4582
  • Hedgehunter #2741
    4 pajzs 2-3?? t2 pd, aa eleg keveske en 4 pajzs 15-20 t2 pd ,5-8 t3 aa (a legjobb AA a jatekban), 10 arty val megerositett fire base- eket hasznalok ezek mar experimentalok ellen is jok ha eljut a felepitesukig az illeto.... kesobb megtoldom oket egy-ket (10-12):) mobil artyval csak hogy tamadni is tudjak kesobb... Majd jonnek a rapid fire artyk....:) T3 artyt sosem epitek tul draga es lassan keszul el + lassan lo bar pontos.

Legierot sosem epitek csak a soul rippert az eleg a takaritashoz....
  • Borg
    Kurvanagy bázisaik voltak, és fosták a T1+T2 egységeket. Meg elvétve pár T3-at. Az első exp unitokat akkor kezdték csak gyártani, amikor az első AI-t lenyomtam már (kb 1 óránál).
    Amúgy azon a kereszt alakú sziklás pályán. A bejáratomhoz felhúztam egy 4 pajzsból, 2-3 T2 PD, 2-3 T2 AA, egy maréknyi T1 cucc, meg T2 arty kombinációt, a végén még tettem hozzá pár T3 AA-t mert elég jól berepülőztek, de gyakorlatilag ezt a sáncot meg se tudták karcolni. Pedig jöttek a hullámaik százával.
    Közben volt időm szórakozni velük, épitettem 2 T3 artyt, meg 1 rapid fire artyt, és azzal nyomtam le őket, lényegében támadóerő nélkül.
    Ja meg a közvetlen mellettem lévő AI-val sakkoztam vagy fél órát, mert a geci beépitett 3db T2 artyt a hegylánc mögé, amik éppen átlőttek oda, ahol nekem 2 T3 mass, meg power meg AA volt. Mire észrevettem kipucolták őket. Aztán odaküldtem 1 T3 engineert, és az éppenhogy felhúzott egy t2 shieldet két lövés között. Na ezután hol a shieldet reparálta, hol AA-t, hol energyt meg massot épitett vissza :D Ez vagy fél órába telt, mert mindig a shieldet kellett reparálnia. Aztán a végén még felhúztam vele 2 további shieldet, meg fel is fejlesztettem őket, onnantól nem volt ellenfél a 3 t2 arty már. (légierőt meg nem épitettem ugye, ami lebombázhatta volna őket)

Amúgy az Aeon T2 shield valami eszméletlen erős. 2 T3 Artym lőtte, és egy ilyen shield vagy 6-8 találatot is kibir belőle. Csak a rapid fire arty tudott igazán hatékony lenni, mert nem tudtak regenerálódni két találat között.
  • Hedgehunter #2739
    Konyvet olvastal amig a gep jatszott.....? De energiaban meg massban nagyon jol nyomtak az AI-ek, erdekes.....
  • Cobra.
    Ez hogy, küldték folyamatosan a T1-eket a T2-es védelmedbe? :)
  • Borg
    :)
  • STREEX
    Forged alliance Official trailer, érdemes megnézni!
  • Lemming
    Meglátjuk. Picit repetitívnek tűnik.

