4582
-
#3301 Ezt én is igy csinálom most, kivéve t2 extr. mert szvsz nem éri meg 150 energy és ezért ad +1-et, na meg lassabban is épül mint régen. Lehet ott szarom el hogy mindent építek egyszerre és a gazdaság húzásra nem marad anyag, fene se tudja. -
Petko #3300 t3 as extractor körberakva mass storageal, meg a szokásos sakktábla építés folyamatosan előbb t1 gen + t2 fabricator, kesobb t3 gen + t3 fabricator... mostmár a build templattel könnyebben lehet ráálítani egy egész brigádot hogy folyamatosan építsen -
#3299 Annak en is orulnek.. Turtle AI 25 perc 1v1-ben 2 t3 bombazoval az acumra ment :)(ne hallottam semmit mert mp3-at hallgattam) a palya 3/4-e az enyem es 2x annyi nyersanyaga van mint nekem... Duhito... -
#3298 Tegnap toltam neten egy 2v2v2v2-öt mit ne mondjak van még mit tanulni igaz nyertünk de nem rajtam mult nagyrészt :)
UIF T3 PDk valami veszett jók 4 darab megállít 30-40 T3 egyseget ha még van melettük pár arty unit, vagy T2 arty.
1 exp unit legyártással alsó hangon lemaradtam elején igy volt kapkodás mikor 2 sera exp jött felém meg egy sera bomber.
Gazdaság mielőbbi 300 massra huzásához fogadnék ötleteket. -
#3297 Érdekesen dolgozik a gép még a cheat bekapcsolása nélkül is. Engem még a normal AI is úgy rushol le az elején, hogy nyitottabb pályán elég nehéz túlélni. Nem igazán értem honnan vesz jóval több nyersanyagot, mint én. -
Játékos #3296 Ma reggel egy 40-*es pályán beraktam 3 ATXTurtle ellenfelet.
22 percnél rámdobtak 2 atomot. Jó kis rövid játék volt. Még csak éppen hogy kész lett a T3 erőművem, s két T3 mass sok kettes mellett ....
Lehet hogy nem kellene ekkora arcomnak lenni :)))? -
bvalek2 #3295 AKAROM ezt a játékot! Nem igazság
Meg olyan gépet is akarok amin fut
majd gyűjtök rá -
Petko #3294 nekem sok... nem is veszem meg itthon 8 rongyér, mert nekem már 2 hete megvan 7ért külföldről
másrészről én se adnék ki egy fillért se érte, de multizni nagyon szeretek gpgneten és ahhoz sajnos kell -
Thanatos #3293 és ez miota ujdonság? üdvözöllek a fogyasztói társadalomban... -
Játékos #3292 Nem sok ez egy kicsit 8 rongyé'??
Kiegészítő egy vacak kampánnyal. A kiegészítők többnyire olcsóbbak szoktak lenni.....
Az már csak hab a tortán, hogy a gold 12. A francnak vettem meg 8e pénzért 2 hónapja. Ha tudom....
Hasonlít egy kicsit a DVD-s cuccokhoz, először megveheted a feliratosat, majd a szinkronosat, majd miután mindenkit beetettek, jön a díszdoboz. -
#3291 reggel még nem volt mondjuk fent, UKbe mar EU megjelenés van de leszarom lenyeg hogy megjött :) Mondjuk megrendelhettem volna előbb is. -
Petko #3290 umm, most néztem épp meg: http://galaxisnet.hu/PC/14346/Supreme-Commander--Forged-Alliance -
Petko #3289 na akkor megint jól jártam hogy 7 el megúsztam meg már 2 hete tudok játszani vele -
#3288 Irorszagban tolem is elkertek 10-ezret..... -
#3287 Na megjott UK-ből a kieg, azért nevetséges hogy légipostával együtt (1 hét alatt) 7500 forint volt, itthon meg még nem is lehet kapni, de ha lesz gondolom egy 10est elkérnek majd érte... -
#3286 a T4 repülője eléggé OMFG szerintem. A ML tényleg nem egy veszélyes ellenfél általában, de ha valaki be tudja juttatni észrevétlen egy bázisra, vagy közelkerül az egységekhez, akkor azért elég hatásos.. -
#3285 Thx, majd kipróbálom.
