4582
-
#2701 Firebase magyarul kb harcállást jelent, egy bázis, ami fegyverekből áll (tehát jó adag T2-es, T3-as lézer, AA meg artillery).
Én tegnap próbáltam egy 20-as térképet 3 gép ellen (mind külön volt, de a térkép olyan, hogy az elején inkább csak 1vs1 a két oldalon), de mire elkezdtem összehozni a támadóerőmet, addigra az oldalamon lévő Aeon már küldött 2 GC-t is. Persze le is gyalult. Úgy tűnik a 10-es térképen azért tudom könnyen leölni a gépet, mert nincs elég nyersanyaga, de itt volt bőven mass deposit, így a pazarló építkezése mellett is maradt bőven anyaga Expek létrehozására. -
vidu01 #2700 működik -
kuks #2699 A magyarosítás nektek működik? -
#2698 sca ui mod -
#2697 #2618-asnál vannak modok, én az első 3 linkben lévőt használom([NEW 06/16!!] SCA UI MOD - NEW FINAL VERSION 3.0) , 4th dimension, iletve és az exavier's mod collection, ja és a sorian AL-t -
maniac001 #2696 Mit takat ez a firebase elnevezés -
Borg #2695 Én egy olyan modot használok, amitől van egy plusz exp egység. Lényegében egy lerakható turret, ami a közepes távolságra az exp egységek fegyverével tud lőni. Ez is jó lassan épül meg, meg gyenge is, viszont jól sebez. 2 ilyen már megállít egy GC-t éppen hogy (de inkább 3) :)
Sok értelmük nincs, mert a nyersanyagukból egy rendes exp egység is felépülne, de végülis nem rosszak. -
maniac001 #2694 Ti milyen modokat használtok? Érdemes egyáltalán ilyeneket használni? -
#2693 remek -
Borg #2692 Talán az egyetlen game jelenleg, ami _ugyanolyan jól_ fut Vista alatt, mint XP-n. -
#2691 sziasztok! fut a game vista alatt?? tervbe van véve ennek a játéknak is a beszerzése, de csak ha fut vista alatt -
Borg #2690 Szerintem az alapvető különbség ott van, hogy te relatíve nagy mapokon játszol, míg mi akiknek gyengébb a gépük max 10-esen. És ott az egyik leghatékonyabb fegyver a T2 Arty, nekem volt már 254 killes is a végére :)
Ugyanígy, a GC-t is kurvanehéz megfogni, mivel előbb van nálad, minthogy bármivel is leszedhetnéd. Szal ilyen szempontból minél nagyobb a map, annál könnyebb védekezni ellenük. -
JTBM #2689 Ha GC ellen légierő nélkül akarsz harcolni, akkor ahhoz 9 SM kell. Ezekkel a GC elé kell célozni. Azt, hogy mennyivel, gyakorlat kérdése. Függ a távolgságtól!!!
2 sorozat végez a GC-vel, persze ha talál... Kb. 3 sorozat időd van attól a pillanattól, hogy a GC lőtávolba ér. Tehát egyet hibázhat az ember...
ML ellen már egyetlen sorozat is hatásos, de az gyorsabb és nehezebb eltalálni...
A játékban szerintem a T2 Artillery az abszolút használhatatlan fegyver. Ha építek egyet és mondjuk kemény harcok dúltak végig a környéken, akkor is csak max. 50 kill lesz az eredmény átlag 10-20. Ugyanazon a firebase-en egy T2 point defense-nek lesz legalább 300 kill-je...
A legtöbb kill-je viszont mindig egy T3 artillery-nek v. maVor-nak lesz... -
JTBM #2688 Az elején egy játékos gyorsabban tud építkezni, mint egy AI.
Nekem hamarabb van meg minden épület, experimental, stb, mint az AI-knak.
Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy az ember le tudjon győzni 3 AI-t...
Nekem egy T3 Air factory-t 4 T3 Engineer támogat, ezzel igen gyorsan lehet legyártani egy komolyabb air force-t.
maVor építését pedig már nem is T3 Engineer-ek végzik, hanem 6 db termelésre upgradelt SCU + a termelésre upgradelt Commander.
Mostanában a sorrend: 2 T1 MC, 4 T1 PG, 2 T1 MC, LF, 5 PG, ...
