Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GanXstaZoleeWrk
ha megtanulsz hamar összerakni egy komoly gazdaságot és van rendesen energy meg mass utanna csak idõ kérdése hogy mikor tolod be mind 😊 hulyen epitkezik a gép, összevissza csinal mindent stb...

GanXstaZolee#2709

Hedgehunter
Akkor nem is probalkozom....Marad a GPGNet... Csak azert probaltam ki mert az elejen mikor elkezdtem jatszani az SC demoval a skirmish palyan megprobaltam a gep ellen hardban nyomni es nehez volt... Most meg....
GanXstaZoleeWrk
4tech ai 1v4ben sem kemeny sõt lofax csak idõigényes.

GanXstaZolee#2709

Hedgehunter
tegnap kiprobaltam 3 tech AI ellen mit tudok... Sajnos az egyiket ki kellett loni hamar mert nem nagyon ment a gepemen, de egy ora jatek utan meg nem nagyon akart tamadni aztan kuldott egy-ket fatboyt de addigra mar a sajat csapataimat irtottam nuke al hogy ne alljon le az epitkezes (unit limit).. A fatboy jo lenne ha gyorsabb lenne, de a 15 artillery-t 30 T3 PD (+egy-ket Trebuchet)tartalmazo fire base-eim leszedtek mire odaert volna.... Szoval eleg gyenge, ma kiprobalom hogy ha egyutt vannak harman (vagy ketten) ellenem (ha lehet olyat)... A gep ellen azert nem jo jatszani mert kiszamithato, a tech AI nem tamad egy fel oraig tuti annyi ido alatt meg nagyon kemeny lehetsz. ON
GanXstaZoleeWrk
legalabb nem süllyed a topigg de gondoltam hogy lesz vki aki jön es veri majd a nyalat az mar mas kerdes hogy amit te irtal szinten az de nembaj. <#gunyos1>

ON: Lemming gyere gpgnetre valamikor es toljunk egyet 😊

GanXstaZolee#2709

nemkicsit OFF ? <#gun><#gun>
GanXstaZoleeWrk
Lehet azzal is de oda már nagyon durva ramok kellenek szerintem az nekem nem kell 😊 c2d tuning nem nagy tema hidd el 😊 persze 4 giga fölé menni már az nyáron ugysem lehet léggel és alapvetõen oda már viz kell mindenre ami megen drága 😊

GanXstaZolee#2709

Ok... én eddig csak szorzókkal vacakoltam. 😄

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

GanXstaZoleeWrk
tuning semmi extra kis feszt mindennek fsbt felküldöd aztan hajra jó 800as ramok kellenek pl 9es szorzóval megy a 6600-as adsz neki 400-as fsb-t (800) az máris 3,6ghz 2 maggal, ennyi! 😊

GanXstaZolee#2709

Ok... Legalább már azt tudom, hogy ezekre nem kell túl sokat rádobni, eleve ilyesmikkel számoltam.

Mondjuk ezúttal valami lightosabb hdd hûtést is szeretnék.

Szinten tartani nem szeretek. Túl gyakran kéne ugrálnom. 😄
Mostani gépemen is minden megy szépen mediumon SC-t kivéve, így jó vétel volt. 2 éve.

Kezdek meggyõzõdni a c2d-rõl... De 4 magosat nem tudom mi használ még ki.
VGA még érdekes kérdés, mert 80-at is sajnálok már rá nem hogy 100at...

No, még úgyis csak álmodozok... beleásom magam jobban.
Esetleg tuningolásról írhatnátok. UToljára 4 éve tettem olyan, még grafittal kellett hidakat kötögetni. 😄

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Cobra.
Ház márkája másodlagos, de ha jó hangszigetelést akarsz ,akkor egy nagyobb tömegû márkás házat válasszál. Tápból egy jobb márka 400-450W-os tápja jó lesz (450-es Chieftec pl, vagy ha többet szánsz rá, akkor pl Enermax, de FSP is jó). Lényeg, hogy ne legyen noname szörnyûség (Mercury, Codegen, stb) és ha nem akarsz SLI-t, akkor elég a 450W, de ha nem akarsz tuningolni, akkor a 400-as is.
A házba kell hátra egy lehetõleg 12cm-es ventillátor (minimum 9,2-es férjen be, de a 12-es halkabb), illetve oldalt legyen rácsozás a CPU és a videókártya felett. Ha több, mint 1 merevlemezt akarsz, akkor oda se árt egy ventillátor.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

GanXstaZoleeWrk
A ház egy régi Thermaltake Xaser III most akarom eladni nem érdekel?(20ért vettem hasznaltan) Van benne 7 venti és szép nagy 😊

Hûtésre semmi extra vettem egy asus silentsquare hûtõt az egy 10es volt.

