4582
-
postmortem #179 Biztos vagyok benne, hogy nem úri kedvtelésből tolják át. A minőségi munka akkor lesz kész amikor. Egy ilyen komplex program esetén aztán kimondottan nem lehet látni a végét. Nem is beszélve olyan dolgokról mint a dx 10. Mi a ráknak adnák ki ha nincs amin fusson? Grat az észlény hozzászólásoknak ^^ -
Thanatos #178 eheh
hihetetlen hogy gyk mindent átnyomnak jövőre, akkor emg majd kéthét alatt szakad annyi a nyakunkba hogy a felét meg se tudjuk nézni igy esetleg igen jó gmaek buknak majd meg, grat az észlényeknek :/ -
lammaer #177 csúszik, csúszik az SC... jövőre lesz csak, süllyedhet a topik :( -
postmortem #176 Tedd... -
#175 Ezt úgy kétlem kissé... -
Thanatos #174 hmmm -
postmortem #173 Remélem soha senki nem fog időt pocsékolni a TAK2 megírására. Egyszerűen az egy holt ág. Abba bukott bele a cavedog szerintem... A középkori stratégia a Blizzardé és az ablakosoké...
Jó WWII-s start sincs ugyan, viszont van vagy 5.000.000 klón szemét. Strat gaméknak betett a westwood stúdió termékcsaládja és a blizzard starcraftja. Remélem a Supreme Commanderben nem lesznek ilyen idiótaságok, mint hogy az X egységnek bónusza van erre meg amarra, viszont minden más ellen trágya. Mert az az igazi anti játék lenne, legyártok valami bazi sereget súlyos pénzekért, és pikk pakk szétverik vmi hugyé-fosé összetákolt bandával, ami viszont semmi másra se jó. Jó lenne már vmi demó, hogy mégis tudja az ember, hogy milyen lesz. Mer a képekből meg a videókból csak találgatni lehet. -
sickb #172 Úgytudom jövő év elején.
Valaki csinálhatna egy fasza bannert a topiknak.
-
#171 2 kérdés:
Mikor jelenik meg a TA 2?
Lesz TAK 2? -
postmortem #170 Nagyon helyes, told csak végig, bár a single campaign össze sem vethető egy jó kis 3v3 multi party élményével.
Ami a grafikát illeti, azért megkopott az a motor ami a TA-t szolgálja. Igaz azt sosem értettem, hogy miért nem adtak sose 3D-s directx API-t neki.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy a TA kezelő felülete messze megelőzte a korát, még ma is vannak olyan "nagynevű" RTS-ek ahol a hold position parancs eltűnik ha mozgatod az egységet... Eléggé idegesítő. Az meg a hab volt a tortán, hogy nem kellett klikkelgetni a tetves gyárra mindig amikor összejött egy tanknyi nyersanyag, hanem gyártotta folyamatosan. A waypoint és tracking elég sok gémben alap ma már, de a tüzelési módok állítása, és hasonszőrű nyalánkságok nem. Pedig azokkal is mennyi trükköt lehetett csinálni ;)
Aki nem ismeri a TA-t és úgy gondolja, annak ajánlom azt a heavily outdated site-ot: ta.supergamez.hu
/* Ilyesmi lesz a Supreme Commander is sztem ;) */ -
#169 Azt nem tudja valaki, hogy itt is Metal azaz fém lesz a fő energiaforrás? Total-ba az tetszett legjobban, hogy a Commander velősebb csata után gyűjtögette a fémet és a roncsokból tetemes mennyiségű fémet lehetett "összegyűjteni".
Zsolo007: Szerintem igenis párhuzamot kell vonni a Total Annihilationnel mivel teljesen azt a benyomást kelti és ez nem baj. Épp a minap raktam fel a Total Annihilationt + a Core kiegészítőt és olyan szinten meglepődtem, hogy mai szemmel sem csúnya, hogy nem győztem álmélkodni. 1024 es felbontás, csoportos kijelölés, waypointok megadása a Commandernek, többszörös gyártás, vajon melyik másik 1997es(asszem akkor jelent meg) játék tudta ezt? (nem beszélve a felbontásról).
