Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Újrajátszottam ugyanazt a felállást, csak most megnyertem.
Galactic Colossus-szal igen jól lehet bázist írtani. ;-)))

Elõször láttam 5 csillagos egységet a játékban, az egyik T1 PD lett 5 csillagos, 350 körüli kill-lel.

28 egységet vesztettem és 3000-t lõttem ki, az arány engem is meglepett.

Nem használtam egyáltalán T3 tüzérséget.

Az AEON pajzsok valami eszméletlen jók, már nem is törõdök az ellen T2-es tüzérségével, mert az AEON pajzsot aztán lõhetik...

Legközelebb megnézem, mit tudok Cybran-nal. ;-)))
Tuti hogy nem fog elmenni a 9250-esen, régebben volt nekem is, asszem még megvan valahol a padláson. <#nevetes1> Jó kis karesz volt az anno, de hát haladni kell a korral. Én lecseréltem egy 9600XT-re, aztán meg vettem egy nvidia 7600GS-t. Nem egy nagy szám, de ezen már elszalad a legtöbb gém. <#vigyor2>

Cobra.
A 9250-es DX8-as kártya, azon eleve szerintem el se indul, nemcsak a teljesítménye kevés. Ezen a gépen szerintem egy játék se fog élvezhetõen futni, ami idén jön/jött ki, fõleg a videókártya kevés.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

A 9250-es radeon nagyon gyér ehhez a játékhoz. Meg a proci is, meg a ram is.
SötétBarom
Radeon 9250 kártya

Irány a legközelebbi PC shop..
Sajnálom =(

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

hát nem vagyok egy nagy IQ ilyen téren de amit tudok róla azt leírom:
Pentium IV.
Oprendszer: XP
2 GHz
768 MB RAM
Radeon 9250 kártya

egy patchet felraktam, pontosan nem tom melyiket, annyit tudok hogy 3-mal kezdõdött és miután elindítottam még szarabb lett mert totál fehér volt a kép és csak vonalakat láttam mindenhol... 😞
Cobra.
Ha nem árulod el milyen géped van, milyen oprendszered és hogy felraktad-e a legutolsó patch-et, akkor nem tudunk segíteni.

sziasztok! Kéne egy kis (kurva nagy) segítség... nem tom elindítani rendesen a játékot, mert amikor betölt egy pályát akkor vagy automatikusan kilép, vagy a betöltés képe marad ott (kék örvény izé) és nem tudok semmit csinálni. Help valaki, légyszi!!
Rapid81
Thx to Borg! <#nevetes1>

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Szerintem kvantum nyomokat, vagy zavarokat. Ez lenne a két legértelmesebb fordítása.
Helyesen:
A kapuk megsemmisülése olyan kvantum nyomokat hagy hátra, ami néhány évig lehetetlenné teszi a kvantum utazásokat.
Rapid81
Hali mindenki!
Kellene egy kis help a honosításhoz!
Aki megmondja nekem, hogy a játékban, a Cybranoknál mit rejt a Quantum Wake, annak neve bekerül a Special thanks-be!

Ez a mondat:
As they are destroyed (a kapukat), they will create Quantum Wakes that will prevent all Quantum travel for several years

Amint a kapuk megsemmisültek, ?????-t fognak létrehozni, ami hosszú évekre megakadályozza a kvantum utazásokat.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Tegnap én is kipróbáltam az open palms-ot 3 Balanced AI ellen (UEF, aeon, cybran, én meg cybran). Namost amikor már mindenki vagy 2-300 egységgel flangált a mapon, akkor a diavetítés szintje alá süllyedt az egész, szóval fel is adtam. Majd megpróbálom 250-es unit cappel, vagy valami, de ez a map a sok fa (vagymi) miatt nagyon eszi a gépet...
Kipróbáltam egy "WWII Germany 1944" játékot AEON-nal a "Four Leaf Cover" pályán.