Én is hosszú távra gondolkodok de hamost leesik a 4 magos ára 60 körülire asszem ebcserélem a 6600ast igy mindig kicsit költve szinten lehet tartani a masinát 😊 A 8800GTX volt alegjobb vételem a gépbe még mindig tartja az árát és már több mint 1 éve vettem. Nem is fogom lecserélni max ha jön a 9000es sorozat 😊

GanXstaZolee#2709

Hedgehunter
Legalabb eletet lehelsz a topikba....<#nyes>
Nekem újabb másfél két évre kell gépet építenem. Ez kényelmesen belefér a büdzsébe.

Hûtésre mennyit költöttél?
És milyen a ház?

Tudom, tudom, erõs off, de Zolit máshol nem nagyon érem el. 😄

Hedgehunter
Amugy meg varjal egyt kicsit mert lemennek az intel proci arak + jonnek ki ujak is.....
GanXstaZoleeWrk
6600 faja nekem siman megy 3.8on is de most hogy meleg van 3,2-re leengedtem 😊

8800GTS 320 is elég lesz egy darabig ezekkel már alapórajelen is eljátszol, az hogy nem húzol semmit elég baj de a te dolgod, ha mákos vagy alapfeszen! elmegy a 6600-asod 3-3,2-ön. Ez 40% tuning nekem pici fesz emeles mindenhol és simán birja.

GanXstaZolee#2709

Cobra.
De konzolon nincs SC, meg nem tudsz netezni se vele 😊
Én most próbáltam ki a processzorom húzását, de felvett +30W-ot és kb 6 fokkal melegebb volt magasabb ventillátor fordulat mellett. Talán ha hûvösebb lesz, megnézem megint, mert az SC-hez kéne a plusz teljesítmény.
Videókártyából én inkébb az 1950pro-t javaslom, állítólag a 8800GTS meghal majd valós DX10 alatt. Jõvõre lesz csak értelme DX10-es kártyát venni (következõ AMD/Nvidia GPU-kat).

Elvem, hogy nem húzok semmit.
Nem kockáztatok és nem költök extra hûtésre.

De tomshardware CPU guideja szerint +10-et ráteszek és egy c2d 6600-al jobb vagyok.
Vga meg lehet 8800GTS 320Mb lesz.

Sajna intel/Nvidia most jobb. 😞
Ja, és igen, úgy néz ki mégis rá fogom cseszni a pénzt megint. Ami vicc mert ennyibõl két konzolt vehetnék röhögve. Mármint az új gépem árából.

GanXstaZoleeWrk
4 tech ai ellen jatszottam unalmamban kb 45 perc is eleg lett volna szet lehet õket nuke-al lõni, de inkabb 8 fatboy meg pár száz t3as bot melett döntöttem, sokat nem birtak csinalni lehet megprobalom mas palyan a 7 ellenit is 😊

GanXstaZolee#2709

GanXstaZoleeWrk
intel drágább nem vitás de ha veszel 2 normalis 1gigas modult egy jobb lapot akkor a gyengébb intelt ugy meg lehet cibalni hogy az erõsebb amdt oda vissza alázza

GanXstaZolee#2709

Ua árból egy gyengébb intelt kapok. Tisztán nyers erõben mérve.

GanXstaZoleeWrk
ne vegyel amdt szvsz, bár c2d drágább de ég és föld én szoktam jatszani x2-es playerekkel neten és sokkal gyorsabb c2d-n, tegnap toltam 8-a pályán seton 4 tech ai ellen sose röccent meg a játék pedig volt hogy 150 t3as ass bot ment elõre meg 6-7 fatboy, szembõl meg jött minden 😊

GanXstaZolee#2709

Elõször azt hittem az építésükhöz.

A játékhoz kell, sajna.

Most egy X2 6000+ konfigot tervezgetek, remélem elviszi... 😄

Hedgehunter
Csak ne kellene hozza eromu.....😞 Mennyit sirok...
Szvsz minden map mérettõl függ. 😊
Pl.: Scathis nagyon baba. Mire oda jutsz valszeg van egy adag scu is.

Stealth gen fel, scu-k ott helyben építik a scathist, meg 8-10 shieldet köré.
Monkeylord: Stealthes, és szintén gyorsan felhúzható terepen is. Cybran SCU brutál jól épít.

