4582
  • Gauge
    Nagyon sok hozzászólás volt eddig ezen a fórum, úgyhogy kényelmesebbnek láttam inkébb feltenni a kérdést:

SC és SCFA között mi a különség? Lehet játszani úgy egymással hogy egyikünknek csak az első, másiknak a második van meg? (Esetleg COH jelleggel használhatók együtt a játékok? )
  • GanXstaZoleeWrk
    Szépen összeszedted grat, mostmár csak játszani jöjjenek az emberek :)
  • Petko
    beszéltem vele, nem magyar
    az rejtély miért a kis tavamat használja névnek
  • Hedgehunter #3378
    Alig varom....
  • Játékos
    Szívesen csatlakoznék, sőt elszántam magam rá. A baj csak az, hogy túl balféknek érzem még magam, bár folyamatosan csiszolom a technikámat + replay nézegetéssel is múlatom az időt.

Fogok jelentkezni, tetszik a dolog. Sajnos elég macerás a hétköznap, sok a meló, este meg már csak a pihi, egy gyors játék + 3-4 sör a kóser.

Erősödök, s végetek :)))).
  • rtfmZoli
    Mondjuk volt egy délután 5-től reggel 7 ig tartó custom game,csak az a gáz, hogy 3 óra telt el kb a gameben :(
  • rtfmZoli
    Én a listán az ötödik vagyok, de nem gamelek neten(diplomát csináltam, nemsokára záróvizsga) Majd lediplomázás után veszek új gépet, a csábítást elkerülendő ;)
  • Hedgehunter #3374
    Tegnap lattam egy balaton nevezetut.....Lehet magyar??
  • Petko
    Kedves Olvasók!

Sajnos Magyarországon eddig nem alakult ki igazi Supreme Commander játékos közösség, akik aktívan játszanának a GPGneten. Erre azért lenne szükség, mert egy összeszokott közösségben, ahol ismerősök rendszeresen játszanak egymással illetve egymás ellen, közös nyelven beszélnek, hasonló kulturális közegből származnak, hasonló időzónában vannak stb. mindenképp élvezetesebben, kiteljesedettebben lehet szórakozásunknak hódolni. Ha csodát nem is tudok ezügyben tenni, legalább e kis összefoglalóval gyűjtöm egybe a magyarországi SUPCOM-hoz fűződő információkat amelyekről tudok, illetve ezt az írást szétszórom egykét helyre.

Magyarországi oldalak SUPCOMhoz kapcsolódóan:
    - SUPCOM közösségi oldal egyenlőre inaktív állapotban
    - ugyanaz mint az előző

Fórumok:
    - SG SUPCOM topic
    - HWSW SUPCOM topic
    - Prohardware SUPCOM topic
    - Hardwired SUPCOM topic
    - Gamestar SUPCOM topic

Magyar játékosok:

Először is a hivatalos GPGnet portálon a ranked statisztikák segítségével elérhető a magyar ladder itt:
    Ez geoip adatbázis segítségével azonosítja be a játékosok tartózkodási helyét (szóval nem tökéletes).

Következzen egy lista azokról akik a friend listámban vannak és tudom hogy magyarok:

AntiTalent
    Araton
    Baltachim
    Chiller_Hu
    Cs_Zoli
    CylonT
    Daviesz
    Eugenax
    GaborKrasznai
    GanXstaZolee
    Hedgehunter
    HUN_Brainless
    INC-Razi
    INC-Rurik
    -Inquisitor-
    jimmymonster
    KL_atyatok
    Laserda
    Loha
    LoN
    LordVader-HUN-
    magyar
    MBlackKnight
    Mortanius
    Negro
    Nether
    norb75
    OMGWHY
    peakfs
    petkow
    playerke
    Pofon33
    Punczy
    sickb_hun
    SirLemming
    SnowFox
    toto0000007
    TSunny
    VirginSteel

Bármelyik játékost meg lehet hívni akár offline is friend listába az /finvite {név} paranccsal.
    Bárkiről előhozható az adatlap a /who {név} paranccsal.
    Bárkiről kideríthető hogy épp játszik e, vagy melyik chatben van a /locate {név} paranccsal.

