4582
  • Firebat
    nekem, 3600+, 2gig ddr2,ati 1600xt, és akad :) , az alap nem akadt , high textúrán meg a részletesség szintjén(high), ez meg, örülök hogy ha minden low-on , 12 fpsel tudok játszani...... szal nem tudom de sztem, nem sikerült olyan jól ez az optimalizálás.)

am nem rég kirpóbáltam én is a seraphim bombázóját...hát bombázó :)) , elég jóóó , sőőt, és milyen szépen és nagyot robban
  • Borg
    Én nem szoktam scu-kat épiteni, csak t3 engineer meg az ACU.
    Valahogy mindig úgy éreztem, hogy egy scu kitermelése túl sokba kerül ahhoz képest, amennyit ér. Vagy ennyivel gyorsabb egy t3e-nél?
  • Hedgehunter #3099
    En max 15 scu-val epitettem a multkor nagyon gyorsan nyomtak....
  • Borg
    Az exp egységek építését hány enginerrel érdemes megtámogatni? Mennyi az ami még gyorsít rajta (feltéve hogy van elég mass+energy)?
  • rtfmZoli
    Én a gazdasági részét úgy csináltam(alapban), hogy csak a t2 es pow genhez raktam mass fabricatort, majd t3-as farm+shield[4 t3 power, energhiától függően a fabricatorokat], plusz scu RSA-k.
    Mass exactoroknál meg 2-őt t2 re, majd 1 et t3-ra, t3 nál pedig a a bázis közelében lévő 4-et körbe-->16 mass storage(hogy ne menjen annyi mass veszendőbe)
    Ja egyébként kipróbáltam azt a taktikát, amit az elöző bajnok BlueScreen csinált, azaz az ellenség felé sorba lerakta a land factorykat(így lesz neki 8+ land factoryja közel az ellenhez), majd a leghátulsótól kezdve feltecheli -> masszív rush :) [erre példa az field_of_isis map új verziójánál, ahol középen vannak t3-as roncsok is]
  • Hedgehunter #3096
    Pedig a gepeden nem kellene hogy szaggason...
  • Cobra.
    Furcsa, hogy X2-n is szaggat. Nekem 3700+ -on (amit tekinthetün ka te processzorod felének) néha néha egy fél másodpercre megakad 3 bot ellen, de 1 ellen kis pályán szinte végig folyamatos. Lehet az lassít sokat, hogy csak 1 memóriamodulod van, mivel az A64-eknél sokat számít a dual channel.
  • [HUN]PAStheLoD
    derűs estét :)

Nálatok milyen beállításokkal milyen gépen mennyire jól muzsikál?

7900GT, X2 4200+, 2Gigabájt DDR2 (single channel :/) egy kb. 1 éves XP SP2-n játszok és meg kell mondjam elég csúnyán szaggat..

Ennek ellenére nagyon hangulatos a kampány, csak megint túl rövidre sikeredett :P
  • GanXstaZoleeWrk
    köszi!!
  • Cobra.
    Örök hála (főleg ha egyszer leér az FA és tudom mire rakni)
  • Petko
    kiszedtem nektek a hivatalos krekket:

http://thq.vo.llnwd.net/o10/SC/live/supcom_fa_patch_1.5.3596_no_securom.exe
  • Borg
    Najo, most megvolt a 2 adaptive AEON, seraphimmal :)
    Seraphim exp robotja is tök jó dolog, mert relatíve olcsó és gyorsan elkészül (aztán lehet csak azért mert most elég fullos gazdaságot épitettem), és nagyon kitartóan irt. A végén megkombináltam egy exp bomberrel, és ezzel a kettővel le is radiroztam a 2 ai-t. (+5-6 T2 gunship)
  • Hedgehunter #3089
    a mass fabrikot vettek el...
  • GanXstaZoleeWrk
    valaki tegye fel pls az fa pachet, köszi
  • Hedgehunter #3087
    Igen 2 engineer power generator egy masik meg fabrikator meg az elejen es nyersanyag van eleg.... Turtle-boy-oknak mint en tokeletes technika nem kell maszkalnom a terkepen csak hatradolok es nyomom az egysegeket..
    amikor van 5-6 extractor elkezdheted a storage-t melle epiteni 2 engineerrel ugy ahogy illik (adjacent bonus). majd egyesevel fejleszteni t2re...
    Miutan megvan az elso t3 fabrikator elkezded fejleszteni t3-ra az extractorokat.

