4582
-
Thanatos #379 tény, mongyuk én ma egész nap ráérek, vagy legalábbis amig ki nem jön nwn2 :D -
Borg #378 Vagy van savegame multiban? -
Borg #377 Naja, ennek a foganatos pontja úgyis az idő.
Mert ez alsó hangon is több órás "meccs" lenne, amit meg nehéz összegyeztetni.
De legalább nem lassulna be talán :) -
Thanatos #376 részemről oks, rush partitól énis undorodom :)
bár azért egy idő után mehetne bázisra is támadás mert amugy soha nem lenne vége :DDD -
Borg #375 Igy van. Pl 20000 mass-ba kerül egy egység, akkor a max massod 20000 legyen, legyen is feltöltve ennyire, ÉS semmi mást ne termelj éppen akkor ugye, ami massba kerül. Plusz a lehető legtöbb gyár, ami csak arra az egységre koncentrál. Igy lehet a legnagyobb építési sebesség. -
Borg #374 Egy olyanban benne lennék, hogy egymás bázisához nem nyúlunk :)
Tehát egy practice jellegű, ahol van egy központi csatatér, aztán mindenki azt küld be amit akar. És közben a bázisán kisilabizálhatja a fejlesztéseket, meg minden egységet kipróbálhat mások ellen. -
#373 Mass storagekbol epitettem kiba sokat, a max mass-on 8-9000 korul volt, ahogy energiam is 20-21 ezer(energy storage). De ha jol ertelmezem akkor a cucc epitesenel, ahol irja mennyi massba fog kerulni az egesz cucc, ahoz erdemes belonom a max mass-omat? -
Thanatos #372 hmm, nem akar az itt megjelent nagyérdemü összehozni valami össznépi hepajt? csinálhatnánk egy többrésztvevős multit mert ahogy látom még mindig jópáran nyomják a cuccot :) -
Borg #371 Nem elég, hogy 100-200%-on legyél, hanem fent a csíkoknak is fullon kell lennie, amikor építeni kezded a cuccot.
Ugyanis a csík jelzi, hogy mennyid van raktáron. Hiába töltődik utána 2unit/seccel vissza.
Egy ideig pl csak 400 mass unitod lehet raktáron asszem, és ugye van ami eleve többe kerül ennél. Szal várnod kell, amíg töltődik fel újra mass. Aztán később lehet plusz mass stroaget építeni, amivel megnövelhető a raktáron lévő mass. Vagy ha kifogytál a mass kitermelő helyekből, akkor power->mass convertert is lehet építeni.
Pl van 1000 massod raktáron, és rázavarsz az építkezésre 4 engineert (vagy 4 gyártat egy unitra), akkor
a.) 1000-be kerül vagy kevesebbe, akkor 4x gyorsabban kész lesz
b.) ha 1000-nél többe kerül, akkor a fennmaradó rész sebességét már korlátozza a mass begyűjtés sebessége, ami meg nem túl gyors ugye.. -
#370 Ja látom már mi a gond. Erre egy jó válasz van:
Optimális Experimental építkezés. :-)
Az AI probléma valószínűleg a béta miatt jön elő. Lehet, hogy csak egy very-hard AI van bent ami kap egy pár könnyítést, mivel én nem tapasztaltam különbséget Easy és Medium AI között (összeengedtem őket és az Easy még így is több ezer ponttal a Medium előtt járt állandóan mielőtt kiengedtam az atomot). -
#369 Sztem a gyaraknak ennek nem tul sok koze van hozza, mert egy masik gyar gyakorlatilag ez a Mobile factory, ami magaban egy experimental unit is, 3as techrobottal kell epiteni.
De lehet kiprobalom majd azt is, hogy tobb gyarat keszitek, lehet volt a gepnek is tobb, de a keszitendo robot kozeleben pl nem lattam egyet sem. -
#368 Akkor a gyárak száma lesz a ludas. -
#367 Tobb volt a bejovo cuccom ,mint a kimeno ha erre gondolsz. Mindennel plussz 100-200%-on alltam. -
#366 Ha nincs Mass/Eneriga fedezete a sok gyártásnak akkor ne várj túl rózsás sebességet. Plusz a gép nem egy gyárral termel, hanem legtöbbször három-négy land gyárral ontja az egységeket. -
#365 Szerintem csak arra gondolt, hogy az egyik gyárt ezt, a másik meg azt, a haramdik meg amazt. Produktívabb mintha csak egy gyártana kettes rásegítéssel. -
#364 En azt vettem eszre, hogy a gep egy emberrel gyart, en meg rakuldtem az osszes epitomet, ennek ellenere 10x-er lassabb voltam mint a gep, szal vmi a generatorokkal lehet, amik kek sugarral belementek az epitendo cuccba. Ez erdekelne engem, mert hiaba a sok epito.... -
#363 Ez a besegítés automatikus, nem kell egymásmellé rakni őket vagy valami? -
Nagydög #362 Sot, az epito egysegek is segithetnek a gyaraknak. Ha van folos epito egyseg, azt erdemes a gyarak kornyeken jaroroztetni, mert akkor besegit. Meg annyit, hogy a megkezdett epitkezeseket barki befejezheti, tech leveltol fuggetlenul. -
Borg #361 Épületet pl úgy gyárthatsz gyorsan, ha van több engineered.
