4582
-
JTBM #3261 Humán-Humán küzdelem mindig sokkal jobb... -
JTBM #3260 Szerintem az AI nem képes a tengert tartalmazó pályákon említésre méltó módon harcolni. -
#3259 Tegnap az open palms-on nezegettem egy rush AI ellen es nem volt rossz, amire beertem a bazisara egy Soul Riperrel mar a Fatboy epult..!!!! 5 perccel ha gyorsabb voltam.. Es nem ertem ra a bazisat rombolni mert majdnem kesz is lett.. Egybol az ACU-ra kellett menni.. -
Borg #3258 Minap kipróbáltam a turtle ai-t paradise-n... valamiért egyátalán nem épitettek hajókat. Kb fél óra után 1 t4 seraphim robottal körbeirtottam mind a hármat. Az egyetlen jobb lépése az volt az egyiknek, mikor víz alatt be akarta küldeni a commanderét a bázisomra. De ez sem jött be neki. -
#3257 Az AI nagyon jo es kesz.... Vegre egy szamottevo ellenseg van a palya masik oldalan nem egy probababa. En mindig uj dolgok tesztelesere hasznaltam az AI-t lenezoen.. Most is tesztelek vele de teljesen maskepp, en egy lassu epito nem tamado tipus vagyok az AI meg belekenyszerit hogy tamadjak ha eletben akarok maradni... Nagyon tetszik... Persze meg egy par game elmulik az orom de addig is nagyon jo... -
Thanatos #3256 "A régi SC szerintem sokkal keményebb volt, legalábbis a bázisvédelme mindenképpen. Az FA-ban ha az ember túlélte az első 10 percet, akkor már meg is nyerte a csatát..."
ai ellen ;) -
JTBM #3255 Nekem is hasonló tapasztalatom volt a "Daroza's Sanctuary" pályán.
Az elején iszonyú kemény rush-t nyomott a 3 AI. Aeon-nal voltam, ők pedig a 3 másik faj. Ezen a pályán 2 irányból lehet jönni és meglehetősen intelligensen rush-oltak az AI-k. Csoportban 20-asával, egyszerre két irányból, megkerülve a védelmet, ha lehetett. T1 bombert nem küldtek, de később 2 T2 + 3 T1 bomber kötelékek jöttek.
A védelmem az egyik oldalon az ACU + 2 T2PD + T2 mobile shield volt, a másik oldalon pedig 5 T2 heavy tank + 2 T2PD + T2 mobile shield.
A kulcs ezen a pályán az, hogy hatalmas mennyiségben van szétszórva material mindenhol a pályán. Ezért az elején hajlamos az ember nem fejleszteni a Mass extractorokat. Viszont akkor a csata kellős közepén hirtelen leáll az gazdasága. Ezért már az elejétől, amikor még bőven van mass, fejleszteni kell a Mass Ext.-kat. Nekem 90 mass-ig ment fel a T3 elejére. Addigra már 4 + 4 Harbringer is volt a védelmi vonalon + 2 +2 T3 pajzs. Ez ellen semmi, de semmi esélye nem volt a rush-nak.
Felépítettem egy GC-t és meglátogattam vele az északi szomszédot. A rush bázis úgyszólván semmi védelmet nem tudott felvonultatni, a GC úgy ment át rajta, mint kés a vajon. Ugyanez a GC átsétált az Észak-Keleti bázisra, egy újonan épült pedig a Keleti bázist kereste fel.
Pedig a bázisvédelmek hatalmasat fejlődtek: egy váratlan Monkeylord támadást már csak akkor vettem észre, amikor a Monkey kiugrott a Lord-ból. ;-))) a 4 Harbringer-ből 3 megmaradt, az összes T2 PD túlélte, csak a 2 T3-as pajzsot szedte ki az ML. Az ML-t lőtte még kb. 10 Sniperbot is, amiket tartalékba hagytam a bázis közepén, de az ML beért lőtávolba.
A régi SC szerintem sokkal keményebb volt, legalábbis a bázisvédelme mindenképpen. Az FA-ban ha az ember túlélte az első 10 percet, akkor már meg is nyerte a csatát... -
Borg #3254 Adaptive is. A 3 kis szigetes 5km-es mapon játszottam először, és mikor érezte az AI, hogy T2 artyjaim belövik az ACUját, akkor leküldte a vízbe, kijött nálam a parton, és már ment is a meltdown... -
#3253 Nekem az is furcsa, hog Supremacy-ban simán beáldozza az ACU-ját a gép. -
Borg #3252 Plusz amiket észrevettem még:
1. Cybran AI nagyon erősen használja a T1 artyt. És ezek eszméletlen ütősek, mert menet közben eregetik a cuccot, relativ messzire. Csapatostul 5-10db már egy 2-3 T2 PD + shield védelmen is áttör, nem beszélve arról, hogy más egységekkel is támogatja őket.
2. Igen, a pajzsok jobbak lettek. A seraphimé különösen jónak tűnik, bár lassabban is épül fel, és a T3 Shield baszottnagy energiaigényű.