Magyar klán eddig a CB azaz Chaos Brigade van amit én(petkow), HUN_Brainless, Antitalent, sickb_hun alapítottunk. Vettünk azóta fel néhány tagot, de gyakorlatilag csak néhány fő játszogat néhanapján, tehát inaktívnak tekinthető ezügyben.

Játék beszerzési lehetőségek:

• False
    OKs,köszönöm a választ.Hétfőn kiderül mennyiért hoznának nekem SC+FA-t,azt ha még aktuális,akkor irok az eladó acc-od ügyében.
  • Petko
    aha, a gpgnet kezeli a kulcsokat, és ha fa val vagy belépve amihez egy fa kulcsnak kell beregisztrálva lennie az accountodnak, akkor alapból csak seraphim, viszont ha van sima supcom kulcsod is bereggelve akkor választhatod a többi fajt
    amúgy nekem még mindíg van egy fa only accountom, amit hozzá lehet csatolni egy sima supcomhoz és odaadom vkinek ha kell
  • False
    Olvasgattalak titeket,es volna egy nagy kerdesem.Tortel mar tolom egy ideje,hamachin mindig gameelunk haverokkal,de mita van az FA,azota a regit le is szedtuk,mert ugy erezzuk az teljesen kivaltja ay alapot.
    En most jutottam el oda h megveszem eredetiben,de csak a kieget a fenti okbol,de itt visszabb azt olvastam,h akkor a gpgneten csak a Seraphimal lehetek?Tehat ha teljes ertekben akarok gamelni ott,illetve veletek akkor mind2ot meg kell vennem?
  • Játékos
    Hát így tényleg jobb volt. Azonnal feljavította a játékot, már meg is néztem egy replayt. Meg is állapítottam, hogy van mit tanulni :)).

Köszi mindenkinek a segítséget, megyek okosodni. Nemsokára végetek :)))).
  • vidu01
    Nem a szarosGPGneten kell keresgélni hanem a googliba :D
  • Játékos
    Sajnos nálam 3596 van jelezve.

A GPGnet-ről állandóan frissít egy 3,6 mega anyagot, fel is rakja, a helyzet viszont nem változik.

A hiba valószínűleg a készülékben van :).

Talán az a gond, hogy előzőleg a tört verzió volt a gépen, törlés után raktam fel az eredetit. Talán maradt valami a registry-ben.

Egy rendszerfrissités rám férne, majd egy windows-csere megoldja. Csak ki akartam várni az új SP3-at, de nem tűr halasztást az ügy .. :)).

Köszi a segítséget.
  • Petko
    ott van hogy version 3598, ez a legutolsó
    ha elidítod a játékot a főmenű also sarkában írja a verziódat
    ha neked nem ennyi, nem fognak menni a replayek
    ha gpgnetre beloginolsz akkor automatikusan a legutolsóra patcheli
  • Játékos
    El sem bírom képzelni, hogy élted túl. Engem ma két seraphim lőtt szilánkokra a nagyágyújával úgy 40 perc alatt, míg az ACU-val le-föl szaladgáltam az atomok elől. Elég lett volna, ha csak egyet a bázisom közepére hajít .... /még csak egy elhárítóm volt. 120 mass-nál tartottam kb., a másik félszigeten létesített bázisomat röhögve fújta el.

Valamit rosszul csinálhatok, de hiába töltök le replay-eket, nem játsza le /unable file/.

Innen töltögettem, nektek sem megy ?
    http://www.gamereplays.org/SupremeCommanderForgedAlliance/replays.php?game=44&tab=popular&show=details&id=24732

