Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hedgehunter
Es mivan a startegic missile el a ML ellen nagyon hatasos.. Colossus ellen nem...?
SötétBarom
Nem LoL.

=)

Engem irritál, hogy az a szar még egy atombombától sem dõl el..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Azt hol látom ingame hogy hányas verziószámú a game a patchelés után?

Egyébként segített hogy újraraktam és hagytam hogy a GPGnet frissítse.
lol

Aláírás

SötétBarom
Kellene néhány addon földi egység, kifejezetten experimentalok ellen.. Mondjuk gyors tankok, amik körbe tudják lõni a colossust drótokkal, és így elesne (ugye amig fölkel lehetne lõni).. Vagy valami ilyesmi..

Esetleg egy C&C3 féle emp ágyú, ami ki tud kapcsolni a hatósugarán belül mindent egy rövid idõre..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

De honnan van neked "egy raj" strat bombered, mikor õ már jön a colossussal? Kb ha 3-at meg lehet építeni annyi idõ alatt, és akkor túloztam is... fõleg ha még másra is kell nyersanyagot fordítani közben.
Szerintem a földi experimentálok gyengék. Mivel nincsen jó mobil légvédelem, ezért egy Colossus-szal is gyorsan végez egy raj T3 Gunship v. Strategic Bomber, ha nem EON-nal játszik az ember.

Egy 20x20-as map-on ráadásul messze kell neki elgyalogolnia, szinte biztosan lesz olyan rész, ahol az Air Force szabad prédája lesz...

Nekem a bázis védelmét Fatboy-ok szokták ellátni, na, azok ellen nem sokat ér akármelyik földi experimaltál. De egy CZAR már szétszedi, nem is beszélve egy Soulripper-rõl...

Ráadásul a 20x20-as map-on van idõ, hogy az ember jól beássa magát és az ellenség mondjuk 3 T3 ágyú keresztüzében legyen, ha egy Firebase-t akar lerakni.

Az elsõ próbálkozásom nekem is az volt, hogy elfoglalom a map közepét és oda építek egy Firebase-t 4 T3 ágyúval amik majd jól elintézik az ellenség összes bázisát.

De, erre mind a 3 épített 2 T3 ágyút és szanaszét lõtték a Firebase-t...
Ehelyett UEF-fel jó a maVor, mert annak minden benne van a lõtávjában és messze pontosabb a T3 ágyúknál...

A földi experimentálok a kisebb, pl. 10x10-es map-eken veszélyesek, mert ott olyan közel van egymáshoz a szomszéd bázis, hogy a strat bomber jó eséllyel berepül egy T3 AA légterébe és vége lesz, mint a botnak... De a 10x10-es csaták teljesen máshogy zajlanak, mint a 20x20-as háborúk...
Szerintem elbaszták rendesen ezzle, hogy az exp egységeket így felturbózták. Amit a CZAR mûvel az is egy vicc, de a Colossus méginkább. Edddig is masszív volt, de most aztán még inkább.
Én mindig Cybrannal megyek az Aeon ellen, de CZAR ellen szinte nincs védelem, mert repülõkkel nem lehet megállítani, csak T3 AA-val, azokbók 2 is megállítja, csak éppen rázuhan mindenre, és akkor is mindent szétbasz, hiába lõttem le. A colossus ellen meg CSAK repülõvel lehet védekezni, mert csak azok tudják még út közben kilõni. És ezekbõl is csak a strat bomber, ami meg méreg drága, és lassan készül. Az AI elsõ colossusánál még messze nincs elég strat bomberem. A T2 artyk alig találják el / alig sebeznek rajta, szintúgy a missile. Még ML-bõl is legalább 2 kell egy Colossus leszedéséhez, és azt a kettõt is igen jól kell manõverezni, mert a Colossus secperc alatt kilövi ha eltalálja a lézerével. A T4 Gunship elég jó, de abból is legalább 2 kell, hogy idõben megállítsanak egy Colossust.

