4582
  • GiGa master
    monnyuk igazán lehetne öltöny a roboton az dizájnos lenne:D
  • GiGa master
    persze köszi szépen!
  • Lemming
    http://www.supcomsource.net/
  • rtfmZoli
    ja és custom, gondolom nem kosztümöt akarsz használni a SupCom-ban :)
  • rtfmZoli
    Itt vannak még modok is (bár mod vault úgyis van már)
    http://forum.gaspowered.com/viewforum.php?f=7
  • rtfmZoli
    http://forum.gaspowered.com/
    http://www.gamereplays.org/supcom/portal.htm

ezeken belül:::
    Map alfórum:
    http://forum.gaspowered.com/viewforum.php?f=20&sid=d3e972f654e22a6f59f24ca9735e8245
    http://www.gamereplays.org/community/index.php?showforum=1532

Általában van külön gyüjtő topicja is "Released maps" néven
  • GanXstaZoleeWrk
    Na megvolt a sürü DC oka ujrapakoltam az egeszet mivel ma már core1 : nincs net hibával be se engedett... Van még mit javitani a gpgnetnek.
  • GiGa master
    Hy all!valaki nem tud a Skirmish modhoz Costume mappokat?már unom azokat amik vannak!
    előre is köszi a segítséget!
  • JTBM
    Olvastam máshol is.
    Nem lehetséges, hogy a TML missile-t lehet irányítani, miután kilőttem?
    Este megnézem, mert a TML ezzel egy tökeletes experimental gyilkos lenne...
  • vidu01
    A T2 tactical missile az egy érdekes móka, marhára idegesít, hogy ha a gép használja eltalálvele még egy t1 tankot is akár menet közben, még talán utána is kanyarodik a rakéta mint a mobil raksikilövőé. Én meg alig tok eltalálni vele egy exp unitot, pedig rászámolom a mozgását, sebességét, meg mindent. Pedig pl ML-ra nagyon jó, igen érzékeny rá, az enyémeket a gép mindíg ezzel a missilével szedi le, próbáltam hogy váratlanul megállok, v irányt váltok vele, de a kis geci akkor is betalál. Mondjuk lehet kísérni t3 botokkal, azok leszedik a raksikat, de akkor oda a rejtőzködés...
  • JTBM
    Tegnap este játszottam egy érdekes game-t. 3 AI ellen, abból 2 balanced, 1, az átellenes sarokban tech. Légierőt nem használok és most experimental egységeket sem.

Elég sokat kellett próbálkoznom, de a következőképpen megy:
    Az ellenséges experimentálokat T2 PD és T2 tactical missile segítségével lehet megállítani. A T2 PD-ből legalább 20-at kell mindenegyes (nálam 3-4) helyre tenni, ahol támadhatnak. Az AI megtalálja a gyenge pontokat, ezért eleve úgy kell letenni a firebase-eket, hogy elállják az utat és fedezzék egymást is. A T2 tectical missile nem követi a célt, ezért célozni kell vele. Egy Galactic Colossust könnyen el lehet vele találni, de egy Monkeylord-ot sokkal nehezebb. Én 9-es csoportba építettem őket. A GC 2 direct találatot bír el, a ML 1-et sem. Viszont az ML-t nehéz vele eltalálni, erre kell az irdatlan mennyiségű T2 PD, mert azok kiszedik az ML-t, még mielőtt komoly károkat okozna.

A győzelmet megint a T3 Artillery hozta meg. Az új patch óta az AI nem igazán épít pajzsokat, ezért különösen érzekeny az Artillery-re. Már ez első 2-3 perc alatt szétszedte az AEON AI bázisát, annyira, hogy az első támadás után már csak T1-es hordákat volt képes küldeni. A legnehezebb dolgom a tech AI-val volt, de csak azért, mert ő egy hatalmas bázis épített fel.

Experimentálok nélkül viszont a támadás nehézkes és jó sok áldozatba kerül. Az AI is teleépíti a bázisát T2 Tactical Missile-lal, amik rengeteg kárt tudnak okozni és nehéz eltalálni őket. A legtisztább pár nuke bevetése, amint lehet.
  • GanXstaZoleeWrk
    A legutolsó pach óta többször előfordul hogy 10-15 percnyi netes játék után pl 3v3 szétesik a játék nállam net jó, de mégis mind az 5 játékost ki kell dobni mert addig csak áll a játék. Másnál is van ilyen?