Ha valaki megnézné, megköszönném.
  • JTBM
    Ian's Cross (20x20-as)
  • Játékos
    Melyik pályán gyűrted?
  • Játékos
    Nem találtam a GPGNet-en. Honnan lehet letölteni /ha van egyáltalán, nem tudom/?
  • JTBM
    Ma este/éjszaka végre sikerült a csata 3 AIx ellen. A keleti szomszédot (Cybran) 6 db T3 bomber szedte ki, nagy mákom volt, épp kimerészkedett a pajzsok alól. A déli szomszéd, Seraphin, már sokkal keményebb dió volt. A bázisát annyira teleépítette T3-as pajzsokkal, hogy a külső kör csupa pajzs volt. 3 T3 arti lőtte folyamatosan, de meg se rezzent. Hozzá 4 Fatboy-jal kopogtattam be, amiket a levegőből kb. 40 T3 Fighter védett. Gyorsabban lebontották a bázisát, mint hittem.
    Az átlós szomszéd Aeon volt, ő épített kb. 10 nuke launchert, amikkel gyakorlatilag folyamatosan lőtte az ACU-t. A csata vége felé már nekem is volt kb. 10 nuke defender, de az ővéi 2-szer gyorsabban építenek...
    A maVor előbb lett kész, mint hogy átérjenek a Fatboy-ok. ;-)))

A Commander-e valahol ott bóklászhatott a nuke launcher-ek környékén, mert szinte azonnal eltalálta a maVor, pedig nem rá céloztam.

Elég sok tapasztalattot kaptam a játékból. A nuke-on kívül szinte mindent lehet védeni. Ha elég pajzsot épít az ember, akkor experimentálokon kívül más nem jut át, sok pajzs még több T3 arti ellen is hatékonyan véd. A Fatboy-t én eddig is nagyra tartottam, de T3 Fighter screen-nel nagyon kemény.

A T3 "Continantal" transporter tökéletesen alkalmas a Commander hatékony és biztonságos mozgatásához. Illik adni hozzá egy Air Wing-et, de túléli a támadásokat, amíg kell.

A bázist támadó egységek közül a tömeges T3 mobil arti a legveszélyesebb. Ellenük a legjobb a T2 tactical missile launcer. Védekezni nem könnyű ellene, csak mobil pajzsokkal lehet.

A T3 bomber csak kevéssé védett bázisok ellen hatékony, ahol sok a pajzs, semmit nem ér.

Továbbra is az UEF a kedvencem, bár nincsen nagy robotjuk, amivel lehetne jól rombolni. A Fatboy még mindig csúcsfegyver. Légifölény esetén verhetetlen.

Replay sajnos nincsen, csak Save game van a legvégéről, amikor már 90%-os a maVor.

A játék egyébként nagyon fagy betöltés közben, betölti a pályát és a kezdeti zoom-nál, amikor rázoomolna az ACU-ra, lefagy. Sokszor 3-4-szer egymás után...
  • vidu01
    Nemtom, talán nincs felpeccselve a FA.
  • Játékos
    Gyerekek, miért nem tudom megnézni az FA Replay letöltéseimet?

SCFAReplay a kiterjesztés.

Egy rakatot szedtem le, de egyik sem indul, sem a SupComm-ban, sem az FA-ban.

Valamit rosszul csinálok? Csak a saját replay indul el, amit direkt próbának mentettem el.
  • Hedgehunter #3358
    Kapcsold ki a nuke epitest.... sokat segitene...
  • GanXstaZoleeWrk
    tolj fel egy replayt megneznem.
  • JTBM
    Lassan én is a feladásra készülök.
    A 30. perc környékére kiépül a védelmi vonalam, és kb. 4-5 nuke-ot még ellövöldöznek az ACU-ra, tehát van időm, az első exp. bombert le tudom lőni, ha odefigyelek és elkészül 2 db T3 bomber, amik ki tudják szedni az ellen egyik nuke-ját.

Sajnos ez mind egyszerre történik és valahol valamit mindig elszúrok:
    - A becsapódó nuke elkapja az ACU-t.
    - Az exp. bomber elkapja az ACU-t.
    - Áttörik a védelmemet T3 mobile artikkal. (Egyszerre legalább 10-et hoznak...)
    - Nem bombázom ki időben a nuke launchereket.

Elvileg tehát meg lehetne oldani a feladatot, de gyakorlatilag nem sikerült...

Az AIx-ek egyébként pont a dupláját kapják mindennek. Az építési sebesség pont a duplája és az összes resource épület is pont a dupláját termeli. Ez 3 AIx ellen már 6-szoros túlerőt jelent, de igazából még annál is többet, mert 6 AI nem tudna egyenként olyan gyorsan fejlődni, mint a 3 AIx.

