Supreme Commander
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kiváncsian várom milyen mapon, vagy hogyan hoztad ezt össze.
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
nem nem azt mondom hogy cm-rõl cm-re minen fal legyen a bázis elõtt
a legjobb dolog ha van 3-4-5 pd a bázis elõtt és a turretek elõtt meg úgy van falazva hogy a támadósereg szétszakadjon 1es oszlopokba
így simán szét lehet kapni akár egy nagyobb sereget is ha jól van felépítve, ugyanis melyik rusher az amelyik nekiáll falakat rombolni miközben lövik ? sztem egyik sem hö hö ^^
A Supreme szerintem igen gyenge, a Balanced a legerõsebb.
Te milyen AI ellen játszol? Easy?
Mire odaér az elsõ hullám, addigra készen van 3, ami éppen elég.
Én is pontosan azért használok Tech 1-es PD-t, mert pontosabb.
Rush ellenfél ellen nekem az elsõ Pajzs felhúzásáig van, amelyik PD már túl van az 60 Kill-en és két csillagos, halál pontosan lõ.
Ha ügyes az ellen vagy én vagyok béna, akkor néha kell a Commander is a Rush-olók ellen. Komoly kárt nem tudnak okozni, de én elõbb elérem a Tech 3 szintet és 10-15 Assult Robottal le tudom gyalulni legalább 1 AI bázisát.
Általában 3 AI ellen szoktam játszani, de nekem már az is túl könnyû.
Az AI-t meg kellene tanítani légvédelmet és pajzsokat építeni, mert 15-20 db Heavy Gunship bármelyik AI commandert ki tudja nyírni a saját bázisa közepén.
Az én Commanderem 4 heavy pajzs takarásában áll, legalább 4 Tech 3 AD között (plussz a bázis szélétõl végig Tech 3 AD tûzön kell átjönnie a támadóknak...)
Tegnap volt egy érdekes játékom:
Az elsõ AI-t a játék korai szakaszában leszedtem, majd elkezdtem építeni a Tech 4-es Stratégiai ágyút. Még soha nem lett kész, ezért újra megpróbáltam felhúzni.
A maradék 2 AI felépített összesen 4 Tech 3 ágyút, amivel megtanítottak engem pajzsot építeni. A bázist tele tettem pajzsokkal, minden pajzsra 3 másik vigyázott. Ezzel kis veszteségekkel tartani tudtam a 4 Tech 3 ágyú tüzét.
Sajnos ekkor kiszúrta az egyik AI, hogy pontosan hol építem a tech 4 ágyút és sikerült kilõnie.
Ezútán 12 heavy gunshippel kilõttem 3 ágyút, majd minden Engineerem elkezdett heavy gunship-et gyártani és kiszedtem mindkét maradék AI commander-ét.
Az AI szerintem nagyon gyenge bázisokat épít, ezen remélem javít majd a patch.
A gépem sajnos nem bír el 5 AI-t pedig nekem már csak az jelentene kihívást v. jobb AI...
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=208555
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=211648
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=208995
6 player FFA
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=206379
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=210190
5 player FFA(ACU nuke-ot nem lövi le a start missile def, csak a tactical def!)
patchbõl melyik a legfrisseb a jateknak?
egy gond van, hogy aki nincs a friend listámban és magyar arról nem tudom hogy kicsoda csak zöld pöttyként jelzi mo. területén... magyar csatornát meg még mindíg nem raktak be de megint dobtam egy kemyénebb requestet

GPG neten mennyi a max jatekos szam ami elviselhetoen jatszhato?
folyamatosan kell építeni a tech 1 es egységeket egészen tech 3 ig(egységnyi hp ra több sebzést osztanak, t1 es egységek ellen pontosabbak mint a t3 as egységek)
GanXstaZolee#2709
Addigra szet cincaljak az enginereid mire te azt felhuzod....
Mar vagyunk 8 an magyarok !
Nagyon klafa a gama szerintem tutko megeri !
nem kel se hamachi se battlelan se origi game!! sima direct ip es gogo...
tegnap haverral nyomtunk egy kemeny 1 oras kuzdelmet 2 gep ellen!
minden problema nelkul hasitott minimalis "ritka" belagzassal...
teljes mertekben elvezheto volt! es mar tervezzuk hogy surubben toljuk ezt a gamet! mer ki****ott jo multiban :-))) masreszt meg ugy kikaptunk mint a huzat! bar haver most gamelt vele eloszor es bedaraltak lazan!
jo lenne egy direct ip-s 2vs2 ot osszehozni! ;-)
Nekem bejön a játék ..
http://verseny.oldmans.hu/index.php?p=voks&a=vokss&versenyzo_id=30&page=0
szavazzatok Rá minden nap, elöre is köszi.. 😉
További Jó játékot!!
Hogyha igen, az jó lenne.. Per pill az tart vissza a vásárlástól, hogy a játék futása elég határeset, és mindenképp érdekelne, hogy multiban mi a helyzet..
Építési sorrend:
2 Mass Extractor
4 Tech 1 Power Generator (20)
Land Factory
2 Tech 1 Engineer
Mass Extractor minden elérhetõ és védhetõ helyre
Tech 1 Power Generator (100), minden elérhetõ és védhetõ helyre.
Összesen kell kb. 150-200 Energy ebben a fázisban)
Tech 1 Point Defense a várható támadási irányokba. (Az AI be fog próbálkozni...)
Tech 1 Air Defense nem kell, meg lehet várni a Tech 2-t.
Mass Extractor upgrade, ha van elég mass, ha nincs, várni kell vele.
Land Factory Tech 2 Upgrade
2 Tech 2 Engineer
Tech 2 Power Generator
2 Mobile Air Defense
Tech 2 Radar
Ezzel a bázis védve van a Rush támadásoktól.
