4582
  • Petko
    ja, még ezt a fejlécbeli linket is annakidején könyörögve berakták, de látszik milyen gecikurvakelletlenül, hogy az url nem stimmel, meg ott az a "vanbanner" funkció nélküli szöveg
    moderátor van egy rakat, csak olyan nincs amelyik ezt a tisztet nem bónusz hatalomnként, hanem kötelességként fogná fel
  • rtfmZoli
    sith kicsit túlreagálta a dolgot, neked meg lehet, hogy máshogy kellett volna megfogalmazni az utolsó mondatot:"Vagy csak nem értem, mi a probléma .....", mert ténylegesen lehet átvitt értelemben is értelmezni. Egyébként a tutorial-ban is benne van az assist parancs - azt hiszem
    A topic házigazdája a magyar közösségi információkat erre átrakhatna szerintem:
    http://supcom.game-server.cc/
    tippek:
    1.
    2.
    ---------
    vicces
  • Játékos
    Én 25 éve játszom, s mégis néha vannak dolgok, amit nem értek. Van ilyen.

Írtam valahol, hogy hülye vagy?

Bocs ha megbántottalak a nagy büdös segíteni akarásommal .....
    Nem fog többet előfordulni, azt megígérhetem.
  • GanXstaZoleeWrk
    igen - nem.
  • Braveheart
    Vistán jól fut a játék? Az új laptopomhoz azt adtak, és ha leszedem elvész az 1 éves garancia... Ja és vistához is le kell szedni a core optimizert?
  • sith7
    Több mint 10 éve játszom, nem vagyok hülye...
  • sith7
    köszönöm, erre gondoltam
  • rtfmZoli
    a fő termelő gyáradon beállítod a queue-t(hogy miből mit termeljen), majd a repeat gombbal célszerű végtelenítettre állítani a gyártást
    A második(illetve sokadik) gyáraddal pedig elég jobb gombbal rákattintani a fő termelő gyáradra, így az alapértelmezett assist parancsot hajtja végre(sárga + egy körben)
    Ha valami rendkívüli ok miatt mást kell gyártanod a gyáradban rövid időre(transportot pld. az air factoryban, vagy több air defenset[flak] a land factoryban), de nem akarod felborítani a beállított queue-t, akkor egy másik gyárban állítod be , és esetleg arra assistolsz még néhány gyárat, majd ha elfogyott a másodlagos gyáradból a gyártanivaló, akkor assistolod a fő gyárat--> a másodlagos gyárnak assistoló gyárak is assistolnak a főgyárnak.
  • Játékos
    Ha kijelölöd az összes gyárat, akkor egyszerre fognak gyártani mindent, amit akarsz. Persze előtte stop minden tevékenység, majd termelés indul, érkezési pont kijelöl, lenyom ellen, örül, iszik sört, stb :))).

Vagy csak nem értem, mi a probléma .....
  • sith7
    Hi

Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy 2 landfactory egyszerre gyártson, de úgy, hogy csak az egyikben inditom el a gyártást, és mégis mindkettőben készül az egység ? Egyszer már sikerült, de azóta nem jön össze...
  • donatus13
    Nekem 1 gb ramom ,van 1 magos amd sempron 3000+ ,és egy nvidia geforce 6800 128 ram, na gondold el hogy én játszottam:D
  • rtfmZoli
    én tudom, jó sokáig én is szenvedtem az 1 magosommal, nameg időben is durva volt a 1.5 órás skirmish 3-4óráig tartott RL :)
  • Braveheart
    Alig várom már, hogy kipróbálhassam a játékot az új laptopomon... Csak ehhez még meg kell vennem az eredeti verziót. Ne tudjátok meg milyen szenvedés egymagos gépen játszani :)
  • rtfmZoli
    Akit érdekel a CB-klánból[és esetleg másoknak is :) ], annak itt van linkekben jó játékzenék(saját gyűjteményből a jobbak)
    1.rész
    2.rész
    3.rész
    összesen 220 MB
    #3848: én nem tudom, nem használok magyarosítást semmelyik játékban, max. a magyar feliratot kapcsolom be, ha van, mert így lehet legjobban angolt tanulni.
  • toysoldier
    hali
    letöltöttem a magyarítást (innen), de hiába raktam fel ugyanúgy angol maradt a játék. mit rontottam el?
  • GanXstaZoleeWrk
    El fog futni rajta bár a 9300M nem a legjobb neki. Egyébként is a quadokat szereti vagy a 3+ gigás c2d-ket.
  • Braveheart
    Hali! Kinéztem egy új laptopot, sztetek futna rajta a játék? A konfigja:
    Intel DualCore T3200 2Ghz
    3 giga ram
    Geforce 9300M GS
    stb...
    Ja és XP pro sp3-at raknék fel.

Egyáltalán szereti a játék a laptopokat?
  • Játékos
    Szia!

A statisztika csak olyan szinten érdekel, hogy némi egyedfejlődést tudjak felmutatni, ha már a születéskor nem sikerült:)).

