4582
  • Petko
    ja az en friend listemben van 21 magyar
  • Boron Power
    Vagyunk már most is páran, én 25-30 közötti(nem emlékszem pontosan) magyart találtam idáig GPG-neten. Mi 3-an toljuk együtt haverok, klánt még nem alapítottunk belőle. Annak akkor lenne igazán értelem, ha lenne klánoknak is valami liga. Vagy GPGneten, vagy mondjuk Clanbase-en.
  • Mike at home
    majd ha lemegy az ára 7k-ra lehet hogy többen lesznek
  • Mike at home
    biztos hogy szűr
  • Cobra.
    Én tudnék néha menni GPGnetre, de sajnos a Balanced AI is kifog rajtam 1vs1-ben, szóval csak nagyon kezdőkkel tudnék játszani.
    A magyarítást én se ígénylem, ha eleve magyar ferdítéssel jelent volna meg, akkor meg se vettem volna.
  • Lemming
    Én viszont komolyan gondoltam.
    Az a szakmám, hogy hibát keressek. :)

És volt szerencsém lokalizálást végző emberkével együttműködnöm, és nem egyszer többesen is nehézkes volt bizonyos dolgokra ütős fordítást találni.

Úgy egyébként merre van a magyar scene?
    Se clan se honlap se semmi? Annál többre tartom ezt a játékot hogy egyedül customgamezzek külföldiek ellen.

Bár lehet egy külföldi klán jót is tenne nekem, RTS-t még sose toltam "komolyban".
  • gvarga12
    :) emlekszem meg a Civ-re meg a Settlers-re mekkora elmeny volt megtanulni a jatekot meg a nyelvet es a vegen eleg jol erteni az egeszet
    lehet manapsag azert nem tetszenek a jatekok annyira mert mar eleg jol megy az angol meg szinte minden feldolgozas, dehat ez van
    marad a baratno :)
  • lammaer
    No igen, én is arról papolok mindig, hogy a legjobb/legbiztosabb módszer a nyelvtanulásra ha az ember idegen nyelvű stuffal játszik. Az angol tipikusan egy könnyen szótárazható nyelv, már persze ha az ember nem lusta egy kicsit lapozgatni. az SC meg azért nem egy szöveges kalandjáték, hogy olyan bonyolult legyen :)

Ettől függetlenül Rapid munkássága dicsérendő, én biztos nem lennék ilyen önzetlen.

(csak egy magánészrevétel: általában amikor egy játékhoz megjelenik a magyaritás, valahogy egyre több lesz a khm "idétlen" játékos, hülye kérdésekkel, borzalmas ún. trendi helyesirással, csácsumicsázással. Minth a nyelvtudás valami érettséget is jelentene egyben).
  • Mike at home
    nem szoktam magyarításokat használni, elvégre azért van a játék, hogy - mellékessen - bővüljön az angol szókincsem

és ez jobb mint szavakat magolni a szótárból
  • Rapid81
    Csináltam már magyarítást eddig is (Secret Files Tunguska, UT2k3), szóval ne azonosítsatok a HLT eddigi műveivel. :)
  • Mike at home
    jajdehogy
    viccnek szántam :)
  • Lemming
    Ja, értem. Belekötök az élő fába is. :)
    Mondtam: szakmai ártalom. :)
  • Mike at home
    "ha egy mód van rá magyaros legyen a szöveg" :D
  • Lemming
    TEssék mondani mire tetszik gondolni? :)
  • Mike at home
    Hínyá már, dejszen ez a mi katonáink!
  • Lemming
    Ok, ok.
    Szakmai ártalom. :)
  • Rapid81
    Azért lett faj, mert a frakcióról pártok jutnak az ember eszébe, az oldal meg fura lenne. Végülis van emberek, aeon (idegen technológiát használó emberek, bár itt nem tiszta, hogy emberek maradtak-e) meg a cybrans a félig ember félig robotok. Azonban ahogy haladok úgy fog alakulni. És viszonyítási alapnak nézd meg a Secret Files Tunguska letöltéseinek számát és értékelését a magyaritas.hu-n. Már ezeken a képeken is rendes magyar fordítást láthatsz, nem lesz magyartalan. :D
  • Lemming
    Zseniális! :)

Egy sírásom azért lenne:
    Biztos van benne tapasztalatotok, kéretlen kritika, de ha lehet rugaszkodjatok el az angoltól és ha egy mód van rá magyaros legyen a szöveg amennyire lehet.

Pl.: Válassz fajt. Kapásból jobban tetszene -nekem- az 'oldal' szó. Effektíve fajokról nem igen van szó úgyse. Vagy méginkább frakció.

