Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike, csak azt az egyet nem értem, hogy a 2199-ben (2 hozzászólással a tieid felett és még ezen az oldalon) pont ezt az experimental gyártást veséztük, erre megkérdezed megint 😊 ... ott a 2200-ban lemming olyan szájbarágósan elmondta hogy ihaj.. de látom türelmes a kolléga <#worship>

csak egy kicsit piszkálódtam na, amúgy nincs semmi bajom. Csak furcsa hogy az emberek milyen szelektiven tudnak fórumozni 😊

Mike at home
köszi, megtaláltam

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

ACU-t úgy lehet upgradelni, hogy ha selectálod, lesz egy commander forma ikon a techszint választónál. megnyitod, és válogatsz mit hova szeretnél aggatni rajta.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Cobra.
Campaignban csak a legutolsó pályák második felétõl lehet gyártani õket.
Mint ahogy írták, kell tech3-as engineer vagy SCU és ahol lehet a tech szinteket váltani, ott a 4. ikonra klikkelve jön elõ az experimantal egységek gyártási lehetõsége.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Mike at home
skirmishben

elég hozzá az egyik?

hogy upgradelem a Parancsnokot?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Tehát:

Tech 3 szintû gyárból gyártott építõegység kell hozzá, Secondary Command Unit (Quantum Gate 'termeli'), vagy Tech 3 szintû engineer suittal felfejlesztett Fõfõcommander.

Izé. Lehet ez se érthetõ, akkor viszont írd le kérlek hogy esetleg singleben akarod-e építeni az experimentalokat, vagy skirmishben? Mert singleben csak utolsó 1-2 mapon lehet.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Mike at home
köszi 😊
a felét sem értettem 😊

Tech 3 engineer, SCU, vagy Tech 3 engineer suittal felvértezett ACU.

Mike at home
a secret egységeket hogy tudom gyártani?

milyen épület vagy egyéb dolog kell hozzá?

szvsz

Monkeylord vs fatboy : sztem egyértelmûen a pókica a jobb, univerzálisabb, õt nyugodtan elküldheted egyedül portyázni, tud magára vigyázni (de legjobb a 2-3 együtt 😄), jo a légvédelme hamar leszedi a repcsiket, kisebb unitokat messzirõl kilövi, meg vagy 3x fürgébb a fatboynál. Fatboyt hamar szét lehet szedni levegöböl, 4-5 gunship kicsinálja (hogy a t3 bomberrõl meg ne is beszéljünk), t2 arty marha könnyen belövi, a shieldje meg hamar kipukkan neki. Mondjuk bázis defendre kitünõ, meg mégiscsak egy factory, de szerintem nem a támadás a legfõbb erénye. Végére hagytam a lényeget, a spiderbot feleannyiba kerül mint a másik (na jó kicsivel több). 😄DD

Az armorja nem sokat ér az ML-nek, de ez igaz a Fatboyra is. Hiába van utóbbinak shieldje is. Talán a Fatboy fegyvere nem sebez túl sokat a monkeylordon nemtom. De pl a colossus, ha közelharcba kerül letarol 3-4 monkeylordot is.
Szal ilyenek ellen már messzirõl meg kell kezdeni a védekezést 😊 Fatboy ugye elég messszire tud lõni, de a T2 arty azért elõbb belövi. A ML közepes hatótáv, a colossus meg csak maga mellé..
A töltött káposzta annál jobb, minél többször melegitik fel <#vigyor2>

No, ma hajnalban sikeresen kivégeztem az ominózus küldit. Elsõ lépésként feltoltam az egységlimitet 1000-re, csak a biztonság kedvéért - a max létszám 860 volt, úgyhogy csak egy picit 😊 mentem az eredeti 500-as limit fölé. 5-6 Fatboyt húztam fel a szárazföldi hullámok feltartóztatására, de azért meglepõdtem amikor 4-en lõttek egy monkeylordot, az ennek ellenére azzal a nagy piros lézerével letarolt két fatboyt mielõtt hajlandó lett volna feladni. Ennyire tápos lenne az ML?

