4582
-
#2421 Hali mindenki!
Kellene egy kis help a honosításhoz!
Aki megmondja nekem, hogy a játékban, a Cybranoknál mit rejt a Quantum Wake, annak neve bekerül a Special thanks-be!
Ez a mondat:
As they are destroyed (a kapukat), they will create Quantum Wakes that will prevent all Quantum travel for several years
Amint a kapuk megsemmisültek, ?????-t fognak létrehozni, ami hosszú évekre megakadályozza a kvantum utazásokat.
-
Borg #2420 Tegnap én is kipróbáltam az open palms-ot 3 Balanced AI ellen (UEF, aeon, cybran, én meg cybran). Namost amikor már mindenki vagy 2-300 egységgel flangált a mapon, akkor a diavetítés szintje alá süllyedt az egész, szóval fel is adtam. Majd megpróbálom 250-es unit cappel, vagy valami, de ez a map a sok fa (vagymi) miatt nagyon eszi a gépet... -
JTBM #2419 Kipróbáltam egy "WWII Germany 1944" játékot AEON-nal a "Four Leaf Cover" pályán.
A kezdeti T1 rush-nál sajnos nagyon rosszul jött, hogy az AEON T1 point defense sokkal pontatlanabb, mint az UEF-é. A T2 mobil AA is sokkal pontatlanabb, mint az UEF-é.
A Commanderrel kellett harcolnom az elején, csak úgy tudtam tartani a vonalat.
Később az AEON pajzsok viszont nagyon keményen tartották vissza a rohamokkat, bár több T2 tüzérség is lőtte a védelmemet, egyetlen egyszer nem omlott össze a pajzs.
Az experimental építő versenyt viszont megnyerte a Cybran player, hamarabb elkészült a Monkeylord-ja, mint az én Galactic Colossus-som. (90%-on volt, amikor odaért a ML...
Holnap este megpróbálom újra.
Mindenesetre az AEON-nal a kezdés keményebb, mint az UEF-fel. Persze lehet, hogy a pálya teszi, mert itt jóval közelebb vagyunk egymáshoz és hamarabb jön a rush és gyorsabban jön a 2., komolyabb hullám.
A középjáték viszont jóval könnyebb, az AEON Harbringer pontosabban lő, mint a Titan, a pajzsok sokkal erősebbek.
Ha megnyerem az Experimental építő versenyt, akkor nem hiszem, hogy a Galactic Colossusnak kihívás lenne a ML. 90%-ról nem tudta teljesen szétlőni, hanem csak az építőket semmisítette meg. -
#2418 Lehet azért ment el a mass, mert elvette az energiát az extractoroktól meg a fabricatoroktól és ment más gyártás is. -
vidu01 #2417 Azt a kis +5k energydet könnyen elvitte a cybran arty, mivel 30k/lövés kell neki. Viszont a massod nem tom hogy hová tűnt mert azt nem igényli. Próbáld ki egyszer ugy ha meg tudod adni neki a +30k energyt mert sokkal gyorsabban lő! Mire az első skuló földet ér, 5-6 már a levegőbe van. Meg sztem sokkal pontatlanabb a t3 artinál is, de bázisbontásra meg pont az kell, én rá szoktam nyomni a célketesztet a bázis mértani középpontjára, így le is fedi az egészet.
Mavort meg sztem csak 20as map felett szabad heggeszteni alatta megteszi a t3 arti is. Mondjuk azok se egyformák, mert az aeonos ellő 18 km-t, de a másik kettőé csak 13-14 km-t. -
#2416 Egyszer kezdtem el építeni a Mavort, de meguntam a várakozást és kb mikor félig volt kész, inkább lebombáztam az ellenség bázisát. Cybran rapid fire artija meg elszívja lövésenként az összes energiát meg masst, hiába voltam +5k fölött energiából meg 300 körül massból. Ráadásul ugyanolyan pontatlan, mint a sima T3 arti, ezért inkább építek több T3-at, mint 1-et ezekből az exp artikból. 2 kis időeltolással lövő T3 már a heavy pajzsokon is viszonylag hamar átlő. -
Borg #2415 Jó fegyver a Mavor, csak pont az ára miatt a legtöbb menetben nem éri meg megépíteni. -
JTBM #2414 Az én map-em a "Vya-3 Protectorate"
Remek map egy "WWII Germany 1944" játékra.