A kezdeti T1 rush-nál sajnos nagyon rosszul jött, hogy az AEON T1 point defense sokkal pontatlanabb, mint az UEF-é. A T2 mobil AA is sokkal pontatlanabb, mint az UEF-é.

A Commanderrel kellett harcolnom az elején, csak úgy tudtam tartani a vonalat.

Késõbb az AEON pajzsok viszont nagyon keményen tartották vissza a rohamokkat, bár több T2 tüzérség is lõtte a védelmemet, egyetlen egyszer nem omlott össze a pajzs.

Az experimental építõ versenyt viszont megnyerte a Cybran player, hamarabb elkészült a Monkeylord-ja, mint az én Galactic Colossus-som. (90%-on volt, amikor odaért a ML...

Holnap este megpróbálom újra.

Mindenesetre az AEON-nal a kezdés keményebb, mint az UEF-fel. Persze lehet, hogy a pálya teszi, mert itt jóval közelebb vagyunk egymáshoz és hamarabb jön a rush és gyorsabban jön a 2., komolyabb hullám.

A középjáték viszont jóval könnyebb, az AEON Harbringer pontosabban lõ, mint a Titan, a pajzsok sokkal erõsebbek.

Ha megnyerem az Experimental építõ versenyt, akkor nem hiszem, hogy a Galactic Colossusnak kihívás lenne a ML. 90%-ról nem tudta teljesen szétlõni, hanem csak az építõket semmisítette meg.
Cobra.
Lehet azért ment el a mass, mert elvette az energiát az extractoroktól meg a fabricatoroktól és ment más gyártás is.

Azt a kis +5k energydet könnyen elvitte a cybran arty, mivel 30k/lövés kell neki. Viszont a massod nem tom hogy hová tûnt mert azt nem igényli. Próbáld ki egyszer ugy ha meg tudod adni neki a +30k energyt mert sokkal gyorsabban lõ! Mire az elsõ skuló földet ér, 5-6 már a levegõbe van. Meg sztem sokkal pontatlanabb a t3 artinál is, de bázisbontásra meg pont az kell, én rá szoktam nyomni a célketesztet a bázis mértani középpontjára, így le is fedi az egészet.<#nyes>
Mavort meg sztem csak 20as map felett szabad heggeszteni alatta megteszi a t3 arti is. Mondjuk azok se egyformák, mert az aeonos ellõ 18 km-t, de a másik kettõé csak 13-14 km-t. <#whatever>

Cobra.
Egyszer kezdtem el építeni a Mavort, de meguntam a várakozást és kb mikor félig volt kész, inkább lebombáztam az ellenség bázisát. Cybran rapid fire artija meg elszívja lövésenként az összes energiát meg masst, hiába voltam +5k fölött energiából meg 300 körül massból. Ráadásul ugyanolyan pontatlan, mint a sima T3 arti, ezért inkább építek több T3-at, mint 1-et ezekbõl az exp artikból. 2 kis idõeltolással lövõ T3 már a heavy pajzsokon is viszonylag hamar átlõ.

Jó fegyver a Mavor, csak pont az ára miatt a legtöbb menetben nem éri meg megépíteni.
Az én map-em a "Vya-3 Protectorate"
Remek map egy "WWII Germany 1944" játékra.

Tegnap újra játszottam egyet, de most jobb voltam, csak 2 Fatboy-t építettem, utána 3 T3 Artillery-t, majd életemben elõször sikeresen egy maVor-t.
A mavor (Experimentál Artillery) egy hihetetlen fegyver. A térkép túloldalára tökéletes pontossággal betalál, van kb. 20K sebzése és nagyon gyorsan lõ.
Ahogy elkészül, az ember átmegy lõirányítóba, ahogy becsapódik egy lövedék, azonnal át kell állítani a célpontot, különben a már szétlõtt célpontot lövi, mert sokkal gyorsabban lõ, mint ahogy átérnek a lövedékek a pályán.
Egy teljes bázist néhány perc alatt a földdel tesz egyenlõvé. Az ember kilõheti vele az összes AA-t és utána egy felderítõ háborítatlanul repkedhet a bázis felett, hogy jól lássuk a pusztítást...

