4582
  • rtfmZoli
    A múltkori 2 phantom game-ben (CB klánban) én voltam az egyik phantom, és mindkét alkalommal érdekesen nyertem:
    Az elsőnél az első phantom jött volna felém, én meg mondtam, hogy én vagyok a másik phantom, erre ment máshova a t3 gunshipekkel, és 2 embert kinyírt, a végére már csak 1 innocent player maradt ellenem, de úgy hogy ML-ekkel kinyírta a bázisomat(én légierőre gyúrtam, meg navy-ra) és a commanderem a vízben volt. Az okos ellen meg a commanderével jött a t3 torp launchert építeni a vízbe.--> a t2 es sub hunterek +a az aeon missile ship kinyírta. neki 500 egysége volt, nekem 50 alatti.
    A második játéknál meg a másik phantom támadott előszőr(1 playert kinyírt),de jellemző, hogy máshol is mentek a csetepaték(kis paranoia).A másik playert egy nem phantom nyírta ki. Maradtunk a 6 ból 4-en.2 phantom, 1 aki kinyírta a másikat, és a szomszédom, egy UEF-es. Jellemző, hogy a másik phantom felém jött az UEF-es szomszédomon keresztül hajókkal, én meg visszatámadtam, meg néha küldtem t3 interceptorokat.Az UEF-es szonmszédommal vertük le a másik phantomot, én küldtem légifedezetet, ő meg t3-as transporttal 15-20 percivalt.
    Eközben már építettem a Paragont, a szomszédom dronokkal is segített.Maradtunk 3-an. Mikor már kész lett a Paragon, már a szomszédom commanddere is a bázisomon volt segíteni, majd mégegy et építettem , majd átadtam neki.Ekkora a commanderem ment czart építeni a vízbe.
    Ezután rapid artyt építettem, a szomszédom meg mavort, és lőttük a megmaradt innocent(nem phantom)játékost, aki a vízben lelte halálát a t2-es subhunterekkel szemben.Ahogy felrobbant azon nyomban megbontottam a szövetséget a szomszédommal, majd biztos ami biztos 3 sub-os nuke-ot küldtem rá, hátha nem elég a 2 Paragon robbanása :).
    Replay letölthető Cs_Zoli nicknévre rákeresve, szükséges hozzá phantom n1 mod.
  • Petko
    Szia
    a statisztikai adatok a ranked gamek alapján mozognak... ha nem jelenik meg lehet azért mert egy bugos szar az egész
    én nem nagyon foglalkozok vele, sose rankedezek csak custom 2v2,3v3,4v4 a haverokkal, leszarom a statisztikát
    barát meghívás, vagy jobblkikk bárhol a nevére és invite to friend list, vagy /finvite név parancs a chatbe
  • Játékos
    Szia Petko!

Ha tudnál tanácsot adni, megköszönném, majd valamikor lesörözzük :)).

Elsősorban nem értem, hogy milyen stílusú játékkal lehet "fejlődni" a neten? Számtalan játékot játszottam már a "join game" opcióban, s nem látszik a lapomon. Rnaked games már volt 3, most azokat akarom nyomni, de az se valami nagy pukk.

Mit játszotok ti, mivel fejlődik az ember státusza?

S persze szeretnék barátokat hívni a szegényes kis listámba, de még nem sikerült rájönni, hogyan?

Köszi a segítséget, s a többieknek is, már sokat okosodtam ebben a fórumban :)).
  • Borg
    Jah, azok simán a mostaniból vannak...
  • rtfmZoli
    a hivatalos fórumon van néhány érdekes ötlet, pld. az adott képernyőn a sérült egységek kijelölésére egy parancs, így többször nézi az ember közelről a csatát--> kevésbé lesz ikonháború
    link 1
    link 2
    link 3
  • Petko
    ja, link az van egy halom, csak olyan nincs ahol supcom 2 képeket mutogatnának
  • JTBM
    Lapozz le, vannak linkek...
  • Petko
    én se tudom miről beszélsz, még csak épphogy bejelentették... honnan lenne belőle kép?
  • JTBM
    Nézz le egy pár hozzászólásssal.
  • JTBM
    Szoktam mindkettővel játszani.