Tegnap újra játszottam egyet, de most jobb voltam, csak 2 Fatboy-t építettem, utána 3 T3 Artillery-t, majd életemben először sikeresen egy maVor-t.
A mavor (Experimentál Artillery) egy hihetetlen fegyver. A térkép túloldalára tökéletes pontossággal betalál, van kb. 20K sebzése és nagyon gyorsan lő.
Ahogy elkészül, az ember átmegy lőirányítóba, ahogy becsapódik egy lövedék, azonnal át kell állítani a célpontot, különben a már szétlőtt célpontot lövi, mert sokkal gyorsabban lő, mint ahogy átérnek a lövedékek a pályán.
Egy teljes bázist néhány perc alatt a földdel tesz egyenlővé. Az ember kilőheti vele az összes AA-t és utána egy felderítő háborítatlanul repkedhet a bázis felett, hogy jól lássuk a pusztítást...
Nekem kb. 20 T3 Engineer építette jó sokáig.
Szerintem ez a leghatásosabb Experimental Unit, de hatalmas gazdaság kell ahhoz, hogy valaki felépítse. Nekem a Material 500 volt, az energia ennek megfelelő. -
Lemming #2413 Hát nekem az a domb majd mindíg inkább bajt hozott mint előnyt. Minden fosh artillery fellő oda mind a 3 bázisból akár, de a pd-k csak a feljövőket szedik ki, artikkal meg nehéz counterelni.
-
#2412 Pedig jó pálya, középen van egy domb, azon jó védelmet lehet kiépíteni. A gép meg a spawnhely mögötti hegygerinc mögé szokta berakni a bázisa egy részét, így azt nehezebb távolsági támadásokkal kiszedni. -
Borg #2411 Na ezen a mapon még egyszerse játszottam :) -
Lemming #2410 Ha mondok valami free de jö feltöltős helyet felteszem a replayt. :) -
Lemming #2409 Ennyire nem vagyok láma. :)
http://www.supcom-live.com/uploads/tx_escreplaysManager/map_files/open_palms.jpg
Ez az a map.
Amúgy... víz alatt jövő experimentalokat remekül megbontja pár T2 torp launcher. -
sickb #2408 Itt a hír:
Gigabyte
itt a szállító weboldala:
Go-Run
A partnereiknél meg lelehet adni a rendelést.
-
Borg #2407 Igen, mivel az AI nem tud szárazföldi egységeket küldeni (viszont gyártja őket). Persze egykét kivétellel, amik tudnak víz/en alatt is mozogni, mint a SACU, meg az experimentalok. Azt a pár hajóját, meg 1-2 repülőt amit küld nem nagy művészet visszaverni, az egyetlen nehézség az ilyen mapban az, hogy amikor elér odáig, hogy exp tech egységeket küld víz alatt, az ellen tudj védekezni. Mert ugye ha leküldi víz alá, és nem tudod lőni, akkor egy fullos cucc lép ki a partra közvetlen a bázisodnál, ami végzetes lehet. -
#2406 miért? vizes pályán könnyebb nyerni? O.o -
Borg #2405 Open Palm az az, ami nagy víz és a négy sarokban egy-egy sziget?
Ott azért nem olyan nagy művészet az :) -
#2404 LinkeT!!! -
Lemming #2403 Nyah. Negyedszerre ugyan, de nyakoncsaptam a 3 balancedet légierő nélkül Open Palmon is 1 óra 7 perc alatt.
"Szerencsémre" jó lassú volt, így tudtam micromanagelni a turreteiket. :) -
sickb #2402 Aki most tervezi VGA t venni annak ajánlom a gigabyte 8600gts kártyáját ami mellé adják a játékot is.
-
Lemming #2401 Jaja thx. :)
Majdnem 3 óra volt, de közben cseteltem, vacsiztam, iszogattam.
Mondjuk egész addíg 2-szer is visszanyomtak mire sikerült maszívan bevedékeznem.
