4582
-
#2021 Hi!
Felraktam a demót, de amikor elindítom, akko megjelenik az a kép aztán újraíndíttya a gépet. Vki nem tuggya hol van a hiba? -
JTBM #2020 Ma feltettem a legutolsó patch-et és újrajátszottam a pályát. A Replay-t ugyanott találod, csak pár hozzászólással az eredeti alatt.
Tanulságos, nézd meg, hogyan kell gyorsan fel tech-elni a bázisodat, megvédeni a kezdeti rush-tól, felépíteni az economy-t és hatásosan (kis veszteségekkel) használni a sereget.
Az AI-l tényleg fejlődtek valamit a patch miatt, ezért érdemes volt feltenni. A bázisuk már alakul, az utolsónak a déli részét már nem tudtam volna csak a levegőből szétkapni, de szerencsémre az északi részt elhanyagolta. -
ATX1 #2019 Sikerült amit irtál,Super
Köszi.
-
ATX1 #2018 Szia
Köszi a segitséged,de ezt a szot nemértem,hogy mitakarsz
mondani:Skirmishben nincs,ugye? ezt a szot nemértem.
Azt hitem hogy szétkel löni,ugyanis 1 pros kocka ikon van fölöte.
Megprobálom amit irtál.
Akkor a kommanderel kel ezt végrehajtani,vagyis a robotokkal.
-
virs lee #2017 A TA is csalás nélkül, 0-ról indulva kezdte az építkezést, ami nagy szó volt az akkori előre kiépített bázissal induló stratégiák (Dune2, C&C) közt. Persze nem az AI ennyire fejlett, hanem jól szarrá van scriptelve, custom mapon pl. sokkal trébb. -
#2016 " Ops:Fire Black Sun! Fire it now! "
Ez azt jelenti, hogy a black sun fedőnevű cuccot süsd el (lőj vele).
Amugy nemtom miaz.. Skirmishben nincs, ugye? -
#2015 Lehet, hogy a nyersanyagkitermeléshez vagyok hülye.. Ha ráállítom az ACU-t meg mondjuk 4db tech3 engineert 1 építkezésre, akkor nagy valószínűséggel már mínuszba megy mind az energy, mind a mass. (pedig az extractorokat upgradeelem szigorúan.) -
ATX1 #2014 Hali
Cybran-al vagyok,ha jol emlékszek az ötödik pályán,de van 1 gond! hogy nemértem amit
komentár az ember,angolul.
Utasitások: Ops I would suggest you check your objectives,Commander.Ops,a másik
Ops:Fire Black Sun! Fire it now! ugyirtam le ahogy a szöveg alatt volt.
Nemtudom hogy evel mitakar mondani,mert nemértem.
Valamit szétkéne löni a robotokkal,de nemtudom szétlöni,mert nemhagya magát,ugyanis a tárgynak nemfogy az élete és áll,mind 1 cöveg.
Ha valaki tudja az értelmezést elöre megköszöném.
-
#2013 Supreme Commanderben nincs bizonytalansági tényező (Math_rand függvény)
csak a feltételektől függ (ha a védőhatósugaron belülre céloz az ellen akkor minden esetben le kell lőnie a missile-t) -
#2012 építeni kell missilet, vagy auto-build(assistolható, úgyhogy ha hallod hogy start launch detected, és fullon vagy nyersanyagból,és van a közelben 10-15 SCU, akkor assistal meg tudod építeni a def missilet)
Lényeg: sok SCU építésre specializálva, és ha van nyersanyagod bármit meg tudsz építeni rövid idő alatt -
#2011 A tech A.L.-el az a nagy baj hogy szinte csak és kizárólag exp(T4) egységekkel támad, és így könnyen legyőzhető, hiába küld 3 collosust az A.l, ha egyszer a broadswordok szétkapják őket.Strat defense meg alapkövetelmény a későbbi játékperiódusban (meg 1 t3 arty hogy kinyird, ha épít ő is t3/t4 artyt)
Ember ellen gyenge vagyok, de az A.L.-t ki lehet nagyon játszani(főleg ha mindegyik tech A.l.) -
#2010 Nem vagyok teljesen hülye a stratégiákhoz, régen pl egy csomót nyomtam red alert 2-t, meg AOE2-t, Total War-t, Company of Heroes-t és még sorolhatnám.. Egyiket sem a legkönnyebb fokozaton.. De ez megfingat simán.. És az benne a durva, hogy érzem rajta, hogy nem csal..