Mike at home

Mike at home
Total Annihilation

Gunn69
Mi az a TA?

Mike at home
köszi

GanXstaZoleeWrk
mind2öt lehet jobb gomb hosszan akkor mutatja alakzatot ballal meg változtathatod.

lehet asszem del és insert vagy page up/down 😊 dönteni space 😊

GanXstaZolee#2709

Mike at home
pár kérdés:

1 lehet alakzatot állítani? ha sok egységet küldök vhova akkor szeretnek egy vonalba felállni
2. lehet a térképet forgatni, dönteni?

Mike at home
csalódott azért nem vagyok
de pl. a C&C3-tól többet vártam, nem egy felmelegített 6 éves programot

Nos, az elsõ benyomásom nekem is ez volt... különösen az egységek mérete miatt voltam kicsit csalódott. De azért van különbség, próbáld csak ki kicsit tovább.
Gépigény: fog az szaggatni, ne aggódj 😊

Mike at home
no megnéztem

ez tiszta TA, csak az egységek nagyon picurik
a parancsnok meg iszonyat hatalmas 😊

a pöceguru szerint irtó hardverigényes, hát én nemtom, nekem eddig nem szaggatott, igaz nem is volt 500 egység a képernyõn

az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a C&C3-t azért húztam le, mert tökugyanaz mint az elõzõ, max az egységek kicsit mások, de még a nõi hang is ugyanaz, ez nagyjából a SC-re is áll, igaz itt azért vannak újítások is, de nagyjából ugyanaz a recpt, ugyanaz a metódus, ugyanaz a gyártási folyamat mint az elõdnél

Közepsõ fokozaton tolom, nem vagyok mazó 😊
Ehh, ha tudtam volna hogy a mobil gyár lõ is, biztos felhúztam volna 1-2õt.

A legnagyobb bajom végüls az volt, nem készültem szárazföldi harcra, nyilván ha tudom hogy nem a hajókázás lesz a domináns akkor átállok 😊 Visszatölteni én se töltöttem, végülis úgy nézett ki sikerülni fog, csak aztán marha lassan töltött a blacksun és nem nagyon birta az elsõ odaérõ monkeylord tüzét (ejj, ha a battleshippekel - volt vagy 8 - átérek mellé akkor egy darabig még vissza tudtam volna verni az ellent, de hát a fene gondolta hogy egy ekkora épület ilyen hamar lebomlik 😊 )

Cobra.
Miért, tudsz érthetõbb megfogalmazást? <#vigyor4>
A Mobile Missile Launcher-t nehezebb leírni, és nem is biztos, hogy egybõl tudja mi az.
Fat Boy meg leszedi a Monkeylordot mielõtt az lõtávolba érne. Szerintem a legerõsebb Exp egység (A Aeon Colossusnak több ugyan a HP-ja, de szörnyû lassú és nincs légvédelme, ráadásul elég kicsi a fegyverének a hatótávja, Fatboy meg kb a T2-es artillery lõtávját tudja).

Na az a mobil gyár a Fat Boy.
Nagyon messzire lõ egész keményet, ha mokeylordot nem engeded közel le is szedi õket lassacskán.

Én amúgy azt csináltam, hogy mikor rájöttem szutyok mód nincs limitem építeni, ctrl+k-val leírtottam egy csomó kisebb unitot, épületet és mint a vadbarom húztam fel a klink hammereket meg t2 pd-ket, közben kényelmesen elkezdtek jönni a titánok is (ugye pár t3 engineer egész jól boostolja már õket). Csatahajók amúgy megeszik azt a sereget, csak a szárazföld közepe az ami necces lehet.

Direkt nem töltöttem vissza, izgalmas is lett, igaz én a parton TML-t is tettem párat, így egyszerûbb is volt.

