4582
  • JTBM
    Ian's Cross-on 9 ME van, tehát elvileg 9*27 = 243 mass-om lehetne, de nekem ez nem sikerül a 20. percre.

Pont a védelmi vonalon van 3 ME hely.
  • Xahvres
    Az nem 28 hanem 27!, és neki nem 56, hanem 54!:)Igen, szerintem is így KELLENE állni. De az a baj hogy nekem, mint egyszerű földi halandónak ez nem nagyon sikerál:)

Pedig az pontosan feleannyi(tudom, mértem).

Mondjuk nekem is sok eszem van hogy 3nap fa-zas után a csíter al-kal kezdek(supcomot toltam nagyon sokat, szerintem kicsit jobb, de abban nincs ilyen kemény al. Még a sorian cheater sem.)

Na megyek, gyűröm még kicsit az alx-eket(egyenlőre inkább csak 1et..:)))
  • pointer4
    Ha körberakja mass Storage-al akkor 28 vagy 36 az incominng (már keverem) illetve Mass fabricator (és azt is körbe MassStorage).
    20. percnél már úgy kellene állni 6 mass ponntal, hogy legalább 10-15db 3as engineer, 4 nuke védelem 2-1-1-1 töltettel töltve, fullos pajzs borít mindent, 3as légvédelmi épületből 10-darab, ~400 Mass incoming, Illetve az Exp.gunship épp emelkedik a levegőbe, +3as superiorfighterből 5-10 ahogy épp esik, és kettes AA védelemből ~15.
    Néztem párszor csítes AI-t, 4es map mindegyik mindegyik ellen. Érdekes, igazából az építési ideje ugyan annyinak tűnik mint valósan,(megítélésem alapján az nem rövidebb) csak mindenből poont 2x annyi az incomingja, 3as MassEx-ből 4Storage-el 56 (akkor a playernek a fele 28:D).
    Sajna én nem játszok online, csak a gép ellen marad lehetőségem, meg hébe hóba haverok ellen.
    De a csítes AI-legyőzéséhez nekem ez mindig kell, mert 23. perctől négyesével jönnek az atomok, és ha kettő vagy három is van...

Aki türelmi idő nélkül veri meg a AIx-et, az 1-es kettes védelemből hogy gyárt? mert elég nehéz elképzelnem hogy az könnyedén sikerülne nekem :D de majd próbálkozom.
  • Xahvres
    Na azt mégis hogyan? Ha türelmi időt használsz, akkor nem mehetsz ki egy bizonyos területről ugyebár. Ian's crosson 6 mass érhető el ekkor. Ha mind t3, akkor még mindíg csak 6x18, azaz 108(vagy mégsem,de nézzétek el, korán van még). Még esetleg körberaksz párat storage-val, legyen 120.

SACU+ACU ras-ra fejlesztése?(ez jósok idő meg nyersanyag....)Esetleg mass fab. telep? Szerintem nem nagyon éri meg 12 mass-ért 3500 energia...

Egyébként már egyre jobb vagyok, türelmi idő nélkül 1v3-ban már 20 percig kibírom.:)

Ami pályát tudok ajánlani, az a shuriken island(v. hasonló) 8 személyes 40x40-es, és vagy 150 mass van rajta:) Énis azon tolom mostanság(csak kicsit zavar hgy az alx turtle 21percnél dobja az atomot:/)Egyébként bocs hgy telenyomom a topikot a dumámmal, de ugysem ír senki sajnos:(
  • rtfmZoli
    A Percival sem rossz, főleg ha t2 AA-val fedezed, meg esetleg mobil shielddel.
    Árban jobban megéri az experimentalok ellen, és 9000 hp-ja van.(ML-t már 8-10 szétszedi, 2/3 költségért) Viszont rohadt lassú a Percival, úgyhogy érdemes t3 transporttal vinni { az már csak hab a tortán, ha ML(-ek) mögé, vagy GC(-k) mögé be tudod droppolni, így még kevesebb lesz a vesztegésük(főleg, ha van előttük más egység is[30 t1 scout :)] ) }
    Szerintem Fatboyokkal építs percivalt, és t2 AA-t(strat. bomberek ellen)
  • JTBM
    Stat:
    20. percnél nekem kb. 160 mass-om van + ennek megfelelő energia. A bázis pajzsrendszere nincs még készen és csak akkor kezdem el építeni az első AA-t. Mire átér az első bombázó kötelék (kb. 100 T1 és T2 bomber), addigra készen van elég AA, hogy leszedje őket.