Innen már pályától és a választott stratégiától függ az építés sorrendje.
utánna meg ha ctrl-t nyomva tartod a bal klikk közbe tartani fogják az alakzatot menetelés közben
Azt hogy tudom elerni, hogy a kulonbozo harci egysegek azonos sebesseggel meneteljenek? Leginkabb az zavar, hogy a pajzs generatorok nem maradnak a tankok mellett. Peldaul ha azt szeretnem, hogy a mobil legvedelemeim egyfolytaban fedezzek a tankjaimat, akkor mindeguik egysegre egyenkent kikell jelolni, hogy guard? Nem lehet ezt valahogy csapatonkent megoldani?
Elore is koszonom.
http://forums.gaspowered.com/viewtopic.php?t=1450&postdays=0&postorder=asc&start=50
@
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
egyszer engem is így nyirt ki az a.l.(csak a ACU-mat)
nagyban építem a fatboyt, õ meg kilõ 1 t2 artyval(resource double mod, 2-szeres nyersanyag termelés
5*5-ös mapon(egyébként kinyirtam rövidesen )
Rövidítések
Mass exactor: ME_ (T1,T2,T3)
Mass Fabricator: MF_(T1,T3)
Energia termelõk(termelt mennyiség):
T1(20),T1 szén(100), T2(500), T3(2500). ET1, ET1_sz, ET2, ET3,
Mass storage: MS
Factoryk: Naval,Air,Land,, NF,AF,LF, T1,T2,T3
ACU berobban, legközelebbi Metal spotnál ME_T1, kihagyni 1 egységnyi a 3 oldalán a betervezett MS-eknek,egy sorban 2 ET1-et, majd úgy hogy mind a ME-vel,és a ET1-ekkel kapcsolatban legyen építeni vagy 1 AF-t, vagy 1 LF-et(a pálya felépítése, nagysága válogatja), majd még két ET1-et építeni, hogy kapcsolódjon a factoryval(vagy 2 ME_T1-et, de akkor utána úgyis kell minimum 2 ET1-et építeni), majd 2 ME_T1-et, azután még egy factoryt(pályától, ellenféltõl függõen), lehet az elsõ factory elhelyezkedési sémája alapján.
Eközben az elsõ factoryval építesz annyi scoutot, amennyi ellen van, és 3-5 T1 engineert, 2-3 air defenset, 2-3 heavy infantryt, 2-3 mobil artilleryt, 5 light infantryt.A második azonos tipusú factorybõl építesz 10 engineert még , majd t2 re techeled az épületet (nyersanyagtól függõen) , eközben az elsõ gyárból folyamatosan jönnek ki az egységek(a repeat gomb nagyon hasznos, csak ne felejts el scoutot is rakni 1-et a sorba<1 scout, 10 light infantry, 5-6 heavy infantry 4-6 artillery, 2 anti-air>1 scout, 10 light infantry, 5-6 heavy infantry 4-6 artillery, 2 anti-air>)
Az engineerek parancsai: 1. T1_szen-hez megy 2-3. ME_T1-ek építése, 4.radar, majd MS-ek építése a ME-ok 4 oldalán 5. fal építése 6.-10. védelem/ACU/factorynak-nak assist.
Az elsõ gyár, amelyik elérte a T2 szintet épít legalább 10 T2-es engineert, ezek elsõként ET2-õt építenek(2-õt) ,és T2 védelmet.Ha azonos facorybõl elérte másik is a T2-õt, akkor az folyamatosan pumpálja a támadó/védelmi egységeket, és az egyik T2 factoryt T3 ra fejlesztem, ahonnan szintén 10 T3 engineer jön ki, ezek elkezdik a ET3-at, majd
a MF_T3-at(ami csatlakozik az ET3 hoz) Egy ilyen nyersanyagtermelõ albázistúgy szerkesztek meg, hogy minél nagyobb sík terület legyen, és minél több MF_T3 kapcsolódjon az ET3-akhoz. T2 és T3 Anti air védelem is kell, és shieldek(az ET3-akhoz csatlakozva)
Ennek a nyersanyagtermelési sémának van egy másik módozata, ahol is Quantum gate-eken keresztül 10->végtelen SCU-t(Sub Commander Unit)-ot építek,és mindegyiknél a jobb karjánál a resource upgradet megépítem.
Ekkor is építek nyersanyagtermelõ bázist, de sokkal kisebbet, és leginkább MF_T3-akat (energia úgyis van az SCU-kból dögivel
Ennek a módszernek néhány hátránya, és számos elõnye van:
Hátrány
-lassabban készül el,
-több nyersanyag szükséges?
-nincsen energiaigény csökkenés a MF_T3-ak esetén
Elõny:
-mobilabb
-jobban védhetõ
-több Hp
-kisebb célpont
-építkezésre is használható
-ha láma az ellen, akkor nem az ACU-t lövi ki
Egyébként egyáltalán nem hülyeség a t2, t3 engineering suite upgrade, mert gyorsabban tud a commander építeni (mondjuk a cybran SCU engineering switch back upgrade-jet nehéz ûberelni, mert így asszem a subcommanderek 2-3 szor gyorsabban tudnak építeni arányaiban kevesebb nyersanyag felhasználásával), és 10-15 már elég gyorsan felhúz bármilyen experimentalt.
A commander upgrade-eknél bizony figyelni kell az energiaigényekre, egyébként meg alul van olyan hogy pause gomb,és miközben le ván állítva a fejlesztés, ugyanúgy assist-olhat engineer, vagy SCU (akkor jobb ez, ha ahhoz hogy a commander
és még spórolsz 1 engi-t is ^^
@