614
2. Világháborús hajós MMO
-
lammaer #294 Atyaég... 250%???? -
davidbog #293 Szia balika95!
Melyik szerveren játszol? Légyszíves írd meg. Hátha egy szerveren vagyok és tudok segíteni. Elvileg az usa és az eu szervereken is volt event hétvégén.
Az európai szervereken a premium account rengeteget számít, 250%-os azokkal szemben, akik silver accountot használnak. Példéul velem szemben. :) -
lammaer #292 az elején nagyon... eleve minden embered kap +1000 XPt csatánként, meg többet kapsz a szokásosnál is. -
balika95 #291 köszi a tanácsokat, közben meglett az első 6"-es páros ágyúm, egy kicsit lassú, de azért elég jól sebez, meg minden, tetszik.
kérdésem az xp-t azt a sebzésért kapom?
gondolkozom premium vásárlásán mennyire éri meg? -
lammaer #290 Majd idővel... a szórás legjobban a tüzérek szintjétől és a veteránok/expertek mennyiségétől függ. DE már az is sokat javít a dolgon, ha sikerül úgy beállítanod az ágyúkat hogy a metszéspontjuk pont a célponton találkozik.
Atlantánál csak szórjad az áldást ahogy a csövön kifér, a manuális célzás magasabb szinteken (BB-k) lesz élet/halál kérdése. -
balika95 #289 értem, de nekem nem nagyon csapódnak egy helyre, eléggé szórnak az ágyúim a dupla 5"-eset használom az atlantán, esetleg mást használjak?
-
lammaer #288 Manuális célzást meg KELL tanulni, mert az autoaim pontatlan, nem tudsz pl úgy lőni hogy minden egy helyre csapódjon be, mivel az ágyúk autoaimmal mindig párhuzamosan fognak lőni (nem X-be).
Lőszer szin az csak megkülönböztetés. -
balika95 #287 Sziasztok!
Rátaláltam erre a játékra, WoT-ból jöttem:), most a hétvége alatt, jól gondolom, hogy valami event volt? Na a lényeg, elvittem lvl 30 ig Atlantám van.
Egy olyan kérdésem lenne, mindenkinek a lövedéke zöld csak az enyém sárga, ez csak megkülönböztetetés, vagy tényleg csak én lövök rossz lőszerrel?
Később még lesz egy jópár kérdésem, eddig eléggé tetszi kajáték, most 30-as szinten manuális célzást használok, ez kifizetődő, vagy inkább térjek vissza az egérre? (már kezdek beleszokni a manuálisba) -
davidbog #286 Nem feledkeztem meg róla, nálam az O-Pro II és a Nagato után a harmadik. Valóban nagyon jó a furdulékonysága. A tűzereje is nagy, szerintem 40000 körül lehet, ami kb annyi mint a H44-nek. Azért nincs az első két hely egyikén, mert kisebb a lőtávja és nagy a szórása is. Igaz a Nagatonak se kicsi a szórása, de annak a legnagyobb a lőtávja a BB3-asok közt. Így a Nagatonál nem olyan nagy probléma a nagy szórás, mert ha jól játszanak vele nem kerül az ellenséges BB3-as lőtávjába. Míg a SoDak általában igen. Összességében a SoDakkal nehezebben lehet eredményesen játszani.
Kár hogy a SoDak is olyan a NF-ben amilyen. A 45-52000 tonnás csatahajók kategóriában a 3 legjobb hajó a South Dakota-, North Carolina-, Bismarck-osztály volt. NF-ben hála az elcseszett besorolásoknak ez egyáltalán nem érződik. Talán csak a SoDak közelíti meg a valós harcértékét. Számomra ez nagyon kiábrándító.
Már azon gondolkozok, hogy az oroszok megjelenésekor az újabb elrontott besorolások miatt és az eus yamato szerver kevesebb játékosa miatt abbahagyom a NF-et. -
ghost005 #285 Szerintem 1 BB3-ról megfeledkeztetek.
A Sodak!
Bár a Range nem nagy az átütőereje fenomenális + mozgékony (már LvL85 körül is).
A GB és GBII szobák nagy sunyi hajója mert ha be tudsz lopakodni akkor a BB5ök is szaladnak előle!
