Supreme Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon sok hozzászólás volt eddig ezen a fórum, úgyhogy kényelmesebbnek láttam inkébb feltenni a kérdést:

SC és SCFA között mi a különség? Lehet játszani úgy egymással hogy egyikünknek csak az elsõ, másiknak a második van meg? (Esetleg COH jelleggel használhatók együtt a játékok? )
GanXstaZoleeWrk
Szépen összeszedted grat, mostmár csak játszani jöjjenek az emberek 😊

GanXstaZolee#2709

beszéltem vele, nem magyar
az rejtély miért a kis tavamat használja névnek
Hedgehunter
Alig varom....<#papakacsint>
Szívesen csatlakoznék, sõt elszántam magam rá. A baj csak az, hogy túl balféknek érzem még magam, bár folyamatosan csiszolom a technikámat + replay nézegetéssel is múlatom az idõt.

Fogok jelentkezni, tetszik a dolog. Sajnos elég macerás a hétköznap, sok a meló, este meg már csak a pihi, egy gyors játék + 3-4 sör a kóser.

Erõsödök, s végetek 😊))).

Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .

rtfmZoli
Mondjuk volt egy délután 5-tõl reggel 7 ig tartó custom game,csak az a gáz, hogy 3 óra telt el kb a gameben 😞

rtfmZoli
Én a listán az ötödik vagyok, de nem gamelek neten(diplomát csináltam, nemsokára záróvizsga) Majd lediplomázás után veszek új gépet, a csábítást elkerülendõ 😉

Hedgehunter
Tegnap lattam egy balaton nevezetut.....Lehet magyar??
Kedves Olvasók!

Sajnos Magyarországon eddig nem alakult ki igazi Supreme Commander játékos közösség, akik aktívan játszanának a GPGneten. Erre azért lenne szükség, mert egy összeszokott közösségben, ahol ismerõsök rendszeresen játszanak egymással illetve egymás ellen, közös nyelven beszélnek, hasonló kulturális közegbõl származnak, hasonló idõzónában vannak stb. mindenképp élvezetesebben, kiteljesedettebben lehet szórakozásunknak hódolni. Ha csodát nem is tudok ezügyben tenni, legalább e kis összefoglalóval gyûjtöm egybe a magyarországi SUPCOM-hoz fûzõdõ információkat amelyekrõl tudok, illetve ezt az írást szétszórom egykét helyre.

Magyarországi oldalak SUPCOMhoz kapcsolódóan:
http://supremecommander.dyn.hu/ - SUPCOM közösségi oldal egyenlõre inaktív állapotban
http://halycon.cwi.hu/ - ugyanaz mint az elõzõ

Fórumok:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1119115143 - SG SUPCOM topic
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=90935&st=420 - HWSW SUPCOM topic
http://prohardver.hu/tema/supreme_commander/hsz_1-50.html - Prohardware SUPCOM topic
http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=18753 - Hardwired SUPCOM topic
http://www.gamestar.hu/forum/index.php?showtopic=9738 - Gamestar SUPCOM topic

Magyar játékosok:

Elõször is a hivatalos GPGnet portálon a ranked statisztikák segítségével elérhetõ a magyar ladder itt: http://gpgnet.gaspowered.com/scstats/Leaderboards/search.aspx?Country=HU
Ez geoip adatbázis segítségével azonosítja be a játékosok tartózkodási helyét (szóval nem tökéletes).

Következzen egy lista azokról akik a friend listámban vannak és tudom hogy magyarok:

AntiTalent
Araton
Baltachim
Chiller_Hu
Cs_Zoli
CylonT
Daviesz
Eugenax
GaborKrasznai
GanXstaZolee
Hedgehunter
HUN_Brainless
INC-Razi
INC-Rurik
-Inquisitor-
jimmymonster
KL_atyatok
Laserda
Loha
LoN
LordVader-HUN-
magyar
MBlackKnight
Mortanius
Negro
Nether
norb75
OMGWHY
peakfs
petkow
playerke
Pofon33
Punczy
sickb_hun
SirLemming
SnowFox
toto0000007
TSunny
VirginSteel

Bármelyik játékost meg lehet hívni akár offline is friend listába az /finvite {név} paranccsal.
Bárkirõl elõhozható az adatlap a /who {név} paranccsal.
Bárkirõl kideríthetõ hogy épp játszik e, vagy melyik chatben van a /locate {név} paranccsal.

Magyar klán eddig a CB azaz Chaos Brigade van amit én(petkow), HUN_Brainless, Antitalent, sickb_hun alapítottunk. Vettünk azóta fel néhány tagot, de gyakorlatilag csak néhány fõ játszogat néhanapján, tehát inaktívnak tekinthetõ ezügyben.