3. Az AI tényleg relative kevés T3 bomberrel jön, talán 2-3-al max. Viszont nálam direkt megtalálta azt a kevés pontot, ami nem volt shield fedésben. Volt 5 T2 és 1 T3 sera shieldem, és egyetlen egy csücske lógott ki a bázisomnak amit épp építettem (T3 ME, MS-ekkel), és richtig oda bombázott be, persze hatásosan. A shieldekre egy darab bombát nem pazarolt (nem is lett volna túl sok értelme, mert volt rendesen légvédelmem, és az első bomba úgyse árt).
4. A commander valahogy úgyérzem gyengébb lett. Mármint amíg nincs upgradelve. Szerintem simán erősebbnek kéne lennie, elvégre a legfontosabb egység szinte. Én pl több esetben úgy nyomtam le az AI-t, hogy kamikaze akcióként 2, vagy 3 T3 bomberrel berepültem egyszerre a Commanderére, és simán pukk, még akkor is ha lelőtték a gépeimet.
5. Az Adaptive AI tényleg nagyon pálya, és viselkedésfüggő. Van olyan map, amin az első fél órában fel sem techel T1-ről (simán le lehet nyomni), de van olyan, ahol eszméletlen sebességgel terjeszkedik és fejleszt. Szal még akár bugosnak is nevezhetnénk, mert bizonyos szitukban egyátalán nem találja fel magát. Pl azon a bridge nevű 1vs1 mapon nagyon gyengén muzsikál eleinte. Viszont amikor hagytam T1-en ökörködni egy jó fél órát, akkor hirtelen nekiállt fejlődni, oszt még majdnem le is nyomott, addig bambultam hogy mit csinál :DD A végén baszki benyomult 3 T3 egységével egyik oldalon úgy, hogy kivonult 5 T3 artyval, és szétbaszta a védelmem. Én meg hirtelen nem tudtam lépni, mert olyan ráérősre vettem a formát, hogy mondom akkor megépitem a sera exp missilet, hogy lássam milyen. NA EBBE NE KEZDJEN BELE SENKI. Extrém sok resource, és extrém sok idő kell. Közben az AI benyom, mert annyira megbénítja a gazdaságom kisebb mapon. Szal én ráérősen épitgettem, minden resourceom arra ment, és nem tudtam válaszolni a támadására. Félbehagytam a missile launchert, és kb fél perc alatt felhúztam egy T4 botot (már olyan iparom volt, meg sacuk meg minden). Ezzel pedig egymagában elindultam körbe lenyomni mindent. Közben meg ő letarolta az egész bázisomat, még jött egy ML is, meg a commanderét is kiküldte. 10-15 T3 artyval, és mégegyser ennyi T3 egységgel támadott 3 irányból. Én meg lebasztam 2 kört a mapon az exp bottal, és mint egyedül fennmaradó egységgel megnyertem :) -
JTBM #3251 Az FA-ban a játékmenet és az AI is nagyon sokat változott:
- A T1-es egységek erősebbek lettek. 2-3 simán lenyom egy T2-es egységet, 10 pedig ügyesen manőverezve egy Commandert. Legalább 4 db T2 PD, radar és T2 shield kell ahhoz, hogy egy irányból megállítson egy T1 rush-t.
- A pajzsok még jobban védenek a tüzérség ellen 4 db T2 Artillery teljesen hatástalan 1 db T2 v. T3 pajzs ellen.
- Az új T3 egységek nagyon kemények. Rendesen tudják rombolni az ellenséges bázist.
- Az AI nem épít túl sok repülőgépet, hanem elsősorban vadászokat. Ezekkel védi be elsősorban a bázisát. Egy T3 gunship támadás mondjuk 25 gunshippel simán meghal, mert a vadászok sokkal gyorsabban leszedik a gunship-eket, mint a földi légvédelem. Viszont az AI nem nagyon épít bombázókat sem, ezért főleg az elején nyugodtabban van az ember. T2 szint után már jön pár bomber, de kárt nem okoznak.
Az AI új taktikája a földi támadás, méghozzá rush módszerrel. 1vs3 adaptív AI ellen mindig megpróbál lenyomni a térképről, mielőtt T2-re érnék. Ez csak azért nem sikerül neki, mert az elején kialakítok egy védelmi vonalat, amit mindig át is tör, de mire a bázisra ér, elkészül az első pár T2 tank + shield, amivel annyi időre visszaverem, hogy fel tudjak építeni 4 T2 PD-t, amik már tudják tartani a vonalat.
Mindenesetre az első 5 perc mindig érdekes. Utána sajnos az "adaptív" AI nem hagy fel a rush-al, hanem folytatja, ahelyett, hogy feltechelne és T3 egységekkel jönne, amikkel már át tudná törni a védelmemet.
