4582
-
vidu01 #2221 Monkeylord vs fatboy : sztem egyértelműen a pókica a jobb, univerzálisabb, őt nyugodtan elküldheted egyedül portyázni, tud magára vigyázni (de legjobb a 2-3 együtt :D), jo a légvédelme hamar leszedi a repcsiket, kisebb unitokat messziről kilövi, meg vagy 3x fürgébb a fatboynál. Fatboyt hamar szét lehet szedni levegöböl, 4-5 gunship kicsinálja (hogy a t3 bomberről meg ne is beszéljünk), t2 arty marha könnyen belövi, a shieldje meg hamar kipukkan neki. Mondjuk bázis defendre kitünő, meg mégiscsak egy factory, de szerintem nem a támadás a legfőbb erénye. Végére hagytam a lényeget, a spiderbot feleannyiba kerül mint a másik (na jó kicsivel több). :DDD -
Borg #2220 Az armorja nem sokat ér az ML-nek, de ez igaz a Fatboyra is. Hiába van utóbbinak shieldje is. Talán a Fatboy fegyvere nem sebez túl sokat a monkeylordon nemtom. De pl a colossus, ha közelharcba kerül letarol 3-4 monkeylordot is.
Szal ilyenek ellen már messziről meg kell kezdeni a védekezést :) Fatboy ugye elég messszire tud lőni, de a T2 arty azért előbb belövi. A ML közepes hatótáv, a colossus meg csak maga mellé.. -
lammaer #2219 A töltött káposzta annál jobb, minél többször melegitik fel
No, ma hajnalban sikeresen kivégeztem az ominózus küldit. Első lépésként feltoltam az egységlimitet 1000-re, csak a biztonság kedvéért - a max létszám 860 volt, úgyhogy csak egy picit :) mentem az eredeti 500-as limit fölé. 5-6 Fatboyt húztam fel a szárazföldi hullámok feltartóztatására, de azért meglepődtem amikor 4-en lőttek egy monkeylordot, az ennek ellenére azzal a nagy piros lézerével letarolt két fatboyt mielőtt hajlandó lett volna feladni. Ennyire tápos lenne az ML? -
#2218 info -
#2217 Total Annihilation -
#2216 Mi az a TA? -
#2215 köszi -
#2214 mind2öt lehet jobb gomb hosszan akkor mutatja alakzatot ballal meg változtathatod.
lehet asszem del és insert vagy page up/down :) dönteni space :) -
#2213 pár kérdés:
1 lehet alakzatot állítani? ha sok egységet küldök vhova akkor szeretnek egy vonalba felállni
2. lehet a térképet forgatni, dönteni?
-
#2212 csalódott azért nem vagyok
de pl. a C&C3-tól többet vártam, nem egy felmelegített 6 éves programot -
lammaer #2211 Nos, az első benyomásom nekem is ez volt... különösen az egységek mérete miatt voltam kicsit csalódott. De azért van különbség, próbáld csak ki kicsit tovább.
Gépigény: fog az szaggatni, ne aggódj :) -
#2210 no megnéztem
ez tiszta TA, csak az egységek nagyon picurik
a parancsnok meg iszonyat hatalmas :)
a pöceguru szerint irtó hardverigényes, hát én nemtom, nekem eddig nem szaggatott, igaz nem is volt 500 egység a képernyőn
az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a C&C3-t azért húztam le, mert tökugyanaz mint az előző, max az egységek kicsit mások, de még a női hang is ugyanaz, ez nagyjából a SC-re is áll, igaz itt azért vannak újítások is, de nagyjából ugyanaz a recpt, ugyanaz a metódus, ugyanaz a gyártási folyamat mint az elődnél -
lammaer #2209 Közepső fokozaton tolom, nem vagyok mazó :)
Ehh, ha tudtam volna hogy a mobil gyár lő is, biztos felhúztam volna 1-2őt.
A legnagyobb bajom végüls az volt, nem készültem szárazföldi harcra, nyilván ha tudom hogy nem a hajókázás lesz a domináns akkor átállok :) Visszatölteni én se töltöttem, végülis úgy nézett ki sikerülni fog, csak aztán marha lassan töltött a blacksun és nem nagyon birta az első odaérő monkeylord tüzét (ejj, ha a battleshippekel - volt vagy 8 - átérek mellé akkor egy darabig még vissza tudtam volna verni az ellent, de hát a fene gondolta hogy egy ekkora épület ilyen hamar lebomlik :) ) -
#2208 Miért, tudsz érthetőbb megfogalmazást?
A Mobile Missile Launcher-t nehezebb leírni, és nem is biztos, hogy egyből tudja mi az.
