4582
  • rtfmZoli
    A resource upgrade-je a ACU-nak más sloton van, mint a T2-T3 engineering suite
  • fsgh
    na mondom kiproblok egyet így elsőre egy easy AI ellen...építgetem a dolgaim meg minden leteszem azt a nagyon messzire lövő tornyot és éppen csinálgatom a mérnököket hogy megcsináljam a főfegyvert erre kiírja hogy nyertem:Pezekszerint ha azt megépítem már nyertem?!(jó mondjuk ez easy volt és 5x5 km pálya)
  • rtfmZoli
    Optimális? építési kezdés:
    Rövidítések
    Mass exactor: ME_ (T1,T2,T3)
    Mass Fabricator: MF_(T1,T3)
    Energia termelők(termelt mennyiség):
    T1(20),T1 szén(100), T2(500), T3(2500). ET1, ET1_sz, ET2, ET3,
    Mass storage: MS
    Factoryk: Naval,Air,Land,, NF,AF,LF, T1,T2,T3

ACU berobban, legközelebbi Metal spotnál ME_T1, kihagyni 1 egységnyi a 3 oldalán a betervezett MS-eknek,egy sorban 2 ET1-et, majd úgy hogy mind a ME-vel,és a ET1-ekkel kapcsolatban legyen építeni vagy 1 AF-t, vagy 1 LF-et(a pálya felépítése, nagysága válogatja), majd még két ET1-et építeni, hogy kapcsolódjon a factoryval(vagy 2 ME_T1-et, de akkor utána úgyis kell minimum 2 ET1-et építeni), majd 2 ME_T1-et, azután még egy factoryt(pályától, ellenféltől függően), lehet az első factory elhelyezkedési sémája alapján.
    Eközben az első factoryval építesz annyi scoutot, amennyi ellen van, és 3-5 T1 engineert, 2-3 air defenset, 2-3 heavy infantryt, 2-3 mobil artilleryt, 5 light infantryt.A második azonos tipusú factoryből építesz 10 engineert még , majd t2 re techeled az épületet (nyersanyagtól függően) , eközben az első gyárból folyamatosan jönnek ki az egységek(a repeat gomb nagyon hasznos, csak ne felejts el scoutot is rakni 1-et a sorba[1 scout, 10 light infantry, 5-6 heavy infantry 4-6 artillery, 2 anti-air])
    Az engineerek parancsai: 1. T1_szen-hez megy 2-3. ME_T1-ek építése, 4.radar, majd MS-ek építése a ME-ok 4 oldalán 5. fal építése 6.-10. védelem/ACU/factorynak-nak assist.

Az első gyár, amelyik elérte a T2 szintet épít legalább 10 T2-es engineert, ezek elsőként ET2-őt építenek(2-őt) ,és T2 védelmet.Ha azonos facoryből elérte másik is a T2-őt, akkor az folyamatosan pumpálja a támadó/védelmi egységeket, és az egyik T2 factoryt T3 ra fejlesztem, ahonnan szintén 10 T3 engineer jön ki, ezek elkezdik a ET3-at, majd
    a MF_T3-at(ami csatlakozik az ET3 hoz) Egy ilyen nyersanyagtermelő albázistúgy szerkesztek meg, hogy minél nagyobb sík terület legyen, és minél több MF_T3 kapcsolódjon az ET3-akhoz. T2 és T3 Anti air védelem is kell, és shieldek(az ET3-akhoz csatlakozva)

Ennek a nyersanyagtermelési sémának van egy másik módozata, ahol is Quantum gate-eken keresztül 10->végtelen SCU-t(Sub Commander Unit)-ot építek,és mindegyiknél a jobb karjánál a resource upgradet megépítem.
    Ekkor is építek nyersanyagtermelő bázist, de sokkal kisebbet, és leginkább MF_T3-akat (energia úgyis van az SCU-kból dögivel[néha az energiaigény csökkentés miatt összekötöm ET3-akkal])
    Ennek a módszernek néhány hátránya, és számos előnye van:

Hátrány
    -lassabban készül el,
    -több nyersanyag szükséges?
    -nincsen energiaigény csökkenés a MF_T3-ak esetén