Kéne valami olyan mod, ahol semelyik fél nem használhat exp egységeket.
Játszottam egy 20x20-as pályán az UEF-fel 3 Tech AI ellen.
2 és fél órás volt a harakiri, nagyon kemény küzedelem volt.
Az AI-k egyenként legalább 20 Experimentalt küldtek rám.
A legnehezebb az új, megerõsített Air experimentálok ellen volt.
Egy új Soul Ripper 5 T3 AA ellen, amiket 3 T3 Shield véd is képes kilõni 1-2 T3-AA-t, vagy amit megcéloz.
Az új CZAR képes 4 T3 AA és 1 T3 Shieldbõl a Shield-et kilõni, a többire meg rázuhanni. A légvédelme meg olyan erõs lett, hogy csak T3 Gunshippel lehet megtámadni, mert a T3 Fightereket lenyírja se perc alatt...

Az egyik AI ellen építtem egy nagy Firebase-t 3 T3 Artillery-vel. Ezt a Firebase-t rendesen támadta, de nem sikerült szétszednie.
Ezt az AI-t nagy nehezen sikerült legyengíteni, majd teljesen felszámolni.

A másik AI ugyanezt játszotta el velem és elkezdte lõni T3 Artillery-vel az én bázisomat. Szerencsére csak 2-t sikerült befejeznie az ellencsapásomig.

Építettem egy maVor-t. De még egy maVor-ral is rengeteg idõbe került a gyõzelem.

A túloldali AI pedig Stoneager-rel lõtt elég jó gyakorisággal. Még szerencse, hogy eltérõen más játékoktól, most építettem a fõbb bázisaimra Nuke Eliminator-t...

A maVor után még építettem egy Stoneager-t is, amivel, plussz 2 Fatboy-jal sikerült kinyírni az utolsó ellenfelet is.

Mindenesetre ez a csata már inkább háborúra hasonlított, ment a gyilok mindenfelé, nekem is rendesen voltak veszteségeim és inkább fárasztó volt, mint élvezetes...
GanXstaZoleeWrk
szerintem installald ujra majd netrõl szépen updateld ahogy õ akarja gpgneten keresztül.

GanXstaZolee#2709

Nem értek valamit. Egy külön patch csomaggal feltettem az összes patchet. Aztán indítanám a multit GPneten keresztül, írja hogy új patch elérhetõ. Elkezdi, majd patch aborted. megint ott a start gomb. megint elkezdi, megint aborted. Mi a francot akar felrakni? És ha akar miért nem rakja fel? Semmi hibaüzenet, csak a log fileban hogy aborted.
Hedgehunter
Ja az AI epit 6-7 gyarat is es utana nem epit semmit belole..!! Lattam 7 hajogyarat es foldi egysegeket kuldott....<#ijedt> Csak ember ellen jo igazan...
Cobra.
AI legnagyobb hibája, hogy repülõt meg hajót alig épít, meg elõbb legyárt 4-5 gyárat és csak utána gyárt egységeket.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

rtfmZoli
Ja AL-rõl: 2 ember fejlesztette 1 hónapig az AL-t, ahhoz képest egész jól teljesít, míg Sorian (Al modder)meg vagy 5 hónapig, igaz minden doksi nélkül link

Cheater AI-t nem szeretem. Akkor legyen inkább több...

Egyébként szerintem a patch után bizony nagyon kemény az AI, már csak pár dolgot kellene megtanítani neki:
- Védje le a bázisát pajzsokkal.
- Használjon nagy tömegben repülõgépeket védekezésre.
- Használjon nuke-ot. (Ha egyet épít, azzal már hatalmas költségbe veri az ellenfelet...)
- Építsen több T3 Artillery-t.
- Használjon tömeges repülõgép támadásokat.
- Használjon kombinált Experimental + repülõgép + szárazföldi támadásokat.

