoW-ra és gyorsabb az újratöltése.
Nem egy erős BB3-as a PoW. Legalábbis szerintem.
Mind a két angol BB ágat viszem. A BB1-esek felejtősek, egy-egy emlékezetes csata van velük, de ennyi.
A Repulse egy igazi szenvedés. A három torony miatt kicsi a tűzerő, az ágyúinak nagy a szórása.
A Queen Elizabeth jobb, pedig ugyanazt az ágyút használtam azon is mint a Repulse-on. Emlékeim szerint a QE-vel az egyik problémám az volt, hogy kicsi a tömege. Ha teljesen felszereltem, akkor a bulge-ra még maradt elhasználható tömeg, épp annyi hogy elfogadható legyen a védelem torpedók ellen. Csak így nem volt gyors.
A KGV egész elfogadható, azon 14” N ágyúkat használtam. De akkor még nem voltak block shotosak, mert nem volt elég magas szintű a gunnerem. Különösebben ez se emlékezetes.
Premium hajókat nem használok. A Dunkerquet pedig kifejezetten rühellem. Egyszerűen azért mert túl jó. Gyors, magas szintű matrózokkal 44-45 csomót is meg. Fordulékony. Block shotos ágyúi vannak, tehát megfelelő játékosnál pontos. A tűzereje közepes, a lőtáv szintén. Ha páncélozni akarod arra is jó. Ezekhez bónuszként még 7 support slotja van. Megéri megvenni.
AA-t egyik hajón se használok. Vannak AA gunnereim, de a leggyorsabb ágyúval is túl nagy volt az újratöltési idő. A gépágyú, ami azt hiszem 2 pdr nevű, kb annyira hatékony mint a valóságban: semennyire. Túl magas szögbe kell állítani a magasan repülő gépek ellen. Ezért a lövedékek röppályája meredek lesz és emiatt túl kicsi a lőtávolság.
Angoloknál a gunnereket Reloadra kell specializálni. Tényleg kellenek a jó gunnerek, az enyémek csak +10/+11-esek, emiatt nagyon szórnak az ágyúk. Az angoloknál megéri a +13/+11-es premium matróz.
A taktikám pedig az, hogy középről indulok, nézegetek egy kicsit. Aztán amikor kezdenek kialakulni a csaták alul és felül, akkor valahol megpróbálok beavatkozni. A tengeralattjárók miatt sokszor nem úgy jön össze ahogy gondoltam. Nem nagyon éri meg beállni az alsó vagy felső csatasorba, ott mindig vannak BB5-ösök amit simán túllőnek.
-
#517 Valaki játszik rajtam kívül az EU szerveren?
Vagy mondjátok már meg ti hol nyomjátok:) -
balika95 #516 kérdés: A PoW-ot AW-n használod-é? és hogy a KGv-t hogyan használtad, és KGV-ig dunkerque-el mentél el? én is gondolkozom a UK bb-n de még nem vagyok biztos, hoigy velevágjak-e
-
davidbog #515 Örülök hogy ennyire tetszik a NF.
Tehát CV és BB vonalon mész. A H39-re kevés lesz a 3 engineer, szerintem minimum 4 kell rá. Ha szeretsz AA-zni akkor a H39 tetszeni fog. Rámennek az 5"/61 KM40 ágyúk, igaz a középső slotokra csak 280 lőszerrel. Én AA-val használom a H39-et, ekkor 4 engi, 2 repairer, 1 scout van a support slotban, a hajón meg 2 gunner, 2 AA gunner és a BO. Szerintem ez megfelelő összeállítás. Ha nem akarsz AA-zni akkor mehet a helyükre a egy engi és egy rapairer. Esetleg 2 engineer.
Én most Prince of Wales-el szórakozok. Nem tetszettek a block shotos ágyúk így a normál szórású 14" L ágyúkkal szereltem fel, ezeknek elfogadható a lőtávja is.
Illetve meglett a Hood. De a Hood még nagyon lassú 6 azaz hat darab engineerel is csak 25/37-et megy!! Ráadásul alig van bulge a hajón és a tengeralattjárók könnyen kiszednek. Ha növelem a bulge mennyiségét, akkor meg nem 24/36-ra, hanem 24/35-re esik le a sebesség. Minden hajónál van egy-egy olyan váltás amikor az alapsebesség eggyel, de az OH nem eggyel hanem kettővel csökken. Sajnos a Hoodnál ez pont olyan tömegnél van, ahol a kedvező 24 csomós alapsebesség van. A 35 max sebesség nagyon kevés lenne ezért is megyek PoW-al, azon húzom a 6 engineert. A terv az, hogy 24/37-es sebességet érjen el a Hood. -
balika95 #514 Szia davidbog, köszi a kérdésed, eléggé beleszerelmesedtem a játékba eddig ezek vannak:
-csináltam egy KM SS2-t de eladtam a legénységet mert nem jött be az SS,
Olyan 5-8milát kaptam értük.
-Aztán van egy Graf zeppelin 2-m olyan lvl 82 a BO,4fp lvl 75 2 DB lvl 76 és 2 vásárlot FP azok lvl 83 mind +11, de kéne 1-2 hétvégét AA-znom a pilotakkal mert most 70-80vet van rajtuk és 0 expert.
