4582
  • Játékos
    Azért maradjunk annyiban, hogy nem nehéz kezelni a gazdaságot, hiszen csak két anyag van és kész. Hogy jön ez a Settlers-hez, ahol éppen fél óráig áltam a bányászokkal, mert nem volt csákány, amit fémből és szénből nyomott össze a kézműves. Az ércbányász a sonkát favorizálta /állattenyésztő és vágóhíd/hentes/, a szénbányász a kenyérért /farm + malom + pék/ döglött. Szabad volt irányítani az élelmiszert, mert ha telepakolták az éppen haszontalan /vagy kimerült!!/ bányát a hordárok, hát buktad.

Na azt volt nehéz kezelni.

Itt már az is eldönti a csatát, ha tudja valaki, hogy hol van a visszanyerhető anyag nagy mennyiségben. Vannak olyan pályák, ahol tenger sok kövecske van :))).

Magán véleményem, hogy ha ezen az amúgy is egyszerű gazdaságon egyszerűsítenek, akkor olyan lövök-töltök baromság jön ki. Én inkább még egy anyagot raknék be nehezítésként :)))))).
  • Hedgehunter #4021
    Ja, inkabb nem lesz akkora hangsuly rajta...
  • Borg
    Szerintem túl lett ragozva ez a kijelentés, hogy egyszerűsíteni fognak... nem arról van szó, hogy nem lesz gazdaság benne, csak arról, hogy könnyebb lesz kezelni.
  • Hedgehunter #4019
    Nekem bejon nagyon amikor szetlovi a tornyot a darabjai szepen repulnek szet meg a transport ahogy zuhan.. Engem lenyugozott igy elsore a kidolgozottsaga pl amikor a repcsi kijon a gyarbol... Bar azt mondta egyszerubb lesz, de valahogy ugy erzem hogy ezzel a feljesztgetos resszel nem lesz egyszerubb csak masra kell figyelni mint eddig... So far so good...
  • donatus13
    Nekem kicsit ronda , és baromira lebutított .
  • Borg
  • donatus13
    ocsmányabbnak tűnik sokkal mint az 1 :S remélem ez valami kezdetleges,épület se tetszik , se a pálya az egész feelinget elvesztettem ebből az egy képből:((
  • Braveheart
    "-strategic zoomon változtatnak"
    Tehát ezentúl a marine bot bal könyökén vívott nanobot háborúba is betekinthetünk :D
  • rtfmZoli
    SupCom2 kép:
    kep1
  • rtfmZoli
    konkrét változtatások:
    egységek buildtime-ja csökkent(gyorsabban jönnek ki a gyárból)
    -techelés 2-féleképpen fog lezajlani:
    1. egységenként a veterán szintektől függően
    2.Az összes egységre kutatás(földi, légi, vízi, épületekre, commanderre)
    nagyobb lőtáv, nagyobb sebzés. Az experimental-okból a 3 faction között összesen 25 db van, ezek közül van kisebb és nagyobb
    -az egységek útkeresése[pathfinding] fejlődött
    -Al fejlődött: jobban alkalmazkodik, ha a játékos bázisa elleni légicsapást könnyedén kivédjük, akkor mást próbál meg.(Land, Air, [Naval], Tech, Rush Al-k menetközbeni váltása?)
    -25-30 skirmish map lesz kiadáskor a játékban
    -UEF, Cybran+Aeon helyett lesz az Illuminate, ami az Aeon egyik frakciója, új kinézettel, és technológiával
    -kevésbé lesz erőforrásigényes (3-5 éves gépen futni fog)
    -strategic zoomon változtatnak, és az ikonokon is.
  • Játékos
    Van azért neki még vagy 1500 costumgame is, kimaxolva, tehát akármennyit is tolhatta a neten. Ez átlag napi 4-5 óra is lehet, van ideje rendesen :))).
    Még nem bírtam elverni, túl gyors, csinál 500 egységet, s már nyomul is az arcomba ....

Ezt a tournament játékot kipróbálom, már ha normális lesz a netem, tegnap egész nap szakadozott, persze nem akkor, amikor rosszul álltam :)).
  • Hedgehunter #4011
    legujabb info.. Le akartam forditani de nem hasznalok ekezetes karaktereket es nem tudtam volna begepelni...
  • JTBM
    Szerintem nem lesz jó, ha túlegyszerűsítik az SCII gazdaságát. Pont az a lényege az összes meccsnek, hogy egyensúlyozni kell a gazdaság, technológia, fegyvernemek és szuper fegyverek között, közben figyelni az elleneket, hogy ők mire készülnek.

