4582
  • Nwis86
    1ébként nemtudjátok valahogy lehet forgatni a képernyőt? vagy a kezelőfelületet eltüntetni? csak áthelyezni tudtam oldalra de úgy mégzavaróbb:) túl kicsi a játéktér meg az nem tetszik (nagyon nem) hogy aprók az alap egységek kis foltok:) még 4x fsaa + 16x asf el se valami részletesek. igaz ez még csak beta szóval remélem fullba részletesebbek lesznek az egységek és lehetnének nagyobbak is.
    egyébként érdekes ez a beta nemtudom hogy kipróbáltátok-e de nálam a legrosszabb bealításokba és a legjobba + fsa stb tök ugyanúgy megy, szarul:) de közel ugyanannyi fps-el érdekes
  • Nwis86
    Kösz így végre betudtam fejezni 1 pályát igaz ellenség 90% át a társam irtotta ki:)
  • Methylisocloro
    Én anno a TA Kingdoms-ot 3 fps-en játszottam végig. De megérte :D
  • Borg
    5x5-ös mapon kell játszani 1db AI ellen. A végére már lassul valamennyit, de még játszható.
    Ha meg ujraindul a géped, az nem ennek a hibája.
  • Nwis86
    hmm látom itt azért eljátszogattok vele, meg látom több mint 1órákat játszotok az lenne a kérdésem, hogy hogyan mert nekem 20-30 perc alatt 0-3fps re esik és így lehetetlen játszani ha tovább próbálkozok kb 40. percben meg újraindul a gép:( szóval hogy tudtok ti ezzel játszani milyen bealításba? vagy 3fps el nyomjátok:) 1ébként 2.7es verzióval próbálkoztam speed patch crack-el
  • Borg
    Végre :D
  • Firebat
    huhhh, nah igen, Monkeylord-al vigyázni kell :P:P:P
  • Borg
    Most végre be tudtam fejezni egy meccset az AI ellen :)
    Az 5nkm-es pályán voltam, én vs 1 turtle ai. Lenyomott mint szart, pedig én álltam nyerésre.
    Néhány artillery installációval, meg tech3 artillerykkel kipucoltam a térkép 4/5-éről az AI-t, és már a fő báziást bombáztam. Egyszercsak nekemjött egy ilyen baszottnagy pókkal. AZ a pók a fél térképen átment mint aki nem érez, semmi védelmem nem tudta megállítani... leszabta a bázisom nagy részét, meg szinte minden egységemet, mire szétlőttem.
    A maradék cuccal kicsit lassabb ütemben ugyan, de folytattam a bázisa bombázását. Alig maradt belőle valami, talán csak 2 gyár meg a hozzá tartozó power cuccok, mikor megint megjelent egy pók... esélyem nem volt.
  • Thanatos
    peches :/
  • Borg
    A külföldi fórumok szerint nem.
  • Thanatos
    nemtom én rmeénykedem azért hátha 3.0ban már megcsinálták a multis akadát meg desync-et :) de hát ha nincs jelentkező akkor nincs :/
  • Firebat
    ezért, nem peccselük fel, 3.0ra :D , vagyis legalább én , még náha néha játszadozom a skirmishel, de ha sokan vagyunk, akkor lagg :S:S , bár amíg demo nem jön ki, addig úgy ahogy jó
  • Thanatos
    nem véletlen nincs benne skirmish (akadás rulz...) meg elvégre ez multi béta ugye... :)
  • Borg
    Skirmish nincs benne ha jól olvastam... multizni meg... nemtom.
  • Thanatos
    akkor nem akarja senki kiprobálni majd 3.0-s bétát? hátha hazsnálhatóbb lett :)
  • Thanatos
    hmm, nem fliepanetes 3.0 kjlien download hely gondolom nem nagyon van :/, még fél óra sorbanállás :/
  • Thanatos
    hmm, ha van még kulcs akkor megnézhetnénk gpg netes verzsönben is majd :)
  • Petko
    a fileplaneten osztogatnak public open beta kulcsokat, de elvileg már nem sokáig... én tegnap kaptam, de sajnos tök béna az a hivatalos gpgnet, nem lehet egy normális játékot összehozni mert folyton szétlaggol vagy szétesik az amerikai játékosokkal.. a 27 es directip meg hamachi még ennél sokkal jobb volt
  • Firebat
    hmm, én nem rég játszottam és, nekem is akad :S de végig tudtam játszani, igaz győztem, de azis hozzá segített, hogy a két fatboy-ja ott ragadt, én meg nuke al, meg exp, gunship-el, és monkey-al, meg még 1 jó pár efgységgel lenyomtam, én arra jöttem rá hogy a exp. interkontinentális ágyó, nagy rossz, alig sebez ( alig találja el a célpontot) és marha sokat fogyaszt........
  • Borg
    Na megint szórakoztam vele, de ettől az AI speeduptól sem lett jelentősen jobb. Egy fél óra után így is játszhatatlan, annyi idő alatt meg nemnagyon lehet befejezni. Egyszer már nagyonközel álltam hozzá, letéptem a fél bázisát, aztán ott elfogytak a támadó egységeim. Uccu vissza gyártani még.
    Na itt kezdett belassulni nagyon, illetve miközben 3fps-el próbáltam még tenni valamit, megjelent valami kibaszott nagy hajóval, és szétlőtte a fél bázisomat úgy, hogy teljes védelmem volt :D Hiába küldtem rá egy halom repülőt, csak a feléig tudták lelőni az energiáját, mire visszaért a saját bázisára a dokkba... Onnantól meg valahogy nem volt kedvem tovább tökölni 3fps-el.
    Még kipróbáltam 2x easy ai ellen is, de ott is ugyanugy elkezd akadni. Viszont ha pl lagoláskor minden mozdizható egységemet kiküldöm rá, és persze odavesznek, meg tőle is egy rakat, akkor úgy 5 percre még rendbejön a dolog, de aztán megint rákezd a lagolásra.