Fat Boy meg leszedi a Monkeylordot mielőtt az lőtávolba érne. Szerintem a legerősebb Exp egység (A Aeon Colossusnak több ugyan a HP-ja, de szörnyű lassú és nincs légvédelme, ráadásul elég kicsi a fegyverének a hatótávja, Fatboy meg kb a T2-es artillery lőtávját tudja). -
Lemming #2207 Na az a mobil gyár a Fat Boy.
Nagyon messzire lő egész keményet, ha mokeylordot nem engeded közel le is szedi őket lassacskán.
Én amúgy azt csináltam, hogy mikor rájöttem szutyok mód nincs limitem építeni, ctrl+k-val leírtottam egy csomó kisebb unitot, épületet és mint a vadbarom húztam fel a klink hammereket meg t2 pd-ket, közben kényelmesen elkezdtek jönni a titánok is (ugye pár t3 engineer egész jól boostolja már őket). Csatahajók amúgy megeszik azt a sereget, csak a szárazföld közepe az ami necces lehet.
Direkt nem töltöttem vissza, izgalmas is lett, igaz én a parton TML-t is tettem párat, így egyszerűbb is volt.
Mivel én nuke helyett duke-okat tettem a mapra, a középső sereg felét el is vitte egy szerencsés találat. :) -
Borg #2206 rakétás autó :DD -
#2205 Milyen nehézségen játszod a campaign-t? Érdemes T3-as Gunshipeket és bombereket gyártani, illetve én 4 T3-as Battleshippel (meg a bombereke/gunshipek) elég jól megfogtam a Cybran támadást (persze az északi állomások elestek, de a főbázisig nem jutottak el). Főldi védelemre még jó a T3-as robot is T2-es rakététás autóval a háta mögött, illetve nem árt pár T3-as artillerys kocsi. Északon van 2 (ha jól emlékszem) T2-es missile launcher, azokat ne felejtsd el, Monkeylordok ellen az is elég hatásos. -
lammaer #2204 Jaja, jól sejted. Időközben rájöttem, mi a gond: igaz hogy a küldetés elején azt mondja hogy minden technológia a rendelkezésemre áll, azért mégsincs igy - szép lassan adogadja be az utolsó pár t3-as épületet és egységet meg az exp egységeket, azzal szinkronban ahogy nyitja egyre nagyobbra a térképet.
Miután tegnap elmagyaráztátok hogy is megy a dolog, nekifogtam a küldinek. Egész jól ment minden, stratégiai atommal szépen leirtottam az ellent amikor jött az utolsó fázis - elkezdett tölteni a blacksun. Na ez beszivatott, mert eddig az ellen alulról-jobbról jött, most meg felülről balról kezdett özönleni, persze gyárak sehol, csak úgy megjelennek a térképen hullámokban. Ráadásul eddig szárazföldi egységekkel nem találkoztam, ergó szárazföldi védelmem is csak az volt amivel az elején inditott a küldetés. A nyitólépés 2 v 3 nukleáris csapás volt a bázis északi részén, mivel ott nem volt védelem huss... de ez még nem is volt gond, középen érinthetetlen voltam, a gazdaság meg dübörgött :). Kb 60%-ig jutott a black sun (éjjel 1 felé) amikor egy elég ütős szárazföldi hullámot kaptam - 3 nagy csoport jött egyszerre. Volt raktáron pár nuke, azokkal kicentiztem hogy hova is kéne dobni hogy elkapja a támadókat, de meglepetésemre maradt túlélő - ha jól láttam 3 monkeylord képében. Ezekhez már nem volt időm mit hozzávágni (a t3 battleshipek meglepően keveset sebeztek rajtuk), sajnos légvédelemre és flottára gyúrtam, és már jóval előbb beleütköztem az egységlimtbe, emiatt hiába tudtam volna termelni mint az ökör, se épitkezni se gyártani nem tudtam semmit :( (exp szárazföldi egységekből ekkor csak a mobil gyárat kaptam meg, ami asszem sokatnem segitett volna)
Mindenesetre utánanézek, hátha valami cfg fájl piszkálással feljebb tudom tornázni az egységlimitet, hülyére butitom a játékot ha kell hogy menjen, de emiatt kikapni... :) -
vidu01 #2203 Ha jól sejtem akkor te a blacksun-t véded, lehet hogy a fatboyt később adja be... -
lammaer #2202 Köszi, akkor világos. Elvben a 6. pályán vagyok a kampányban (és a narrátor szerint minden techet a rendelkezésemre bocsájtottak), de a t3 enginereknél csak valamilyen tengeralattjáróval keresztezett anyahajót találtam.... -
vidu01 #2201 Az experimental unitokat nem a factorykban kell építeni (nagyobbak mint maga a factory). Választasz egy tech3 engineert ott a 4. fült és leteszed a mapra valahova. Mondjuk kampányba csak az utcsó pályán tudsz exp. unitokat csinálni (asszem a 6. lehet mindegyik fajnál). -
Lemming #2200 A gyárakhoz semmi. Ugye minden gyárnál, engineernél, SCU/ACU-nál van oldalt a tech szint választó panel.
