Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem... tegnap 1 allied Ai, meg 2 ellenséges ellen nyomtam, mind balanced, 10x10-es mapon 250 unit cappel.
4 órán át tartott, fingattak rendesen, a végére azért már szaggatott is.
A szövetséges AI viszont igen teszetosza volt, szinte csak védekezett, de azt jól.
Én lenyomtam egy AI-t a szokásos artillery taktikámmal, viszont elég nagy hiba volt, hogy közben nem figyeltem a másik ellenséges AI-ra. Mert a támadásait ugyan visszavertem, meg a szövetséges AI-m is, viszont a bázisan igen komolyan felfejlõdött. És amikor lenyomtam az egyik AI-t, akkor egyszercsak 3db tech3 siegebottal találtam szembe magam, amikkel a fél térképrõl kitakarított. Nem gyõztem visszább vonulgatni, újabb védelmi vonalakat húztam fel egy csapat engineerrel meg commanderrel, míg pár egységem mindig feltartotta õket. Végüls a fõ bázisomat (ami alig pár épületbõl állt, nem érték el. Meg a rapid fire artillerym is megmaradt, plusz felépült egy monkeylordom is közben, amivel visszaszorítottam a bázisáig, közben felépült még egy rapid fire artillerym, és ezek szépen kilõtték közben a commanderét, és így a bázisa nagy részét. Innentõl a 33%-os monkeylord be, oszt victory. Az allied AI meg csak ült a fullos bázisában...
a libasort könnyû úgy megoldani ha fogod és hosszan nyomvatartod a jobb egérgombot hogy elõbújjanak a formációk
ha így küldöd a csapatod xy helyre akkor bevárják egymást
Mikiller
HI!
Nálatok elõfordulnak véletlenszerû fagyások olyan 15-20 percenként?

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Zsolo007
Lenyomtam jópár pályát a UEF kampányból, úgyhogy úgy gondoltam leírom a véleményem a játékról:

Én már abétával is játszottam, úgyhogy úgyérzem van egy kis rálátásom, hogy mennyit "fejlõdött". A bétához képest leginkább az UI, szerintem rosszabbra, nekem az is kielégítõ volt, ez túl nagy, túlságosan szájbarágós, nem szeretem az ilyet. A játék nagy részét viszont változatlannak látom ahhoz képest.

Irányítás: Fasza dolog ez a ki-be zoom. Nagyon megszerettem, viszont néha használni kell a "képernyõtologatást" (képernyõ széléhez viszem az egeret, hogy arrébb menjen), ne ez borzalmas, valami kínszenvedés. AZ UI túl sokat takar, de az is igaz, hogy szájbarágós mivoltának köszönhetõen _talán_ jobban át lehet látni a dolgokat mint a bétában, viszont még így is sokszor elveszek mikor sok egységem van sok fronton....

AI: (És ezalatt értem a saját egységeket is.) KEzdme a sajátokkal: Hiába van sok száz egységem, ha a pathfinding egy katasztrófa, ha kanyarodni kell egy hegy körül pl. akkor tuti, hogy libasorba állnak. Gyönyörû. Aztán elég nagy baklövés az hogy az egyésgek leszarják, hogy csapatban vannak e vagy sem, mindenki megy a saját sebességével, ami kurva jó, mert egy csapaton belül lehetetlen koordinálni, és az a legjobb amikor ellenállásba ütköznek az egyéségeim és a tankok meg a tüzérség leáll harcolni, de az AA természetesen em állnak meg, hiszen nincs célpontuk, így mennek szépen élõre a hálálukba. Egy idõ után meguntam. Már nem gyártok mobil AA-ket... Inkább küldök vadászokat. Szóval nem ártott volna, hogy ha egy csapaton belül minden egység a leglassabb sebességét vette volna fel. De ha már itt tartunk essen szó a formációkról, vagyis azok hiányáról. Nem várok Total War szintû dolgokat, de azért annyi illett volna, hogy hatótáv szerint rendezze az egységeke automatikusan, sokra megyek a tüzérséggel, ah az elsõ sorban vágtázik a halálába, a tankok meg hátul kullognak...

De térjek rá az ellenre: A kampányban egy vicc. Meghatározott idõközönként (medium beállításon), meghatározott számú egységet küld és ennyi. A repcsiket még egész jól használja (meg elég sokat küld), de a földi egységekkel nem tud bánni... Hajók dettó. Az ACUját nem használja ki. Volt olyan hogy a fõbázisán álldogált a teljesen harcra épített cybran ACU, lézerrel meg mindennel. Simán el tudott volna söpörni, ha azzal meg egy jó adag földi meg légi egységgel nekemjön. Nem tette.

