4582
  • Játékos
    Mire megépítheted a nagyágyúkat /bármelyiket/ addigra nincs rá szükség ...
  • JTBM
    A pálya túlfeléről egyiket sem tudja eltalálni, ha mozgásban vannak.

A T3-as generátorokat viszont remekül kiszedi...
  • Peakman
    szvsz Mavor commander hunt-ra meg földi experimentalok levadászására jó
  • JTBM
    Tegnap kipróbáltam a Cybran Scathis-t az Ian's Cross-on.
    Nem láttam, hogy mekkora a hatótávolsága, a 20x20-as pályát simán átlőtte.

2 normál balanced AI ellen, 1 balanced AI szövetségessel játszottam, így tényleg csak könnyed játszadozás volt, a 15. percben már 2-szer annyi pontom volt, mint a 2. helyezettnek.

A Scattish nagyon drága, pontosan annyiba kerül, mint a maVor, ugyanolyan hatásos. A lövedékek itt nagyobb területen hatnak, de kisebb sérülést okoznak. Mindenesetre szvsz. ez jobban használható, mint a maVor, mert a kisebb célpontokat gyorsabban lebontja, a szórása is nagyobb, ami kifejezetten jót tesz bázis bontásnál.
  • thybee
    Sziasztok!
    Ha van valakinek kedve hamachin keresztul játszani(FA-t) az írjon privit:) köszi sziasztok!
  • GanXstaZoleeWrk
    Egyébként én is a leirásokkal kezdtem egyikben sincs semmi.

Build template annyit tesz hogy leraksz x db épületet ágyút stbés ennek sorrendjét és alakját elmenti gondolom, még nem volt időm kipróbálni. Ha elmentetted utánna előhívható és nem kell 1enként kattingatni, magától csinálja.
  • Játékos
    Akkor én hagy legyek full láma: mi az a "build template", az ikont csak az exp építése utáni ikonon látom, de lehetőségként nem szerepel.

Lehet hogy túl bonyolult nekem ez a játék :))?

Marad a tetris?

Átnéztem az FA leírását, de ott sem forszírozták, vagy a túl sok Heinekentől homályos vagyok :))?

• GanXstaZoleeWrk
    köszi királyság.
  • Peakman
    1. felépíted a dolgokat amiket szeretnél templeate-ben látni és ahogy
    2. kijelölöd az épületeket amiket templeatebe akarsz rakni és az UI-n látható create templeate from selection gombot megbököd
    3. elővarázsolásának módja úgy történik, hogy megbökjük az experimental techet jelző gomb utáni gombot(egy pluszjel és kis ablakok) majd kiválasztjuk a listából a templeatünket
    ugyanitt át lehet őket nevezni és billentyűkombinációkat is rakni neki
  • GanXstaZoleeWrk
    lama kérdés: build template-et hogy mentek el és hogy hozom elő később?
  • Lemming
    Engem elrontottak a team based FPS-ek...

1on1-ben már szétsresszelem magam... 2 v 2 már jobb.

De nehezen veszem rá magam sajna.
    Nem bírják az idegeim. :D
  • Hedgehunter #3410
    Szerintem is ez van, de valaki akinek van mentese betolthetne egyet es kiderithetne....:)
  • Cobra.
    GPG fórumon írták régebben, hogy a patch újításai nem befolyásolják a kampányt, mert nem működne utána rendesen. Hogy a balansz dolgok se kerülnek bele, vagy csak az új egységek, azt nem tudom.
  • Borg
    Miért, a kampányban netán külön van scriptelve minden egység tulajdonsága, health, tűzerő stb?
    Szerintem simán ott is befolyásolja a dolgokat.
  • GanXstaZoleeWrk
    Krogoth :))) az odaba**ott mindig kemény védelem kellett ellene, sajnos TA-nak egy baja volt ill. 2. nem volt gép amin jól futott volna, 2. a sok egyéni egység miatt általában szétfagyott pedig anno 2-3 napos lan partykon toltuk 1000el.

