Spore
-
Amennyire én következtettem a videókból és cikkekből:
a vizi életet láttuk, bár egy időben az volt, hogy ezt kiveszik a játékból. Innen előbb útóbb a szárazföldön lyukadunk ki. Lehet ismerkedni, növényt zabálni, állatokat megtámadni, szaporodni. Tánclépésekre, éneklésre, vagy más, a lényünkre jellemző tulajdonságra, skillre megtanitani a csemetéket, és ahogy figyeltem, ez a jellemző valami késöbb is megmarad (késöbb dárkákkal táncolnak, majd ürhajókkal).
Aztán jön az eszköz használat. Igazából csak dárdákat láttam, de azzal máris ügyesebben ment a vadászat. Aztán az időjárás miatt kénytelenek voltak a lények meghúzni magukat, galyakból csináltak a fejük fölé tetőt. Ahogy teltek az évek, nőttek ki az új karok, a galy tetők szépen átalakultak agyaggal bevont kis kunyhókká, majd később kőből vágott, fából faragott házakká. A dárdákból fegyverek lettek. A környéken más fajok is fejlödtek, vagy csak a faj tagjai különültek el más fajta városokba, a lényeg hogy a vadászat is megváltozott. Immár falu, falu között húzodott a vadászmező, de az ellenállás erősödésével ezt már inkább harcmezőnek nevezhetnénk. Jöttek a pici kis guruló tankok, rakéták. Lebegő tankok, repcsik, majd a bolygó körüli lebegő ürhajók. Mikor tisztázodott ki is az úr a bolygón, ez a pici hajó elindult a világürbe felfedezni. Hol szétrombolt egy idegen világot, hol felteleportált pár lényt, vizsgálatra, és gondolom további fejlödéshez, hátha van náluk valami érdekes.
De majd ugyis megláttjuk, mi lesz :)
A legjobb az igért MMO féle rész lesz, ahol világunkat megoszthatjuk a neten, igy fejlettebbnél fejlettebb civilizációk csaphatnak össze. És végül megalakul a Birodalom, mely az egész univerzumot az úralma alá hajta, és csak pár ellenálló marad szétszórva és elbujdosva a naprendszerek között :P Fincsi