Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balanced AI már az 5. perctõl küld T2-es egységeket, elõször persze a T2 bomberek érkeznek meg. T3 szinten pedig a 3 Balanced AI koordinált támadásokat vezetett ellenem T3-as csordákkal és több különbözõ experimentállal egyszerre. Különösen kegyetlen pl. egy Czar + GC keletrõl és egy SR + 2 ML északról. Szerencsémre a 2 FB nem ért oda idõben Észak-Keletrõl, ezért elõször 15 ASF-el leszedtem a Czart. 15 ASF már nem veszít, legfeljebb egy egységet egy Czar ellen. Közben szintén kb. 15 bombázó szétszedte a két Monkeyboyt. A SL elkezdte lõni a bázist, de neki idõre van szüksége szétlõni a pajzsokat. A 15 bombázóból elment 3, a maradék pedig lassan, de biztosan szétszedte a GC-t. Az összes maradék AFS és persze a bázis AA-ja végülis leszedte a SL-t is. A T3-as horda egy része átjutott a védelmemen és okozott némi kárt a bázisban, de nem jelentõset.

A Supreme Commanderben szvsz. mindig az nyer, aki uralja a levegõt, valamint akinek több T3-as Artillery-je van...
Hedgehunter
A sakkban mar van egesz jo AI (3 eve karpov kasparov fisher egyutt kikapott tole) ez is valami hasonlo csak nem fejlesztik elegen.... A magverhetetlen arra ertettem hogy az atlag meg a kicsit folotte 90% ban kikapna....<#papakacsint>
nem lenne, elöbb utobb azellen is emglenne a taktika 😊
megverhetetlen ai nincs, pont 😊 (márha a ultimate cheatet nem veszsük de annak emg mi értlme 😛)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hedgehunter
Az egyik palya 3/4 elfoglalatam es megis tobb nyersanyaga volt mint nekem... Amugy meg csak azt kellene hogy a legjobb 20 jatekost lemasolni... Megverhetetlen lenne....
Cobra.
Egyébként azt vettem észre, hogy a mass mennyiségétõl függ mit tud csinálni az AI. Ha nincs elég mass, akkor bénázik, de ha van elég, akkor nagyon gyorsan fejlõdik. Ezen kellene javítani, hogy jobban beossza a nyersanyagot a gép.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Hedgehunter
Rengeteget kell meg fejlodni az AI nak ma en is lenyomtam egy meccset a tech ellen es visszaneztem mit csinalt..Jo vedelmet epit az elejen bar az ACU nem nagyon tevekeny sot percekre megall..???? Meg csak tenyleg T1 eseket kuld majd meg expeket.....<#fejvakaras>

A vadaszgepes legvedelmet hasznalom en is bar megvan a hatulutoje mert amiota nem lovik le a transportereket nagyot lehet szivni miatta (bar az AI nem hasznalja ki ugysem)... <#awink>
Pedig a 3260-as patchben azt írják hogy a horde már küld T3-as egységeket is, de én nagy ritkán láttam 1-2 T2-est. Amúgy 2 hónap játék után már tényleg nem ellenfél az AI, ha van idõm kiépíteni a gazdaságot meg a védelmet onnét csak türelem és idõ kérdése... Ja és ha bírja a gépem 😊

War. War never changes.

Cobra.
Azt viszont még mindíg nem csnálták meg, hogy T2-es meg T3-as földi egységekkel is támadjon az AI. Az elején jön pár T1-es egység, utána meg már csak az Expeket küldi rám, még a Horde is.
JTBM, az összesen 2db AA ugye csak vicc? Nekem mindíg az az elsõ, hogy csinálok 8-10 T1 vadészt meg amilyen gyorsan lehet pár T1-es PD+AA pontot ahonnan jön az ellenség. Utána meg a T1-es védelmet kibõvítem T2-re.