Nekem kb. 20 T3 Engineer építette jó sokáig.

Szerintem ez a leghatásosabb Experimental Unit, de hatalmas gazdaság kell ahhoz, hogy valaki felépítse. Nekem a Material 500 volt, az energia ennek megfelelõ.
Hát nekem az a domb majd mindíg inkább bajt hozott mint elõnyt. Minden fosh artillery fellõ oda mind a 3 bázisból akár, de a pd-k csak a feljövõket szedik ki, artikkal meg nehéz counterelni.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Cobra.
Pedig jó pálya, középen van egy domb, azon jó védelmet lehet kiépíteni. A gép meg a spawnhely mögötti hegygerinc mögé szokta berakni a bázisa egy részét, így azt nehezebb távolsági támadásokkal kiszedni.

Na ezen a mapon még egyszerse játszottam 😊
Ha mondok valami free de jö feltöltõs helyet felteszem a replayt. 😊

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Ennyire nem vagyok láma. 😊

http://www.supcom-live.com/uploads/tx_escreplaysManager/map_files/open_palms.jpg

Ez az a map.

Amúgy... víz alatt jövõ experimentalokat remekül megbontja pár T2 torp launcher.

Itt a hír:
Gigabyte
itt a szállító weboldala:
Go-Run

A partnereiknél meg lelehet adni a rendelést.

Aláírás

Igen, mivel az AI nem tud szárazföldi egységeket küldeni (viszont gyártja õket). Persze egykét kivétellel, amik tudnak víz/en alatt is mozogni, mint a SACU, meg az experimentalok. Azt a pár hajóját, meg 1-2 repülõt amit küld nem nagy mûvészet visszaverni, az egyetlen nehézség az ilyen mapban az, hogy amikor elér odáig, hogy exp tech egységeket küld víz alatt, az ellen tudj védekezni. Mert ugye ha leküldi víz alá, és nem tudod lõni, akkor egy fullos cucc lép ki a partra közvetlen a bázisodnál, ami végzetes lehet.
armageddon666
miért? vizes pályán könnyebb nyerni? O.o

@

Open Palm az az, ami nagy víz és a négy sarokban egy-egy sziget?
Ott azért nem olyan nagy mûvészet az 😊
SötétBarom
LinkeT!!!

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Nyah. Negyedszerre ugyan, de nyakoncsaptam a 3 balancedet légierõ nélkül Open Palmon is 1 óra 7 perc alatt.

"Szerencsémre" jó lassú volt, így tudtam micromanagelni a turreteiket. 😊

Aki most tervezi VGA t venni annak ajánlom a gigabyte 8600gts kártyáját ami mellé adják a játékot is.

Aláírás

Jaja thx. 😊

Majdnem 3 óra volt, de közben cseteltem, vacsiztam, iszogattam.
Mondjuk egész addíg 2-szer is visszanyomtak mire sikerült maszívan bevedékeznem.

Viszont beszéljünk meg akkor fix mapokat, mert így nem egyenlõk a feltételek. 😊

Elfelejtettem: Az ÉK-i AI alkalmazta az én T3 Gunship-es taktikámat is, igaz, egyszerre csak 4-et alkalmazott, de az utolsó Fatboy-t így lõtte ki.
Tegnap nekem is megvolt az elsõ gyõzelem. A map nevére nem emlékszem, de 10*10-es és fõleg az eleje igen kemény volt.

