4582
  • McCartman
  • McCartman
    'Az alapjáték honosításának frissítése az 1.1.3280as patchig, ami után egyelőre nem jelent meg új.
    Belekerültek az új egységek és leírásaik, valamint mostmár támogatja a hosszú ékezetes karaktereket (ű-ő), amiket eddig nem. '
    ok , már tiszta.
  • McCartman
    oks. kösz az eligazítást. az utsó patch a 3280as?
    ill. 'A magyarítás melyik patchig müködik még?'
  • Cobra.
    Játszd végig szerintem az alap kampányt, majd a kiegészítőt és utána a kiegészítővel érdemes, mert jobbak az egységek (meg ha gép ellen játszol, az AI is).
  • McCartman
    és szted alapjátékkal kezdjem vagy rögtön a kieggel?:)
  • McCartman
    OK, köszi akkor majd megnézem közelebbről.
    most akarok belefogni a játékba. már senki sem játszik vele.. ? :-O
  • vidu01
    Ha jól emlékszem akkor lehet váltogatni bill paranccsal már nem tudom mi volt az. De van 4-5 féle elrendezés és nem kell hozzá mod.
    Talán majd valaki beír aki még játszik vele.
  • McCartman
    HUD..
  • McCartman
    sziasztok,
    létezik olyan mod ami lekicsinyiti a HUB méretét?
    ill. milyen modokat érdemes feltenni a játékhoz?
  • grebber
    A magyarítás melyik patchig müködik még?
  • Peakman
    nincs ebben a játékban olyan sok eszeveszett szövegelés amit ne lehetne egy minimális angoltudással megérteni, de ez már nem az én bajom

hogy itt is hirdetve legyen az ige --> http://www.scfasegedlet.extra.hu
  • ajem kisa
    Kösz, hogy irtál, igy lecsekkoltam megint a linket, amit irtam ezelött, és most lejött!;)
    Azért én jobban szeretem kihasználni a lehetöséget...
  • Játékos
    Nagyjából 500 szót ismerek angolul, ami qrva kevés*. Viszont egy RTS-t sem ismerek, amit nem lehetett volna végigvinni magyarítás nélkül. Nem mondom, hogy rossz, sőt, s most megköszönném a magyarítós fiúknak az áldozatos munkát, de jelen esetben /sc/ nincs rá szükség.

*sört viszont roppant hatékonyan tudok rendelni több hőfokon is ... :)).
  • ajem kisa
    Hello!
    Segitsetek lécci!
    Ennek a gémnek a forditását keresem, de innen, és a fordito honlapjárol is a forbidden-t kapom!
    Ha valaki feltöltené valahova, az jolenne (nekem!:D)!
    Thx!
  • Petko
    ide csináltam egy új információs oldalt: http://supcom.tx.hu/
  • rtfmZoli
    De az a legjobb, mikor az ellen nagyot néz a radaron, hogy jé ez a Paragon hogy épülhetett meg, mikor az ellen Cybran? -->ja, "ninja ACU"-ja van
  • rtfmZoli
    Én végre tudtam 3 év után gépet fejleszteni, 2 magos 8400-ra, 2 gb rammal úgyhogy a sim speeddel már nincs gond,FA-ban Seton's Clutch-nál is 6 playernél is folyamatos :)
    Már csak az idegesít, hogy a modok nem mind kompatibilisek egymással.
    Nincs véletlenül valami mod manager, vagy mod konfliktus kereső?
  • Thanatos
    nincs "legjobb faj", mindegyik faj ultrabrutál ha valaki tudja használni :)
  • vidu01
    Ismerem a helyzetet ilyen volt nekem is a mostani előtt gyári coolerral hangos volt mint a marha, viszont nem hűtött. :) Én is lebutítottam a játékba mindent de sokszor még úgy se bírta szegény.
  • PAtr0n
    A procim? :) Hát igen! Lévén, hogy Prescott, így alapból elég jól fűt, hát még ilyen játéknál! De azért egész jól bírja a dolgot, már annyira megszoktam a 8-10 FPS-t, hogy már nem is zavar! :) Simán végig lehet jáccani ezzel a konfiggal a játékot fidelity medium, shadow semmi, egyéb dolgok high -on beállítással. Majd csak összejön az új konfig, na akkor fogok igazán csak örülni a grafikának. :)
  • PAtr0n
    Mármint az UEF T3-mas gunshipje? Hát az tényleg elég brutál. Ha abból van az ellen-nek vagy 30, az pusztít rendesen. Mondjuk az AEON-nak még nem tom miől fog felépülni a légiereje, de szerintem csak nem lesz rossz.
    Na meg ezek a artilleryk. Hát szintén nem semmik. De szerintem a cybran sorozatlövő artiját nem übereli semmi. Mondjuk nincs akkora hatótávja mint pl. az UEF nagy artinak de cserébe k*rva sokat lő, ha van elég enerdzsi. Teccik.
    Ja és a hajók. Az UEF legnagyobb rombolója igencsak brutális. 3db 3 lövetű gauss ágyú azért durva, ráadásul a hajónak 60000Hp-ja van. Ha ebből van vagy 10 akkor aztán vége annak ami a part közelében van, vagy akár a vizen. Vannak azért elég durva dolgok mindegyik fajnál, így nehéz megmondani melyik is alegjobb. De a AEON akkor is gyanús :)
  • vidu01
    A procidon tojást lehetne sütni gondolom. xD
  • Hedgehunter #3599
    A T3 gunship-et kihagytad... Brutal valoban...
  • PAtr0n
    Háj ismét!

