Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó, küldd el azt a replayt plz, ahol te egyedül, 3 allied AI ellen (tech+supreme+balanced) az egyiket lenyomod amint elkészül 15db tech3 siegebotod, és közben tartod a másik kettõ támadásait.
Kiváncsian várom milyen mapon, vagy hogyan hoztad ezt össze.
fsgh
ooo nyugi engem még a legkönyebb ellenfél is elvert mert elbambultam és nem építettem légvédelmet...le is bombázott...

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

SötétBarom
Én még ott tartok h nem tudok leverni egy Tech AI-t <#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Ha érdekel egy Replay és tudod, hogyan kell elmenteni, akkor elküldök neked egy game-t
és egyet letolsz kompletten mindössze 15db assault bottal, míg a másik kettõ támadásait hárítod? ez nem kicsit hihetetlenül hangzik
rush ellen annyi a nagy titok csak hogy falazni jól kell tudni
nem nem azt mondom hogy cm-rõl cm-re minen fal legyen a bázis elõtt
a legjobb dolog ha van 3-4-5 pd a bázis elõtt és a turretek elõtt meg úgy van falazva hogy a támadósereg szétszakadjon 1es oszlopokba
így simán szét lehet kapni akár egy nagyobb sereget is ha jól van felépítve, ugyanis melyik rusher az amelyik nekiáll falakat rombolni miközben lövik ? sztem egyik sem hö hö ^^
Általában 1 Tech, 1 Balanced és 1 Supreme v. Balanced

A Supreme szerintem igen gyenge, a Balanced a legerõsebb.
"Ha ügyes az ellen vagy én vagyok béna, akkor néha kell a Commander is a Rush-olók ellen. Komoly kárt nem tudnak okozni, de én elõbb elérem a Tech 3 szintet és 10-15 Assult Robottal le tudom gyalulni legalább 1 AI bázisát."

Te milyen AI ellen játszol? Easy?
A Tech 1-es Point Defense leszedi a Tech 1-es Rush támadókat, persze jól kell elhelyezni õket.

Mire odaér az elsõ hullám, addigra készen van 3, ami éppen elég.

Én is pontosan azért használok Tech 1-es PD-t, mert pontosabb.

Rush ellenfél ellen nekem az elsõ Pajzs felhúzásáig van, amelyik PD már túl van az 60 Kill-en és két csillagos, halál pontosan lõ.

Ha ügyes az ellen vagy én vagyok béna, akkor néha kell a Commander is a Rush-olók ellen. Komoly kárt nem tudnak okozni, de én elõbb elérem a Tech 3 szintet és 10-15 Assult Robottal le tudom gyalulni legalább 1 AI bázisát.

Általában 3 AI ellen szoktam játszani, de nekem már az is túl könnyû.

Az AI-t meg kellene tanítani légvédelmet és pajzsokat építeni, mert 15-20 db Heavy Gunship bármelyik AI commandert ki tudja nyírni a saját bázisa közepén.

Az én Commanderem 4 heavy pajzs takarásában áll, legalább 4 Tech 3 AD között (plussz a bázis szélétõl végig Tech 3 AD tûzön kell átjönnie a támadóknak...)

Tegnap volt egy érdekes játékom:
Az elsõ AI-t a játék korai szakaszában leszedtem, majd elkezdtem építeni a Tech 4-es Stratégiai ágyút. Még soha nem lett kész, ezért újra megpróbáltam felhúzni.

A maradék 2 AI felépített összesen 4 Tech 3 ágyút, amivel megtanítottak engem pajzsot építeni. A bázist tele tettem pajzsokkal, minden pajzsra 3 másik vigyázott. Ezzel kis veszteségekkel tartani tudtam a 4 Tech 3 ágyú tüzét.

Sajnos ekkor kiszúrta az egyik AI, hogy pontosan hol építem a tech 4 ágyút és sikerült kilõnie.

Ezútán 12 heavy gunshippel kilõttem 3 ágyút, majd minden Engineerem elkezdett heavy gunship-et gyártani és kiszedtem mindkét maradék AI commander-ét.

Az AI szerintem nagyon gyenge bázisokat épít, ezen remélem javít majd a patch.

A gépem sajnos nem bír el 5 AI-t pedig nekem már csak az jelentene kihívást v. jobb AI...
rtfmZoli
3vs3
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=208555
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=211648
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=208995

6 player FFA
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=206379

http://www.gamereplays.org/community/index.php?showtopic=210190
5 player FFA(ACU nuke-ot nem lövi le a start missile def, csak a tactical def!)

rtfmZoli
Itt vannak replayek, custom mapok
http://www.gamereplays.org/supcom/portal.htm

pls valaki aki jatszik gpg neten 1 3vs3 replay-t tegyen elerhetove 😊

patchbõl melyik a legfrisseb a jateknak?

