8545
Spore
  • Malakai
    A legelső GDCn, amikor még úgy volt, hogy lesz, akkor is emlékeim szerint külön mondta Will Wright, hogy egyenlőre csak szárazföldi civilizációt lehet, tehát nem lehetett volna a vízben maradni.
    Tudtommal jóval egyszerűbb lett volna a pocsolya rész és a mostanihoz hasonló, csak halakkal (és gondolom már itt is "párkapcsolattal", na meg kicsit érdekesebb talán, hogy a vízi lényed jellegzetességeiből kiindulni a szárazföldihez) lett volna a vízi rész.

Elméletileg ehhez is majd akarják ontani a kiegészítőket, remélem is, itt is sok dologgal lehet majd utólag bővíteni a játékot.
  • Pluskast
    Valószínű. Meg gondolom egy rakat kütyüt is kiadnak majd hozzá mint a simsnél. Csak lenne már kész:)
  • Hmuda
    Ismerve az ea üzletpolitikát, közel biztos, hogy az első kiegészítő erről fog szólni.
  • Pluskast
    Hmm kár hogy kivették.... Egy külön világot lehetett volna létrehozni és esetleg tengeri civilizációt kifejleszteni a szárazföldi mellett.
  • Hmuda
    Látom már Malakai mindent elmondott amit kellett.
  • Malakai
    Az nem az a vízi élet, ez a pocsolya fázis, csak ezt egy picit erősítették és kivették azt amikor már kifejlett vízi élőlények lennénk (hal pl).

MMO meg nem lesz, megosztás lesz, de te azzal már nem csinálsz semmit, hogy más a te népeddel mit kezd a saját számítógépén, azt már az AI irányítja.
  • Kmarha
    itt is van
  • Kmarha
    Nemhagyják ki. A legújabb videókban mind benne vannak. Vagy azok nem is olyan újak? De mintha az E3-as videóban is ott lett volna, már sokkal komplexebben, guszta meselátvány köntösben, túlzott színekben pompázva!
  • Kmarha
    Amennyire én következtettem a videókból és cikkekből:

a vizi életet láttuk, bár egy időben az volt, hogy ezt kiveszik a játékból. Innen előbb útóbb a szárazföldön lyukadunk ki. Lehet ismerkedni, növényt zabálni, állatokat megtámadni, szaporodni. Tánclépésekre, éneklésre, vagy más, a lényünkre jellemző tulajdonságra, skillre megtanitani a csemetéket, és ahogy figyeltem, ez a jellemző valami késöbb is megmarad (késöbb dárkákkal táncolnak, majd ürhajókkal).

Aztán jön az eszköz használat. Igazából csak dárdákat láttam, de azzal máris ügyesebben ment a vadászat. Aztán az időjárás miatt kénytelenek voltak a lények meghúzni magukat, galyakból csináltak a fejük fölé tetőt. Ahogy teltek az évek, nőttek ki az új karok, a galy tetők szépen átalakultak agyaggal bevont kis kunyhókká, majd később kőből vágott, fából faragott házakká. A dárdákból fegyverek lettek. A környéken más fajok is fejlödtek, vagy csak a faj tagjai különültek el más fajta városokba, a lényeg hogy a vadászat is megváltozott. Immár falu, falu között húzodott a vadászmező, de az ellenállás erősödésével ezt már inkább harcmezőnek nevezhetnénk. Jöttek a pici kis guruló tankok, rakéták. Lebegő tankok, repcsik, majd a bolygó körüli lebegő ürhajók. Mikor tisztázodott ki is az úr a bolygón, ez a pici hajó elindult a világürbe felfedezni. Hol szétrombolt egy idegen világot, hol felteleportált pár lényt, vizsgálatra, és gondolom további fejlödéshez, hátha van náluk valami érdekes.

