4582
  • JTBM
    Balanced AI már az 5. perctől küld T2-es egységeket, először persze a T2 bomberek érkeznek meg. T3 szinten pedig a 3 Balanced AI koordinált támadásokat vezetett ellenem T3-as csordákkal és több különböző experimentállal egyszerre. Különösen kegyetlen pl. egy Czar + GC keletről és egy SR + 2 ML északról. Szerencsémre a 2 FB nem ért oda időben Észak-Keletről, ezért először 15 ASF-el leszedtem a Czart. 15 ASF már nem veszít, legfeljebb egy egységet egy Czar ellen. Közben szintén kb. 15 bombázó szétszedte a két Monkeyboyt. A SL elkezdte lőni a bázist, de neki időre van szüksége szétlőni a pajzsokat. A 15 bombázóból elment 3, a maradék pedig lassan, de biztosan szétszedte a GC-t. Az összes maradék AFS és persze a bázis AA-ja végülis leszedte a SL-t is. A T3-as horda egy része átjutott a védelmemen és okozott némi kárt a bázisban, de nem jelentőset.

A Supreme Commanderben szvsz. mindig az nyer, aki uralja a levegőt, valamint akinek több T3-as Artillery-je van...
  • Hedgehunter #2780
    A sakkban mar van egesz jo AI (3 eve karpov kasparov fisher egyutt kikapott tole) ez is valami hasonlo csak nem fejlesztik elegen.... A magverhetetlen arra ertettem hogy az atlag meg a kicsit folotte 90% ban kikapna....
  • Thanatos
    nem lenne, elöbb utobb azellen is emglenne a taktika :)
    megverhetetlen ai nincs, pont :) (márha a ultimate cheatet nem veszsük de annak emg mi értlme :P)
  • Hedgehunter #2778
    Az egyik palya 3/4 elfoglalatam es megis tobb nyersanyaga volt mint nekem... Amugy meg csak azt kellene hogy a legjobb 20 jatekost lemasolni... Megverhetetlen lenne....
  • Cobra.
    Egyébként azt vettem észre, hogy a mass mennyiségétől függ mit tud csinálni az AI. Ha nincs elég mass, akkor bénázik, de ha van elég, akkor nagyon gyorsan fejlődik. Ezen kellene javítani, hogy jobban beossza a nyersanyagot a gép.
  • Hedgehunter #2776
    Rengeteget kell meg fejlodni az AI nak ma en is lenyomtam egy meccset a tech ellen es visszaneztem mit csinalt..Jo vedelmet epit az elejen bar az ACU nem nagyon tevekeny sot percekre megall..???? Meg csak tenyleg T1 eseket kuld majd meg expeket.....

A vadaszgepes legvedelmet hasznalom en is bar megvan a hatulutoje mert amiota nem lovik le a transportereket nagyot lehet szivni miatta (bar az AI nem hasznalja ki ugysem)...
  • Braveheart
    Pedig a 3260-as patchben azt írják hogy a horde már küld T3-as egységeket is, de én nagy ritkán láttam 1-2 T2-est. Amúgy 2 hónap játék után már tényleg nem ellenfél az AI, ha van időm kiépíteni a gazdaságot meg a védelmet onnét csak türelem és idő kérdése... Ja és ha bírja a gépem :)
  • Cobra.
    Azt viszont még mindíg nem csnálták meg, hogy T2-es meg T3-as földi egységekkel is támadjon az AI. Az elején jön pár T1-es egység, utána meg már csak az Expeket küldi rám, még a Horde is.
    JTBM, az összesen 2db AA ugye csak vicc? Nekem mindíg az az első, hogy csinálok 8-10 T1 vadészt meg amilyen gyorsan lehet pár T1-es PD+AA pontot ahonnan jön az ellenség. Utána meg a T1-es védelmet kibővítem T2-re.
  • JTBM
    Igen, aki rush-ol, az meghal. ;-)))
  • Borg
    Én tegnap gyorsban egy horde AI ellen próbáltam ki a 3260-at (nem akartam hosszú meccset) de rövidebb lett mint gondoltam. Az AI az elején robbanás szerűen terjeszkedett, de csak T1 egységekkel támadgatott. A támadásai ellen volt védelmem jó kombinációban, aztán gyártottam 3db T2 Bombert, ezek leradírozták a térképről a mass collectorainak 90%-át. Ezután gyerekjáték volt, 5 percen belül lerohantam a bázisát, és meg is nyertem.
  • JTBM
    Tegnap játszottam egy jót 3 Balanced AI ellen 3260-as patch-el egy 10x10-es pályán.
    A játék AI-ja még jobb lett.
    Az AI figyeli, hogy mit csinál az ember.
    Az első játékban a régi stílusomban T2 AA-val akartam biztosítani a légteremet. Ez egy komoly hiba volt. A elején a T1-es, majd az új T2-s bomber-ek lassan, de biztosan szétszedték a bázisomat.
    Okulva ebből még az elején építettem 10 db T1 interceptort. Az AI-k egyetlen bombert sem építettek!!! Ehelyett a bázisomtól jó messzire küldtek Cybran T1 mobil AA-t ami tömegben simán leszed egy T1 Interceptort.
    Persze ez időbe került és mire elfogytak a T1 Interceptorjaim, addigra már volt a bázisomnak egy T2-es pajzsa, alatta 2 T2-es AA és egy T2-es radar. Ez ellen T2-es bomber v. gunship teljesen esélytelen.

