Supreme Commander
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az engineereket jelöld ki, majd ezt a gombot(egyébként benne van a tutorialban, érdemes azt nézni)
Az energiatermelõ épületek a gyártás energiaigényét csökkentik, a mass termelõ épületek a mass szükségletet.
Én úgy szoktam, hogy csinálok 6-10 air factoryt, majd az elsõre beállítom a gyártási sorrendet(ne feledd el a visszafelé mutató nyilat megnyomni, így a végtelenségig csinálja), és a többi air factoryt assistolom az elsõre. Ezzel azt értem el, hogy ahová az elsõ air facory küldi õrjáratra a repülõket, azon az útvonalon mennek a többi gyárból kikerültek is. Ha olyan repülõt akarok építeni, amibõl csak pár kell, akkor nem a fõgyárat piszkálom, hanem valamelyik másikkal építettem engineer assist-tal, ha sürgõs.(pld t1, vagy t2 air transport
Itt van néhány replay, kommentárral.
Az alapjátéknál 2 magossal 2-4 Al megy élvezhetõen, 40*40 es mapon
A Forged Aliance-nál 1-2 Al-lel megy, mivel máshogy programozták.
A F.A.-ban egy Al, ha épít expansonokat(elõörsöket, elõretolt bázisokat), akkor a program saját Al-t generál hozzá, ami agressivebb Al-t jelent.
Ezt nem korlátozták le, tehát nagy térképen akár 6 Al-t is képes létrehozni. Igaz van hozzá fix, amir a Sorian nevû modder, aki az alapjáték legjobb Al-ját "írta".
A F.A.-szel kapcsolatban a másik probléma, hogy sokkal jobban igénybe veszi a videokártyát, míg az alapjátékot mediumban beállításban el lehet futtatni, addig a FA-ban a low felel meg ugyanannak a beállításnak. Ennek elkerülésére építették be a FA-ba cartographic mode-ot, ami leegyszerûsített grafikát jelent.
A másik újdonság, ami az FA-ban van, az az radar, a támadási távolság, a radar jammer távolság, és a LOS(LineOfSight) újfajta kijelzése, ami megzabálja az Fps-t.Ezt ajánlott kikapcsolni, vagy csak az aktuálisan kijelölt egység(ek)re beállítani.
Nézd meg szerintem , hogy hány fps-ed van, majd nézd meg a sim értéked mondjuk 500 egység esetén(konzolban beírva a parancs sim_render)
Több magos processzor esetére van egy Core Maximiser Tool, ami jobban elosztja a 2-8 processzormag között a folyamatokat.
Core Maximiser
Több magos processzorokkal mért sebességkülönbség
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
CoH pedig ezerrel megy...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Ja és mellelsleg jó sok kis kacat mellék progikat tett fel... le is töröltem õket😄D
De hogy gépigényre visszatérjek elfuthat a kampány a gépeden persze nem fullban és 1-2 aival elmókolhatsz skirmishben is. De nem véletlen a 3v3 4v4 játékoknál gpgneten a multicore only kitétel.
GanXstaZolee#2709
Itt télleg minden misionban gigantikus méretû csatározás folyik?😮
A kérdésem a következõ:
7300 GT (GF), 2 gb ram elég a játékhoz, h szépen fusson?
tehát:
Supreme Commander Forged Alliance
Kiegészítõ? vagy mi ez?
Próbáltam neten 1-2x 4v3aix-et de 1. q6600 3.2ghzn is 20 perc körül a +0 speedet verte 2. hiába voltunk "fölényben" esélyünk sem volt 😊
GanXstaZolee#2709
Felderítetlen térkép esetén 2 aix elsöpört, mintha nem is lettem volna ott. 22 õperc tájékán csapott be az elsõ nuke, majd egyre gyorsabban. A szárazföldi egységeket lesöpörtem, meg sem karcoltak, de a Commanderrel csak menekültem egyfolytában. Mivel nukeelháratókat kellett építeni /6-7-8 db/, így másra nemigen volt idõ. Mire összekaptam volna magam, jött az exp bomber és end.
Nem eccerû játék, csak mazochistáknak való 2-3 aix, vagy extrém spillereknek 😊)
Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .
2. játék sera nélkül 22 perc körül percenkénti nukeok 2 aix kiesett majd 3 perc alatt kaptam 2 nuke-ot volt védelmem de 2 percenként nem birtam tölteni bele közben persze jöttek a t3 bomberek meg stb is 😊 Ez utóbbi 2xes alapanyaggal volt szóval nem szar egységeim voltak mindenesetre vagy én vagyok béna vagy nemtudom 😊
GanXstaZolee#2709
Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy elég érdekes az AI beállítás, tech miért nem fejleszt komolyabb támadás elõtt, illetve a Sera AI lazán leszedte a másik kettõt, szóval eléggé unbalance a dolog.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Ez intelligens, mert ha nincs hova tenni a mass-t, akkor elveszik.
GanXstaZolee#2709
Én legalábbis szintén nem jöttem rá miként lehetne rávenni õket.
