4582
  • Borg
    2 magoson azért elfutkozik, ha nem túl sok az AI.
  • Prince23
    Amd X2 Dual 4200+
  • Borg
    Proci a kérdés.
  • Prince23
    Hú wazze, megnéztem a trailerjét, hát tiszta gigantikus méretű csatározás elé nézhetek, ha megszerzem.
    A kérdésem a következő:
    7300 GT (GF), 2 gb ram elég a játékhoz, h szépen fusson?
  • Prince23
    Köszi!
  • rtfmZoli
    Forged Alliance: Önállóan is futó kiegészítő
  • Prince23
    Akkor ez kiegészítő? túl sokat foglal lool
  • Petko
    ha már itt vagy segíts nekem... hogy készül a sztrapacska?
  • Prince23
    Ez mit akar takatni? még nem ismerem ezt a játékot...

tehát:
    Supreme Commander Forged Alliance

Kiegészítő? vagy mi ez?
  • Hedgehunter #3452
    Az FA ota meghalt a jatek iranti vagyam teljesen, addig 2-3 napi gamet le kellett jatszanom es mindig keritettem ra idot valahogy, most meg semmi inkabb tv-t nezek.... Kar ertem....
  • Petko
    mi Blackstarral levertünk 2en 2 aix-et kis pályán egyszer... azóta se sikerült újra :) (igaz nem is nagyon próbáltuk)
  • GanXstaZoleeWrk
    Ezaz pont ugyanezt tapasztaltam de pl neztem miután vége hogy nem csak anyaggal csal szerintem hanem építési sebességgel 1 nuke inditója volt csak utolsó játékban melyet 1 engi station segitett na ne mondja senki hogy 2 percenkent ettöl nuke jön...

Próbáltam neten 1-2x 4v3aix-et de 1. q6600 3.2ghzn is 20 perc körül a +0 speedet verte 2. hiába voltunk "fölényben" esélyünk sem volt :)
  • Játékos
    Én egyszer gyűrtem le 2 aix-et, de csak úgy hogy felderített térképen, figyeltem mit csinál, tanulás jelleggel.

Felderítetlen térkép esetén 2 aix elsöpört, mintha nem is lettem volna ott. 22 őperc tájékán csapott be az első nuke, majd egyre gyorsabban. A szárazföldi egységeket lesöpörtem, meg sem karcoltak, de a Commanderrel csak menekültem egyfolytában. Mivel nukeelháratókat kellett építeni /6-7-8 db/, így másra nemigen volt idő. Mire összekaptam volna magam, jött az exp bomber és end.

Nem eccerű játék, csak mazochistáknak való 2-3 aix, vagy extrém spillereknek :))
  • GanXstaZoleeWrk
    Próbált már valaki aix ellen játszani párat most nyomtam FFA 4 player de valami irgalmatlan amit művelnek 2 játék elsőnél 1 sera volt kb 20 perc körül kinyirta a másik 2 aix-et majd engem is 2 exp bomberrel.

2. játék sera nélkül 22 perc körül percenkénti nukeok 2 aix kiesett majd 3 perc alatt kaptam 2 nuke-ot volt védelmem de 2 percenként nem birtam tölteni bele közben persze jöttek a t3 bomberek meg stb is :) Ez utóbbi 2xes alapanyaggal volt szóval nem szar egységeim voltak mindenesetre vagy én vagyok béna vagy nemtudom :)
  • Cobra.
    Tegnap játszottam egy 2vs2-t (AI-kal). Én is Seraphimmal voltam és a csapattársank berakott gép is, Tech AI-ra beállítva. A gép majdnem egyedül lenyomta az ellenséget (Cybran Turtle és UEF Adaptive) és ahhoz képest, hogy Tech-en volt, végig a lvl1 tankokat küldte, igaz százával az ellenségre. Kb 1 óra körül (tehát már a meccs vége felé) küldött 2 Exp bombert és ezzel hamar el is fogyott az ellenség, nekem már csak a maradék szétszórt tornyokat kellett eltakarítanom.
    Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy elég érdekes az AI beállítás, tech miért nem fejleszt komolyabb támadás előtt, illetve a Sera AI lazán leszedte a másik kettőt, szóval eléggé unbalance a dolog.
  • JTBM
    A Reclaim intelligensen van megoldva. A járőröző egységek csak akkor reclaim-elnek, ha kevés a mass. Ha van elég, akkor javítanak v. nem csinálnak semmit.