Asszem újra végigjátszom az egész játékot a kiegészítőkkel együtt(ahogy majd az időm engedi). -
#168 arról nem beszélve hogy valószinűleg már használatban is van egy ilyen lod rendszer különben behalna.. -
postmortem #167 Vista?! Egy hónapja hallottam isemrőstől, akinek Vistás programozási munkát ajánlottak, hogy az eddigi fejlesztőcsapatot nagyjából kitették, mert nem haladt a munka... Sztem Vista jövő tavasszal / nyáron lesz... Ami meg a DX10-et illeti, kicsit off-topic, de ezek a gyakori standard váltások nem tesznek jót az optimalizációra. Mire megszoknák a programozók az egyik szabványt és el tudnának mélyülni benne jön az új, no meg az új vas. Ebből a szempontból ablakosék bénázása sztem jól is jön ;)
A kocka egységeknek nem kell dx10 ;) -
Thanatos #166 perpill egy game se lessz only dx10..., az még egy két év van tuti... :) -
Newfronter #165 Hm azért csak nem, reménykedek hogy nem lesz only DirectX 10, mert nem akarok kártyát venni egyenlőre. -
#164 Valaki nyugtasson meg, hogy ez még nem Vistás Directx10 es lesz. -
sickb #163 az eddigiek nem voltak azok?
-
Newfronter #162 hiv trailer -
#161 LOL. Pont én kérdeztem a 3gombos dolgot, és én nem emlékszem rá :DDD.
Hát nemtudom, majd kiderül milyen lesz, mindenesetre nekem nem jelent gondot gyors 3as klikkelés. -
#160 Még csak kezdő modellező vagyok ;) alig fél éve kezdtem.
zoomolgass csak...
Nem értelek
nem biztos hogy értetted a mondatba rejtett iróniát
Egyáltalán nem vettem iróniának, egy írott szövegből smilyek nélkül nehezen lehet rájönni, hogy irónia e vagy sem, de így már értem ;).
Mivel a szellemi ős közös, sőt a név csupán szerzői jogi bonyodalmak miatt lett Supreme Commander, joggal lehet azt mondani, hogy ez a gém a TA2, csak nem őgy hívják...
Ok :) -
postmortem #159 faxom ebbe a hülye quote-ba, sal pardon a tagolás miatt
-
postmortem #158 [quote="Zsolo007"]
Hát nemtudom. Én azt látom hogy nagyon a TAból indulsz ki. Ez pedig nem TA sőt nem is TA2 csak valami olyasmi.[/quote]
Mivel a szellemi ős közös, sőt a név csupán szerzői jogi bonyodalmak miatt lett Supreme Commander, joggal lehet azt mondani, hogy ez a gém a TA2, csak nem őgy hívják...
[quote="Zsolo007"]
hahá minimapon nem tudsz navigálni ^^ hahá "SOKKAL" nagyobb? miről beszélsz?
Tudok minimapon navigálni, de egyszerűbb kizoomolni, mint elballagni a képernyő egyik sarkába és ott kattingatni.
Arról beszélek, hogy a videókban látott sziget mindössze 1/16-a a legnagyobb mapoknak a készítők állítása szerint. Erről.[/quote]
zoomolgass csak...
[quote="Zsolo007"]Több klikk = bizonytalanság... Most őszintén hányszor klikkeltél gyors 3-ast az egereddel?
Miről beszélsz? Milyen 3 klikk? Világosíts fel kérlek, hol és mire kell 3 kattintás?[/quote]
90 - es üzenet, éppen a te kérdésedre válasz ;)
[quote="Zsolo007"]Látszik, hogy TA-n nevelkedett vagy
LOL. Életemben nem TAztam.[/quote]
nem biztos hogy értetted a mondatba rejtett iróniát
[quote="Zsolo007"]Fal... A falnak 2 szerepe volt a TA ban....
Megint TAból indulsz ki. Ez nem TA.[/quote]
Asszem erre már válasoltam is ;)
[quote="Zsolo007"]Modellnek simán lehet felbontást adni, eccerűen a poligon rácson megjelölsz pontokat fontosságuk alapján, és a megejelenítés az adott távolságon látszó pontokat fogja kirájzolni...
Ezt nem tudtam. Thx az infót :)[/quote]
Nick: Zsolo007
...
...
Foglalkozás, hobby: 3D modellezés, játék :)
...
-
#157 Hát nemtudom. Én azt látom hogy nagyon a TAból indulsz ki. Ez pedig nem TA sőt nem is TA2 csak valami olyasmi.
hahá minimapon nem tudsz navigálni ^^ hahá "SOKKAL" nagyobb? miről beszélsz?
Tudok minimapon navigálni, de egyszerűbb kizoomolni, mint elballagni a képernyő egyik sarkába és ott kattingatni.
Arról beszélek, hogy a videókban látott sziget mindössze 1/16-a a legnagyobb mapoknak a készítők állítása szerint. Erről.
Több klikk = bizonytalanság... Most őszintén hányszor klikkeltél gyors 3-ast az egereddel?