Viszont ha jól láttam vannak modok erre a problémára a gpg fórumon.
Most raktam fel a játékot lenne pár kérdésem:
Van 1 olyan problémám, hogy a mérnökök nem akarják automatikusan begyüjteni a roncsokat. Ez bug és kell hozzá patch vagy tényleg egyesével kell minden roncsot kijelölni? A javítás az gond nélkül megy ahogy járöröznek. (Az oktató filmen nem nagyon láttom ,hogy kikéne jelölgetni)
A másik: hiába jelölöm nekik ki a járör útvonalat összevisza elboklásznak (repair közben) Ez normális?
Moddal játsszok(ACU fejlesztések), és már 2 fatboyt megállítottam, de a másik 2 már a másik oldalt jött, az ACU-m meg felrobbant(pedig vagy 50000 masst beleöltem az építés fejlesztésekbe).
Eközben én a bázisomban 4 SCU-m van, egyik RAS-sal, meg van egy 75%-os Monkeylordom, hajógyár, stb. A massfarmommat viszont kilõtte a T3 artyja, próbáltam újraépíteni, de sikertelenül.Így inkább reclaimeltem, és így a ML-t be tudtam fejezni.
Mind a ML, mind a 4 SCU be ment a vízbe a strat bomberek miatt.
Ekkorra már nem maradt semmim, a hajógyáramat úgy tudtam megvédeni az Atlantiszok ellen, hogy az SCU-kkal reclaimeltem, meg volt még 1-2 t1 es sub is. A térkép szélére elmentem, és ott upgradeltem az SCU-kat mind Rasra, mind switchback engineer suitra, mind repair back-re.Próbáltam t3 légvédelmet építeni mindíg, de ahogy építettem, egybõl jöttek astrat bomberek, meg a t3 arty lövése. A Fatboyok is a partról bejöttek a vízbe.
Ez így elég gáznak hangzik, de mindegyik SCUm repair van, és RAS, továbbá az AL nem épített torp bombereket!
Így tehát a 4 SCUm szépen épített egy másik ML-t a roncsokból, és szépen elkezdtem reclaimelni az éppen jövõ experimentálokat, majd abból ML-t építeni. Az elején még jött Atlantis, de utána csak Fatboy, Battleship, és Nuke.A battleshipet esélyem sem volt capturolni, úgyhogy azokat kinyírtam. a Fatboyt csak akkor tudtam megszerezni, hogyha egymásba beleakadtak(3-asával jöttek) A
z igazi nyerõ húzás viszont az volt, hogy sok idõ után(nem jött, csak ritkán) sikerült elfognom egy Atlantiszt, így tudtam vele repülõt építeni. Eközben viszont jött 3 nuke szétterítve, hátha eltalál...amit éppen építettem ML- annak annyi lett, de megmaradt azon kívül mindenem. Mindvégig a vízben maradtam, mert ha egy pillanatra is kijövök, akkor 5 mp-en belül ott van a 10-20 strat bomber. A nuke elkerülésére a partjához vonultam, és ott reclaimeltem,capturoltem az experimentálokat.
A végére lett 10 ML-em és 5 Fatboyom, valamint az Atlantisz. Az atlantisszal építettem olyan 100 körüli t3 fightert a strat bombgerek ellen, majd az egyk SCU-mmal kicsit távolabb mentem a vízben, és a strat bombereknek csalinak kweztem építeni légvédelmet. Ahogy megjöttek az elsõ stratbomberek, akkor az Atlantisz kieregette a repülõit, amik egybõl a strat bomberek felé vették az irányt.Ezután következett a partraszállása az ML-eknek, Fatboyoknak, majd a 4 SCU-nak.
Természetesen nyertem.
Netán pénzes? Nekem 5 perc alatt nem sikerült rájönnöm. 😊 (Azaz ha van ilyen nagyon el van dugva és nem érdemlik meg... 😛 )
Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.
Próbálkozom, hátha. Kösz.
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
(nekem Révai Nagy lexikon miatt fagyott ki régebbi játék
Frissísd a hangkártya, alaplapi, videókártya drivereket.
Ha ez sem segít, akkor nézd meg a http://forum.gaspowered.com/viewforum.php?f=10&sid=b33052159a5eebe949b09d991f30a466
nál a supportot, hogy van e másvalakinek is hasonló problémája.
Ha nincs, akkor nyissál új topikot és részletesen írd le a szoftver-, és hardverkörnyezetet(driver, feltelepített kodek, hangkártya tipusa, integráltnál szintén) ELÕTTE viszont mindenképpen tedd meg az elején leírt dolgokat, mert a support elsõ kérdése ez lesz, hogy megtetted e ezeket az alaplépéseket..
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
Szóval ti tapasztaltatok már ilyet? mert krv idegesítõ, már úrja is raktam 1x, de semmi.
A másik érdekes taktika meg 3vs3 Artic mapen az UEFj átékos a shoulder padot az elején upgrade-elte, majd az ellen térfelén lévõ hajógyár(T2,ezért sok mass) roncsát reclaimelte 2007.11.26. SCL vs TAG