Próbáltam egy 5x5-ös mapon Rusher AI ellen, hát nem jutottam messze. Kicsit vicces, hogy mire össze tudtam volna hozni megfelelő védelmet, addigra már t3 egységeket küldött a sok-sok t1 között, nekem meg alig volt massom az építkezéshez. -
Petko #3284 lehet irányítani, ott lebeg a nagy magasságban, ugyanúgy ki lehet jelölni aztán odalebeg valahova és nagy kínlódva lövöldöz, de lassan és kis területen keveset sebez csak -
#3283 Én a campaign utolsó pályáján húztam fel egy műholdállomást, de nem kaptam semmiféle irányítást hozzá és azt se vettem észre, hogy bárhol ügyködöt volna magától. Azért az UEF-et sem kell leírni, mert védekezésben a legerősebbek (T3 PD nagyon durva) és megfelelő légvédelem mellett 2 Fatboy is elég szépen tud aratni. UEF-nél meg még a T2-es bot, ami elég szépen tud aratni, ha pajzs alatt van és nem tudják gyorsan kiszedni. Aeonnak meg eddigi tapasztalataim szerint az új rapid fire artillery-je jelent komolyabb veszélyt, csak ugye azt fel kell építeni, ami nem kis anyag meg idő. -
Petko #3282 a satelitenek semmi érelme... kivédhetetlen, lelőhetetlen... de cserébe szart se ér... ennyi anyagból már ezerszer hatásosabb anti turtle cuccokat lehet csinálni -
JTBM #3281 Ma este kipróbálok 3 Cheating AI-t. Ma este jól el fognak páholni. ;-))) -
JTBM #3280 A Cybran T2 PD nagyon gyors. T1-es egységek ellen jobb, mint bármelyik másik T2 PD. Cybrannal nincs problémája a T1 rush ellen az embernek, amíg épít 2db T2 PD-t + T2 pajzsot minden folyosóra, ami a bázisra vezet.
A Cybran T4 egységek közül a ML tényleg nem egy nagy szám, a ML+ már azért nem megvetendő. De a legjobb a T3-as a "The Brick". Minden földi egységet üt. Nekem egy csatában, ahol építgettem magamnak egy Soul Rippert és ezért nem vettem észre egy közeledő GC-t, kb. 10 "The Brick" kiszedte a GC-t, minden segítség nélkül. A GC csak 1 db Brick-et tudott összenyomni és 2 db pajzsot leszedni. Cserébe én befejeztem a SR-t az anyagából...
A Brick-et simán be lehet transportálni a GC mögé, ahonnan szétlövik, miközben a GC nem tud visszalőni...
A T3 Gunship tényleg nem alkalmas bázis támadásra, de a bázis felé csörtető experimentálokat kiszedi.
Találkozott már valaki a UEF Satelite fegyverével a szenvedő végen? Kipróbáltam, szétlőttem vele pár épületet, nekem sérthetetlennek tűnik. Nem tudom, mennyit sebez és hogy néz ki, amikor rám tüzelnek belőle...
- Még egy megfigyelés: Az AI-k egészen biztosan építeni fognak 1 Nuke-ot. Ezért Nuke defense kötelező T3 szinten, ahogy a bázis védelme kiépült és van már 100-200 mass Economy. -
#3279 Es akkor emlitsuk meg shieldek melle epitheto Hive javitobazis ami javit mindent ami rongalodik (persze ez is csak egy vedelmi eszkoz)... Amugy a cybran acu szerintem nem tul kafa mivel nincs a panceljara epitheto hatekony onvedelmi kiegeszito.. A masiknak pl.(mit tudom en melyik) a personal shield ami alol nehez kiszedni..
-
Borg #3278 "A T3 szintig túl kell élni"
És pont ez a lényeg. A Cybrannal elég nehéz túlélni addig anélkül, hogy túl sokat áldoznál a védelmedre, ugyanis T1/T2-n lepkefing a többi fajhoz képest. Sőt továbbmegyek, CSAK a T3 egységei ütősek, a T4 ML sem ér semmit a többiekével szemben, és a Gunship se egy nagy ellenfél, 1 T3 pajzs meg 2 T3 AA megállítja csont nélkül (ellentétben pl a CZAR-al, vagy az Ahwassaval).
Én is a Cybrant favorizáltam, de mostmár a Seraphim jobban bejön.
