4582
  • pointer4
  • fawcet
    Én meg most kezdtem el a küldetéseket magyarul, néztem kiegre is van magyarosítás. Vista alatt vagyok, ott pedig ki kellett csomagolnom és úgy tudtam felírni a megfelelő állományokat mert rendszergazdai jogok kellettek neki mindenáron a felíráshoz.

Nagyon érdekes, word szokott ilyen jól összecsomagolódni. :)

Érdekelne engem olyan testreszabottabb ai (aix) ami nem ilyen őrületesen fejleszt kis pályán. 3an voltunk és atomot dob röpke idő alatt egyet kivédett jött még rá 2 pár másodperccel. Tudtok ebben segíteni? Mert túl gyorsan fejleszt.
  • rtfmZoli
    6 GB kicsomagolva(700 mb a zip)
    Van Chris Taylor-os térkép is :)
  • Játékos
    Eddig nem volt rá szükség, van egyéb lehetőségem letöltésre ......

Nem szeretem a megosztós műsorszámokat.
  • sickb
    Miért nem raksz fel egy torrentklienst?
  • Játékos
    Ezt a mappack-ot nem lehet máshonnan, csak torrentről, nem tudná valaki egyéb linken elérhetővé tenni, nagyon megköszönném ....
  • Játékos
    Felfejlesztette a fegyverét, ezáltal megnövekedett az ereje és főleg a hatótávolsága. De valójában én voltam a balfasz, már az elején neki kellett volna menni, helyette fejlesztgettem a bázisomat. A nagyszámú haderőmet pedig szarrá lőtte egyedül a commander, némi T1 támogatással. Mintha egy T3 egység ellen hadakoznál a T1 egységeiddel.

A visszajátszást meg kell néznem, mindig csak egyet készítek, az éppen aktuális szívásomról, tehát lehet hogy már azóta törlődött. Ha megvan, feltölthetem, már persze csak akkor, ha van hova, mittom én hova lehet ... :)).

• fawcet
    Ezt hogy képzeljem ezt az commander ágyús dolgot? Nekiment a commanderednek? És mivel védett addig? Van esetleg róla replayod? És másikról is a rakétás támadásról?

Pointer4 köszi a mappackot szedem. :)
  • Játékos
    Piszokság, én meg adtam érte 16 rongyot :)))).

Egyébként ilyen tökéletes stratégiát négyezerért, elég bagó .....

Tényleg elgondolkodtató egy tartalék beszerzése.
  • Játékos
    Valami torrent nélküli elérésed nincs?

Bocs, nem használok torrentet ....
  • rtfmZoli
    1.990,- Az alap játék, és szintén ugyanennyi a kiegészítő, aki esetleg másodpéldányt akar venni :)
    u.i.: kösz a mapgyűjteményt, töltöm.
  • pointer4
    Supreme Commander Map gyűjtemény
    Nem tudom milyen, csak úgy találtam.
  • Játékos
    na ja, engem is meglepett, nem láttam még játékost, aki ennyire rágyúrt volna a rakétás támadásra. Ha nem jön be, akkor azonnal robbanthatja is a commanderét, annyit elvisz a termelés /T2 gyár+5 rakéta/, hogy végleges hátrányba kerül. Az összes mérnöke a T2 repülőgyárat nyomta ....

Mostanában pedig viszonylag jó a netes csatlakozás, talán korán mérgelődtem, az első napi szakadások után stabil, már csak a hülye stílusomon kellene változtatni, állandóan a commanderemmel akarok csatát nyerni, persze rögtön levadásszák... :)))

Agyam eldobom, hogy néha hogyan játszanak mások, volt egy játékos, aki nem csinált mást, csak egy rakat T1 erőművet, s a tizenakárhány mérnökével 5 perc alatt feljavította a commandere ágyúját, s szarrá vert. Miket ki nem találnak ..... Persze ez is, mint az előző, csak egyszer elsüthető poén ....

