4582
  • fawcet
    Erre találtam megoldást parancsikonnal:
    Windows7 (esetleg Vista):
    Parancsikon célban ez szerepel: (ugyanakkor parancsikon indítás helyéből kitöröltem mindent, és rendszergazdai jogot adtam neki)
    C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /C start /HIGH C:\LANGAMES\CoreMaximizer1.03\CoreMaximizer.exe

Lényeg az hogy nem szereti a szóközöket, úgyhogy átneveztem a Core Maximizer.exe-t CoreMaximizer.exe-re.
    Fontos, hogy a könyvtárak se tartalmazzanak szóközt, pl. \Supreme Commander - Forged Aliiance\-t átneveztem \ForgedAlliance\ -ra.

Ez a másik prioritis parancsikon, némi szóközkiirtás után:
    C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /C start /HIGH C:\LANGAMES\ForgedAlliance\ForgedAlliance\bin\ForgedAlliance.exe
    És itt is be kell állítani a rendszergazdai jogokkal való futtatást.

Crtl+Alt+Delete után a feladatkezelőben aktuális folyamatban meg lehet nézni, hogy normál pioritás helyett magas pioritás-on van-e a parancsikon elindítása után.
    Aki akarja próbálja ki és írja be fórumba tapasztalatokat hogy mennyivel lett jobb a supreme hosszabb időre.
  • Colby
    És megkérdezhetem hogy milyen néven?
  • Peakman
    dehogynem szoktam, csak ritkán láttok :P
  • Colby
    Ehh. lol
    Te nem nagyon szoktál játszani Gpg-n ugye?
  • Borg
    Task managernek hívják, és benne van a windowsodban.
  • fawcet
    keresem azt az alkalmazást amit egy core maximizer mellett találtam: beállítja a processek fontossági sorrendjét win alatt, pl. supreme commander nagyobb pioritást kap. Tudjátok melyik lehet ez?
  • Peakman
    Arra gondoltam kéne egy 1v1 vagy 2v2 magyar kupát nyomatni. Persze mielőtt kijön az új patch. Kinek lenne hozzá kedve, mersze akármilye? :)
    Ha összejön elég ember, akkor megszervezem és levezénylem.
  • Játékos
    Sokat láttam, többnyire be is írogattam ide, s a jövőben is így fogom tenni, hogy a játékosok tanuljanak belőle.

Így nehéz elmesélni és főleg az egyszemélyes játékra vonatkozik, amit a neten tapasztalok. Az a legjobb terep a tanulásra.

De nálam itt sokkal tapasztaltabb harcosok is vannak .....
  • fawcet
    Blackops Global Icon Support Mod-ról kérnék infót, nem világos hogy mit hová kell berakni és pontosan mire jó?
  • fawcet
    Mesélj még miket láttál ami érdekes taktikának bizonyult számodra?
  • Colby
    Gpg hiba, ne törődj vele.
  • Játékos
    Bocs, de mit jelent ez a "GPGNet stasis mode engaged while your game is running" szöveg?
  • Játékos
    Akarom mondani, milyen pofák vannak :).
  • Játékos
    Vazze gyerekek, majd bexartam az előbbi fickótól .... Sera volt, s telepakolta a me helyeimet t1 felderítőkkel, akiket kizárólag a commanderem látott, a t1 mérnökeim nem, s az összes ott toporgott, szabad helyre várva.

Két éve erőlködök ezzel a játékkal, s még tud újat mutatni. Vajon mi van még :)))?

Milyen fofák vannak tényleg .... :)))
  • 59th LeFty
    Ja, jó :) Amúgy a modos bajom megoldódott..
  • pointer4
    Overclock miatt volt.... :D
  • 59th LeFty
    Más:
    Miért lehet, hogy egy modot sem ismer fel az FA? WinXP, .3599 verzió (másnál ugyanezzel megy a mod) és természetesen a helyén van a mod, a replays mellett egy "mods" mappában. Játékban nem is látom csak az alapmodokat - se extra/mods managerben se lobbyn.

Egyébként a 4th_dimensional modról van szó. (de mint írtam más se megy)
  • 59th LeFty
    Hali!

Olvasgatok itt fagyásokról, de nekem egy 7750 AMD van optimizerrel, és sose fagyott, nagy mapon sem. Haverral játszunk, neki egymagos 64-ese van és neki se.
  • Hedgehunter #4164
    Nem ismerem a AMD procikat de a 4850E egy dual core 2.5Ghz-en, nekem hasonlo (E4500) volt az Inteltol es soha nem akadt a jatek sehol..!!! Egy 8600 GTS-em van...
  • fawcet
    Én mondjuk optimalizálnám velük a progit is, bár sehol ennyi dolgot nem tud más stratégiai felmutatni.
  • pointer4
    Azthiszem, hogy erről a programozok, akik a hálózati motort írják, biztos szívesen elbeszélgetnének veled :D
  • fawcet
    Azon gondolkodtam nincs olyan megoldás hogy a szerver gép procija számoljon többet és a többieké kevesebbet?

Pontosabban rákérdeztem 4850E procija van és alaplapja asus M3A78CM, szerintem ezen is lehet húzni. Videókártyát meg valamilyen jobb ATI-t szeretne venni.
    Másik megoldás plusszban a win7 felrakása mind3 gépre, hátha hatékonyabb erőforrás kihasználás és adott programra több memória kiosztása jobban futtatja a Forged Alliencét.
  • Borg
    Core2duo 3ghz+, vagy még inkább core2quad.
  • Colby
    Én nem szeretnélek elkeseríteni, de ha hárman játszotok, egy 20x20 as mapon és élvezhető játékot szeretnétek, akkor mindhármótoknak min. Core2 Dual-nak kellene lenni.
    Sajnos sokat tapasztaljuk, hogy a lassú procisok belassítják a játékot. Igaza van Borg-nak a grafikus kártya nem igazán játszik szerepet.