Az AI-t nem lenne kötelező használni, ha valaki szeret percenként 200-at clikkelni, az tegye. ;-)))

De ha már van 300-400 egység, több bázis, akkor képtelenség a micro management, az ember v. támadást vezet v. bázist épít v. felderít, de együtt nem lehet mindent. Ilyenkor jó lenne lepasszintani a főbázis építését egy AI-nek és az éppen fontos dologgal foglalkozni, mint pl. egy támadás v. egy firebase építése.
  • Hedgehunter #3812
    "Az első látásra a SC2 szebb lesz"?? Hol lattad?
  • Thanatos
    ha ez a cél akkor inkább valami csont strat a neked valo és nem egy rts :)
    én spec birom mind a két müfajt, de ettől ez még nem igazán erről szol, énse vagyok oda a micromanagementért, de azért supcomban ez nem olyan vészes
  • JTBM
    Eldöntöm, hogy 20 v. 30 egységgel támadok, mikor, hol. Mekkora bázist építek, hol. Stb.

Az AI-ra pedig rá lehetne bízni az unalmas, munka jellegű dolgokat.
  • Thanatos
    h mindent az ai cisnál helyetted mi marad neked? :D
  • JTBM
    Remélem, a formációkezelést jobbítják, valamint ha ötleteket adhatok, akkor én szeretnék egy bázis építő + védő A.I.-t, aminek a feladata lenne egy bázis folyamatos fejlesztgetése, amíg én mondjuk végrehajtok egy támadást.

Rá lehetne bízni a következő hullám legyártását is.

Jó lenne még pl. autamatizált csapatszállítás, ahol egy raj csapatszállító elszállít egy csapatot egy célpontba, ahol az formációba áll. Ennek vannak kezdeményei, de nem igazán jól működik.

A formációban mozgás során pl. figyelhetne egy AI, hogy a sérült egységek kerüljenek mindig a csapat végébe, valamint pár javító mindig javítson, a megsemmisült egység helyett szállítson egy újat, az erősen sérült egységeket vigye a bázisra javítani, stb., stb.
  • JTBM
    Az első látásra a SC2 szebb lesz, tehát most már GPU is kell alá, nem csak CPU ;-)))

Eddig elment egy közepes v. akár egy gyenge GPU-val is, az új grafikával ez már nem lesz így...
  • Thanatos
    csak ettől ez még nem igy müködik
    te se áldoznál x millio forintot a szomszédod házának kijavitására csak azért mert megvetted a mellette lévő telket...
  • Játékos
    Azért olyan túl sok probléma nincs a játékkal.

Kicsit magas a gépigény, de azért nem finanszírozhatatlan.

Régen küzdöttem egy igen baba kis játékkal, a Magic Carpet cíművel. Még Dos alatt működött. Ha bekapcsoltad fele lehetőséget és megjelenítést, indult a diavetítés a 14" monitoron. Azért vettem 8Mb memóriát hozzá 40e /!!!!!/ forintért, hogy hátha kóser lesz a játék. Nem nyert, kb. másfél év múlva jöttek azok a gépek, amik bírták ....

A játékkal semmi baj, alig fagyogat, s a netes is megbízható, csak nagy pályát nem kell játszani :))).
  • sickb
    Új kiadó ? Kit érdekel. Vannak problémák a játékkal azt kell elsősorban kijavítana.
  • Thanatos
    ezt ugye te se gondolod komolyan hogy egy új kiado majd az előző hülyeségeit fogja javitgatni...
  • sickb
    Miért nem tudják csak az első részt tökéletesíteni?!?!?! irgum burzum a Gpgneten is lenne foltoznivaló , a játék gépigénye is irreálisan magas szerintem stb stb..
  • sickb
    A Square Enix publikálásában érkezik majd a Supreme Commander második része, melynek munkálatai már javában zajlanak a Gas Powered Games berkeiben, erősítette meg közleményében a fejlesztőstúdió.

A második rész célplatformjai, megjelenéssel kapcsolatos információi és pontos részletei egyelőre nem ismertek, az ígéretek szerint mindezeket egy későbbi időpontban osztják majd meg a nagyközönséggel az illetékesek.
  • Borg
    A gyenge azért relatív, mert ennél ugye sokkal rosszabb kiadók is vannak.
  • Magh
    Nem gondoltam volna, hogy a SupCom supportjuk ennyire gyenge.:/
    Akkor talán nem is kár értük, pedig egyik kedvenc kiadóm.
  • rtfmZoli
    Csak éppen nem kapott akkora reklámot mint kellett volna, valamint a netes kliensprogramot(GPGNET) a THQ készítette, patcheli. A GPGNET-hez meg hiába kérték az elejétől kezdve, nincs automata mod letöltés, stb....
    A minőségellenőrzési részlegük a a patcheken pedig hetekig-hónapokig ült, és olyan változtatásokat raktak bele, amit már 3-4 hónappal előtte komplett, stabil mod formájában már elkészítettek a rajongók. Rosszabbik esetben meg előszőr nem a jó megoldást(ami a modban van) választották, hanem túlságosan legyengítették tették a funkciót, egységet.
  • Magh
    Nme értem, miért kellett váltani THQ-ról, igényes, korret kiadó. Nekem ez nem jó jel.
  • rtfmZoli
    Aki nem vette volna észre:

Már régóta tudjuk, hogy folytatódik a Supreme Commander, Chris Taylor és csapata viszont csak most jelentette be hivatalosan a második részt.