25. percnél már 200 mass-om van és néhány T3 gunship.

30. percnél a bázis nagyon meg van erősítve és van még 2 erős bázis + 1 fatboy.

Innen viszont még ki kellene találni, hogyan tovább...
  • JTBM
    A régi AIx ellen teljesen más stratégiát alkalmaztam, de az nem volt olyan "okos", mint a Sorian AI és tonnaszám küldte a T1-es és T2-es egységeket. Ezek ellen lehetett védekezni.

A Sorian AI-t még csak most tanulom...
  • JTBM
    Most Sorian AIx-k ellen nyomom, ezek nem rush-olnak, főleg nem egy 20x20-as pályán.
    De azért adtam magamnak 20 perc türelmi időt, ennyi még belefér 3 AIx ellen. ;-)))

De sokkal jobb a régi AI ellen harcolni, mert a Sorian AIx hajlamos T3 artit építeni tonna számra, amik előbb-utóbb szétszedik a bázisomat.

Most a 30. percnél járok, mind a 3 AIx experimentálja odaért a bázisomra és ott meg is halt, ellátva engem fontos materiallal. T3-as gunshipek szedték le őket, az elsőt még csak 3, a többinél már 10+.

Mindkét szomszéd lő már 1-1 T3 artival és a 40. perctől elkezd lőni egy cybran T4 arti is.

Most azon gondolkodom, hogy hogyan támadjak ki még időben.

Sajnos a Sorian AI igen jól harcol a Fatboy ellen, T3 bombert és gunship-et is ráküld, valamint ezeket fedezi T3 fighterekkel. Most azt találtam ki, hogy az upgradelt commenderrel folyamatosan utána építek egy lánc T3 AA-t. Talán így menni fog...

A Sorion AI leggyengébb pontja, hogy a bázisát szárazföldi támadás ellen nem nagyon védi be. Ha lenne brick-em, akkor azokat simán rá merném zavarni a bázisára. Sajnos az UEF T3-as egységei annyira azért nem jók, hogy egy ilyet meg lehessen velük játszani. (És túléljék v. legalább elég sok kárt okozzanak...)
  • Xahvres
    Ennél a csatánál használtál türelmi időt?Mert én 3 alx ellen képtelen vagyok kimenni a bázisombol(örülök ha 10percig megmaradok valahogy), egyszerűen annyira rushol, annyi egység jön, hogy alig fér el...10Percnél vagy 400t1 tank mászkál a környéken+ tonnányi gunship. egyszerűen nem bírom őket visszatartani, és benyonak a pajzsaim alá.Főleg hogy ezen a pályán nagyon kevés a mass , de ígymeg hgy beszorít a 4 kezdő massmora, végképp nincs semmim.Szóval te vagy extrém erős vagy, vagy tudsz valamit amit én nem:)
  • Xahvres
    Na ma reggel megvolt 2v2-ben 2 alx. Seton's clutch pályán, én az egyik sarokban, velem egy alx rush. Az ellen 1 alx rush meg egy alx tech, mi mind2en sera-val, ők uef. A csapattársam nemis támadott soha, csak védekezett, azt viszont elég jól:-). Hála neki 20.percig túléltem, onnantól meg legyártottam először egy exp botot(21perc) amivel őt védtem, mert majdnem megpusztult szegény:).Aztán 25percnél készlett az ahvassa, amivel kiütöttem az ellen összesen 8 fatboyát:) Utána egy másikkal az acucra mentem. A játékidő 38 perc, nekem 1200kill, 40loss(xD). Jó csata volt, ezután jöhet csapattárs nélkül:S.
  • PAtr0n
    Sikerült valakinek a bin könyvtárban lévő performance test.bat-ot lefuttatni? mert ha elindítom, csak a játék töltődik be úgyanúgy, mintha az exe-vel indítanám. Az igaz, hogy a kis DOS-os ablak csak akkor tűnik el ha ki is léptem. valahová mentené az eredményt?
  • JTBM
    Nem akad(t) egy kicsit sem: Core2Duo 2GHz, 2GB RAM, 8600GT, Vista.