Az O-PII és a Nagató a BB1-3mas szobákban rettenetes.
Pá -
davidbog #284 Valóban az elején nem kell elájulni a BB3-asoktól. Azok majd akkor lesznek jók, ha 90 lvl körüli lesz a legénység. De vannak nagyon jól kiegyensúlyozott BB3-asok azokkal már van esély nagyobbak ellen.
Szerintem a legjobb BB3 az O-Projekt II. Elég gyors, jól sebséz (H39-nek is csak ugyanakkora), saját kategóriájában jó lőtáv, pontos, fordulékony. A Nagato se lehet rossz, nagyobb a lőtáv mint az O-Pro II esetében, de a szórása is nagyobb. A többi kicsit komprumisszumosabb.
Vannak hírek a francia BB6-ról és CV6-ról.
A CV6 neve Liberte, max vízkiszorítása 55500 tonna, 12 repülőt tud felküldeni és 14280 pontnyi repülőt tud vinni. Ennek már szöget zár be a fedélzete a hossztengellyel, igaz csak pár fokot. Nekem tetszett.
A BB6 neve Charlamagne. Az ágyúi az Alsace 18,89"-es modosított változatai. A fegyverelrendezése olyan mint a Nelsonnak 3x4. A felépítménye olyan mint a Richelieunek, a hajótest formája felülről olyan mint egy répa. Jó nagy, buci tatja van. Szerintem csúnya. -
mstummer #283 Valóban itt is el vannak tolva a BB-k legalább 1 osztállyal. Kár érte.
Köszi a linket mindenesetre.
Egyébként a BB1-től BB3ig valóban egy szenvedés. Kevés a sikerélmény. Sőt az az igazság a BB3tól sem kell elájulni ahogy hallom.Pár szint és kiderül. Bár most az SS project fut jobban nálam. Ott az SS1 volt kegyetlen szenvedés. De a 2-es már jó. Legalábbis a német oldalon. -
lammaer #282 BKben nekem nagyon bejött amikor kigyúrt revenge-vel osztottam az áldást, és most a WoT-ban is már sikerült talán felnőni e top tank titulushoz (IS3-al kezdetben sokszor vesztett a csapat ha én voltam a top, mostmár azért nem ilyen vészes a dolog).
Annyi van, hogy mindkét játékban, ha a felső kategóriában vagyok akkor chaten igyekszem koordinálni az embereket, többnyire a nevükön szólítva. Pl elindulok egy irányba, és beirok két nevet + hogy "please come with me". Ilyenkor hajlamosak az emberek reagálni és követni a kéréseket. :) -
davidbog #281 Kinek mi tetszik. Én se a NF-ben se a WoT-ban nem szeretem ha én vagyok a top játékos, kifejezetten utálom. A csapat fele tőlem várja a megváltást és kétféleképpen "segítenek":
1. Úgy gondolják, hogy top játékos egyedül is lenyom mindenkit, senki nem segít harcolhatok egyedül 2-3 azonos szintű ellenféllel.
2. Mindenki engem követ, mert azt hiszik én vagyok a fő célpont és őket kevésbé lövik majd. Ilyenkor lehetetlen tőlük értelmesen manőverezni.
BK szobák után a GB szobák sokkolóak lehetnek, főleg BB1-el, gyakorlatilag egy nulla ilyenkor a játékos, semmit nem tud csinállni. De a BB csaták nagyon ott vannak. Most már BB1-es hajók nem játszhatnak BK szobákban, akkor se ha 61 lvl alatt vannak.
Szerintem prémiummal hamar el lehet jutni BB1-ből BB3-ba, az meg már használható (bár néha már ez is kevés az eus szervereken). Ha nagyon kocka a játékos akkor 2 hét, ha nem akkor 5-6 hét. Kezdőknek több, mert segítség nélkül elrontják a matrózaikat, aztán kezdhetik előröl. :)
Tavaly februárban amikor megjelentek a franciák volt olyan aki 3 hét alatt elérte a BB4-est DD1-esből. Ezt még én is nehezen bírtam felfogni. :) -
El Deloro #280 Én az amerikai Bismarck-on játszottam. -
lammaer #279 Én az NF-et level 60-ig szerettem. A blitzben jókat lehet tarolni, plusz ha az ember összetákolt egy alaszkát vagy - még jobb - egy revenge-t, akkor lehetett a szoba ura.