A legtöbb játékos azzal ront, hogy a mass-ra koncentrál a power helyett. Én mindig a power-re koncentrálok. Főleg az elején nagyon sok mass-t tudnak adni a gyűjtögető engineerek. Főleg, ha az ember jó helyre tudja őket elküldeni, ahol nem találják meg őket és nem bombázzák le.
A terjeszkedés helyett is érdemesebb először a bázison található 4 MC upgradelése. A bázisnak általában nagyon erős védelme van, de az elszórt MC-k az ellenséges air v. land force szabad prédája...
Éppen ezért amint elkészült egy T3 Gunship, érdemes egy kis barátságos látogatásra küldeni a szemmel láthatóan kevéssé védett ellenséges MC-k szétlövésére. ;-)))
Mindjárt lassabban terjeszkedik az ellen, ha nem áll neki annyi mass a rendelkezésére. ;-))) -
#2687 -
vidu01 #2686
Supreme Commander Forged Alliance videó -
vidu01 #2685 Colossus ellen legjobb a CZAR, már ha van (én szoktam kószáló ellenséges engineereket foglalni skirmishben). 1 vs 1 be minden exp unitot üt, kivéve talán soul ripper, de lehet azt is. -
#2684 Akkor bocs, mintha olvastam volna valahol.... Lehet itt..... Akkor marad a 30 db T2 lezeragyu (vagy mi a neve) az tuti jo (tapasztalat)... A ACU mat kilotte nemreg egy startegic missile.... Full health rol haltam meg es meg csak nem is szolt hogy lovik.... Meg regebben ... -
Borg #2683 Hogy lenne már hatásos, ha egyszer nem is célkövető? Még ha kb el is találja, akkor se karcolja meg szinte... -
#2682 Szart se ér tapasztalataim szerint :D -
#2681 Es mivan a startegic missile el a ML ellen nagyon hatasos.. Colossus ellen nem...? -
#2680 Nem LoL.
=)
Engem irritál, hogy az a szar még egy atombombától sem dől el.. -
maniac001 #2679 Azt hol látom ingame hogy hányas verziószámú a game a patchelés után?
Egyébként segített hogy újraraktam és hagytam hogy a GPGnet frissítse. -
sickb #2678 lol -
#2677 Kellene néhány addon földi egység, kifejezetten experimentalok ellen.. Mondjuk gyors tankok, amik körbe tudják lőni a colossust drótokkal, és így elesne (ugye amig fölkel lehetne lőni).. Vagy valami ilyesmi..
Esetleg egy C&C3 féle emp ágyú, ami ki tud kapcsolni a hatósugarán belül mindent egy rövid időre.. -
Borg #2676 De honnan van neked "egy raj" strat bombered, mikor ő már jön a colossussal? Kb ha 3-at meg lehet építeni annyi idő alatt, és akkor túloztam is... főleg ha még másra is kell nyersanyagot fordítani közben. -
JTBM #2675 Szerintem a földi experimentálok gyengék. Mivel nincsen jó mobil légvédelem, ezért egy Colossus-szal is gyorsan végez egy raj T3 Gunship v. Strategic Bomber, ha nem EON-nal játszik az ember.
Egy 20x20-as map-on ráadásul messze kell neki elgyalogolnia, szinte biztosan lesz olyan rész, ahol az Air Force szabad prédája lesz...
Nekem a bázis védelmét Fatboy-ok szokták ellátni, na, azok ellen nem sokat ér akármelyik földi experimaltál. De egy CZAR már szétszedi, nem is beszélve egy Soulripper-ről...
Ráadásul a 20x20-as map-on van idő, hogy az ember jól beássa magát és az ellenség mondjuk 3 T3 ágyú keresztüzében legyen, ha egy Firebase-t akar lerakni.
Az első próbálkozásom nekem is az volt, hogy elfoglalom a map közepét és oda építek egy Firebase-t 4 T3 ágyúval amik majd jól elintézik az ellenség összes bázisát.
De, erre mind a 3 épített 2 T3 ágyút és szanaszét lőtték a Firebase-t...
Ehelyett UEF-fel jó a maVor, mert annak minden benne van a lőtávjában és messze pontosabb a T3 ágyúknál...