3 AIx ellen az első a túlélés, most próbáltam 3 legújabb Sorian AIx ellen, 4-5 percem volt felkészülni, aztán megjött koordinált csapások 3-4 bomberrel egyszerre + megpakolt air transportok.

De nem volt akkora gáz, mint a nem Sorian AIx-ek fullos T1 seregei, amik egyszerre terhelték túl a PD védelmemet. A Sorian AI soha nem küld egyszerre ennyi egységet.

15 percet játszottam, aztán abba kellett hagynom. Holnap több időm lesz, remélem. ;-)))

A Sorian AIx viszont abban tényleg sokkal jobb, hogy megkeresi a nem védett bázis részt/egységeket és azokkal elbánik.
  • Játékos
    Legyünk többen, akartam mondani. Nehéz nap volt.
  • Játékos
    "Én meg a replaynézegetéssel múlatom az időt,próbálok tanulni a "nagyok" játékából:)"

Az is nagyon jó, de tanulj a magadéból, nekem nagyon hasznos volt a saját játékomat végignézni az ellenfél szemszögéből /nem observer nézőpont, hanem a másik fél/.

S persze tele van a net mentésekkel, tanulni lehet, sőt kell.

Legyünk többek magyar legények a hálón :)).
  • Játékos
    "Hiába egy magamfajta bázison ücsörgős játékosnak"

:))))

Mintha csak magamat látnám régen :). A gép ellen olyan baba volt beülni az állásba, építeni ezer T2 védelmet, s a gépi ellen rongyol a halálba a sok egységével. Nekem volt 100 buktám, neki 3000.

Majd kidugtam az arcomat a netre, s második csatám azzal végződött, hogy néhány jelentéktelen /5-6 t2 egység/ tank a hátamba "szállítódott", játék vége, tanulság levonva, gondolkozik, elemez.

A gép ilyet nem csinál. Igaz sokan mondják, hogy a sorian képes komolyabb stratégiai csapásokra, de nem próbáltam.....

Az emberi ellen az igazi. Csak ne dobálja netet a szolgáltatód, mint nálam, mert az qrvára bosszantó ....
  • Xahvres
    Kár:(. A géped hogy bírta azt a "túl sok" egységet?mert biztos nagyon akadt már.:)Énmeg a replaynézegetéssel múlatom az időt,próbálok tanulni a "nagyok" játékából:)

Hiába egy magamfajta bázison ücsörgős játékosnak, aki eddig mindíg a mass fabricatorokból élt, kicsit nehéz átállni erre az FA-s stílusra.

A hétvégém asszem nagyon szenvedős lessz, de talán sikerülni fog az alx.Neten majd csak azután....
  • JTBM
    Sajnos nincsen meg, mert egy bizonyon mérethatár felett már nem megy a replay - túl sok egység volt és túl hosszú volt a game.

Most kedvet kaptam egy kis keménykedéshez, letöltöttem a legújabb Sorian AI-t és játszom egyet 3 AIx-el szemben, de nuke nélkül, mert az elveszi a játék élvezetét.
  • Xahvres
    Bocsi hogy kettőt írok egymás után, de az előzőből lemaradt: JTBM, arról a játszmáról nincs egy replayed?Nagyon örülnék neki, hasznos lenne.
  • Xahvres
    Köszönöm a tanácsot, lehet tényleg megfogadom, csak új net is kéne még...a mostani annyira rakat szar, néha teljesen elszáll(dejó hgy megvan osztva a net egy másik géppel, vezetéknélkülivel:-()Ami az alx-et illeti, igen veretm már el, de szerintem az bug volt, mert csak azon a pályán jött össze, másik pályán még nem. és feltűnően laza meccs volt. Szal annyira kajak nem vagyok fa-val:) pedig alapba már nagyon ment, nem volt gond 1v4ben a 4 sorian chetar al.Az éjfélig játszásról annyit, hogy 15évesen ezt enm engedhetem meg magamnak, és amúgy sem vagyok olyan kocka:)
    Patron! Talán azért lassabb, mert fa-ban sokkal csillogóbbak a felületek, és minden lézer meg szirszar jobban ki van dolgozva.Szerintem.
  • PAtr0n
    Most jáccok az FA-val, teccik ez is, csak azt nem értem mitől nagyobb a gépigénye mint a simának? Használom a Core maximizert én is, remélem ér is valamit.
    Mondjuk az is igaz, hogy full grafon tolom, lehet engedni kéne belőle, hogy, 20 Fps alá ne nagyon essen még nagyobb harc közben sem.
  • JTBM
    A legkeményebb a nuke volt. Mivel neki 2-szeres az építési sebessége, képtelen voltam elég gyorsan építeni a nuke defense-t.

