4582
-
Newfronter #259
Nyami!
30 FPS-el fut kb... :) -
Thanatos #258 én asszem inkább megvárok valami életképes open bétát, vagy demot, de leginkább a full-t... :) -
Newfronter #257 Egymás ellen lehetne hamachin tolni, csak szedjétek le a klienst fileplanetről, meg kell egy módosított fájl és engedi a LAN-t is... -
Newfronter #256 Nekem már elindult a game, nagyon jól fut igaz csak a Commanderem van a pályán. :D
Meg kellene nézni, hogy lehet berakni AI-t. Nforce fórumon erről is beszélnek... -
Newfronter #255 érdemes nézegetni... -
#254 Chris Taylor interjú néhány új jelenettel -
Newfronter #253 Na mi a pálya a beta MP ügyben? letölthető Fileplanetről, csak kulcs kellene hozzá. -
Thanatos #252 izlések és pofonok :) ez nekem már szőrszlhasogatás és nagyon iylen irányba elvinni a dolgokat meg veszélyes nehogy átessenek a ló tuloldalára mint moo3-ban :)
mind1, ugyis a készitők fogják eldönteni mi kell és mi nem, a végeredmény meg majd kiderül milyen lessz :P -
postmortem #251 No. Amit írsz szerintem tévedés. Nem automatizálásról van szó. Vagyis nem abban az értelemben, hogy a gép bármilyen módon megkönnyítené a játékos dolgát. Arról van szó, hogy adott számú egység legjobb kihasználása érdekében be lehessen állítani bizonyos időzítéseket. Ezt természetesen a játékos is átláthatja fejben, de sokkal egyszerűbb ha láthatja azt ami történi fog. A kivitelezése szerintem nem bonyolult ha a lényegre törekszik a fejlesztő. Nem kellenek csili vili sttisztikák, csak egy egyszerű felület amin maximum 5 új gomb van. Szerintem ezt teljesen jól meg lehetne csinálni, és a használhatósága is rendben lenne. -
Thanatos #250 maga a kategória definiálva van de mégis van oylan hogy egy rts-el inkább azok jáccanak akik amugy turnbasedet preferálják vagy forditva :) szal definiálva az van de ettől még midnenkinek egyéni elbirálás hogy azon belül ő minek tekinti magában :)
abban emg hogy a legtöbb rts nem strat full igazad van..., ergo a definicio tulképp már megbukott :D -
#249 Az RTS/TBS dologba nem mennék bele, bár nemhiszem, hogy nézőpont kérdése, definiálva van hogy mi micsoda, nem mindekni kiszopja az ujjából :).
Reflex az RTS része? Háááát, mondjuk az RTS-ek nagy része nem is stratégia, szal... inkább nem vitatkozom :)
Szerintem te nem játszottál eleget a C2-vel. Én játszottam vele sokat, ha van 10 120-as gyalogos egységed, 4 lovas (32 ha jól emlékszem), valamint még valamennyi tüzérség, és mindezt, úgy, hogy pause alatt nem lehet parancsot kiadni... Pedig abban a játékban sokat számít, hogy mikor sütik el a fegyverüket az egységek, amíg csak 1-5 egységed van és csak egy fronton harcolsz addig heppy vagy mert izgalmas, de ha 10+ egységed van és esetleg 2+ fronton harcolsz akkor rájössz, hogy egy rakás szar, egyszerűen átláthatatlan (erre persze adalék az akadás...). -
lammaer #248 Hát én a HOI-t afféle RTS/TBS hibridnek tekintem, inkább TBS mint RTS. Főképp azért, mert amilyen sebeséggel én játszok vele (amikor csaták vannak), ott majdhogynem csak annyi a különbség egy TBS-hez képest, hogy itt nem kell játékbeli óránként NEXT TURN-t nyomni, hanem magától lép a következő órára.