De majd ugyis megláttjuk, mi lesz :)

A legjobb az igért MMO féle rész lesz, ahol világunkat megoszthatjuk a neten, igy fejlettebbnél fejlettebb civilizációk csaphatnak össze. És végül megalakul a Birodalom, mely az egész univerzumot az úralma alá hajta, és csak pár ellenálló marad szétszórva és elbujdosva a naprendszerek között :P Fincsi
  • Hmuda
    Az a videó a legrégibb és legelavultabb darab (pl a viziéletet is kihagyják az alapjátékból). Keress még videókat, mert vannak jópáran, és sokkal naprakészebbek.
  • Pluskast
    Azt nem hiszem:) Én már nagyon rég szerettem volna egy ilyen jellegű játékot. Viszont 2 dolog. Az egyik, hogy ahogy a hivatalos honlapot néztem gondolom lesz magyar nyelvű is hisz az oldalt is meg lehet nézni magyar nyelven. A másik dolg meg, hogy ahogy elnéztem ezt a több mint fél órás videót nem jöttem rá, hogy azon kívűl, hogy repkedek egy darad ufóban az űrben mi egyebet lehet majd csinálni? Ok azt láttam, hogy kapcsolatfelvétel meg terraformizálás de példáúl technikai fejlődés? Mondjuk jobb és szebb űrhajók és technikák kifejlesztése? Mondjuk azt sem értettem, hogy azon kívűl, hogy a városodban az épületeket saját magam tervezhetem meg van e valami egyébb funkciója is? Egyébként az nagyon tetszett hogy egy egész galaxist be lehet járni! Ha jól értettem Will Wright szavait a galaxisban több mint 70 ezer naprendszer lesz. Ha ezeknek csak a felében lesz inteligens élet:)) ÁÁÁÁ. Kész vagyok:)
  • Kmarha
    Már volt róla szó, kiadják, de csak pár héttel a játék megjelenése elött. És még az is nagyon messze van

pedig lassan majd meg is unjuk a játékot, annyi videót láttunk belőle :DDD
  • Pluskast
    Pont ezen gondolkoztam tegnap ahogy nézegettem a videókat!:) Legalább annyi könyörület lehetne a fejlesztőkben, hogy kiadják a lényszerkeztőt:))
  • Kmarha
    Hallod én is, meg félek hogy kitalálják a végére hogy kéne mindenféle csillogó csili-vili grafikai elem, csak azért hogy ne fusson el az én gépemen :D

No de ugy nézem, a türelem csodát teremt, szóval várjunk csak türelmesen (már egy lénykreátornak is tapsikolva tudnék örülni :D)
  • Pluskast
    Már így is késett mert elvileg most kellett volna megjelennie csak aztán úgy döntöttek, hogy fejlesztenek még rajta. Szóval ne csússzon tovább mert már így is tűkön ülve várom:)
  • Pluskast
    Itt van egy 35 perces prezentáció a youtube-ról :http://www.youtube.com/watch?v=T8dvMDFOFnA

Eszméletlen jó lesz ez a game!
  • Kmarha
    ez már nagyon komoly. Alig várom :P

Támadnak a vizigenyók! :P
  • AntiHero
    [MOVIE] Exkluzív Spore TED prezentáció by GameStar
  • AntiHero
    Ne tanúlj:) Dógozz:D
  • Kmarha
    igen tudom, csak kicsit félreértelmeztem a dolgokat. Több forrást is olvastam, és más volt kicsit az öszkép. De hát akkor várjuk tavaszra a dolgot (meg lehet kövezni, de remélem hogy késni fog, és csak nyáron jön ki. legalább nem a suli láttja kárát a dolognak :DD)
  • Carlos
    Panzers 2 Cold War is kintlesz lipcsében és mégsincs kész.
    Hidd el...jó munkához idő kell!
  • Malakai
    A végigjátszható a játék még nem azt jelenti, hogy jó is, ahogy van, csak éppen futtatható, nem csak pár percnyi játékig néz ki úgy, ahogy ők elgondolták. Ez még az a pont, ahol még tényleges tartalom is kerül bele, átdolgozhatnak részeket, amiről kiderül, hogy úgy nem jó, hemzseg a bugoktól, stb.
  • Kmarha
    "Az IGN a Maxis embereit faggatta a Spore távollétről, a megjelenésről, a DS változatról. A játékot 2005-ben mutatta be Will Wright, a The Sims atyja. Mindenkit földhöz vágott az újabb kasszasikernek tűnő játék alapötlete, ám az évek teltével csak nem akart megjelenni az a fránya játék. Patrick Buechner elmondja miért is.
    Patrick szerint éjjel-nappal dolgoznak, rabszolgahajcsárok ostorozzák a hátukat és még így is csak alfa stádiumba sikerült elkormányozniuk a játékot, ami annyit tesz, hogy az elejétől a végéig játszható, azaz kis homozigótából univerzumot rabszolgasorba döntő agresszorba fordulhatunk. Az összes pályaszerkesztő és játékhoz köthető segédprogram készen áll, azokat is beleértve, mellyel a játékosok készíthetik el saját maguk által megálmodott tartalmakat. A csapat a játékmenet polírozását végzi, lényegében játékosokat ültetnek a Spore elé és hagyják őket játszani, majd beszélgetnek velük és a tapasztaltak alapján agyoncsapják a csőrösszájú nyulakat, ha azok túl sok gondot okoznak. Esetleg elveszik tőlük kedvenc, hastájékon kinőtt szúrószervüket.