GanXstaZoleeWrk
naggyon komoly ez a térkép tépek haza rápillantani 😊

GanXstaZolee#2709

itt egy kép az új gpgnet world mapról... mutatja az összes játékosokat, az online játékosokat, a friend listában lévõket (a narancs szinûek mind magyarok az én listámban), a hostolt játékokat, a top10 játékost, a ranked meccseket is mutatja, alul meg egy scrollozó csíkban mennek végig az aktuális eredmények
egy gond van, hogy aki nincs a friend listámban és magyar arról nem tudom hogy kicsoda csak zöld pöttyként jelzi mo. területén... magyar csatornát meg még mindíg nem raktak be de megint dobtam egy kemyénebb requestet

erosen gondolkodom rajta... ;-)

GPG neten mennyi a max jatekos szam ami elviselhetoen jatszhato?
nekunk/nekem csak este jo! napkozben nem leledzunk otthon 😊))
én nem szoktam az elején radart csinálni,teszek a bázis fölé is egy két air scoutot assistra v patrol kis távolságra

rtfmZoli
tech 1 radart is érdemes építeni(nézd meg amit írtam az #1939-ben)
folyamatosan kell építeni a tech 1 es egységeket egészen tech 3 ig(egységnyi hp ra több sebzést osztanak, t1 es egységek ellen pontosabbak mint a t3 as egységek)

GanXstaZoleeWrk
jaja már elejetöl kezdve tolni kell a kis egysegeket is olcsok es komolyabb vedelemig jok is.

GanXstaZolee#2709

JTBM az az epitkezesi stilus rush ellen meg nem er tul sokat 😞

Addigra szet cincaljak az enginereid mire te azt felhuzod....
Gyertek inkabbb GPGnet re 😊 Vegyetek meg a gamat !

Mar vagyunk 8 an magyarok !

Nagyon klafa a gama szerintem tutko megeri !
SötétBarom
egy 1v1 esetleg, most?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

naszoval, multihoz!

nem kel se hamachi se battlelan se origi game!! sima direct ip es gogo...

tegnap haverral nyomtunk egy kemeny 1 oras kuzdelmet 2 gep ellen!
minden problema nelkul hasitott minimalis "ritka" belagzassal...

teljes mertekben elvezheto volt! es mar tervezzuk hogy surubben toljuk ezt a gamet! mer ki****ott jo multiban :-))) masreszt meg ugy kikaptunk mint a huzat! bar haver most gamelt vele eloszor es bedaraltak lazan!

jo lenne egy direct ip-s 2vs2 ot osszehozni! ;-)
Eddig csak olvastam a hozzászolásokat.
Nekem bejön a játék ..

http://verseny.oldmans.hu/index.php?p=voks&a=vokss&versenyzo_id=30&page=0

szavazzatok Rá minden nap, elöre is köszi.. 😉

További Jó játékot!!

SötétBarom
Ne dobáljon meg kõvel senki, de azt szertném tudni, hogy a illegal verzióval meg lehet-e próbálni az online játékot? (esetleg hamachi)

Hogyha igen, az jó lenne.. Per pill az tart vissza a vásárlástól, hogy a játék futása elég határeset, és mindenképp érdekelne, hogy multiban mi a helyzet..

Jópár játék után pár tipp:
Építési sorrend:
2 Mass Extractor
4 Tech 1 Power Generator (20)
Land Factory
2 Tech 1 Engineer
Mass Extractor minden elérhetõ és védhetõ helyre
Tech 1 Power Generator (100), minden elérhetõ és védhetõ helyre.
Összesen kell kb. 150-200 Energy ebben a fázisban)
Tech 1 Point Defense a várható támadási irányokba. (Az AI be fog próbálkozni...)
Tech 1 Air Defense nem kell, meg lehet várni a Tech 2-t.
Mass Extractor upgrade, ha van elég mass, ha nincs, várni kell vele.
Land Factory Tech 2 Upgrade
2 Tech 2 Engineer
Tech 2 Power Generator
2 Mobile Air Defense
Tech 2 Radar

Ezzel a bázis védve van a Rush támadásoktól.
Innen már pályától és a választott stratégiától függ az építés sorrendje.
JimKirk
Fasza! Koszi!
ctrl+jobbklikk az is.. sorry
jobbgomb nyomvatart, közbe a bal gombal váltogatod az alakzatokat...
utánna meg ha ctrl-t nyomva tartod a bal klikk közbe tartani fogják az alakzatot menetelés közben
JimKirk
Sziasztok!