Játék beszerzési lehetõségek:
http://galaxisnet.hu/mkeres.php?T2=supreme
http://www.576.hu/index.php?mod=product&product=35074
http://shop.gamestar.hu/shop.php?mit=mutat&id=4187
OKs,köszönöm a választ.Hétfõn kiderül mennyiért hoznának nekem SC+FA-t,azt ha még aktuális,akkor irok az eladó acc-od ügyében.

Spike about Angel : I was a badass vampire,but love and a pesky curse defang me.Now im a big fluffy-puppy whit a bad theeht. Aki engem mínuszol, az seggarcú!

aha, a gpgnet kezeli a kulcsokat, és ha fa val vagy belépve amihez egy fa kulcsnak kell beregisztrálva lennie az accountodnak, akkor alapból csak seraphim, viszont ha van sima supcom kulcsod is bereggelve akkor választhatod a többi fajt
amúgy nekem még mindíg van egy fa only accountom, amit hozzá lehet csatolni egy sima supcomhoz és odaadom vkinek ha kell
Olvasgattalak titeket,es volna egy nagy kerdesem.Tortel mar tolom egy ideje,hamachin mindig gameelunk haverokkal,de mita van az FA,azota a regit le is szedtuk,mert ugy erezzuk az teljesen kivaltja ay alapot.
En most jutottam el oda h megveszem eredetiben,de csak a kieget a fenti okbol,de itt visszabb azt olvastam,h akkor a gpgneten csak a Seraphimal lehetek?Tehat ha teljes ertekben akarok gamelni ott,illetve veletek akkor mind2ot meg kell vennem?

Spike about Angel : I was a badass vampire,but love and a pesky curse defang me.Now im a big fluffy-puppy whit a bad theeht. Aki engem mínuszol, az seggarcú!

Hát így tényleg jobb volt. Azonnal feljavította a játékot, már meg is néztem egy replayt. Meg is állapítottam, hogy van mit tanulni 😊).

Köszi mindenkinek a segítséget, megyek okosodni. Nemsokára végetek 😊))).

Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .

Sajnos nálam 3596 van jelezve.

A GPGnet-rõl állandóan frissít egy 3,6 mega anyagot, fel is rakja, a helyzet viszont nem változik.

A hiba valószínûleg a készülékben van 😊.

Talán az a gond, hogy elõzõleg a tört verzió volt a gépen, törlés után raktam fel az eredetit. Talán maradt valami a registry-ben.

Egy rendszerfrissités rám férne, majd egy windows-csere megoldja. Csak ki akartam várni az új SP3-at, de nem tûr halasztást az ügy .. 😊).

Köszi a segítséget.

ott van hogy version 3598, ez a legutolsó
ha elidítod a játékot a fõmenû also sarkában írja a verziódat
ha neked nem ennyi, nem fognak menni a replayek
ha gpgnetre beloginolsz akkor automatikusan a legutolsóra patcheli
El sem bírom képzelni, hogy élted túl. Engem ma két seraphim lõtt szilánkokra a nagyágyújával úgy 40 perc alatt, míg az ACU-val le-föl szaladgáltam az atomok elõl. Elég lett volna, ha csak egyet a bázisom közepére hajít .... /még csak egy elhárítóm volt. 120 mass-nál tartottam kb., a másik félszigeten létesített bázisomat röhögve fújta el.

Valamit rosszul csinálhatok, de hiába töltök le replay-eket, nem játsza le /unable file/.

Innen töltögettem, nektek sem megy ?
http://www.gamereplays.org/SupremeCommanderForgedAlliance/replays.php?game=44&tab=popular&show=details&id=24732

Ha valaki megnézné, megköszönném.

Ian's Cross (20x20-as)
Melyik pályán gyûrted?

Nem találtam a GPGNet-en. Honnan lehet letölteni /ha van egyáltalán, nem tudom/?

Ma este/éjszaka végre sikerült a csata 3 AIx ellen. A keleti szomszédot (Cybran) 6 db T3 bomber szedte ki, nagy mákom volt, épp kimerészkedett a pajzsok alól. A déli szomszéd, Seraphin, már sokkal keményebb dió volt. A bázisát annyira teleépítette T3-as pajzsokkal, hogy a külsõ kör csupa pajzs volt. 3 T3 arti lõtte folyamatosan, de meg se rezzent. Hozzá 4 Fatboy-jal kopogtattam be, amiket a levegõbõl kb. 40 T3 Fighter védett. Gyorsabban lebontották a bázisát, mint hittem.
Az átlós szomszéd Aeon volt, õ épített kb. 10 nuke launchert, amikkel gyakorlatilag folyamatosan lõtte az ACU-t. A csata vége felé már nekem is volt kb. 10 nuke defender, de az õvéi 2-szer gyorsabban építenek...
A maVor elõbb lett kész, mint hogy átérjenek a Fatboy-ok. ;-)))

A Commander-e valahol ott bóklászhatott a nuke launcher-ek környékén, mert szinte azonnal eltalálta a maVor, pedig nem rá céloztam.