Ez intelligens, mert ha nincs hova tenni a mass-t, akkor elveszik.
  • GanXstaZoleeWrk
    siman megy a reclaim automatikusan de csak úgy hogy pl kijelolsz egy roncsot utánna pedig patrol ekozben mindent osszeszed nem csak masst hanem fákat is pl.
  • Borg
    Szerintem nem tudnak automatikusan reclaimelni.
    Én legalábbis szintén nem jöttem rá miként lehetne rávenni őket.
    Viszont ha jól láttam vannak modok erre a problémára a gpg fórumon.
  • raja
    Sziasztok
    Most raktam fel a játékot lenne pár kérdésem:

Van 1 olyan problémám, hogy a mérnökök nem akarják automatikusan begyüjteni a roncsokat. Ez bug és kell hozzá patch vagy tényleg egyesével kell minden roncsot kijelölni? A javítás az gond nélkül megy ahogy járöröznek. (Az oktató filmen nem nagyon láttom ,hogy kikéne jelölgetni)
    A másik: hiába jelölöm nekik ki a járör útvonalat összevisza elboklásznak (repair közben) Ez normális?
  • rtfmZoli
    ekörül, de nem biztos, mert előtte a tutorial mappen kipróbáltam a Major ,és a Schathis 1,5 percen belüli megépítését 50k mass storagegel, 30 SCU-val, meg 1400 mass productionnal, és azért maradt meg az 1:30 as időpont, mert néztem az időt
  • rtfmZoli
    1 h 45 perc
  • GanXstaZoleeWrk
    Mennyi idő volt ez? :)
  • rtfmZoli
    Az egyik vizes mapon(Finn's revenge) most volt egy érdekes játékom az Al(cheater,csak 15 a cheat multipliere) ellen(sima SupCom)Cybran vs UEF:

Moddal játsszok(ACU fejlesztések), és már 2 fatboyt megállítottam, de a másik 2 már a másik oldalt jött, az ACU-m meg felrobbant(pedig vagy 50000 masst beleöltem az építés fejlesztésekbe).
    Eközben én a bázisomban 4 SCU-m van, egyik RAS-sal, meg van egy 75%-os Monkeylordom, hajógyár, stb. A massfarmommat viszont kilőtte a T3 artyja, próbáltam újraépíteni, de sikertelenül.Így inkább reclaimeltem, és így a ML-t be tudtam fejezni.

Mind a ML, mind a 4 SCU be ment a vízbe a strat bomberek miatt.
    Ekkorra már nem maradt semmim, a hajógyáramat úgy tudtam megvédeni az Atlantiszok ellen, hogy az SCU-kkal reclaimeltem, meg volt még 1-2 t1 es sub is. A térkép szélére elmentem, és ott upgradeltem az SCU-kat mind Rasra, mind switchback engineer suitra, mind repair back-re.Próbáltam t3 légvédelmet építeni mindíg, de ahogy építettem, egyből jöttek astrat bomberek, meg a t3 arty lövése. A Fatboyok is a partról bejöttek a vízbe.

Ez így elég gáznak hangzik, de mindegyik SCUm repair van, és RAS, továbbá az AL nem épített torp bombereket!
    Így tehát a 4 SCUm szépen épített egy másik ML-t a roncsokból, és szépen elkezdtem reclaimelni az éppen jövő experimentálokat, majd abból ML-t építeni. Az elején még jött Atlantis, de utána csak Fatboy, Battleship, és Nuke.A battleshipet esélyem sem volt capturolni, úgyhogy azokat kinyírtam. a Fatboyt csak akkor tudtam megszerezni, hogyha egymásba beleakadtak(3-asával jöttek) A
    z igazi nyerő húzás viszont az volt, hogy sok idő után(nem jött, csak ritkán) sikerült elfognom egy Atlantiszt, így tudtam vele repülőt építeni. Eközben viszont jött 3 nuke szétterítve, hátha eltalál...amit éppen építettem ML- annak annyi lett, de megmaradt azon kívül mindenem. Mindvégig a vízben maradtam, mert ha egy pillanatra is kijövök, akkor 5 mp-en belül ott van a 10-20 strat bomber. A nuke elkerülésére a partjához vonultam, és ott reclaimeltem,capturoltem az experimentálokat.
    A végére lett 10 ML-em és 5 Fatboyom, valamint az Atlantisz. Az atlantisszal építettem olyan 100 körüli t3 fightert a strat bombgerek ellen, majd az egyk SCU-mmal kicsit távolabb mentem a vízben, és a strat bombereknek csalinak kweztem építeni légvédelmet. Ahogy megjöttek az első stratbomberek, akkor az Atlantisz kieregette a repülőit, amik egyből a strat bomberek felé vették az irányt.Ezután következett a partraszállása az ML-eknek, Fatboyoknak, majd a 4 SCU-nak.
    Természetesen nyertem.
  • rtfmZoli
    Nem, sajnos csak ekkorában van a közvetítés, de a következő generációnál már nagyobbra méretezhetőre igérik.
  • Lemming
    Valahogy elő lehet csalogatni a cuccokat nagyobban is esetleg?
    Netán pénzes? Nekem 5 perc alatt nem sikerült rájönnöm. :) (Azaz ha van ilyen nagyon el van dugva és nem érdemlik meg... :P )
  • zserrbo
    OK. Tgenap először is felvettetem, hátha ismert hiba. Ezek szerint nem annyira. Már próbáltam a K-lite kodek pakkot újra rakni az nem segített. Ma az alábbi driverek következnek. Véletlenül ugyan, de lereseteltem a tűzfalam éjjel (:S) így, ha az bekavart volna mostmár talán nem.