Nem tudom értitek-e. :)

Viszont most hogy minden nélkül csak beböfögtem ide, utána is nézek a csapatotoknak. :)
  • Rapid81
    Benne lesz minden a hírben a magy.hu-n. De egyébként kb 3 hét.
  • vidu01
    Jojo, már minden világos, csak azért kérdeztem rá mert nem találtalak a taglistában. Amúgy mikorra várható a magyarítás, vagy először egy béta verzió lesz?
  • Rapid81
    Tag vagyok, nem enyém a cég. :D
    És azért vettem át, hogy haladjon is, mivel télleg nem történt semmi az utóbbi időben vele. :)
  • Katarn576
    Üdv, nem az övé hanem az enyém, és nem cég hanem csapatom.
    Rapid is ebben a csapatban van, és most ő fordítja egyedűl a játékot mert ha megnézed az oldalunkon a projectek menűpontot, 3 darab játék fordítása zajlik egyszerre.
  • vidu01
    Oké, megvannak a képek, én voltam a láma!
  • vidu01
    Nekem nem jönnek be a képek linkjei, de a honosítás az jöhet! Már keresgéltem magyarítást régebb óta, találtam is egy honlapot de itt már vagy egy hónap óta 1%-on van a projekt, amúgy nem tom hogy a te céged-e?
  • Rapid81
    Paff, nem rakta be a képeket.
    Akkor itt vannak a linkek:

Kép 1
    Kép 2
    Kép 3
  • Rapid81
    Hajj evribodri!
    Készül a játék magyarítása, amit jómagam csinálok. Aki nem hallott még rólam annak esetleg ismerősen hangozhat a Secret Files Tunguska honosítása, amit szintén én csináltam.
    Estére egy kis ízelítőnek fel fog kerülni a magyaritasok.hu-ra egy pár perces videó, amely az intrót és az első UEF küldetés eligazítását tartalmazza majd. Érdemes lesz meglesni.
    Egy pár képet addig is berakok ide, csak úgy ínyencségnek:

• Lemming
    Késő volt, este volt, két replay közt leírtam. :)

vidu: 150 gép. Szép.
    Csak marha nagy balhé ha a czar leesik. :D
  • vidu01
    Kipróbáltam hány repcsi fér el egy CZAR-ba. Sikerült beleszuszakolnom 73 superior fightert, 25 spy planet, meg 52 db gunshipet.
  • Cobra.
    Mivel nem secret, hanem experimental egységek.
  • Mike
    a sims topikban az én dolgom a nemolvasó emberek cseszegetése, de ettől függetlenül, máshol még lehetek hülye :)

keresgéltem arra hogy secret, de nem találtam semmit
  • lammaer
    Mike, csak azt az egyet nem értem, hogy a 2199-ben (2 hozzászólással a tieid felett és még ezen az oldalon) pont ezt az experimental gyártást veséztük, erre megkérdezed megint :) ... ott a 2200-ban lemming olyan szájbarágósan elmondta hogy ihaj.. de látom türelmes a kolléga

csak egy kicsit piszkálódtam na, amúgy nincs semmi bajom. Csak furcsa hogy az emberek milyen szelektiven tudnak fórumozni :)
  • Mike at home
    köszi, megtaláltam
  • Lemming
    ACU-t úgy lehet upgradelni, hogy ha selectálod, lesz egy commander forma ikon a techszint választónál. megnyitod, és válogatsz mit hova szeretnél aggatni rajta.
  • Cobra.
    Campaignban csak a legutolsó pályák második felétől lehet gyártani őket.
    Mint ahogy írták, kell tech3-as engineer vagy SCU és ahol lehet a tech szinteket váltani, ott a 4. ikonra klikkelve jön elő az experimantal egységek gyártási lehetősége.
  • Mike at home
    skirmishben

elég hozzá az egyik?

hogy upgradelem a Parancsnokot?
  • Lemming
    Tehát:

Tech 3 szintű gyárból gyártott építőegység kell hozzá, Secondary Command Unit (Quantum Gate 'termeli'), vagy Tech 3 szintű engineer suittal felfejlesztett Főfőcommander.

Izé. Lehet ez se érthető, akkor viszont írd le kérlek hogy esetleg singleben akarod-e építeni az experimentalokat, vagy skirmishben? Mert singleben csak utolsó 1-2 mapon lehet.
  • Mike at home
    köszi :)
    a felét sem értettem :)
  • Lemming
    Tech 3 engineer, SCU, vagy Tech 3 engineer suittal felvértezett ACU.
  • Mike at home
    a secret egységeket hogy tudom gyártani?

milyen épület vagy egyéb dolog kell hozzá?
  • vidu01
    szvsz