4582
  • nab
    DrakZer0 helyett DarkZer0 :)
  • nab
    Megszüntettem az SCFA HUNGARY ARENA 2.0 át mert annak ellenére hogy regisztráltam a hálózatot megszűnt az admin jogom. Aki szeretne hamachin játszani annak ajánlom az SCFA 3.0 -át scfa jelszóval.

Sajnos igen kevesen játszanak ezzel a nagyszerű játékkal. Illetve én is átértem az eredeti játékra DrakZer0 néven. De pár régi haverral szoktunk játszani az új hálózaton, aki kiszeretné magát próbálni, várjuk. (Igaz eddig nem sokan) :)

Pár alap dolog.

A patch innen tudjátok leszedni.
    http://www.gamershell.com/download_24530.shtml

Aki laggol vagy nincs neki meg a patch azzal nem játszunk. Magyarítást csak a patch után érdemes feldobni.
  • Petko
  • picnic
    Új térképeket lehet letölteni valahonnan?
  • Játékos
    Asszem sikerült, rögtön olyan kellemes csapattag érzésem támadt :)).

Most attakolok egy párat, hogy jobb legyen az átlag, a sok kezdeti próbálkozás után elég gyatra lehet, még ismerkedek a listákkal.

Köszönöm a meghívást, jaj a "nemmagyaroknak" :)))).

Nem tudom, hogy meddig lesz lehetőségem játszani /életkor, májzsugor, feleség, stb/ de igyexem sokat küzdeni, a Settlers 4 óta nem kötött le ennyire játék ....
  • Játékos
    Aki nálam hülyébb a netes játékhoz, azt azonnal le kellene kapcsolni a netről :))).

Azt sdem tudom, hogy mi az a friend lista, de mostantól figyelek. Ma még küzdök, s közben ismerkedek a rendszerrel.

Amúgy mostanában egyre okosabb vagyok, tanulok szorgalmasan a többiektől, s nem szontyolodom el a vereségektől. Ha így lenne, akkor már régen abbahagytam volna a sakkot vagy a tekét. Mindig lehet valamit tanulni a tőlünk okosabbtól.

Sajnos nem ártana némi angolos tudás is, néha vakernak velem, s én csak ostobán kukkolok, bár a magam kis kezdetleges angoljával múltkor szövegeltünk, biztos röhögtek :))).
  • Petko
    amúgy tényleg jó lenne ha a friend listát is megpróbálnád kezelni
    ott van a lobby rendszerben a friends fül, már 600 szor probáltalak meghívni de sose fogadod el
    talán úgy jobban tudnák segíteni
  • Petko
    ctrl+x minden egység kijelölése csak
    fennt meg van a diplomáciai ablak ahol valakinek anyagot (resources) meg egységeket (units) lehet átadni
    ez az ablakot az f4 el még gyorsabban előhozhatod, ott kinyitod az illetőt akinek át akarod adni, és megnyomod a units gombot és megkapja az épp kijelölt egységeket
  • Játékos
    Bocs hogy ilyen láma kérdésekkel zaklatlak benneteket, de ma megint kinyírták a commanderemet /mert a marha a főnökkel vonul területet foglalni ugye:)))/, s a ctrl-x lenyomása után ugyan megjelent az összes egységem kijelölve, de nem tudtam elfogadtatni, valamit rosszul csináltam, vagy csak balfék vagyok. Mondjuk elég fullméreg voltam, végre egy meccs, ahol én voltam a spiller, s kinyírtak .....

CTRL-x és melyik gomb?

Bocs, de éppen amikor szarrá lőnek, pont akkor nem bírok megfigyelni apróságokat. Még most sem látok a pipától, nyomok egy söröt ...

Vagy hármat :))).
  • rtfmZoli
    Az alapjátékban volt jellemző a hard techelés, főleg, ha nem 1vs1.
    u.i.:én meg megvettem anno 11k ért az alapot+ 10 ért a golden e.-t(hátha karcolódik valamelyik :))
  • rtfmZoli
    Az alapjátékban a mass fabricatorok miatt kevésbé vagy hátrányban(mivel a bázisodon van, így könnyebben is védhető), ha nem terjeszkedsz a mass pontok irányába.
    A kiegészítőben (FA) viszont kénytelen vagy minden mass lelőhelyet bevédeni, mert különben az ellen teszi meg, ami nyersanyaghátrányban jelentkezik.
    A kiegészítőben meg a fent említett okok miatt a T1-et és T2-őt (is) kihasználják 1vs1-ben, a t1 es egységek a kevés t2-es egységet elpusztítják, hiába van azoknak több hp-ja, és sebzése, ha nagy az overkill, (nem használja ki a sebzését az egység, mert pld 200-at sebez, de 50-es t1 es robotot lő le)

1vs1-ben a T1 nem dönti el a meccset általában(kinyírja az ACU-t), T2 már esélyes , T3 már biztos, T4(Exp) egység nem szokott gyakran lenni 1vs1-nél, vagy maximum 1.
  • picnic
    Köszi!
  • Játékos
    Na legalább mi "öregek" tartsunk össze :))).