Valóban elmegy a kedve az embernek a ranked games-ben, bár szívom magam. Két hete hajnal 3-kor úgy megvertek 6 perc alatt, hogy depresszíós voltam egy napig. Kölykök.

A meghívásodat akkor is, most is köszönöm, de balfasz módon elveszítettem valahol. Mostanában kicsit sűrűn telepítettem XP-t, s még fogom is, mivel bepöccentem a mostanira, új gép érkezik január közepén, qrvára várom, a feleségem kevésbé :)).

Megköszönném, ha újra megadnád, ígérem, hogy benézek hozzátok, bár nem értettem, hogy a megadott számsorral és jelszóval mit kell tenni, én elég homály vagyok az ilyen dolgokhoz, szájba kell rágni egy 47 évesnek. Privátban kajak vagyok, vagy úgy egy óra múlva újra kapcsolódom a GPG-re, csak most el kell vinnem a kutyámat gyalogolni, tele van vízzel.

Bármilyen játékra kapható vagyok, s főleg jó társaságban,ez a lényeg :)).
  • Petko
    Szia!
    a statisztika egy bugos szar mint általában minden a gpgnet rendszerben. általában keveredés van a sima supcom és a forged alliance ranked játékoknál (amiket elvileg külön kéne nyilvántartania) és azért mutat a statisztika fura dolgokat
    2v2 ranked - valami ismerősre jobb klikk a chatben és invite arranged team game, így tudod meghívni hogy a partnered legyen
    custom game - nincs könyvelve, csak az hogy mennyit játszottál összesen
    komolyabb rang - csak egy rang van, az pedig mint már tudod a ranked gamekből ered

Egy baráti jótanács: ne eröltesd a ranked gamet, mert csak a kedved fog elmenni az egésztől... teljesen értelmetlen eröltetni, meg a statisztikára hajazni, ugyanis veled szemben játszanak 13-14 éves jóléti állambeli fiúcskák is, akinek nincs melójuk, családjuk, felelősségük, hanem akár napi 10-12 órákat játszanak folyamatosan, és persze fiatalságuk révén a reflexeik, koncentráló képességük is sokkal jobb... velük nem tudsz statisztikában versenyezni, de természetesen jelentősége sincs ennek az összemérésnek a leírtakból fakadóan
    már sokszor irtam neked a gpgn hogy gyere a teamspeakre és játsz velünk, de nem nagyon reagáltál... pedig úgy tényleg tudnál kellemes perceket szerezni magadnak
  • Játékos
    Szia!

Végre újra tudok csatlakozni két hét szünet után*. Bocs ha nyaggatlak, de nem világos előttem, hogy hogyan lehet valakinek értékelése, statisztikája ranked games játékoknál, miközben 0 játékot játszott /vagy csak az látszik/??

+ kérdezném, hogy hogyan lehet 2v2 ranked játékot nyomatni, erre még nem sikerül rájönni, az 1v1-ben állandóan hülyére vernek, már az 50%-ból is kivertek .....

A costum game van valahol könyvelve? S úgy egyáltalán, hogyan lesz az a játékos komolyabb ranggal nyilvántartva, mit kell azért nyomatni??

*Szép halál volt. Modemcsere, XP újrainstall 5*. Végül kiderült, hogy a Gigabyte alaplap GA965p sorozetszáma már az alaplapi driverek telepítésénél kiakad, Xpressinstall elfelejtve, különben xar. Most úgy-ahogy műxik, de néha még elhajít a Tcom. Amíg Emitel volt, normális volt a vonal. Kapja be a Tcom, Tonline, és tsai.

Jut eszembe, Kellemes Karácsonyt és Buék minden Supreme FA rajongónak!
  • warriorGula
    hamachi 1.0.1.5: név:fa gula pass:fagula (nem kell prédikáció,az eredeti még mindig elég borsos)
  • Blasta
    Igen, ezért gondolkozom, hogy az oprendszerrel lehet vmi gebasz.
    Nézek majd drivereket, meg lefrissítem a SC-t is peccsekkel, és meglássuk.

Köszi!
  • rtfmZoli
    Az intró viszont nem kéne, hogy belassuljon, mert csak egy 100-150mb-os videó.
  • rtfmZoli
    A vga kártya nagyon gyenge hozzáangol teszt
    Rakd át cartographic mode-ba, ha low-on, az árnyékok kikapcsolásával is játszhatatlan
  • Thanatos
    patch kell, sok, és vedd le minre a grafot, bár gondolom ezt már megtetted :)
  • Blasta
    Sziasztok!

Segítsetek plz.
    Megvan a játék, felraktam, de már az intro is élvezhetetlenül le van lassulva, a játék pedig játszhatatlan a legkisebb méretű map-on, 1 ai ellen.

2ghz-es Turion X2 64 van alatta, 3GB ram (ebből 1GB a VGA-é) és egy GF 7150M vga.

Ha minden igaz, ezen el kéne mennie ilyen kis map-on is nem?
    A gépemmel (az xp-vel) lehet valami gebasz? Vagy patch kell a játékra?