A földi experimentálok a kisebb, pl. 10x10-es map-eken veszélyesek, mert ott olyan közel van egymáshoz a szomszéd bázis, hogy a strat bomber jó eséllyel berepül egy T3 AA légterébe és vége lesz, mint a botnak... De a 10x10-es csaták teljesen máshogy zajlanak, mint a 20x20-as háborúk... -
Borg #2674 Szerintem elbaszták rendesen ezzle, hogy az exp egységeket így felturbózták. Amit a CZAR művel az is egy vicc, de a Colossus méginkább. Edddig is masszív volt, de most aztán még inkább.
Én mindig Cybrannal megyek az Aeon ellen, de CZAR ellen szinte nincs védelem, mert repülőkkel nem lehet megállítani, csak T3 AA-val, azokbók 2 is megállítja, csak éppen rázuhan mindenre, és akkor is mindent szétbasz, hiába lőttem le. A colossus ellen meg CSAK repülővel lehet védekezni, mert csak azok tudják még út közben kilőni. És ezekből is csak a strat bomber, ami meg méreg drága, és lassan készül. Az AI első colossusánál még messze nincs elég strat bomberem. A T2 artyk alig találják el / alig sebeznek rajta, szintúgy a missile. Még ML-ből is legalább 2 kell egy Colossus leszedéséhez, és azt a kettőt is igen jól kell manőverezni, mert a Colossus secperc alatt kilövi ha eltalálja a lézerével. A T4 Gunship elég jó, de abból is legalább 2 kell, hogy időben megállítsanak egy Colossust.
Kéne valami olyan mod, ahol semelyik fél nem használhat exp egységeket. -
JTBM #2673 Játszottam egy 20x20-as pályán az UEF-fel 3 Tech AI ellen.
2 és fél órás volt a harakiri, nagyon kemény küzedelem volt.
Az AI-k egyenként legalább 20 Experimentalt küldtek rám.
A legnehezebb az új, megerősített Air experimentálok ellen volt.
Egy új Soul Ripper 5 T3 AA ellen, amiket 3 T3 Shield véd is képes kilőni 1-2 T3-AA-t, vagy amit megcéloz.
Az új CZAR képes 4 T3 AA és 1 T3 Shieldből a Shield-et kilőni, a többire meg rázuhanni. A légvédelme meg olyan erős lett, hogy csak T3 Gunshippel lehet megtámadni, mert a T3 Fightereket lenyírja se perc alatt...
Az egyik AI ellen építtem egy nagy Firebase-t 3 T3 Artillery-vel. Ezt a Firebase-t rendesen támadta, de nem sikerült szétszednie.
Ezt az AI-t nagy nehezen sikerült legyengíteni, majd teljesen felszámolni.
A másik AI ugyanezt játszotta el velem és elkezdte lőni T3 Artillery-vel az én bázisomat. Szerencsére csak 2-t sikerült befejeznie az ellencsapásomig.
Építettem egy maVor-t. De még egy maVor-ral is rengeteg időbe került a győzelem.
A túloldali AI pedig Stoneager-rel lőtt elég jó gyakorisággal. Még szerencse, hogy eltérően más játékoktól, most építettem a főbb bázisaimra Nuke Eliminator-t...
A maVor után még építettem egy Stoneager-t is, amivel, plussz 2 Fatboy-jal sikerült kinyírni az utolsó ellenfelet is.
Mindenesetre ez a csata már inkább háborúra hasonlított, ment a gyilok mindenfelé, nekem is rendesen voltak veszteségeim és inkább fárasztó volt, mint élvezetes... -
#2672 szerintem installald ujra majd netről szépen updateld ahogy ő akarja gpgneten keresztül. -
maniac001 #2671 Nem értek valamit. Egy külön patch csomaggal feltettem az összes patchet. Aztán indítanám a multit GPneten keresztül, írja hogy új patch elérhető. Elkezdi, majd patch aborted. megint ott a start gomb. megint elkezdi, megint aborted. Mi a francot akar felrakni? És ha akar miért nem rakja fel? Semmi hibaüzenet, csak a log fileban hogy aborted. -
#2670 Ja az AI epit 6-7 gyarat is es utana nem epit semmit belole..!! Lattam 7 hajogyarat es foldi egysegeket kuldott.... Csak ember ellen jo igazan... -
#2669 AI legnagyobb hibája, hogy repülőt meg hajót alig épít, meg előbb legyárt 4-5 gyárat és csak utána gyárt egységeket. -
#2668 Ja AL-ről: 2 ember fejlesztette 1 hónapig az AL-t, ahhoz képest egész jól teljesít, míg Sorian (Al modder)meg vagy 5 hónapig, igaz minden doksi nélkül link -
JTBM #2667 Cheater AI-t nem szeretem. Akkor legyen inkább több...