- Amire mostanában ráfeküdtem, az a KM BB ott nemrég lett meg a H39 van 2 lvl 93-as gunner, 3 lvl 86-87-es engy ;4 lvl 86-87 repair meg 1 scout de az alacsony, tudom, hogy még 1 ember hiányzik de azt megoldom majd valahoigy, jameg a kedvenceim, az AA gunnerek is vannak még :) azok olyan lvl 90-körül mozognak
- van 1 olyan lvl 5-10-es UK BB személyzetem, bár szerintem ha meglesznek lvl2-esek eladom őket.
-ezenkívül a tervben van egy kitakami készítés és talán a mogami CV is de kizárólag poénból -
davidbog #513 Balika95, te hogy haladsz? -
balika95 #512 a nebby-n ahol te játszol, ott mennyi magyar van?
-
lsdantant #511 Hát, majd kitalálok valami okosat, h ne laggoljon a gb =) -
balika95 #510 Szerintem el kell keserítselek de az AA csak és kizárólag GB-ben jó, ahol mindig van ugye 4-8 CV blitzben meg csak néha van CV és akkor is csak 1-2 -
lsdantant #509 balika95! Köszi az infókat.
Csak az a baj, h egyik gépem se bírja a GB-ket, néha még a Blitz, vagy egy tester mission is laggol. GB-nél általában megáll a kép és semmi sem történik. És nem tudom mi a baj.
Ez az AA dolog igen érdekes és (sajna csak a blitzben) ki fogom próbálni.
Premiumot egyenlőre nem tudok fizetni, de majd valahogy meg fogom oldani.
Viszont a boostolást azt tudnám fizetni. És az lehet jól is fog jönni. -
balika95 #508 több féle mód is van paypalra utalással, mi úgy használjuk, hogy nem adunk meg bankkártya számot, hanem csak egyszerűen ráutaljuk a pénzt a saját bankkártyánkról a paypalra (valami olyasmi mintha vaterán veszel valami cuccot és előreutalással fizetsz) így nem kell megadni semmilyen bakkártya számot
másik előnye ennek a módnak, az ha most feltörnék a paypalom (valószínűsége=0) nagyjából 178 HUF-ot tudnának leszedni :) -
davidbog #507 Valóban az amerikai szerveren eleve gold accounttal indul az ember.
Vészesnek nem vészes se at európai se az amerikai prémium account ára. Az európai kegyetlenül megéri. Nekem se az árral van bajom, hanem azzal, hogy a bankkártyám nem alkalmas a paypal stb dolgokhoz. Számlaszámot meg nem akarok megadni. Meg amúgyis elvagyok premium nélkül. -
balika95 #506 AZ európai szerveren nem tudom hogy van, de az amcsin nem 2,5-szörös az XP szorzó a premiummal, hanem csak 1,4
off:
de egyebként annyira nem vészes, ha belegondolsz 1 hónapi játék premiummal 2000 ft (mostanában inkább csak 1700-1800) és a napi 2 doboz cigivel számolva, meg 2 nap cigizés (nem cigizek, csak példát mondtam) -
davidbog #505 Szia.
Mikrotranzakciós. Lehet úgy is játszani, hogy nem fizetsz érte. Ha fizetsz előnyökhöz juthatsz: jobb matrózok, prémium hajók, több dokk (férőhely) a kikötőben, prémium ágyúk stb. Bizonyos prémium cuccok nagy előnyt jelentenek, például a prémium account amivel 2,5-ször gyorsabban lehet fejlődni. Prémium cuccok nélkül is el lehet lenni, én ezek nélkül játszok. Komolyabb hátrány nem ért.
Az amerikai és az erurópai szerver kicsit különbözik ezen a téren is. Az amerikain a matrózok boostolásakor 20%-os javulást kapsz. Az európain csak 10% ez az előny. Tehát ha nem akarsz erre költeni, akkor az amerikai szerveren 20%-os míg az európain 10%-os hátrányban lesznek a matrózaid azzal szemben akinek ilyen boostolt matrózai vannak. (Nem olyan vészes hátrány a boost hiánya, mert csak olyan 4-5 matrózt érdemes boostolni.)
Ha úgy döntesz kipróbálod, akkor érdemes bele olvasgatni ebbe a fórumba. Valahol leírtuk, hogy mi az amire figyelni kell kezdésnél és hogyan célszerű nekiállni. -
#504 Sziasztok
A navy field ingyenes egy MMO? -
balika95 #503 én is azon az ágon megyek KM BB-ben, én március elején kezdtem azóta premiummal elvittem GZ2-ig, de azt most hanyagoltam és ráfeküdtem a BB vonalra ott O2-nél tartok, lsdantant ha gyorsan szeretnél haladni, akkor szerintem pakold fel az AA-t a dland-ra le minden őáncélt egy olyan 50 bulge azért maradhat és irány a GB2, én is próbálgattam a dlandot blitzben de annyira szórtak a lövészeim hogy az valami borzasztó volt, és ha jó ATK-t csináltam akkor se tudtam 7-8k ikszpé fölé menni, ámde ha bemész AA-zni a GB2-be, akkor ha összelőssz 1-2k repcsit akkor vereséggel eggyütt kapsz 5-10k ikszpét, de ha nyertek akkor szépen megkapod a 15-25k ikszpét, ha jól emlékszem én 2-3 nap alatt átugrottam a dlandon, ott ugye ilyen 3-4 meccsenként tudtam szintet lépni, ja és még nagyon fontos az AA-ért rettenet mennyiségű expertet kapsz az experteket meg ne egyből válts veteránra tarts egy kis tartalékot mindig.