Előny:
    -mobilabb
    -jobban védhető
    -több Hp
    -kisebb célpont
    -építkezésre is használható
    -ha láma az ellen, akkor nem az ACU-t lövi ki

• vidu01
    Ha cummander upgrade akkor resource systemet szoktam nyomatni, jól jön az a plussz 2000-3000 energy.
  • rtfmZoli
    Annyi a gond a commander upgrade-jével, hogy előtte minimum +2000 energy termelés ajánlatos.
    Egyébként egyáltalán nem hülyeség a t2, t3 engineering suite upgrade, mert gyorsabban tud a commander építeni (mondjuk a cybran SCU engineering switch back upgrade-jet nehéz űberelni, mert így asszem a subcommanderek 2-3 szor gyorsabban tudnak építeni arányaiban kevesebb nyersanyag felhasználásával), és 10-15 már elég gyorsan felhúz bármilyen experimentalt.
    A commander upgrade-eknél bizony figyelni kell az energiaigényekre, egyébként meg alul van olyan hogy pause gomb,és miközben le ván állítva a fejlesztés, ugyanúgy assist-olhat engineer, vagy SCU (akkor jobb ez, ha ahhoz hogy a commander[ACU] is úgym. az upgrade-et építse ahhoz túl kevés az energiatermelés)
  • Peakman
    csak a commander hamarabb felhúzza és ez a nemmind1
    és még spórolsz 1 engi-t is ^^
  • vidu01
    jah, annyira ismerem a gammát hogy engineering suitra nem dobok ki 50000 enerzsit meg nemtommennyi massot, a megkezdett cuccotat meg ez is tudja folytatni!
  • armageddon666
    nicenice ismered a gammát ^^ faxt nem lehet commanderrel -.- az a bezt -.- csak ápgrédóni kell -.- lol
  • vidu01
    Azzal nemigazán, de van olyan hogy t3 kvantum gate ott tudsz support commandereket csinálni, azok tudnak, és gyorsabban is építkeznek mint az engineerek, meg bázisvédelemre is jók végső esetben, meg lehet őket is upgradelni jó kis cuccokkal!
  • Borg
    de
  • fsgh
    értem...vagyis a Commanderemmel nem is tudok 2-es és 3-as szintet gyártani?
  • vidu01
    Figyu.. csinálsz tech2 engineert néhányat. Azok már tudnak t2-őt építeni, utána upg t3. Közbe meg másik factoryval onthatod a t1-eseket. t1 engineereket meg rárakod assistra a t2 esekre.
  • fsgh
    arra még nem jöttem rá hogy hogy csiáljak tech 2-es szintet...mert a földiegység gyártónál meg az épületeknél értem hogy kell(az utolsóra katt) de a Robotokat hogy veszem rá hogy tech 2-es épületeket csináljanak?:S
  • vidu01
    Építsetek t2 meg t3 power generátort, abból nem kell 20-30, csak 2-3. Én amint elérem a tech2 szintet, az az első hogy lerakok egyet. Jah meg a mass extrachtor-okat kell minél előbb fejleszteni, mert a t1 mass fabricator naon sok enerzsit elvisz, legfeljebb 3-5 öt szoktam csinálni, de legtöbbször azok is ki vannak kapcsolva. t3 mass fabricatort meg körbe szoktam rakni power generátorokkal, lemegy a felhasznált energia 1500ról 800ra.
  • ATX1
    Énis megtetem,amit te,de nekemsem volt áramom,de azért minden müködött
    csak elégé szaggatot menés volt a pályaipités,de azért elment.
  • ATX1
    Volt már valaki ugy hogy játék megszakadt? vagyis ledobta a játékot,játéközbe?
    és kiirta,hogy szabálytalan müveletet,hajtot végre!
    Mitöl van ez? és mitlehet vele tenni,hiszen elég szar ha játéközben ledobja a gép.
    Eddig ilyen probléma nemvolt,csak most.
    Ha valaki tud erre mentöövet feldobni szivessen veszem.

Elöre is köszi.