Sajnos ebben a játékban is elkövettem azt a hibát, hogy a bázisomnak nem biztosítottam mélységi védelmet, ezért egy Czar rázuhant a központi resource termelő részre.

A gép most már nagyon jó kis bázisokat épít magának, az egész sűrűn védve pajzsokkal. A pajzsokat kikapcsolva tarja, ha nincs rá szükség. (Ezt pl. én nem mikrózom le, mert erre nincs időm...)
  • JTBM
    Nem tudom, de remélem, hogy egyszer sor kerül rá. ;-)))
    Sajnos nekem csak extrém időpontokban van időm játszani, pl. reggel 1-től 2-ig, ez is csak hetente párszor :-(((
  • Hedgehunter #2769
    Mikor jatszunk egymas ellen.....?
  • JTBM
    A gép ellen játszani szerintem is teljesen más, mint valós ellenfelek ellen. De nem biztos, hogy könnyebb. A valós ellenfelek ugyanis hibáznak, méghozzá jól kiszámítható módon.
    Pl. ha egy támadást vezet a bázisom ellen, akkor biztosan nem tud figyelni a saját bázisára.
    Ilyenkor rá szoktam bízni a saját bázisomat a védelmére és betámadom az övét és ő nem fog visszalőni SM-al, valamint nem céloz a T2 tüzérségevel amivel normál esetben meg tudná állítani a támadásomat.
    (Az én bázisomat T2 PD védi + T2 és T3 AA, azokat nem kell kézzel állítgatni...)
  • Hedgehunter #2767
    Ha a gep ellen jatszol biztos igy van...
  • Braveheart
    Jah tudom de amúgyis szarakodott már a korábbi verzióm... pl mikor saveltem nem került be a listába a játékállás, és úgy tudtam csak betölteni ha beírtam a save nevét manuálisan és load...
    Megnéztem az új egységeket, hát sztem ez az aeon Mercy elég fos, hülyén néz ki meg nincs sok értelme, talán annyival jobb a sima tactical missile-nél hogy lehet irányítani. De az hogy álló helyzetben is fogy az üzemanyaga... miért nem száll le vagy vmi?
    Azt nem vettem észre hogy a T1-T2 egységek erősödtek volna...
  • JTBM
    A reinstall-t meg lehet spórolni...
  • Braveheart
    Én úgy raktam fel tegnap a patcheket, hogy reinstall, majd 3189-3255 és 3255-3260.
  • vidu01
    3251em van, de törött a game, de azért megnézem a GPGnetet.
  • JTBM
    Ha most 3220-on vagy, akkor a következő patch-eket kell bejátszanod:
    3220 -> 3254
    3254 -> 3255 !!! Ezt nehéz beszerezni, de létezik!!!
    3255 -> 3260

