4582
-
#3501 Igy van nekem 3008at lát :) + 786 vagy mennyi a 8800gtx. -
#3500 Nem 3-at lat hanem 4giga - <--(kivonas jel) a vga memory mert nem kepes a 32bit mappolni 4 giganal tobbet tehat elveszi a 4bol a vga-t (mert azt is mappolni kell)..
Javitsatok ki ha nem jol tudom...
Szvsz megeri a 4 giga mert meg ha 3+valamennyit lat is tobb 1+valamennyi gigaval mint a 2.... (ne nezzunk le 1 giga tobblet ramot) -
#3499 Nekem volt acer laptopom 1.6 mobil p4 1,5gig ram stb wowztam rajta párszor több órát nem fagyott soha, sőt mocskosul stabil volt rajta a hivtalaos xp home :)
Most egy MSI laptop van ez is bírja a hűtés kényes dolog normális asztal kell alul is szellőzzön na meg oldalt is szabad légáramlat, volt valahol egy cikk amikor ágyban szétégett a laptop :) -
#3498 Ha ész nélkül törölgetsz dolgokat, akkor az is okozhat ilyet. Ha össze-vissza fagy le, akkor sajnos elég nehéz kideríteni mi a gond, így hiába adod be a szervízbe, csak ülnek rajta 1 hónapot és visszakapod, hogy semmi baja.
Nekünk is van egy Acer laptopunk, igaz kicsit régebbi típus (4020), de az hibátlanul megy (XP-vel).
64 bites XP kompatibilitás szempontjából meg semivel sem jobb a Vistanál. -
JTBM #3497 Így van, az otthoni gépemen 64 bites XP is van, de inkább a 32 bitest használom, mert ahhoz nem kell a 64 bit. -
JTBM #3496 Egy laptop soha nem olyan megbízható, mint egy saját összeállítású desktop. Nekem már rengeteg laptopom volt és mindegyikkel voltak problémák. A legjobb laptopom eddig egy noname laptop volt vanilla Windows 2000-el felszerelve.
Most egy Acer 5920G van, ami szép meg gyors, de tele volt Acer programokkal, extra gombokkal, a touchpad időnként nyom egy left-click-et, ami okozhat komoly problémát is, valamint van még ezer más problémája. Pedig az első 3-4 hétben leírtottam minden Acer software-t a laptopról és beállítottam mindent, amit kellett.
Egy kollaganőmnek is ugyanez a laptop van, de ő nem ért hozzá és az ő laptopja majdnem használhatatlan...
Az a gyanúm egyébként, hogy túlmelegszik a laptopban valami és azért száll el. Persze ezt bizonyítani nem tudom... -
#3495 64bites op rendszer kell van 64bites xp is, 32 bites vista is csak 3at lát. -
#3494 Ha XP-t akarsz, akkor pénzkidobás a 4Gb ram, ugyanis csak 3-at tudsz használni belőle.
A laptopod meg ha lefagy néha, akkor vagy valami vírus/féreg van a gépen vagy hibás valamelyik hardverelem. -
Borg #3493 A Vista megbízhatóságához semmi köze az SP1-nek.
Ha jó a géped, nem fagy. Több mint 1 éve van vistám, és no problem. -
JTBM #3492 Az otthoni gépem már nem használható, AMD A3000+ 1GB Ram és Ati 7950Pro 512 rammal. Se a proci, se a ram nem elég. A videókártyát még a laptop előtt vettem, de mióta megvan a laptop, ezzel a régi géppel már csak netezek és dolgozok.
Most tervezek egy teljesen új gépet, intel Core2 Duo 8400 + 4GB Ram + nvidia 8800GT 512MB. Sajnos ebből a procit még nem lehet sehol sem kapni... Ezen a gépen persze XP lesz... -
JTBM #3491 A gépem: intek Core2 Duo 7200 + 2GB RAM + nvidia 8600GT 256 Rammal.
A vista nálam nem stabil. Elműködget, de néha lefagy, néha nem lehet új programot indítani, néha kifagy egy program, stb.
El lehet vele lenni, de nem megbízható. Talán majd az SP1...