Mivel az AI képes sokkal jobban összehangolni egy támadást, mint egy ember, ha a fenti pár szabályt betartatnák vele, akkor nem lehetne megverni 1 a 3 ellen...
rtfmZoli
igaz más mapon volt, 10*10-esen, míg a Seton's 20*20-as

rtfmZoli
A legerõsebb A.L.-t modokkal lehet behozni (Sorian Al cheater verzió)
én 3 tech Alt a Seton's-on simán ledaráltam(volna ha nem unom meg hogy az 1órás játék 2 óráig tart single core 😞 )
addid 2 cheater sorian al kinyirt(a végén az egy szál commanderrel a viz alá mentem, és próbáltam visszajönni, de persze nem sikerült)

Tegnap játszottam egy jót 3 Tech AI ellen. Szerintem a tech AI a legkeményebb. Bár én nem szoktam rush-olni, fõleg nem 3 távoli AI ellen...

Sikerült megint csiszolnom a bázis építési módszeremen. Mire az elsõ T1-es bomberek feltûntek a bázisom felett, nekem már volt 2 T2 mobil AA és 1 T2 AA építés alatt.

Mire az elsõ Monkeyboy bekopogtatott, nekem már volt 10 T3 SB és 10 T3 GS-em. Ezek annyira gyorsan kinyírták a MB-t, hogy kényelmetlenül távolra kellett küldenem a SCU-t, hogy begyûjtse...

A legdurvább experimental szerintem a Soul Ripper lett. Az mindig szétlõ valamit azon a Firebase-en, amit megtámad...

Kipróbáltam az SCU economy-t. Gyártottam 6 SCU-t és felupgradeltem õket full-osra. Az energiát ez 10-15K-ra nyomta fel, de a material-ra nem jók. Arra vagy terjeszkedik az ember és elfoglalja a material pump-okat, vagy material convertereket épít.

A csatát 4 db T3 artillery nyerte meg nekem. Fantasztikus sebességgel tudják szanaszét szedni a legerõsebb bázist is... A clean-up munkához most elõször bevetettem nuke-ot is. De az nagyon drága és túl olcsó védekezni ellene. Egy nuke silo kb. egy T3 artillery ára, de abba még a rakétát is le kell mindig gyártani. A robbanás meg nem hat túl nagy területre...

Legközelebb megpróbálok majd gyorsan nyerni, de nem rush-olva.
A hadjáratot nyomom az UEF-el kezdve. A 3. pályán vagyok de durván szívat a gép. A 2. pálya is közel 3 órán át tartott. Tényleg nem lehet C&C stílusban nyomni, így hát tanulnom kell 😊

Jaj de vártam egy ilyensmi stratégiát. Ahol tényleg számít a taktikai érzés. Skirmishben meg para az egész mert nem tudom mikor támad és mivel (atom esetleg). Tiszta izgalom. Jól eltalálták a gamet, GZ hozzá a fejlesztõknek.
Cobra.
A 6600 meg 7600 más felépítésû, mint a 7900, ezért elõfordulhat annál hiba. Persze jó lenne tudni, hogy abban a gépben voltak-e tesztelve a kártyák, ami maniac-é, vagy másikban. Ha abban, akkor inkább valami szoftveres gond lesz.

GanXstaZoleeWrk
Esetleg alaplapi chipset drivereket kéne frissiteni.

GanXstaZolee#2709

Csatlakozom, biztosan letesztelték NVidia kártyával is, neked valami software v. alaplapi hibád van.

Próbáld meg újrahúzni a Windows-t.
nekem is 7600gs van, meg már többtucat emberrel játszottam, mindenkinek jó volt... ebbõl következik ha nem a vid kártyád, akkor valami szoftveres gond az op rendszereddel, vagy az alaplap vagy mittomén
Pedig a boltban 3 különbözõ nvidia karival kipróbáltuk és egyikkel se volt jó. Komolyan.
7600gs-el megy lazán, no problemo.