A végjátékot általában experimentálok nyerik meg nekem, a legjobban a nagy robotokat szeretem, bár a leghalálosabb szvsz. a Fatboy (ha meg tudom védeni a légitámadásoktól...) -
#3250 Pedig az ellen véd a shield, ha jól emlékszem. Lezúzza egyből 0%-ra, de nem sebez semmit. -
#3249 T3 arty volt.... -
#3248 A T2-es rakétaállomásnak biztos, hogy nőtt a hatótávja FA-ban, mert engem is meglepett, amikor Finn's Revenge-en az ellenség a főbázisáról lövöldözte a rakétákat a 2 átkelőre. Alapjátékban egyszer nem lőtt rám onnan és én se tudtam ilyen messzire ellőni. Viszont megmaradt a kézi vezérlés, pedig mehetne az is úgy, mint az artillery. -
Borg #3247 Rak tudja en se jatszok aeonnal. Csak aztom hogy kurva messzirol belonek valamivel mindig, es a TMD leszedi :) -
#3246 128 ra lonek mindannyian.. Tehat nem TM-volt... (Sokaig tartott megkeresni...) -
#3245 Azt hittem az AEON az kamikazet kapta tavol-lovonek... Lehet le kellene jatszanom egy par meccset mas fajokkal hogy meglessem mit tudnak... -
#3244 Ja 3 db pajzs alatt volt csak valahogy megfeledkeztem rola es azt vettem eszre hogy robban... Hallottam hogy tamadas alatt van de lattam hogy egy T3 bombazoval probalkozik es neha betalal de az csak megkarcolta... -
Borg #3243 A TM messzebbre lő. Különösen az AEON-é. -
#3242 Nem hiszem hogy TM lett volna mert nagyon messzirol jott (vagy a TM hatotavolsaga nott meg a 3x-ra)... Nekem olyan artillery szerunek tunt... A bazisom elott joval az open palms-on 8b T2 arty letakaritott mindent tehat a hatotavukon kivulrol jott.. -
#3241 pajzs nem véd ellene? :) -
Borg #3240 Tactical Missile volt az. Az AI FA-ban meglepően jól használja, építeni kell rendesen a TMD-ket. -
#3239 FA-ben lenyomott a turtle AI seraphin-nal valami fos tavolba lovo fegyverrel... -
Thanatos #3238 az ám :D
-
#3237 sima FA legújabb pöcsökkel :)
össze kéne már hozni egy 2v2t a héten ;> -
Thanatos #3236 hogy érted hogy mivel? ha arra godnolsz nekem csak patchelt FA van, mod semmi -
#3235 config:3200+ amd, 1.5gb(tervezem a dual-core-t :) ) -
#3234 UIMOD_SCA-ver.3.scd
Modef Mostorage.scd(T2,T3 mass, energy storage, t3 pd (8000hp)2000 mass, fejleszthető 19000 massért t4 pd re, pajzssal, t2 artynál kisebb lőtávval)
All Your Voices Are Belong To Us.scd
veterancy change
BigO_NewASF- jobb vadászgép viselkedés
Ff_sam -
#3233 modok->semmi? -
#3232 Mivel?
és nekem a.l(sorian c.) ellen 2vs2 250 unit counttal még úgy-ahogy elfogadható volt, 1vs1 ben meg 500-as counttal, multiban nem tudom 10*20-asnál szerintem még 500-as 2vs2 őt bírna a gépem -
Thanatos #3231 na ma sincs valaki vállalkozo kedvü multizni? ne adj isten 3 vállalkozokedvü 2v2-zni? :D -
#3230 de, torrenten ^^ -
maniac001 #3229 Nincs ebből a kiegből demó? -
#3228 Azért vicc, hogy felhúztam 2,6Ghz-re a 3700+-t és szaggat a kampány első pályája, amikor már a teljes térképet megkapom. Valamit kitalálhattak volna, hogy ne egyen ennyi CPU időt az AI, főleg a kampány alatt. -
#3227 Na igen, de ugye érezhetően a multipléjer részére szálltak rá a GPG-nél.. tény, hogy a kampány, az csak ilyen tessék, lássék alapon készült, de több a semminél :) -
Játékos #3226 Gyerekek, elég kevés küldetés van ebben az FA-ban, nem?
Nem lehetett volna legalább annyit, mint az elsőben? Másfél nap volt normálon. Mondjuk Hard-od már volt egy pálya ahol fogyott a hajam is, de csak időlegesen.
Több kampány is elfért volna szerintem, főleg 40 euro árért.... -
#3225 örömmel máskor is :) -
#3224 Azzal is beszarik... Ma felrakom a vista legujabbat az sp1 el meg ugysem neztem meg hogy milyen es meglatom mi lesz.... -
Firebat #3223 :)
nem baj, szép volt, jól játszotál,köszi a Játékot! -
#3222 Töltsd le azt, amit Borg belinkelt nemrég. Nekem egyébként csak 8Gb az FA installálva.
A build assistant nem nagy szám, talán a T1 engi teljesítményét nyujtja, bár nem teszteltem még le pontosan. Pár jármű valóban gyorsabb lett, cserébe pl az Aeon guided missile marha lassú lett és a repülők sokkal nagyobb ívben kanyarodnak.