4582
  • rtfmZoli
    Monkeylordot is simán el lehet intézni a levegőből egyébként, csak t3 gunshipek kellenek, és ahogy nagyon lesérült az egyik, azt repair padra elküldeni
  • SötétBarom
    8db klinkhammer nekem hiába kalapálja, meg se rezzen a kis keci.. :|
    Eddig minden egyes alkalommal, ha nem volt komoly légierőm, mindig kivégzett :D
  • Borg
    Meg lehet fogni földön. T2 arty-k kellenek, meg hasonló messzehordó cuccok. Amik addig sorozzák, amig el nem ér hozzád. Mert ez a gyenge pontja, a sebessége.

Az aeonok többi cucca nagyon gyík, szal szerintem jogos a sok HP. Ez az egyetlen ütős egységük szinte.
  • SötétBarom
    A 2-3 monkeylord+gunship combo-t nem colossus ellen gondoltam, hanem úgy ált. támadásra. Colossust földről amúgy sem lehet megfogni semmivel, csak légierőt érdemes ráküldeni, de tech 3 alatt még az is halott ötlet.. Szvsz kicsit el is van túlozva az a 240.000HP...
  • vidu01
    nem kell sokat variálni, t3 power középre, t3 mass fabri köré. néhány energy storit is tehetsz, de nem fontos.
  • vidu01
    A pókicát amugy mivel lehet megállítani, ha speciel nincs colossusom? Nekem ez az unit okozta a legtöbb gondot mivel levegőből se lehet elintézni (nemugy mint a többit: fatboy, colossus), ha meg földről támadom egy egész hadsereget felperzsel pillanatok alatt! Az a tapasztalatom, hogy ha én indítom, az AI t2 artyval, meg tactical missilével simán szét tudja szedni (menet közbe!), viszon én meg az istennek se tudom velük eltalálni!
  • Fenrir
    Az ilyen fürtöknél mit mihez kapcsolsz, hogy besegítsen pl a gyártásba?
  • Borg
    Sajnos a 2-3 monkeylord pont az a kategória még, ami nem ellenfél egy colossusnak. Az első monekylordod még lőni sem tud a lézerrel, mire a colossus kiszedi, és a colossus az első lövésével a második ml-t is minimum a felére lesebzi. Szal a második harmadik ml talán tud lőni egyet, de ez nem elég a colossusnak, aki ekkor leszedi azt a kettőt is.
    A gunshipek már nem olyan rosszak, abból 3 elég gyorsan szétszedi a colossust. Pedig nincs akkora tűzerejük mint az ml-oknak, de ellenük nem tud mit tenni a colossus.
  • vidu01
    Én ilyen fürtöket szoktam csinálni, 1-3 db-ot, attól függően hogy mekkora a map.

• Fenrir
    Az a helyzet, hogy még nem járok ott a történetben. Most tartok annál a pályánál ahol először kell a haditengerészetet használni és ott még csak pár t2-es épületet tudok felhúzni. Szám szerint mennyi kell? Fél képernyő tele legyen ilyenekkel?

Gyárakhoz melyik épületet érdemes csatlakoztatni? A Power Generator-ok úgy láttam, hogy besegítenek, érdemes még ezen kívül valamivel körberakni?
  • Cobra.
    Kell több lvl3-as reaktor meg melléjük lvl3-as mass fabricatorok, illetve sok-sok lvl3-as mass extractort. A storage-ek csak a tárolt mennyiséget növelik. ACU fejlesztése nem olyan problámás, mint pár komolyabb fegyveré (pl a nuke-os tengeralattjáró, nuke-os rakétakilövő).
  • Cobra.
    Most se sikerült felhúznom azt a nyomi atilleryt. Inkább építek vizes pályán 2-3 lvl3-as hadihajót, azok is elég szépen tudnak aratni, ha lőtávolba tudnak jutni. Szárazra meg 2db fatboy (a 2 hamarabb megvan, mint az 1 Mavor)
    A gép egyébként miért nem használ repülőket? Csak az experimentel légi egységekkel jött idáig ellenem a gép.
    Én még nem építettem, de ellenem már jött az Aeon experimental robot, elég durva darab. Még szerencse, hogy nincs légvédelme, így ha időben észreveszem, akkor jó adag bomber/gunship leszedi, mire eléri a bázisomat.
  • Fenrir
    Nagyon sok mass-ot, hogy lehet elérni? Úgyértem, hogy mit érdemes mi mellé építeni? Pl a Mass Extractor mellé érdemes tenni a Mass Storage-et? Mass Fabricator nagy számú építésének van értelme? Ugyanezek a kérdéseim lennének az energiára is :)

Szeretném az ACU-t fejleszteni, de ami kéne hozzá annak sokszor a tizede sincs meg és nem látom át, hogy hogyan lehet ugrásszerűen növelni.

