4582
-
Nagydög #1741 Apropo. Kozvetlenul utasitottam nehany gepet, hogy szaljanak le tankolni. Az elso kettot soha tobbe nem tudtam lekonyorogni az air staging facility-rol. Lehet persze, hogy en voltam balfek, de a betaban is jartam mar igy. -
#1740 Tényleg, TAban is ez volt külön repair padot kellett építeni, még csak 2. pályán vagyok, lassan megy elmolyolok minden egységet megnézek stb :) -
Borg #1739 Automatizált az anélkül is.
Amikor fogy az ammo, vagy lesérülnek, akkor visszatérnek.
Ha pedig az útvonaluk egy ilyen padnál vezet el, akkor amúgy is leszállogatnak közben.
Csak ugye nem az airportra, hanem van külön olyan, hogy air staging facility, ami tech2-n érhető el, az utoló ikon. -
#1738 +1 kérdés, nem emlexem már, de ugy remlik repülök ammo feltöltését és javítását valahogy lehetett automatizálni TA-ban is, de most hiába állítok patrolt vagy kattintok rá airporta csak köröznek nem javulnak, ha leszállnak akkor enkent vegigklikkelni fáraszto 30-40 repcsit. -
#1737 Hali
Hétvégén rákkattantam én is ( köszi a cikket SGnek ha nincs eszre se veszem:( ) elővettem a 10? ées TA rutint és örülök hogy 90+%ban ugyanaz a jól bevált vezérlés. Azthiszem ujra kell szervezni pár 2 napos lant haverokkal, emiatt a játék miatt megéri :) Ez volt az első játék amiért elmentünk multiplayer klubba :)) és 4en toltuk egymás ellen pár100 forint/óráért :DD
Viszont gépigénye az van :) -
JTBM #1736 A játékban van egy szerintem túl erős egység, ez pedig a Strategical Bomber. Ebből le szoktam gyártani 20-30 darabot, beteszem őket valahova a bázis közepébe egy Shield alá és ha jön valami komoly támadás, akár földi, akár vizi, akkor elküldöm őket, hogy szedjék szét az ellenfél legerősebb egységeit.
Átlag hajó: 3 SB
Csatahajó: 4 SB
Főellenség: 8 SB
Legfeljebb 1-2-t szoktam veszíteni, az ellen pedig egy fél órán át felépített Experimental egységet v. egy egész flottát.
Másik probléma az, hogy partraszállni gyakorlatilag lehetetlen. Nincsen partraszálló hajó, a repülőket pedig szétszedi még egy közepesen gyenge légvédelem is. Partraszállni csak úgy lehet, ha előtte 3-4 Csatahajóval megtisztítja az ember a környéket, aztán gyorsan felhúz egy minibázist, elsősorban légvédelmet, mert ha az ellenfél egy friss partraszállásra betámad a levegőből, akkor a partraszállóknak annyi...
Ha az ellenfél is alkalmazza a SB-ket, akkor hosszú állóháború lesz, mert nem képesek legyőzni egymást...
A SB-k szétszednek egy akármekkora flottát, flotta nélkül pedig nincsen partraszállás...
SB-kel viszont nem lehet bázist támadni, mert a bázisok légvédelme gyorsan leszedi őket és marha lassan készülnek el. -
Thanatos #1735 izé...., az egy concept art... :) -
Borg #1734 Ez amúgy valszeg a bétából van, mert ennél már jobban néznek ki az effektek.
Amúgy:
Paradise pálya
ellenség: 2 UEF balanced AI
mi: 2 CYBRAN (egyik balanced AI)
3 órás menet volt :) Sokszor épp hogy csak megmaradtam, de a végén csak sikerült lenyomni őket. Úgy telebasszák a bázisaikat shield generátorokkal, hogy alig lehet lépni valamit. Be kell küldeni a pókokat a shield alá :) -
-
#1732 na még dobok pár képet :
-
#1731 durvaaa...jó sok egység:) és azok a lépegetők:) -
-
#1729 tesztet már megnézted?
http://www.sg.hu/cikkek/50798
Itt van pár kép róla... -
#1728 lehet én is kiprobálom...majd megszerzem...van olyan aki össze tudná hasonlítani a c&c3-al? hasonló? (meg ha nem nagy kérés valaki rakhatna be képet a játékából:) ) -
Borg #1727 El se jutsz velük egy rendes bázisig, amilyen lassúak akár 2db csak tech2-es AA is leveszi egyből. -
#1726 de az Aeonnal van egy jó taktika: legyártasz 2 flying fortresst és megindulsz az enemí commandere felé. ha lelövik, az sem baj, mert kis szerencsével rázuhan valamelyik, azt meg azért a commander is megérzi ;)
-
Borg #1725 Nem mindegy, mert a pálya adottságaitől függően könnyebben, vagy nehezebben támad, illetve a védekezési lehetőségek is mások.
A fajok között vannak eltérések az első 3 tech levelen is, de nem túl jelentősek. Épp arra elég, hogy más más dolgot legyen érdemes gyártani. Meg persze az exp-tech más mindegyiknél.