Én úgy vagyok vele, hogy egy RTS-nél nemcsak a stratégia, hanem a koordinációs készség és még a reflexek is beszámitanak (lást TA-ban a mikromanagement a harcokban - mert számit hogy az egységek mozognak-e vagy sem, Starcraft/AOE és társai, ahol sokszor azon is múlt a dolog, hogy az ember tudja-e a hotkeyeket és képes e figyelni a gazdaságra is miközben zúz a frontvonalon). Szóval az RTS és TBS közt én nem csak a tükörforditás szerinti valós idő/körökre osztott különbséget nézem, hanem azt is, hogy mennyire mozgalmas/akciódús a játékmenet a játékos szemszögéből. Természetesen ez csak az ÉN különbségtételem, más szemszögből nézve (és lehet hogy ez a többség véleménye) egy folyamatosan futó HOI az RTS :)
Érdekes különben, hogy nekem pont a Cossacks 2 jött be azzal hogy azt a 120 darab katonát akit legyártok, egy pillanat alatt egyetlen csapatba rendezhetem és máris 1 egységgel kell foglalkoznom, nem 120-al. Szóval én azt mondanám PONT a Cossacks 2 a jó példa arra, hogyan lehet sok egységet könnyen irányitani.... :) -
Thanatos #247 ui.: cossacs 2 télleg el lett baszva bár én már egynek se votlam nagy fanja :P -
Thanatos #246 ugyértem kezelőfelületileg, meg a megoldása :) legalábbis szvsz
amugy ez igy igaz ahogy mondod de tedd hozzá hogy akkor enyi erővel midnet automatizálsz, game első 5 percében beállitasz 400 dolgot és onnantól 3 óra mozi mert semilyen közremüködést nem igényel :)
amugy az egyszeri 10 éves amcsi fasznak szvsz pont kéne ez mert ilyen szempontból ahogy mondod tényleg egyszerüsit, ergo könyebbé teszi a játékot :P
amugy lehet bejönne de én még midnig azt modnom tessék megnézni moo3-at, moo2 egyik kedvenc ürstratom volt 3at meg 10 perc után töröltem, iskola példa erre hogy midnen szarra telezsufolták, gyk only automatizálás volt az egész alig votl dolgokba beleszólásod, emg tele kimutatásokal emg minden iylesmivel hogy majd attó jobb lessz és a végeredmény meg egy nagy halom ürülék lett..., de még ezer +1 gamet szurtak el azzal hogy túl sokat akartak újitani..., szóval én picit azért félek ettől a midnent újitsunk meg mizériátó mert méne..., állandóan eszetlenül klikkelni meg akkorse kell ha ez a funkció nincs benne..., picit hosszabb utat adsz meg egyik csoportnak és máris késöbb érnek oda valamivel, tény hogy nem olyan pontos, de ha valakinek erre van midnenképp igénye müxik az is... :) -
#245 Bonyolult? Vazze pont ez egyszerűsít. A valóságban így működnek a dolgok, előre tervezel, kiadod az ukázt azt csinálják, ha van valami szólnak. Nem azt mondja a parancsnok: OKé ti 10en lesztek az egyes csapat menjetek xyra. Odaérnek, visszaszólnak, akkor mondod kit támadjanak...stb.
A Cossacks 2 pont azon bukott el (legalábbis nálam), hogy sok egység esetén, egyszerűen átláthatatlanná vált az egész. Namost ahhoz képest messze több egység lesz itt. Hogy fogod átlátni? Ha 3 fronton harcolsz monjuk és még nuke-ok is jönnek, azt hogy látod át? Pont az teszi bonyolultá, hogy ilyen dolgokat kihagynak belőle. Persze ez az egyszeri 10 éves (amcsi) f***nak már sok lenne, mert előre gondolkodni képtelen, tervezni egy normális támadást meg pláne képtelen....
És ha ez benne van sem jelenti azt, hogy megtervezed, kiadod a parancsot és hátradőlsz, hiszen figyeled a csata alakulását, hogy ha gáz van közbeszólj, de pl. itt jöhetnének be olyan dolgok, hogy morál. Nem hajtják végre a kiadott parancsot, mert beszartak, inkább visszavonulnak, így meg kevésbé kéne hátradőlni, viszont szerintem sokat dobna a játékélményen, az ember anélkül élvezhetné a gyönyörű csatát, hogy állandóan eszetlenül klikkelne, vagy pausolgatna.... -
#244 MIért a HOI mi ha nem RTS? :) -
Thanatos #243 télleg elbeszéltünk :) amit irsz amugy emgvan a hoi-ban, és szvsz ahoz illik is, egy rts-hez már nem annyira, mert akkor mi dolga marad a játékosnak? :D meg szvsz nem akarták már ennyire tulbonyolitani, sok gamet szartak már el azzal hogy mindent beleraknak és a végeredmény a mindenttudo csoda helyett egy káoszos izé lessz... (lásd pl moo3)
max anyit azért énis el tudnék képzelni, egy egy kiadott parancsnál a célnál mutassa egy kis icon hogy emnyi idő mulva fognak odaérni pl, ez pl nem lenne rossz, az összehangolt támadást meg micromanagelje a player, azért rts :), ha nem akarsz ezzel tökölni akkor tényleg hoi, vagy victoria, vagy eu1-2, stb :) -
lammaer #242 Jó lenne amit irsz, de szvsz ez már messze túlmutat egy RTS keretein... legalábbis jelenleg. Meg egy kicsit kelljen már a játékosnak is mikromanagelni a dolgokat :)
Mindamellett én örülnék annak, ha tudnának valami olyasmit csinálni mint a Hearts of Iron sorozatban, csak sokkal szebben és RTS-ben :) -
postmortem #241 Én meg azt mondom, amit úgy látszik te nem értesz ( elbeszélünk egymás mellett ), hogy ne csak azt lehessen beállítani, hogy egy időben érjenek oda, hanem azt is, hogy mondjuk hagyjunk 1 perc reagálási idő az ellenfélnek, hogy a csapatait a támadás vélt helyére vezényelje, és üssünk rá a meggyengült pontokon.