Azt az 1-2k repcsit meg elég könnyű elérni, az nagyjából 1-2 szakasz bombázó, vagy 1-2 szakasz vadász. Nekem Dlandal asszem volt egyszer 7k lelőtt gépem, asszem valami 35k xp-t adott, az igazsághoz hozzátartozik, hogy engem tabihun megtanított AA-zni (2 perc volt) és annyira megtetszett hogy 3 legénységet húztam fel AA-val(emden-en) és már akkor lvl70-felett voltak az AA gunnereim amikor a legmagasabb BO-m meg csak lvl 55 volt :)
Ami még nagyon fontos, hogy ha eljutsz a Pproj-ig akkor abból majd ne csinálj Pproj2-t annak sokkal rosszabb az AA-ja és BB1-vel még mindig semmit sem tudsz csinálni GB2-ben csak AA-zni, van olyan aki aztmondja hogy a P1 a legjobb AA hajó a játékban, ezt nem tudom megerősíteni nem volt még Yammy-m. én a P1-után megvettem az Andrea Doriát(1200-1500 HUF) na az már egy olyan hajó, amelyikkel még BB4-5-ök ellen is van keresnivalód -
lsdantant #502 Még valami =)
A kaiseren is van egy hajóm. Egy US Portland-om.
Csak a szerverek összevonásánál rossz szerverre mentem fel és nem tudtam, h a másikban megmaradt minden. Ezért elkezdtem belekezdtem a Nebraskán való cirkálásba. Előbb angolokkal kezdtem, de beleszerettem a német hajókba. =) nah de nem írok könyvet =D
Am ha jól emlékszem a Portland-om neve USS Libelle...lehet egy párszor felnézek oda is=)
Na jóccakát mindenkinek! -
lsdantant #501 Köszönöm az infókat! =)
A Nebraskán sok magyar van, csak sajna ritkán vannak fent =/
Én is tagja vagyok a Magyar flottának a szerveren =)
A premiumot is csak előre kérdeztem, mert még nincs rá lehetőségem, de ki fogom próbálni az tuti.
Am a mai napom igen sikeresen kezdődött. Délelőtt level 46-ra felküzdöttem a BO-mat. Meló után meg alig 2 óra alatt megvolt a 47-es szint és ezzel együtt a Deutschland =) Az eladott sailorokból és a szintén eladott M-projectből meg tudtam venni a kis Panzerscgiffet és fullosan felpéncélozni, fegyverezni. =) mstummer! Igazad volt, tényleg szokatlan így elsőre. Nem is mentem be a blitzbe, gb-be, hanem a test missionban teszteltem a kis acélszörnyet. A gunnereimben még nincs elég veteran ahhoz, h nagyon pontosak legyenek, de még így is tudok vele kaszálni =) és még az is szokatlan, h lassan töltenek az ágyúk, de majd belejövök =) Nekem már most tetszik =D
Mégegyszer köszi mindent!
Fogok még jelentkezni ;) -
balika95 #500 ha nem a kaiseren akkor a nebraskán játszol, ott mennyi magyar van? Kaiseren vagyunk egypáran -
balika95 #499 Én kaiser szerveren játszok, a premiumot csak ajánlani tudom, én marcius eleje óta játszok, premiummal, elég gyorsan lehet fejlődni, bár szerintem van ami a premiumnál is fontosabb, mégpedig, hogy kérdezgess tapasztaltabbaktól, mondjuk ha sikerül bekerülnöd egy klánba, az nagyon sokat dob, ha normális klánba kerülsz, akkor ot ők elmagyatáznak mindent, segítenek adnak kölcsön stb -
mstummer #498 Én az NFEU-n játszom. Ott úgy működik a dolog hogy a shopban lehet venni gold és premium előfizetést. Fizethetsz paypal vagy hasonló átutalós oldalak segítségével. Vagy lehet venni twowarcash-t hasonló módon, és aztán abból vásárolni. -
davidbog #497 Nem tudom. Az eddigi két év alatt silver accounttal játszottam. -
lsdantant #496 Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem =)
A prémium előfizetés, hogy működik?
Nem akarok hajót, sailort, semmit venni, csak gyorsabban szeretnék fejlődni, és nem tudom, hogyan kell ezt csinálni.
Előre is köszi! -
lsdantant #495 Közben itt meg lehet nézni a hajókat:
http://www.tarrif.net/navyfield/img/tarrifnet_shipyard/index.htm