Ha ebből kiszedik a gazdaságot, akkor mi lesz a vége? Egy Red Alert féle agyatlan RTS.

Mondjuk nem baj, az SCI tökéletes játék, nehéz megunni. Meg persze lehetőségem sincs túl sok játékra, így meg még inkább nehéz. ;-)))

Amin lehetne javítani:
    - AI-kat beletenni bázis védelemre v. terület védelemre, hogy legyen időm valamire koncentrálni és valamit átengedni az AI-nak.
    - Damage rendszert átalakítani úgy, hogy legyen egy alap páncél értéke minden egységnek és csak azok a lövések menjenek át, amik annál erősebbek - egy experimentált ne tudjon megsebezni egy kis tank v. T1 PD egyáltalán.
    - Álcázás, észlelés finomítása, egy kis T1 tankot csak közelről lásson meg egy egység, míg egy experimentál már sokkal messzebbről. A radar lássa a méretét az egységnek, jelezze legalább azt, hogy T1,T2,T3 v. T4 egység jön.
    - Stb., stb., stb...
  • Colby
    Hát nemir azért annyira nem jó :) De tény hogy nagyon régen játszik már (kb 3000 rankjáték). Én is összeakadtam már vele többször, van hogy nyertem , van hogy nem.

A tournament egy jó időtöltés, beleszámít a rankodba.

Petkow pedig kicsit sok lett a munkája, se ideje se energiája játszani.
  • Braveheart
    Nekem csak annyi nem tetszett az 1 gazdasági rendszerében, hogy kb 10-15 percig (skirmishben vagy multiban) alig lehet építkezni, utána meg, ha megvan az első tech3 power plant meg tech3 mass extractor, beindul a dolog, a végén már nem is számít a nyersanyag...
  • donatus13
    Nem is akarok:) nekem pont a gazdasági rész tetszett a kiddie szart tartság meg maguknak.
  • Borg
    Úgy mondod mintha már játszottál volna a 2-vel..
  • donatus13
    Eladható legyen:D hát igen mindig ez a cél de most ,hogy utána nézegettem az egésznek én biztos ,hogy nem veszem meg a 2 őt az 1 az jó játék kettő az baromság és nem egy fan mondja ezt több barátom is játszik vele nekik sem tetszik.
  • Borg
    A mi szempontunkból nem. Viszont ahhoz, hogy eladható legyen a játék szélesebb körben: igen.
  • donatus13
    Következő kérdés: Szükség volt e az egyszerűsítésre ? NEM|| így is elég egyszerű volt.
  • Borg
    Ja, én sem úgy veszem ki, hogy NEM lesz gazdaság, csak hogy egyszerűbb, áttekinthetőbb.
  • Hedgehunter #4001
    Vegigolvastam es azt irja hogy lesz gazdasag csak egyszerubb lesz sokkal...
  • Braveheart
    :D
  • donatus13
    Biztos meglátta a supcom 2 nek a híreit és infarktust kapott.:D
  • Játékos
    Gyerekek, mostanában állandóan összeakadok egy nemir nevű sráccal, aki állandón elkalapál, túl profi. Van olyan, hogy engem spécéz ki valaki, vagy csak túl balszerencsés vagyok? Lehet attakra hívni játékosokat?

Azonkívül azt kérdezném a szagértőktől, hogy mire való a tournament? Oszt-szoroz valamit? Már az értékelésben.

S hova tűnt Petko?

Túl sok klán alakult és szűnt meg mostanában .....
  • Braveheart
    Nemrég vettem egy új laptopot, az hittem simán vinni fogja a játékot, főleg a régi AthlonXp-hez képest (dual core 2ghz, 3gb ram, gef9300m gs) Hát lowon, 4 ai-val még éppen hogy játszható...
  • rtfmZoli
    Nekem még a régi gépemmel 3-4 óráig tartott egy másfél órás játék az A.L. ellen, utána furcsa volt olyan gyorsan játszani, meg kellett szoknom :)
  • ashead
    Köszi! Akkor lehet az 1000-as egységlimit a baj. Azt hittem elbírja a processzor. Kiprróbálom 500-al milyen.
  • rtfmZoli
    A Demigod meg egész jó lenne, ha több egységgel lehetne variálni , ill. irányítani(a sim speed nálam +9, ami a Demigodnál nagyon gyors a sok micro miatt[vétek ennyire nem kihasználni az engine-ben lévő potenciált])és ha lehetne moddolni.