Az egyszerre odaérésre meg azt mondtam, hogy nincs nagy különbség aközött, hogy a különböző egységek egy irányból mozognak, vagy esetleg különböző irányból érkeznek.
Én azt mondom, hogy lehessen megtervezni egy támadást időskálán. A térképre lehessen egy olyan réteget feldobni ami áttetsző és azon lehessen kijelölni célokat hozzárendelni támadó egységeket és lehessen beállítani egy idő skálát. Pl 10 - 10 - 10 bombázó üssön le 3 üteget majd 20 mp múlva nyomuljanak be tankok támadást színlelve, majd 1 perc elteltével hátráljanak. Ekkor menjen ugyanaz a séma a bázis másik oldalán. Lehessen ilyen módon kimozgatni a mobil védelmet és ezáltal kevesebb egységgel, nagyobb hatékonysággal támadni. Ennyi. Az egyszerre odaérés, legyen akár 10 alakulat 10 irányból erre kevés. -
Thanatos #240 nem azt mdonta hogy muszály, csak meg van rá a lehetőség..., ergo + stratégiai lehetőség..., és még midnig nem érted, itt nem arról volt szó hogy egy alakulat ér oda egy időben, ez már tényleg első age off-ban is benne volt, hanem több külön alakulatnak is össze lehet hangolni az érkezési idejét rendesen ami elég pozitiv...
és hogy mirét jó ha egyszere érnek oda nagyából? gondolj bele, elbombázod enemy turretjeit és fél óra mulva mire odaérnek a tankjaid vigan újraépitett mindent...., dejó stratégia..., viszont ha pont akkor bombázod le mielött odaénrek és ahogy eltüntek már be is nyomulnak a tankok ugyanaz a támadás máris jóval nagyobbat üt...
az út kiszámolására meg annyit hogy ok akkor legyen diff egyenlet, azse egy olyan vészesen nagy wasistdas..., és aki ilyen szinten programozik mint ami egy iylen game megirásához szükséges nem hiszem hogy különösebben fennakadna rajta... (amugy az ált. isk. tényleg egy erős sarkitás volt, de a lényeget tükrözi..., nem az elsz a elgnagyobb probléma hogy hogyan programozzák le...) -
postmortem #239 A "csapat" szó alatt különféle egységekből ( különféle sebességgel ) álló alakulatot értek. Ilyen fomrán, hogy a különböző egységek milyen irányból közelítenek teljesen mindegy. Egyébként ha figyelitek a videót a fickó nem arra veri a mellét hogy kára egy időben érkeznek, sokkal inkább azt mondja, hogy nagyjából.
De itt van a bökkenő egyből. Mert tök jó, hogy le tudunk bombázni egy üteget és utána mehetnek a csapatok, de hova ? Mért akkora szó, hogy egy időben érnek adott helyre? Ne érjenek oda egy időben! Menjen egy bombázó raj, ami szőnyegbombázással elsöpri az utat és utána menjen a fő csapás. Közben oldalról szivárogjanak be kisebb tankok, amik esetleges stratégiai célokat tudnak megsemmisíteni, amíg a védekező a fő sereg ellen harcol. Menjen X csapat Y cél ellen Z időskála szerint. Ez az iagzi stratégia. Félrevezetni, beijeszteni, hátba támadni.
Engedtessék meg egy példa... Hogyan viszel egy tankcsapatot és egy vadász csapatot azonos sebességgel?
Másik dolog, hogy miért nem lehet azt beállítani, hogy mondjuk egy 100 egységből álló bombázó raj 10 es csoportokban támadjon 10 különböző célt azonos időben, miközben a vadászgépek kötik le az ellenség légvédelmét. Én ezt hiányolom, ha ilyen szinten lehetne tervezni az lenne jó.
Másik dolog a leprogramozása... Tipikus modell probléma, hogy amit mondasz igaz teljesen sík felületeten történő egyenes vonalú egyenletes gyorsulás esetén.
Lássuk csak hol halhat el a dolog...
Pl 2 tank van és van egy olyan akadály amely mellett csak egyesével férnek el.
A tankok nem képesek légvonalban haladni.
A táj egyenletlenségei miatt hol lelassulnak hol felgyorsulnak.