Czart én nem szeretem. Nem leht javítani, és focussal leszedhetõ.
SR nagyon kemény lett, de levegõbõl megehetõ (30 t1 fighter megteszi a dolgát ha mozgás közben kapja el), gunshipek is sebzik. És hiába van nagy tûzereje, a lõszer sebessége miatt mégsem öl olyan gyorsan, és akkor is lõ mikor már a célpont tuti puusztul csak még nem ért oda az elõzõ csomag. 😊

Fatboy tényleg defenzív inkább. Viszont nagyon jó tüzérség ha nyomulni akar az ember.
GC... nos, érdekes. Jó mikróval egy ML leszedheti. Ellenkezõ esetben csúnyán véd, nyeli a sebzést.

Most a legjobb ár/arányban a SR. Mind felhasználhatóságát mind képességeit tekintve.

Hedgehunter
Neked nagyon furcsa geped van......<#shakehead>
megint észrevettem egy fura dolgot. Ha az UEF van ellenem (skirmish), akkor az egységeiknek nincs normális animációja. Semminek nem forog a kereke, még a legnagyobb egységeknek sem. De ha nem ellenség hanem én irányítom õket, akkor meg minden ok. Nem értem ezt komolyan...
Hedgehunter
Szerintem nem 4 Myrmidon leszedi meg mielott odaerne... Nem eleg nagy a healtje..... healthje:7500, 4 myr kb8mp alatt sebez annyit
Cobra.
A legutóbbi patch óta nekem úgy tûnik, hogy a CZAR lett a legdurvább exp egység a játékban. Még a Monkeylordot is utoléri és mindenféle ellenség ellen van fegyvere, ráadásul a legutóbbi patch óta még életereje is van elegendõ. Plusz ehhez még hozzájön, hogy ahol lezuhan, ott igen komoly károkat tud okozni. Megépítése meg nem is olyan vészes, inkább energia kell neki, amit könnyebb termelni, mint anyagot. A Colossus nem rossz, de megfelelõ légvédelem nélkül könnyen leszedhetõ 8-10 T3 Bomberrel (ha idõben észreveszi az ember). UEF kicsit el lett hanyagolva, a Fatboy inkább védelemnek jó, mert sajnos nagyon lassú (mintha régebben gyorsabb lett volna). Monkeylordot inkább meghagytam védelemnek, a többi exp egység túl könnyen leszedi. Exp Gunship még egész jó, de kell legalább 3-4 egy csapatba, hogy elég kárt tudjanak okozni, mielõtt leszedi õket a légvédelem. Lezuhanáskor sajnos kevés kárt okoznak. A Scathis RFA legnagyobb gondja meg a viszonylag kis lõtáv és hogy oda el kell jutni valahogy. De ha sikerült megezdeni a lövöldözést és elég ideig meg tudod védeni (ilyenkor kár, hogy a Cybrannak nincs mobil pajzsa), akkor hamar bedarálja az ellenség bázisát.

Hedgehunter
Felraktam a SCA UI modot es nagyon lelassult az a mugy sem szelvesz gepem... Valakinek hasonlo..... Mar 1v1 is problemas.....<#rinya>
Cobra.
Firebase magyarul kb harcállást jelent, egy bázis, ami fegyverekbõl áll (tehát jó adag T2-es, T3-as lézer, AA meg artillery).
Én tegnap próbáltam egy 20-as térképet 3 gép ellen (mind külön volt, de a térkép olyan, hogy az elején inkább csak 1vs1 a két oldalon), de mire elkezdtem összehozni a támadóerõmet, addigra az oldalamon lévõ Aeon már küldött 2 GC-t is. Persze le is gyalult. Úgy tûnik a 10-es térképen azért tudom könnyen leölni a gépet, mert nincs elég nyersanyaga, de itt volt bõven mass deposit, így a pazarló építkezése mellett is maradt bõven anyaga Expek létrehozására.

mûködik

A magyarosítás nektek mûködik?

rtfmZoli
rtfmZoli
#2618-asnál vannak modok, én az elsõ 3 linkben lévõt használom( SCA UI MOD - NEW FINAL VERSION 3.0) , 4th dimension, iletve és az exavier's mod collection, ja és a sorian AL-t