A játék szerintem nem tűnik el a süllyesztőben, ha a fejlesztők törődnek vele egy kicsit. Éppen most dobtak be egy rakat 1v1 pályát, bele is bukok némelyikbe. A hardcore mag akár 10 éven kersztül is fennmaradhat, igen jó játéknak kell lenni annak, amelyik letaszítaná a trónról. Nem fejlesztenek manapság jó stratégiát, talán a Majesty2, de még óvatosan, ott is az 1 rész volt király, vagy a Starcraft2, de a képek alapján az is kérdéses. Attól tartok, hogy a fejlesztők a gazdasági rész egyszerűsítésével akarják megoldani a népszerűsítést, pedig inkább a marketingben hibáztak, még most is szinte ismeretlen a játék mindenhol, nem bonyolultabb a Starcraft-nál. Egyszerűen elhanyagolták a reklámot. A Sims3 reklámja már két hete üvöltözik a tv-ben, pedig elég kis vacak folt lehetünk a játéktérképen, mint Magyarország ....
  • rtfmZoli
    Vadászokkal érdemes nekimenni. Ha kifogy az üzemanyaga, akkor felrobban, így nagy pályán nem nagyon használható, max experimental ellen védelemként(1-szer láttam, hogy valaki ML-t lőtt ki vele)
    Ellenem meg Isis-en volt 1-szer, hogy Mercy-vel nyírtak ki, a nerf patch előtt vagy 2-3-szor :)
    off:wireless router van nálam, és a GPGNET-ről is ledob időnként, úgyhogy inkább A.I.-k ellen nyomom(már amikor nem fagy le 40 perc játék után valamelyik mod miatt), vagy mostanában BG 2-őzök."a játék meg idővel szépen eltűnik a süllyesztőben, ahogy ez már 20 éve történik." by Petko >>BG 2 csak 9 éves játék
  • pointer4
    Ps3 7 magos, amiből 6 marad a játékokra, mert egyet elvisz az OS. A Gran Turismo 5 meg nem szimulátor, csak fejlett árkád játék, ráadásul még meg se jelent, abban fog kitűnni, hogy monumentális lesz az autók felvonultatása, és páratlan a kidolgozása. De sajna nem komoly, nem szimulátor.
    A szupcom ponnt amiatt is sikeres, hogy bonyolult, hogy rengeteg a kihívás és a megoldandó probléma, illetve remek a hangulata. Hogy a második rész milyenre sikerül, majd meglátjuk.
    De azt a napi két órát én nem úgy akarom eltölteni mint egy bugyuta zombi, hogy ugrálok a kék rókával a felhőkön és szedem le a piros boszorklányokat. Nekem színvonalas szórakozás kell, ezt pedig konzol még sosem adta meg. És amúgy igen van ps3am, és próbáltam is sok gammát rajta, ott porosodik a polcon lassan fél éve, várom mikor jön a gt5.
  • Peakman
    amíg PC-n csinálják konzolra a játékokat, addig a PC lesz az úr ...
  • donatus13
    Először is a konzol pont arra jó ,hogy jól ki lehet vele kapcsolódni nem kell komolyabban bele merülni, és hangulatosak van időd akkor pont 1-2 óra jó kikapcsolódást kapsz,másik meg hol a lebutítás ? Gran turismo 5 többet ér ps 3 on mint bármelyik pc s autó szimulátor arról nem is beszélve ,hogy jó ideig a ps 3 8 magos processzora erősebbnek számított az akkori gépeknél ma már a konzol rég nem az a kiddie szar mint régen volt és igen jó játékok vannak rá , wii-t kivéve, szépen átfogják venni a pc helyét főleg azért mert kevesebb rajtuk a warez. De nem akarok vitát csinálni ebből :) ha te repülőzni akarsz akkor egészségedre nekem mind 1 nekem a supcom már nem játék. Civilization 4 et próbáld ki ott van mit taktikázni bőven és gazdasági rendszer is van.
  • Peakman
    hát akkor bizony le kéne ülni arra a 2-3 napra és megkérni a jobbat hogy okítson már ki legalább gazdaságból, hogy ne legyen padló a játék végig
    a 6-7 fős aktív magyar közösségről meg inkább nem mondok semmit
    mindenki elvan mint a befőtt, kár hogy aki megvette nem játtsza, sajna ez van :/
  • Petko
    hogy még példával szemléltessem a játék "fogyasztók" nem megfelelő, logikátlan dekompozícióját, amelyet a játékfejlesztők/kiadók is sorra elrontanak