nekem se volt semmi hasonlo gond soha..., szintén 6600gt

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hát ez x akta akkor. De tényleg mindhárom nvidia karival rossz volt, és mindkét ati-val jó. Hm...
Nekem 6600GT-vel sincs ilyen gond. Pedig fps nem sok van 😊
Na egy haver számtech boltjában kipróbáltuk 5 kártyával. A 3 nvidia kártnyánál ugyanilyen szar volt a pajzs textúra, a 2 ATI kártyával meg jók voltak. pedig az egyik ATI kari egy nagyon gyengus (1055-ös ha jól emléxem, nem ismerem az ATI kártyákat). A másik egy 1550-es. Mindkét ATI-val jó volt. Érdekes...
Hát vagy 5 félével a legújabbtól a régebbiekig. Talán kérnem kéne egy ATI kártyát egy próba erejéig...
Cobra.
Annak végképp semmi köze a dologhoz, hogy letöltötted vagy megvetted.
Ez 100%, hogy az Nvidia driver vagy a kártya hibája. Melyik driverekkel próbáltad idáig?

Már kipróbáltam az összes grafikai beállítást. Fura, hogy egy ideig jó. De ha a jó pajzsot kikapcsolom majd vissza, akkor is ilyen szarrá változik miután bekapcsoltam. Hihetetlen hogy semmit nem tudok tenni. Még a játék is eredeti.
Cobra.
Nem valószínû, nekem sose éri el a 30fps-t, mégis állandó a grafika.
Esetleg próbáld meg alacsonyabb beállításokkal, kapcsold ki az AA-t, ha ve volt és a shadow fidelity-t rakd mediumra. Ha ezek nem segítenek, akkor még a Bloom rendert kapcsold ki, hogy úgy mit csinál.

Hát ez elképzelhetõ. De mit lehet ez ellen tenni?
SötétBarom
Nem lehet, hogy az fpst nem szeretné egy bizonyos szint alá engedni, és ezért ha érzi h cink van, akkor veszi vissza az effekteket?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Max grafikai eállításokkal játszom. De ha a videokari baja lenne akkor a bal oldali pajzsokat sem tudná jól megjeleníteni szerintem. nem értem...
Cobra.
Csak úgy lenne értelme, ha mindhárom fajnak a saját gyõzelmétõl folytatnák. Bár az UEF befejezés után nem sok Cybran meg Aeon maradt meg 😊

A kieghez egy gondolat:
Nekem bejött a single player 3 féle bejezése. Remélem, hogy hasonló alapon, azaz egy fõ szál mentén fejtik ki megint a 3, elvileg gyõztes faction szemszögébõl.

Nagyon nem tetszene, ha mondjuk bennék az UEF gyõzelmet, és aszerint lehetnék elnyomott CYbran meg begyógyszerezett fanatikus... 😄

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Low graf beállításoknál néznek ki így a pajzsok, mint itt a jobb oldaliak, a baloldaliak meg medium v feljebb. Érdekes...

Cobra.
Pedig ez szerintem a videókártya mûködési rendellenessége. Milyen grafikai beállításokkal játszol?

ne megvan. AZért feliratoztam mert elküldtem egy külföldi fórumra is. Szóval hát látszik a két pajzs közti különbség...
rtfmZoli
a saját galériádban kattints az általad feltöltött képre, majd jobb gomb, és kép címének másolása, majd itt a fórumban kép beszúrása, és Ctrl+V(paste)

rtfmZoli

ez pedig ha nagyban

rtfmZoli
ez az sg-s galéria....

rtfmZoli

rtfmZoli
érdemes ingyenes tárhelyrõl belinkelni a megfelelõ méretre átméretezni(640*480 ill 800*600, de inkább az elsõ) a képfeltöltés.hu-rõl nem lehet linkelni, de miért...

Valaki írja már le pls hogy kell ide képet beszúrni és hogy megfelelõ méretû legyen. Köszi.
Az a baj hogy egyszerûen halvány fogalmam sincs mi lehet a baj. Egyszerûen nem tudok merre elindulni 😞(
Újratelepítettem már sokadszor.