Viszont most hogy egyre többet játszok Aeonnal is, rá kell jönnöm, hogy ez a leggyíkabb a háromból. Talán a Cybran meg az UEF viszonylag egyaránt erős, de az Aeon valahogy csak stagnál mindig. A flying fortresse is gyík, tök könnyen leszedi pár légvédelem. A colossust meg simán ki lehet nyírni, mielőtt a célig elérne, mert olyan lassú. Az UEF torpedós fortresse sokkal jobb, noha gyengébb páncélzatú. A monkeylord szintúgy, bár cybrannal inkább a rapid fire aritlleryt érdemes építeni. Ha annak van elég energyje, hogy egymás után gyorsan lőjön, akkor szinte meg van nyerve a map... -
sickb #1724 Nekem sem engedte felpatchelni.
-
Axsys #1723 Horde,Tech,Balanced
Horda=rusher
Tech: felfejlődik a 3. szintre és a tier 3 és 4 es egységekkel támad, alatta nemnagyon
Balanced:a kettő között van, támad is és fejlődik is
Énmeg eddig csak az Aeonokkal játszottam :) -
#1722 Egyik nehézségen sem mindegy? o.O csak mert Supremenél kiemeli hogy pályától függően Horde..Tech. A factionok között mi a különbség? mert úgyvettem észre hogy kb. ugyanazok az egységek vannak. Meg talán hogy a T4-X cuccok Cybrannal olcsóbbak mint embereknél. Aeonnal még nem voltam. -
Borg #1721 Az sem mindegy, melyik pályán próbálod. -
#1720 nekem nem engedi felrakni pedig nem crackeltem :S (nincs is crackem hozzá)
Jeee megvan az első győzelmem XD (Normal AI... (easy)) sajnos uncsi volt mert nem nagyon támadott a meg igen azt visszavertem... megpróbálom majd a challenging vagy milyen (medium) AI-t. Csak az a gáz hogy általában nagy különbségek vannak :S szal ezellen meg nem sok esélyem lenne. de majd kiderül ^^ am jókis 2 órás harc volt gyorsban :S itt mindegyik ilyen hosszú? -
Borg #1719 Kipróbáltam az új peccsel, nekem simán megy. Jó ez az új miniUI is. -
sickb #1718 hamachi valaki? -
Borg #1717 Több engineert rá kell állítanod az épületek építésére. Sőt, a commander, és a segédcommanderek gyorsabban építenek náluk.
Fogd a commandered, és add ki neki pl a mavor építését. 3-4 tech3 engineer, vagy sACU-t pedig kattints rá assisttal a commanderre, akkor az ő épületét építik ők is. -
#1716 uef kampányt én 12-24 ig nyomtam kb, de én mindíg skirmishssel tanulom meg a stratégiákat általában minden rtsnél -
#1715 a balanced az hard vagy medium a.l.? -
#1714 Nyavajogtak az oldalon kommentekbe hogy nemmegy yasuval se meg holvan crack meg ilyenek... ehhez képest nekem crack meg yasu nélkül megy... csak daemonba minden optionst be kell tenni.
Nézegettem még a videjókat és tutorialba enemy nélkül gyártogattam... hát már a Tech 3 épületek istentelenül lassan jönnek. Egy lövegtornyot 30 percen át gyártott... a superlövegtornyot azt még tovább... 1 óránál mentettem azt abbahagytam... nuket végre sikerült lehozni és az nagyon sirály ^^ ledobtam a másik 2 commanderre amit még tutba kapok, az nagyon nagy volt :D
Mivel még mindig vannak gondjaim az lenne a kérdésem hogy easy ellenfél skimrishben, vagy a kampány jobb tanulni a gémet? -
#1713 Én 2 tech a.l. ellent zúztam szét, ők építettek összesen 4-5 collusust, 4-5 monkeylordot,2 cybran exp. gunshipet, 2 csészealjat, 2 t3 artyt.
én építettem 4-5 battleshipet, 1 atlantist, 1 fatboyt, 1 t3 artyt, 1 mavort(a mavor csak a végére készült el, addigra már az utolsó is majdnem halott volt) t3 gunshipet építettem leginkább, de az volt a gond hogy az exp egységeket t2 AA nélkül vitte hozzám
Egyébként készül hamarosan a kiegészítő
tipp: UEF kampány utsó pályáján építsél az első fázisban nyersanyag-termelőt, mielőtt kibővülne a játéktér, különben kinyírnak -
Borg #1712 Supreme Commander Update 3220 Release Notes
* Blue screen crashes: Resolved an issue where some users were experiencing hard crashes after applying the 3189->3217 patch.
* SecuROM: The disc-check security feature has been removed (except for Polish, Russian, and Chinese-Traditional releases).
* Language Updates: Polish Unicode fix for some missions' localization data.
* MP Exploit Enhancement System: The game now verifies that an enhancement order is valid before proceeding.
* Mini UI: Construction manager, Queue manager, and Selection manager now stretch horizontally to fill the bottom of the screen.