Scirmisht még nem próbáltam, de ha ugyanúgy állíthatóak az AIk mint a bétában, akkor ott nem kéne hogy gond legyen.

Sztory: Egy vicc. Komolyan. Nem hittem volna, hogy össze lehet rakni egy ennyire sablonos storyt. UEF = USA(fehérek) (lol), Cybran = négerek (😄), Aeon = Valami vallásos terrorista szekta. Komolyan egy vicc. A beszólások, minden tök sablon. Arról nem is beszélve, hogy ahhoz képest, hogy 1000 éve folyik a háború nem nagyon látunk belõle semmit. Abból amit mutatnak nekem nem az volt az érzésem, hogy ez egy ezeréves háború, hanem az, hogy 1 nappal az elõtt kzdõdött mint ahogy én csatlakoztam. Háttértörténet nulla. A játékban sehol nincs nyoma annak ami szépen megvan a weboldalukon... Ez azért gáz.

Hangok és Zene: A zene eleinte jó, aztán viszont nagyon gyorsan lapos lesz, kevés fajta van... A hangok elmennek, a színészekben viszont nem sok átérzést halottam, az intro nõi hangja egyenesen poén. Introról jut eszembe feltûnt már valakinek, hogy az ACU lelõ bene egy repcsit? Ekkora baklövést hogy lehet elkövetni? A játékban nem tud repcsikre lõni...

Grafika: Korrekt, jól skálázható. Szegény nagyon prociéhes, hogy jobban is lehetett-e volna optimalizálni abba nem megyek bele, felesleges. Szóval ha kiveszem a procit a dologból akkor tényleg egy jól skálázható és szép játékot kapok. (na igen, csak tudni kell beállítani..)

Összhatás/értkelés: A végeredmény az hogy (mint mindennek) nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Ahhoz képest, hogy mekkora hype-ja volt egy közepes kis alkotás. Forradalmat ígértek, ehelyett kaptunk egy játékot ahol nagy térkép van sok kis egységgel, sok sok zoomal 😊, de igazából nem sokban különbözik a többitõl. Jellegébõl adódóan jobban fogynak az egységek mint egy "hagyományos" stratnál, de ezért is más a gazdasága (ami egyébként kifejezetten tetszik). Stratégiai döntésekrõl továbbra sem beszélünk, csak taktikaról, csak nagyobb méretben. (a vicc a "stratégiai nuke", ami igazából taktikai hatását tekintve) De egyébként ez az elsõ játék, ahol azt látom, hogy végre komolyan vették a nukeot, és komolyra is csinálták. Szóval a forradalom elmaradt, de a lehetõség meg volt és megvan a játékban. A talán majd a modderek kihasználják ezeket és akkor valóban lehet "forradalom".

Jó hosszú írás lett a végére, de úgy gondolom nem árt, nem rémlik, hogy láttam volna hasonlót a topicban. Remélem hasznos lesz azok számára akik végigolvassák. Lehet, hogy maradtak ki dolgok, nem tudom, ha feltûnik majd bõvítem, meg majd jönnek elõ úgy is új dolgok ahogy játszok még vele.

Akinek baja van az irányítópanelek méretével, az átrendezheti õket ezzel a moddal
Zsolo007
Hallottál már AIrõl? NA azért (is) szaggat. NEm véletlenül támogatja ez már a több magos procikat. Nekem egy X2es, meg egy X800Gtvel minden lown (árnyk kilõve), textúra high (nah igen, textúraminõség eszi legkevésbé a VGA-t, az effektek meg az egységek kidolgozottsága meg nem érdekel, ez nem az a játék, ahol közelrõl csodálod, hogy mi történik). Nagyobb csatákban is átlag 15 fps (értsd 2-300 egység (saját, az elllenét nem számolom(úgyis hamar elfogynak) 😄)

szvsz nem kell feltörni mert elvileg elég modbarát a game.., szal akik itt rinyálnak a hülyeségért, goto modot irni és akkor majd jó elssz 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

nem akarok mélyebben belemenni de lehet hogy azért mondod mert magadból indulsz ki...
tenyleg nem veletlen?
baz ez azt hittem hogy az?
te meg nagyon hulye vagy ha ezt elhiszed 😛