Btw tech2-es UEF légvédelem nagyon komoly, ha okosan van lerakva egymás mellé nem megy át rajta semmi sem :)
  • vidu01
    A rapid fire artyt kihagytad, pedig sztem az is elég jó cucc. Nem gyenge szórásképe van neki, 2szer nem lő ugyanarra a pontra, de szerintem pont az a jó benne hogy felér egy szőnyegbombázással amit csinál. Nyagyon hamar le tud gyalulni egy komplett bázist, igaz hogy ehhez azért közel kell menni hozzá, meg ha bekapcsolod akkor az építkezést el lehet felejteni...
  • SötétBarom
    A turtle játékosok elsőszámú fegyvere :)

Eddigi tapasztaltaim alapján nekem a cybran experimentalok a legszimpatikusabbak.. kb 10 db t3 engineer pikpakk felhúzza őket, hiába gyengébbek mint a többi faj cuccai, azért 2-3 monkeylord megspékelve egy gunshippel szinte bármit megbüntet.
  • vidu01
    Hááát, 11 mill. energyért már igazán lőhet pontosan! Talán 1szer álltam neki megépíteni, de épphogycsak kitudtam védekezni mire megépült. Viszont miután kész lett, nem tartott 5 percnél tovább a map! :)))
  • armageddon666
    Ha a mavor az emberek precíz ágyúja az belövi a páylát... és amit mutat az azt jelzi hogy hova NEMTUD MÉG LŐNI :D azon túl bárhova... és ahova jelölöd hogy menjen a lövedék... oda is megy...
  • Methylisocloro
    Egyetértek, ráadásul szerintem a TA kampányai jobbak, kivéve a Battle Tactics kiegészítőt
  • GanXstaZoleeWrk
    igy van de TAhoz képest még mindig jobb :)

cc3hoz még annyi hogy nekem baromi kicsi a terület ami belátható, SCben a peccsek után nagyon jol be lehet konfigolni a látóteret, csak ami nagyon kell az latszik ugye. + minden full grafon és csak a hő effekt volt ami feltünt hogy jé de érdekes :) ezen kivul semmi, nemtudom mennyi vajon az egység limit de gondolom nem 1000 lesz :D
  • SötétBarom
    Na a hangulatos kampány az, amit az SC nem tud felmutatni :D
  • GanXstaZoleeWrk
    Mengéztem canc3at hát marha szokatlan volt hogy egy barakk 5mp alatt kész 2 perc alatt pedig tele a palya egy raklap gyalogossal :) SC után vhogy nem jön be, ettől függetlenül megnézzük majd multiban, bár én gy erzem hogy a kampány része marha hangulatos mint mindig de ennyi.
  • JTBM
    Nekem még soha sem sikerült. Többször is próbálkoztam, de ha nem nyírom le az ellent, akkor ő fog lenyírni engem, mire a Mavor elkészül. Ráadásul legtöbbször észreveszi, hogy hol van és 3-4 Heavy Artillery már szét tud lőni annyi pajzsot, amennyit oda lehet építeni...

Talán nagy pályán (20+ km-esen), mert ott a Heavy Artillery nem tudja átlőni az egész pályát...

De az én gépem sajnos nem bírja a 20-as pályát. (AMD A64 3000+ 1GB RAM)
  • Cobra.
    Valakinek volt már türelme Mavort felépíteni? Tényleg belő bármekkora pályát, vagy csak az építésnél jelzett területet tudja?
  • SötétBarom
    És még repülnek is :D
  • Borg
    Ha cnc-ben városnyi épület, akkor sc-ben egy egész országnyi :DD
  • Methylisocloro
    szerintem ez a Starcraft hasonlat sántít :)
    azt értem hogy a C&C-ben dübörög pár tank
    a supreme-ben meg pár ezer ?
  • SötétBarom
    Nem dedós, pusztán akció rts ala starcraft.. 3 perc elteltével már dübörögnek a tankok, és városnyi épület nőtt ki a földből..
  • Methylisocloro
    a dedósoknak is kell valamivel játszani :D
  • sickb
    cnc3 nekem nagyon dedósnak tűnik, bár csak a demóval skirmiseztem
  • JTBM
    Tegnap megnéztem a C&C3-at, hát más, mint a SC, lehet, hogy szebb, de RTS-t játszani meg fog maradni a SC...
  • Fenrir
    Az gáz, ha már a második pályán kampány módban elpicsáz a gép? :)

Pedig nem tartom magam kezdő rts játékosnak, de egyelőre ez a játék még nekem durva, szokni kell a helyzetet.

ACU-t érdemes ilyenkor fejleszteni? Mert nem emberi nyersanyag kell hozzá.
  • SötétBarom
    OMG.

gtfo
  • Thanatos
    jaj
  • Borg
  • nyx
    na gyerekek lehet uninstallálni a gémet, megjött a CnC3 gyalu
  • SötétBarom
    Ehh. Valóban Cybran.. Elsőre ez volt a legunszimpibb faj, de aztán egyre inkább meggyőztek.. A tech2 gunshipjük tömeg ellen kifejezetten hatásos, a pajzsuk fejleszthető, viszont arra nem jöttem rá, hogy a bomber stealth módja mire jó.. A másik ami még tetszik bennük, hogy az experimental cuccaikat viszonylag hamar fel lehet húzni.. (pl 2 db monkeylord egyszerre, megtámogatva légierővel megy egy exp. gunshippel elég szigorú tud lenni)
  • Borg
    Már amelyik fajjal. A cybranok strat bombere pl jo, de az UEF-é pl kalap kaki. Náluk inkább a tech3 gunship üt.
  • SötétBarom
    Remek. Sikerült feturbóznom magam arra a szintre, hogy külön külön már agyon tudom csapni a tech és a balanced AI-t :)

Valaki írta lentebb, hogy szart sem ér a légierő.. Erre csak annyit mondanék, hogy ha az ellen nem épít tech3 fightereket, akkor kb 15db strategic bomberral szarrá léhet bombázni bármilyen bázist.. (persze csak akkor ha nincs dugig tech3 AA-val..)
  • Borg
    Leginkább hardverhibától, mivel a windows önmagát védve újraindítja a gépet.
  • ATX1
    Szoftver hiba,ami általában elég nehéz megtalálni a hibát.
    Sokmindentöl adothat,hogy ujraindul a gép.