Azt hogy tudom elerni, hogy a kulonbozo harci egysegek azonos sebesseggel meneteljenek? Leginkabb az zavar, hogy a pajzs generatorok nem maradnak a tankok mellett. Peldaul ha azt szeretnem, hogy a mobil legvedelemeim egyfolytaban fedezzek a tankjaimat, akkor mindeguik egysegre egyenkent kikell jelolni, hogy guard? Nem lehet ezt valahogy csapatonkent megoldani?
Elore is koszonom.
rtfmZoli
Supreme Commander zene kinyerése

http://forums.gaspowered.com/viewtopic.php?t=1450&postdays=0&postorder=asc&start=50

rtfmZoli
Tudja valaki honnan lehet letölteni a bonus tartalmat(ami a Collector's Editionben van)

Azzal csak az a gond, hogy egy 20km-es mapon már mozgatni kell, hogy be tudja lõni a dolgokat. Míg a mavor átlövi simán.
armageddon666
Amiket én tudok az ugye az hogy vannak a T3 artik amik már elég brutyálak és asszem 10*10es mapot és szépen átlövik ^^ aztán van a rapid fire arti cybrannal ami egy állat... zabálja tüzelésnél az energyt ám kiba gyorsan szórja a lövedékeket! Aztán van az embereknél (hogy is hívják itt õket? XD UEF?) az exp arti ami olyan mint a T3 arti viszont 100%os pontosság. Ahova jelölsz oda lõsz. T3 az sacc / kb-re talál be..

@

Az artyk közül sztem a rapidfire arty a legbrutálabb, azzal tényleg szét lehet kapni egy bázist semmi perc alatt. Persze ha az mûködik akkor az építkezést el lehet felejteni. Mavor papát nem vettem alternatívának az ára miatt.

fsgh
azt észrevettem😄DD és az a nagyobb dolog mit csinál? amire 89perc az elkszítési idõ...? (annál a csapatnál akinél a "messirelovõágyú" van)

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

armageddon666
de mire felhúzzák :\ szar az "economym"

@

a t3 arty, na aaaaz a "messzirelövõágyú". 😊))

armageddon666
a "messzirelövõágyú" az igen... szétkapja az ellenfél bázisát ^^

@

rtfmZoli
nézd meg a t2 arty lötávját(átéri majdnem a mapot)
egyszer engem is így nyirt ki az a.l.(csak a ACU-mat)
nagyban építem a fatboyt, õ meg kilõ 1 t2 artyval(resource double mod, 2-szeres nyersanyag termelés)
5*5-ös mapon(egyébként kinyirtam rövidesen )

rtfmZoli
A resource upgrade-je a ACU-nak más sloton van, mint a T2-T3 engineering suite

fsgh
na mondom kiproblok egyet így elsõre egy easy AI ellen...építgetem a dolgaim meg minden leteszem azt a nagyon messzire lövõ tornyot és éppen csinálgatom a mérnököket hogy megcsináljam a fõfegyvert erre kiírja hogy nyertem😛ezekszerint ha azt megépítem már nyertem?!(jó mondjuk ez easy volt és 5x5 km pálya)

rtfmZoli
Optimális? építési kezdés:
Rövidítések
Mass exactor: ME_ (T1,T2,T3)
Mass Fabricator: MF_(T1,T3)
Energia termelõk(termelt mennyiség):
T1(20),T1 szén(100), T2(500), T3(2500). ET1, ET1_sz, ET2, ET3,
Mass storage: MS
Factoryk: Naval,Air,Land,, NF,AF,LF, T1,T2,T3