Az FA ben elvettek a t1bol a mass exet hogy harcolni kelljen az nyersanyagert....
  • Borg
    Én gyártottam őket, csak sosem úgy és annyit ahogy kellett volna.
    Ugyanis csak arról tudtam, hogy a gyárakat érdemes megtámogatni powerrel meg massal egybekötve, és akkor jobban/olcsóbban termelnek.
    Viszont hogy a mex több masst termel ha storage van mellérakva, azt nem tudtam, és soha nem is épitettem igy.
    Ezen leirás szerint pl jobban megéri T2mex-et körülvenni storagevel, mint T3-ra felfejleszteni... mármint T3 jobban fog termelni, de jóval többe is kerül a fejlesztése.
  • Cobra.
    Én sose gyártottam T1-es fabricatort, mivel túl sok az energiaigénye a nyert masshoz képest.
  • Petko
    nemtudom, mert most átrakták t2-be a t1 es fabricátort... ez már elég nerf magában
    csak arról tudok nyilatkozni mi volt régen multiban... ott mindíg azzal kellett indítani hogy az első 2 engineert ráálítottam egy ferde sor generatorra, és mellé egy ferde sor fabricator... aztán utánna ha megvoltak akkor mellé még réteg gen + fab etc. persze én állandóan elcsesztem, mert egérrel ügyetlenkedek és nem lesz pont ferde a rohadt sor és csinálhatom újra
    most ez nagyon tetszett hogy az fa ba belerakták a build templateket... de most meg nincs t1 es fabricator ami miatt kellett
  • Petko
    ja, megha megvan tök eredetiben is akár, akkor is rákényszerít az a szemét hogy állandóan a meghajtóban legyen az eredeti lemezed és berregtesse az a szar
  • Borg
    Btw. tegnap megépítettem a seraphim exp bombert :) Jó kis gép, szeretem.
  • Borg
    Hátő...

Szóval ahogy ezt értelmezgetem, kb körvonalazódik, hogy én totálisan pazarló módon építkeztem eddig, ami a nyersanyagtermelést illeti :)

A "storage your mexes" alatt jól értem, hogy arra gondol, hogy mass storaget kell 1db-ot építeni a mex mellé?

Viszont ahogy olvasom, az FA egyik újítása az, hogy a fabricatorokat eléggé meggyengítették, hogy többet érjenek az extractorok. Esetleg valaki tud listát az ilyesmi változtatásokról?
  • rtfmZoli
    Másolásvédelmi rendszer, hogy ne tudják olyan könnyen feltörni(bár tök mindegy mert úgyis feltörik)
  • Hedgehunter #3079
    A securom////
  • Petko
    mi mi?
  • Hedgehunter #3077
    Az mi?
  • Petko
    kinn az első fa mini patch ami semmi mást nem csinál csak kiszedi a securomot... ugyanezt csinálták annak idején a supcommal hogy az első patchel kiszedték
  • Hedgehunter #3075
    Akkor vegre taktikus is lett... Gratula az 1v1-hez...
  • Borg
    Az érdekes inkább az, hogy olyan meglepő dolgokat csinál az AI, amit eddig nem szokott. Bizonyos mapokon már elég jól kiismertem a taktikáit, és mostmeg csak lesek hogy mivan... De azért 1on1-be megvertem :)
  • Firebat
    nah, én megnéztem ezt az fa-t. és hát.: sztem nem lett optimalizálva :) , az újfajnál meg a króm miatt ugye, különösen eszi az fps-t...... mege igen az AI - eszeveszett erősek, még ízin is, én egyszerűen nem tudok ezek ellen játszani :) , mondjuk most , átlagosat raktam be .... még tartom magam... meg ezt a csíter AI-t sem értem :) -minek és -miért,imo felesleges, meg látom visszatért, az első Supcom os besorolás :) az AIban, turtle ,rush .. stb :)....nem akarok túlozni , de sztem az alap nekem jobban futott nahmind1...ha lenne jó gép, jó játéklenne, az AI-t nem nézve :>
  • Hedgehunter #3072
    Van cheater AI? :) az erdekes lehet... Nem tudtam letolteni sehonnan meg kell varnom az eredetit...:(