Egyébként szerintem a patch után bizony nagyon kemény az AI, már csak pár dolgot kellene megtanítani neki:
- Védje le a bázisát pajzsokkal.
- Használjon nagy tömegben repülőgépeket védekezésre.
- Használjon nuke-ot. (Ha egyet épít, azzal már hatalmas költségbe veri az ellenfelet...)
- Építsen több T3 Artillery-t.
- Használjon tömeges repülőgép támadásokat.
- Használjon kombinált Experimental + repülőgép + szárazföldi támadásokat.
Mivel az AI képes sokkal jobban összehangolni egy támadást, mint egy ember, ha a fenti pár szabályt betartatnák vele, akkor nem lehetne megverni 1 a 3 ellen... -
#2666 igaz más mapon volt, 10*10-esen, míg a Seton's 20*20-as -
#2665 A legerősebb A.L.-t modokkal lehet behozni (Sorian Al cheater verzió)
én 3 tech Alt a Seton's-on simán ledaráltam(volna ha nem unom meg hogy az 1órás játék 2 óráig tart single core :( )
addid 2 cheater sorian al kinyirt(a végén az egy szál commanderrel a viz alá mentem, és próbáltam visszajönni, de persze nem sikerült) -
JTBM #2664 Tegnap játszottam egy jót 3 Tech AI ellen. Szerintem a tech AI a legkeményebb. Bár én nem szoktam rush-olni, főleg nem 3 távoli AI ellen...
Sikerült megint csiszolnom a bázis építési módszeremen. Mire az első T1-es bomberek feltűntek a bázisom felett, nekem már volt 2 T2 mobil AA és 1 T2 AA építés alatt.
Mire az első Monkeyboy bekopogtatott, nekem már volt 10 T3 SB és 10 T3 GS-em. Ezek annyira gyorsan kinyírták a MB-t, hogy kényelmetlenül távolra kellett küldenem a SCU-t, hogy begyűjtse...
A legdurvább experimental szerintem a Soul Ripper lett. Az mindig szétlő valamit azon a Firebase-en, amit megtámad...
Kipróbáltam az SCU economy-t. Gyártottam 6 SCU-t és felupgradeltem őket full-osra. Az energiát ez 10-15K-ra nyomta fel, de a material-ra nem jók. Arra vagy terjeszkedik az ember és elfoglalja a material pump-okat, vagy material convertereket épít.
A csatát 4 db T3 artillery nyerte meg nekem. Fantasztikus sebességgel tudják szanaszét szedni a legerősebb bázist is... A clean-up munkához most először bevetettem nuke-ot is. De az nagyon drága és túl olcsó védekezni ellene. Egy nuke silo kb. egy T3 artillery ára, de abba még a rakétát is le kell mindig gyártani. A robbanás meg nem hat túl nagy területre...
Legközelebb megpróbálok majd gyorsan nyerni, de nem rush-olva. -
maniac001 #2663 A hadjáratot nyomom az UEF-el kezdve. A 3. pályán vagyok de durván szívat a gép. A 2. pálya is közel 3 órán át tartott. Tényleg nem lehet C&C stílusban nyomni, így hát tanulnom kell :)
Jaj de vártam egy ilyensmi stratégiát. Ahol tényleg számít a taktikai érzés. Skirmishben meg para az egész mert nem tudom mikor támad és mivel (atom esetleg). Tiszta izgalom. Jól eltalálták a gamet, GZ hozzá a fejlesztőknek. -
#2662 A 6600 meg 7600 más felépítésű, mint a 7900, ezért előfordulhat annál hiba. Persze jó lenne tudni, hogy abban a gépben voltak-e tesztelve a kártyák, ami maniac-é, vagy másikban. Ha abban, akkor inkább valami szoftveres gond lesz.