A Siege Tank igenis ütős, és igen jól bírja a gyűrődést. A T1 hover arty is jo. A T2 levelt én általában csak a bázisvédelemre, és épületekre használom, egységeket onnan nemnagyon szoktam épiteni, inkább egyből T3-T4. A Sera T4 bottal nemtom mi volt a bajod, de a GL-hez hasonlóan ügyesen használva akár 4-5 ML-el is elbánik. Nem beszélve arról, hogy ennek legalább valamiféle légvédelme is van. Messzebbre is lő mint a GC meg az ML, bázistakarításra és sok kisebb egység letépésére egyaránt jó. És nem utolsó sorban viszonylag gyorsan épül, és nem túl drága. És a legfontosabb, hogy gyorsan regenerál.
Az Ahwassa meg kétségtelenül az egyik legerősebb exp egység a játékban, de relative sok resource és idő kell hozzá. Kb 2x annyi mint egy t4 bothoz, viszont ha sikerül elkészíteni, akkor okosan bombázva egyetlen darabbal nyerni lehet. -
JTBM #3277 Szerintem a Cybran a legerősebb faj. A Seraphin-nak nincsen erős T3-as egysége. A Sniper botnak 500-as health-je van, amit egy T1-es egység is leírt. A hatótávolsága pedig jócskán kívül esik egy T3 Mobile Artillery hatótávolságán, ezért marha könnyű kiszedni őket, akár tömegben is. Az Assoult tank már jobb, de rövid a hatótávolsága és gyengébb a páncélzata, mint a többi erős T3-as egységnek. A legerősebb T3-as egység egyébként a "The Brick" (Cybran) ezek ellen aztán lehet T1 rusht indítani, 2 db szét tud lőni annyi T1-es egységet, amennyi egy folyosón elfér...
Egy feltech-elt Cybran ACU gyakorlatilag egy terminátor, kb. olyan erős, mint egy GC.
A Seraphin mega robot szvsz. elég gyengusz. Már 10 db T3-as egység lenyomja, de 2-3 T3 Gunship is elvégzi a piszkos munkát...
A Exp. Bomber tényleg ütős, de mire azt felépíted, már nem élsz...
Nekem a legkönnyebben játszható faj a Cybran. A T3 szintig túl kell élni, aztán "The Brick" -et kell gyártani a bázis védelmére, meg T3 AA-t és pajzsokat. A "The Brick" képes mindenféle experimeltál egység nélkül is kiszedni egy ellenséges bázis. Lassú, ezért kelleni fog az Air transport, amihez meg kelleni fog legalább egy időleges Air Supremacy. -
#3276 Ezert kell t1 ben kivegezni mindenkit.... Utalom en is.... Ja az assist epulet a Cybrannak nagyon utos... Fel lehet upgradelni eleg kemenyen es 4db ilyet korberakni gyarakkal, nagyon brutalisan nyomjak az egysegeket kifele... -
Petko #3275 én is már kicsit mérges vagyok, mert multiba emberek ellen most azt kell mondjam szarabb lett az egyensúlyozással... a szaros t1 eket spemelik agyon... régen sokkal jobb volt hogy néhány odabaszos egységgel (nem feltétlenül exp et értek ez alatt) az alacsonyabb egységeket halomra lehetett gyilkolni... pl én imádtam a vizi cuccokat, azon belül is a rombolót de most sokkal szarabbnak éreztem
másik hogy valaki kurvára hülye volt a fejlesztőknél mert a seraphin magasabb szinten olyan kibaszott erős leverhetetlen cuccokkal rendelkezik hogy a másik 3 a nyomába se ér
az az exp bomber milyen faszság már? ki volt az az agyatlan fasz aki ezt kitalálta, hogy egy lelőhetetlen szar 5 mp. enként ledob egy atomot bárhova? meg a szaros commját is úgy fel tudja nyomni, meg plussz a veteran szintek, hogy egyszerűen kinírhatatlan... egy rakás t2 es hajóval lőttem és gyorsabban gyógyult. -
JTBM #3274 További újdonságok az FA-ban:
- A Tactical Missile sokkal nagyobb hatósugarú. Az AI-knek is tactical missile-ként működik, tehát nem követi a célpontot. Akár T3 Artillery helyett is lehet használni, mert tényleg olyan messze hord, hogy a bázis környéki összes Mass Collectort ki lehet vele lőni, illetve az előre tolt gyárakat meg lehet vele semmisíteni.