Előre is kösz!
  • Játékos
    A driverek frissek. Lövésem sincs, mi az a Net framework, eddig sem kellett /asszem, de mittudomén???:)))/.

A GPGNet eddig sem a normál üzemmódban volt telepítve, akkor nem működött a frissítés. Amit régen Petko belinkelt, azt használom, rögtön direkt install GPG friss.

Ma este GPGNet újrarak, káromkodik, söröt iszik. Vagy hajnal négyig játszik vigyorogva.

Hétvégén új xp sokadszorra, egyszer jó lesz, bízom benne. Valami nem kóser a géppel, az tuti, de egyszer már jó volt 8 órán keresztül /a feleségem akkor akart válni, ha jó lesz a gép, akkor új kapcsolat után nézhetek, az biztos, Dundika a király :)))/.

Az nem létezhet, hogy videokari cserénél lefagy a GPG, csak az, a többi elérés /Pdf és doc állományok nagysebességű letöltése :)))/ működik.

Mindenképpen xp csere, az explorer is már fagyott ma egyszer. Rá kell jönni, melyik hardver a balhés, legfeljebb régi kártya vissza ....

Még próbálkozom, de köszi a segítséget.
  • rtfmZoli
    Drivereket gondolom frissítetted, és a a Net framework 2.0 is fent van.
    Próbáld meg csak a GPGNET-et újrarakni(van standalone installer is)

standalone GPGNET és egyéb patchek
  • Játékos
    Gyerekek, már egy hete nem bírok belépni a GPG-re, s ettől frászt kapok.

Egy régi kártyát használtam eddig /GF7900/, s most cseréltünk 9800ra, hátha jobban bírja a nagyobb térképeket. Az 1,8 GH procit /kétmagos/ felhúztuk 3-ra, a 3D Mark rögtön kétszeres eredményt produkált, ami igen kellemes látvány volt /7800 -> 17200/.

A gép megbízhatóan működött, a játék önmagában tutira fut, de ha bejelentkezek a GPG-re, akkor csak a login képernyőig jutok, a jelszó után kék halál, majd újraindul a gép. Visszaállítottam 1,8-ra, de akkor sem enged be.

Nem tudja valaki, hogy most a kártya balhézik, vagy felpörgetés a gond??
    Volt már valakinek ilyen, vagy csak én balfaszkodom?
    Gyanús, hogy Win csere lesz a dologból, de azért megkérdezlek benneteket, hátha tud valaki valami okosat.

Köszönöm előre is.

Ui. Múlt csütörtökön még hajnal 4-ig nyomtam, semmi baj nem volt vele. Velem annál inkább másnap, elég komoly processzor- és kártyaproblémáim voltak, s a tápegységem sem volt valami fasza :))). De megérte, jó csaták voltak ....
  • Blasta
    Köszönöm szépen az infókat!!!!
  • Thanatos
    gépigényt, passz, mindneből mindél több/jobb annál jobb :D
  • rtfmZoli
    laptop?
    Az integrált VGA-val neccesen megy el(Teszt szerint a HL2 is 30-40 fps-el megy, az eléggé gyenge kártya)
    Mondjuk SupCom+FA-hez inkább proci kell, ha 2 magos akkor már elfut normálisan .
    A játszhatóság érdekében határt kell szabni főleg a skirmishben az A.I.-k számának, és a unit limitet érdemes 500-on hagyni.
    Skirmishez érdemes letölteni a Sorian Alt link és a skirmishnél az optionsban 1-re állítani mind a land, mind a naval expansion számát.(Külön A.I.-t hoz létre ebben az esetben a plusz bázisnak)
  • Blasta
    Értem, köszönöm.
    Gépigényről esetleg?
  • Thanatos
    akkor elég a kieg, abban benne van az összes nép és a skirmish mapok, igaz ha gpgnet-en akarod nyomni eredetivel akkor kell az alap mert különben az alap game népeit nem hazsnálhatod elvileg
  • Blasta
    Köszönöm.
    Nem jellemző, hogy a campaign-okat tolom, cask skirmish-t szeretek játszani (és persze neten).
  • Thanatos
    kieg standalone, de ha alap capaign-t is végig akarod vinni akkor egyértelmüen kell az alap is
  • Blasta
    Sziasztok!

Még nem próbáltam ki ezt a játékot, most tervezném, de 1-2 kérdésem lenne előtte:

- AMD Turion 64 X2 2ghz proci elég-e neki?
    - és NVIDIA GeForce Go 7150 M?
    - a kiegészítőhöz kell-e az alapjáték?
  • rtfmZoli
    helyesbítek:az elsőnél odateleportált a vízbe, a subhuntereim mellé
    a 2.ik játéknál 27 percivalt küldött a szomszédom a rivális phantomhoz, és végül a CZAR-om nyírta ki a commanderét(a szomszédét)
  • rtfmZoli
    Figyelj ez phantom játék, itt mindíg csak átmenetiek a szövetségek(felbonthatók)
  • Hedgehunter #3823
    Ezzel csak az a baj hogy nem lesz jo veled szovetseget kotni mert "vicces" vagy....