StarCraft feelingem van, amit sose szerettem kompetitívben.
  • GanXstaZoleeWrk
    jogos utanna viszont... :))))
  • Lemming
    Elkedvetlenedtem. Új gépig nem jáccom. :)
  • Hedgehunter #2732
    Azt mar megtanultam hala a GPGNet-es kollegaknak, egy par ranked utan raerzel hogy hogy kell gyorsan es jol mukodo gazdasagot letrehozni.. Bar meg kezdo vagyok de jol haladok...... Az "SG for the best" team hez meg senki sem csatlakozott...
  • GanXstaZoleeWrk
    ha megtanulsz hamar összerakni egy komoly gazdaságot és van rendesen energy meg mass utanna csak idő kérdése hogy mikor tolod be mind :) hulyen epitkezik a gép, összevissza csinal mindent stb...
  • Hedgehunter #2730
    Akkor nem is probalkozom....Marad a GPGNet... Csak azert probaltam ki mert az elejen mikor elkezdtem jatszani az SC demoval a skirmish palyan megprobaltam a gep ellen hardban nyomni es nehez volt... Most meg....
  • GanXstaZoleeWrk
    4tech ai 1v4ben sem kemeny sőt lofax csak időigényes.
  • Hedgehunter #2728
    tegnap kiprobaltam 3 tech AI ellen mit tudok... Sajnos az egyiket ki kellett loni hamar mert nem nagyon ment a gepemen, de egy ora jatek utan meg nem nagyon akart tamadni aztan kuldott egy-ket fatboyt de addigra mar a sajat csapataimat irtottam nuke al hogy ne alljon le az epitkezes (unit limit).. A fatboy jo lenne ha gyorsabb lenne, de a 15 artillery-t 30 T3 PD (+egy-ket Trebuchet)tartalmazo fire base-eim leszedtek mire odaert volna.... Szoval eleg gyenge, ma kiprobalom hogy ha egyutt vannak harman (vagy ketten) ellenem (ha lehet olyat)... A gep ellen azert nem jo jatszani mert kiszamithato, a tech AI nem tamad egy fel oraig tuti annyi ido alatt meg nagyon kemeny lehetsz. ON
  • GanXstaZoleeWrk
    legalabb nem süllyed a topigg de gondoltam hogy lesz vki aki jön es veri majd a nyalat az mar mas kerdes hogy amit te irtal szinten az de nembaj.

ON: Lemming gyere gpgnetre valamikor es toljunk egyet :)
  • szunyika
    nemkicsit OFF ?
  • GanXstaZoleeWrk
    Lehet azzal is de oda már nagyon durva ramok kellenek szerintem az nekem nem kell :) c2d tuning nem nagy tema hidd el :) persze 4 giga fölé menni már az nyáron ugysem lehet léggel és alapvetően oda már viz kell mindenre ami megen drága :)
  • Lemming
    Ok... én eddig csak szorzókkal vacakoltam. :D
  • GanXstaZoleeWrk
    tuning semmi extra kis feszt mindennek fsbt felküldöd aztan hajra jó 800as ramok kellenek pl 9es szorzóval megy a 6600-as adsz neki 400-as fsb-t (800) az máris 3,6ghz 2 maggal, ennyi! :)
  • Lemming
    Ok... Legalább már azt tudom, hogy ezekre nem kell túl sokat rádobni, eleve ilyesmikkel számoltam.

Mondjuk ezúttal valami lightosabb hdd hűtést is szeretnék.

Szinten tartani nem szeretek. Túl gyakran kéne ugrálnom. :D
    Mostani gépemen is minden megy szépen mediumon SC-t kivéve, így jó vétel volt. 2 éve.

Kezdek meggyőződni a c2d-ről... De 4 magosat nem tudom mi használ még ki.
    VGA még érdekes kérdés, mert 80-at is sajnálok már rá nem hogy 100at...

No, még úgyis csak álmodozok... beleásom magam jobban.
    Esetleg tuningolásról írhatnátok. UToljára 4 éve tettem olyan, még grafittal kellett hidakat kötögetni. :D
  • Cobra.
    Ház márkája másodlagos, de ha jó hangszigetelést akarsz ,akkor egy nagyobb tömegű márkás házat válasszál. Tápból egy jobb márka 400-450W-os tápja jó lesz (450-es Chieftec pl, vagy ha többet szánsz rá, akkor pl Enermax, de FSP is jó). Lényeg, hogy ne legyen noname szörnyűség (Mercury, Codegen, stb) és ha nem akarsz SLI-t, akkor elég a 450W, de ha nem akarsz tuningolni, akkor a 400-as is.
    A házba kell hátra egy lehetőleg 12cm-es ventillátor (minimum 9,2-es férjen be, de a 12-es halkabb), illetve oldalt legyen rácsozás a CPU és a videókártya felett. Ha több, mint 1 merevlemezt akarsz, akkor oda se árt egy ventillátor.
  • GanXstaZoleeWrk
    A ház egy régi Thermaltake Xaser III most akarom eladni nem érdekel?(20ért vettem hasznaltan) Van benne 7 venti és szép nagy :)

Hűtésre semmi extra vettem egy asus silentsquare hűtőt az egy 10es volt.