    Itt az ms flight simulator példája, az egyik legnagyobb bevételt jelentő termék volt az fs9 a microsoft games palettájában. És természetesen nem 15 éves wow meg konzol hatcosok vették tömegével, hanem sokkal idősebb középkorú játékosok, akik amikor alkalmuk adódott játszogatni próbáltak vele. Egy rahedli pénzt kiadtak azért hogy komoly játékkal a repülést kipróbálják. Ha konzolra átrakják, illetve lebutítják egy arcade játék szintjére, a kutya se fogja megvenni, még konzoljuk sincs ezeknek az embereknek, és eszük ágában sincs fel alá nyomkodni egy game padot, hanem a céljuk pont az hogy egy vérkomoly szimulátoron megtanulják, kipróbálgassák hogy kell vezetni egy gépet a valóságban.
  • Petko
    lehet hogy én rosszul használom a fogalmakat... nálam a casual szabadidős, alkalmi játékos, azaz aki nem rendszeresen minden nap sok-sok órát tud eltölteni egy játékkal... normál esetben a felnőtt korúak ilyenek, munka után, vagy hétvégén egy-egy órát játszanak...
    ez nem a játékot minősíti, hogy akkor az csak valami nagyon egyszerű, és nagyon primitív lehet
    pl. minek nevezzük azt az 40-50 között levő ürgét aki napközben egy irodában mérnöki munkát végez, otthon pedig van neki 3 gyerkőce akikkel szintén foglalkozni kell... nincs napi 6 órája játszani akármivel is, viszont ennek ellenére kell neki valami rugalmas kikapcsolódás, egy héten egy-két óra lazítás.. ha most az illetőt pont a legkomolyabb repülőgépszimulátorok kötik le, mert ez iránt érdeklődik akkor ő most minek számít? a játékra fordított idő szerint nekem ez a casual... a játék típus ennek ellenére a mainstream megfogalmazás szerint aligha casual... viszont ő nem is vérpisti progamer, azzal szemben a 15 éves kiskölyökkel szemben aki meg ahogy hazaér a suliból délután 2-től hajnali 3 ig nyomat valamit orrvérzésig és ez jelenti neki az életet (nem tudom most mit szoktak nyomatni, régen a quake volt, utánna a cs, biztos most is vannak ehhez hasonlók, talán a wow-szerűségek)
    szóval a fogalmakat rendbe kell rakni
    én az előbbi példához hasonlatos vagyok, kevés időm van játszani, de azt (épp ezért) tartalmasan szeretem kitölteni, valami érdekes, stimuláló, sokszínű játékkal, azaz semmiképp se egy gamepadon elforditom a kiskart jobbra/balra és egy színes négyzet ennek megfelelően jobbra/balra mozog, és minél többször tudom a négyzetet ide oda vinni, annál több pontom lesz. Helyette masszív háború szimulátorokat akarok, ahol atomkomolyan kell technológiai rendszereket kezelni, stratégiai bevetéseket megtervezni, gazdasági szimulátort, ahol minden részletre kiterjedően ki lehet próbálni dolgokat a valós életből stb.
  • donatus13
    Ezért tőr fel a konzol. A casual playereknek tök jó én is valószínűleg egy ps 3 ra megyek át ott van játék , és egyre jobbak .
  • Petko
    haha :D
    Azt azért nem, csak leszarom... Én már annyira ismerem a játékipart, hogy nem tudnak meglepni. Tudom minden következő mozdulatukat.
    Ezt is előre éreztem, hogy többet supcomhoz hasonló gondolkodást igénylő játékot nem adnak ki, csak meglovagolják a brand nevet, és kiadnak egy buta konzolos szintű valamit.
    Az indok meg várható volt, hogy az előző rész így meg úgy elbukott (persze a kb. 900ezer darabos eladott példányszámot beszorozva egy csökkentett 30$-al, 27m$ bevétel jön ki a bővítőlemezt nem is számolva, amennyi lóvéből, ha a terjesztést, hatalamas marketing tevékenységet is levonjuk akkor is bőven elég arra, hogy a gpgnet egész 120 fős stábja megszálljon a Burj Al Arab-ban fél évig bónuszkifizetésként, de ezt manapság bizonyos iparágakban egyértelműen buktának titulálják... onnan beszélnek nyereségről ha 1$ befektetett összegért menten 150$-et kapnak a mohó gecik)
    Amúgy egyértelmű hogy a supcom 1000x többre is vihette volna, ha ezek a zsugori, ostoba kretének normális közösségi támogatást nyújtanak, csinálnak egy működőképes lobby rendszert, esetleg szándékukban áll azzal a többszázezer vásárlóval utánna is foglalkozni ha már kiadták a játékot, nem leszarni őket és kibannolni a fórumból ha valamelyik odasuttog hogy ez nem igazán fogyasztóbarát politika.
    Helyette most kiadnak egy bőrlehuzást és tuti hogy igazi bukta lesz, a kutyát se fog érdekelni.