Igen, aki rush-ol, az meghal. ;-)))
Én tegnap gyorsban egy horde AI ellen próbáltam ki a 3260-at (nem akartam hosszú meccset) de rövidebb lett mint gondoltam. Az AI az elején robbanás szerûen terjeszkedett, de csak T1 egységekkel támadgatott. A támadásai ellen volt védelmem jó kombinációban, aztán gyártottam 3db T2 Bombert, ezek leradírozták a térképrõl a mass collectorainak 90%-át. Ezután gyerekjáték volt, 5 percen belül lerohantam a bázisát, és meg is nyertem.
Tegnap játszottam egy jót 3 Balanced AI ellen 3260-as patch-el egy 10x10-es pályán.
A játék AI-ja még jobb lett.
Az AI figyeli, hogy mit csinál az ember.
Az elsõ játékban a régi stílusomban T2 AA-val akartam biztosítani a légteremet. Ez egy komoly hiba volt. A elején a T1-es, majd az új T2-s bomber-ek lassan, de biztosan szétszedték a bázisomat.
Okulva ebbõl még az elején építettem 10 db T1 interceptort. Az AI-k egyetlen bombert sem építettek!!! Ehelyett a bázisomtól jó messzire küldtek Cybran T1 mobil AA-t ami tömegben simán leszed egy T1 Interceptort.
Persze ez idõbe került és mire elfogytak a T1 Interceptorjaim, addigra már volt a bázisomnak egy T2-es pajzsa, alatta 2 T2-es AA és egy T2-es radar. Ez ellen T2-es bomber v. gunship teljesen esélytelen.

Sajnos ebben a játékban is elkövettem azt a hibát, hogy a bázisomnak nem biztosítottam mélységi védelmet, ezért egy Czar rázuhant a központi resource termelõ részre.

A gép most már nagyon jó kis bázisokat épít magának, az egész sûrûn védve pajzsokkal. A pajzsokat kikapcsolva tarja, ha nincs rá szükség. (Ezt pl. én nem mikrózom le, mert erre nincs idõm...)
Nem tudom, de remélem, hogy egyszer sor kerül rá. ;-)))
Sajnos nekem csak extrém idõpontokban van idõm játszani, pl. reggel 1-tõl 2-ig, ez is csak hetente párszor :-(((
Hedgehunter
Mikor jatszunk egymas ellen.....?<#awink>
A gép ellen játszani szerintem is teljesen más, mint valós ellenfelek ellen. De nem biztos, hogy könnyebb. A valós ellenfelek ugyanis hibáznak, méghozzá jól kiszámítható módon.
Pl. ha egy támadást vezet a bázisom ellen, akkor biztosan nem tud figyelni a saját bázisára.
Ilyenkor rá szoktam bízni a saját bázisomat a védelmére és betámadom az övét és õ nem fog visszalõni SM-al, valamint nem céloz a T2 tüzérségevel amivel normál esetben meg tudná állítani a támadásomat.
(Az én bázisomat T2 PD védi + T2 és T3 AA, azokat nem kell kézzel állítgatni...)
Hedgehunter
Ha a gep ellen jatszol biztos igy van...
Jah tudom de amúgyis szarakodott már a korábbi verzióm... pl mikor saveltem nem került be a listába a játékállás, és úgy tudtam csak betölteni ha beírtam a save nevét manuálisan és load...
Megnéztem az új egységeket, hát sztem ez az aeon Mercy elég fos, hülyén néz ki meg nincs sok értelme, talán annyival jobb a sima tactical missile-nél hogy lehet irányítani. De az hogy álló helyzetben is fogy az üzemanyaga... miért nem száll le vagy vmi?
Azt nem vettem észre hogy a T1-T2 egységek erõsödtek volna...

War. War never changes.

A reinstall-t meg lehet spórolni...
Én úgy raktam fel tegnap a patcheket, hogy reinstall, majd 3189-3255 és 3255-3260.

War. War never changes.

3251em van, de törött a game, de azért megnézem a GPGnetet.