Ez egy legális, OEM Vista Home Premium. Lehet, hogy az ultimate már stabilabb. Magyarországon upgradelni sem lehet. Az USA-ban lehetne... -
JTBM #3490 Nem áttértem, hanem azzal jött a gép. (Pedig próbálkoztam...) Nem igaz, hogy lehet ingyenesen downgradelni. Magyarországon biztosan nem. -
#3489 Nekem vista van és tökéletesen müködik igaz fent van minden nem hivatalos javitás is mem pach stb. -
#3488 Miért tértél át Vistára? Igaz a SupCom elvileg Vista kompatibilis, de főleg laptopnál nem érdemes áttérni szerintem.(gyengébb konfig van a laptopban)
A Vista, ha legális, akkor jogszerűen használhatod az előző Windowsokat azon a gépen (downgrade) -
JTBM #3487 Játszottam egy kellemes öldöklős játékot 3 AIx ellen a Vya3 Protectorate pályán. (Ami 10x10-es)
Az volt benne az érdekes, hogy ezen a kis pályán gyorsan átérnek a gyártott földi egységek, a 20x20-as pályákkal ellentétben.
Csak 20 perces türelmi idővel tudtam életben maradni, valamint a nuke-ot kikapcsoltam.
A 20. perc végére kiépítettem a pálya két szélső oldalán egy-egy védelmi vonalat, amiket aztán kínkeservesen meg tudtam védeni a százával rohamozó vegyes T1, T2 és T3 egységektől. Északon T3-s gunship-ek védték a vonalakat, nyugaton pedig a commander volt ott és épített egy Fatboy-t. Légierővel egyáltalán nem támadtak az AIx-ek, nem igazán értem, hogy miért - igaz, építettem 4 T3 AA-t mindkettő védelmi vonalba és még 6 T3 és T2 AA-t a bázisra, valamint kb. 10 T3 Fightert. Experimentalt ugyan gyártottak egy párat, de nem támadták meg velük a bázisom, igaz, én sem küldtem volna be őket egyenként...
8600M GT van a laptopomban, most tettem fel rá új drivert, a régivel gyakran nem indult a játék, az újjal meg 20-30 perc játék után kék halált hal. (Vista...) Ezért megnyerni még nem tudtam a játékot, de mivel visszaszorítottam az AIx-eket, ezért szvsz. megnyertem volna, ha nem kezdenek bele pl. T3 arti építésébe, amit valamiért nem tettek. (Az AIx-ek szerint a rush mindennél többet ér... -
donatus13 #3486 ui : kössz -
donatus13 #3485 tudom hol a végtelenítő nyil csak arra voltam kiváncsi másik épülettel lehet e csökkenteni a termelési időt :)
-
#3484 nagyon jó, pedig a karakterszám stimmel, mindegy -
#3483 önmagába mutató nyilat nyomd meg a, a pause gomb mellett.
Ezzel végtelenítheted a gyártási sort.
<----|
.....|
_____|
(a pont csak kitöltésre van ) -
#3482 Később pedig vagy az ACU-val, vagy SCU-val.
FA-ban pedig megjelent a kennel, és a hive, ami kiválóan alkalmas az assistra, mert nagyon gyorsan tud építeni, és a repülők és tankoknál nem akkora tényező a mass, és energiafelhasználás, mintha egy experimentalt építenél vele. -
#3481 Engineerekkel assistolj ez a jele: sárga (+)
az engineereket jelöld ki, majd ezt a gombot(egyébként benne van a tutorialban, érdemes azt nézni)
Az energiatermelő épületek a gyártás energiaigényét csökkentik, a mass termelő épületek a mass szükségletet.
Én úgy szoktam, hogy csinálok 6-10 air factoryt, majd az elsőre beállítom a gyártási sorrendet(ne feledd el a visszafelé mutató nyilat megnyomni, így a végtelenségig csinálja), és a többi air factoryt assistolom az elsőre. Ezzel azt értem el, hogy ahová az első air facory küldi őrjáratra a repülőket, azon az útvonalon mennek a többi gyárból kikerültek is. Ha olyan repülőt akarok építeni, amiből csak pár kell, akkor nem a főgyárat piszkálom, hanem valamelyik másikkal építettem engineer assist-tal, ha sürgős.(pld t1, vagy t2 air transport[légi szállító]) -
donatus13 #3480 1:20 az elég sok nekem kb olyanra kéne mint ahogy a UFO termeli a repülőket az aeonoknál mert ezek az 1 perces repülő gyártások ilyesmi sok amikor mellé rakok egy áram generátort meg ilyesmit a gyár mellé az milyen bónúszokat ad?:D -
#3479 Miért kellene? -
donatus13 #3478 A gyártási sebességet a gyárakon lehet valahogy csökkenteni? -
#3477 Videoközvetítés portál FA-ról,és Supcomról
Itt van néhány replay, kommentárral. -
#3476 Az egységlimit állítható: 250,500,750,1000.