Mivel én nuke helyett duke-okat tettem a mapra, a középsõ sereg felét el is vitte egy szerencsés találat. 😊

rakétás autó 😄D
Cobra.
Milyen nehézségen játszod a campaign-t? Érdemes T3-as Gunshipeket és bombereket gyártani, illetve én 4 T3-as Battleshippel (meg a bombereke/gunshipek) elég jól megfogtam a Cybran támadást (persze az északi állomások elestek, de a fõbázisig nem jutottak el). Fõldi védelemre még jó a T3-as robot is T2-es rakététás autóval a háta mögött, illetve nem árt pár T3-as artillerys kocsi. Északon van 2 (ha jól emlékszem) T2-es missile launcher, azokat ne felejtsd el, Monkeylordok ellen az is elég hatásos.

Jaja, jól sejted. Idõközben rájöttem, mi a gond: igaz hogy a küldetés elején azt mondja hogy minden technológia a rendelkezésemre áll, azért mégsincs igy - szép lassan adogadja be az utolsó pár t3-as épületet és egységet meg az exp egységeket, azzal szinkronban ahogy nyitja egyre nagyobbra a térképet.
Miután tegnap elmagyaráztátok hogy is megy a dolog, nekifogtam a küldinek. Egész jól ment minden, stratégiai atommal szépen leirtottam az ellent amikor jött az utolsó fázis - elkezdett tölteni a blacksun. Na ez beszivatott, mert eddig az ellen alulról-jobbról jött, most meg felülrõl balról kezdett özönleni, persze gyárak sehol, csak úgy megjelennek a térképen hullámokban. Ráadásul eddig szárazföldi egységekkel nem találkoztam, ergó szárazföldi védelmem is csak az volt amivel az elején inditott a küldetés. A nyitólépés 2 v 3 nukleáris csapás volt a bázis északi részén, mivel ott nem volt védelem huss... de ez még nem is volt gond, középen érinthetetlen voltam, a gazdaság meg dübörgött 😊. Kb 60%-ig jutott a black sun (éjjel 1 felé) amikor egy elég ütõs szárazföldi hullámot kaptam - 3 nagy csoport jött egyszerre. Volt raktáron pár nuke, azokkal kicentiztem hogy hova is kéne dobni hogy elkapja a támadókat, de meglepetésemre maradt túlélõ - ha jól láttam 3 monkeylord képében. Ezekhez már nem volt idõm mit hozzávágni (a t3 battleshipek meglepõen keveset sebeztek rajtuk), sajnos légvédelemre és flottára gyúrtam, és már jóval elõbb beleütköztem az egységlimtbe, emiatt hiába tudtam volna termelni mint az ökör, se épitkezni se gyártani nem tudtam semmit 😞 (exp szárazföldi egységekbõl ekkor csak a mobil gyárat kaptam meg, ami asszem sokatnem segitett volna)
Mindenesetre utánanézek, hátha valami cfg fájl piszkálással feljebb tudom tornázni az egységlimitet, hülyére butitom a játékot ha kell hogy menjen, de emiatt kikapni... 😊

Ha jól sejtem akkor te a blacksun-t véded, lehet hogy a fatboyt késõbb adja be...

Köszi, akkor világos. Elvben a 6. pályán vagyok a kampányban (és a narrátor szerint minden techet a rendelkezésemre bocsájtottak), de a t3 enginereknél csak valamilyen tengeralattjáróval keresztezett anyahajót találtam....

Az experimental unitokat nem a factorykban kell építeni (nagyobbak mint maga a factory). Választasz egy tech3 engineert ott a 4. fült és leteszed a mapra valahova. Mondjuk kampányba csak az utcsó pályán tudsz exp. unitokat csinálni (asszem a 6. lehet mindegyik fajnál).

A gyárakhoz semmi. Ugye minden gyárnál, engineernél, SCU/ACU-nál van oldalt a tech szint választó panel.
Na. Tech3 Engineer és bármi más ami tud tech3-mat, választhatja a tech3 ikon alatti experimental ikont.
Ezeket tehát nem gyárban, hanem engineerrel építed. Mivel nagyok, ezért el kell helyezni õket nem férnek egy gyárba. 😄

Sorry ha túl szájbarágós.