Ma pl sikerült végre feltartóztatnom a tech, AI-t (nem gyalulta le a bázist a colossussal), beshieldeltem magam, rengeteg légvédelemmel, stb.. Aztán elnyugodott, egy darabig nem történt semmi, épp elkezdtem előkészíteni egy átfogó támadást, erre strategic launch detected.. Bah.
Ja igen, a staregic missile defense tuti, hogy megfogja a nuke-ot, vagy csak esély van rá? És magától működik, vagy szólni kell neki? -
JTBM #2009 A patch semmit nem csinál, ezért nem tettem fel. Pár olyan bug-ot javít, ami nálam nem fordulhat elő, tehát nem kell.
De azért most majd felteszem és a következő replay már azzal lesz.
Én lennék a legboldogabb, ha az AI legalább egy kis kihívást jelentene... -
#2008 Miért? ennyit változtattak a patchel? -
#2007 Lehet hogy ezért megy neked a 1vs3 -.- -
JTBM #2006 Alap, patch nélkül. -
vidu01 #2005 Milyen patchet használsz? 3220al nem megy. -
JTBM #2004 Az ígért replay:
1 vs 3 AI -
#2003 Csak annyira, mint amennyire egy OmniSensor. -
Borg #2002 Én csak tech leveleket szoktam rá tenni, meg max personal shieldet... -
#2001 commanderre pakolható cloaking cucc mennyire hatásos? -
Borg #2000 Ja, meg hogy ne a bázisod közelében lőjék ki... -
Peakman #1999 vagy kinek van jobb gazdasága amiből következik hogy jobb és nagyobb serege és ezt mennyire tudja írányítani,kezelni
a commander csak egy cél a pályán assasination módban, de annihilationban már nem az számít hogy fú én commanderemen 9 teleport 4 atom és 9 pajzs van hanem az hogy ha már megvan rajta a cuccos akkor a pályán ki is használod, nemcsak úgy fityeg rajta -
JTBM #1998 A Commander-nek építhetsz Tech 2 v. Tech 3 Engineering Suit-ot és onnan már tud Tech 2, 3 v. 4 épületeket építeni, meg persze gyorsabban is épít.
A Commandernek a két kezére és a hátára kell upgrade-et építeni és utána jön a következő szint.
szvsz nem nagyon érdemes a Commandert upgradelgetni, mert úgyis arra megy ki a játék, hogy ki tudja a legjobban eldugni a Commander-ét... -
JTBM #1997 Igen, de sokkal könnyebben le tudja lőni az esetleges légvédelem.
Könnyebben be tud repülni a légvédelem fölé is...
Ha nagy tér van a két bázis között és ott tiéd a légtér, akkor SB is jó választás, de ha kis helyed van manőverezni v. a légtér nem egyértelműen a tiéd, akkor inkább HG. -
Snipa #1996 de maga a commander valhat tech2 es tehc3 as szintuve?
vagy csak olyan szintu epuleteket tud epiteni?
-
#1995 Szvzs a tech3 bomber jobban bünteti.. -
JTBM #1994 Colossus-t Broadsworddal lehet legjobban kinyírni + kell pár Tech 3 Fighter, hogy letakarítsa az ellenséges légierőt. (Ha van)
De 10 Broadsword is elég lassan tudja csak leszedni...
Lehet lőni még Mobile Rocket Launcher-rel is, de szerintem nem túl sok kárt tesznek benne...