Mit takat ez a firebase elnevezés
Én egy olyan modot használok, amitõl van egy plusz exp egység. Lényegében egy lerakható turret, ami a közepes távolságra az exp egységek fegyverével tud lõni. Ez is jó lassan épül meg, meg gyenge is, viszont jól sebez. 2 ilyen már megállít egy GC-t éppen hogy (de inkább 3) 😊
Sok értelmük nincs, mert a nyersanyagukból egy rendes exp egység is felépülne, de végülis nem rosszak.
Ti milyen modokat használtok? Érdemes egyáltalán ilyeneket használni?
w77d
remek

Talán az egyetlen game jelenleg, ami _ugyanolyan jól_ fut Vista alatt, mint XP-n.
w77d
sziasztok! fut a game vista alatt?? tervbe van véve ennek a játéknak is a beszerzése, de csak ha fut vista alatt

Szerintem az alapvetõ különbség ott van, hogy te relatíve nagy mapokon játszol, míg mi akiknek gyengébb a gépük max 10-esen. És ott az egyik leghatékonyabb fegyver a T2 Arty, nekem volt már 254 killes is a végére 😊
Ugyanígy, a GC-t is kurvanehéz megfogni, mivel elõbb van nálad, minthogy bármivel is leszedhetnéd. Szal ilyen szempontból minél nagyobb a map, annál könnyebb védekezni ellenük.
Ha GC ellen légierõ nélkül akarsz harcolni, akkor ahhoz 9 SM kell. Ezekkel a GC elé kell célozni. Azt, hogy mennyivel, gyakorlat kérdése. Függ a távolgságtól!!!
2 sorozat végez a GC-vel, persze ha talál... Kb. 3 sorozat idõd van attól a pillanattól, hogy a GC lõtávolba ér. Tehát egyet hibázhat az ember...
ML ellen már egyetlen sorozat is hatásos, de az gyorsabb és nehezebb eltalálni...

A játékban szerintem a T2 Artillery az abszolút használhatatlan fegyver. Ha építek egyet és mondjuk kemény harcok dúltak végig a környéken, akkor is csak max. 50 kill lesz az eredmény átlag 10-20. Ugyanazon a firebase-en egy T2 point defense-nek lesz legalább 300 kill-je...

A legtöbb kill-je viszont mindig egy T3 artillery-nek v. maVor-nak lesz...
Az elején egy játékos gyorsabban tud építkezni, mint egy AI.
Nekem hamarabb van meg minden épület, experimental, stb, mint az AI-knak.
Ez az egyetlen lehetõség arra, hogy az ember le tudjon gyõzni 3 AI-t...
Nekem egy T3 Air factory-t 4 T3 Engineer támogat, ezzel igen gyorsan lehet legyártani egy komolyabb air force-t.
maVor építését pedig már nem is T3 Engineer-ek végzik, hanem 6 db termelésre upgradelt SCU + a termelésre upgradelt Commander.

Mostanában a sorrend: 2 T1 MC, 4 T1 PG, 2 T1 MC, LF, 5 PG, ...
A legtöbb játékos azzal ront, hogy a mass-ra koncentrál a power helyett. Én mindig a power-re koncentrálok. Fõleg az elején nagyon sok mass-t tudnak adni a gyûjtögetõ engineerek. Fõleg, ha az ember jó helyre tudja õket elküldeni, ahol nem találják meg õket és nem bombázzák le.
A terjeszkedés helyett is érdemesebb elõször a bázison található 4 MC upgradelése. A bázisnak általában nagyon erõs védelme van, de az elszórt MC-k az ellenséges air v. land force szabad prédája...
Éppen ezért amint elkészült egy T3 Gunship, érdemes egy kis barátságos látogatásra küldeni a szemmel láthatóan kevéssé védett ellenséges MC-k szétlövésére. ;-)))
Mindjárt lassabban terjeszkedik az ellen, ha nem áll neki annyi mass a rendelkezésére. ;-)))
SötétBarom
<#eljen>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Colossus ellen legjobb a CZAR, már ha van (én szoktam kószáló ellenséges engineereket foglalni skirmishben). 1 vs 1 be minden exp unitot üt, kivéve talán soul ripper, de lehet azt is.

Hedgehunter
Akkor bocs, mintha olvastam volna valahol....<#zavart1> Lehet itt..... Akkor marad a 30 db T2 lezeragyu (vagy mi a neve) az tuti jo (tapasztalat)... A ACU mat kilotte nemreg egy startegic missile.... Full health rol haltam meg es meg csak nem is szolt hogy lovik.... Meg regebben ...
Hogy lenne már hatásos, ha egyszer nem is célkövetõ? Még ha kb el is találja, akkor se karcolja meg szinte...
SötétBarom
Szart se ér tapasztalataim szerint 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;