A játékszenvedély szerintem nem életkor függvénye. Én remélem, hogy 70 éves koromban is nyomulhatok játékokkal. Van aki horgászik, van aki kártyázik, van aki kurvázik /jó neki:)/, én játszom.

Kezdetekben C64 /Skarabaeus, Impossible Mission, Lode Runner/, Amiga /Battle Isle sorozat, Celtic Legends/, majd PC. Hőskorszak. Néha jó nosztalgiázni :))). De befejezem, másokat untatok.

Sok sikert, küzdj sokat, jó játékot :)!
  • picnic
    Oooh én 46 éves vagyok. Örülök, hogy az idősebb korosztály is nyomul RTS-fronton. Azt hittem, ilyen idős korban egyedül vagyok a játék-mániámmal.
  • Petko
    sokan űzik - ranked játék
    ahogy írtam minden pályaméret függvénye, de a legtöbb ranked map kicsi és ott t1 rush megy mint állat
  • Magh
    Gondoltam, hogy rétegjáték. Szóval akkor itt nem annyira jellemző a durva T1-T2 push, hanem minneki azonnal felmegy T3-ig legalább, addig csak derít? Engem kizárólag az 1v1 érdekel, ezt nem sokat űzik?
  • Játékos
    A neten mindenki átlagnál magasabb. Csak profik vannak. Előtte mindenképpen gyakorolnod kell számítógépes játékosok ellen, majd jöhet a net. Ott még tovább lehet fejlődni, főleg a saját játékod hibáinak elemzésével /save replay/.

Kevés az 1v1. Inkább szövetségek köttetnek :)). 2v2 gyakoribb.

Mindenki azonnal a legfejlettebb szintre törekedik. Aki exp egységeket tud építeni, az nem áll neki szarakodni T2 robotokkal. A játék erre épül, a leggyorsabb fejlődésre. Na ebben vagyok én pl pocsék. Hozom magam, de már az indításnál lemaradok, s ez nehezen behozható.

A T4-es egységek igen gyakoriak, mondhatni azokkal lehet nyerni és kész. Előfordul egy-két lerohanás, de némi gyakorlat után az nem működik. Többnyire fejlett egységek gyakják egymást roppant szorgalmasan, hullanak mint a legyek, még a T4-es egységek is. Magam éppen tegnap buktam el vagy 30 Fatboy-t egy másfél órás csatában. A gép ellen ugyanazon pályán elég 3 a győzelemhez.

A Starcraft lassúbb játék, bár már hallottam zerg lerohanásról /zerling rush/, a zerg faj roppant szapora, az ember és protoss faj lassúbb fejlődésű, más stratégiát kíván. De össze sem lehet hasonlítani, ott a fajok különbözősége a buli, az SC-ben viszont közel azonos a T2 szintig, s a fejlődés dönti el a végső csata eredményét. A Starcraft játékosok nem feltétlenül jó SC küzdők. Magam nagy Starcraft rajongó voltam, vagyok, mégis manapság csak Supreme játékos vagyok. Sokkal jobb, szórakoztatóbb, összetettebb.

Csak már kevés vagyok a sok tesztoszteronnal feltöltött fiatallal szemben így 47 évesen :)))). Én még a Skarabaeus c. játékon /C64/ "szocializálódtam", azóta egyre gyorsabb játékok jönnek ....

A War3 pedig semmiképpen sem összehasonlítási alap, ott 50 egység a limit, itt ezrek csatáznak, egészen más 50 katonára vigyázni, mint a pusztulásba küldeni háromszázat tízpercenként.....

Mindenképpen érdemes egy vérstratégiának beszerezni, az utóbbi évek legjobbika. Na nem mondom, a Stronghold is jó volt, főleg a Crusader. A Settlers 4 is űberfasza volt, de más stílus.

Vedd meg és jól jársz, kevesebbért hozzájutsz, mint mi a fanatikusok, nekünk 8e volt + 8e a kiegészítő. Keress rá az interneten.

A kieg azért kell, mert mindenki csak azt gyilkolja, ahogy Petko is mondta .....

Ja és csak eredetivel nyomulhatsz a neten, ami messze jobb, mint a gép ellen, mégha hülyére is vernek állandóan :))))))).
  • Hedgehunter #3765
    Az option- menupontban....
  • Petko
    első három kérdésre: minden a pályaméret függvénye
    kieget meg érdemes beszerezni, mert mindenki azzal nyomja
  • Magh
    Mostanában eszembe jutott ez a játék, és mivel lenne is rá időm, gondoltam, belekezdek. Pár kérdésem lenne:

*neten átlagnál magasabb szinten meddig tart egy átlagos meccs (csak 1v1)?
    *meddig jutnak ilynekor tech-ben?
    *mennyire gyakoriak a T3 vagy akár a T4 egységek?