Ha most 3220-on vagy, akkor a következõ patch-eket kell bejátszanod:
3220 -> 3254
3254 -> 3255 !!! Ezt nehéz beszerezni, de létezik!!!
3255 -> 3260

Tegnap játszottam egyet 3260-on, hát a játék rendesen megváltozott:
- Az Air Superiority Fighterek kegyetlen erõsek lettek, úgy lepucolja 4 a bázis körüli légteret, mint ahogy kell...
- A T1 és T2 egységek sokkal erõsebbek lettek, mint eddig.
- Az Aeon Kamikaze rakétája igen erõs bázisirtó T2-es szinten. Ügyesen használva 20 db leradírozza az ellen T2-es bázisát a térképrõl. A 10x10-es map átlósan elhelyezkedõ bázisára nem ér el, de ha valaki felhúz egy firebase-t, akkor onnan bedarálhatja azt is...
- Aeon-nal T2-ig kell fejlõdni, majd onnan Kammikaze-kat gyártani és megsemmisíteni az ellenség gazdaságát, ha ez megvan, akkor be lehet menni feltakarítani... Ha az ember kilövi az ellenség összes radarját, akkor T3 mobile artillery-vel büntetlenül szétlõheti a bázist v. 4-6 T3 bomber is befejezheti a munkát.
Cobra.
Felmész GPGNet-re és magától letölti.

Az Aeon T2 Guided Missile elvileg egy kamikaze repcsi, ugy hogy szerintem az AA leszedi. Még nem próbáltam ki, honnan lehet letölteni az új peccset?

Hedgehunter
az AA tuti nem jo az csak repulo egysegeket takarit,de mivel missile a neve ugy gondolom a MD leszedi meg a T3 assault bot visszaveri....😊
Cobra.
Ezt nem tudom, hogy a MD vagy az AA lövi-e.

Hedgehunter
a missile defence jo ellene...?
Cobra.
Az Aeon rakéta nagyon béna, folyamatosan fogy a gyártás után az üzemanyaga és elég hamar kiürül, a 20-as pályát nem éri át.
Az UEF nem oylan rossz, de az is gyengébb, mint a Gunship.

Hedgehunter
Az uj pecs uef and Cybran T2 bomber meg aeon guilded missile... Itt olvashatsz rola.....
Uj egységek?
Cobra.
A Cybran T2-es Bombert próbáltam, drága és könnyen lelövik, a heli jobb szerintem (olcsóbb és többet bír).

Hedgehunter
Valaki kiprobalta az uj egysegeket...?
Hedgehunter
Ma reggel meg azt vettem eszre hogy toroltek a 10vagy 20? mp varakozasi idot miutan az egyik ACU felrobban..!! 2 game ment el miatta (mar csak a dontetlenre volt eselyem)...😊 Amugy a palyak visszaalltak eredetire...
VAn hogy rotáljál a pályákat rankedben, ha kiderül hogy valamelyik nem nyújt egyenlõ esélyeket.

Lehet most ez történt.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Hedgehunter
Tegnap valamit letoltott a GPGnet (update) feletelepitette aztan meg lefagyott, ujrarakatta velem az SC-t de meg most sem tokeletes.. Belepek a ranked settings menupontba es ket teljesen uj palya van benne de osszesen 2-vel kevesebb mint eddig volt.. Mar megprobaltam a restore default-ot a settings menuben...<#kerdes>
Ok... ha kimégy campaign menüben ott van szép lista hogy melyiken tartasz.
És ott meg tudod mondani hogy melyik kampány melyik pálya.

Fejbõl már rég nem tudom.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

2800+ athlon XP-vel alatta pont semennyit.
Egy új kártyával, most mindegy hogy milyen, a lényeg hogy jóval erõsebb mint ami most van, mennyi plusz FPS-t remélhetek? Tudom hogy ennek a játéknak nem a vkari a legfontosabb, esetleg aki már cserélt karit és észrevett különbséget annak a véleményét szívesen várom!
Pff, nem tom a számát. Van egy csóka, akit el kell kísérni egy kapuhoz. 3-4 telán.
Hanyas küldetés?

Cobra.
Pályát újrakezdeni szerintem.

Help me plííz!