A PC-n és Xbox 360-on is igen szép sikerekre szert tett stratégia második részét immáron nem a THQ adja ki, a Gas Powered Games ugyanis bejelentette, hogy leszerződött a Square Enix-szel, így immáron ők fognak gondoskodni a játék megjelenéséről. A bejelentés nem sokat árult el a játékról, de kikupálódtunk a kiadó európai és amerikai terveiről, hogy új piac felé nyitnak, hogy termékpalettájuk színes éke lesz a Supreme Commander 2 és még sorolhatnám. Képek, gameplay, platformlista, és egyéb dolog később várható.

másik link
  • tomcsa4
    Tssék!
  • Magh
    Sehol nem lehet goldot kapni :/
    Ha csak a FA-t veszem meg, csak Seraphimot tudok játszani multiban?
  • Magh
    "építést meg engi suitokkal meg droneokkal úgy fel lehet gyorsítani hogy egy monekylordot felhúz 10 mp alatt, és mindezt még a 20-30 perc között simán el lehet érni"

Na ez megnyugtatott, erre gondoltam.
  • Petko
    már sok kérdésedre próbáltam az alap választ adni hogy a pálya méretétől függ sok dolog... 81x81 esen persze hogy lassúak az egységek, de olyan qrvanagy pályán nagyon ritkán játszanak
    egy 5x5 meg 10x10 esen meg lehet hogy az első 10 percben lerusholnak 100 mantissal, meg már az első percektől kezdve csesztetnek infantryval meg scouttal minden szélen és ott kurva idegesítő hogy nem tudod elcsípni őket
    építést meg engi suitokkal meg droneokkal úgy fel lehet gyorsítani hogy egy monekylordot felhúz 10 mp alatt, és mindezt még a 20-30 perc között simán el lehet érni
  • Magh
    Esetleg T2-3-ban ki lehet hozni pl. 30 Engineert (economy megengedi?)? Mert úgy már tempósan mennek a dolgok, felrittyentik pikk-pakk a T3 nuke-ot, assistolnak a T3 factorynak etc.
    De az egységek mozgása nekem nagyon lassúnak tűnik alapsebességen, azt pedig nem lehet fokozni.
  • Petko
    multiban gyorsítás? isten ments
    így is millió dologra kell figyelni és kurva nehéz
    ja és nehogy össszekeverd az ai elleni singleplayeres tögymörgést az ember elleni multival, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz
  • Borg
    Tegyük hozzá, hogy Sorian AI-val. Nem az alappal.
  • Thanatos
    én csak a lényeget vontam le a sallangból :D
  • nab
    Thanatos megint nem futottál eleget :) Amúgy sztem 2 normal bot elverése már elég jognak számít egy 4 playeres pályán.
  • Magh
    Holnap lesz Gold Editiont, úgyhogy eddig a demoval próbáltam. Tetszik nagyon, van 1 darab map, hard AI ellen megyek. Az normális, hogy nulla kihívás? Vagy simán odamegyek 30 T2 tankkal és lelövöm, vagy előretolt T2 rakétasilókkal ráküldök 3-4 bombát, esetleg szórakozok a szuperfegyverekkel - Cybran kísérleti megatüzérség már most a kedvencem :)
    Ahogy olvasgattam, a jobb játékosok 3-4 hard (vagy nehezebb) AI ellen is nyernek.

Másik kérdésem: neten használják a gyorsítást? Nekem a 3-5X a kényelmes, így már kellő tempóban lehet építkezni és az egységek is jól irányíthatók. Az alap sebesség szerintem nevetséges.

Az igaz, hogy az AI zabálja a CPU-t? Konfigom E6750@ 3200, 2GB RAM, 8800GTS(320), 1680*1050-ben játszok, mediumon nincs gond, de a grafika eleve nem nagyon izgat. Ez a gép elbír modjuk egy techelős 2v2-t LOW-on?
  • Thanatos
    magyarul bejelentetted hogy te nem jársz oda, értem :D
  • nab
    Hát ez most csak jelzés értékű volt. Nem szüntetem meg valójában csak már nem használjuk többet :)
  • Thanatos
    ha megszünt az adminjogod akkor hogy szüntetted meg azt a hálozatot? :)