• fsgh
    elég bonyolult ez a játék... pl tutoriálban csináltam vagy 20-30 erőművet és nem volt áramom...:S (igaz 2-3 épületet fejlesztettem következő szintre..)
  • GanXstaZoleeWrk
    alapvetően supreme ait ki kell védekezni utánna nem nagy téma 2 ellen sem de nem is könnyű.
  • gvarga12
    milyen ember ?
  • Thanatos
    én kiprobáltam, 2v1ben (2 allied ai midnenféle kombinácioban, igen , suprem-supreme is ) változatlanul azt mondom hogy jó meg szép, de ember ellen esélytelen :)
  • Thanatos
    probáltam, és tech meg hord ai ellen is... :)
    #1911 ott a pont, ez tény, de ettől még jobb ember ellen jáccani :P
  • fsgh
    lenne egy kérdésem érdemes felteni a Patch-t??
  • Baltachim
    Üdv.

Baltachim néven én is vagyok a GPGneten nap mint nap..
    Feltettem egy magyar zászlót ami a chat főoldalon jelenik meg ha a HUN szócskát beirod!

Üdv mindenkinek és jó játékot!
  • Borg
    Hát figyu, bemész pl az 5x5-ös 3 playeres mapjára 1 horde meg 1 tech AI ellen (még csak nem is supreme, úgy hogy ők természetesen alliedek) felettébb érdekes lenne ha elsőre lenyomnád őket... de gyanítom még 2 balanced AI is megfingatná itt azokat, akik még ki sem próbálták, csak a multis szemellenzőjük mögül beszélnek :)
  • Brainless
    hat ha jatszol ugy 60-100 jatekot ember ellen akkor onnantol mar csak 2-3-4 AI ellen erdemes menni :)
    illetve mod ok kozott van mar uj AI
    ami allitoleg egesz jo meg van cheat modja hogy tobb nyersaynagja legyen :) ( kulon be lehet kapcsolni)

• Peakman
    emberhez ne mérd az AI-t
    bár ahhoz képest hardon szép dolgokat szokott csinálni :)
  • GanXstaZoleeWrk
    GanXstaZolee neven mostmar aktivan vagyok en is gpgneten.
  • GanXstaZoleeWrk
    ha vki még sziv a gpgnettel a netframework 3.0 es imon kivétel gpgmulticlient exe beallitásával megjavult nekem.
  • fsgh
    valoszínűleg nemsokára kiprobálom ezt a játékot:) ugy hallottam nagyon sok egység van (legalábbis a c and c-hez képest..) majd lehet megyek én is multizni:)
  • Borg
    Egyátalán próbáltad már pl supreme ai ellen?
  • SötétBarom
    Báz, ne emberhez hasonlítsátok, hanem más stratégiák AIjához.. És azok közt kiemelkedő.
  • Thanatos
    sg-s cikkek a hypon kivül miota számitanak bármit is? :)
    amugy nem tul hülye ettől függetlenül az ai de emberi kreativitáshoz kéepst ugye nem sok szart ér...
  • Molnibalage
    Pedig hát itt a cikk at SG-n az okos AI-t magasztalta, de már a demoban se láttam ebből sokat, csak akkor van esélye, ha hagyod magadra húzni őket. A lehető leggyorsabban legyártottam a demoban pár 3-dik tech leveles lépegetőt és azok igen keményen szétkapták egy nagydarab ágyú kíséretében az AI-t.
  • Thanatos
    az ai nagyábol semmivel se tud mit kezdeni ha kicsit is nem vagy béna... ;)
  • Lossantos
    Hi all, Előfordult valakinek (gondolom) hogy a progi ugyan elindult (eljutott a menüig stb.) viszont pl tutorialra kattintav egy kis, töltés és kilép ( ugyanígy ha új jatékot kezdek) Mi a ferde farok ilyenkor a teendő?Előre is kösz a hozzászólást!
  • Ciccio
    Köszi!
  • SötétBarom
    Hamár kamera, akkor át lehet valahogy babrálni a defaultot egy döntöttre esetleg?
  • kuci06
    *nyomva tartása mellett :P
  • kuci06
    space tartása mellett az egérrel tudod
  • Ciccio
    Hogy lehet dönteni a kamerát? A forgatásra már rájöttem nagy nehezen.