Az egyik pályán az a feladat, hogy építsek 3 radarzavaró állomást a megfelelõ helyekre. Látom is szépen hova kéne építeni, de amikor kinyírtam az elõzõ feladat commander-ét, az annak a közelében robbant fel, és földet dobott oda. Ha építeni akarok oda, piros a radarzavaró állomás.

Ilyenkor mit lehet tenni?
Hedgehunter
4 pajzs 2-3?? t2 pd, aa eleg keveske en 4 pajzs 15-20 t2 pd ,5-8 t3 aa (a legjobb AA a jatekban), 10 arty val megerositett fire base- eket hasznalok ezek mar experimentalok ellen is jok ha eljut a felepitesukig az illeto....<#nevetes1> kesobb megtoldom oket egy-ket (10-12)😊 mobil artyval csak hogy tamadni is tudjak kesobb... Majd jonnek a rapid fire artyk....😊 T3 artyt sosem epitek tul draga es lassan keszul el + lassan lo bar pontos.

Legierot sosem epitek csak a soul rippert az eleg a takaritashoz....
Kurvanagy bázisaik voltak, és fosták a T1+T2 egységeket. Meg elvétve pár T3-at. Az elsõ exp unitokat akkor kezdték csak gyártani, amikor az elsõ AI-t lenyomtam már (kb 1 óránál).
Amúgy azon a kereszt alakú sziklás pályán. A bejáratomhoz felhúztam egy 4 pajzsból, 2-3 T2 PD, 2-3 T2 AA, egy maréknyi T1 cucc, meg T2 arty kombinációt, a végén még tettem hozzá pár T3 AA-t mert elég jól berepülõztek, de gyakorlatilag ezt a sáncot meg se tudták karcolni. Pedig jöttek a hullámaik százával.
Közben volt idõm szórakozni velük, épitettem 2 T3 artyt, meg 1 rapid fire artyt, és azzal nyomtam le õket, lényegében támadóerõ nélkül.
Ja meg a közvetlen mellettem lévõ AI-val sakkoztam vagy fél órát, mert a geci beépitett 3db T2 artyt a hegylánc mögé, amik éppen átlõttek oda, ahol nekem 2 T3 mass, meg power meg AA volt. Mire észrevettem kipucolták õket. Aztán odaküldtem 1 T3 engineert, és az éppenhogy felhúzott egy t2 shieldet két lövés között. Na ezután hol a shieldet reparálta, hol AA-t, hol energyt meg massot épitett vissza 😄 Ez vagy fél órába telt, mert mindig a shieldet kellett reparálnia. Aztán a végén még felhúztam vele 2 további shieldet, meg fel is fejlesztettem õket, onnantól nem volt ellenfél a 3 t2 arty már. (légierõt meg nem épitettem ugye, ami lebombázhatta volna õket)

Amúgy az Aeon T2 shield valami eszméletlen erõs. 2 T3 Artym lõtte, és egy ilyen shield vagy 6-8 találatot is kibir belõle. Csak a rapid fire arty tudott igazán hatékony lenni, mert nem tudtak regenerálódni két találat között.
Hedgehunter
Konyvet olvastal amig a gep jatszott.....?<#zavart1> De energiaban meg massban nagyon jol nyomtak az AI-ek, erdekes.....
Cobra.
Ez hogy, küldték folyamatosan a T1-eket a T2-es védelmedbe? 😊

😊
STREEX

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

Meglátjuk. Picit repetitívnek tûnik.

StarCraft feelingem van, amit sose szerettem kompetitívben.

GanXstaZoleeWrk
jogos utanna viszont... 😊)))

GanXstaZolee#2709

Elkedvetlenedtem. Új gépig nem jáccom. 😊

Hedgehunter
Azt mar megtanultam hala a GPGNet-es kollegaknak, egy par ranked utan raerzel hogy hogy kell gyorsan es jol mukodo gazdasagot letrehozni..<#awink> Bar meg kezdo vagyok de jol haladok...... Az "SG for the best" team hez meg senki sem csatlakozott...<#nezze>