Kisérleteztem a gyártható cuccokkal is, meg stratégiákkal.
    Itt egy kép arról, hogy a power genek hogyan csatlakoznak be a gyárakba:

Amint látható még a shield generatorba is becsatlakoznak, növelve az újratöltés sebességét. Ilyen shield cuccot amúgy érdemes építeni amint elérhető, nagyon hasznos.
    Viszont marhára vigyázni kell, mert egy ilyen power gen kilövése láncreakciót indíthat el, tehát egyet kilőnek és robban végig az összes. Szal rizikós őket egymás mellé építeni. Főleg a nagyobb reactorok bazinagy károkat tudnak okozni, ha felrobbannak. Úgy vettem észre, hogy a 3. féle faction generátorai viszont nem robbannak fel igy láncoltan. Csak az az egy, amit kilő az ember.

Plusz rájöttem arra is, hogy pl a naval yard gyorsabban gyárt egységet, ha melléküldök pár engineert. Tehát becsatlakoznak a gyártásba. Természetesen ha tech3 egységet gyártasz, tech3 engineerek is kellenek.
    A kék faction tech3 titanjai valami hihetetlen szarok. Az ellenségnek van valami missile turretje, ami egy-egy lövéssel leszedegette nekem őket, pedig mentem vagy 20-al. A tech3 gunshipek nem rosszak, de a bomber még jobb :) Egy bombájával kiiktatja a legtöbb épületet, és nem is nagyon fogy ki. Csak akkro van gond, ha légvédelembe ütközik, mert az egy lövéssel leszedi. Szinte nincs armorja. Viszont csapatosan villámtámadásokra nagyon jó, le lehet tépni vele a fél báziást. Persze mindnek elsőre célpontot kell megadni, mert miután egy bombát ledobtak, úgyis lelövik őket. Meg az a baj, hogy kurva sokáig épülnek, szal érdemes az air factoryt megtámogatni power genekkel rendesen.