Utána amikor kijut a GB-be, akkor egy élet amig felnő a többi BB5/BB6 mellé... -
davidbog #278 Sokan szidják a NF-et, hogy sokat kell grindelni és ez miatt sok az értelmetlen farmolás. Ha prémiummal játszik valaki akkor már nem vészes. Meg persze a grafikája miatt se túl népszerű, ma már egyáltalán nem számít szépnek. Én már több mint 10500 csatát toltam le, de nem mondanám hogy meguntam. Inkább csak kiábrándultam az elcseszett BB besorolások és a rengeteg BB4-BB5 miatt. Az európai szervereken rengeteg a BB4-BB5 és már kevés kicsi játékos. Pár ismerősőm újrakezdte us szervereken, azt mondták sokkal könnyebb, nem olyan profik a játékosok, kevesebb a nagy hajó.
Igazad van, valóban a legnagyobb kinlódás 60-80 lvl között van. Pontosabban BB1-BB2-es hajókkal. Gondolom a CV-knél is hasonló a helyzet. De BB3 már használható, nekem azokkal ment a legjobban se BB4-el se BB5-el egyenlőre nem tudtam megdönteni a legjobb BB3-as sebzéseim. Szerintem a legélvezetesebb a BB3-asokkal és BB4-esekkel. CV-m és tengeralattjárom nincs, mert eleve nem szimpatikusak.
A realitás nem a NF erénye. Véletlenül találtam rá a NF-re, kipróbáltam és sokat vártam tőle realitás terén. Aztán kiderült hogy a páncél semmire nem jó, a sebesség is kicsit érdekesen működik, a BB-k maximum lőtávra is pontosan lőnek és a valós hajók tényleges harcértékéhez nem sok közük van a NF-es hajóknak. De ettől függetlenül jól összerakták, igazán nagy hibák nincsenek benne.
A realításból már csak a hajók besorolása maradna meg (már amennyire), ezért szoktam kiakadni ha így elrontják. Legalább azt ne, vegyék a fáradságot és csinálljanak egy tisztességes ship tree. Nem számítana ha fiktív, vagy csak elgondolás szinten létezett az a hajó, de ne legyen egy 1. vh-s teknő BB3. Szerintem még a Nelson és Nagato-osztály is túlzás BB3-nak, nemhogy a Paris vagy az Imperatritsa Mariya. Még a Nelsont és a Nagatot is vissza lehetne minősíteni és be lehetne rakni helyettük jobb BB3-asokat.
Amúgy melyik szerveren játszol? Én EU Yamato. -
El Deloro #277 Most a tengeralattjáróktól (amik extra irreálisak, persze 1-2 perc alatt elfogy a levegő :) ) és a CV-k től eltekintve (nagyszerű, hogy a CV nem kap pontot sebzésért csak az ellenséges gépekért, nagyon ösztönző jellegű) igazából van hatalmas időszak a fejlődésben amikor csak szenvedés az egész. Kicsi hajókkal el lehet lenni a korlátolt szobákban, sőt még a nagy szobákban sem rossz ott középen ellövöldözgetni a többi hajóra. Illetve BB4 BB5ökkel is lehet normálisan játszani, de ami közte van az valami szánalmas.
Amúgy szerettem a játékot.
Amúgy nem így van ? -
davidbog #276 Orosz ship tree
Remélem működik.
Az olasz az tuti ugyanúgy el lesz rontva mint a francia. A Littorio garantáltan BB4 lesz és szerintem az UP-41 lesz a BB5-ösük. A többi olasz szutyok meg mind BB2-3 lesz. Nem tudom mennyire ismered az orosz hajókat, de ha működik a link akkor meglátod.
Hát igen a Richelieu BB4 a BB3 helyett, az Alsace BB5 a BB4 helyett, pedig ezek a Bismarckkal és a H39-el egyenrangúak. Nagyon sokan örülnének annak, ha megalkothatnák a saját csatahajójukat és még be is kerülne NF-be, biztos lenne olyan aki megtudná csinállni a saját fiktív hajóját.