Meg persze mindenhez kell a megfelelő mass és power háttér.
Ha pl raktáron van a mass meg a power is ami kell, akkor csak a gyárak/engineerek számától függ, hogy mi milyen gyorsan készül.
Ha van több land unit gyárad, akkor egyik besegít a másiknak. -
#360 Vki please magyarazza el, hogy lehet gyorsitani az epitkezeseket. Az AI-tol lattam ,hogy a unique egysegeit vmi iszonyat speedel gyartja, korbe volt veve asszem generatorokkal, es azok nyomattak bele a kraftot. Mig en legyartottam egy orias mobile factoryt, a gep mar a 3dik lepegetojet hozta elolre a masik 2 fuggetlenseg napjas ufo hajoja melle :P -
#359 -
Thanatos #358 olvass vissza... -
kuks #357 Sziasztok!
Van valaki, akinek nem lassul be 1 gép ellen? -
Thanatos #356 énis igy értettem hogy erőforrásilag van elurva az ai..., a dolgát jól végzi csak milyen áron... :P -
Nagydög #355 Ez szerintem nem a gep zabalasa, csak egyszeru memory leak. Valoszinuleg javitani fogjak. -
Borg #354 Az AI végülis jó benne, sőt. Csak túlzottan zabálja a gépet, ha van bent AI player.
Most próbáltam megint egyet turtle ai ellen, de hiába álltam nyerésre, félbehagytam, mert már annyira szaggatott hogy untam... -
Thanatos #353 szvsz nincs...., ezért nins alapból ai benne mert valami nagyon el van kefélve ai téren :) -
Thanatos #352 annyira nem eszi a gépet..., csak az ai nem tökéletes még , nem véletlen nincs benne alapból :) -
#351 Sziasztok!
Van valaki, akinek nem lassul be 1 gép ellen? -
kuks #350 Cső!
Mekkora a gépigénye a bétának??
-
Braveheart #349 Azta ilyen hisztit se hallottam már egy ideje ... amúgy meg mit vársz egy bétától??? -
Petko #348 hát én is nézegettem, persze még nagyobb időt nem töltöttem el vele, de nem vagyok elragadtatva... eléggé eszi a gépet, ahhoz képest nem nagy cucc
Én aztmondom hogy akár beta akár nem, simán ráver erre a kereskedelmi termékre az opensource TA Spring -
mnorbi #347 válasz : beta 1 es állapot...
alt lenyomásával az egész kezelöfelületet be tudod állitani plusz áthelyezni mindent rajta ...
a 2 es szint gondolom azert hogy ne keljen egy 100 k ba kerölő bertával löni a szomszéd szigetre... -
postmortem #346 No, sikerült végre egy átfogóbbatt jáccanom tennap és nagyon el vagyok keseredve. Elég sokminden van ami kolosszális baromság.
Első ilyen a képernyő felosztása a látható tér és a menü között. Ez a szélesvásznú mód idegesítő, főként mivel gyakorlatilag amíg egyik irányba nem kell scrollozni addig másikba kétszer annyit tekerek.
Hihetetlenül idegesítő, hogy a legyártott egységek nem veszik fel a gyár csapatszámát, és mindig ki kell jelölgetni őket. Ehhez persze ki kell zoomolni, meg be kell zoomolni. Lassan elkopik az egér görgője...
Az egész méretezése szar. Eccerűen nem látom át mikor milyen egységeim vannak a pálya mely pontján. Nagyon rá kell közelíteni a térképre ahhoz, hogy felismerhető méretűek legyenek az egységek és akkor megint bejön a scrollozásos hülyeség :@
A minimapon nem lehet klikkre odaugrani ... Ez atom gáz...
És akkor jöjjenek a gameplay elemek...
Ez az egység upgrade valami hihetetlen káoszt hoz a játékba. Gyakorlatilag sose tudtam melyik bánya hányas szintű.
A gyárak különböző szintjei is lehetnének markánsabban különböző alakúak.
Hiányzik a kis csík ami megmondja, hogy az egység mennyi energiát és fémet fogyaszt.
Nem lehet kikapcsolni a cuccokat ... Ami hihetelen, mert mondjuk a 3-as szintű radart szinte ingyér fel lehet húzni, viszont 1000 energiát zabál per másodperc...
Az építők olyan kicsik, hogy nagyítóval kell őket keresni.
Az egyes szintű egységek teljesen értéktelenek.