Viszont beszéljünk meg akkor fix mapokat, mert így nem egyenlők a feltételek. :) -
JTBM #2400 Elfelejtettem: Az ÉK-i AI alkalmazta az én T3 Gunship-es taktikámat is, igaz, egyszerre csak 4-et alkalmazott, de az utolsó Fatboy-t így lőtte ki. -
JTBM #2399 Tegnap nekem is megvolt az első győzelem. A map nevére nem emlékszem, de 10*10-es és főleg az eleje igen kemény volt.
A bal alsó sarokból indultam, kiépítettem 2 firebase-t rögtön az elején, ami az experimentalokig bírta a nyomást, de akkor egyszerre kaptam egy Monkeyboy-t északról és egy Galactic Colossus-t keletről. Keleten éppen akkor készült el a Fatboy-om, ami szétlőtte a GC-t, de sajnos már csak azután, hogy az szétkapta a keleti firebase-t teljesen, az ott tanyázó 15 Titannal együtt.
A Monkeyboy-t könnyebb volt elkapni, ott volt 4 T2 Artillery, meg 15 Titan. A Titanokkal jól lehet MB-t gyilkolni, meg kell kerülni, aztán hátulról lenyomni. De azért az a firebase is 50%-ban szétment.
Ezután jött a revenge, az első Fatboyt felzavartam északra, a második elkészülte után meg szétlőttem a keleti Aeon Commandert.
Az északi Cybran viszont kicsit lapított, aztán megtámadott 2 MB-jal és 1 Exp. Gunshippel. A firebase-t még nem építettem teljesen újjá, azért főleg az Exp. Gunshippel jól meggyűlt a bajom.
De ez volt az északi Commander utolsó dobása, miután elhullottak az Experimentáljai, meg voltak számlálva a percei.
Itt megint kijött, hogy mennyire jó az AI. Az Észak-Keleti UEF Commander számított a Fatboy-jokra és teleépítette a bázisát T2 Artillery-vel. Mind a 6 Fatboy-omat szétlőtték.
De addigra már hatalmas gazdaságom volt és elkezdtem T3 Artillery-t gyártani, ami elvégezte áldásos tevékenységét.
A T3 Artillery-ra válaszul megint egy brilliáns AI húzás jött, elkezdett masszív Titán és Support Commander rohamokat indítani, ami át is ütötte az addig jónak tartott védelmemet párszor... -
#2398 Happy szulinap Lemming ha most volt :)
Mennyi ideig tartott ha még bepiázni is sikerült? :D -
Lemming #2397 CSak JTBM felbodta a no légierő meg mifene ötletet, arra kaptam rá.
De az tényleg kemény hogy kb egy épkézláb szárazföldi támadást tudtam vezetni még az eleje felé, aztán örültem ha bírja a védelem, és a T3 tüzérség vitte a prímet. Azért a replayt elmentettem, a végére nem is emlékszem úgy beittam már.
Mondjuk kereshetünk nehezebb mapot is, online úgyse nagyon játszok míg nem veszek új gépet... :D -
Borg #2396 Ezt a mapot én is megcsináltam már 3 balanced AI ellen.
Igaz, magam elé még betettem egy Easy-t hogy kicsit késleltesse a másikak támadásait, amig legalább a védelmem jól kiépül :) (Szegény pára tartott is vagy 5-6 percig a 3 balanced AI ellen.) -
Lemming #2395 Majdnem 3 óra alatt, de megvolt a 3 balanced AI légierő nélkül.
Igaz, Seton's Clutch-on, így nem voltam mass szűkében, de a végére úgyis orbitális mennyiségű fabricatorom volt.
Utolsó fál órán már kimentem cigizni, wiskyztem, stb :D
Amúgy nem volt gyenge, volt mikor elgondolkodtam a kilépésen.
Randomra tettem magam, UEF lettem. Fatboy ezen a mapon über tápság, nagyon nagy %-ban ezek miatt nyertem. -
Lemming #2394 Ja igen.. és Total Annihilation mód alatt te user made modot értesz, vagy sima annihilation? :) -
Lemming #2393 Melyik mapon?