Egy pár fiktív hajó nyugodtam bekerülhetne az új népekhez. Ha már egyszer amúgy is csinálltak a régebbi nemzetekhez fiktív hajókat, akkor nem értem most ez miért okoz problémát. -
mstummer #275 url beszúrása :)
Egyébként tényleg produkálnak furcsa besorolásokat. A franciáknál ugyebár a (1914,terv)Lyon-al és a (1912,terv)Normandie-val bezárólag csak első világháborús hajók vannak. No azt ne mondja nekem senki hogy ezek a hajók az 340mm-es ágyúikkal érhettek volna valamit a (1934)Scharnhorst csak 280mm-es,de jóval korszerűbb ágyúi ellen,sem lőtávban sem rombolásban. A hajók szerkezete és páncélzata közötti különbséget hagyjuk is.
De mégis a 20 évvel újabb hajó gyengébb náluk a játékban...vicces. A franciákat nagyon túltápolták. Nyugodtan rakhattak volna oda is 1-2 fiktív hajót a nagyobb osztályokba.
Plusz ami még viccesebb hogy a tengeralattjáróik a németek után a legjobbak. Hmm...valahogy sosem hallottam hogy náluk nagy kultúrája lett volna a tengózásnak. USA és japán tuti hogy felülmúlta őket.
Nem vitatom a felszíni hajóik mint a Dunquerque és a Richelieu modern hajók voltak, de kb a Bismarck osztálynak feleltek meg.Itt meg a H39 és H44-nek.
Nos az hogy most jönnek az oroszok az szép és jó,de ha tényleg ugyanígy el lesznek cseszve az kevésbé jó. Pláne hogy nem igazán a flottájáról volt híres az orosz nép. És hát az ő hajóik még modernnak se voltak mondhatóak 1-2 kivétellel. Persze ezt az említett fiktív hajókkal jobbá lehetne tenni.
Egyébként egy olasz flottának jobban örültem volna. Nekik azért volt némi közük a tengeri hadviseléshez. Még ha nem is voltak túl sikeresek a két háborúban.
-
davidbog #274 Ma kaptam linket szovjet ship és sailor treehez. Nem tudom hogyan kell ide linkelni, úgyhogy ez most elmarad.
Hihetetlen, de sikrült itt is elbaszniuk a BB-k besorolását, pedig itt nem volt kevés a BB. Csak megint szartak csinállni egy-egy fiktív BB6, CV6-ost. Én már csak az értelmes besorolást várom el, de még ezt se bírják megcsinállni. Itt is az összes BB eggyel nagyobb osztályba van besorolva mint aminek megfelelne. Csak egy példa hogy miért is van elrontva: Stalingrad BB4 a 305 mm-es ágyúival, 180 mm-es övpáncéljával és a 42000 tonnás vízkiszorításával. Akkor az Alaska miért BB1, ennyi erővel az is lehetne BB4.
Ezekután jobb ha az olaszokat bele se rakják. Csak azt nem értem miért nem vették a fáradságot egy fiktív BB6-os és egy CV6-os megkreálására? Ha ennyire lusták vagy nincs kedvük hozzá, akkor hagyják a fenébe az egészet. Ráadásul a fórumokon a rajongók néha sokkal jobb besorolásokat tudnak összeállítani, de még véletlenül se nézik meg a készítők.
Amúgy az orosz matrózok bomber és engine képességekre kapnak 2 pontot. -
davidbog #273 A cégen belüli mozgatás hiányára az előző hozzászólásom első bekezdése vonatkozik. -
lammaer #272 Az üzemeltetés valóban minden verziónál különböző cégek kezében van. De még cégen belül se mozgatnak.... -
davidbog #271 Pontosan, mert kézzel kell végrehajtaniuk. Nem lenne macerás és nem is kifejezetten lusták. De nem engedélyezik. Félnek tőle, ha híremegy hogy egy kisebb csoportnak engedélyezték (például egy spuadnak), akkor nagyon sokan akarnának átmenni más szerverre barátok, klánok miatt. Nagy mennyiségben valóban idegesítő és nagy meló lenne.