Az egész nincs egyensúlyban. Gyakorlatilag 2 db 1- es bánya termelése fedezi egy 2-es bánya megépítését, ami viszont sokkal jobban termel. Át lehet és érdemes is szaladni az alacsonyabb technikai szinteken mert teljesen értéktelenek.
Nem tetszik az egész második szint. Olyan, mint egy kis 3. szint. Kis berta, kis akármi -.- Minek?
És egyébként is, miért nem lehet a keyboardot úgy konfigurálni, ahogy én szeretném???
-
#345 Egész pontosan:
Siló: növeli a Mass termelést (extractor/fabricator).
Erőmű: csökkenti az energiafogyasztást.
Energiatárolók: növelik az energiatermelést.
Elmélet a fenti tapasztalatokból (nincs tesztelve). Extractor/Fabricator: csökkenti a Mass fogyasztást. -
#344 Itt vannak Supreme Commander béta visszajátszások
(C:\Documents and Settings\felhasználói neved\Local Settings\Application Data\Gas Powered\SupremeCommander\replays-be kell rakni)
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showforum=1396
a fórumban pedig valahol az van, hogy a mass exactorok mellé érdemes metal storage-ket építeni, mert megnöveli a kitermelést
-
#343 Ez mekkora. :D Ráraktam egy lézert a Cybran commanderre, kipróbáltam egy üres területen, hogy lássam milyen, de nem kapcsolt ki és folyamatosan égette maga előtt a talajt. Akárhová ment, mindenfelé hosszú égésnyomokat hagyott maga után. :DDD
-
sickb #342
Game Controls
R - Repair
E - Reclaim
P - Patrol
A - Attack
C - Capture
S - Stop
D - Dive
F - Ferry
I - Guard / Assist
U - Unload
Z - Unit Pause
Ctrl-K - Suicide Selected Units
N - Nuke
LeftBracket - Cycle Fire State
M - Move
T - Track Unit
Selection
Ctrl-Shift-A - Select all Air units
Ctrl-Alt-S - Select all Naval Units
Ctrl-L - Select all Land Units
Ctrl-B - Select all Engineers
Alt-Period - Select nearest idle Engineer
Shift-Period - Cycle through idle Engineers
Alt-Comma - Select Commander
Ctrl-X - Select All Units and buildings
Ctrl-C - Select all units and buildings on screen
Ctrl-Period - Select all engineers on screen
Ctrl-H - Select all factories on screen
H - Select nearest factory
Ctrl-D - Select nearest Land factory
Ctrl-A - Select nearest Air factory
Ctrl-S - Select nearest Naval factory
Camera
Arrow keys - Move camera
Q - Zoom In
W - Zoom Out
Shift-Q - Zoom In Fast
Shift-W - Zoom Out Fast
T - Track unit
Ctrl-E - Toggle Defense Overlay
Ctrl-R - Toggle Economy Overlay
Ctrl-T - Toggle Intel Overlay
V - Restore default camera view
Ctrl-M - Go to Commander
Comma - Go to Commander
Period - Go to Idle Engineer
UI
Esc - Open the Escape menu
Ctrl+Alt+F1 - Toggles the UI on / off
Alt-L - Toggles life bars on / off
Ctrl-W - Toggle Military Overlay
Ctrl-E - Toggle Defense Overlay
Ctrl-R - Toggle Economy Overlay
Ctrl-T - Toggle Intel Overlay
Ctrl-N - Rename Unit
Home - Split screen on
End - Split screen off
Shift+Pageup - Scroll Up through chat history (by page)
Shift + Pagedown - Scroll Down through chat history (by page)
Shift-Pageup - Scroll Up through chat history (by line)
Shift-Pagedown - Scroll down through chat history (by line)
Alt-UpArrow - Rotate layout
Alt-DownArrow - Rotate layout
F2 - Toggle Scores
Tab - Toggle Objectives
F3 - Toggle Transmission Log
F4 - Toggle Diplomacy window
F11 - Toggle Connectivity Window
Game
Pause - Pause game
Ctrl-F - Screen Shot
Ctrl-Alt-F - Dump Frames
NumMinus - Decrease game speed
NumPlus - Increase game speed
NumStar - Reset game speed
Num0 - Set input focus to primary monitor
Num1 - Set input focus to secondary monitor
-
KisKolok #341 Hja...
Bár nekem az előző TA-ban voltak olyan billkombók, amik itt hiányoznak, de ez sztem csak ideiglenes (pl. ctrl-c kijelöli commandert, ctrl-w az összes(!) fegyverrel rendelkező dolgot, ctrl-b az építőket, stbstb)
Meg hiányzik még 1-2 apróság, például ez a patrolrendszer (van itt valami, de nem műxik teljesen jól), vagy az attack-move (próbáltam A-betável támadni valamerre, erre odamentek és lőtték azt a pontot:)) -
Nagydög #340 A shiftes tevekenysegsor nekem mar az elso TA ota hianyzik az osszes rtsbol.