Na. Tech3 Engineer és bármi más ami tud tech3-mat, választhatja a tech3 ikon alatti experimental ikont.
Ezeket tehát nem gyárban, hanem engineerrel építed. Mivel nagyok, ezért el kell helyezni őket nem férnek egy gyárba. :D
Sorry ha túl szájbarágós. -
lammaer #2199 Megint lenne egy kérdésem: az experimental egységeket is a gyárakban lehet épiteni mint régen a TA-ban?
Mert kampányban ott tartok, hogy elvben mindent épithetek már (ezt mondták :) ) de ha egy gyárban a szintválasztónál a 4. ikont (kör alaku) akarom választani akkor inaktiv, és a tooltip azt mondja "a tech3 engineer, upgraded ACU or sACU is required to build experimental units". A mondatot értem, vannak is tech3-as enginereim, de ennek mi köze a gyárakhoz? -
Lemming #2198 Én is TA fan vagyok, NAGYON is. (Mai napig fent van, zenéje bent figyel mp3 lejátszóban, stb. :)
Úgyhogy csak azt mondhatom: Nézd meg a demot.
Nekem nagyon bejön az SC, de azért nem hozza a TA életérzést. Néhol több, néhol kevesebb.
Demo tudom nem a legtutibb megoldás, de a másik lehetőséget inkább nem ecsetelem.
Single playerben egyébként -nekem- tetszett, bejött a 3 kampány, néhol le is izzadtam.
Multiban nagyon tuti, bár stratégia lévén a pr0 playerek iramát elkapni nem feltétlen egyszerű, és a balance sem az igazi még. -
#2197 sokan vesznek mostanában eredeti játékokat
ha mondjuk ezt is 7k-ért adnák, mint a R6 Vegast, vennék is belőle mindjárt kettőt -
#2196 TA-n nevelkedett ember vagyok
azt olvastam ez kvázi TA2
mennyire igaz ez? -
zserrbo #2195 és mi a különbség a kettő között? Csak több minden van a +4Gb-ban igaz? -
#2194 Van egy 2 GB-os RIP verzió , a pcgurusok biztos azt használják :) -
zserrbo #2193 de akkor miért írja a PC Guru 2 GB-nak? talán ezt nem full telepítésre érti? -
vidu01 #2192 Az egyik helyen láttad jól, kb 6,5 Gb lesz az. -
zserrbo #2191 Mekkora méretű a telepítő? egyik helyen 6Gb-nak másikon 2-nek láttam -
vidu01 #2190 Hmmm, örülünk, de igazán belelehetett volna tenni az első peccsbe is! -
Petko #2189 ja elég egszerű:
energia termelő, metal termelők bármilyen fogyasztó mellé csökkentik a fogyasztását
energia, metal raktár, bármilyen termelő mellé növeli a termelést -
#2188 jóhír.. -
Brainless #2187 Gyár mellé energiát illetve MEx (Metal Extractor) esetleg fabrictor de az nem tul koltseg hatekony.
MEx köre mass storaget, növeli a kitermelést. Mass fabricator köre vagy mass storaget vagy energiat, mass storage növeli a kitermeleset, energia meg csökkenti a fogyasztott energiáját (Tech1 mellé csak energia, tech3 nal mar lehet gonoldkozni esetleg storagen is)
Pajzs mellé energiát hogy kevesebbet egyen esetleg.
nagyjabol ennyi -
lammaer #2186 Abban tudna valaki segiteni, a gyárak mellé felhúzott "nyersanyag" épületek pontosan miben is számitanak? Illetve hogy milyen épületeket érdemes "összekötni" egymással? -
Brainless #2185 Köv patchben Engine optimalizálás lesz ! Magyarul mindenkinnél jobban fog menni a gama !!!!
Várható kiadás: Április vége / május eleje -
#2184 Köszi a választ! Asszem ujra kell hogy rakjam, bár ez nem lesz rövid menet... -
unranked #2183 Köszi. Hát sajna a makróm még nagyon rossz ebben a játékban. Túl lassan alakul a gazdaság :( Dehát gyakorlat teszi a mestert. -
Peakman #2182 kb annyira mint egy single
mikro-makro ugyanúgy kell,de nem gáz,ez nem w3 szintű mikro hála istennek :)