Miről beszélsz? Milyen 3 klikk? Világosíts fel kérlek, hol és mire kell 3 kattintás?
Látszik, hogy TA-n nevelkedett vagy
LOL. Életemben nem TAztam.
Fal... A falnak 2 szerepe volt a TA ban....
Megint TAból indulsz ki. Ez nem TA.
Modellnek simán lehet felbontást adni, eccerűen a poligon rácson megjelölsz pontokat fontosságuk alapján, és a megejelenítés az adott távolságon látszó pontokat fogja kirájzolni...
Ezt nem tudtam. Thx az infót :) -
postmortem #156 hahá minimapon nem tudsz navigálni ^^ hahá "SOKKAL" nagyobb? miről beszélsz? A TA-ba egy közepes mapon 500 egységes sereg volt az ami 2 fős oszlopba átérte a mapot... gloális stratégia - lofsz Attól hogy zoomolhatsz az még nem jelent semmit.
Több klikk = bizonytalanság... Most őszintén hányszor klikkeltél gyors 3-ast az egereddel? A dupla klikkhez is csak azok vannak hozzászokva akiknek nem web stílusú a winjük, vagy sokat Commandos-oztak :) Lenne akkor inkább egy 3 állapotú kapcsoló, mint annak idején a TA-ban volt pl a fire hogy hold, return, fire at will, sokkal eccerűbben kezelhető, mint holmi hú most akkor 3 klill erre a csapatra és 2 arra... Mellesleg hogy klikkelsz 3-t egy vadászrepülőre?
Modellnek simán lehet felbontást adni, eccerűen a poligon rácson megjelölsz pontokat fontosságuk alapján, és a megejelenítés az adott távolságon látszó pontokat fogja kirájzolni...
Örülök, hogy szögletesek ;) Mert hűen tükrözi, hogy az emberek hülyék ahhoz hogy végiggondolják, hogyan lehetne ezen javítani ^^ Amit a doom3 ban próbáltak megcsinálni az simán jó lenne... Megint a felbontás... Ugye az elvi alap az, hogy veszek egy durván részletes modellt, és ráhuzok egy textúrát, majd abból csinálok egy speciális textúrát, ami egy kevésbé részletes modellen lefedei a butításból származó hibákat. Ezt meg kellene csinálni mondjuk 5-10 szinten és szevasz minden menne jól. Persze akkor a francnak sem kellene az Ati x1900XT sem a GF7900GTX, ami ugyebár must have...
Látszik, hogy TA-n nevelkedett vagy, azért kellhet a szőnyeg (legalább is TA-ból kra hiányzott), hogy ne legyen az, hogy porrá bombázod a földet is az épület alatt, de a következő célra már csak egy bomber fordul rá. Eccerűen kell, hogy elég széles lyukat lehessen ütni a kerítésen...
Fal... A falnak 2 szerepe volt a TA ban, pontosan 1 de az 2 különböző típusra. A fal megállít. Hogy mit is? Alap esetben persze az egységeket. Ez szép és jó korrekt, amennyi cuccba egy olyan b nagy robot kerül felhúzod a kinai falat.
Másrészt a fal megállította a lövedékeket. Miért is? Mert a TA-t quakerek írták ;) Ugyanis minden egység az ellenség lábához lőtt az AoE miatt. A telepített ágyúk élettartamát kb tízszer növelte meg ha volt körülöttük fal. Persze csak LoS fegyverek esetén. Szal a fal kell!
-
A trailer HD minőségben (1280, 800, 400). -
#154 zt a globális stratégia fság meg nem is értem, most mi kizzomolsz és azt látod, amit a minimapon? Mekkora újdonság hurrá...
Akkor te nem értetted meg a lényeget. Az a lényeg, hogy SOKKAL nagyobb lesz a játéktér mint bármelyik eddigi rtsben, ezért kell ez a funkció, egyébként ha meg csak magát a minimapot váltaná le, már akkor is nagy újdonság, mert nekem spec mindíg is idegesítő volt a minimapon navigálni, ez sokkal egyszerűbb.
Kellene valami távolság függést adni a modell "felbontásásnak", hogy amikor 50 km-ről láccik akkor ne legyen olyan jól kidolgozott.
EGyébként meg a modellt nem tudod változtatni, textúra minősége javul egyre ahogy közelítesz. A másik meg az, hogy itt full grafot mutatnak, majd hülyék lesznek olyan beállításon futtatni, hogy távolról ronda...
Ez a több klikkes hülyeség pedig kimondottan idegesitőnek hallatszik igy elsőre.