Már 2 kampányt kijáccottam, már csak az Aeon van hátra, hát kíváncsi vagyok a végére ennek is! Így hardon jáccva igen izgalmas tud lenni, sőt néha idegtépő, de nagy élmény az biztos. A Cybran uccsó missön az elég durva volt, főleg amikor benéztem a radaron az egyik flottáját. F*sz se tutta mé jönnek ezek ilyen lassan kör alakban. Aztán megkaptam a választ very hamar, köcsög kolosszus lebontotta a tanyámat :) Na egyszóval ultrabrutál volt az a pálya, de azért a végére 10 Monkeylord kényelmesesn bezabálta őket. Szegény Aeont sajnáltam amikor kapott az ÚEFtől 4db strategik lancsot, oszt eccercsak reszeltek mindnek.

Amúgy mennyire balanszolt a játék? Még nem sikerült kitapasztalnom teljesen, de nekem úgy tűnik mintha az ÉON lenne a legtökösebb. Az a kolosszus gigamegabrutál a 250000 vagy mennyi HP-jével, meg a durva csúzliaival.
    Jól gondolom hogy ők a legjobbak?
  • JTBM
    Kipróbáltam. Rengeteg T2-es tüzérséget épít, de nem épít semmi érdemleges légvédelmet és PD-t. Nagyon könnyű préda, a normál AI jobb...
  • Borg
    Próbáld ki a legújabb Sorian AI-kat :)
  • JTBM
    Tegnap játszottam nagyon régóta újra egyet, most 3 balanced AI ellen, hogy ne legyen nagyon durva és Cybrannal.

A Cybran hihetetlenül erős, ha az ember túlél 20 percet.
    A Commander egyedül képes bevédeni egy teljes bázisoldalt. 4-5 Brick pedig egy másik bázisoldalt. Egy Soulripper elegendő az összes fiókbázis felszámolására, a másodikkal együtt pedig már szét tudnak lőni egy-egy nagy bázist is.
  • Hedgehunter #3594
    Mert nem jo gepen neztem....
  • PAtr0n
    Igen, időközben erre is rájöttem :)
    De hogy teljes legyen a kör, megint újratelepítem, mert ahogy most peccselgettem egészen a 3223-ig, és utána a 3251-et szerettem volna rátenni, kiírta, hogy az eredeti köll neki azaz a 3189
    Persze én hülye mért nem gondoltam rögtön, hogy a 3251-es pöcs fölteszi az addigi összeset, elvégre vagy 26 mega.
    Na mind1, telepítésben már király vagyok
  • Borg
    Miért ne látszana?
  • Hedgehunter #3591
    Kar hogy nem latszik a kep...
  • Borg
    Jó ez a terrain deform mod :D Kicsit megartilleryztem a bázisát..
  • Borg
    Ott rontottad el, hogy craket raktál fel. Semmi nem kell rá. Simán felpatcheled végig, és menni fog mintha eredeti lenne...
  • PAtr0n
    Köszönöm a válaszokat!

Most éppen újratelepítem a game-t, mert sajnos a második patch már nem megy fel az eredeti supcom.exe nélkül, én hülye meg nem tettem félre, egyből felülírtam a crack-el. :(
    Azt hiszem a shield generatoros unitokat próbáltam engineerekkel tőteni, de nem csináltak semmit. Lehet én vagyok a béna? :) Na majd ha jáccok megint megpróbálom. Remélem a mentéseim működni fognak a patchelések után is, mert nem 1 óra már az első pálya végigjáccása sem. Elég mazohista vagyok, és már egy jó ideje csak hardon jáccok mindennel, és nem lenne jó most újrakezdeni ezen a fokozaton :)
  • rtfmZoli
    akkor érdemes mass storage-ot építeni a Mass Extractorok 4 oldalára, ha vagy gyorsan akarsz reclaimelni sok masst, és nem tudod felhasználni,
    (Forged Alliance-nél Field of Isis középső t3 roncsai)
    vagy a t3 as ME-k köré.
  • Hedgehunter #3586
    2. 1-2 enginerrel segithetsz a toltesben....

gepigeny: pont olyan gepem volt mint most neked es fog menni egy darabig.... :) utana megy nem...