Odáig viszont egyszer sem jutottam el még, hogy a tech3 naval unitokat kipróbáljam... olyan lassan épülnek, még 4 engineer beavatkozásával is, hogy bőven akad a game mire elkészül valami.
  • sickb
    Ehez már csak annyit fűznék, hogy a zenéje se olyan fasza mint a TA nak. :D
  • Thanatos
    nm :)
    a dragon teeth meg a fal, nemtom hogy itt is igyhivjáke de asszem ta-ban igy hivták a falat,(lehet itt is azt még nem néztem, de gondolom az :P)
  • Zsolo007
    Áh! thx!
  • Thanatos
    ha gáyrban shiftel kattintasz egy egységre 5-t add hozzá a gyártási sorhoz..., ha emg ctrl-el akkor 50-et :)
  • Zsolo007
    Akkor reagálok rá:
    a mass exactorokhoz 4 irányban(Észak ,Dél,Kelet,Nyugat[ahol kapcsolódok az exactorhoz]) rakjál mass storegokat, 4 már az első szintűnél 1 et növel, én 1 tech1-es engineert mindíg erre ütemezek, egy másikat meg energy tárolóra
    Ha végignézted volna akkor láttad volna, hogy a vége felé mikor szükségem volt arra, hogy legyen raktáron akkor épitgettem storage-okat, akkoriban teljesen felesleges volt, ennyi erővel a végtelenségig lehetne storage-ot építeni, mert úgyis +-ba termelek. Egyszerűen úgy építkezek/termelek mindíg, hogy +ban maradjak...ennyi. Arra nem lehet hagyatkozni, hogy felhalmozok sokat, mert annyifelé képtelenség figyelni, hogy védelmet, gyárakat, egységeket, meg még storage-okat is építgessek, és egyébként is ha minuszba kerülök akkor nem kicsit leszek minuszba és akkor az a storage már nem oszt nem szoroz.(Ez a következőhöz is tartozik)

ennek kapcsán vettem észre hogy rengeteg masst elpazarolsz az alacsony tároló kapacitásod miatt, illetve amiatt mert össz vissz 3-4 gyárad volt mikor a monkeylord beért a védelmedhez, ami igen kevés
    Miért lenne kevés? Sose lesz annyi nyersanyagod, hogy egyszerre tudjál gyártani 4+ gyárban egyszerre, +pajzsok, +építkezések.

gyáraidban pedig néha elfelejtesz termelni, pedig könnyű építési sorrendet(building queue-t) beállítani: shift + click 5
    ctrl + click 50, és ugye a gyárak fejlesztése előtt beállíthatod akár ezt is.

Nem elfelejtek termelni, hanem dirket nem termelek, minek mikor ott az automata védelem? :) Viszont ezt a shift+click 5 dolgot nem értem. Hova kattintsak 5ször, vagy hol van 5ös gomb, vagy mi? gyárba fogom azt kattingatok a képre és rakja sorba megvan a building queue-m ha kell....

az easy gép már a közepétől több energiát, masst termelt, így nem csoda hogy legyőzőtt, ez a játék erőforrás-termelési versenyből is áll
    Nemtudom honann gondolod, hogy legyőzött... Engem nem győzött le. Leverhettem volna ha akartam volna. Az hogy többet termelt nem jelent semmit, ha egyszer nem jött semmivel.

tüzérséget is keményen kell építeni
    Ha végignézted volna láttad volna, hogy megtettem :)

dragoon teeth-et használd,nem experimental unitok ellen jó az ellenség terelésére
    Az meg mi?

a bázisodat is, ne csak az előretolt állásaidat védd be repülők ellen(statikus védelemmel),
    1 nagy csapatszállítót 3-4 2-es szintű légvédelem tud lelőni, és ha le tud szállni, akkor a távolságok miatt gáz van (mire odaérsz a földi erőiddel jelentős veszteséget szenvedsz),a repülőid meg nem biztos hogy arra vannak éppen a járőrözés közben, főleg nem tech1 es interceptorokkal

Valóban a légvédelem a gyenge pontom. Azért csak az előretoltban van komoly légvédelem, mert a gép arról jön, és a 3-as szintűeknek van elég hatótávjuk...később ez is bizonyított.

Egy dolgot nem veszel figyelembe: Alapvetően ebben a játékban arra gyúrtam rá, hogy (jól kiismerve az easy AI-t) túléljem a 30. percben bekövetkező támadást. Utána pedig, hogy beássam magam és lenukeolhassam, mert az jó. Ez nem egy "valódi" helyzet ahol valóban komolyabban venném
    a dolgot, olyan taktikákat alkalmaztam amik az adott Ai !semlegesítésére! jók voltak, célom nem legyőzése volt, hanem, az hogy lássam mi rejlik a kékekben :). Mivel ahogy korábban is írtam, ez volt az első meccsem ahol tudtam is csinálni valamit és nem csak legyalultak.