Én ugyan Core2 dual -al is probáltam, medium grafikával. Nem volt éppen tökéletes, de egy bizonyos szintig élvezhető volt.
  • fawcet
    Milyen proci min az ilyen játékhoz?
  • Borg
    A proci harmatgyenge hozzá, a grafikának ehhez semmi köze.
  • fawcet
    3 géppel nyomjuk:
    gépem: kétmagos E2500 9800GT-vel Vista megy ezért én gépem a szerver
    másik kettő amd-s duplamagos procik egyik vga 9600GT másik gépé gyengébb 8-as sorozatú geforce. Most kérdeztem rá tényleg gyenge 8600GT 256MB rammal (4650-es amd), elsők között vásárolta és még nem jött meg akkor a nagyobb memóriájú változat.
    Van e mód extra grafikai butításra? Mit javasolsz? 20x20km-es mapon 1 sorian aixot bír maximum 3unk mellett.
  • pointer4
    Hát hány gép van ? Te meg a haverod, nem ? Meg 2 AI.
    És is haverral szoktam játszani, 2 kemény AIval, 750es limit, és belassulgat, de nem vészes. Szigoróan maxx 20*20 as pálya. Nagyobbat nem bír az engine fagyás nélkül. Nekem meg neki 2,8 as 4 magos gép van 8xxx Nvidiákkal. Core Maximizer nélkül nem menne jól. És közepesre van viszatéve a grafika, úgy jobban bírja furi fagyások nélkül.
  • fawcet
    500as a limit a játékunk eleve.
    Hogy derítsem ki, hogy melyik gép a leggyengébb? És van valami módszer hogy melyik hardver a nem eléggé jó?
  • pointer4
    750es unit limit, esetleg 500as, és a leglassabb gép sebessége lesz a játék sebessége.
  • fawcet
    Nagyon jó lett a modok lan partin, főleg az utolsó 5x5km-es mapon. Ha jól emlékszem egy sorian aix volt 3-os termeléssel és 1.4-es építési sebességgel.

Kérdésem az lenne hogy 20x20km-es mapon 2 sorian aix computer ellen voltunk, úgy lelassult a játék hogy kb. 5-6 ms felelt meg 1 mspercnek.
    Milyen tuningok ismertek supreme commanderben?
    Mind a 3 gépen 4gb ram van és core maximizert használunk.
  • pointer4
    TotalVeterancy azt jelenti, hogy fejlődnek az egységek, épületek stb. A pajzsnál ezt a szorzót leet állítani, 8x pajzs képes olyan erősre duzzadni, hogy három fatboy sem szedi le, illetve a fatboyon levő is hasonló képp működhet :D Minnél többet kap be, annál erősebb lesz, és a Hp-ja is nő. Hogy mire jó ha az összes be van kapcsolva... gondolom a 8x-os fog élni csak.
    No Com Rush , ACu ACu mellett legyengül, ez ilyen rushos betámadások, vagy a Commanders_Revenges modban levő tápos ACuk ellen való.
    Az uccsó meg egy érdekes játékmód, az ACUból jön a Mass meg talán az energia is, és úgy kell üyesen építkezni.
  • fawcet
    No Com Rush
    Commanders lose all their damage and buildrate when near an other commander
    ez mire jó és mit csinál a commanderrel?

Retirement
    ACU generates a fixed income. Use it wisely.
  • fawcet
    Totalveterancy ShieldXP (sima, X2, X4, X8) mi a különbség közöttük?
    És mi történik ha az összes shieldxp mod be van kapcsolva? Összes megy vagy csak az egyik?
  • pointer4
    Ezzel! AI-is okosabb lesz, és állítható, jó szórakozást! :D
    Pálya függő hogy mennyire lesz jó az AI, nyersanyag cheat szorzó 1,4-1,9x között, építési cheat szorzó 1,1-1,4x között, az egy izgi elhúzódó harchoz is vezethet, érdemes a TurtleSorianAi-val foglalkozni.
  • fawcet
    Szeretném megkérdezni, hogy veterancy és egyéb modokkal hogy lehet beállítani a MI termelési szorzóit, építési sebességét?
  • Colby
    Ismét felhívnám minden magyar SupCom FA-val játszó figyelmét, hogy esténként kb. 20:00tól (változó) online játszunk a GPG-neten. Akinek van kedve csatlakozzon hozzánk, és keresse a 404 klán tagjait.
    Segítségképpen (akiknek ha magyarul írtok, nem néznek hülyén ki a fejükből): (A teljesség igénye nélkül)
    csoller, Lordvader (ő nem klántag, de magyar) , Blackstar, Hedgehunter, Prometheus_One, hiena, Fricpower, Kami, Goldfish és természetesen jómagam.
  • fawcet
    Mondjatok már légyszíves jó támadó taktikot mindegyik néppel.
    Földi támadás leginkább repülőkkel ment heavy gunship és stratégiai bombázókkal a kísérleti tengeralattjáróból. Fatboyok leginkább védekezésben és terjeszkedésben jobb.

És van egy védelmi kérdésem, aeon gyorstüzelő ágyúval lövi a bázisom kikapja a pajzsot majd az alatta lévőt, mivel lehet ellene védekezni? Ez a gyorstüzelős sok kis fénycsóvákkal bombázik.
  • Hedgehunter #4144
    Release Date:
    2010-12-31 ????? Ez a nem puha...
  • Borg
    SC2 gameplay movies