Megint lenne egy kérdésem: az experimental egységeket is a gyárakban lehet épiteni mint régen a TA-ban?

Mert kampányban ott tartok, hogy elvben mindent épithetek már (ezt mondták 😊 ) de ha egy gyárban a szintválasztónál a 4. ikont (kör alaku) akarom választani akkor inaktiv, és a tooltip azt mondja "a tech3 engineer, upgraded ACU or sACU is required to build experimental units". A mondatot értem, vannak is tech3-as enginereim, de ennek mi köze a gyárakhoz?

Én is TA fan vagyok, NAGYON is. (Mai napig fent van, zenéje bent figyel mp3 lejátszóban, stb. 😊

Úgyhogy csak azt mondhatom: Nézd meg a demot.
Nekem nagyon bejön az SC, de azért nem hozza a TA életérzést. Néhol több, néhol kevesebb.

Demo tudom nem a legtutibb megoldás, de a másik lehetõséget inkább nem ecsetelem.

Single playerben egyébként -nekem- tetszett, bejött a 3 kampány, néhol le is izzadtam.
Multiban nagyon tuti, bár stratégia lévén a pr0 playerek iramát elkapni nem feltétlen egyszerû, és a balance sem az igazi még.

Mike at home
sokan vesznek mostanában eredeti játékokat
ha mondjuk ezt is 7k-ért adnák, mint a R6 Vegast, vennék is belõle mindjárt kettõt

Mike at home
TA-n nevelkedett ember vagyok
azt olvastam ez kvázi TA2

mennyire igaz ez?

és mi a különbség a kettõ között? Csak több minden van a +4Gb-ban igaz?

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Methylisocloro
Van egy 2 GB-os RIP verzió , a pcgurusok biztos azt használják 😊

de akkor miért írja a PC Guru 2 GB-nak? talán ezt nem full telepítésre érti?

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Az egyik helyen láttad jól, kb 6,5 Gb lesz az.<#nevetes1>

Mekkora méretû a telepítõ? egyik helyen 6Gb-nak másikon 2-nek láttam

Hmmm, örülünk, de igazán belelehetett volna tenni az elsõ peccsbe is!

ja elég egszerû:
energia termelõ, metal termelõk bármilyen fogyasztó mellé csökkentik a fogyasztását

energia, metal raktár, bármilyen termelõ mellé növeli a termelést
SötétBarom
jóhír..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Gyár mellé energiát illetve MEx (Metal Extractor) esetleg fabrictor de az nem tul koltseg hatekony.

MEx köre mass storaget, növeli a kitermelést. Mass fabricator köre vagy mass storaget vagy energiat, mass storage növeli a kitermeleset, energia meg csökkenti a fogyasztott energiáját (Tech1 mellé csak energia, tech3 nal mar lehet gonoldkozni esetleg storagen is)

Pajzs mellé energiát hogy kevesebbet egyen esetleg.

nagyjabol ennyi
Abban tudna valaki segiteni, a gyárak mellé felhúzott "nyersanyag" épületek pontosan miben is számitanak? Illetve hogy milyen épületeket érdemes "összekötni" egymással?

Köv patchben Engine optimalizálás lesz ! Magyarul mindenkinnél jobban fog menni a gama !!!!

Várható kiadás: Április vége / május eleje
Alwares
Köszi a választ! Asszem ujra kell hogy rakjam, bár ez nem lesz rövid menet...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Köszi. Hát sajna a makróm még nagyon rossz ebben a játékban. Túl lassan alakul a gazdaság 😞 Dehát gyakorlat teszi a mestert.

kb annyira mint egy single
mikro-makro ugyanúgy kell,de nem gáz,ez nem w3 szintû mikro hála istennek 😊