* In-Game Chat
o Shift+Enter now sends chat to allies.
o Incoming messages will no longer prevent strategic zoom function or display factional icons.
o Messages should no longer disappear in an active chat window.
Special Note: 8-Player Games: A known issue exists for Update 3220, where some 8-player games experience crashes during gameplay. Initial testing indicates a memory allocation issue. However, stats indicate that 8-player games are approximately .5% of all games being played, so our decision was to release the update with this known issue.
Special Note: SecuROM and Mod Users: If you have modified your game in order to defeat SecuROM disk authentication (or performed any modification, for that matter), it is likely that Update 3220 will cause problems for you. To correct this, you must uninstall Supreme Commander, reinstall and then connect to GPGnet to patch up.
Meglepő látni, hogy mennyire érzékenyek a közösség igényeire. Ez a patch is teljesen azt tükrözi, amit a fórumján kifogásoltak.
A securom témával kapcsolatban, gondolom aki crackelte annak nem fog felmenni a patch, de aki csak simán YASU-val játszik, annak simán menni fog, akár YASU nélkül is? -
#1711 Kint van már 3220-as patch apróbb javításokkal,
patch és leírás -> link -
Borg #1710 A horde-val az a baj, hogy nem fejleszt elég ütemesen. Inkább a nagy létszámra koncentrál, mint a magas szintű egységekre. A balancedben pont ez a durvább, hogy kombinálja a kettőt.
Viszont valamiért a friendly AI nem igazán agresszív. Már a második olyan map, ahol csak ül a fullos bázisán, és alig támad. -
#1709 HA szeretnél igazi kihívást a játék elejétől fogva, nem kell annyi gép ellenfél. Rakj be magad ellen 2 horde AI-t (legyenek 1 csapatban egymással) és ezt nyomjad egy 5×5 - 20×20 mapon, (nagyobb mapnál már több gépet tegyél be) Tuti az izzadás, én kipróbáltam az összes AI ellen variálgatva de ez a Horde nevű a legkeményebb és kettő együtt már kellemes őszülési effektust biztosít a hajkoronádban (megjegyzem lehet hogy csak én nem tok jáccani). Amúgy mindenkinek ajánlom ezt, aki szerint gyenge az AI és nincs kihívás, amúgy akinek meg ez sem elég az menjen külföldi hamachi szobákba ott tutira garantált a 15 percen belüli amortizálás. -
#1708 Oh tényleg. Én csak fórumozni szoktam ide járni általában. Néha megnézek egy-két cikket mikor unatkozom de ezt most nem vettem észre :D Na mostmár valamivel többet tudok ^^ még nézegetem a tutorokat. -
Borg #1707 Olvasd el pl a cikket a főoldalon. -
#1706 Üdv mindenkinek.
Szal az lenne hogy megszereztem a gammát és jónak tűnik csakhogy full nemértek hozzá :K Nézegetem a videókat de nem nagyon segítenek a megértésben :S Annyit már tudok hogy Mass meg Energy kell és elvileg sokféleképpen belehet szerezni, de Economy vidben pl mutatta hogy ha szorosan építi az épületeket akkor összeköti. Az mondjuk mire jó? :$ Szal naon nem vágom még a gémet... Tutoriallal az a gond hogy nincs ellenség, de amíg nem értem teljesen hogy mit kell tenni addig nem nagyon tudok skimrisht még easy ellenfél ellen sem :S Tehát egy ilyen általános Begineers Guidot hungariul valaki mutathatna/írhatna vagy valami. Thx előre is.
Így első ránézésre ez tényleg stratégia. Nem az a Generals féle (én szeretem a Generalst :D) az nyer aki több egységet csinál gém... Tekintsetek rám úgy mint akinek ez az első strat géme :S -
Borg #1705 Elpicsáztak mint a szél... :(
3 balanced AI, a lóhere szerű 10km-es mapon. 2 Aeon mi, 2 UEF ellenség.
Egy darabig egész ígéretes volt, aztán elkezdtek jönni mobile factorykkal, meg tech3 strategic bomberekkel, párszáz kisebb egység társaságában folyamatosan. Szopó lett, pedig már majdnem kész volt a strategic missile launcherem... 3 sACU húzta fel folyamatosan a defenseket, meg a shieldeket, de egy idő után igy is lenyomtak. A másik AI még Colossusokat is épített, de azokkal se jutott el az ellen bázisáig... Mindegy, most legalább van egy konstelláció megint, ami kihívást jelent :)
Mondjuk most toltam először Aeon-nal. Eddig csak a másik kettőt próbáltam. Elég gyík a bázisvédelmi arzenáljuk, a tech1 point defense csak kisebb egységek ellen ér valamit, a tech2 meg olyan lassú lövedéket lő, hogy közepes, vagy gyorsabb mozgású egységek ellen kakit se ér. -
Arden #1704 supcom hardware teszt
http://www.gamespot.com/features/6166198/index.html
ha valakit érdekel -
Thanatos #1703 hmm, ez nekem új :D -
#1702 hát nem tudom