Az alapjátéknál 2 magossal 2-4 Al megy élvezhetően, 40*40 es mapon
A Forged Aliance-nál 1-2 Al-lel megy, mivel máshogy programozták.
A F.A.-ban egy Al, ha épít expansonokat(előörsöket, előretolt bázisokat), akkor a program saját Al-t generál hozzá, ami agressivebb Al-t jelent.
Ezt nem korlátozták le, tehát nagy térképen akár 6 Al-t is képes létrehozni. Igaz van hozzá fix, amir a Sorian nevű modder, aki az alapjáték legjobb Al-ját "írta".
A F.A.-szel kapcsolatban a másik probléma, hogy sokkal jobban igénybe veszi a videokártyát, míg az alapjátékot mediumban beállításban el lehet futtatni, addig a FA-ban a low felel meg ugyanannak a beállításnak. Ennek elkerülésére építették be a FA-ba cartographic mode-ot, ami leegyszerűsített grafikát jelent.
A másik újdonság, ami az FA-ban van, az az radar, a támadási távolság, a radar jammer távolság, és a LOS(LineOfSight) újfajta kijelzése, ami megzabálja az Fps-t.Ezt ajánlott kikapcsolni, vagy csak az aktuálisan kijelölt egység(ek)re beállítani.
Nézd meg szerintem , hogy hány fps-ed van, majd nézd meg a sim értéked mondjuk 500 egység esetén(konzolban beírva a parancs sim_render)
Több magos processzor esetére van egy Core Maximiser Tool, ami jobban elosztja a 2-8 processzormag között a folyamatokat.
Core Maximiser
Több magos processzorokkal mért sebességkülönbség -
vidu01 #3475 Nem hasonlítsd már azt össze ezzel, itt akár 80x80 kmes mapok is vannak méretarányosak több 100 egységgel, épülettel jóhogy kell neki a vas. -
Thanatos #3474 7300 átlagos vga? ugy tudom inkább irodai használatra preferált :) és hagy ne legyen már a coh a mérvadó a maga 5 egységével/csata :) a coh egy kiválló játék, énis játszottam vele, de egyszerüen nem az a kategória mint supcom -
#3473 Tudom, átlagos vga-tól az ember elvárná, h átlagos beállítással fusson...
CoH pedig ezerrel megy... -
Thanatos #3472 7300gt? hát én annyira nem pattognék hogy nem fut annyira hüde hüde... :) -
Thanatos #3471 én is szerettem coh-ot, de supcomal össze se hasonlitható..., c&c3 meg..., hát multkor felraktuk ..., nyomtunk két mapot multiban és utána del..., részemről elgondolkozdtam hogy lehet iso is repül, egyszerüen supcom után élvezhetetlen -
#3470 Érdekes, nekem két magos procim van 2 giga memóval (7300 gt)... ennyit a supreme optimalizálásáról....
-
#3469 Jújjjj... CoH alap! Rts alap! -
#3468 C&C 3 grafikája elég 2D-s, szóval oda nem kell videókártya, de itt azért már 1280-nál a medium beállításokhoz kell egy jó középkategóriás kártya. a 2 magos processzor meg a 2Gb ram pedig alap sajnos. -
Thanatos #3467 te is szagértő lehetsz :DDD de hát evvan, mi meg c&c-ig meg coh-ig nem süllyedünk :) -
#3466 Ááá most próbáltam ki... Nem az én stilusom, és még szaggat is, odáig nem süllyedek már, h full lowon játszak... ott van a CoH meg a C&C az remekel.
Ja és mellelsleg jó sok kis kacat mellék progikat tett fel... le is töröltem őket:DD -
#3465 első pályát se játszottam le candcvel sc után valahogy mintha lenne kis külünbség :)
De hogy gépigényre visszatérjek elfuthat a kampány a gépeden persze nem fullban és 1-2 aival elmókolhatsz skirmishben is. De nem véletlen a 3v3 4v4 játékoknál gpgneten a multicore only kitétel. -
#3464 Nem is gagyi te... persze gigantikus csaták nincsennek benne... de feelinges!
Itt télleg minden misionban gigantikus méretű csatározás folyik?:O -
Borg #3463 Nem hiszem. Az egy gagyi játék ehhez képest. -
#3462 Na akkor leegyszerűsítve: fullon megy úgy mint a C&C legújabb része? (Tiberium wars)