Amúgy meg azért tűntem el, mert tényleg volt elég sok melóm meg problémám. Másrészt meg tudom mikor kell leállni valamivel, érzem azt a pontot ahol már nem szórakoztat. Itt például a kemény 6 fős magyar supcom közösségből a 33% átment "progamerbe", akikkel nem igazán szórakoztató játszani, inkább gondterhes. Szóval ha ennyire népszerűtlen és minimális közösséggel rendelkező játékban az a néhány aktívan játszó is vérpisi lesz, akkor tényleg nincs sehol helye az átlagos felnőtt casual playereknek, egyszerűen kiszorulnak és a játék meg idővel szépen eltűnik a süllyesztőben, ahogy ez már 20 éve történik.
  • Játékos
    Köszi, nagy részét már letöltöttem, némelyik üres link, legalábbis nálam...

Mostanában nem szakadtam meg, talán mégis jó lesz, de azért nem árt, ha megvan az összes javítás.

Ma szarrá vert egy fickó az Aeon T2 /guide??/ rakétájával, csak erre gyúrt a srác, mása sem volt, ha nem találja el a Commanderemet, akkor vége. Nyert. Visszanéztem a replay-t.

Mi semmisíti meg azt a nyüves rakétát, T1-T2 vadász, vagy T1-T2 légvédelem, pajzs 2 megvéd? 5 rakéta kivégzett ....
  • rtfmZoli
    SupCom2 cikkek, videók listája
  • Borg
    itte
  • Játékos
    Gyerekek, segítség kellene.

Ma végre új szolgáltató 4Mbit vonalán játszottam, leváltottam a Tcom 8Mbit űbergyenge vonalát, az 10 percenként kidobott a kapcsolatból.

Most van egy másoknál megbízható kapcsolatom, nagy rössel nekiülök, s erre 10 perc után kidob egy costum game játékból, majd fél óra múlva egy 1v1-ből is.

Új a netkapcsolat, új kábelt húztak be, semmi köze a régi telefonos modemhez. DigiTv, saját hálózat. Új 2 magos gép, semmi régi elemet nem tartalmaz. Új Win, már vagy a hatodik. Egyedül az egér a régi, de már csak nem ....

Mi a halál baja van ennek a játéknak, hogy 15 percet nem tudok lejátszani szakadás nélkül?