Tegnap játszottam egyet 3260-on, hát a játék rendesen megváltozott:
    - Az Air Superiority Fighterek kegyetlen erősek lettek, úgy lepucolja 4 a bázis körüli légteret, mint ahogy kell...
    - A T1 és T2 egységek sokkal erősebbek lettek, mint eddig.
    - Az Aeon Kamikaze rakétája igen erős bázisirtó T2-es szinten. Ügyesen használva 20 db leradírozza az ellen T2-es bázisát a térképről. A 10x10-es map átlósan elhelyezkedő bázisára nem ér el, de ha valaki felhúz egy firebase-t, akkor onnan bedarálhatja azt is...
    - Aeon-nal T2-ig kell fejlődni, majd onnan Kammikaze-kat gyártani és megsemmisíteni az ellenség gazdaságát, ha ez megvan, akkor be lehet menni feltakarítani... Ha az ember kilövi az ellenség összes radarját, akkor T3 mobile artillery-vel büntetlenül szétlőheti a bázist v. 4-6 T3 bomber is befejezheti a munkát.
  • Cobra.
    Felmész GPGNet-re és magától letölti.
  • vidu01
    Az Aeon T2 Guided Missile elvileg egy kamikaze repcsi, ugy hogy szerintem az AA leszedi. Még nem próbáltam ki, honnan lehet letölteni az új peccset?
  • Hedgehunter #2759
    az AA tuti nem jo az csak repulo egysegeket takarit,de mivel missile a neve ugy gondolom a MD leszedi meg a T3 assault bot visszaveri....:)
  • Cobra.
    Ezt nem tudom, hogy a MD vagy az AA lövi-e.
  • Hedgehunter #2757
    a missile defence jo ellene...?
  • Cobra.
    Az Aeon rakéta nagyon béna, folyamatosan fogy a gyártás után az üzemanyaga és elég hamar kiürül, a 20-as pályát nem éri át.
    Az UEF nem oylan rossz, de az is gyengébb, mint a Gunship.
  • Hedgehunter #2755
    Az uj pecs uef and Cybran T2 bomber meg aeon guilded missile... Itt olvashatsz rola.....
  • Borg
    Uj egységek?
  • Cobra.
    A Cybran T2-es Bombert próbáltam, drága és könnyen lelövik, a heli jobb szerintem (olcsóbb és többet bír).
  • Hedgehunter #2752
    Valaki kiprobalta az uj egysegeket...?
  • Hedgehunter #2751
    Ma reggel meg azt vettem eszre hogy toroltek a 10vagy 20? mp varakozasi idot miutan az egyik ACU felrobban..!! 2 game ment el miatta (mar csak a dontetlenre volt eselyem)...:) Amugy a palyak visszaalltak eredetire...
  • Lemming
    VAn hogy rotáljál a pályákat rankedben, ha kiderül hogy valamelyik nem nyújt egyenlő esélyeket.

Lehet most ez történt.
  • Hedgehunter #2749
    Tegnap valamit letoltott a GPGnet (update) feletelepitette aztan meg lefagyott, ujrarakatta velem az SC-t de meg most sem tokeletes.. Belepek a ranked settings menupontba es ket teljesen uj palya van benne de osszesen 2-vel kevesebb mint eddig volt.. Mar megprobaltam a restore default-ot a settings menuben...
  • Lemming
    Ok... ha kimégy campaign menüben ott van szép lista hogy melyiken tartasz.
    És ott meg tudod mondani hogy melyik kampány melyik pálya.

Fejből már rég nem tudom.
  • Borg
    2800+ athlon XP-vel alatta pont semennyit.
  • Newfronter
    Egy új kártyával, most mindegy hogy milyen, a lényeg hogy jóval erősebb mint ami most van, mennyi plusz FPS-t remélhetek? Tudom hogy ennek a játéknak nem a vkari a legfontosabb, esetleg aki már cserélt karit és észrevett különbséget annak a véleményét szívesen várom!
  • Chriss745
    Pff, nem tom a számát. Van egy csóka, akit el kell kísérni egy kapuhoz. 3-4 telán.
  • Lemming
    Hanyas küldetés?
  • Cobra.
    Pályát újrakezdeni szerintem.
  • Chriss745
    Help me plííz!

Az egyik pályán az a feladat, hogy építsek 3 radarzavaró állomást a megfelelő helyekre. Látom is szépen hova kéne építeni, de amikor kinyírtam az előző feladat commander-ét, az annak a közelében robbant fel, és földet dobott oda. Ha építeni akarok oda, piros a radarzavaró állomás.

Ilyenkor mit lehet tenni?