A másik, mert különbözőek az üzemeltetők. Biztosan van USA, EU, RU meg talán valamilyen koreai vagy kínai NF. Ezek mind külön cégek, nem jó üzlet nekik ha át lehet járni köztük, sokkal jobb ha a másikra is regisztrálsz és ott is veszel prémium dolgokat. Régebben állítólag volt olyan hogy előre megmondták hogy ekkor és ekkor át lehet menni, aki akar jelezze. De amióta én játszok nem volt ilyen.
Amúgy az ameriai üzemeltető nem olyan fukar mint az európai. Több event és ajándék van. Az usa szervereken többen is játszanak. De több bannolásról is hallottam. Csak valahogy nekem már az elején nem hangzott jól, hogy ameriakiakkal játszok együtt, így EU-ra regisztráltam. -
lammaer #270 Valószinüleg nincs rá automatikus rendszer, igy kézzel kell nekik csinálni, az meg macerás... -
mstummer #269 Amúgy az miért van hogy az egyes szerverek között nincs átjárhatóság? Mármint hogy miért nem vihetem át egy másikra az embereimet és a hajóimat? -
davidbog #268 Tegnep este én is átneztem a Hood szerverre. Körülbelül én is ezt tapasztaltam, mivel este néztem 1-2 szobával több volt, mint amit te írtál. Az eus Bismarck szervert is megnéztem ott többen voltak, mindig volt nyitva egy BK szoba és 2-3 GB. De azért volt 2-3 GB, mert várták a kicsi hajókat kettő már tele volt BB-vel és CV-vel. Tehát ott is kevés az alacsony szintű játékos.
Valószínűleg sikerül rábeszélniük hogy nézzek át USA szerverre is. Az egyik ismrősöm már félre is rakott nekem négy darab 12/12-es gunnert és már gyűjti a supportot is. :) De szerintem marad a fő szerverem a Yamato, továbbra is az lesz az elsődleges(kivéve ha ennél is kevesebb játékos lesz tajta). -
mstummer #267 Voltam fent most 1 órát kb. 6 GB szoba volt átlagosan, abból 2 többnyire nyitva, plusz 2-3 Blitz szoba, ott is volt mindig legalább 1 nyitva. Estére lesz ez még több is szerintem. -
mstummer #266 Ez jó kérdés hogy pontosan mennyi. Holnap ígérem ránézek, ma kissé fáradt vagyok úgyhogy nem játszom. A lényeg hogy nincs olyan hogy ne lenne nyitott GB vagy Blitz. Lehet folyamatosan játszani.Persze ez csak a késő délutánokra és estékre igaz. Nap közben nem tudom. -
davidbog #265 Tudnád pontosítani, mennyi GB és BK szoba van. A Yamaton 4-5 GB és 1-2 BK szoba van átlagosan. Hétvégenként néha kicsit több. De lehet átnézek párszor és lecsekkolom magam is.
Sajnos a magyarok is fogynak a szerverről, már majdnem csak én játszok rendszeresen a magyarok közül. Remélem észlelik a helyzetet az üzemeltetők is és értelmes intézkedéseket hoznak. -
mstummer #264 Utólagosan is bocsánat a lassú válaszért. Nem vettem észre hogy írt valaki a topikba. -
mstummer #263 A Hood teljesen rendben van. Mindig van GB és Blitz is. A héten meg volt egy szép kis Harbor Assault is a flottával akihez csatlakoztunk. -
davidbog #262 Az első mondat kicsit el lett rontva. Helyesen így néz ki: Nekem úgy tűnik, hogy a Yamato szerver hamarosan haldokolni fog. A végéról lemaradt egy szó. -
davidbog #261 Mstummer, meg tudnád mondani mi a helyzet az eus Hood szerverrel játékosok száma szempontjából?
Nekem úgy tűnik, hogy a Yamato szerver hamarosan haldokolni. Most is jelenleg körülbelül 170-en vagyunk játékban, összesen csak egy Blitzkrieg szoba van, a többi mind GB2-es. Tehát elég kevés a kis hajó. GB2 szobákban a 20 BB-ből 8-12 BB5-ös, 6-8 PBB a maradék a többi. Hétvégén amikor elvileg többen játszottunk jó ha voltunk 250-en. Délelőttönként nem is érdemes belépni mert szinte senki nincs, nagyon sokat kell várni. -
davidbog #260 Helló!