Lehet nállam van a hiba, de net folyamatos minden ok nállam.
  • GanXstaZoleeWrk
    baráti áron :) irok privátot.
  • Petko
    aha
    a kérdés mennyiért?
  • GanXstaZoleeWrk
    Petko elő akarom fizetni a pcgurut ahhoz jár ajandekba akár 1 SCis, érdekel?
  • sickb
    oké mert ez a probléma a gtx ekkel jön ki általában.
  • Borg
    Az persze... csak még feladatlan lottó szelvény formájában :D
  • sickb
    8800gtx ed van?
  • Borg
    Én a 158.18-assal is játszottam vistán SC-t, és tökéletesen ment vele.
  • sickb
    Megoldódott az én lefagyásos problémám is.
    A legújabb Nvidia driverek nem jók SC hez, egy régebbi, 97.xx es driverrel tökéletesen megy.
  • Petko
    na most a gpgnetet is updatelték végre...
    azt nem tudom még hogy az átkozott friend listet végre megcsinálták e, de beleraktak midnenféle táp cuccot:
    - van benne egy nagyon komoly content letöltő rendszer, bárki rakhat fel saját mapokat, videokat, egyéb eszközöket
    - egy szintén nagyon komoly ligarendszer, egy naptárban mutatja a regisztrált eseményeket és lehet rá jelentkezni

ha már itt irogatok, szólok ha valaki megvette eredetibe és nem jön be neki vagy megunta, egy barátom szívesen megvenné a cdkulcsát
  • sickb
    Én mostanában missziókat játszom, nagyon tetszik, és az egész story szerintem jó ahogy van.
  • Borg
    Én ugye a missziókat nem játszottam, de 20km-es mapnál nagyobbon én se tudok skirmishben :) 3200+, 6600GT, 1gb ram.
    20km-es mapokon is pl ahol sok az erdő meg ilyenek, az egy bizonyos egységszám felett diavetítés. De a patch segített valamelyest, legalábbis valamivel több AI egységet elbír mielőtt akadni kezdene. 2 balanced AI 500-as egységlimittel még elmegy, a felett már akad. Vagy 3 balanced ai, de 250-es unitcap. De a maptól is függ, hogy milyen típusú. Viszont 40 meg 80km-es mapon már 1 ai ellen a legelején is játszhatatlan :)
  • Ariakus
    Én azt szeretném kérdezni, hogy normális jelenség-e az , hogy a gépemen(Intel 3,2-es proci, 1 giga 333mhz-es ddr ram, Ati x1650 pro kártya) low grafikán akad a játék? Elég frusztráló volt , hogy még low-on is akadt már a második Aeon pályánál a kampányban amikor kibővült a térkép. A legújabb patch nem orvosol valamit az optimalizáción? Mert a játék nagyon tetszik , még low grafikán is jó volt egy kicsit tolni...
  • JTBM
    Igen, ezért visszamentem a jeges pályára. (Az egyetlen jeges 10km-es pálya). Itt az a furcsa helyzet van, hogy a kezdeti 4 Mass Deposit elég messze van egymástól. Ezért 2 PG-t, majd 2 Mass Pump-ot, majd Land Factory-t építek és ezután 4 T1 engineer-t küldöm el építkezni.

Ezen a pályán nincsen Choke Point sem, ezért igen nagy területet kell az elején bevédeni. Mivel 3-an vannak 1 ellen, ezért az elején Turtle üzemmódban kell játszani, különben vége. A bevédekezés T2 PD-kel oldom meg, T1 szintről azonnal T2-re megyek, majd 4 T2 PD + 1 T1 Radar jól véd a kezdeti rush-ok ellen. Ezután jön a T3-as szint, majd a Resource felépítése. A 3 AI együtt sem tud olyan gyorsan resource-t építeni, mint én. Ez azért van, mert ők ugye rush-olnak inkább, ami nekem csak extra mass-t jelent, a T3-as bot-okig semmi sem tud átjönni a T2 PD-n.

Mivel megnyerem a Resource war-t, ezért nekem lesz készen az első Experimentál, de ezt csak védelemre használom, nem hagyja el a bázist, mert mire nekem készen van, pár perc múlva nekik is készen lesz legalább 1. Ezután még építek 2 Fatboy-t és 2 T3 Artilleryt. A T3 Artillery-t használom az ő addigra már legalább félkész T3 Artillery-je ellen, meg persze némi bázis puhítást is elvégeznek.

Ezután már csak idő és odafigyelés kérdése.