A visszajelzések hihetetlen jók. A játékosok közül sokan hallottak már róla, de még nem volt alkalmuk játszani vele. Meglepte őket a játék alapötlete és imádják, hogy mindent maguk kreálhatnak meg a játékban. Főként hardkóros és The Sims játékosokat toboroztak egyébként a teszteléshez.

A lipcsei kiállításon majd mindenki ráteheti a kezét és játszhat vele. S hogy miért ott és miért nem itt. A hivatalos álláspont szerint a fejlesztők legalább háborítatlanul tudnak addig is dolgozni rajta, arról nem is beszélve, hogy az E3-on egyszer már prezentálták a játékot. Valójában kaptak egy bazi nagy táska pénzt a GC szervezőitől, de ez csak feltételezés.

A PC verzióval egyidőben érkezik a DS változat, melyet teljesen újraírtak és az eredeti egy adott aspektusára összpontosít. Az Amaze Entertainment végzi a fejlesztést.

A megjelenés kapcsán annyit tudni, hogy 2008 április 1 és 2009 március 31 között lesz valamikor. Állítólag 2008 áprilisa után nem is sokkal. A játék megjelenése előtt néhány héttel piacra dobják majd a teremtmény kreátort, ahogy a The Sims-nél is tették anno."

Forrás: Hardwired

Azért kiváncsi vagyok, ha elvileg augusztusban bárki játszhat vele a bemutatón, és már most is csak erőkiegyenlítés kell, akkor miért csak tavasszal jön ki?: ) No mindegy, azt a vizsgaidőszakot már ugyis elkönyveltem bukásnak. :)
  • Fantos
    ááá mindegy
  • AntiHero
    mondom előrendelni!-.-
  • Fantos
    ha nincs kész a játék akkor szerinted honnan lenne meg a boltoknak?
  • AntiHero
    Én tuti előrendelem a játékot!
    Tényleg nem lehet már előrendelni?

Már meg is van mien fajjt fogok kifejleszteni. Meg vannnak az alfajok is.
    Szvall már csak a játék kéne!
  • Carlos
    Biztos vagyok benne.
    Amúgy azt halottam, hogy azért csúszik, mert bele akarnak rakni olyan dolgokat, amikre eddig a technika nem volt képes.
    Szóval szerintem kell alá majd a vas rendesen.
  • Kmarha
    Hát igen, ez a játék, ez kihagyhatatlan lesz. Igy nézegetve a videót úgy érzem magam, mint anno a Black&White-ot várva. Ott is sikerült valami felejthetetlent alkotni.

(és örömmel látom, hogy a vizi élet mindig nem marad el.. remélem a lényünk kialakítása sem lesz mindig teljesen választható, hanem függni fog valahogy a környezetétől, korai táplálkozási szokásaitól stb..)
  • Carlos
    e3
  • rotator
    Szerintem igen. Nem tudom, mennyi szöveg lesz benne egyébként.
  • Carlos
    Lehet, hogy az EA kiadja majd magyar nyelven is, mint ahogy a Sims-eket.
  • Fantos
    Mi akkor most a game is magyar lessz?!
  • zola2000
    Remélem a spore ds változatában is lesz magyar változat xD
  • Malakai
    Van electronicarts.hu... :)
  • rotator
    Ez durva, ott vagyunk a legnagyobbak között! :)
  • Carlos
    Engem meg az, ahogy létrehozta azt a cuki kis lényt a videóban.
    Bazzeg. Hogy fogjuk ezt mi kibirni megjelenésig...
  • Fantos
    OMG! ezt nem hiszem már el gondoltak ránk magyarokra ez most meghatot
  • kopaszrobert
    Egy újjabb videó
  • kopaszrobert
    www.spore.com
    Már magyarul is!