3069 az nem tudom mit keres ott.....:) Ariakus hozzad ki szolt...?:)
  • Borg
    Beraktam 2 random AI-t 20km-es mapon, és úgy elvertek mint a szél :D
    Olyan taktikákat nyomnak, hogy csak lestem. Pl ferry-vel behozzák az egységeiket a hátam mögé, meg hasonlók. Bár lehet cheater ai-t válogatott be a random, mert egy pillanat alatt a map 2/3-a az övék volt, én fél órán át tartottam magam, az egiyknek a commanderét majdnem ki is lőttem, de aztán elkezdtek nuket küldeni...
  • Ariakus
    Remélem azért nem ment fel a vérnyomásod kicsihuszár.
  • Hedgehunter #3069
    A f@szt kerdezoskodsz tedd fel es meglatod........
  • Ariakus
    Ez a kiegészítő valamennyivel jobban van már optimalizálva, vagy nagyobb lett a gépiénye még jobban mint az alapé? Mert én kipróbáltam annak idején sima nyers patch nélküli alapverziót és ezen a konfigon ( Intel 4 3.2 ghz, 1024 ddr ram, ATI Radeon x1650 pro 512 ddr2 ram-mal) a kampány második pályája minden low beáálítás mellett már szaggatott. Skirmish-ben tudtam játszani szuper kicsi pályán egy AI ellen , de szerettem volna a kampányt tolni , de elég frusztráló volt , hogy még very low-on is akadt. Na most azóta tettem még 1 giga ddr ram-ot a gépbe, és azt akarom megkérdezni, hogy érdemes lenne-e feltenni, mert azt olvastam a kommentekben , hogy úgy is procifüggő a játék, nem a ram-ot zabálja. Nagyon szívesen játszanék vele, mert remek játék, csak hát a gépigénye...
  • Hedgehunter #3067
    En meg letoltottem volna de most gaz van...:) Mindjart megjelenik 2 het...:)
  • GanXstaZoleeWrk
    T3PD valami kurvajó bont mint az állat :)

Vicces amikor a kampány 2-3? pályán ellentámadást tolnak colossusok, monkeylordok hegyekben még jó hogy volt 8 fatboyom bár igyis necces volt. Egész jó a kampány rész megkockáztatom jobb mint scben.
  • Borg
    Na játszottam végre FA-val :)

Belőttem az 5km-es 3 kis szigetes mapot, én seraphim, vs aeon+cybran adaptive ai.

Valahogy ez az AI bizonyos értelemben jobb, mint a balanced AI sima SC-ben, de másrészről valamiért nem használt vizi egységeket. Mondjuk a támadásait elég szépen vezette repülőkkel meg hover egységekkel.

Ami meglepett, hogy félúton beküldte az egyik az ACU-ját a bázisomra viz alatt, és letépte a bázisom vele -.-
    Bezzeg mikor én lőttem ki t2 destroyerrel az ő acuját az AEON szigeten, ott alig 1/4-e pusztult meg a bázisának. Mindegy, én megmentetem a destroyert meg az ACU-mat, igy visszaépültem a szigetemre gyorsan annyit, hogy tudjak védekezni meg támadni. És végül lenyomtam őket. A T2 destroyer bazi jó hajó ezeknél :) Meg úgy alapból is tetszik az új faj, mert kevesebb, de erősebb egysége van. Nagyobbat üt mindene, és nem kell olyan sokat épiteni belőlük. Viszont cserébe drágábbak, és lassabban készülnek. A T2 PD is ütősebb mint a többi, a shield pedig még jobb mint az AEON-é. Csak az zavart egy picit, hogy az épületeik kinézete elég kacifántos, olyan túlzottan fantasys :/
  • Cobra.
    Csak 15 hozzászólást kellett volna visszanézned...
  • FLeT
    csá nép!
    Az új kieg. megy az alap gém nélkül is ugye?
  • GanXstaZoleeWrk
    alap :)

tetszik a kieg eddig, első pályán mavorral kilőtem a commanderjét néztem is hogy mért lett vége :)

Mondjuk ai nem túl erős sajnos de bevezetésképpen na meg story miatt jó a kampány. (na meg mert itt nállunk baszott megjelenni addig meg gpgnet lofaxt se ér)

Egyébként a cdkey ami csatolva volt nállam gpgneten already in use felirattal van, még nem bannolták :D