May the force serve you well!

furcsa én akárhogy zoomolok nekem tökéletesen ráfér minden a képernyõre 😊
de ha akaraod akkor törd fel írd át az ui-t és állítsd kisebbre az ikonok méreteit
strategic mapon meg nem véletlen hogy különbözõ ikonja van minden unitnak...
hát a kibaszott nagyról egész más fogalmaink vannak asszem 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

miert ennek az van? az a forradalmi hogy 2pixel 1 egyseg ha normlis mereture zoomolsz akkor meg 3 egyseg fer el a kepen?

ja de az 30-40fpsel ment kibaszott nagy csatabn is. Tobb volt ott mint 10 joval.
itt meg 15fps akkor ha nincs senki a kepen igaz 10egyseg nem is fel el a kepen mert 40% a kep 60% az interface :S
Es meg igy is szaggat 😛
Jo rafer 10 egyseg ha kizoomols es 1 egyseg 2 pixel 😛 de annak mi az ertelme, hogy nem tudom megkulonboztetni az egysegeimet?
Ezert inkabb kizumolok max akkor meg 2D tablacskat az egysege es ugyaugy szaggat !!!!!! de miert????

jah de arra már azt mondták hogy forradalmi grafikája van 😊
jah és volt is benne kb max 10 egység oldalanként... 😛

hat szep ez a gama de borzalmas gepigenye van :S
bfme2 is 100x jobban ment, pedig az is szep volt.

LegionarR
CTRL + ALT + F1

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

Hali!
Most szereztem meg a játékot és lenne egy kérdésem!
Lehetséges a kameranézetet úgy beállítani,hogy a kezelõfelületet a játék közben ne lehessen látni??Csak azért kérdezem,mert aneten lévõ screenshot-okon nem lehet látni.Lehet ezt állítani valahogy???
a bal lenti bázisra oda kell elõször vinni anyi egységet amenyit mond
utána megjelennek a truckok amiket juttas el a jobb felsõ bázisra ahogy tudsz
én spec transportokkal reptettem õket

Zsolo007
Sziasztok!
a 2. UEF küldinál hogy kell evakuálni a civileket a bázisról (az elsõ aeon ellenes pálya, havas). MErt azt írja, hogy evakuáljam, de mit vagy kit, meg mivel? Nincs ott semmi amit mozgatni tudnék.

Köszi!

hova kell belépni hamachin mondjátok meg
és jövök én is

Másik fórumban írta valaki, hogy notin (Integrált ATI, 1GB ram) minimál grafikán eléggé szaggat 400 egység fölött, ellenben ugyan azon gépen Vista alatt meg nem ... érdekes.

ColdFire
ejj pazzeg nem fogok kiférni :\

dvdre meg sehogy nem tudom kiírni, nagyszerû :\

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

8.8GB
ColdFire
telepítve mekkora a gém?

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sheltem
Ha jól sejtem melyik volt a 2. pálya oldalról is lehet támadni...frontálisan a point defensek miatt necces a földi támadás(ott még csak medium tank van ha jól emlékszem)..Alulról betámadsz kilövöd a commandert és szia...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Tegyük hozzá, hogy ez valószínûleg 2gb ramnál van így...1gb rammal szerintem vistán normális grafikai beállítással (megkockáztatom)játszhatatlan lenne.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

LegionarR
Tekintve hogy elvileg a játék még hivatalosan meg sem jelent magyarországon, nem tudok ilyen oldalról...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

van a geme-hoz magyar oldal, ahol az egysége leírásai össze vannak szedve? kerestem, de nem találtam

Zsoltika 007
Háát izé! Most raktam fel a vista-t és a legújabb nvidia beta driverrel a demóban szebb a kép és gyorsabb is mint xp-n. <#taps>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Hello! Elakadtam a 4. pályán. Megcsináltam odáig hogy 3 radart kell építeni valahova, de nemtudom hogy hova. Pedig már annyi helyre építettem, és mégsem jó. Tudna valaki segíten?
Elõre is köszi!!!

ok akkor ismertelek xD
jah 😊

thanatos te toltad anno bétában nem? 😊
én fnetvagyok és válaszolok 😛

van és ott vagyok folyamatosan hamachin de vagy nincs fennt senki, vagy ha fennt van akkor away, illetve nem válaszol üzenetre
ja és itt még nem engedi a tech 3-as szintet, a 2-es meg nem valami jó...