Nem mindegy ám. :) -
vidu01 #2392 Persze, mert a SB helyett a superior fightereket kellett volna ontani (ezzel a légvédelem megvan + CZAR kilőve) és t3 gunshipeket gyártani (UEF), mellette meg rámenni az exp unitokra (cybran t4 gunship jó colossusra, fatboy is tud messziről operálni). Nuke-ra nem érdemes pazarolni ugyis piszokmód levédi a bázisát missile defensevel, helyette inkább a rapidfire artyt megcsinálni, v t3 artyt, de abból kell min 2 db. Nemtom melyik fajjal voltál, de amúgy colossust legegyszerűbb CZAR-ral lenyomni. -
#2391 Engem a minap 1 db balanced olyan szinten ledarált, hogy pislogni sem tudtam.. volt má 20 T3 bomberem, rengeteg pajzsom (kis keci T3 artival próbálkozott), kb 25 T2 arti, rengeteg point defense, épp készültem egy mindent elsöprő támadásra, mire megjelent 1 colossus.. Ráküldtem az össze bombert, pechemre kísérte egy CZAR, ami leirtotta a bombereket, majd a ködből megjelent még 3 (!!!) colossus meg 1 CZAR.. A végeredményt gondolom nem kell ecsetelnem :D
Amúgy továbbra is úgy gondolom, hogy a colossus túl erős.. A fent említett esetben bomberek nélkül nem volt esélyem megállítani.. Az összes T2 arti, 8db tactical launcher, meg kb 10 T2 PD nem volt elég arra, hogy a kapuig megállítson csak egyet is.. Ott az első összesett, a többi viszont besétált füvet nyírni =| -
#2390 Lehetséges, hogy a honosítás pár napot késni fog, mivel még teljes egészében nincs kész, és sem a korrektor nem futotta még át, sem pedig a bétatesztek nem fejeződtek be, így nem szeretnénk egy félkész, hibáktól hemzsegő fordítást közreadni. Megértéseteket köszönjük. -
JTBM #2389 Kitaláltam egy érdekes önkéntes modot, amivel remek csatákat lehet vívni az AI-val.
Név:
WWII Germany 1944.
Szabályok:
- 1 vs. 3 Balanced AI ellen kell játszani.
- A 3 AI 3 különböző faj.
- Nem szabad használni légiegységeket, kivétel felderítő és szállító egységek.
- Total Anihilation mód.
Eddig 3 nekifutásra 3-szor nyomtak le, az UEF-fel játszottam.
Mindig az experimental egységekkel gyűlt meg a bajom, légierő nélkül nagyon nehéz védekezni ellenük.
Az ellen persze használ légierőt, ami ellen szintén jó nehéz védekezni. -
vidu01 #2388 A kezelőfelületen van olyan h score (felül valahol, ilyen medál v kitüntetés alakú ). De asszem F2 is előhozza. -
#2387 ezer kössz! órák óta kísérleteztem vele :( ,de nem sokra jutottam
még 1 kérdés: hol tudom megnézni,hogy mennyi a populációm(tehát hány egységem van),mert egyszer csak bemondja,hogy megtelt és akkor az kínos... -
#2386 Ezért van a játékban a Tutorial. -
vidu01 #2385 Először move-val odaviszed ahonnan akarod szállitani, majd nyomsz egy ferryt és odateszed az x-et ahova szállítasz. Ilyenkor megjelenik alatta egy ilyen kis lilás akármi (a földöl), na arra mozdulj rá az egységekkel, és már viszi is őket. Landfactoryt is ráirányíthatsz, igy egyből viszi ami onnan kijön. -
#2384 hogyan tudnám a transzportjárműveket(repülő,hajó)úgy beállítani,hogy ne kelljen minden egységre egyessével rákattintani,és hogy egyfolytába csinálják?pl két sziget közti szállítás anélkül,hogy mindig beállítom újra és újra -
#2383 Ha akartok látni pár erősen alfa-tesztes videót, akkor feltöltöm őket valahová.
No? -
Lemming #2382 MEgnéztem Balanced AI-t olyan mapon, ahol nem ilyen kevés a mex hely, és klasszisokkal jobban teljesített, meg is lepődtem.
Valószínű Battle Isles R2-n azért nem vagánykodik annyira, mert én masszívan hagyatkozom a fabricator farmokra.