Az hogy kit mikor aláznak be is érdekes multkor customban (team) a top30ból volt valaki akit meg bírtam verni máskor meg engem is aláznak :)

Ja még 1 kis nosztalgia Ta-t játszottam elösször multiplayer klubban :) valami pár száz forint volt 1 gép bérlete. :)
  • Játékos
    Nekem mindkettő megvolt feketén, majd dobozosan is. Nem volt sok különbség, az tuti hogy a GPgnet frissítései jól jönnek, egyszerűbbek, mint vadászni a javításokat egyenként.

Valójában játszható net nélkül is, de a javítás a játék optimális működése érdekében kötelező /!!/, hacsak nincs erőműved /szállítva az ablakon keresztül a jövőből a'la Mézga :))/, mivel nem volt még olyan játékos, akinél normálisan futott volna a game.

Meg kell venni szerintem, már a Total Annihilation is csúcs volt, ma is még óriási pukk, egy éve még aláztam a Krogoth nevű szörnyet /na az volt a feladat úgy 20 perc után, amikor beköszönt a bázisra :)))/, szórakoztató volt minden tekintetben. Elbújhat még a leendő Age of Empires 8 is :). Igen , 8-at írtam, nem elütés.

Megunhatatlan, abszolut változatos, gyilkos. Legutóbb három random AI-vel csatáztam úgy félvállról, pihentetőleg. Szarrá vertek, mert benéztem egy ex egységet. Így jár aki rohamozik bőszen, a bázist meg egy T3-as mérnök védi :))).

Vedd meg, jó vétel. Vérstratégáknak kötelező.

S gyakorolj qrva sokat, sajnos engem sűrűn aláznak, tán' neked jobban fexik.
  • GanXstaZoleeWrk
    kampány még mindig :)
  • Peakman
    kampányban nem változtat a dolgokon
  • Borg
    Már miért ne számítana? Egy csomó gameplay változást hozott.. az nem csak multiban jön ki, hanem skirmishben is.
  • GanXstaZoleeWrk
    Na pach lofaxot se számít sinleben kb. szóval bátran vedd csak meg mind2őt.
  • Hedgehunter #3401
    Internet nelkul az is nehez....
  • Borg
    Hátő nemtom, nekem sosem volt gond a standalon patchekkel. A releasekor megvolt a linkje, dl, felrak rá, oszt megy... nem kell semmi extra hozzá.
  • Cobra.
    Természetesen hülyeséget írtak, tudsz játszani internet nélkül is. Viszont a patcheket sajnos elég problémás külön beszerezni, csak az auto updateren keresztül lehet könnyen updatelni a játékot.
  • HerrKiss
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni, vagyis inkább információt. A játék megvásárlását tervezem, és az egyik internetes áruházban ezt az "információt" írták oda a játék mellé: "internet kell". Lehet röhögni, de nekem nincs otthon internet-kapcsolatom, tehát ez problémát jelent. Tehát kérnék valakit, akinek gyári példánya van, mondja el nekem: már magához a telepítéshez, és ahhoz, hogy a single kampánnyal játsszam, ahhoz is szükséges az internet-kapcsolat (mint pl. a Half Life 2-nél), vagy csak a multihoz?
    Előre is köszi!
  • Hedgehunter #3397
    Ja aztan en is bemasolom.... (meg nincs accountom ugyan)....
  • GanXstaZoleeWrk
    Nekem sok bajom nincs gpgnettel nod32re allergiás ott be kell állitani a kivételekhez utánna nagyrészt jó, nagy ritkán egy szétesett vagy lobbyból visszalépést követően nem adja be chatet vagy nagyon lassan csak.