ház bazz a második pályán vagyok és nem bírom megcsinálni, az ellennek 6 gyárát kell leszedni, egy gyár leszedéséhez kb 150 bombázó+vadászgép kell, a tankok esélytelenek hiába keverem õket, mint ahogy a gép javasolja.
Namost 1 gyárat leszedek, õ meg mind a150 repcsimet, a gyártás meg elég sokáig tart, 10-een is, több gyárral is. mi a megoldás? csináljak 2000 egységet?

persze, hozzám vágsz 1milliot és a tied..., nc... <#idiota>

valakinek van egy "kickass" gépe hogy tudjam üzemeltetni fullgráfon akadás nélkül 1k-s unitlétszámnál is? 😊
kurva jo a játék nincs kedve valakinek hamachizni?

Elvileg holnaptól a boltokban?

Aláírás

Igen mindez szép és jó, de feltételezi azt, hogy a másik fél valamiben hiányt szenved, vagyis valamiben gyenge. És ha nem? Akkor jutunk el végre oda, amit hiányolok, hogy nem lehet összehangolni a támadást. Menjen két raj vadász nyissák szét a légvédelmet, és közben a résen menjen be egy csapat bomber.
Te arról beszélsz hogyan lehet ( és kell ) a rések mentén támadni. Én meg azt hiányolom, hogy nem tudsz igazán hatékonyan rést csinálni, mert nem tudsz összehangolni. 😛

One aim, one soul, one revolution Powered by abacus Borg smfd as allways

Messze vok a kiabálástól, gondoltam nagybetûvel írom hátha összefolyik a képernyõdön és azért nem érted... Azért monitort ne cserélj 😛

Örülök, hogy te nem fogtad fel a válaszom, de azért csak kiabálj...
hát sztem pont van ilyen stratégia ellentétben a többi rts 90%-val...
épp az a jó hogy jó durva a defense, és nem lehet csakúgy nekimenni, hanem tüzérség kell, vagy missile el lebontani... légi egységekkel nekimenni ha nincs légvédelem, megkerülni, bedroppolni mögé stb. bõven lehet benne stratégiázni
de ezért írtam, ha annyira nem jön be akkor próbáld ki a TASpring-et
Elnézted ember nem a vga s kérdésedre reagáltam

Aláírás

Pont, hogy nem értitek a bajom a gémmel. Nekem nem a csili vili 3D nézet hiányzik, hanem a stratégia! Az, hogy az ellenfelet ne bedráld, hanem relatíve kevesebb egységgel is nyerhess. A kevés is lehet sok jó idõben és jó helyen. Pl nekem hiányzik, hogy nem lehet mondjuk a nagy pók lábát szétlõni... Attól még tudna lõni, viszont nem tudna mozogni ^^

aki hardcore klasszikus ta-t akar amiben tényleg mélyen bele lehet merülni annak ott a ta-spring.. az nagyon jól ki van dolgozva, nagyon profi, jó a motorja és ingyenes... maximum nem szépek a texturák, meg low poli... szóval van alternatíva ha nem tetszik a supcom
nekem a taspringel az volt az egyetlen baj hogy teli volt vérpistivel, aki már hónapok óta gyakorolta hogy hoyg tud néhány ms um alatt kurvanagy seregeket építeni
Örülök, hogy megértetted a válasz lényegét ^^

NEM AZ A CÉL, HOGY NE TUDJON BEJÖNNI, HANEM AZ, HOGYHA MENEKÜL, AKKOR AKADJON MEG ÉS SZENVEDJEN SÚLYOS KÁROKAT. ELLENTÉTBEN AZZAL, AMIKOR CSAK BEMOZDUL A FAL FELÉ ÉS LÁTJA, HOGY OTT SÛRÛ AZ ANYAG ÉS EZÉRT EGYSZERÛEN CSAK ODÉBBMEGY, AHOL GYENGÉBB A VÉDELEM. A CÉL AZ, HOGY HA BEPRÓBÁLKOZIK, AKKOR IGENIS SZÍVJA MEG, ÉS LEGKÖZELEBB LEGYEN BIZALMATLAN. EZZEL A MÓDZSRREL SOKKAL KEVESEBB ERÕFORRÁSBÓL LEHET HATÉKONY VÉDELMET ÉPÍTENI. EZ A LÉNYEG!

Az égesz arról szó, hogy a legjobban kihasználni azt, ami rendelkezésre áll. És aki ezt meg tudja tenni azt úgy hívják, hogy a nyertes.