Próbálkozom, hátha. Kösz.
  • rtfmZoli
    drivereket ellenőrizd, hogy a legutolsó telepítés óta nem frissítetted e, vagy egyéb programot mit raktál fel pld: Kodek Pakk! Klite, ACE gondot szokott okozni.
    (nekem Révai Nagy lexikon miatt fagyott ki régebbi játék [JA2,DK2], de persze nincs uninstallja)
    Frissísd a hangkártya, alaplapi, videókártya drivereket.

Ha ez sem segít, akkor nézd meg a http://forum.gaspowered.com/viewforum.php?f=10&sid=b33052159a5eebe949b09d991f30a466
    nál a supportot, hogy van e másvalakinek is hasonló problémája.
    Ha nincs, akkor nyissál új topikot és részletesen írd le a szoftver-, és hardverkörnyezetet(driver, feltelepített kodek, hangkártya tipusa, integráltnál szintén) ELŐTTE viszont mindenképpen tedd meg az elején leírt dolgokat, mert a support első kérdése ez lesz, hogy megtetted e ezeket az alaplépéseket..
  • zserrbo
    Bocs, az elütések miatt siettem.
  • zserrbo
    Nekem oylan gondom van, hoyg időnként szóval van (mint pl épp az előbb 2x is), hoyg a map elején de van mikor nem is jön elő egy játék alatt az, hoyg kifagy a játék. De nem szokásos módon. A hang is eltorzul úyg mintha kék-halál lenne, de nem az van elvileg (legaláis a zeseméynnaplóban nincs hibára utaló jel se, meg a minidump mappa is üres), mert időnként (egy ideig csak míg be nem áll az a bizonyos grüüüüüüü) visszahallom a zenét. A gépem bírná, de amúyg is mikor anno toltam vitte rendesen. Nemtom nem-e az új patch csinálja, a legfrisebb van fennt iylen all-in-one telepítős volt felrakta mindet (gyári).
    Szóval ti tapasztaltatok már ilyet? mert krv idegesítő, már úrja is raktam 1x, de semmi.
  • rtfmZoli
    Legdurvább mozzanat szerintem az volt, mikor egy top10 játékos nem ismerte eléggé a mapot, és a ACU-ját a vízre akarta rakni, közbe azon a mapon valami savas közeg van a víz helyén, és minden egység megsemmisül, ami belemegy(a map leírásában pedig benne volt), és közben nyerésre állt.
    A másik érdekes taktika meg 3vs3 Artic mapen az UEFj átékos a shoulder padot az elején upgrade-elte, majd az ellen térfelén lévő hajógyár(T2,ezért sok mass) roncsát reclaimelte 2007.11.26. SCL vs TAG
  • GanXstaZoleeWrk
    királyos.
  • rtfmZoli
    quadv.com-on szoktátok nézni a SupC:FA közvetítéseket, mert eléggé sok fenn van, 2 igen jó beszélőkével megáldott emberrel "We are gone be live,live,live"

• Petko
    szerintem elég egyértelmű, azt csinál a patch ami a neve
    tehát a v1.0.3189 to v1.1.3280 nevű patch (kizárólag) a 3189 es verziót 3280 as verzióra változtatja... az hogy közbe milyen más verziók vannak, teljesen mindegy, érdektelen információ... (illetve hogy tartalmazza e azokat a patcheket, meg értelmezhetetlen kérdés)
  • grebber
    De nem ez volt a kérdés.
    Hanem hogy ebben a 3280-as patchben benne van az összes patch javítása???? ( mert ugye van 3217,3220,3223,3251,3254,3255,3260 és 3269-es patch is)
    Tehát a 3280 tartalmazza ezeket mind vagy egyenként kell felrakni őket?
  • Cobra.
    Az csak 1 patch, utána még jött ki elég sok kisebb, de azokat csak GPGneten keresztül tudod automatikusan letölteni.
  • grebber
    Supreme Commander v1.0.3189 to v1.1.3280 Patch-et elég feltennem ebben benne van az összes javítás vagy kell a többi is külön külön??

• nab
    Hello

Nyílt egy új hamachis hálózat az SCFA nak. Az v1.5.3596 patcht használjuk. Akit érdekel jöjjön nyugodtan, jelenleg elég kezdő a társaság :)
    Hálózat neve: SCFA HUNGARY ARENA 1
    Jelszó: scfa
  • GanXstaZoleeWrk
    megvolt, teljesen alap innentől kezdve :)
  • [HUN]PAStheLoD
    Főleg, hogy mostmár van elég hatásos T3 artillery. Óceános pályán meg egyszerűen battleship :)
  • [HUN]PAStheLoD
    egyik leghasznosabb dolog :) azért próbáld csak ki, hátha utána te sem tudsz majd élni nélküle :)