A bal alsó sarokból indultam, kiépítettem 2 firebase-t rögtön az elején, ami az experimentalokig bírta a nyomást, de akkor egyszerre kaptam egy Monkeyboy-t északról és egy Galactic Colossus-t keletrõl. Keleten éppen akkor készült el a Fatboy-om, ami szétlõtte a GC-t, de sajnos már csak azután, hogy az szétkapta a keleti firebase-t teljesen, az ott tanyázó 15 Titannal együtt.

A Monkeyboy-t könnyebb volt elkapni, ott volt 4 T2 Artillery, meg 15 Titan. A Titanokkal jól lehet MB-t gyilkolni, meg kell kerülni, aztán hátulról lenyomni. De azért az a firebase is 50%-ban szétment.

Ezután jött a revenge, az elsõ Fatboyt felzavartam északra, a második elkészülte után meg szétlõttem a keleti Aeon Commandert.

Az északi Cybran viszont kicsit lapított, aztán megtámadott 2 MB-jal és 1 Exp. Gunshippel. A firebase-t még nem építettem teljesen újjá, azért fõleg az Exp. Gunshippel jól meggyûlt a bajom.

De ez volt az északi Commander utolsó dobása, miután elhullottak az Experimentáljai, meg voltak számlálva a percei.

Itt megint kijött, hogy mennyire jó az AI. Az Észak-Keleti UEF Commander számított a Fatboy-jokra és teleépítette a bázisát T2 Artillery-vel. Mind a 6 Fatboy-omat szétlõtték.

De addigra már hatalmas gazdaságom volt és elkezdtem T3 Artillery-t gyártani, ami elvégezte áldásos tevékenységét.

A T3 Artillery-ra válaszul megint egy brilliáns AI húzás jött, elkezdett masszív Titán és Support Commander rohamokat indítani, ami át is ütötte az addig jónak tartott védelmemet párszor...
GanXstaZoleeWrk
Happy szulinap Lemming ha most volt 😊

Mennyi ideig tartott ha még bepiázni is sikerült? 😄

GanXstaZolee#2709

CSak JTBM felbodta a no légierõ meg mifene ötletet, arra kaptam rá.
De az tényleg kemény hogy kb egy épkézláb szárazföldi támadást tudtam vezetni még az eleje felé, aztán örültem ha bírja a védelem, és a T3 tüzérség vitte a prímet. Azért a replayt elmentettem, a végére nem is emlékszem úgy beittam már.

Mondjuk kereshetünk nehezebb mapot is, online úgyse nagyon játszok míg nem veszek új gépet... 😄

Ezt a mapot én is megcsináltam már 3 balanced AI ellen.
Igaz, magam elé még betettem egy Easy-t hogy kicsit késleltesse a másikak támadásait, amig legalább a védelmem jól kiépül 😊 (Szegény pára tartott is vagy 5-6 percig a 3 balanced AI ellen.)
Majdnem 3 óra alatt, de megvolt a 3 balanced AI légierõ nélkül.

Igaz, Seton's Clutch-on, így nem voltam mass szûkében, de a végére úgyis orbitális mennyiségû fabricatorom volt.

Utolsó fál órán már kimentem cigizni, wiskyztem, stb 😄

Amúgy nem volt gyenge, volt mikor elgondolkodtam a kilépésen.

Randomra tettem magam, UEF lettem. Fatboy ezen a mapon über tápság, nagyon nagy %-ban ezek miatt nyertem.

Ja igen.. és Total Annihilation mód alatt te user made modot értesz, vagy sima annihilation? 😊

Melyik mapon?
Nem mindegy ám. 😊

Persze, mert a SB helyett a superior fightereket kellett volna ontani (ezzel a légvédelem megvan + CZAR kilõve) és t3 gunshipeket gyártani (UEF), mellette meg rámenni az exp unitokra (cybran t4 gunship jó colossusra, fatboy is tud messzirõl operálni). Nuke-ra nem érdemes pazarolni ugyis piszokmód levédi a bázisát missile defensevel, helyette inkább a rapidfire artyt megcsinálni, v t3 artyt, de abból kell min 2 db. Nemtom melyik fajjal voltál, de amúgy colossust legegyszerûbb CZAR-ral lenyomni. <#nyes>