Elég sok tapasztalattot kaptam a játékból. A nuke-on kívül szinte mindent lehet védeni. Ha elég pajzsot épít az ember, akkor experimentálokon kívül más nem jut át, sok pajzs még több T3 arti ellen is hatékonyan véd. A Fatboy-t én eddig is nagyra tartottam, de T3 Fighter screen-nel nagyon kemény.

A T3 "Continantal" transporter tökéletesen alkalmas a Commander hatékony és biztonságos mozgatásához. Illik adni hozzá egy Air Wing-et, de túléli a támadásokat, amíg kell.

A bázist támadó egységek közül a tömeges T3 mobil arti a legveszélyesebb. Ellenük a legjobb a T2 tactical missile launcer. Védekezni nem könnyû ellene, csak mobil pajzsokkal lehet.

A T3 bomber csak kevéssé védett bázisok ellen hatékony, ahol sok a pajzs, semmit nem ér.

Továbbra is az UEF a kedvencem, bár nincsen nagy robotjuk, amivel lehetne jól rombolni. A Fatboy még mindig csúcsfegyver. Légifölény esetén verhetetlen.

Replay sajnos nincsen, csak Save game van a legvégérõl, amikor már 90%-os a maVor.

A játék egyébként nagyon fagy betöltés közben, betölti a pályát és a kezdeti zoom-nál, amikor rázoomolna az ACU-ra, lefagy. Sokszor 3-4-szer egymás után...
Nemtom, talán nincs felpeccselve a FA.

Gyerekek, miért nem tudom megnézni az FA Replay letöltéseimet?

SCFAReplay a kiterjesztés.

Egy rakatot szedtem le, de egyik sem indul, sem a SupComm-ban, sem az FA-ban.

Valamit rosszul csinálok? Csak a saját replay indul el, amit direkt próbának mentettem el.

Hedgehunter
Kapcsold ki a nuke epitest.... sokat segitene...
GanXstaZoleeWrk
tolj fel egy replayt megneznem.

GanXstaZolee#2709

Lassan én is a feladásra készülök.
A 30. perc környékére kiépül a védelmi vonalam, és kb. 4-5 nuke-ot még ellövöldöznek az ACU-ra, tehát van idõm, az elsõ exp. bombert le tudom lõni, ha odefigyelek és elkészül 2 db T3 bomber, amik ki tudják szedni az ellen egyik nuke-ját.

Sajnos ez mind egyszerre történik és valahol valamit mindig elszúrok:
- A becsapódó nuke elkapja az ACU-t.
- Az exp. bomber elkapja az ACU-t.
- Áttörik a védelmemet T3 mobile artikkal. (Egyszerre legalább 10-et hoznak...)
- Nem bombázom ki idõben a nuke launchereket.

Elvileg tehát meg lehetne oldani a feladatot, de gyakorlatilag nem sikerült...

Az AIx-ek egyébként pont a dupláját kapják mindennek. Az építési sebesség pont a duplája és az összes resource épület is pont a dupláját termeli. Ez 3 AIx ellen már 6-szoros túlerõt jelent, de igazából még annál is többet, mert 6 AI nem tudna egyenként olyan gyorsan fejlõdni, mint a 3 AIx.

Az egységeik egyébként többet sebeznek, mint a normál, de az szerintem nem kétszeres.
Nálam már az is kóser volt, hogy egy jelentéktelen helyen össze-vissza araszolgattam a fõnökkel 😊 , amíg 3-4 nuke-elhárító elkészült.

Csak sajnos jöttek a Exp nagyágyúval vagy bomberral, s end.

Még küzdök. Kispályán semmi értelme, 20-as, vagy 40-es még jó csata.

Szépen csökkentik az ember egóját 😊))).

GanXstaZoleeWrk
Na azért abból én is tudnék épiteni eztazt 😊

GanXstaZolee#2709

Megnéztem egy Replay-t, a 20. perc környékén 700-as mass-on vannak az AIx-ek. Nem semmi. ;-)))
Próbákozott már valaki ACU röptetés stratégiával?