Már csak egy lehet, ami eszembe jut, hogy install esetén az SC patch felrakásoknál talán a hatodiknál, vagy a hetediknél azt írja ki, hogy nem kóser a patch, nem jó az install, de a FA rendesen települ a frissítésekkel együtt. A frissítések után is néha nem tud belépni a szerverre, valami hibaüzenet van ....

Mi a francot kellene vennem ennek a nyüves játéknak még, hogy rendesen működjön, szakadás nélkül? A 400 1v1 játékomból vagy 80 szakadással végződött.

Nem tud valaki olyan oldalt, ahol a frissítéseket egyenként le lehetne tölteni, hátha manuális install lenbne a jó, nem a GPG-net féle automatikus.

Már tényleg nem tudom, mi kellene, tök pipa vagyok, hónapokig vártam erre a gép- és netszolgáltató cserére, s szart sem ért .....

• pointer4
    1 óra után, már ég és föld :D
  • Braveheart
    Hát 5 perc alatt nem vettem észre semmi változást még...
  • Nwis86
    Kösz így tényleg jobb, sőt fényévekkel jobb:) igaz így is belassul idővel de nem annyira, hogy szaggatottan menjenek a egységek.
  • pointer4
    Persze, miért ne kéne.
  • Borg
    Olyan hibája volt már valakinek, hogy a hangeffektek el-elhallgatnak? Hol visszajön, hol elmegy a hang... most raktam vissza ujra az FA-t pár hónap kihagyás után, és valahogy ez nem akar működni...
  • Braveheart
    Vistához is kell ez a többmagos patch?
  • pointer4
    Nagyon nagy pályán, sajnos sosem tudok fagyás nélkül befejezni játékot.
    Szerintetek ez a hibaelhárítás még működhet?
    Mert elég régi beszélgetés.
  • pointer4
    Ha többmagos gépre váltottál, akkor is sajna 1 magot használ csak. Erre van megoldás, így pl nekem nem lassul le még 2-3000 egység-el sem használhatatlanra.
  • Nwis86
    Mekkora szar már ez a játék, anno mikor megjelent szar gépem volt és sehogy se ment 10 fps-nél többet már 5 egységgel is:) szóval 10 percnél tovább nem is volt a gépemen... Azóta már 1.5 éve vettem új gépet és tegnap eszembe jutott ez a játék, gondoltam előkotrom valahonnan most már tuti menne jól, de nem találtam meg a dvd-t, szóval letöltöttem a Forged Alliancet, max beálltásokba + AA, AF, 1200 ba 50-70 fps de kb 1 óra játékmenet után van hogy pillanatokra 5 fps, 2 óra játék után meg hiába megy 20-30 fps-el, mégis akad mint a szar kb 1 fps nek megfelelően megy, akkor is ha mindent a legszarabbra álltok, de nagyon nem értem mert fraps 20-30 fps-t ír de közbe szaggatottan megy minden 5 másodperces kimaradások, játszhatatlan szar az egész... Azért ez milyen dolog már hogy 1 több éves játék olyan gépen akad ami akkor mikor a játék megjelent még nem is volt:S
  • rtfmZoli
    videó
  • Borg
    Nekem tetszik, hogy több fantázia van a mapok terén. Remélem rombolható környezet is lesz.
    SC-ből nekem hiányzott pl, hogy városi hadszintereken lehessen nyomulni, mint pl c&c-ben :)
  • pointer4
    Gondolom ez a single játék egy pályája, hogy védd meg a támadó hulllámok ellen a bázist... :)
  • rtfmZoli
    Remélem nem csak ilyen Demigod jellegű platform pályák lesznek benne, egyébként jó, csak azt nem tudom, az állandó energiafogyasztók(radar) fogyasztását hogy jeleníti meg.
    A bal felső ui részben a bal szélső szám(+28) a research point-ot jelenti, utána a mass és az energia, és utána az egységek száma/max egység szám.
  • Braveheart
    Nekem jobban tetszik grafikailag mint az 1, letisztultabb, és örülnék ha nem csak lowon menne...