Az hogy állandóan kidob a chatből ős fazság irc-ről vehettek volna példát, a magyar csatira emléxem mikor sc kijött hogy kérted beszéltünk is róla, azóta se sehol. Lehet én is bemásolom ezt gpgnet fórumra nem kell oda acc nekem :D
  • Hedgehunter #3395
    nekem is tele van a tokom a gpgnettel.. 3-4x kell a login-lenyomni mire bejon, firewall ide vagy oda... 2x raktam fel a windowst csak hogy tuti legyek hogy nem az fos...Amikor bennt vagyok akkor kifagy, kilep meg ilyenek.. belepek ott vagy, meg meg vagy 3 masik a clanbol, probalok uzenni de hibat ir hogy nem talalja a usert...?????? lenyomok egy meccset majd ki kell lepnem az egeszbol mert nem hajlando betolteni semmit, es kezdodik az egesz elorol, nem enged be lefagy ,meg ilyenek...
    Komolyan szetb@sz az ideg mikor 1-2 meccs miatt ami 30 perc lenne (1v1) masfel oraba tellik mert fos....
    Probalom este-reggel de ugyanaz... Mar az AI ellen jatszok offline mert az tuti megy...

Nem vagy egyedul csak en nem irok nekik mert tudom hogy nem foglalkoznak vele...
  • Braveheart
    Petko! Csak most ugrott be hogy Veled játszottam a Planetside-on anno.
    Na az volt az igazi játék :) Lehetett stratégiázni meg kommandózni...
    Amúgy én nem nyomom a SC-t neten mert nem igazán bírja a mostani gépem, meg időm sincs, de szerencsére tudok angolul, és eléggé jól érveltél sztem a commentben. Az viszont szomorú ahogy reagáltak rá, és asszem amíg nem indul meg vmi "lázadás" a fejlesztők-üzemeltetők ellen, addig nem fog semmi változni...
  • Petko
    a hivatalos fórumba irtam egy kis kritikát egy topicba, ahol épp egy másik vásárló fejtette ki a véleményét hogy milyen rossz rendszer ez a gpgnet...

Ezt írtam:
    "I think this gpgnet lobby should be entirely redone.
    I dont know whats up with the GPG net staff and management (they fall on their heads

maybe?), but this incredibly crappy system means lots of loss for them as a company and

pain for the customers.
    My problems:
    - its damn slow, not smoothly running, lots of hangups for seconds, freezes in the screen
    - the stupid shitty chat which drops someone out in every few minutes... you are serious that

this is neccesary? How the hell can someone organise a smaller clan, or other type of

community if the people are always dropped out of the chat? (clan chat or custom chat

channel, language channels)
    - the channel system sucks anyway... when supcom was relased i asked the admins to

make a magyar channel, they told me they will do it... of course they didnt give a shit after

that... but anyway if smaller national communities could have their own language channels its

worthless if it always dropps you in halcyon as you log in, and if you change channel it also

drops you out in 5-10 mins.... I dont know why is it so hard to do a system which was

implemented in battle.net in 97... every country could have its own channel and it would put

people there by localization settings or geoip db automaticaly
    - 1 year ago the friend list was buggy and it was not refreshing leaving and joining people...

now after a year they managed to patch it, but its still buggy and there are lots of players

stuck in my friend and clanlist as online or offline (after they go off or on)
    - the custom channels and clan channels are still damn buggy, I join one and sometimes it

shows people from other channels in the room, who are actually not there
    - oh yea, and the best thing is, that you cant recognize if someone in your friend list is playing

a game or not. Only after trying to message him, will you know that he wont get your

message. OMG!

Ive sent lots of bug reports but it seems there is nobody is on the other side.