Én SC:BW-t, War3-TfT-t és DoW-DC-t játszottam komolyabban, ezekhez ha tudtok viszonyítani a válaszokban, megköszönném.

A kieget érdemes-e beszerezni?
  • Colby
    Úgy látszik működik. Patch-el jelenleg is.
    Köszönöm szépen a segítséget.
  • Colby
    Köszönöm előre is. Megpróbálom, hátha bejön.
  • Petko
    uninstalláld a gpgnet klienst (ne a játékot, hanem csak a lobby rendszert)
    biztonság kedvéért még töröld is le a Program Files\THQ\Gas Powered Games\GPGNet könyvtárat is
    utánna meg töltsd le ezt a valamivel frissebbet:
    http://thevault.gaspowered.com/gpgnetdownload/GPGnetSetup.1.5.177.zip
    és installáld fel...
    amikor indítod egyenlőre a game legördülő menüben csak chat only legyen, és így lépj be, utánna patchelni fogja a gpgnetet, aztán ezt eljátsza sokszor egészen amig a gpg v1.5.225.1 lesz
    ha többet nem patchel, kilépsz és belépsz mostmár game mezőben supcommal (ha megtalálja, ha nem akkor állítsd be neki)
    utánna meg ugyanígy elkezd patchelni supcomot jó sokszor és remélhetőleg a végére hagy játszani
  • picnic
    Ezt a "sky rendering" opciót hol találom?
  • Colby
    Hát ez sajnos továbbra sem sikerül.
    Elkezdi letöltögetni a patch-et, de folyton patch failed, retrying..
    A game menü nem aktív.
    Esetleg valami options beállítási probléma?
  • Colby
    Akkor abban segíts hogy hogyan lehet regisztrálni.
    Megpróbáltam, be is tudok lépni, de folyamatosan patch failed van.
    Cd-key-t sem kért, semmit.

Már nem tudom mit kitalálni.

Köszi előre is.
  • Petko
    a kérdésedre válaszolni nem sok értelme van, mert én is fellépek gpgnetre és magától felpatchel mindent
  • Colby
    Sziasztok

Tudnátok nekem segíteni, hogy az alap játékra melyik patch-et kell letölteni, vagy ha több van és sorozatban kell telepíteni akkor melyikeket?
    Eddig csak egyéniben játszottam, most szeretném kipróbálni kicsit gpg-n is.
    Előre is köszönöm
  • picnic
    Köszi, nagyon jók ezek a videók. Írígylem azokat, akiknek ilyen bivalyerős gépük van.
  • rtfmZoli
    Modok kigyűjtve:
    http://rtscommunity.com/
    Forged Alliancehoz

Ha tudsz angolul, akkor itt van a hivatalos fóruma:
    http://forum.gaspowered.com/

replayek:
    http://www.gamereplays.org/
  • Hedgehunter #3752
    Vagy csak a sky rendering van kikapcsolva....
  • picnic
    Hát igen, minden térképen fekete az égbolt, valszeg a videókártya a ludas.
  • picnic
    Már nem emlékszem a térkép nevére, de majd kipróbálom másikon is. Bár most hétvégén nem nagyon érek rá.
  • Borg
    Milyen pályán próbáltad? Nekem még sehol nem volt sötét ebben a játékban :D
    Nem a monitorod szar? Vagy videókártya driver.
  • picnic
    Szóval... megvettem ma a játékot. Valóban iszonyat jónak tűnik, de lenne egypár kérdésem: nem lehet valahogy a fényerőt magasabbra venni? Mert nekem valahogy olyan sötétnek tűnik az egész. Azokon a képeken amiket a neten láttam a játékról, világos volt az égbolt,stb. Nálam minden olyan majdnem mintha éjszaka lenne. A másik: ha a kamerát a madártávlati nézetből lehozom a földre, nem lehet valahogy fixálni ebben az állásban? Köszi!
  • False
    Ai jól használja az arty-t is,minap gameltem,és T3-al ugy szétlőtte az előrolt bázist meg a sereget ami ment felé h majdnem elsirtam magam.....de aztán ráküldem egy GC-t és elhallgattam az ágyúit.
  • picnic
    Sajnos kétmagos procim az nincs, de lehet, hogy megveszem, aztán ha lesz pénzem, némi fejlesztésbe fogok. Azért köszi a válaszokat.
  • Játékos
    Hát nem vagy egy kapkodó típus :))).

Vágj bele, az elmúlt 10 év egyik legjobb játéka RTS vonalon. Csak kicsit erőszakos játék, ma is szarrá vertek a neten :)).

Ritka a jó stratégia manapság. Régen ömlött a játék, alig győzted letöltögetni. Manapság már évente sem jelenik meg jó.

Nem jársz rosszul vele .....
  • Braveheart
    Igen, mondjuk, de akkor dual core proci is kell.
  • Borg
    Proci a kérdés, nem a többi.