A repülőknek fel kell emelkedniük egy hegy miatt.
Szóval ez nem olyan egyszerű inkább differenciál egyenlet megoldásnak mondanám prediktor-korrektor módszerrel. Ez meg nem ált. isk. tanagyag asszem. -
Thanatos #238 majd kiderül ha kijön a full :)
mellelseg szvsz nem lehet olyan borzasztó nehéz ezt leprogramozni, szal nemhiszem hogy kimaradna (gyk egy ált isk. 7.ben tanult fizika képlet leprogramozásával meg lehet oldani, kb 3 változóval...) -
Nagydög #237 Jol ertelmezed. A prezentacios videokban szoktak is mutogatni ezt a kunsztot. Az igaz, hogy mindig csak az latszik, hogy a faszi osszehangolja a ket csoportot, azok meg elindulnak. Arra nem emlekszem, hogy egyszer is latszana, amint odaernek. -
Thanatos #236 szvsz az alatt hogy azonos időben érnek oda nem azt értették hogy akik egymás mellet mozognak mert az már tényleg alap hanem hogy két külön csoport az egyik pl előlről támad a másik meg pl oldalról azokat lehet igy össze coordinálni..., elgalábbis én igy értelmeztem és tényleg csak ilyesminek lenne értelme...
azt hogy egy csoportban a leglassabb sebességével mennek már age of 1-ben is megcsinálták asszem... -
Braveheart #235 hát van valami abban amit mondtál -
postmortem #234 Hát most kicsit megszédültem... "Tervezik a többjátékos módot ..." Elég gáz lenne ha csak terveznék. Remélem nem esik a TA hibájába, hogy a multi rész eléggé elnagyolt és lepusztult lesz. Azt is remélem, hogy lesz atom elhárító raksi, mert különben elég gáz lenne ha csak dobálhatnánk a nukékat. Ami a stratégiai részt illeti, ez már egy halvány reménysugár. Teljesen jó, hogy be lehet állítani hogy kb egy időben érjenek az adott helyre, de ez szerintem édes kevés. Már a Red Alertben meg lehetett adni, hogy a csapat egységesen mozogjon. A Warcraft III -ban pedig alapból mozognak így. Ez ma már nem újdonság.
Nem tudom emlékszik-e még valaki anno a TA kis demóira ahol pl a játékban található ballisztikus egységek "tudását" demonstrálták. Annyi volt, hogy ment egy tank egy hegyre. Egy ugyanolyan másik pedig állt a hegy közepénél. A lényeg az volt, hogy mindig a magasabban lévő tank lőtt messzebbre. Ez mind szép is volt, de a TA ban a ballisztikus egységek 75% használhatatlan volt pontosság, és lőtáv problémák miatt. Alapjába véve nem volt rossz gondolta, sőt lehetett is vele trükközni, de a felhasználhatósága elég rossz volt.
Szép a gém, rendben is lesz szerintem, de ez akkor is kevés...
Potenciális hibahely pl a repülők mozgatása. Mert ha egymáson repülnek, mint a TA-ban, akkor egy területre sebző üteg simán ketté tépi mindet. Pl oda NAGYON kellene hogy formációban repüljenek... És van még 150 apróság ami iagazán naggyá tehetné a gémet... -
Thanatos #233 -
Borg #232 Cikk
Jó lesz ez... +fav -
Braveheart #231 Sőt, én láttam usb bemenetet régebbi konzolokon is... -
sickb #230
to console
Nem tartom elképzelhetetlennek, xbox360 on van usb bemenet a billnek meg az egérnek... -
Thanatos #229 konzolra??? rts?? őőő aham... :) -
sickb #228 Rendben!
Akkor írjatok pár sort, gondolatot arról, hogy elvileg SC megjelenik konzolra is.
-
Thanatos #227 :DDD -
#226 ÉS annak van értelme? Nincs. De hogy te mit csinálsz az a te dolgot, de pls ilyen HSZeket ne írja be, hogy mé nincs hír. Mert egyből asszociálok egy másik topic másik lakójára.... :( -
sickb #225 Nemtom igazából azzal telnek a nappalok meg az éjszakák hogy nyomom az F5 öt a
http://www.supcomuniverse.com/
http://www.supremecommanderhq.com/
odlalakon. -
#224 ÉS???? -
sickb #223 10 napja semmi friss hír. -
Thanatos #222 szóval gyanusitasz mi?? :PP (azért mond hogy ált nem szokott igazam lenni :PPP)
mellesleg szerintem is ez a új a jobb -
#221 Mindenképpen, nincs fekete csík :)
Thanatos azért neked írtam, mert te szoktál ilyeneket írni... :) -
sickb #220
Ez jobb lenne?