I have an opinion about the entire customer relation strategy. It seems the entire community

service goes around the small amount of pro players, who play tournaments, ranked games,

and stuck on the pc all day all week. They got tournaments, all kinds of hype, beta accounts,

moderator status, the game itself is balanced after their requests (and its a really shitty

balance, its made much worse than the first relase) etc. On the other hand nobody gives a

shit about casual players who just bought the game and want to play sometimes with their

buddies. Dont forget that these guys are, who purchase the games and get the company

money.
    Maybe this is why there are a few hundred players online every night and not thousands (by

the sale stats there should be 100 times more). GPG net is a big failure, a player unfriendly

system, a community killer. And it really destorys gpg-s image, the hype around supcom, and

the player base. (And this can be measured in big bucks)"

Szerintem egyáltalán nem volt túl durva, illetve szalonképtelen se az egykét s betűs szón kívül. Erre kitörölték és kibannolták a forum accountomat. Szóval erről ennyit mekkora szánalom a gpgnet community menedzsere.
    És a ráadás, az ürge azzal érvel másoknak, hogy azért tökéletes ez a gpgnet rendszer, mert ha szar lenne akkor csomóan panaszkodnának, nemcsak egykét ember. Hát így tuti hogy nem nagyon panaszkodik senki ha kitörlik a panaszokat.
  • Thanatos
    volt már példa iylemsire,nem is egy szvsz :)
  • Petko
    hát elég nagy patch lenne, az új faj, meg az összes többi egység modell, textura, hang, script stb. lenne néhány száz mega tuti
  • Thanatos
    tényleg nem? hmm, ez érdekes, pedig a lentebb felvázollt modszert már 1000+1 gameban megoldották, és főleg igy hogy a kiegben tényleg benne vannak alap cuccok is (camapign meg skirmish ugye...) igy nem vágom miért nem megoldható
    egy patch kéne alaphoz ami szinkronizálja a két cuccost és annyi
  • Petko
    nem, keresztbe nem lehet játszani hogy valaki csak supcomos valaki csak fas
  • Thanatos
    de látják egymás egységeit mivel benne vannak az egységgek valszeg mint két gameba csak midnkettőbe csak a sjaát egységek vannak aktiválva
    ergo hazsálni csak a saját (sc vagy fa) egységeidet tudod (őket választhatod kezdésnél), de ettől még ellened jöhetnek mással is :)
  • [HUN]PAStheLoD
    SC-vel lehet játszani FA only playerrel? És azt hogy? Egyik se látja a másik egységeit? Csak ilyen pixelpöttyök jelölik az ismeretlen egységeket? Vagy mégis, hogy?:]

Gondolom SC-s nem játszhat FA-ssal.. :o
  • Játékos
    Vedd meg.

Nekem 2*8e volt, mert türelmetlen vagyok + ha van évente egy-két játék, ami érdemes a vételre, akkor arra bevágok. 8e = 16 napi adag bagó /fújjjj/, 2l Uniqum /na ez már inkább fasza, sőt létszükséglet/, 5 perc a játékgépnél,stb.

Évente ha két játék van, akkor már sokat mondtam. Már aki full RTS rajongó.

Megéri az árát, de ha vársz, egy év a fele lesz. Csak lecsúszol arról az élményről, amikor a feldühödött magyar CS FA rajongók lealázzák a nyugat alultáplált, stratégiában elgyengült harcosait :))))).

Ez nem én vagyok, még én is okosodom, egyelőre csak szájban vagyok mocsok strong :))).
  • Peakman
    simán megéri
  • Gauge
    Köszi. nincs meg egyik se, de most láttam a gold editiont és elgondolkoztam rajta.
  • Peakman
    ha csak a sima SC van meg akkor lehet az alap 3 frakcióval viszont az FA-ban levő új egységekről le kell mondanod és persze a seraphimról is multiban
    ha csak az FA van meg akkor csak seraphimmal lehetsz multiban, viszont kampányban már minden csudajó dolog benne lesz
    ha mindkettő megvan akkor meg hülyeségeket ne kérdezz :D
  • Thanatos
    mi meg kényelmesebbnek látjuk hogy olvass vissza , jó szorakozást :)