ACU berobban, legközelebbi Metal spotnál ME_T1, kihagyni 1 egységnyi a 3 oldalán a betervezett MS-eknek,egy sorban 2 ET1-et, majd úgy hogy mind a ME-vel,és a ET1-ekkel kapcsolatban legyen építeni vagy 1 AF-t, vagy 1 LF-et(a pálya felépítése, nagysága válogatja), majd még két ET1-et építeni, hogy kapcsolódjon a factoryval(vagy 2 ME_T1-et, de akkor utána úgyis kell minimum 2 ET1-et építeni), majd 2 ME_T1-et, azután még egy factoryt(pályától, ellenféltõl függõen), lehet az elsõ factory elhelyezkedési sémája alapján.
Eközben az elsõ factoryval építesz annyi scoutot, amennyi ellen van, és 3-5 T1 engineert, 2-3 air defenset, 2-3 heavy infantryt, 2-3 mobil artilleryt, 5 light infantryt.A második azonos tipusú factorybõl építesz 10 engineert még , majd t2 re techeled az épületet (nyersanyagtól függõen) , eközben az elsõ gyárból folyamatosan jönnek ki az egységek(a repeat gomb nagyon hasznos, csak ne felejts el scoutot is rakni 1-et a sorba<1 scout, 10 light infantry, 5-6 heavy infantry 4-6 artillery, 2 anti-air>)
Az engineerek parancsai: 1. T1_szen-hez megy 2-3. ME_T1-ek építése, 4.radar, majd MS-ek építése a ME-ok 4 oldalán 5. fal építése 6.-10. védelem/ACU/factorynak-nak assist.

Az elsõ gyár, amelyik elérte a T2 szintet épít legalább 10 T2-es engineert, ezek elsõként ET2-õt építenek(2-õt) ,és T2 védelmet.Ha azonos facorybõl elérte másik is a T2-õt, akkor az folyamatosan pumpálja a támadó/védelmi egységeket, és az egyik T2 factoryt T3 ra fejlesztem, ahonnan szintén 10 T3 engineer jön ki, ezek elkezdik a ET3-at, majd
a MF_T3-at(ami csatlakozik az ET3 hoz) Egy ilyen nyersanyagtermelõ albázistúgy szerkesztek meg, hogy minél nagyobb sík terület legyen, és minél több MF_T3 kapcsolódjon az ET3-akhoz. T2 és T3 Anti air védelem is kell, és shieldek(az ET3-akhoz csatlakozva)

Ennek a nyersanyagtermelési sémának van egy másik módozata, ahol is Quantum gate-eken keresztül 10->végtelen SCU-t(Sub Commander Unit)-ot építek,és mindegyiknél a jobb karjánál a resource upgradet megépítem.
Ekkor is építek nyersanyagtermelõ bázist, de sokkal kisebbet, és leginkább MF_T3-akat (energia úgyis van az SCU-kból dögivel)
Ennek a módszernek néhány hátránya, és számos elõnye van:

Hátrány
-lassabban készül el,
-több nyersanyag szükséges?
-nincsen energiaigény csökkenés a MF_T3-ak esetén

Elõny:
-mobilabb
-jobban védhetõ
-több Hp
-kisebb célpont
-építkezésre is használható
-ha láma az ellen, akkor nem az ACU-t lövi ki

Ha cummander upgrade akkor resource systemet szoktam nyomatni, jól jön az a plussz 2000-3000 energy.

rtfmZoli
Annyi a gond a commander upgrade-jével, hogy elõtte minimum +2000 energy termelés ajánlatos.
Egyébként egyáltalán nem hülyeség a t2, t3 engineering suite upgrade, mert gyorsabban tud a commander építeni (mondjuk a cybran SCU engineering switch back upgrade-jet nehéz ûberelni, mert így asszem a subcommanderek 2-3 szor gyorsabban tudnak építeni arányaiban kevesebb nyersanyag felhasználásával), és 10-15 már elég gyorsan felhúz bármilyen experimentalt.
A commander upgrade-eknél bizony figyelni kell az energiaigényekre, egyébként meg alul van olyan hogy pause gomb,és miközben le ván állítva a fejlesztés, ugyanúgy assist-olhat engineer, vagy SCU (akkor jobb ez, ha ahhoz hogy a commander is úgym. az upgrade-et építse ahhoz túl kevés az energiatermelés)

csak a commander hamarabb felhúzza és ez a nemmind1
és még spórolsz 1 engi-t is ^^
jah, annyira ismerem a gammát hogy engineering suitra nem dobok ki 50000 enerzsit meg nemtommennyi massot, a megkezdett cuccotat meg ez is tudja folytatni!

armageddon666
nicenice ismered a gammát ^^ faxt nem lehet commanderrel -.- az a bezt -.- csak ápgrédóni kell -.- lol

@

Azzal nemigazán, de van olyan hogy t3 kvantum gate ott tudsz support commandereket csinálni, azok tudnak, és gyorsabban is építkeznek mint az engineerek, meg bázisvédelemre is jók végsõ esetben, meg lehet õket is upgradelni jó kis cuccokkal!

de