Azt hiszem nem minden szobára volt event. Úgy tudom, hogy a black roomra (no title room) és az orange roomokra (hajóosztályos) volt csak event.
Prémium nélkük én nem kapok sok creditet GB2 szobában. Ha nyerünk akkor is csak pár ezer a haszon ha elsüllyedek. Nem nagyon vettem észre az eventet, igaz hogy nem voltam valami jó formában a H39-el. Szombaton és vasárnap alig volt olyan csatám, amikor 100000 felett sebeztem, pedig a black roomokba a sebzés nagyon számít. Persze pénteken, amikor nem volt event volt három 180000 feletti csatám is, igaz GB2-ben. -
mstummer #259 No most meg újra rendben van minden. Fene se érti :) -
mstummer #258 Üdv mindenkinek!
Ha jól tudom az elmúlt hétvége bónusz hétvége volt. Node, tegnap még a normálisnál is kevesebb XP-t adtak ki. Ma szintén. Hiába lő az ember sok pontot,hiába a győztes GB2 a megszokott 15-16 ezres átlag helyett 4-8 ezer körül osztogat.
Valaki más is tapasztalta ezt? Hood szerver egyébként. -
ghost005 #257 Aloha mindenkinek!
Az EU szerveren a squadnak (egykori flotta) van egy saját veblapja:
www.magyarflotta.site11.com
Aki szélesebb körben szeretne beszélni a játékról, hajókról és mindenki más is aki csak játszana azt várjuk szeretettel.
Pá -
lammaer #256 Én az US New Yorkon toltam 1.5 évig (asszem mostmár átnevezték vmi másra, de jó ideje nem követem az eseményeket). -
davidbog #255 Amerikai szervereseket nem ismerek. Eu szerveren játszok. Már amikor megtudtam hogy van eu szerver akkor eldöntöttem hogy azon fogok, nem pedig us szerveren. Az Eu Bismarck szerverén már csak magyar squad van, de én a Yamaton játszok. Itt próbálunk összehozni egy nagyob squadot, de nem nagyon sikerül, kb 8-an vagyunk.
Az us és eu szerver közt vannak apró eltérések. Én úgy tudom hogy 1 HE-nyi belt védelem kell a felezéshez. De majd kipróbálom. Mondjuk sokat nem számít az az 0,1-0,2" belt.
Az orosz ship treet már láttam. Tetszik, erre hajlandó lennék pénzt áldozni. Egész korrekt ha a Projekt 24 BB5, a Sovietsky Soyuz BB4 , a Stalingrad és az Imperatritsa Mariya BB3. De ha minden csúszik eggyel feljebb akkor az nekem már gáz.
De inkább dolgozzanak rajta tavaszig mint kiadják úgy mint a franciákat. A franciák BB-ig jók, de utána nagyon bugos az egész. Ráadásul a hajók besorolása igen csak el lett cseszve. Az egyetlen dolog amit elvárok NF-től az az, hogy a hajókat a reális értéküknek sorolják be. Erre a Richelieu BB4, pedig mind harcértékben, mind időben a King George V és a Bismarckkal egyenértékű, tehát simán BB3 lenne. Az Alsace pedig BB5, holott a H39 és a Lion I-re adott válasz lett volna, tehát BB4. Az alacsonyabb MN BB-k meg egyszerűen nevetségesek a Paris tulajdonképp BB3. Azért ha kicsit is törték volna magukat meglehetett volna csinálni normálisan is. Attól tartok az olaszok is ugyan ilyen elcseszett nemzet lesz BB-k tekintetében. A Littorio-osztály borítékolhatóan BB4 lesz a BB3 helyett. Csak a normális besorolást várom el. De csak nem bírják összehozni. Arról nem is beszélve, hogy kb egy éve a Hoodot BB3-ra a Vanguardot BB4-re tápolták, jók voltak úgy ahogy voltak, BB2 és BB3-asként.
De sokat nem tehetek ellene, amúgy meg jó játék. Majdnem minden hajónak meg van a szerepe GB csatákban is.