Ha mégegyszer játszanék egy ilyen játékot, akkor kikapcsolnám a nuke-ot.

De kellene egy olyan AIx is, ami tud egyszerre több T4-es egységgel támadni...
  • JTBM
    Ian's Cross. Bal felső sarokban, UEF-el.
    Jobb felső adaptive Aeon AIx, bal alsó adaptive AIx Seraphin, jobb alsó Turtle AIx Cybran.

A "Cross" alsó végén építettem ki egy védelmi vonalat. A 18-19. perctől folyamatosan lőtt a Cybran Nuke-kal. Ez ellen a flying commander taktikát alkalmaztam, a commaner váltott T3 transporttal repkedett, a nuke-ok így nem találták el.

A 23. perctől jött Seraphin T4 bomber, de azt elég egyszerű lenyírni.

Az ellentámadást 3 Fatboy követte el a Seraphin ellen, T3 bombázók az Aeon ellen.

A lényeg, hogy mindig pontosan tudni kell, hogy mit miért csinál az ember és akkor megy a dolog. Ha van egy másodperc, amikor céltalan vagy, akkor vége a dalnak...

Ezen a pályán jöttem rá, hogy T3 Arti teljesen hatástalan egy AIx Seraphin bázis ellen, pedig építettem 5 db-ot, amik folyamatosan lőtték a bázist. Semmi hatása nem volt.

Igaz, hogy engem meg Cybran T4 Artival lőttek, annak sem volt hatása...
  • Játékos
    Gyere a netre, a csaló aix csak elveszi a kedved. Én is kijártam ezt az iskolát.

A neten van egy rakat űberkemény csávó, de gyakran kikapsz hozzád hasonló alap játékosokat is /bár ha vertél már aix gépet, akkor kajak lehetsz :))/. Gyakorlat teszi a mestert. Már én is jól fejlődöm, csak egyelőre kicsi pályákon tudok nyomulni. Mindenképpen a többiektől tudsz tanulni, jó alap a fejlődéshez.

Kapcsolódj a netre, CB klán előnyben, s főleg kora délutántól éjfélig nyomulj, hajnal kettőkor már csak a kőkemények csapatával találkozol, s lenyomnak gyorsan, bár ez személyes tapasztalat, lehet, neked jobban megy.

Hagyd a gépi játékot, elveszi az önbizalmadat.
  • Xahvres
    Najó annyira nem sürgős:) Gyorsan toltam egyet 1 alx rush ellen, 14perc alatt lesöpört a pályáról, de úgy hogy csak lestem...Még tanulgatok egy kicsit fa-zni, teljesen más mint az alap SC, sokkal agresszívabb.Más: ti az alx-ek közül milyen ellen mentek?mert azért csaknem mindegy hogy adaptive vagy tech...
  • Xahvres
    Azt a 3v1-et melyk pályán nyomtad?Én eddig csak 1v1-ben próbáltam a csítert, de azmég nem volt vészes, csak gőzöm nincs melyk pályán kéne, egyiken sincs elég mass, amin meg van, ott nem tudom megvédeni őket.Lehet lassan felmászom már énis a netre, bár forged-ben még nagyon keveset toltam, mert eddig csak az alappal játszogattam.Szerintem enm lett jobb a kieg, de rosszabb se, ugyhogy a kedvencem lett ezis:)
  • Játékos
    A Vista még nem járt nálam, talán jobb lenne, nem tudom. Most van egy jó videókártyám /9800/, de új gép készül, a mostani 1,8Ghz alapon, amit fel lehet húzni 3-ra, de nem volt stabil, vagy mittudomén.