• Thanatos
    1. patrol
    2. passz
    3. gyár mellé mass fabri vagy energy : kevesebb enerigába/mass-ba kerül a gyártás abbana gyárban, mass fabri mellé energy : mass fabri kevesebbet fogyaszt, mass extractor mellé energy, mass extracot rkevesebbet fogyaszt, mass extractor/fabry mellé mass storage: több mass termelé, energy termelő mellé energy storage: több energy termelés
    hátrány: ha valamelyik épület emgsemmisül láncreakcio léphet fel, ergo nagyobb a pusztitás...
    4. emlékeim szerint kiegel együt 3-4 körül
    5. kurva gyorsan épit :) , eleninte védelemnek se rossz, kb ennyi, más "vezér" bonus-t ha arra gondolsz nem ad, max annyi hogy alapbol neki is vna ugye egy bizo9nyos mértékü energia és mass termelése, nameg ha a város közepén pukkan szépen elviszi az egész bázist :D

gépigény passz...

update/crack: nem, annyira nem hogy emlékeim szerint pl ucso pár fa patchel már a védelmet is kivették a gamebol szal crack se kell...
  • PAtr0n
    Sziasztok!

Imádtam régen a TA-t, ez is piszkosul bejön, és most hogy elkezdtem vele jáccani, rögtön a kampányt nyomom, mert nem akarom lelőni a meglepetés örömét egy skirmish-el az új egységeket illetően. Szépen lassan ha megkapom őket, úgy fogok csak ámulni asszem :)
    Na de a lényeg: Egy pár láma kérdés!
    1. Hogy lehet arra buzdítani a tech engineer-eket, hogy a kupacban levő roncsokat szedjék fel maguktól?
    2. A shield generator unit pajzsa a lövésektől ugyebár csökken, de nagyon lassan töltődik vissza. Van rá "gyorstöltő" módszer?
    3. Milyen plusszt ad ha pl. a gyár mellé energia generátort építek, a mass extractor mellé ugyanúgy azt, vagy mondjuk mass fabricatort? Hátránya van e?
    4. Experimental weaponból hány féle van oldalanként?
    5. A commander unit jelenléte okoz valami plusszt előnyt a bázison? Azt tudom, ha kifejlesztem rá azt a cuccot akkor energiát ad, de ezen kívül van még valami jótékony hatása?

És egy gépigénnyel kapcsolatos kérdés: Az álírásomban szereplő configgal lesz olyan pálya a kampányban amihez már túl kevés? Eddig csak az UEF első két pályáján voltam, azokat tűrhetően viszi high beállításokkal 1024x768-ban bár a fidelity és az árnyékok kikapcsolva. Jahh és a az egységlimitem már 500/500-on is volt :)
    Nemsokára ez a konfigom lesz: E6750, Giga alaplap, 2G 800Mhz DDR2, és sztem Nvidia 9600GT, ezen menni fog maxon?

Na még egy: ha most szétpeccselem a játékot, az nem öli meg a cracket? el fog indulni a játék? Amúgy szeretném megvenni eredetiben, csak az jövő hónap közepe felé lesz, addig meg hát jáccanék :)

Köszönöm!
  • GanXstaZoleeWrk
    OFF

igy volt bizony :) aztán jött az amiga korszak police quest 7 fdd 1es lemez 2es lemez 15x cserelni fél órás töltés majd külső drive beszerzes cserebere kilőve 30seces töltés :D
  • Játékos
    Úgy emléxem, hogy a kovács az acélból kard helyett disznót "csinált".

Tehát űberfasza gazdaságod is lehetett, csak nem volt, aki megvédje. Tökfrászt kaptam magam is, hegyekben a disznó és a sonka, csak harcolni nem akart senki :))).

Jó kis védelem volt, először találkoztunk ilyennel. Egy későbbi törés megoldotta.

Hiába, a régi szép emlékek.

De hol van ez ahhoz, amikor két Aiwa deck segítségével másoltuk az Időrégészt és a Skarabaeust /mindkettő full magyar C64/. A hőskorszak.

+ ment a kétdínáros érme a Meteor-ba és az Invaders-be. Esetleg alátét. 12-es, erősen belelökve :))).

De ez már történelem.

Bocs,csak nosztalgiáztam.