Most ezzel probálkozom a csaló AI-k ellen, az ACU-t kiviszem egy T3 Transporteren két bázis közé a noman's land-re és oda csapódnak be a nuke-ok, valamint az exp. bomber is a flying ACU-t támadja.

Ezzel idõt nyerek, mert kb. 6-8 nuke-ot rálõ az ACU-ra, de utána feleszmél és a fõbázisomat lövi szét. Pedig már elkészült egy T3 artim, amivel kezdtem felpuhítani az egyik AIx bázisát. ;-)))
Hali

én már építettem , és hát kibasz.tt nagyot szól 😊 , szépn fel robban, annyiból is különbözik hogy nagyobb az area damage-je , azt hiszem

\"Hi , I\'m Douck ! FUUUUUUUCK !\" i5,8gb,560 ti

Cobra.
Még nem próbáltam, de elvileg csak annyiban más, hogy 2 nuke defense kell a kivédéséhez.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

[HUN]PAStheLoD
paragon drágább ^^

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
hm, majd kipróbálok akkor azt a 25 T3-at 😊

Seraph exp nuket huzott mar fel valaki? Miben különbözik a simától?
Nekem még sose jött össze a resource, meg idõ rá...
GanXstaZoleeWrk
nem mertem ilyen szakszerûen és pontosan fogalmazni 😊)))

GanXstaZolee#2709

a mavor gecidrága
GanXstaZoleeWrk
MAvor enyhen drágább szvsz mint a bomber de megnezem.

GanXstaZolee#2709

Szerintem nem keményebb egy másik T4-es egységnél. Pl. ha választhatok, akkor inkább egy exp. bomber, mint egy Mavor...

Mostanában 3 csaló AI ellen próbálok nyerni, a 26-30. perctõl folyamatosan jönnek a Nuke-ok, a védelmi vonalamat egyre erõsebb egységekkel támadják és kb. 5 percenként jön egy T4 bomber.

A nuke-ok ellen eddig nem tudtam kitalálni semmit, ugyan felépítek én is ugyanannyi nuke defense-t, mint amennyi nuke launchert õk, de a csalás az építési sebességet is felgyorsítja, így elõbb utóbb átér egy nuke.

Viszont a T4 bombert nekem kb. 15 T3-as fighter leszedi, csak arra kell nagyon odafigyelni, hogy a bomba kioldása elõtt el kell õket vezényelni, különben a bomba leszedi õket is. Mindig a külsõ körön kell megsorozni a T4 bombert. A T3 AA-t is rá kell irányítani kézzel a bomberre, így 1 v. 2 bombát tud ledobni, amit még bõven felfognak a pajzsok. Ha sikerül jó helyen lelõni, akkor jó sok anyagot be lehet gyûjteni. ;-)))
GanXstaZoleeWrk
25-35 T3 fighter pikkpakk leszedi mostanában ünnepek alatt tolom rendesen, tegnap volt egyérdekes játék pedig azthittem hogy a noob teambe vagyok mint ált. mindig 😊. Viszont itt 1 csapattag felhúzott 1 bombert mi 2en pedig 25-25 T3 fighter-el bevédtük vége is lett a mûsornak. Na ez ellen nekem sincs ötletem elég hamar feladták amikor esélyük nem volt leszedni.

GanXstaZolee#2709

[HUN]PAStheLoD
az a bomber alapból overkill, igazából nem tudom mivel lehet ellene védekezni.. UEF T3 Air-Superiority fighterei semmit nem érnek ellene. T3 AA SAM missle launcher szintúgy.. :|

SupCom hun blokk
ide lehet gyûlni mint a talajvíz, így talán könyebben megtalálhatóak leszünk az újak számára
peakfs ha csak ennyi hiányzik 😊
amúgy nemtudtam h létezik ilyen parancs is, de majd utánnajárok
THX
ne figyelj, hanem elég a chatbe /finvite petkow
illetve te is megadhatnád a te neved és felveszlek
Cobra.
A jobb felsõ sarokban a Megalith ikonjára klikkelsz (bal gomb), utána meg a térképen valahova.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

1k thx, akkor majd figyelek 😊
petkow az enyim, aki nekem friend listben benntvan pedig mind magyar
Hi all van 1 olyan gondom nem tom hogy kell használni a command signal-t, elvileg ez kéne hogy be tudjam fejezni az utolsó elüti küldit campaing-ba. Brackman megalith-jét kéne elnavigálnom 1 pontra de nem hajlandó megmozdúlni. FA
nah megvettem az alapot, már csak magyar emberkék kellenének gpgneten
vki megdob pár névvel?