Az egész játék nagyon izgalmas lett és közel sem lefutott a dolog, mert ha egy kicsit nem figyelek, már be is tud vinni egy bázisromboló ütést...
  • Borg
    Én úgy szoktam játszani, hogy mindenét ki kelljen csinálni.
  • Cobra.
    Ezzel már én is találkoztam, hogy beragadt a partba szárazföldi egység. De mivel Supremacynál az ellenségnek csak az épületeit és engineerjeit kell csak megölni, így nem gond.
  • Borg
    Egyébként találtam egy bugot is. Amikor az AI már annyira felfejlődött, hogy a szigetén egy talpalattnyi hely se volt, valahogy a termelt egységei kiszorultak a tengerbe. Vagyis olyan egységek, amelyek nem tudnak a vizen mozogni, a vizbe kerültek. És ott semmi nem fogott rajtuk. Se arty, se torpedó, se semmi. A végén 6-7 ilyen beragadt unit miatt kellett még egy nuket építenem, és az végül kiszedte őket.
  • Borg
    Na végre, paradiseon megvolt a 2 balanced UEF :) Cybrannal.
    A vége felé már 250 killes t2 artym is volt :D De aztán kiszedte azokat is a t3 gunshipjeivel...
  • Borg
    Persze hogy csapatban van a 2 ellenség, másképp mi értelme lenne :) Lenyírják egymást, én meg csak malmozok ott mellettük, vagy mi?:)
  • Borg
    Ha az egyik ai minimum T2 arty távolságban van, akkor eleve nem olyan nehéz... hát még ha még közelebb van. A T2 artyk ellen általában nem nagyon tud védekezni időben.
  • JTBM
    Tegnap játszottam egy 1vs3-t WWII Ger. 1944-ben a "Ridges" pályán. Itt az egyik ellenséges Commander bázisa határos az enyémmel. Szóval elég gyorsan kezdődik a harakiri.
    A taktikám az, hogy a Commanderemmel írtom a T1, majd igen gyorsan T2-es egységeit, majd T2 PD-ket építek, amik rendesen tizedelik az egységeit távolról, majd építek egy strike force-t: 1 T2 Mobile Shield + 2 T2 Heavy Tank + 6 Mobile Missile Launcher + 2 addigra már 1 v. 2 csillagos T2 Air Defense. A Strike Force-ot kíséri még a Commander, támogatja még egy T2 Radar. Légierőm ilyenkor még nincsen, akkor kezdem el építeni az első Air Factory-t, amikor ez a Strike Force felállt.

Sajnos ilyenkor megtámad a Commanderrel, amit a SF szépen és gyorsan szétlő és a robbanás meg szétszedi a SF-t...

Ezután a SF feltöltése jön, majd kiszedem az összes nem gyár épületet az AEON bázison. Majd Capture Factory és utána lesz egy ütős Experimental Combom: Fatboy + Galactic Colossus...
    Meg persze AEON Shield-ek és Artillery...
  • Cobra.
    Kell jónéhány tengeralattjáró meg romboló, meg persze nem árt pár T2-es torpedóvető sem, így nem olyan vészes leszedni 1 Fatboyt (én 8 tengeralattjáróval, 4 rombolóval meg 4 torpedóvetővel leszedtem, igaz rámentek a tengeralattjárók meg 2 destroyer.
    Mondjuk az eléggé megnehezíti a dolgokat, ha a 2 ellenség csapatban van.
  • Borg
    cybran vs 2 uef balancedet is beszívtam paradiseon... egy darabig igen jól ment, volt remény a nyerésre, de a fatboyait nem tudtam megállítani a vizben, és a geci AI annyira fifikás volt, hogy kiküldte őket a kis szigetekre, ahonnan lényegében artilleryként lenyomták a partmenti védelmemet... Légierő nélkül szopó ez a téma :)
    Ráadásul épp elkészült egy t3 rombolóm, amikor 2 fatboy is tűz alá vette.. csak egyet tudott leszedni.
  • Cobra.
    Jó, én tegnap 1db Monkeylorddal leromboltam a Balanced Aeon bázist tegnap 40 perc játék után. Az első 1 órában szinte csak gyárakat épít a gép, alig támad valamit, meg használható egységeket se épít.
  • GanXstaZoleeWrk
    Colossus telleg imba toltam egy gyors gamet balanced ellen felhuztam egyet pikkpakk beküldtem, victory.
  • Borg
    Régebben is odébb tudott menni.
  • Cobra.
    Légierő nélkül az Exp egységeket nagyon nehéz kiszedni. Viszont a CZAR is nagyon durva lett, a T3-as vadászgépek alig sebzik, csak a földi légvédelem tudja leszedni.
    Érdekes lett a Cybran Rapid Artillery, rendes jármű lett belőle (úgy rémlik régebben épület volt, de lehet csak a kis pálya miatt nem ment odébb) és már nincs akkora energiaigénye. Elég csúnyán meg lehet szórni vele az ellenség bázisát, csak vigyázni kell rá, hogy ne tudják kilőni (mobile stealth sokat segít).
    Nuke-ok meg mintha gyengébbek lennének.
  • Braveheart
    Ezért nem kell arra játszani :)
  • Borg
    Főleg mikor arra játszunk, hogy nincs légierő :)