Én is hosszú távra gondolkodok de hamost leesik a 4 magos ára 60 körülire asszem ebcserélem a 6600ast igy mindig kicsit költve szinten lehet tartani a masinát :) A 8800GTX volt alegjobb vételem a gépbe még mindig tartja az árát és már több mint 1 éve vettem. Nem is fogom lecserélni max ha jön a 9000es sorozat :)
  • Hedgehunter #2719
    Legalabb eletet lehelsz a topikba....
  • Lemming
    Nekem újabb másfél két évre kell gépet építenem. Ez kényelmesen belefér a büdzsébe.

Hűtésre mennyit költöttél?
    És milyen a ház?

Tudom, tudom, erős off, de Zolit máshol nem nagyon érem el. :D
  • Hedgehunter #2717
    Amugy meg varjal egyt kicsit mert lemennek az intel proci arak + jonnek ki ujak is.....
  • GanXstaZoleeWrk
    6600 faja nekem siman megy 3.8on is de most hogy meleg van 3,2-re leengedtem :)

8800GTS 320 is elég lesz egy darabig ezekkel már alapórajelen is eljátszol, az hogy nem húzol semmit elég baj de a te dolgod, ha mákos vagy alapfeszen! elmegy a 6600-asod 3-3,2-ön. Ez 40% tuning nekem pici fesz emeles mindenhol és simán birja.
  • Cobra.
    De konzolon nincs SC, meg nem tudsz netezni se vele :)
    Én most próbáltam ki a processzorom húzását, de felvett +30W-ot és kb 6 fokkal melegebb volt magasabb ventillátor fordulat mellett. Talán ha hűvösebb lesz, megnézem megint, mert az SC-hez kéne a plusz teljesítmény.
    Videókártyából én inkébb az 1950pro-t javaslom, állítólag a 8800GTS meghal majd valós DX10 alatt. Jővőre lesz csak értelme DX10-es kártyát venni (következő AMD/Nvidia GPU-kat).
  • Lemming
    Elvem, hogy nem húzok semmit.
    Nem kockáztatok és nem költök extra hűtésre.

De tomshardware CPU guideja szerint +10-et ráteszek és egy c2d 6600-al jobb vagyok.
    Vga meg lehet 8800GTS 320Mb lesz.

Sajna intel/Nvidia most jobb. :(
    Ja, és igen, úgy néz ki mégis rá fogom cseszni a pénzt megint. Ami vicc mert ennyiből két konzolt vehetnék röhögve. Mármint az új gépem árából.
  • GanXstaZoleeWrk
    4 tech ai ellen jatszottam unalmamban kb 45 perc is eleg lett volna szet lehet őket nuke-al lőni, de inkabb 8 fatboy meg pár száz t3as bot melett döntöttem, sokat nem birtak csinalni lehet megprobalom mas palyan a 7 ellenit is :)
  • GanXstaZoleeWrk
    intel drágább nem vitás de ha veszel 2 normalis 1gigas modult egy jobb lapot akkor a gyengébb intelt ugy meg lehet cibalni hogy az erősebb amdt oda vissza alázza
  • Lemming
    Ua árból egy gyengébb intelt kapok. Tisztán nyers erőben mérve.
  • GanXstaZoleeWrk
    ne vegyel amdt szvsz, bár c2d drágább de ég és föld én szoktam jatszani x2-es playerekkel neten és sokkal gyorsabb c2d-n, tegnap toltam 8-a pályán seton 4 tech ai ellen sose röccent meg a játék pedig volt hogy 150 t3as ass bot ment előre meg 6-7 fatboy, szemből meg jött minden :)
  • Lemming
    Először azt hittem az építésükhöz.