Mindenesetre köszönöm a tippeket, majd meglátom mennyire alkalmazhatóak a különböző AIk ellen.
  • rtfmZoli
    én se játszok tökéletesen, nyugi :)
  • rtfmZoli
    igen
  • Zsolo007
    Ez nekem szól?
  • rtfmZoli
    még egy hiba:
    legalább középen a mass spotokat zargasd néha, csak úgy a látszat kedvéért, hogy nem csak nuke-kal akarsz nyerni :)
  • rtfmZoli
    1 base commander lehet hogyha felrobban, akkor teljesen kinyír egy monkeylordot?
  • rtfmZoli
    ha megnézed az én replayeimet, én amint lehet folyamatosaqn base commandereket építek, legutolsó játékomnál volt vagy 16 :)
    ma 08:18 #562
  • rtfmZoli
    energiatermelő mellé energy storage: nő a termelés
    fém termelő mellé metal storage: nő a termelés
    energiából fémet konvertáló(mass converter?) mellé energiatermelő: csökken a szügséges energia a mass converternél(3-as erőmű, 2 es converterhez 1500 energia helyett 1000 kb)
    gyárak mellé energiatermelők: csökkenti a gyártáshoz szükséges energiamennyiséget.

gyárak mellé ???: csökkenti a gyártáshoz szükséges fémmennyiséget????
  • Firebat
    én észrevettem a játékomon, hogy mindig ott szúrom el, hogy a commanderemet, kilövik, és vége a játéknak ( így van beállítva ) addig nem jutokel vagyis nincs eszembe hogy kaput csináljak, és csináljak, commandert, pedig lehet hogy ezzel megúsznám :S:S

• rtfmZoli
    a védelmed viszont tetszett, a mobil rakétakilövőid nyírták ki az első monkeylordot nagy részben
  • rtfmZoli
    végignéztem a replayodat az első monkelordig és a következő hibákat szűrtem le a játékodban:
    -a mass exactorokhoz 4 irányban(Észak ,Dél,Kelet,Nyugat[ahol kapcsolódok az exactorhoz]) rakjál mass storegokat, 4 már az első szintűnél 1 et növel, én 1 tech1-es engineert mindíg erre ütemezek, egy másikat meg energy tárolóra
    -ennek kapcsán vettem észre hogy rengeteg masst elpazarolsz az alacsony tároló kapacitásod miatt, illetve amiatt mert össz vissz 3-4 gyárad volt mikor a monkeylord beért a védelmedhez, ami igen kevés
    4-4 fajtánként ilyen szinten(időben) már minimum(ne feledd itt sok egységgel kell védekezned, illetve támadnod[kivéve experimentel unitok esetében])
    -a gyáraidban pedig néha elfelejtesz termelni, pedig könnyű építési sorrendet(building queue-t) beállítani: shift + click 5
    ctrl + click 50, és ugye a gyárak fejlesztése előtt beállíthatod akár ezt is.
    -az easy gép már a közepétől több energiát, masst termelt, így nem csoda hogy legyőzőtt, ez a játék erőforrás-termelési versenyből is áll
    -tüzérséget is keményen kell építeni
    -dragoon teeth-et használd,nem experimental unitok ellen jó az ellenség terelésére
    -a bázisodat is, ne csak az előretolt állásaidat védd be repülők ellen(statikus védelemmel),
    1 nagy csapatszállítót 3-4 2-es szintű légvédelem tud lelőni, és ha le tud szállni, akkor a távolságok miatt gáz van (mire odaérsz a földi erőiddel jelentős veszteséget szenvedsz),a repülőid meg nem biztos hogy arra vannak éppen a járőrözés közben, főleg nem tech1 es interceptorokkal
  • Zsolo007
    Nem, az statikus tüzérség, és a pályán bárhová lőhet.
  • Firebat
    :D
    amúgy, a kékeknél, van 1 másik egység, aza nagy üteg, az mozogni is tud? ( experimental ) vagy csak stabil
  • Zsolo007
    Megnéztem, tényleg nagyon tuti! De maga a népség nem tetszik, maradok a kékeknél :)
  • Firebat
    oh értem

a GC -az a zöldeknél van, nem tom a frakció nevét, és sztem ez a legerősebb , a monkey, és a fatoy, közül, 240 000 -élettel, és sztem nagyon erős fegyverrel, hát öhm... nagyon erős sztem
  • Zsolo007
    Mi ez a galactic colossus?
    ideje megkukkantanom...

Szívesen lanoznék, de sajnos nem fog menni, mert kolihálón vagyok, proxy mögött...