A kétmagosom bírja jelenleg, de már lassan két éves, s nem tudom még mindig, hogy az alaplapom miatt szakad meg néha a kapcsolat, vagy a szolgáltató pocsék. Esetleg mindkettő. Azért nyomok hat-hét meccset naponta, s egy ha szakad. Csak bosszantó.

Azért az biztos, hogy egy négymagosra fogok szavazni, csak erősebb, majd csak ír valaki egy CoreMax progit 4 magra is, s akkor tuti, nyomulhatok 3v3-ban is /esetleg/, főleg ha a Tcom is odafigyel ...
  • GanXstaZoleeWrk
    quad + vista nem kell ezen tul semmi. Egy értelmesebb lapban jobb hűtéssel 3,4-re siman fel tudod húzni a quadot és onnantól kezdve nem te leszel a lassabb multiban sosem :)
  • Játékos
    Mi az a "Whats that fucking shit"???

Ezt írta egy csóka, aki valószínűleg nem szeretett, mert vert helyzetből fordítottam.

Lassan gépcsere van nálam, szerintetek lesz négymagos "CoreMaximizer" vagy el vagyunk felejtve, le van xarva a nép?

Érdemes fejleszteni?
  • Játékos
    Nekem már egy is elég volt 20x20-as pályán :))).
  • JTBM
    Próbáld meg egyszerre 3 AIx-t ellen 20x20-as pályán.
    Nekem egyszer sikerült. ;-))) De mégegyszer nem vágnék bele...
  • pointer4
    Csinálj olyat hogy 3 Csítes AI meg te, és mindneki mindneki ellen. Az még jópofa :D
  • warriorGula
    bocs ha valakit zavar de muszály valahova leírnom: legyőztem 1v1ben egy alx ai-t :DXD
  • vidu01
    ADSL a legmegbízhatóbb nálam kimaradás még nem volt (évek alatt). Igaz Inviteles területen vok nem Tkomoson. 8 Mbites csomag is van.:) Ha pesti vagy akkor viszont egyértelműen digikábel kell neked.
    http://www.digikabel.hu/Internet.html
  • GanXstaZoleeWrk
    adsl-nél nincs ilyen szerintem, kábelnetet kellene nézned.
  • Játékos
    Lemaradt, 8 mbit kellene.
  • Játékos
    Nem tudtok olyan szolgáltatót, aki ténylegesen 24 órán keresztül folyamatosan internetet biztosít??

A Tcom /Emitel volt régen, na az még valahogy jó volt/ egy kalap xar, esténként hajigálja a vonalat, talán délelőtt nem annyira, de bosszantó. Mondjuk ha pdf vagy doc adatokat töltök le ezerszám a netről /:)))/ akkor nem különösebben érdekes. De éppen félórája hajított el egy 1v1-ben, miközben jó csata volt ....

Tud valaki olyan netet, ami tökbiztos? Kerül, amibe kerül ....
  • Thanatos
    ez sajnos sg-n sose volt másként... :S
  • sith7
    köszi, és még egyszer bocs
  • Játékos
    Akkor bocs, velem lehet a probléma, valójában én nem használom termelésben ezt a parancsot, csak mérnököknél vagy támadásnál, gyártásnál egyénileg szabom meg a szükséges mennyiséget és minőséget ....

+ illene megtanulnom jól elhelyezett poénokkal operálni, amik tán' még humorosak is lehetnének, sorry.

Legalább jó nap volt azért a tegnapi, egy hét óta végre nyertem 1v1-ben hosszú csatában jó ellenféllel szemben. Király érzés volt :))).

Jó játékot!
  • sith7
    ott a pont...

"neked meg lehet, hogy máshogy kellett volna megfogalmazni az utolsó mondatot:"Vagy csak nem értem, mi a probléma .....", mert ténylegesen lehet átvitt értelemben is értelmezni"

amúgy nem sértődtem meg, csak tegnap szar napom volt... peace