- Kipróbáltam a Turtle AI-t. Meglepően sok T1-es egységet küldött rám, ahhoz képest, hogy ugye Turtle. A bázisa erősebb volt, mint az Adaptive-nak, de elsősorban TM-mel volt levédve, ami eléggé hatástalan mozgó célpontok ellen. Elég gyengusz a bázisa...
- A T3 Gunship talán még keményebb, mint eddig. Ha valaki uralja a légteret, akkor T3 gunshippel földi egységek számára megtámadhatatlan lesz. 4 T3 Fighter kell ahhoz, hogy egyetlen T3 Gunshipet gyorsan lenyomjon.
- Az Assist build sokkal, de sokkal gyengébb, mint eddig. Egy T3 Engineer kb. az 5-ét tudja segédkezni, mint amit egy T3 factory tud. Tehát eléggé értelmetlen T3 Engineer hordákat építeni, inkább több Factory-t kell. Ez alól kivétel a UEF és a Cybran számára elérhető Engineering épület. Az rendesen be tud segíteni. Más fajoknál pedig az SCU tud hasznos lenni, de egy SCU sajnos nagyon sokára lesz készen...
- Az AI-k bázisának légvédelme sokkal gyengébb lett. 5-6 Strategic Bomber ki tudja szedni a Commandert. Az eredeti játékban 5-6 SB csak free mass volt egy AI bázis ellen.
- Valahogy a teljes játékot sikerült rush-ra butítani, ráadásul földi rush-ra. Szvsz. a légi rush főleg az elején sokkal keményebb, mert gyorsabban jön és nehezebb védekezni ellene. A T1-es egységek áradata, ami a FA-ban van, könnyen védhető (egy kis gyakorlás után)
- Az AI-k nagyon elhanyagolják a légierőt. A légtér uralmát teljesen átengedik, ami egy súlyos hiba... -
Petko #3273 amúgy ha van itt valaki akinek van sima supcoma és gpgnetezik.. és kéne neki az fa hogy tudjon multizni, annak van egy accountom
még annakidején amikor kijött a clonedvds változat az nfos kulcsot azonnal bereggeltem gpgnetbe egy új accountra.. ez így magában tud gpgneten fa-zni viszont a 4 faj közűl csak a seraphint tudja választani
mostmár a gpgnetben van egy olyan funkció hogy consolidate accounts, és egy régi csak supcomos, és egy másik csak fa s accountot össze lehet olvasztani és akkor teljes értékűen lehet multizni -
#3272 Ahhhhhh....... -
Petko #3271 hát ha valaki nem jobbklikkel rád és nem nyom promote-ot, akkor magától nem fognak a bitek alrébb vonulni a gpnet adatbázisban hogy magasabb rankod legyen:) -
#3270 Magamtol elorelepni meg eloleptetni az nem ugyanaz... Az elsot magamnak koszonhetem a masodikat valaki masnak.... -
Thanatos #3269 jah, vizes mapokon nagyon gyenge az ai, onnan is lehet látni pl amikor a sziget vagy félsziget vagy akármi viz szélénél feltorlodnak a t1es rush egységei
egyszerüen nem tudja kezelni hogy ő viznél nem tud földön rusholni :D (legalábbis adaptie tuti ilyen) -
Petko #3268 ez nem ugyanaz? -
#3267 A francba at hittem eloleptettel... -
#3266 zsir köszi szoktam lenni de mivel még nincs FA ezért utóbbi időben nem nagyon. Viszont 1-2 nap mire ideér az FA megrendeltem 8000-ert postaköltséggel együtt angolból utánna leszek mint állat, addig marad az aik elleni gyakorlás. -
Petko #3265 nekem friendlistában benntvagyok "GanXstaZolee" néven csak nem szokott onlinenak mutatni
de beraklak klánba is azonnal -
#3264 vegyetek mán fel engem is :) -
Petko #3263 lol, semmi különös oka nincs, csak te vagy az egyetlen aki szokott rajtam is kívül játszani -
#3262 Petkow en miert kerulok feljebb ranglistan a klanon belul..??