A játékhoz kell, sajna.

Most egy X2 6000+ konfigot tervezgetek, remélem elviszi... :D
  • Hedgehunter #2708
    Csak ne kellene hozza eromu.....:( Mennyit sirok...
  • Lemming
    Szvsz minden map mérettől függ. :)
    Pl.: Scathis nagyon baba. Mire oda jutsz valszeg van egy adag scu is.

Stealth gen fel, scu-k ott helyben építik a scathist, meg 8-10 shieldet köré.
    Monkeylord: Stealthes, és szintén gyorsan felhúzható terepen is. Cybran SCU brutál jól épít.

Czart én nem szeretem. Nem leht javítani, és focussal leszedhető.
    SR nagyon kemény lett, de levegőből megehető (30 t1 fighter megteszi a dolgát ha mozgás közben kapja el), gunshipek is sebzik. És hiába van nagy tűzereje, a lőszer sebessége miatt mégsem öl olyan gyorsan, és akkor is lő mikor már a célpont tuti puusztul csak még nem ért oda az előző csomag. :)

Fatboy tényleg defenzív inkább. Viszont nagyon jó tüzérség ha nyomulni akar az ember.
    GC... nos, érdekes. Jó mikróval egy ML leszedheti. Ellenkező esetben csúnyán véd, nyeli a sebzést.

Most a legjobb ár/arányban a SR. Mind felhasználhatóságát mind képességeit tekintve.
  • Hedgehunter #2706
    Neked nagyon furcsa geped van......
  • maniac001
    megint észrevettem egy fura dolgot. Ha az UEF van ellenem (skirmish), akkor az egységeiknek nincs normális animációja. Semminek nem forog a kereke, még a legnagyobb egységeknek sem. De ha nem ellenség hanem én irányítom őket, akkor meg minden ok. Nem értem ezt komolyan...
  • Hedgehunter #2704
    Szerintem nem 4 Myrmidon leszedi meg mielott odaerne... Nem eleg nagy a healtje..... healthje:7500, 4 myr kb8mp alatt sebez annyit
  • Cobra.
    A legutóbbi patch óta nekem úgy tűnik, hogy a CZAR lett a legdurvább exp egység a játékban. Még a Monkeylordot is utoléri és mindenféle ellenség ellen van fegyvere, ráadásul a legutóbbi patch óta még életereje is van elegendő. Plusz ehhez még hozzájön, hogy ahol lezuhan, ott igen komoly károkat tud okozni. Megépítése meg nem is olyan vészes, inkább energia kell neki, amit könnyebb termelni, mint anyagot. A Colossus nem rossz, de megfelelő légvédelem nélkül könnyen leszedhető 8-10 T3 Bomberrel (ha időben észreveszi az ember). UEF kicsit el lett hanyagolva, a Fatboy inkább védelemnek jó, mert sajnos nagyon lassú (mintha régebben gyorsabb lett volna). Monkeylordot inkább meghagytam védelemnek, a többi exp egység túl könnyen leszedi. Exp Gunship még egész jó, de kell legalább 3-4 egy csapatba, hogy elég kárt tudjanak okozni, mielőtt leszedi őket a légvédelem. Lezuhanáskor sajnos kevés kárt okoznak. A Scathis RFA legnagyobb gondja meg a viszonylag kis lőtáv és hogy oda el kell jutni valahogy. De ha sikerült megezdeni a lövöldözést és elég ideig meg tudod védeni (ilyenkor kár, hogy a Cybrannak nincs mobil pajzsa), akkor hamar bedarálja az ellenség bázisát.
  • Hedgehunter #2702
    Felraktam a SCA UI modot es nagyon lelassult az a mugy sem szelvesz gepem... Valakinek hasonlo..... Mar 1v1 is problemas.....