SötétBarom
Engem a minap 1 db balanced olyan szinten ledarált, hogy pislogni sem tudtam.. volt má 20 T3 bomberem, rengeteg pajzsom (kis keci T3 artival próbálkozott), kb 25 T2 arti, rengeteg point defense, épp készültem egy mindent elsöprõ támadásra, mire megjelent 1 colossus.. Ráküldtem az össze bombert, pechemre kísérte egy CZAR, ami leirtotta a bombereket, majd a ködbõl megjelent még 3 (!!!) colossus meg 1 CZAR.. A végeredményt gondolom nem kell ecsetelnem 😄

Amúgy továbbra is úgy gondolom, hogy a colossus túl erõs.. A fent említett esetben bomberek nélkül nem volt esélyem megállítani.. Az összes T2 arti, 8db tactical launcher, meg kb 10 T2 PD nem volt elég arra, hogy a kapuig megállítson csak egyet is.. Ott az elsõ összesett, a többi viszont besétált füvet nyírni =|

Rapid81
Lehetséges, hogy a honosítás pár napot késni fog, mivel még teljes egészében nincs kész, és sem a korrektor nem futotta még át, sem pedig a bétatesztek nem fejezõdtek be, így nem szeretnénk egy félkész, hibáktól hemzsegõ fordítást közreadni. Megértéseteket köszönjük.

Kitaláltam egy érdekes önkéntes modot, amivel remek csatákat lehet vívni az AI-val.

Név:
WWII Germany 1944.

Szabályok:
- 1 vs. 3 Balanced AI ellen kell játszani.
- A 3 AI 3 különbözõ faj.
- Nem szabad használni légiegységeket, kivétel felderítõ és szállító egységek.
- Total Anihilation mód.

Eddig 3 nekifutásra 3-szor nyomtak le, az UEF-fel játszottam.

Mindig az experimental egységekkel gyûlt meg a bajom, légierõ nélkül nagyon nehéz védekezni ellenük.

Az ellen persze használ légierõt, ami ellen szintén jó nehéz védekezni.
A kezelõfelületen van olyan h score (felül valahol, ilyen medál v kitüntetés alakú ). De asszem F2 is elõhozza.

sWbFII
ezer kössz! órák óta kísérleteztem vele 😞 ,de nem sokra jutottam
még 1 kérdés: hol tudom megnézni,hogy mennyi a populációm(tehát hány egységem van),mert egyszer csak bemondja,hogy megtelt és akkor az kínos...

"Not Weaken.... Weeeaken"

Rapid81
Ezért van a játékban a Tutorial.

Elõször move-val odaviszed ahonnan akarod szállitani, majd nyomsz egy ferryt és odateszed az x-et ahova szállítasz. Ilyenkor megjelenik alatta egy ilyen kis lilás akármi (a földöl), na arra mozdulj rá az egységekkel, és már viszi is õket. Landfactoryt is ráirányíthatsz, igy egybõl viszi ami onnan kijön.

sWbFII
hogyan tudnám a transzportjármûveket(repülõ,hajó)úgy beállítani,hogy ne kelljen minden egységre egyessével rákattintani,és hogy egyfolytába csinálják?pl két sziget közti szállítás anélkül,hogy mindig beállítom újra és újra

"Not Weaken.... Weeeaken"

Rapid81
Ha akartok látni pár erõsen alfa-tesztes videót, akkor feltöltöm õket valahová.
No?

MEgnéztem Balanced AI-t olyan mapon, ahol nem ilyen kevés a mex hely, és klasszisokkal jobban teljesített, meg is lepõdtem.

Valószínû Battle Isles R2-n azért nem vagánykodik annyira, mert én masszívan hagyatkozom a fabricator farmokra.