A #3990-esnél meg adtam linket, ahol Chris Taylor adott interjút.
    A gazdasági résszel meg tényleg kellett valamit csinálni, mert ha megnézed a fórumokat, ott is rengeteg helyen lett jelezve, hogy sok embert a gazdaság bonyolultsága riasztott el(meg hogy nem tudta futtatni normál sebességgel a játékot)

A Squire enix meg remélem jobb sztorit,és kampányt kalapál össze, mint amit a SupCom-ban sikerült.

u.i.: az új fatboy nem tetszik, a többi jól néz ki.
  • rtfmZoli
    A sim(ulation) speed[a szimuláció sebessége] lecsökken a sok egység, és az A.I. miatt.
    A procidnak olyan 2-4 A.I.-t 0-+1 es sebességig el kellene viselni 500 as unit limit mellett

konzolban(0-ával lehet előhozni) a ren_shownetworkstats parancs mutatja az aktuális, a maximum sim speedet, a pinget.
  • ashead
    Sziasztok ! Az mitől van hogy a játékban egyre lassabban telik az idő? Az elején minden normális, de utána borzalmasan belassul, kb négyszer lassabban telik az idő , vagyis 4 perc alatt a játékban csak egy perc telik el. A gépem e8400 processzor HD4850 videokártya 4GB 1333MHz Ram.
  • donatus13
    Nah megnéztem ezt a teasert az egész kicsit ilyen star wars os ra, sikerült ,most ,hogy kivették a gazdasági részt elmondhatják ,hogy tönkre tették az egész játék taktikai részét, megjelent egy DOTA klón demigod néven az is totál szar bukás lesz,(lett) erre most itt van ez a kiváló első résszel rendelkező játék, jó történet minden, erre meg ide raknak egy supcom 2 nevű mocsadékot ami még az első re nem is hasonlít a magjában, nem tudom miért lett ilyen felkapott ez a dota stílus de jó lenne elfelejteni mert ennek a játéknak nem a tower defense a lényege:@Ezt a játékot is tönkre teszik hát gratulálok tényleg nem marad más húzó strat a pc-n csak a total war ok meg a starcraft.
  • rtfmZoli

Chris Taylor SupCom 2 interjúja(angol nyelvű) 2es1es
  • STREEX
    e3 teaser a második részből
  • Hedgehunter #3988
    A gazdasag hianya tenyleg nagyon gazos lesz....
  • pointer4
    Nincs olyan AI egyik RTS-ben sem amelyik olyan jó lenne mint egy ember. Mindenhol ha nehézséget állítasz akkor több pénzt kap, meg gyorsabban építkezik.
    Viszont van ilyen beállítás hogy land expansion limit, azt állítsd none-ra, meg naval-nál is, akkor normálisabban épít. Ha másra nem jó, legalább nem ácsorog az experimentál egységeivel a bázisa közepén, mint az alap AI.

Ez a supreme commander2 egységek felfejlődnek, meg ponnt benne van a commander revengsbe #3955 (Total Veterancy).
    Akkor vicces igazán, ha 8x tempóra van rakva a pajzs fejlődés és egy fatboy kb 3 perc csata után felfejlődik 52.000 HP-ra, és egy megállíthatalan szuperszörny lesz belőle, mert leszedte 4db megabotomat :D
  • Braveheart
    Hát akkor lehet leszedem a kiegeket, mert a sima Sorian AI (nem az AIx) nagyon béna... Azt meg nem szeretem ha cheatel az ellenfél...
  • Xahvres
    Ekkora egy lesujtó hírt...Ez volt az elmúlt jópár év legjobb rts-e, de gazdaság nélkül...NE a 6 éveseknek akarják már ezt a játékot is csinálni...
  • Borg
    Nem lesz gazdasági rendszer benne? Akkor meg mi alapján termelünk egységeket, fix induló pénz aztán kész?
  • STREEX
    apróbb infók a második részről