Kifejtenéd? Nem értem.
ha a hajóra ráközelitve kiderül, hogy az csak egy nagy kocka
Örülj neki, hogy szögeltesek az egységek, ha nem azok lennének beszarna a géped :D. Egyébként meg nagyon erős túlzás amit állítasz.
hogy a repik egymás fejére repülnek, ebben sem lesz szőnyegbombázás :(
Elmondják, hogy különböző magasságokban repülnek, egyébként meg minek kéne szőnyegbombázás? Az egy csöppet elavult....
Látott valaki falat a videóban? Ha nem lesz fal kössék fel magukat!
Fal? Az meg minek? Mit állít meg? Azt a nagy pókszerű robotot? vagy esetleg a nuke-ot? Hmm?
Meg jönnek ezek a tetves egységek 50 spec funkcióval, kezd kicsit el SC sedni a gém, amit nagyon nem kéne.
50 spec funkció? -
postmortem #153 Csákány sarlatánok.
Kicsit szkeptikus vaok a gémmel kapcsolatban. Ez a több klikkes hülyeség pedig kimondottan idegesitőnek hallatszik igy elsőre. A videók biztatóak, bár kára nem értem minek a csili-vili 3D, ha a hajóra ráközelitve kiderül, hogy az csak egy nagy kocka... Ez a statik 3D nem túl jó strat gamáknak... Kellene valami távolság függést adni a modell "felbontásásnak", hogy amikor 50 km-ről láccik akkor ne legyen olyan jól kidolgozott. Ezt a globális stratégia fság meg nem is értem, most mi kizzomolsz és azt látod, amit a minimapon? Mekkora újdonság hurrá...
Amint a videóból láttam továbbra is megvannak a TA-ban felmerült gyermekbetegségek, pl, hogy a repik egymás fejére repülnek, ebben sem lesz szőnyegbombázás :( Látott valaki falat a videóban? Ha nem lesz fal kössék fel magukat! Az a legnagyobb strat. fegyver az egész TA-ban...
Meg jönnek ezek a tetves egységek 50 spec funkcióval, kezd kicsit el SC sedni a gém, amit nagyon nem kéne.
Szal lehet, hogy jól néz ki, meg ötletes meg minden, de nem tud a TA-hoz képest előre lépni. -
sickb #152 http://isohunt.com/download.php?mode=bt&id=11625652
itt a torrentlinka nagy felbontásúhoz , marha jó -
sickb #151 nekem csak a low res-t ajánlja fel, regisztráció után , az is jó minőségű? -
#150 Megjelent egy elég jó minőségű videó ami mutat néhány új jelenetet is.
Többek között a Commandert. -
#149 Ó, elviselném én az akadást ha valóban "túlkomplikált" lenne az AI. Egy jó AIért bármit.. -
Newfronter #148 Nos hát igen. A sokszor ismétlődő dolgokra van megoldás szerintem. De nem is azzal van a baj, hanem ha túl konplikált az AI, azt már nehezebben viseli a CPU.
Kíváncsi leszek, hogy mégis hogyan oldják meg. -
lammaer #147 Tárolni kell, megjeleniteni nem. De végülis igazad van, mert többnyire a megjelenités zabálja a teljesitményt...
Bár tudok ellenpéldát is, pl X3 vagy Rome Total War - ott sokszor a proci a szűk keresztmetszet, nem győzi számolni a sok nem látható dolgot... -
#146 Szerintem is mert a csata ott is folyik ahol te éppen nem tevékenykedsz. Több helyi csata lehet ahol több tucat egység harcol és a gyártás is elvileg folyik folyamatosan. -
#145 Szerintem pedig pont a memória és a proci lesz itt a szűk keresztmetszet. Mert pont hogy mindent számolni kell folyamatosan. -
Newfronter #144 Reménykedem hogy nem fog akadni, még ezzel a géppel sem. Végülis amit nem látsz, nem kell tárolni...
Reménykedjünk hogy értelmet nyer az "optimalizálás" szó. -
sickb #143 Én egy géprendszerkövetelményre lennék kiváncsi:D:D
-
lammaer #142 Arra azért kiváncsi leszek, mennyire lesznek értelmesek pl a saját egységek? Ilyen egységszám mellett ugyanis elég durva lenne mikrómenedzselni a tankjaimat/repülőimet/hajóimat. Azért elég esélyes, hogy jól megcsinálják majd :) -
#141 Ez büntet tuti lesz belőle jó minőségű videó is. Így mozgásban látva már sokkal hihetőbb amit először a képek csak sugaltak. Asszem ha megjelenik ismét magamra zárom a szobát egy heti élelemmel. :D -
lammaer #140 A böhöm tanktól többet vártam :)