Ha valaki meg tudja védeni a légitámadásoktól a Colussus-át, akkor az elég nagy kárt tud tenni egy bázisban... -
#1993 Az fura.. Elvileg ha a building-el kapcsolatos kezét fejleszted, akkor tud egyre magasabb tech szintű dolgokat építeni..
btw. továbbra sem tudtam még leteríteni a tech ai-t.. És iszonyatosan irritál a Colossus.. Akármit kap, nem fekszik meg.. A CZAR kipukkan pillanatok alatt, az a szar meg simán elballag a bázisig úgy, hogy 8 strategic bomber szórja, lövi vagy 15db tech2 point defense meg egy halom mobile rocket launcher.. gyáááá.. -
Snipa #1992 kerdes, commandert hogy lehet tech2 majd tech3 ra fejleszteni?
kifejlesztettem mindket karjan plus a pancelt de nem jott elo olyan lehetoseg hogy tech2 legyen a commanderem...
-
JTBM #1991 5 AI ellen azért már nehezebb lenne, mert a 4. és 5.-nek már jutna elég ideje arra, hogy felépítsen egy hadsereget és egy erős bázist. -
JTBM #1990 Megvan a Replay, érdekes végignézni, hogy mit lát a 3 AI a saját nézőpontjából és hogy hogyan alakul az Economy.
Este felteszem a gamereplays.org-ra.
A játék leírása:
A legközelebbi Balanced AI rush-olni próbált, aminek az eredménye az lett, hogy az általa termelt mass a bázisom előtt füstölgött.
Ahogy elkészült 3 Broadsword-om és kb. 4 Bot, megtámadtam és ki is nyírtam.
A replayben figyeltem és az Economy-ja mindig kb. az enyém szintjén volt mass-ban, csak az energy-t hanyagolta el. (Egyébként a többi AI is elköveti ezt a hibát...)
Ezután kinyírtam a 2. Supreme AI minden nem a bázisán található bányáját, Firebase-ét, majd felpuhítottam az egyébként közepes bázisát kb. 5 mobile artillery-vel, majd ahogy a légvédelem egy része megsemmisült, bementem a Commander-ért az időközben 10-es Broadsword csapásmérő egységgel.
A gazdaságot ekkor már egyáltalán nem építettem, mert nem volt rá szükség.
A 3. Tech AI erősen rámvert mass és energy termelésben, nekem 100 alatt volt a mass, neki 200 felett. De nem épített hadsereget, a légvédelme néhány ponton egész jó volt, de néhány ponton gyenge.
Neki is felpuhítottam a bázisát, de észrevettem, hogy a Commandere egy kevéssé légvédett helyen áll és akkor már kb. 15 Broadsworddal kivégeztem. -
vidu01 #1989 3220-as patch -
Snipa #1988 koszi replayeket, de valamilyen oknal fogva mior lejatszanam oket aszondja "unable to load"
elkepzelheto hogy mas patchel voltak keszitve?
nekem ez van fenn: 1.0.3217
volna ujabb? -
vidu01 #1987 duplaklatty a replayre akárhol van és már megy is. legalábbis nálam! -
#1986 Ha le akarsz játszani utólag replayt, akkor is a replay könyvtárba kell rakni, és a SupCom indítása után az Extras-nál éred el -
#1985 a save könyvtárat meg érdemes rarba betömöríteni, mert 1 save lehet 60-100MB is -
#1984 A c:\doc&settings\user_name\local settings\applicattion data\gaspowered games\supreme commander\replaysbe
menti mindíg az utolsó lejátszott játék replay-ét Lastgame.supremecommanderreplay néven ezt átnevezed pl JTBM_1vs4Al.supremecommanderreplay-re és máris nem írja felül a következő játékod -
Borg #1983 Tőlem kérdezed? Én nem vagyok ennyire prau benne :D -
JTBM #1982 Hogyan kell menteni Replay-t?