Az egységeik egyébként többet sebeznek, mint a normál, de az szerintem nem kétszeres.
  • Játékos
    Nálam már az is kóser volt, hogy egy jelentéktelen helyen össze-vissza araszolgattam a főnökkel :) , amíg 3-4 nuke-elhárító elkészült.

Csak sajnos jöttek a Exp nagyágyúval vagy bomberral, s end.

Még küzdök. Kispályán semmi értelme, 20-as, vagy 40-es még jó csata.

Szépen csökkentik az ember egóját :)))).
  • GanXstaZoleeWrk
    Na azért abból én is tudnék épiteni eztazt :)
  • JTBM
    Megnéztem egy Replay-t, a 20. perc környékén 700-as mass-on vannak az AIx-ek. Nem semmi. ;-)))
  • JTBM
    Próbákozott már valaki ACU röptetés stratégiával?

Most ezzel probálkozom a csaló AI-k ellen, az ACU-t kiviszem egy T3 Transporteren két bázis közé a noman's land-re és oda csapódnak be a nuke-ok, valamint az exp. bomber is a flying ACU-t támadja.

Ezzel időt nyerek, mert kb. 6-8 nuke-ot rálő az ACU-ra, de utána feleszmél és a főbázisomat lövi szét. Pedig már elkészült egy T3 artim, amivel kezdtem felpuhítani az egyik AIx bázisát. ;-)))
  • Firebat
    Hali

én már építettem , és hát kibasz.tt nagyot szól :) , szépn fel robban, annyiból is különbözik hogy nagyobb az area damage-je , azt hiszem
  • Cobra.
    Még nem próbáltam, de elvileg csak annyiban más, hogy 2 nuke defense kell a kivédéséhez.
  • [HUN]PAStheLoD
    paragon drágább ^^
  • [HUN]PAStheLoD
    hm, majd kipróbálok akkor azt a 25 T3-at :)
  • Borg
    Seraph exp nuket huzott mar fel valaki? Miben különbözik a simától?
    Nekem még sose jött össze a resource, meg idő rá...
  • GanXstaZoleeWrk
    nem mertem ilyen szakszerűen és pontosan fogalmazni :))))
  • Petko
    a mavor gecidrága
  • GanXstaZoleeWrk
    MAvor enyhen drágább szvsz mint a bomber de megnezem.
  • JTBM
    Szerintem nem keményebb egy másik T4-es egységnél. Pl. ha választhatok, akkor inkább egy exp. bomber, mint egy Mavor...

Mostanában 3 csaló AI ellen próbálok nyerni, a 26-30. perctől folyamatosan jönnek a Nuke-ok, a védelmi vonalamat egyre erősebb egységekkel támadják és kb. 5 percenként jön egy T4 bomber.

A nuke-ok ellen eddig nem tudtam kitalálni semmit, ugyan felépítek én is ugyanannyi nuke defense-t, mint amennyi nuke launchert ők, de a csalás az építési sebességet is felgyorsítja, így előbb utóbb átér egy nuke.

Viszont a T4 bombert nekem kb. 15 T3-as fighter leszedi, csak arra kell nagyon odafigyelni, hogy a bomba kioldása előtt el kell őket vezényelni, különben a bomba leszedi őket is. Mindig a külső körön kell megsorozni a T4 bombert. A T3 AA-t is rá kell irányítani kézzel a bomberre, így 1 v. 2 bombát tud ledobni, amit még bőven felfognak a pajzsok. Ha sikerül jó helyen lelőni, akkor jó sok anyagot be lehet gyűjteni. ;-)))
  • GanXstaZoleeWrk
    25-35 T3 fighter pikkpakk leszedi mostanában ünnepek alatt tolom rendesen, tegnap volt egyérdekes játék pedig azthittem hogy a noob teambe vagyok mint ált. mindig :). Viszont itt 1 csapattag felhúzott 1 bombert mi 2en pedig 25-25 T3 fighter-el bevédtük vége is lett a műsornak. Na ez ellen nekem sincs ötletem elég hamar feladták amikor esélyük nem volt leszedni.